Anders!

Het vlas bloeit op verschillende plekken er is best veel ook bij Scharendijke in de buurt, maar om leuke blommetjesfoto's te maken waaide het veel te hard. Gewoon maar een paar keer knippen en kijken of er iets leuks bij zit.  

Joop wandelt 's middags lekker mee, het gaat goed! Nu al twee dagen een rondje Schapeweg wat toch ruim vijf kilometer is. Didi houdt het tempo lekker laag want die vindt het alweer behoolijk warm.

Ik deed boodschappen in Scharendijke. Ze zijn het huis aan het schilderen dat was best nodig denk ik. Ik wist al dat het ging gebeuren maar nu ik het zie vind ik het zo leuk!! Heel anders natuurlijk, maar leuk!

Eën geheel weer met de loods die ook een zwarte buitenkant krijgt, dat is nog niet af, het is nog een beetje rommelig maar ik denk dat het erg leuk wordt.

En kijk eens naar de notenboom! Links op de eerste foto naast het raaam.

'hroat eej, dè passe wè twi ria's uut'

Ria Vrijdag 31 Mei 2019 at 6:05 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Disco

Wij hebben over een tijdje een Disco reunie feestje. 

Duurt nog even, dus alle tijd om op zoek te gaan naar zo'n superstrakke rode broek. 

Gelukkig is er stretch tegenwoordig, dat was er toen nog niet, zoals zoveel niet.

Dat wordt vast heel gezellig.

Read More

Ria Donderdag 30 Mei 2019 at 6:10 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Zien en gezien worden

De jaarlijkse kaart van Adriaan Brillie is weer binnen en natuurlijk vermeld ik dat weer even. Met foto's van mij, hij kan er weer een jaar tegen en ondertussen gluurt hij alweer voor de kaart van volgend jaar.

Zo gaan mijn foto's de hele wereld rond. 

Toen Joop mijn computer aan het inrichten was viel het me op dat hij het beeldscherm steeds naar zich toe wilde trekken en dan ook nog helemaal naar voren boog om te kunnen lezen, terwijl ik het nu zo fijn vind dat het wat verder weg staat, kortom hij zag het niet goed, eigenlijk zag hij het heel slecht, dus vanmorgen gemeten en een nieuwe besteld.

Lekker gewandeld verder, aan iets anders kom ik niet toe, dat komt wel weer een keer.

En wie weet wat voor bomen dit zijn mag het zeggen.

Ria Woensdag 29 Mei 2019 at 4:00 pm | | Standaard | Vier reacties

Gedonder

Wat een gedonder afgelopen nacht, het ging hier behoorlijk tekeer en dan lig je daar toch een tijdje wakker van, ik tenminste wel. Vanmorgen nog steeds regenachtig, niet erg aantrekkelijk voor een lekker ochtendrondje.

Vanmiddag deed ik samen met Joop weer eens een rondje, het ging goed, nog geen last.

Het bleef droog ondanks de dreigende luchten.

Laatst had ik iemand 'ontvriend' op het grote feestboek, ze vond toch nooit iets leuk van mij en zelf was ze ook niet vaak om leuk te vinden. Toen gebeurde er ook nog iets waarvan ik dacht, nee... dat doe je niet, dus hup weg ermee.  Nu blijkt dat je dan ook in het echte dagelijkse leven elkaar niet meer aankijkt en zelfs geen goeiendag meer zegt, dat zegt genoeg...

Ria Dinsdag 28 Mei 2019 at 4:20 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Winderig

Het kost natuurlijk weer even wat moeite voordat alles erop staat. Wachtwoorden die het niet doen, ergernis, gedoe, noem het maar op, maar o o o wat ben ik blij dat ik het gedaan heb!

Zo'n mooi beeld zonder geglim, groot, rust aan mijn ogen, zonder rimpel, geweldig!

Het vlas bloeit!

Er was veel wind, dus dan wappert het allemaal nogal, maar toch een paar foto's kunnen maken.

Didi had geen zin vandaag. Ze is ook wat winderig, net als ik en de echte wind, we deden rustig aan.

Een aparte lucht weer vanmiddag, het is nogal eens raak tegenwoordig met die luchten.

