29-12-2002/03-01-2003

vrijdag, januari 03, 2003

 
Heerlijk gewandeld vanmiddag. Joop is ook meegeweest. Het was prachtig weer en we zijn wel 2 uur onderweg geweest. Stuk polder en een stuk strand. Simba ligt nu dus helemaal out. Ben net naar Miriam geweest om mijn haar te laten knippen (ja alweer, het wordt steeds korter) en een papje erin om de kleur weer wat op te halen. Dat moet er zometeen nog even uitgespoeld worden. Morgenavond gaan we weer eten in de Gele Hoed in Zonnemaire. Dat wordt traditie zo langzamerhand. De rest van het jaar komen we er nooit, maar met de nieuwjaarsreceptie zijn we dus van de partij. Samen met Elly en Cor en Maatje en Wim en nog een stuk of 50 anderen hebben we dan een dolle avond. Stien komt dan met haar trekharmonica en dan gaan we allemaal oudhollandse liedjes zingen. Van die liedjes die oma's en moeders zongen onder het aardappelen schillen. We eten ons klem in de spare ribs of de tongetjes, voor een vast bedrag kan je net zoveel eten als je wilt. Alleen de wijn wordt apart afgerekend. Dat moet je zelf bijhouden :)) Na het eten nnog een dansje, of tussendoor al. Kortom gezelligheid kent geen tijd. Wij gaan dan met de taxi terug en Elly en Cor blijven bij Maatje en Wim slapen. Zo en dan nu ff kijken of het lukt wat Nicole me geleerd heeft.. Joop zijn site http://www.pacifictravel.nl Ben benieuwd of het werkt.
 

Door: ria 8:23 PM
 
Nu heb ik dus zomaar een dag over!!!! Gisteren heel de dag gedacht dat het vrijdag was....... Toen ik vanmorgen de krant ging halen zag ik dat het vandaag vrijdag was......wat een rare toestand! Gisteravond lekker vroeg naar bed gegaan zoals voorgenomen, het was half elf, maar ik kon niet in slaap komen. Heel slecht geslapen ook, hopelijk gaat dat vanavond beter. Het is lekker weer, droog en af en toe zelfs een stukje blauw. Lekker wandelen straks, daar is gisteren ook niet veel van gekomen met al die regen. De kerstspullen heb ik al opgeruimd en net de laatste oliebollen weggegooid. Ben me op het internet in de astrologie aan het verdiepen, kijken of ik daar wat mee kan. Leuke site heb ik gevonden, http://www.inspiratiesite.nl , ik weet nog niet hoe ik dit aanklikbaar moet maken...... Zelfs het lezen van van alles en nog wat doet me goed en ik ga ook een maankalender bestellen. Ik heb gisteren mijn en Joop zijn geboortedatum en tijd doorgemaild en dan krijg je teruggemaild in welk teken jouw maan staat. Mijn maan staat in het teken Stier en die van Joop in Leeuw, geen idee wat ik ermee moet, maar dat zal nog wel komen. Het was een heel persoonlijk, leuk mailtje.
 

Door: ria 11:10 AM

woensdag, januari 01, 2003

 
Nieuwjaarsdag!!! Gelukkig Nieuwjaar voor wie dit leest. Gisteren gezellig met Elly en Cor oud en nieuw gevierd. Uur of vier waren ze er, Joop was net bgonnen met oliebollen bakken. Daar hebben we lekker van zitten smikkelen. Ze waren heerlijk. Verder hebben we monopoly gespeeld en TV gekeken. Om twaalf uur naar buiten om het vuurwerk te bekijken, vooral in het park hier achter was het prachtig. Silvia had een paar keer geprobeerd op MSN om contact te krijgen, maar dat is niet gelukt. Uur of 2 gingen we slapen. Het nieuwe jaar begint nat. Wat een rotweer! Het regent pijpestelen. Joop is al aan het trainen in het bos. Vanmiddag zou hij samen met Cor en nog een stuk of honderd anderen de nieuwjaarsduik gaan doen. Ben benieuwd of ze de moed bij elkaar kunnen rapen, zij liever dan ik bbrrrrrrrrr. Hij heeft het dus wel gedaan!! Het viel mee met de kou zei hij. Ik heb ondertussen heerlijk gewandeld op het strand. Het was er druk en net even droog gelukkig.
 

