Deze dag

Al lekker vroeg op stap vanmorgen, vanmiddag was er weer slechtziendencafé op Nieuwerkerk en het zou ook weer gaan regenen dus dan had ik dat vast maar te pakken.

Het was weer zo stil in de polder, dat vond de slak ook, die dacht ik steek eens over, maar na de foto heb ik hem toch maar in het gras gezet. 

Er was een reiger die aan kwam vliegen met een paling in zijn bek, dus daar ben ik maar eens even voor gaan staan, want die paling moet toch wel zeker buiten bewustzijn zijn, geen idee of die dan al dood is voor het doorslikken, maar dat duurt dus even....

In het café was Sheila Mowgli met haar hulphond, om te vertellen over PTSS en wat een hulphond daarbij kan betekenen. Natuurlijk had ze daarbij haar eigen verhaal, over haar werk bij politie en rechercheteam en de druppel van de emmer. 

Erg indrukwekkend en zo goed ook dat ze er aandacht aan schenkt, want psychische klachten zijn vaak wazig en een burn out ligt dan voor de hand, zo was ze jaren aan het tobben.

Het was een gezellige boel met drie van die zwarte lobbessen in de zaal.

Een beetje veel voor 1 blog maar het is niet anders, soms is het veel en soms is het niks. Mijn blog is een DAGboek en dan kan ik bv de slak wel 'vergeten', maar ook slakken verdienen aandacht, zeker als ze leuk op de foto staan.

Ria Dinsdag 12 Maart 2024 at 5:17 pm | | Standaard

zeven reacties

Ellen

Wat heb je de reiger mooi gefilmd. Lijkt in het begin net een standbeeld. Is dan toch nog wel even bezig met zijn paling en opeens hap slik en weg. Heel apart.

Ellen, - 12-03-’24 19:12
ria

Ja leuk he, helemaal ingezoomd, dus elk beweeginkje dat je maakt wordt ook uitvergroot en stoeltjes staan er niet, het duurde best lang.

ria, (URL) - 12-03-’24 20:02
Dhyan

Prachtige close-up van die slak en wat leuk dat beeldverhaal van die paling. Ik verwacht trouwens dat ze heftig kronkelen die palingen.

Dhyan, - 12-03-’24 21:34
Sjoerd

Die slokt die paling heerlijk weg… Volgens mij lust zo’n reiger af en toe ook wel een slak.

Sjoerd, (URL) - 12-03-’24 22:00
Jan K. alias Afanja

Die reiger nam er de tijd wel voor. En jij niet minder, wat een geduld!

Jan K. alias Afanja, (URL) - 13-03-’24 00:22
John

Ja, PTSS is dan ook echt een serieuze aandoening.

John, (URL) - 13-03-’24 09:23
hanscke

leuk blog, juist om die slak er ook even bij te halen èn de reiger natuurlijk

hanscke, (URL) - 14-03-’24 12:49
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.