En dit is het dan, Acer Aspire C24, niets meer en niets minder, geen grote doos meer ergens naast of onder je bureau, alles zit achter het beeldscherm. Een i5 processor, de laptop was i7 maar dit is sneller of in elk geval net zo. Snelheid heeft toch ook wel met andere zaken te maken.

Ik ben erg blij!

Ria Maandag 27 Mei 2019 at 7:22 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Mat

Gisteravond de knoop doorgehakt dat ik het echt wilde.

Al vanaf het begin, nu drie jaar geleden, toen we hier pas woonden kocht ik hem en erger ik me eraan. Het blinkende scherm, niet goed weten in welke stand het nu eigenlijk moet staan. Ik zie gewoon de handigheid niet van een laptop. Je zit er ook te kort op, ik heb steeds de neiging het weg te schuiven, kortom ik ben er klaar mee.

Een paar dagen geleden zette ik hem al te koop, maar ja zoals altijd als wij iets willen verkopen lijken eventuele kopers hard weg te lopen en zich ergens te verschuilen. Toch kwam er een bod, veel te laag natuurlijk, want 'van een oud vrouwtje, altijd binnen gestaan, weinig gebruikt', wie wil die nu niet hebben.

Nou goed eentje dan, niet zo heel ver uit de buurt dus ik stelde voor elk tot de helft te rijden. 

Bijzondere luchten onderweg.

Ik haalde alles eraf, Joop maakte hem leeg en nu is hij weg en zit ik achter Joop zijn ding.

De nieuwe is besteld, die komt morgen al, vakantiecentjes weer goed besteed denk ik zo.

En nu krijg ik toch een groot beeld! En alles in één, wij wisten nog niet eens dat die er waren.

Ria Zondag 26 Mei 2019 at 6:07 pm | | Standaard | Zes reacties

Goed te doen

Wat de schoenen van Joop betreft is het nog even wennen, maar als ik hem zo zie lopen denk ik dat het wel mee gaat vallen, nu maar hopen dat ook de pijn verdwijnt.

Of dit een 'levenslange' oplossing is of of er ook nog zicht is op 'bewegende' schoenen wist hij niet, dat had hij niet gevraagd. De tijd zal het leren. Het is wel zo dat de rechter voorvoet nog wel iets kan buigen. Dit alles mèt schoenen aan hè, zonder schoenen buigen ze nog allebei behoorlijk. (Ik merk weleens dat ik de dingen half zeg, omdat ik denk dat iedereen het dan wel zal begrijpen, wat niet zo is, of men leest niet goed, dat ook.)

We begonnen met een paar honderd meter door een regenbui vanmorgen, ik had mezelf helemaal ingepakt want leuk vond ik anders, Didi ook. We waren weer snel thuis.

Het is raar weer, koud, vochtig, noordenwind, zeewind, vestje aan, vestje uit, je weet ook niet wat je aan moet doen. In de zon, als die er soms even is is het wel lekker, we aten zelfs buiten een stokbroodje makreel enzo. Goed te doen.

Joop timmerde vandaag zijn gisteren opgehaalde TBH bijenkast in elkaar. 

Het is weer iets heel anders dan we eerder hadden, met ramen in de kasten. In deze zitten alleen houtjes waaraan de bijen zelf gaan bouwen, het is een wat natuurlijkere methode.

Ria Zaterdag 25 Mei 2019 at 6:33 pm | | Standaard | Drie reacties

Voor later

Deze foto kostte me een paar natte schoenen gisteravond. In de orchidee op de camping zit een knop en daar wilde ik even een foto van maken. Fototoestel gepakt en fotograferen maar. Het tasje lag even op de schuine vijverrand en jawel het begon te glijden zo de vijver in, waarom het uit mijn tas was snap ik nog niet want dat doe ik anders nooit. Maar ja, ritsjes open, het liep al vol water, dus ik stapte erachteraan. Het was gelukkig niet diep hooguit een centimeter of twintig, maar ja dan zijn wel je schoenen nat en vol.

Gelukkig had ik het zo te pakken en konden we op blote voeten naar huis, ook leuk!