Door: ria 5:13 PM

maandag, december 30, 2002

 
Vandaag was onze trouwdag, 36 jaar geleden. Daar hebben we gisteravond/nacht alvast maar op geproost en heeft Joop zijn laatste sigaar opgerookt. Vandaag is hij naar Silvia geweest om de pc te maken. Yara en ik hebben al uitgebreid zitten zwaaien. Wat een prachtige uitvinding (als het werkt). Vanmiddag lekker naar buiten geweest, heerlijk gewandeld. Rondje Ellemeet extra. :D Op het laatst begon het weer te spikkelen, dus ik was net op tijd weer thuis. Vanavond is Miriam nog even langs geweest. Ze wil af gaan vallen en we hebben dus gewogen, wat ze al 2 jaar niet meer gedaan had. Het viel mij tegen, ik dacht dat het minder was, 67.7kg. Ze wil dat ik haar ga helpen met het afvallen, weet ook zo 1,2,3, niet hoe ik dat zou moeten doen maar vooruit, we zien het wel. Samen boodschappen gaan we doen volgend jaar, zodat ze iets in huis heeft en geen impulsieve maaltijden gaat kopen, die meestal dikmakend zijn. Ik denk dat bij haar minder snoepen en drinken al voldoende zijn om behoorlijk af te vallen. kilootje of 5 eraf en ze zal zich een stuk lekkerder voelen. Ik heb niet echt veel goede voornemens. Wel meer op tijd naar bed en dus automatisch minder drinken. Loopt een beetje de spuigaten uit de laatste tijd. Joop drinkt ook weer wijn en dan zijn 2 flessen op een avond geen uitzondering. Dat moet minder, ten eerste is het teveel en ten tweede is het te duur. Roken blijf ik gewoon doen. Ik ben nog nooit gestopt, vind het veel te lekker, heb er geen last van, en wil mezelf dan ook niet onnodig gaan kwellen. Wel ben ik van plan de weinige vriendschappen die we hebben beter te onderhouden, waren we al mee begonnen en daar gaan we wel mee door. Wat een toestand weer zo'n jaarwisseling, morgen eerst nog boodschappen doen. Ik heb nog niks in huis. Ook niet voor de oliebollen. Had vandaag geen auto, dus moet het morgenochtend.
 

Door: ria 10:39 PM

zondag, december 29, 2002

 
Silvia belde net, haar pc doet het niet. Start niet op of zo, wel een uur met Joop aan de telefoon gezeten. Krijg ik weer de schuld omdat ik haar een webcam gegeven heb, is wel "grappig" bedoeld, maar het valt me niet lekker. Joop heeft hem geinstalleerd. Er was wel een programma niet aanwezig, dat hebben ze nog opgehaald bij de pa van Cor. Nu kunnen we dus niet chatten en ook niet ff leuk met de webcam............ Twee weken moeten we wachten omdat Sil dan weer naar de tandarts moet hier. Ik vraag me zo het e.e.a. af. Als er iets met Kedar zou zijn, of een programaatje over Nepal, of iets anders leuks wat Joop betreft. Of het dan ook zo lang zou duren. Verder word ik heel triest van al die regen. Helemaal niet naar buiten geweest vandaag. Simba heeft er ook geen zin in, zit ook nog met een sneetje in haar poot, dus dat doet dan ook weer pijn...wat een ellende allemaal. Dus zit ik maar een beetje spelletjes te spelen. Balls & Walls........
 

