De toestand op Zonnemaire

Kijk eens hoe leuk en hoe mooi, de tulpen staan ook op springen en ik doe er niets aan, dat gaat allemaal vanzelf! 

De tweede bak is nog iets leger, maar daar komen dan de tulpen weer beter tot zijn recht. En volgende week ga ik daar wat zaad van Margo in gooien geen idee meer wat het is, maar dat zien we dan vanzelf.

Het lijkt wel of met de warmte ook mijn energie verdwenen is want ik kom nergens toe, niks!

Niet breien, niet kleuren, wat ik dan wel doe weet ik ook niet, het is gewoon een beetje leeg, maar dat gaat ook vast weer over.

Verder had Didi een nare aanvaring vanmiddag. Ik twijfelde al of ik de Oostweg zou nemen want er was een oude autootjes rit en ritten gaan vaak dooor de Oostweg, dus toen ik in het begin al twee autootjes aan zag komen wilde ik eigenlijk omdraaien, maar nee dat ging niet meer.

Er kwamen twee honden aangerend eerst ging het aardig, ik dacht nog 'het gaat goed', maar Didi zat aan de lijn en de anderen waren los. Nu ja lang verhaal kort, eentje viel Didi aan, ik schopte maar durfde er niet tussen, ik schopte me suf en mijn hele (kleine) vocabulaire aan vloeken (ik heb er maar eentje eigenlijk) kwam tevoorschijn, even was hij los maar kwam weer net zo hard terug. Eindelijk kwam het vrouwtje.... die hem meenam, net zo makkelijk hoppa, weg hond, weg vrouwtje.....

Didi heeft ook eens 1 keer een hondje beet gehad, daar had ik zwaar de pest over in, het is nu eenmaal niet leuk als je hond zoiets doet. Maar geen boe of bah....

We waren behoorlijk van slag, een van de oude autootjes was gestopt en had het tafereel gade geslagen die informeerde nog wel of ze niks had en of het wel ging toen we weer onderweg naar huis waren om even bij te komen.

Daarna hebben we het nog maar eens geprobeerd over de Veerdijk. Dat ging beter. We kwamen gezellig Guus tegen met baasjes,  waarmee we het rondje afmaakten.

We hebben sinds vandaag onze eigen huiswacht. Die kop bleef maar buiten liggen, weggooien vond ik zonde dus ik heb haar een beetje opgekalefaterd en nu houdt ze boven de wacht. Ja het is een zij.

'En dat zijn mijn laatste woorden over de toestand in de wereld  Zonnemaire het ga u allen wel'

G.B.J. Hilterman

Morgen 15 juli was zijn sterfdag zie ik nu, wat een toeval weer. Niet dus, mijn zus was vandaag jarig, ik ben 14 juli jarig daar zal de foute kronkel ergens zitten.

Zo waren er nog wel meer 'toevalligheden' vandaag.

Toeval bestaat niet.

Ria Zondag 14 April 2019 at 6:40 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

veertien reacties

Jeanne

Wat naar, zo’n hond die de jouwe aanvalt. Je voelt je zo machteloos. Die kop zorgt wel voor veiligheid bij jullie, ha ha!!

Jeanne, (URL) - 14-04-’19 22:58
Renesmurf

Soms lopen dingen onverklaarbaar samen. Erg nare gebeurtenis met die honden, die mensen hadden hun adres eventjes moeten geven, maar ja.

Mijn tulpen komen al bijna tevoorschijn, die ik van de kinderpostzegels gekocht heb.

Renesmurf, (URL) - 14-04-’19 23:08
Dhyan

Morgen 15 juli, ben je nog steeds een beetje van de wap?

Dhyan, - 14-04-’19 23:15
ria

@Renesmurf die mensen wonen daar hoor, ik kan er zo even naar toe lopen, misschien kom ik ze morgen wel tegen, maar het ging nu een beetje raar.

ria, (URL) - 14-04-’19 23:19
ria

@Dhyan, hahaha ja dat blijkt ….

ria, (URL) - 14-04-’19 23:20
Sjoerd

Je hebt van die dagen dat alles mis dreigt te gaan, maar die bloembak is super…

Sjoerd, (URL) - 15-04-’19 08:26
John

Hier in het buitengebied zijn er mensen die het normaal vinden dat hun hond gewoon op de openbare weg kan lopen vanuit het erf. Leuk, maar die hond is dus niet gesocialiseerd en valt andere honden aan. IK vertik het om om te lopen, dus dan til ik Bentley maar even op.

John, (URL) - 15-04-’19 08:33
Dhyan

@John.. zo heb jij een Bentley.

Dhyan, - 15-04-’19 09:45
Irene

Hier is het pas 15 april, vandaar dat jouw tuin al veel verder is dan die van ons :-D

Irene, (URL) - 15-04-’19 10:56
Margo

Zaad van mij? Ben benieuwd? Wonderbloemen misschien? Grote zwarte ronde zaden?
Ik ben ook een beetje uit mijn hum. Dat gedoe met het weer, dan mooi en zacht, dan ineens weer koud…
Maar we gaan zo naar de tuin ….. ZAAIEN! Zal mijn tuindagboek ook weer eens opstarten,
Morgen 15 juli? Je loopt op de zaken vooruit!

Margo, - 15-04-’19 11:24
ria

Op sommige zakjes staat wat het is rode Chrysanten en stokrozen bv, maar er zijn ook zakjes met cijfertjes en dat weet ik niet meer.

ria, (URL) - 15-04-’19 11:52
Jan K. alias Afanja

Daar heb ik echt de pest aan, mensen die hun hond los laten lopen, terwijl ze hem niet onder appèl hebben. En als ze dan ook nog eens zo doorlopen hebben ze het bij mij helemaal verpest. Hopelijk heeft Didi er niets aan overgehouden.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 15-04-’19 12:23
Janny Regoort-van felius

Ik weet het niet,maar ik denk dat we binnenkort toch maar iets leuks moeten doen.

Janny Regoort-van felius, - 15-04-’19 19:06
ria

Ja hè, dat denk ik ook :-D

ria, (URL) - 15-04-’19 19:12
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.