Joop haalde vanmorgen zijn verbouwde schoenen op, dat is weer even wennen natuurlijk. Vanmiddag ging hij pad naar Nijkerk met de tafel, dus ik weet nog niet hoe het verder gaat.

Didi is uit haar doen vandaag. Vanmorgen al geen zin, vanmiddag ook niet, ze begon gelijk gras te eten en trapte daarna op de rem. We kwamen niet verder dan de molen.

Ik ga het zo nog eens proberen en kijken of ik dan een stukje verder kom. Al hoeft dat nu van mij ook niet meer zo. Heel de dag hard gewerkt, soppen poetsen boenen (lichtelijk overdreven) maar ik was wel heel de dag druk in de weer, dat moet af en toe even.

Nu mijn breiwerkje klaar is wil ik eigenlijk wel weer eens kleuren, misschien morgen.

Ik maakte net een flesje wijn open en ik keek eens op de kast, ik wist het! 1994, die maak ik maar niet meer open, die bewaar ik... voor later.

Ria Vrijdag 24 Mei 2019 at 6:40 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Bijzonder

Het vlas bloeide nog niet vanmiddag, vanmorgen hadden we nog geen zin, maar meestal blijven er dan wel wat bloemetjes zichtbaar. Vlas is een ochtendbloeier, dat wel.

Heleen kwam ook net voorbij bij het vlas, we liepen samen en stukje op en zagen deze voor ons opvallende toortsen.

Ik keek mijn boekje er eens op na, maar daar was hij niet te vinden en omdat ik toch wel nieuwschierig was installeerde ik PlantSnap opnieuw. Ik liet ze het fotootje zien en hoppa... dit is de wilde Reseda lutea Ria!

Oftewel de wilde Reseda.

Niks bijzonders.. maar zoals hij daar stond was hij het best, nog lekker fris, net uit de veren en erg bijzonder vonden wij.

We hebben weer gestemd. Ik heb maar weer eens een ander hokje rood gemaakt.

Ria Donderdag 23 Mei 2019 at 5:36 pm | | Standaard | Vier reacties

Eindelijk lente

Het was al zo lekker vanmorgen dat ik besloot om door te lopen en te kijken of het vlas al bloeide. Dat nog net niet, maar ik denk dat het morgen best al een beetje blauw is, toch in elk geval al wat bloemen. Dat wordt weer vroeg uit bed!

Toen we thuiskwamen was er een berichtje van Janny dat ze op de koffie kwamen vanmiddag. Ook al leuk!

Na de koffie wandelden Janny en ik een stukje. Freek bleef thuis met de krant, Joop ging even naar zijn bijenweitje en wij keken daar ook even. Het wordt al wat. Bloemen zat!

Eindelijk is het wat warmer, we hebben lekker buiten in de zon gezeten.

Ria Woensdag 22 Mei 2019 at 6:43 pm | | Standaard | Vijf reacties

Paars

Gisteren vertelde ik al dat de trui eindelijk klaar was, maar het fotomoment was er nog niet van gekomen. Vandaag dan maar, al had ik beter eerst mijn haar een beetje kunnen fatsoeneren. Maar goed dat zat dus zo, veel wind vandaag.

Lekker truitje. Het zit heerlijk, een beetje wijd, het moet aan de onderkant nog wat uitzakken, ik pers nooit iets, dat komt vanzelf wel goed als het nat is geweest.

Ik ben niet zo van de patroontjes maar deze is leuk, zeker bij dit model. Erg blij mee zodoende.

Mijn paarse Swatch past er prachtig bij :)

Het aanklikken van de foto's geeft op het moment een foutmelding. Photobucket heeft alweer een boze mail gekregen. Soms denk ik weleens dat ze het af en toe opzettelijk doen om paniek te zaaien. Help, wat moet ik doen om het wel te laten werken? Meer ruimte kopen of zoiets? Mij krijgen ze niet meer gek, doorgewinterde blogger als ik ben. (kuch)

Ria Dinsdag 21 Mei 2019 at 4:25 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Jong spul

Ik vroeg me af wat het waren en keek even door de  'verrekijker' van mijn fototoestel.