Door: ria 8:19 PM
 
Inmiddels alweer zondag. Gisteren gezellig een dagje naar Silvia geweest. Ze was jarig. We hebben haar een webcam gegeven, zodat we af en toe ff naar elkaar kunnen kijken. ook om fotos te maken is het handig, als ze eens iets wil laten zien. Levi wordt al een hele knul, staat al heel stevig en is de vrolijkheid zelf. Sil had weer lekker gekookt en 's avonds kwam de visite. Wij zijn om een uur of 10 weer opgestapt. Vanmorgen lekker uitgeslapen, Joop voor het eerst weer gaan trainen. Ben een beetje kriegelig vandaag. Soms voel ik me alleen maar huishoudster. Ik doe alles, wassen, koken, stofzuigen, de kachel aanmaken, de afwasmachine in en weer uitruimen. Vanmorgen zei ik nog dat hij dat toch ook wel eens kan doen. "Dat kan ik niet", krijg ik dan te horen, "want dan laat ik alles uit mijn handen vallen'. Het wordt wel erg makkelijk zo. Net viel het monopoly spel op de grond, alles over de vloer, toen alles er weer in zat en ik het tussen de andere spelletjes wilde zetten, lukte dat niet in 1 keer. "Jij wilt ook alles maar op die planken proppen, boeken is geen plaats meer voor" Omdat hij vorige week niet zo gauw een paar boeken van hem kwijt kon. Zo moeilijk is het toch niet zelf eens wat te verplaatsen of opnieuw in te delen, zodat het wel gaat. Of misschien dingen ergens anders te zetten, gewoon in overleg. Dan dat stomme pieterpad nog, dat komt me ook zo langzamerhand de neus uit. Een tijdje geleden kwam het ter sprake, zou misschien wel eens leuk zijn om dat te lopen. Samen. Nu komt het erop neer dat hij het liever aleen gaat doen, teveel rompslomp! Ik wil Simba dan meenemen, en gezellig iedere dag een stukje lopen. Hij wil er weer een uitputtingsslag van maken, en in de tent slapen en zo. Droogvoer eten :S Als ik meega wordt het dus 3x zo duur, dat weet ik ook wel. En dan kan hij misschien niet naar Nepal. Ik hoef ook niet zo nodig dat Pieterpad, ga net zo lief de polder in, maar waarom hij dan wel. Hij wil ook nog de Piryneeen in, of hoe je dat dan ook schrijft. Je kan wel van alles willen, voorlopig kan hij nog niks, geen conditie. Soms word ik er zo droevig van. Ik gun het hem allemaal wel, maar waarom alles tegelijk. Tuurlijk is het leuk om plannen te maken. Maar waarom 3 dingen en niet gewoon eerst eentje, kijken of het gaat.
 

Door: ria 4:02 PM

Ria Zondag 29 December 2002 at 11:35 am | | Standaard | Geen reacties

22/12/2002-28/12/2002

vrijdag, december 27, 2002

 
IDOLS Linda ** David *** Dewi ****** Yvette ** Roy ** Charlotte *** Grziella **** Bas ***** Suze **** Joel ***** Moeilijk hoor weinig uitschieters Voor mij zijn het Dewi, Bas en Joel
 

Door: ria 10:29 PM
 
Tweede kerst ook al ruim voorbij, al zit het nog wel een beetje in mijn lijf. Uur of 4 gistermiddag waren Ina en Martin er. We waren net thuis van een heerlijke wandeling, de zon scheen zelfs nog even. Het was heel gezellig. Eten was ook goed gelukt en daarna hebben we nog een spelletje gedaan. Ik ben nu even kwijt hoe het heette, ik had het nog nooit gespeeld. Je moest soms liplezen of iets uitduiden. Leuk spel, daarna nog even gedanst. Het was snel laat. Vanmorgen uitgebreid ontbeten en daarna zijn ze vertrokken. Vanmiddag bijna heel de middag spelletjes gedaan op de pc. Het is echt een hangdag. Morgen naar Nijkerk, Silvia's verjaardag vieren.
 

