Grote en kleine dingen

Alweer zo'n heerlijke najaarsdag met prachtige wolkenluchten. Een jas was niet nodig ik deed wel een bodywarmer aan want wind stond er wel. 

Al tijdens mijn middagwandeling begon het te betrekken en naar het er naar uitziet zal de regen niet lang op zich laten wachten.

Ik zette al te natte planten maar eens ergens onder die hebben geen water meer nodig, het wordt weer steeds leger in mijn tuin, al kan dat wat er nu staat wel blijven tot het gaat vriezen.

Ik zag twee heksenkringen, deze is vanaf de dijk goed te zien, het zijn van die hele grote bovisten,, werkelijk zo groot als een voetbal.

Deze stond een stukje verderop. Het zijn indrukwekkende gevallen.

Bovenop de dijk nog een iets minder indrukwekkende kring.

Joop fietste en bracht twee tochtstrips mee van de Praxis, eentje voor de deur van de hal naar de kamer. Als de wind uit het noorden komt wil het daar nog weleens tochten en eentje van de kamer naar de puzzelkamer van Joop, die deur gaat nu 's avonds ook dicht, omdat daar toch niemand zit en zo de warmte in de kamer blijft. 

Ze zijn in de aanbieding dus mocht je interesse hebben! 

Het zijn vaak de kleine dingen die het doen.

Ria Vrijdag 30 September 2022 at 6:31 pm | | Standaard | Zeven reacties

met een koekje

De zon scheen toen we opstonden en even later liepen we weer samen in de polder., het was heerlijk en gezellig. Het zijn altijd dezelfde mensen die dat rondje lopen, maar iedereen vertrekt op zijn eigen tijdstip, soms loopt er helemaal niemand. De praatjes gaan vooral over het weer en de hondjes, niks bijzonders. Wel gelijk ruim drie kilometer in de pocket qua kilometers, ook voor Joop goed.

Gisteravond een tekening af gemaakt, die moest daarna weer op de foto om her en der te plaatsen, dat vind ik leuk en hij was naar mijn zin, dan is het dubbel zo leuk.

Vanmiddag deden wel ieder weer ons eigen ding, Joop stapte op de fiets voor een rondje Zierikzee. Ik trok alweer de polder in voor 8.5km mooie wolkenluchten. Het was warm, die jas had ik wel thuis kunnen laten.

En dan is het ineens half vier of zoiets. Tijd voor thee met een koekje.

De tekening staat hier

Ria Donderdag 29 September 2022 at 6:45 pm | | Standaard | Vier reacties

Weinig zon

Die buienapps weten er ook niet altijd raad mee, het beste kan je beter gewoon naar buiten kijken. Vanmorgen zou het ook weer behoorlijk regenen als ik nu zou gaan, maar ik kreeg geen spatje. Er was verder ook niemand aan de wandel dus die keken allemaal naar de app. 

Mooie luchten en paddestoeltjes die er al een paar weken staan. Een heel rijtje tussen het asfalt en het gras, de meeste zijn al kapot gereden.

Nu de zon niet schijnt, of tenminste toch bijna niet wordt het overdag wat frisser binnen, nog steeds wel 19 graden maar als je zomaar zit wordt dat toch wat frisjes , dus we deden ons nieuwe elektrische kacheltje eens aan en een uurtje later was het 21 graden. Ik heb boven ook zo'n kacheltje en omdat ik daar zat te kleuren deed ik het ook even aan. Zo'n kamertje is helemaal zo warm.

Joop haalde gisteren zijn vierde vijfde prik, ik sla deze even over.

Ria Woensdag 28 September 2022 at 6:39 pm | | Standaard | Drie reacties

Begin

Mijn nieuwe jas is gearriveerd. Precies vijf jaar geleden kocht ik dezelfde. Sommige naden beginnen wat kaal te worden maar het meest is hij verschoten en dat gebeurt nu eenmaal niet egaal. Een heerlijke jas waar ik weer jaren mee vooruit kan.

Het duifje van Therese staat nog steeds op het toilet bij de andere vogeltjes, zo denk ik nog vaak aan haar.

Voor het eerst weer eens een poging gedaan wat te kleuren na de afgelopen pauze, er is in elk geval weer een begin.