Toen zag ik ook dat er meer kopjes waren dan alleen die witte twee. Ze waren blijkbaar geallarmeerd door iets anders want ik was ver genoeg weg. 

Ze doken de poel in daar waren er nog een beetje, wat een jong spul overal! En koud dat het weer was vandaag. We deden de kachel nog maar eens aan, we kunnen er niets aan veranderen, dus maken we er maar het beste van.

Ik maakte mijn truitje af en wandelde een stukje.

Joop bereidde zich voor op de vergadering van vanavond ergens in den lande.

Gisteren maakte ik een hele grote pan pasta, de paprika's moesten op en nog wat andere dingen, dat ruimde de koelkast aardig op. Er kwam niet van om het met de kinderen op te maken, die hebben liever sla met een stukje kip... Nu zit er nog een bak in de diepvries, lekker makkelijk! Wij lusten het wel.

Ria Maandag 20 Mei 2019 at 6:19 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Geluk

De dag begon grijs en nat en kil en dat is het ook de rest van de dag gebleven. 

Niet eens het hele ochtendrondje gedaan, Storm had geen zin. (sorry Storm, iemand moet toch de schuld hebben)

Sil vertrok rond de middag richting zus en daarna zou ze gelijk doorrijden naar huis. 

Eenmaal weer thuis belde ze, "het is hier heerlijk! De zon schijnt, het is lekker warm!"

Wij woonden vandaag in het verkeerde stukje van de foto, meestal is het andersom.

Drie jaar geleden woonden we hier vandaag 1 dag.

Soms vind ik het nog erg wonderlijk hoe het is gegaan, natuurlijk kan je je leven wel een bepaalde richting in willen sturen, maar dan is het nog maar de vraag of dat lukt.

Alles is te koop, geluk nog steeds niet, dat heb je zelf in de hand.

Ria Zondag 19 Mei 2019 at 6:42 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Vice Versa

Voor Sil breekt er een nieuwe fase in haar leven aan. Ze heeft al haar Reiki 3a semi master gehaald (geen idee wat dat allemaal inhoud) en daarbij gaat ze ook massage doen. Daar wil ze nu mee verder.

Een kamer heeft ze al ingericht en dan kom je op de rommelmarkt in Zonnemaire ineens de tafel die je daarvoor nodig hebt tegen. Mooi stevig, prima om mee te beginnen! ‘Zo hroos as un puut’!

Alleen past hij niet in de Ka, maar het toeval wil dat Joop volgende week toch even die kant op moet om een bijenkast op te halen. Vice versa geladen en wel!

En om nog maar even op de bijen over te springen, een bijenvolkje komt er ook al aan. Joop zou Joop niet zijn als hij er gras over liet groeien. Lid van de bijenvereniging en al naar het bijencafé geweest in Renesse, hij duikt er weer helemaal in.

Ria Zaterdag 18 Mei 2019 at 7:43 pm | | Standaard | Vier reacties

Heibel

Vanmorgen eerst het huis aan de kant, boodschappen gedaan, gewandeld en vanmiddag waren ze er dan eindelijk weer een keer. Nog niet zo lang geleden waren we met de verjaardag van Levi in Nijkerk, maar dat ze hier waren was best een hele tijd geleden. Dat is weer even gezellig. Kunnen we weer eens even onder ons kletsen. 

De honden moeten altijd even wennen, dat duurt niet lang, maar ze moeten wel weer even hun plek weten.

De roofvogel zag ik vanmiddag in de polder er was heibel met een meeuw.

De foto kan nog net vind ik, wat een poten heeft zo'n beest toch, ik denk een buizerd.

Ria Vrijdag 17 Mei 2019 at 8:34 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Tuinen

Gisteren al begonnen met het opruimen van 'de tuin'. Omdat de zon inmiddels alweer wat hoger staat kunnen de potten ook weer wat meer uit het midden. Alles netjes opgeruimd, aangeveegd, aangekleed, water gegeven, want alles droogt alweer uit.