Door: ria 6:57 PM

donderdag, december 26, 2002

 
Zoooooooo, de eerste zit erop!!! Lekkere rustige dag gehad vandaag. Vanmorgen was het rotweer, veel regen, dus ik dacht niet te kunnen wandelen. Gelukkig werd het droog en ben ik nog lekker even naar het strand gelopen. Joop en ik zijn monopoly aan het spelen, maar ja dat duuuuuuuuurt zo'n spel, we zijn even gestopt en het ligt nu nog op tafel. We kunnen dus zo weer verder. Het vlees voor morgen heb ik ook al klaargemaakt. Belgisch stoofvlees, dat moet lekker lang sudderen. Vooraf heb ik lekker gerookte zalm en paling, en als toetje straciatella ijs. Jummie. En dan natuurlijk nog koffie met bonbonnetjes en likeur. Dat wordt smullen. Vandaag hebben we stokbrood met kaasjes gedaan. Lekker makkelijk. Vanmorgen van de huurder van de caravan ook nog een kerstkrans gekregen. Heb nog even getwijfeld of ik hem voor een borreltje zou vragen vanavond, maar eigenlijk had ik daar niet zo'n zin in. Ik denk ook dat hij liever op zichzelf is. Maar ja, vragen kan altijd natuurlijk en misschien had ik het ook moeten doen.
 

Door: ria 12:51 AM

dinsdag, december 24, 2002

 
Vanmorgen lekker vroeg op. Hele lange dag was het dus. Kerstinkopen gedaan in Zierikzee. Het viel gelukkig mee met de drukte. Allemachtig wat een hoop eten ligt er nog in de winkels. Bij de Lidl stapels zalm en paling en salades :S, torenhoge stapels dozen wijn. Ik zou bijna uit nieuwschierigheid zaterdag nog eens gaan kijken, volgens mij raken ze dat nooit kwijt. Vooral die verse dingen. Ach waar maak ik me ook druk om. Ik heb ook nog monopoly gekocht. Dat was ik al zo lang van plan, dus nu kunnen we 2e kerst met Ina en Martin spelen. Verder nog een shirtje in de uitverkoop. Lichtblauw met lange mouwen, €15.-- geen geld toch? Alles uitgeladen en opgeruimd. En een lekkere wandeling gemaakt. Joop is nog even met Cor weggeweest om naar een kloofmachine te kijken. Lekker biefstukje gegeten en toen we net klaar waren kwam Miriam nog even, ze was net thuis van haar werk. Gezellig een wijntje gedronken. ik heb haar nog ff gemasseerd want ze heeft last van haar schouders en nek. Ze heeft nu toch denk ik wel definitief besloten geen kinderen te nemen/willen, vroeg nog of ik dat raar vond. Waarom zou ik dat raar vinden. Het is haar beslissing en ik ben het er denk ik ook wel mee eens. Ze is al 34 en in de familie van Mark komt het down-syndroom voor, daar is ze denk ik nog het meest bang voor. Bovendien heeft ze een hele leuke baan, thuiszitten is niets voor haar, dus er zouden dan weer allerlei regelingen getroffen moeten worden. Beter zo. Ze houdt van uitgaan en leuke dingen doen. Kinderen belemmeren je daar zeker de eerste jaren in. Morgen 1ste kerst. We zijn lekker met z'n tween. Vanmiddag nog even met Silvia gepraat op MSN, ze was ziek en alweer aan een penicilinekuur bezig. Griep en ook borstontsteking. Maar het ging al iets beter. Hopelijk heeft ze er met de kerstdagen niet al teveel last van.
 

Door: ria 7:49 PM

maandag, december 23, 2002

 
Het was alweer half elf vanmorgen toen we opstonden. Maar ja we gingen ook laat slapen, we verleggen de dag maar een beetje, want 's avonds is het toch het gezelligst. We hebben al wel afgesproken dat we daar na nieuwjaar weer mee stoppen. Gewoon op tijd opstaan en overdag ook lekker bezig zijn is toch het beste. De dag was zodoende weer vlug om. Eer we gedouched waren, koffie en krant, was het al een uur of twaalf. Beetje opgeruimd en even achter de pc. Stukje wandelen met Simba en het werd alweer donker. Cor kwam vanmiddag ook nog even. Heeft samen met Joop het houthok opgeruimd en alle deuren binnen nageken. Alles sluit nu weer perfect en de achterdeur doet het ook weer goed :D Lekker kip met zoetzure saus gemaakt, extra sla erbij voor Joop waar hij niks van gegeten heeft. Ik vind dat hij te weinig fruit eet en wilde zo een beetje extra vitamientjes doen, maar dat was dus geen succes. Vanavond de finale van Big Brother! Dat wordt dus een avondje voor de buis. Ben benieuwd wie gaat winnen. Ik denk dat Janet wel een goede kans maakt, of anders Margriet. Hoop wel dat het deze keer eens een vrouw is.
 

