Geen vaart

We waren best vroeg op, ondanks dat we niet meer gewekt worden door de haan van de buurman. De buurman gaat verhuizen en het kippenhok ligt al in plankjes klaar om afgevoerd te worden. De kippen zijn verhuisd naar Brabant vertelde hij toen ik vroeg of ze nu in de diepvries lagen. Geen gekukel meer, heerlijk! Ik werd er altijd wakker van.

Ik had zin in een fijn rondje en besloot eens een andere kant op te lopen, maar Didi had totaal geen zin, als ik nog maar naar haar keek stond ze al in z'n achteruit, dat werd niets, lekker naar huis om de koffie in de zon. Mijn yoga matje tevoorschijn gehaald en wat oefeningetjes gedaan een mens moet toch wat op Hemelvaartmorgen .

Tekenspullen ook naar beneden gehaald, maar dat bevalt toch niet zo, niet als het waait zoals vandaag, dan wappert mijn papier en de potloden waaien weg. Iets erop leggen heeft geen zin want ik draai ermee. Nu ja er komt vast een keer dat het wel fijn gaat.

Het was ook nog best een frisse wind. Joop ging even op de brommer om banaantjes, maar die had nog gewoon dode vingers toen hij thuiskwam.

Ria | Donderdag 25 Mei 2017 at 6:17 pm | | Standaard | Vijf reacties

Kijkje

Zo warm als voorspeld was werd het helemaal niet, het was gewoon nog wat frisjes in de wind, achttien graden meer werd het niet.

We konden een kijkje nemen vandaag bij de Bijzondere Groenten en eetbare bloemen kwekerij van Dieneke Klompe, nou dat wilde ik wel even. Iedere morgen kom ik er voorbij en vergaap me vooral nu aan al het moois.

Ik heb lang niet op haar website gekeken maar die is behoorlijk vernieuwd, ze geeft ook workshops zie ik, leuk!

Ik kocht een rieten hoed voor in de zon. Eigenlijk waren ze helemaal niet te koop maar meestal zijn die dingen veel te groot voor mij en deze paste redelijk, zodoende. En verder heb ik gewoon even genoten en af en toe even geroken aan al het moois. Foto's maken werd niet zo op prijs gesteld dus ik heb me ingehouden, dit is de enige toonbare hommel

Verder deden we niet veel. Joop wandelde wel, maar Didi en ik deden het rustig aan, toch nog een beetje moe van gisteren.

Ria | Woensdag 24 Mei 2017 at 6:41 pm | | Standaard | Zes reacties

Afspraakje

Wij zouden eigenlijk naar Numansdorp, maar Janny en Freek kwamen ons na een telefoontje een eindje tegemoet, we zouden elkaar in Bruinisse treffen. We moesten zodoende even wachten maar dat was niet erg, de zon scheen en er was een bankje.

Eindelijk was er het uitbundige weerzien en konden we fijn gaan wandelen, het was er heerlijk weer voor, niet te warm, niet te koud, gewoon lekker.

We deden een rondje over de haven en een stukje door de polder. De mannen bekeken eens wat bootjes en ondertussen kletsten we een beetje.

Dorstig was het ook best, dus we dronken eens wat en voordat we weer afscheid namen aten we een heerlijk maaltje bij restaurant Storm, daar hadden we al eens een keer eerder samen gegeten.

Het was weer een heerlijk erg gezellig samenzijn, dat vond Didi ook.

Ria | Dinsdag 23 Mei 2017 at 8:56 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , ,

Omdat het kan

Toch nog maar een trui over mijn shirt aangedaan op mijn ochtendwandelingetje wat natuurlijk veel te warm was, uitdoen was geen optie zo ongewassen nog en zo uit bed, dat lijkt mèt trui net iets aangekleder 'zakmazaage'.

Eenmaal gewassen en aangekleed besloot ik weer eens de bus te pakken, de thee was op en een middagwandeling in de warmte zou er toch ook niet van komen. Terwijl ik op de bus stond te wachten bekeek ik mijn OV kaart eens, je moet toch wat tijdens het wachten en zag dat hij maar tot afgelopen januari geldig was. Ik besloot gewoon maar in te stappen en te kijken wat er zou gebeuren. 'Saldotekort' zei de chauffeur, 'oh nee' zei ik, 'niet meer geldig...'. Toevallig had ik wat geld op zak, dat is echt altijd een drama bij mij, dus ik kon gewoon betalen.