Vandaag de rest gedaan. Potgrond gehaald en nog wat dingen gezaaid, dat kan nog best. Ik was even bij het tuincentrum de Tol op Schuddebeurs, daar was ik nog nooit geweest. Best heel groot daar, mensen kinders wat een planten, karren vol worden er weggesleept. Niet door mij, nou één zo'n hangding dan. Als het weer zo droog wordt als vorig jaar blijf je gieten en daar heb ik geen zin in dit jaar.

Ook nog een flinke rondte gewandeld, de eerste pootjebaadsessie van Didi is een feit.

De foto's zijn van de buitendedeurtuin, daar hoef ik zelf niets aan te doen :-)

Ria Donderdag 16 Mei 2019 at 6:12 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Voortploegen

Vandaag was Joop bij de Orthopedische Schoentechniek meneer, ook weer in Goes. En hoewel hij zelf de moed al een beetje op begon te geven kwam hij toch wel lichtelijk opgelucht weer terug.

Morgen moet hij even zijn schoenen inleveren in Zierikzee en dan gaan ze daar een week mee frobelen. Er is een afdruk van zijn voet gemaakt zodat ze die als het ware als pasmodel hebben. 

Niets weken zitten, dat is natuurlijk helemaal niet goed op onze leeftijd en dat hoeft ook helemaal niet. Ook zijn andere voet wordt aangepast want daar schijnt ook hetzelfde mee aan de hand te zijn, alleen in lichtere vorm.

Ik vind het al met al wel positief klinken, nu ook maar hopen dat het helpt.

Oja en het heet Stressfractuur

De boer ging aan het zaaien vanmorgen, de kar met zaad stond aan de weg en ik was eens benieuwd wat erin zat. 'Pisum Sativum' stond er op de zak, dat zei me niets natuurlijk en eenmaal thuis zocht ik het even op. Erwten! Leuk! Blommetjes!

Ria Woensdag 15 Mei 2019 at 6:24 pm | | Standaard | Vijf reacties

Recht en averecht

Nog een half mouwtje, zei ik gisteren.

Dus ik breide gisteravond nog eens een paar toertjes en ik keek eens en nog eens, en volgens mij klopte er iets niet, en ik telde eens, steken en motiefjes, er was iets mis maar wat. Ik bleef maar kijken en tellen en trok eens een stukje uit ...

Vanmorgen tobde ik weer verder, nog eens tellen en nog eens kijken de steken klopten niet, ik had er veel te weinig, ik werd er niet goed van en dacht erover de hele boel maar uit te trekken en overnieuw te beginnen maar als je dan niet weet wat er fout was doe je het misschien weer opnieuw verkeerd.

Eindelijk, toen ik het patroon nog eens bekeek zag ik het. En ja, ik moest het echt uittrekken tot de boord, want ik was daarna gelijk begonnen met minderen en dat moest pas na dertig naalden als de steken voor het armsgat afgekant waren.

En nu ben ik nog niet eens waar ik gisteren was want ik heb lekker gewandeld en in de zon gelegen. Heerlijk! 

Nog steeds aan het opknappen van die ellendige verkoudheid ook, keelpijn eindelijk zo goed als over, nu het hoesten nog.

Sorry heren een breipraatje vandaag, maar ik moest het even kwijt.

Wel een mooie polderfoto toch? De aardappels groeien als kool.

Ria Dinsdag 14 Mei 2019 at 6:44 pm | | Standaard | Drie reacties

Hee een orchidee of twee

Zaterdag heb ik nog gekeken, maar nergens meer een orchidee te bekennen op Scharendijke, die zijn ten onder gegaan bij het dichten van de vijver. Gelukkig groeien er hier ook zat. Al jaren bij het strandje van Bommenede, maar vorig jaar ontdekte ik er ook eentje op de camping hier vlakbij.

Vorige week keek ik eens of die al terug was en ja hoor...

Ikvond het wel raar dat er geen nieuwe bij gekomen waren, daarom keek ik afgelopen vrijdag nog eens...  en toen stond er ineens een heel veldje.

Die gaan zich mooi rond heel die vijver vermeerderen, volgend jaar weer een beetje meer.

Gewoon weer een fijne zonnige maandag vandaag. Lekker gewandeld, thee gedronken met Heleen, een kopje hier en een kopje daar en ondertussen kijken hoe de blommetjes ervoor staan. Verder heb ik niet veel gepresteerd een beetje gebreid, nog een half mouwtje....