Door: ria 7:42 PM

zondag, december 22, 2002

 
Vanmorgen om half elf niet geheel okselfris wakker geworden. Ik heb gelijk de sauna maar aangezet. Heerlijk gesaunaed(?) en tussendoor de Viva gelezen. Lekker relaxen, het helpt ook nog goed mijn verkoudheid los komen. Ik produceer heel veel groengele derrie en dat moet er ook allemaal uit. Gisteravond onder het eten ging ik maar naar de wc om mijn neus te snuiten. Het zou geen smakelijk gehoor zijn voor mijn tafelgenoten en omringende eters dacht ik. De serveerster heeft het trouwens ook nog gepresteerd om een puntje likeur over mijn mouw te gooien. Heb m'n trui al gewassen en hoop dat het eruit is. Zo op het eerste gezicht wel. Het is pokkeweer vandaag, heel veel regen. Net tussen de buien door even een stukje gewandeld met Simba. Ik hoop niet dat het heel januari weer gaat regenen. Is toch al zo'n rotmaand.
 

Door: ria 3:51 PM
 
Wow, heel erg gezellig geweest vanavond. Leuk uit eten geweest met Ed, Emily, Ellie en Cor. In de Gouwe Geit in Zierikzee. Met Ed en Emily een aperetiefje vooraf thuis en met Elly en Cor een afzakkertje nadien hier. Genoeg gezopen weer vanavond. Kan nog redelijk typen. Gezellig gekletst met z'n allen. Vroeger tijden komen dan weer voorbij. Van de wilde feesten. Ik ga me nu steeds meer afvragen waarom die alleen bij ons waren. Kan me geen wilde feesten ergens anders herinneren. Behalve dan die ene in Groningen. Wat is wild. Gewoon lekker dansen en drinken. Lol maken met z'n allen. Komt het ooit nog eens terug? Of is dat ook zoiets wat geweest is. Joop en ik hebben ons wel voorgenomen toch vooral op de hoogte te blijven wat muziek betreft. Of die anderen dat dan ook doen en of er dan ook nog eens een feest komt??? Of het moet een gouwe ouwe party zijn. We wachten het maar weer af.
 

Door: ria 1:32 AM

Ria Zondag 22 December 2002 at 11:33 am | | Standaard | Geen reacties

15-12-2002/21-12-2002

Door: ria 11:26 AM Ooooooh, nu heb ik het en wil ik ook het een en ander kwijt he. Net Nicole al lastig gevallen, die is er niet. Joop wil me wel helpen, maar die weet het dan ook allemaal niet zo vlug en daar heb ik dan weer geen geduld voor. Oh ze is er nog wel :D we gaan het nog eens proberen.

Door: ria 12:40 AM vrijdag, december 20, 2002 Ik zit nu Idols te kijken en eens zien of ik weer de winnaars eruit haal. nr 1 Taschka is wel goed maar die wordt het niet. ** nr 2 Roger is een grote kanshebber met zij Ernie shirt ****** nr 3 Sabine is niks piepstemmetje * nr 4 Jim 15 jaar..... ******* nr 5 Zosja ook niet goed genoeg **** nr 6 Charlotte niet goed *** nr 7 Sebastiaan niet mijn smaak qua liedje, hoofd ook niet **** nr 8 Marieke mooi nummer gaat ze doen mooi gedaan mooi mens ******* nr 9 Louise moest er ff inkomen gaat wel *** nr 10 Igmar is hem ook niet, wel mooi liedje **** Voor mij zijn het dus Roger, Jim en Marieke :D

zaterdag, december 21, 2002 Het ziet er al een stuk beter uit zo. Moet eerlijk bekennen dat ik het niet zelf gedaan heb, maar Nicole. Ik zal haar hulp nog wel eens nodig hebben :P Ze vindt het leuk om te doen, dus ik hoef me niet bezwaard te voelen. Er is ook geen haast bij. Ik vind dit al heel wat.

Ria Vrijdag 20 December 2002 at 11:28 am | | Standaard | Geen reacties