Thee gekocht, waar mijn bankpasje het ook al niet deed, heel vervelend vind ik altijd, maar ik mocht het nog een keer proberen en toen deed hij het wel. Pfew! Het ligt ook weleens aan de aparaten hoor.

Ik ging op weg naar een ijsje, 'Ria ben jij dat', hoorde ik achter me en toen werd het koffie, ook lekker! En zo gezellig dat we er nog een wijntje achteraan deden, gewoon omdat het kan.

Didi vond het ook prima, lekker in de schaduw met dit uitzicht waar af en toe best wat leuks qua hond voorbij liep.

En omdat ze toch onze kant op moest konden we fijn meerijden naar huis, waar Joop na gedane arbeid ook net onder de parasol was gekropen.

Ria | Maandag 22 Mei 2017 at 6:19 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Zomers

Gisteravond waren we even bij het transportbedrijf op bezoek dat wekelijks de duiven vervoerd, ze vierden hun 195 jarig bestaan, tegenwoordig zeker een feestje waard.

We keken sinds lang weer eens bij het haventje van Bommenede, Didi had wel zin in een plons. Lekker gewandeld ook het gaat weer steeds beter. De orchideeën bloeien volop. 

We zaten buiten en genoten van de nieuwe parasol, super hoor, lekker groot en hij kan kantelen, daar zullen we wel plezier van hebben komende zomer.

Ria | Zondag 21 Mei 2017 at 7:21 pm | | Standaard | Eén reactie

Geveld

Vandaag is de laatste boom gerooid van de stuk of vijf die er ooit stonden, de anderen zijn al lang al weg. Als er een loods bijgebouwd moet worden is daar de meest logische plek, dus dan zou hij toch weg moeten. Nu kan als de stronk is weggefreesd de grond vast een beetje inklinken. En nee het is niet zonde want mooi was hij niet meer hoor, veel dood hout dus bij een beetje wind een hoop takken op het gras en in het najaar een vieze blarenbende.

Tekening ook weer klaar. Dag vogels, dag bloemen... of zoiets.

Ria | Zaterdag 20 Mei 2017 at 6:08 pm | | Standaard | Vijf reacties

Schaduw of niet

Het was eergisteren natuurlijk overal erg warm ineens, hier ook. En omdat de boom van de buurvrouw nu een stuk minder schaduw geeft, wat overigens wel fijn is hoor, hebben we een parasol aangeschaft. Zo'n ding kan open en weer dicht als je hem niet nodig hebt.

We bestelden hem bij Blokker, die kwam goed uit de test, misschien konden we de zaak zo nog redden en hoefden we zelf niet al teveel te sjouwen, want ook dat is het handige van on-line bestellen.

Vanmiddag werd hij bezorgd, zonder voet, daar waren we inmiddels al achter, dus daar moesten we toch zelf nog achteraan, want nu de parasol er wel was hadden we natuurlijk geen geduld de voet ook nog eens online te bestellen. 

Negentig kilo lossen uit de kofferbak en dan naar achteren, maar gelukkig hebben we ons trouwe steekwagentje nog. Hij staat op wieltjes want zitjes moet je kunnen verzetten ook al is je plaatsje nog zo klein, je zult altijd zien dat je net aan de andere kant zou willen zitten als het buitenzitmoment daar is. Dat is tenminste onze ervaring, maar misschien valt het hier mee.

Beetje gepoetst en gewassen vandaag en lekker gewandeld.

Ria | Vrijdag 19 Mei 2017 at 7:28 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

Rust roest niet

Joop kreeg nieuwe zooltjes en daarna ging ik met Didi naar de dokter. We kregen een zalfje voor haar ontstoken oog en weer een anabole injectie, toch maar wel. Het duurt lang voordat dat gaat werken en het is het proberen waard vond hij , ze heeft er verder geen last van. Het is aan de zenuw en de spier om elkaar weer te vinden, zodat ze weer goed kunnen functioneren.

Vorig jaar op deze dag verhuisden we. Nu alweer een jaar in Zonnemaire en nog steeds in volle tevredenheid. Genieten van onze rust en niet meer zoveel moeten, alleen maar dingen die we leuk vinden in ons eigen tempo.