Ria Maandag 13 Mei 2019 at 6:34 pm | | Standaard | Vier reacties

Momentjes

'Goeiemorgen! Wat ga je doen vandaag?'

Andere moeders worden verrast maar die van mij vraagt gewoon wat de verrassing van deze dag zal zijn.

Ik stelde voor samen een wandelingetje te maken en dat ik dat dan bij haar zou komen doen. Zo gezegd zo gedaan, gezellig en leuk , best druk al in Haamstede, veel bomen ook, de polder is rustiger vonden we en je loopt daar ook gewoon in de zon, dus ja volgend jaar maar bij mij...

Onder de koffie spraken we af dat ze lekker bij ons zou komen eten.

Onderweg naar huis reed ik nog even door de polder voor een fotomomentje met de wolkjes en de bloemen.

Het was een fijne dag met moeder en vlas momenten.

Ria Zondag 12 Mei 2019 at 7:07 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Ruwe Bolster

Natuurlijk hadden we allang gezien dat er een soort winkel aan het ontstaan was en vanmorgen zag Joop een bord toen hij er langs reed. Dus vanmiddag ging ik eens kijken, ik vond het best spannend. 

Er zat iemand buiten te breien en ik herkende haar als degene waar we samen mee getekend hadden.

We maakten een praatje en ze vroeg het! 'Wil je eens kijken?!' 

Natuurlijk wilde ik dat en eindelijk liep ik er weer eens, het was zo leuk! En alles is nog bijna hetzelfde, maar toch ook weer heel anders omdat het geschilderd is en een andere vloer en een stukje erbij, maar nog wel hetzelfde kacheltje en dezelfde badkamer, mijn kamertje, waar je ineens verder kunt lopen. De vijver is weg en de tuin is een bende, maar ze zijn ook nog volop bezig alles te veranderen en naar hun zin te maken!

Het was heel gek, maar ook heel leuk, vooral ook omdat ze vertelde dat ze het zo naar hun zin hebben daar, dat maakt me echt heel blij, het is ook een heerlijke plek.

'Ruwe Bolster' heet de winkel, waar ooit de kapsalon was, daar keek ik natuurlijk ook even binnen. Erg leuk! Hebbedingetjes voor in en rond het huis.

Ria Zaterdag 11 Mei 2019 at 6:45 pm | | Standaard | Drie reacties

Broeierig

Een mooi geel bosje is het geworden. Een tijdje geleden vroeg ik me al af wat het zou zijn, toen waren het alleen nog blaren en nu het bloeit weet ik het nog niet. Koolzaad, herik, of iets anders geels.

Het staat wel leuk zo'n veldje midden op de dijk.

Vanmiddag maakte ik de bovenste foto en later dacht ik, ik ga nog even terug, de zon schijnt...

Kom ik daar is er een joekel van een wolk de zon aan het verstoppen, ik dacht ik wacht even, maar er kwam geen eind aan

Misschien probeer ik het morgen nog eens.

Boodschappen gedaan, cake gebakken, gewandeld, gezogen en gedweild. Lekker dagje. Als de zon er eenmaal door is is het ineens weer zo broeierig warm. Het weer is ook niet meer wat het geweest is.

Ria Vrijdag 10 Mei 2019 at 6:49 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Vast

Joop liep vanmorgen ook eens het ochtendrondje mee. Gisteren had hij ook gewandeld en dat ging goed, geen pijn op de bilspieren na.

Vandaag moest hij voor controle naar de podotherapeut en het oprekken van de achillespees heeft wel geholpen maar de pijn in de voorvoet is nog hetzelfde... die dokter drukt dan overal op die voet en dat doet pijn natuurlijk...

Er was vroeger een mop, als ik hier druk doet het daar pijn, het advies was om niet op die plek te drukken. Dat gevoel krijg ik nu ook een beetje.

Hij moet nu een afspraak maken met weer iemand anders en dan zou het de bedoeling zijn dat zijn voorvoet vast wordt gezet, zodat die niet meer kan buigen. Dat is niet niks, geen aangepaste schoen maar wel vast. We zien verder.