Ria Dinsdag 27 September 2022 at 6:34 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: ,

Gepeuter

Vooral regen vandaag, maar toch pakte ik de droge momenten net op tijd. Vanmorgen een droog rondje op de laatste meters na. Joop ging niet mee want er kwam regen, maar dat viel dus mee.

Tussendoor peuterde ik vooral. Het wordt kouder de verwarming staat lager, dus ik inspecteerde mijn truien eens. Soms komt er ineens weer een tevoorschijn die je jaren niet gedragen hebt, maar die heb ik nog niet ontdekt.

Wel had ik twee truien waar ik een R in geborduurd had. Vroeger raakte ik weleens truien kwijt... die R's heb ik er vanmiddag uitgepeuterd, dat was nog een heel karwei, maar nu heb ik wel twee nieuwe truien ineens. Mooie zelfgebreide truien die blijven lang goed.

Daarna klaarde het ineens op en omdat de bananen vanmorgen ook al op waren wandelde ik nog even naar Brouw. Dat was heerlijk en omdat het al laat was hapte ik ook nog even een harinkje, want honger moeten we niet hebben.

Net als vanmorgen moest ik toch op het eind nog even flink doorstappen om niet nat te worden, dat lukte!

Ria Maandag 26 September 2022 at 8:11 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Naweeën

Er was gisteren een fotografe, net toen er niemand was en eigenlijk wilde ze voorbij lopen, maar ik lokte haar naar binnen en net als bij meer mensen die binnen kwamen zag ik een blik van verbazing, iets wat ze niet verwacht had denk ik. Ze vond het bijzonder en mooi en begon te fotograferen. Op facebook kwam ik net deze tegen, en ik vind hem leuk genoeg om hier te laten zien.

Die meiden werden ook gefotografeerd toen ze op het terras op de pizza's zaten te wachten, ook een leuke foto, allebei gemaakt door Sandra Koppelaar 

Nou en nu vind ik het welletjes hoor.

Het was heerlijk vandaag. Vanmorgen nog een rondje met z'n drietjes en na de koffie keerde Sil ook weer huiswaarts.

Nog eentje. Foto Dick v.d.Veer

Ria Zondag 25 September 2022 at 8:23 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , ,

Beleving

O o o wat was het leuk!

Vanmorgen eerst een rondje met z'n drietjes en daarna alles klaargezet met Sil en Joop voor de Beleef Zonnemaire dag.

Om één uur was het even wachten tot alles een beetje op dreef kwam, maar daarna een komen en gaan van kijkers. Veel complimenten gehad en erg veel leuke reakties op alles.

Eind van de middag aten we met zi'n viertjes een pizza van de Smisse. Jammer dat ikzelf nu niet overal even kon kijken, maar de filmpjes komen zo hier en daar al tevoorschijn, daar moet ik het dan maar mee doen.

Ria Zaterdag 24 September 2022 at 8:56 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: ,

Tot morgen!

Alles is nu wel op z'n plek hoor, ik ben klaar met het gevoorbereid. 

Geen tijd voor gekleur gehad ook, alleen dit voor het slapen gaan gisteravond, maar dat hou ik maar verborgen morgen. 

Wel lekker gewandeld vanmiddag, harinkje gehapt op Brouw.

Straks komt Sil, dan heb ik wat afleiding morgenochtend en zij kan samen met Joop een rondje doen.

Komen jullie ook?

Het wordt vast heel gezellig op het dorp en vanaf half zes zijn er pizza's in de Smisse en overdag saté en patat in het Dorpshuis 'de Maire' en nog ander lekkers.

Ria Vrijdag 23 September 2022 at 6:35 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: ,

Huiswerk

Vandaag de folder in de bus. Ik vind het leuk dat ze een oude tekening gebruikt hebben, sowieso leuk dat ik op de folder sta, terwijl er ook veel anderen zijn. Samen met Lou, ook leuk!

Ik ruim een beetje op, er moet niet teveel rommel slingeren natuurlijk op zo'n dag. Dat leidt alleen maar af van waar het om gaat. Het gaat regenen zeggen ze, maar veel dingen zijn binnen, ook bij mensen thuis, of in een schuur, maar er zijn ook nog andere evenementen op het eiland zaterdag.  