Na de dierenarts kocht ik nog wat eenjarig spul, hangpetunia's die vind ik altijd leuk en een paar lange bakken erbij voor op de stoep. Foto's maken kwam er niet van. Daarom nog maar wat klavers van gisteren.

Mijn weblog verhuisde ook pas en de reacties werken weer, het archief nog niet. Net voor het eten wilde ik nog eens wat proberen en toen liep alles in de soep, daar ben ik erg goed in.

Om onze eenjarige verhuizing te vieren aten we een daghap bij Salud, gebakken mossels, ze waren heerlijk.

En nu nog even een rondje rond het dorp en nog even kleuren. Ik heb er pas eentje verpest zo halfverwege, heel jammer want hij werd best leuk, maar er begon iemand tegen me te appen en toen was ik niet meer geconcentreerd en kleurde ik door daar waar ik niet wilde, het gummen daarna was niet goed, ik had het zo moeten laten dan had alleen ik geweten dat dat kleine kronkeltje anders had gemoeten.... ook verpest!

Ria | Donderdag 18 Mei 2017 at 7:50 pm | | Standaard | Zeven reacties

Vlekjes en zo

Ik was vanmorgen even bij de dokter. Mijn neus was een beetje onrustig wat vel betreft en er was nog zo'n soort vlekje, dus ik dacht voordat de zomer aanbreekt moet ik daar maar even werk van maken. 

Ik had afgesproken bij mijn eigen dokter, want die heb je toch het liefst, maar er was een ander, die van mij was ziek. Ook dokters kunnen dat worden namelijk. Ik weet dat hij weleens gelezen heeft hier en misschien nog weleens nu, dus van harte beterschap hoor lieve dokter, dat je maar weer snel de oude mag zijn.

De andere dokter heeft mijn vlekjes aangestipt en met eentje moet ik over drie maanden terug want daar zat een zwart puntje in. We praatten nog eens over het een en ander want ik wil graag dat de zaken goed geregeld zijn als ik op een bed lig weg te rotten, om het maar eens plat te zeggen. Dat dat niet zo eenvoudig gaat weet ik wel, maar op de site kun je een formulier uitprinten en invullen en eventueel afgeven bij je arts, dat hij in elk geval op de hoogte is van wat eventueel je wensen zijn.

Morgen ga ik toch ook met Didi even terug naar de dokter. Positieve dingen gehoord over de anabolen, het duurt een tijdje eer het werkt blijkbaar, ook daar gewoon even over praten vooraf.

De reacties werken nog niet geloof ik, ik zie het wel, ook dat komt weer goed.

Warm he.

Ria | Woensdag 17 Mei 2017 at 6:32 pm | | Standaard | Drie reacties

Bijkletsen

Vroeg op pad voor een flink rondje, want het zou warm worden en Joke en ik hadden afgesproken, dus van een middagwandelingetje zou niet veel terecht komen.

'Ja maar, ik heb geen auto' zei ze nog

'ik kom je wel halen hoor, ik weet de weg' riep ik vrolijk. Nou en toen ging ik over Dreischor naar Nieuwerkerk, want dat is natuurlijk stukken korter dan over Zierikzee, en bij Nieuwerkerk ging ik linksaf richting Oosterland.... daar woont Joke niet, dus daar moest ik helemaal niet zijn was ik me inmiddels van bewust en deed een toeristisch rondje door Oosterland, verschrikkelijk wat een dorp. Toen ik eenmaal de uitgang gevonden had ging ik richting Ouwerkerk, nou daar was ik ook zomaar nog niet hoor. Ik heb vreselijke lol gehad in mijn eentje in de auto, gelukkig was ik erg vroeg op stap gegaan en vonden we elkaar uiteindelijk. 

Joke wees de weg naar Zierikzee, 'kijk uit een bocht' 'je mag hier maar 60 hoor' 'niet voorbij die fietsers',  whahaha, ik dacht dat ik erg was.

We installeerden ons op een terras en vertoefden daar een gezellig een paar uurtjes. De eerste warme dag geloof ik, het was heerlijk onder de parasols met een wijntje en een hapje. We hadden ook heel wat te bepraten na een paar jaar elkaar alleen maar af en toe vluchtig tegengekomen te zijn.

Deze houden we erin hebben we afgesproken.

Mijn weblog is vandaag verhuisd, er zijn nog wat dingen niet in orde, maar ook dat komt wel weer goed hoop ik.