Het was heerlijk vandaag. Af en toe lekker buiten gezeten, beddengoed gewassen, gedroogd en bed weer aangekleed. Vanmiddag nog een wandelingetje. Didi lekker geborsteld en teken-druppels gegeven.

Joop was ook nog op stap voor de duiven en nog bezig in 'de bijenwei'.

Zo hoort het, allebei lekker bezig zijn.

Ria Donderdag 09 Mei 2019 at 6:19 pm | | Standaard | Vier reacties

Bal(l)en

Aan deze dag valt eigenlijk geen eer te behalen en dat begon gisteravond al toen Barcelona verloor terwijl ze eigenlijk al kampioen waren, hoe dom kan je zijn.

Nu vanavond nog even overleven als Ajax... wint of verliest, dat maakt eigenlijk ook niets meer uit. Het was leuk geweest als ze tegen Barcelona hadden moeten spelen, die had hun dan weleens op hun plek gezet, maar nu, nee, niks meer aan.

Dan regent het als je eindelijk weer eens wandelt, mensen zijn niet thuis als je belt, vrouw doet stom op je computer, hond blaft, je laat eens een pallet op je jichtteen vallen, vliegengordijn tussen de deur terwijl er helemaal geen vliegen zijn, vrouw maakt herrie, koffie maakt herrie, stoot nog eens je teen... nou zo'n dag.

Ik ging maar eens een rondje doen en zag wat een indrukwekkende luchten er waren en ik reed nog maar even door de andere kant op, daar scheen de zon tenminste.

En vanavond hier ook weer.

Ria Woensdag 08 Mei 2019 at 6:29 pm | | Standaard | Zes reacties

Er is hoop

Sinds een paar maanden staat er bij de Dijkhuisjes een zwaluwennestkast. Ik had zoiets nog nooit gezien, eerst dachten we aan een lantaarn ofzo, toen ze er nog mee bezig waren, maar nee het is voor de zwaluwen.

Er zijn er ook al een paar afgevallen en zwaluwen heb ik er nog niet bij gezien, maar dat zal zeker zijn tijd nodig hebben, wie weet zien ze er volgend jaar iets in.

Ik reed weer eens met een omweggetje naar huis toen ik bij de vleesboerderij was geweest, dat blijf ik toch maar houden ook al wonen we nu op Zonnemaire, gelukkig gaan die omweggetjes niet over Scharendijke.

Kijk dit is leuk om te doen als je een boom zat bent of hij is dood, dan zaag je hem fijn hoog af en maakt er iets leuks van, in dit geval paddenstoelen. De linkse boom heeft het overleefd.

Ik deed weer eens iets huishoudelijks anders vervuilen we, de vloer is weer schoon. Joop wandelde eens een stukje en dat ging niet slecht, kortom er is hoop.

Breiwerk vordert ook.. en.... het was iets warmer.

Ria Dinsdag 07 Mei 2019 at 7:17 pm | | Standaard | Drie reacties

Kout

Gisteren riep ik nog stoer dat ik klaar was met mijn winterjas en ging de deur uit in bodywarmer, wel goed aangekleed daaronder natuurlijk, maar toch... vandaag maar weer de jas mèt mouwen.

Nog steeds behoorlijk verkouden al is het wel niet meer zo erg dan vorige week, het is nog steeds niet over.

Gebreid.

Het fluitenkruid is op zijn mooist met een beetje zon erbij en wat leuke wolkjes en die hadden we vandaag, maar door de kou gaan ook de bloemetjes niet goed open.

Te koud.

Al was het maar een graad of vijf (ik wil niet zeuren hoor) maar dat zou toch wel veel aangenamer zijn.

Ik was ook nog even in de winkel op Scharendijke en keek nog eens bij de ijsbergsla. Daar hangt dan zo'n bord boven met de prijs en land van herkomst, Nederland staat daar en dan kijk ik op het cellofaantje van de sla, lvh (land van herkomst) Spanje. Ze doen ook maar wat, het slaat allemaal nergens op en de klant ziet wat hij wil zien, of pakt gewoon maar blindelings. 