*klik*

U merkt, ik begin al wat zenuwachtig te worden.

We hadden vandaag samen boodschappendag. Voor Joop is het moeilijk zoeken in de winkel zegt hij, maar als je samen gaat weet je op den duur wel waar alles zo ongeveer ligt, dus dat moeten we maar vaker doen. Vanmorgen ook weer samen gewandeld en vanmiddag ieder voor zich een rondje. Joop fietste om een ijsje en ik polderde nog wat.

De boeren rijden af en aan met volle en geleegde wagens. De suikerbieten en de aardappelen zijn aan de beurt. We vonden wat aardappels onderweg en die heb ik (eentje dan) gelijk maar gekookt vanavond, verser kan niet.

Ria Donderdag 22 September 2022 at 7:33 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags:

Historie

Voor komende zaterdag met Beleef Zonnemaire hebben we een oude foto af laten drukken, zodat voor iedereen te zien is hoe het vroeger was, waar wij nu wonen. 

De lantaarnpaal is verplaatst en ons huis staat op de plek van de middelste schuur., met een stukje van de voorste schuur als garage, denk ik, maar dat weet ik niet zeker. Het is in elk geval leuk om te zien. De foto is in 2007 gemaakt door Digna Sinke.

Heel de dag buiten geweest, ik zit ervan te gloeien. Ochtendrondje weer samen met Joop. Daarna het fotobord opgehangen ( dat is nu weer naar binnen), wasje ophangen (ook alweer binnen).

Vanmiddag een laatste rondje met Bard, hij gaat morgen ook verhuizen, alweer een afscheid. Maar onderweg merkte ik wel dat Bard te sterk wordt voor mij, in de polder gaat het goed, maar als hij wil spelen of iets anders in gedachten heeft, dan hou ik hem niet.  Een keer ging hij er met looplijn en al vandoor, maar hij luistert goed en kwam gelijk weer naar me toe. Bard en ik blijven altijd vrienden hebben we afgesproken, het is een lieverd.

Daarna nog op de fiets naar Brouw, dus ik heb de nodige kilometers wel weer in de benen

Joop fietste vanmiddag naar Zierikzee om een vast melkwit glas voor zijn bril, dan hoeven we niet meer te plakken.

'In het land der blinden is eenoog koning' maakte hij er zelf van vanmorgen.

In het land der blinden is eenoog koning, is een gezegde dat enigszins spottend wordt gebruikt. Vaak als iemand die slechts een beetje verstand of kennis van een onderwerp heeft, als deskundige wordt gezien door mensen die daar helemaal niks vanaf weten. In werkelijkheid heeft de ‘deskundige’ bij lange na niet genoeg kennis om echt deskundig te zijn. En dat is waar het vaak spottende karakter van het gezegde in schuilt. Want ‘eenoog’ mag dan wel goed lijken, in werkelijkheid valt dat vies tegen. Wie het gezegde gebruikt, doet dat vaak om iemands deskundigheid in twijfel te trekken...... :-)

Ria Woensdag 21 September 2022 at 6:44 pm | | Standaard | Drie reacties

Hop hop

Vanmorgen deden we op het laatste nippertje samen een rondje, dat was wel leuk voor Joop ook, omdat we een bekende tegenkwamen, lang niet gezien, dat is dan gewoon even gezellig. Ochtendrondjes zijn toch altijd wel het fijnst, of je nu wel of niet iemand tegenkomt.

Vanmiddag een lange wandeling alleen. Ook heerlijk, vooral met zulk weer. De hop bloeit, ze overwoekert hier een hele meidoornstruik.

 Pluizen en paddenstoelen er viel genoeg te zien.

Heksenkringen ook, maar die krijg je nooit fatsoenlijk op een foto.

Het was een heerlijke dag, op een paar splinters na.

Ria Dinsdag 20 September 2022 at 7:51 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Tegeltje

We bewonderden gisteren Silvia haar huis. Ze had heel hard gewerkt de laatste maanden. Klaar met studie en op dreef met haar werk was er nu eindelijk tijd de boel eens wat op te knappen. Alles geschilderd van boven naar beneden, tuin opgeknapt, schuur schoon, het was gewoon even nodig vond ze.