Ria | Dinsdag 16 Mei 2017 at 6:42 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Makkelijk zat

Het dorp ligt nog steeds overhoop, soms is de dijk ineens weer afgesloten zoals vanmorgen en moet je even een omweggetje maken. In de polder gaat de boel nu ook overhoop, het is net of er een joekel van een mol door de berm kruipt. Morgen eens een fotootje maken.

Natuurlijk keken we naar de huldiging van De Club, wat een mensen en wat fijn dat het allemaal zo goed verliep, je moet er dan toch niet aan denken dat er een of andere idioot rare fratsen uit gaat halen.

De Rhododendron vouwt zich open, mooi hoor. Wel veel dode blaren maar dat hoort geloof ik, na de bloei komt het nieuwe blad en ook gelijk nieuwe knoppen. We zullen het zien. En als hij doodgaat gaat hij maar dood, dan zet ik er weer wat anders. Net zo makkelijk.

Miriam kwam nog even op de thee en ik verzon nog een tafel om buiten te kunnen tekenen, want met mooi weer boven zitten is niet leuk natuurlijk en anders moet ik weer een nieuwe hobby verzinnen.

Ria | Maandag 15 Mei 2017 at 6:17 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Woorden en daden

Een rondje Korteweg op de zondagmorgen en dan met dit weer, heerlijk!

Een alleenstaand boompje en ik denk aan moeders die een kind moeten missen.

En aan moeders waarvan het kind niet eens heel even de moeite neemt voor een telefoontje of berichtje.

De eerste bloeiende klavers, met op de achtergrond een koekoekende koekoek en ik zwaaide even naar die van mij, die nog steeds in mijn gedachten dagelijks even langskomt.

Verder werden we kampioen vandaag, het is feest en morgen nog een keer.

Het is te hopen dat alles goed gaat, ik zou er voor geen goud naar toe gaan.

Winnaars, verliezers of gewoon de strijd staken als het niet meer gaat, dat gebeurt ook maar daarover waarschijnlijk later meer.

Ria | Zondag 14 Mei 2017 at 6:41 pm | | Standaard | Negen reacties

Dreigend

Vandaag (en morgen) de Nationale Molendagen en omdat wij er ook eentje hebben maakte ik maar eens een foto vanmorgen van 'de Korenbloem'.

 

Na de boodschappen gingen Didi en ik er weer op uit om een rondje te doen, Joop had vanmorgen al in de Westhoek gelopen. 

Bij het naar buiten stappen hadden we al mot, ik wilde links zij rechts, dus gingen we rechts en nee niet naar de Veerdijk, daar waren we vanmorgen al, gewoon gezellig een rondje dorp dat is wat ze eerst wil en dan daarna gewoon richting Zierikzee, of Bruinisse, maar met die lucht die onze kant op kwam was ik nu toch baas.

Nog een klein stukje weg en dan gauw via de camping naar huis.

En nog steeds waren we droog.

Gelukkig kon op het laatste stukje mijn mooie nieuwe paraplu nog even uit, kijk toch eens wat een plaatje! 

Nou ik ben benieuwd of mijn nieuwe actie op Facebook slaagt, mocht je ook in het facebookmapje willen voor de dagelijkse link dan hoor ik dat wel.

Ria | Zaterdag 13 Mei 2017 at 6:29 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

Opgefrist

Alles is lekker opgefrist en wat ruikt het heerlijk! De temperatuur is wat aangenamer en de koude noordenwind is gedraaid. Nog even en het vlas bloeit ook weer.

Didi wilde rechtdoor waar ik linksaf wou, ze kan daar best koppig in zijn en mij maakte het niet uit, dus ze kreeg haar zin. Dat betekende wel een aardig rondje. Het was warm en ze werd er moe van, gelukkig maakte ik af en toe wat foto's, zodat ze even kon rusten, kunnen jullie gelijk De Deuk goed zien.

We zaten nog even in de zon en aten bruine bonen, dat kan nog best.

Ria | Vrijdag 12 Mei 2017 at 4:48 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Verwennerij

Zo'n knop gaat best hard als je dat een beetje in de gaten houdt en hij wordt steeds mooier.

De logeerspullen zijn weer gewassen en opgeruimd. Het is raar weer, vanmorgen te koud en vanmiddag te warm en nu breekt het onweer los. Zou het ooit nog een beetje normaal worden?