De wereld is gek aan het worden. Meisjes worden zomaar vermoord, ooievaars doodgeschoten en wat er nog meer allemaal voor vreselijks aan de hand is...

Ria Maandag 06 Mei 2019 at 5:59 pm | | Standaard | Zes reacties

Gedruis

Van bevrijdingsdag heb ik weinig meegekregen, we hebben niet eens gevlagd. Er was hier ook niets te doen volgens mij. Eén ding goed doen is beter dan twee dingen half en koningsdag wordt hier goed georganiseerd gevierd. Je kan wel blijven feesten.

Joop loopt af en toe eens naar 'de wei' en doet daar af en toe eens wat, maar dat kost hem wel moeite. Een conditie van 0,0. Helemaal weer terug bij af. Daarom is hij ook wel blij met die paar vierkante meter zo vlak bij huis, er staan nu planken rond. Een goede plek ook wat zon en wind betreft zegt hij.

Ik heb gewassen, gebreid en gewandeld. De was was zo droog, de trui schiet lekker op en wandelen doe ik zo nog een keer. We zijn de zondag weer zonder kleerscheuren doorgekomen tot nu toe.

Ria Zondag 05 Mei 2019 at 6:15 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

Zakdoekjes

Dit is hem dan, de inmiddels beroemde zakdoekjesboom van Zonnemaire.

Afgelopen week stond hij in de krant en dat we konden komen kijken zaterdag(vandaag) omdat het toch wel heel bijzonder was. Janny zou komen dus ik deed een berichtje dat we dan gelijk naar de zakdoekjesboom konden gaan kijken. Ze dacht even dat ik gek geworden was, maar dat was gelukkig niet zo.

Heleen ging ook gezellig mee en er waren nog meer kijkers. Ook de dochter van degene die hem geplant heeft was er en die mevrouw was al heel erg oud, dat zag je zo, dus ja de boom telt ook al behoorlijk wat jaartjes.

Ik verwachtte een klein boompje maar het is echt een grote boom met heel veel zakdoekjes zo lijkt het, erg leuk om te zien.

Na ons bezoekje aan de boom, liepen we een stukje met Heleen mee door de polder. Freek en Joop bleven thuis. 

Vanavond aten we met z'n viertjes heerlijke vis bij de Brouwerie.

Ria Zaterdag 04 Mei 2019 at 10:22 pm | | Standaard | Vier reacties

Eerbetoon

Morgen is het 4 mei, de dag van de dodenherdenking en de daarbij behorende oorlogsverhalen.

Joke had het al vaker verteld en we wisten van het interview, maar dan kijk je toch raar op als het ineens in de krant staat met foto en al.

Lees het hele artikel hier.

Eindelijk gerechtigheid voor haar opa, een eerbetoon.

Jammer dat ze het zelf niet meer kan zien, wat zou ze trots zijn geweest.

Ria Vrijdag 03 Mei 2019 at 5:50 pm | | Standaard | Vier reacties

Onbehouwen

Na de ruim twaalf kilometer van gisteren deden we het vandaag rustigjes aan, het was ook regenachtig dus dat kwam goed uit.

Maar ook dan kan je best nog leuke foto's maken.

Joop zijn jichtteen gaat wat beter, hij kan ik elk geval weer wat heen en weer lopen en dat doet hij dan ook. De bestemming is 'de wei' waar het stukje dat hij mag gebruiken afgezet moet worden met wat paaltjes en planken omdat anders het paard alles overhoop loopt. Dat schijnt nogal een onbehouwen beest te zijn.

Ria Donderdag 02 Mei 2019 at 6:37 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

Best buiten

Er zit nog weinig vooruitgang in de verkoudheid, af en toe paracetamollen, strepsils en hoestbonbons moeten de boel wat verlichten. 

Lekker veel buiten geweest. Vanmiddag even naar Brouwershaven gewandeld, daar waren we toch weer mooi een paar uurtjes zoet mee. Buiten is het best, binnen ga ik hoesten.

Er zitten al bijna knoppen in het vlas nog een week of wat en het bloeit weer, het groeit hard genoeg nu.

Ria Woensdag 01 Mei 2019 at 6:42 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , ,