Toen

Vandaag/morgen de 28ste wordt ze 54, ik zocht er maar eens wat gegevens bij zoals het weer, het was vooral erg koud. Het vroor en dat is niet handig met was van twee katoenen luiers dragende kinderen.

Gelukkig hadden we zo'n super AEG turnamat, wie had hem niet, want die centrifugeerde tenminste goed. De was hingen we in het trapgat geloof ik, of aan het rekje bij de kachel, dat weet ik niet meer. Ik weet ook niet eens meer welke kachel we hadden, want mijn ouders hadden altijd kolen gestookt en dat deden wij in elk geval niet meer. Het zal een gaskachel zijn geweest, met van die pijpjes die gingen gloeien. 

En zo liep ik dan toen door de polders van Zonnemaire, met mijn Koelstra Combi, het bakje kon je er zo afpakken en in de NSU zetten die we toen hadden. Als ik ging wandelen zette ik Miriam aan het voeteneind zodat Silvia tussen haar beentjes paste en weer wat later konden ze samen in het bakje zitten, al kon je er ook wel een wandelwagen van maken. Mantelpakjes heb ik nooit gedragen.

Zelf vind ik het altijd erg leuk die beelden van toen, zoals het nooit meer zal zijn voor niemand.

Ria Woensdag 27 December 2023 at 7:48 pm | | Standaard

negen reacties

Margo

Leuk hoor al die oude herinneringen en foto’s. Gefeliciteerd met je dochter! Die AEG hadden mijn moeder en zus ook, jarenlang!

Margo, - 27-12-’23 20:19
ria

We hadden een oliestook hoor ik net. Co Daane kwam het vat regelmatig vullen.

ria, (URL) - 28-12-’23 08:43
Dhyan

Wat leuk die oude foto’s waarbij de eigen herinneringen ook weer levendig worden. Maar gloeiende staafjes lijkt meer op elektrisch verwarmen. Gefeliciteerd met je dochter, wat een verrassing dat de volgende generatie al weer vijftig is.

Dhyan, - 28-12-’23 10:11
ria

Dyhan, nee er waren ook gaskachels met staafjes, die hadden de ouders van Joop en wij later ook.

ria, (URL) - 28-12-’23 10:24
Jan K. alias Afanja

Gefeliciteerd met de verjaardag van je dochter.
Je hebt er een mooie terugblik van gemaakt met die oude foto’s.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 28-12-’23 10:27
irene

Een NSU, een golf van nostalgie overspoelt me :_)

irene , (URL) - 28-12-’23 13:46
Ria

@Irene Hahaha een pruttelbakje, daarvoor hadden we een Trabant zo’n lichtblauwe, ook een pruttelbakje

Ria, (URL) - 28-12-’23 14:58
Dhyan

Zou best kunnen, ik ken ze niet. Ik ken wel gaskachels die een reeks van zo’n twintig witte achtergrond paneeltjes met uitsteeksels hadden van keramiek asbest of een ander onbrandbaar materiaal die rood oplichtten als de vlammen er langs streken.

Dhyan, - 28-12-’23 16:38
Ellen

Gefeliciteerd met jullie dochter. Wat een leuke foto van haar. De overige foto’s zo herkenbaar. Leuk om ze voorbij te zien komen.

Ellen, - 28-12-’23 18:23
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.