Vanmiddag waren we even op de thee bij Heleen en Didi kreeg wel 2 (TWEE) stokjes, dat noem ik je reinste verwennerij, maar ja lekker waren ze wel!

Inmiddels is de hemel open gebarsten, ik denk dat de boeren hier wel blij mee zijn en ik ook eigenlijk, misschien eindelijk een omslag naar gewoon weer.

Ria | Donderdag 11 Mei 2017 at 7:03 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Onderweg naar morgen

Het eerste puntje roze is te zien bij de Rhododendron, als de temperatuur nu nog eens iets naar boven gaat zal de rest spoedig volgen.

Silvia en ik keken gezellig eens bij het tuincentrum op Renesse en kwamen natuurlijk met wat bloemetjes thuis, die ook alweer een fijne pot en verse aarde gekregen hebben.

Eind van de middag waren de tassen weer gepakt en fietste ze weer weg.

Ria | Woensdag 10 Mei 2017 at 7:03 pm | | Standaard | Vijf reacties

Geluk

Als je niet gelukkig bent in de situatie waarin je zit dan moet je dat veranderen zeggen ze altijd.

Ik was ooit eens ontzettend ongelukkig en op een zondag besloten we daar verandering in te brengen. Ik heb geen idee of mijn ouders daar wel zo blij mee waren, maar daar ging het ook helemaal niet om. Wat ik wel weet is dat ouders willen dat hun kinderen gelukkig zijn.

Als je alleen staat is dat een stuk moeilijker en heb je zeker in deze tijd niet zoveel kansen, maar als er nog maar een klein lichtpuntje en een sprankje hoop is dan begrijp ik zeker dat je dat wilt grijpen, waarover misschien later meer.

We wandelden allemaal, Silvia liep ook nog hard en fietste, kortom we waren sportief bezig in de zon, voor de rest was het nog behoorlijk koud en o ja, natuurlijk lagen en zaten we ook nog in het zonnetje en kregen een kleurtje.

Zo gaat ie goed, zo gaat ie beter, Gert Jan doet nog een kilometer voor de stichting Divoo. Misschien leuk voor de faceboekers om te volgen en ook iets te storten natuurlijk.

Ria | Dinsdag 09 Mei 2017 at 6:58 pm | | Standaard | Drie reacties

Mooi rood

De eerste bloeiende klaprozen zag ik vandaag, zo komt er elke dag wel iets kleurigs bij, nu nog wat warmer want dat wil nog niet erg vlotten, brrr, het is dat mijn winterjas al gewassen en wel in de kast hangt en ik het vertik om hem er nog uit te halen... het is verdorie mei!

Halfverwege de middag eindelijk wat zon en dan vliegt ook opeens de temperatuur omhoog, lekker!

De meiden gingen in de kapsalon aan de slag met rode verf, 'we zijn rood!' kwam er een appje.

Ik vond het nogal meevallen... die klaprozen zijn rood.

Vanavond aten we gezellig met z'n allen asperges, Joop bloemkool want die houdt niet zo van dat witte goud.

Ria | Maandag 08 Mei 2017 at 4:29 pm | | Standaard | Zes reacties

Op de fiets

Als je geen auto meer hebt kom je toch gewoon met de fiets, eerst wel een stukje met de trein natuurlijk, maar vanuit Goes toch de Zeelandbrug over waar weinig bomen staan om de wind een beetje te breken.

Dan ben je wel een tijdje onderweg natuurlijk, maar met de toen nog vrolijke Feijenoordsupporters was dat best gezellig vond ze. Over Feijenoord gaan we het verder maar niet hebben.

Miriam kwam ook nog even buurten dus we maakten nog maar eens een groepsfoto.

Ria | Zondag 07 Mei 2017 at 8:57 pm | | Standaard | Twee reacties

Fijn

Het was heerlijk om weer eens wat buiten te doen vandaag. Zoals de zaailingen van tussen de stenen pulken en de klimop wat opbinden, die intussen al ruim boven de schutting uitgroeit en vol knoppen zit. Wat zal dat lekker ruiken binnenkort.

Het wordt ook weer tijd om wat eenjarig spul te planten, ik weet alleen nog niet wat en ook niet teveel want bij droog weer blijf je gieten. Ik merk dat ik erg klaar ben met het tuingedoe, dit beetje is nog net genoeg.

Ria | Zaterdag 06 Mei 2017 at 8:27 pm | | Standaard | Drie reacties