Toen we in de keuken kwamen viel mijn oog op het tegeltje dat ik ooit liet maken, ik was het totaal vergeten en toen ik ging zoeken vandaag kon ik het tussen de foto's ook niet meer vinden. Hoe voorzichtig ik ook ben, soms gaan er toch gewoon dingen kwijt. 

Maar nu is het er weer en het is nog steeds een waarheid als een koe.

Storm is ook nog steeds alife an kicking. 

Sil kocht een elektrische deken voor op de bank, ook een goede oplossing tegen de komende kou en Storm vindt dat ook.

Ria Maandag 19 September 2022 at 8:39 pm | | Standaard | Drie reacties

Familiedag

We waren een paar uurtjes op kraambezoek vandaag.

Een hele autorit. Heen en terug een uur of vier en er was file dus er kwam nog een kwartiertje bij. Voor Joop de eerste lange rit met zijn afgeplakte brilleglas, als je de foto uitvergroot is dat beter te zien. Ook is dan beter te zien dat we wel degelijk overgrootouders zijn vind ik, hahaha, ik vind het wel een hele leuke foto.

Het rijden ging prima, ik geloof dat ik het nog vermoeiender vond dan Joop. Op den duur weet ik niet meer hoe ik zitten moet, maar we hebben het weer gehaald.

Opa's zijn altijd wat onhandig met dat kleine spul, bij moeders groeit dat er nooit meer uit volgens mij, of het zit er gewoon ingebakken.

Tante Miriam reed ook mee om kennis te maken, het zijn nu nog zulke hummeltjes, achttien dagen nog maar, maar ze is zo zoet.

Het liefst ligt ze natuurlijk bij mama.

Terwijl oma af en toe een handje helpt. Voor haar wel een heel bijzondere ervaring om zo intens bij de geboorte van je kleindochter en de verzorging ervan erna aanwezig te zijn.

We dronken koffie bewonderden huiselijke veranderingen bij Silvia, ook bij opa Cor een hele verbouwing en bij Yara was er soep in haar nieuwe huis. Veel gezelligheid in een paar uurtjes tijd.

En ook erg veel regen onderweg.

Ria Zondag 18 September 2022 at 9:01 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Kaal en versleten

Het was spannend vanmorgen en ja hoor, we regenden nat. Het waaide ook nog eens behoorlijk dus dan is het best onaangenaam. 

Joop ging zodoende vanmiddag niet mee, want de buien dreven af en aan, maar ik waagde het er weer op en ja hoor ik was nog maar een paar honderd meter onderweg en daar was de eerste al, dat was even doorbijten, maar daarachter was het alweer blauw.

Even daarvoor had de zon nog volop geschenen, ik had zelfs nog een wasje gedroogd buiten aan de lijn, maar dat had ik gelukkig al naar binnen gehaald.

Een klein rondje want na een kilometer of twee was daar de tweede bui nog net een beetje harder, maar er waren struikjes waaronder ik weg kon kruipen.

En kijk mijn oude vertrouwde jas doet weer dienst, verschoten en met versleten naden en lang niet meer zo waterdicht, maar een o zo fijne jas. Ik had al zo vaak gezocht en niet gevonden, maar vandaag is het me gelukt! Ik wilde per se weer een zwarte ook al verschieten die nogal, maar dat doen andere kleuren ook en ik geloof dat het me gelukt is op een Duitse site.

Nu maar hopen dat het goed gaat dan heb ik tenminste weer een fijne fatsoenlijke jas voor boodschappen, begrafenissen en partijen, en wandelingen natuurlijk, maar daar is de oude ook nog goed genoeg voor :-D

Ria Zaterdag 17 September 2022 at 6:57 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Komt allen!

Vandaag kwamen onverwachts de bestelde lijsten binnen, een leuke verrassing op deze regenachtige vrijdag. Ik ben er ongemerkt toch wel mee bezig. Opa en omoe hangen nu ook weer in een posterhanger op mijn kamer, zodat ik nog twee lijsten extra had. Ik heb nu eigenlijk geen plek meer.

Er hangen zestien grote en zes kleinere. Zo hebben de mensen toch wat te kijken. De rest leg ik keurig in plastic hoezen als een boekwerk op de eettafel. 

Ook een stukje in de Wereldregio vandaag, met op de foto Sonia Perez, zij sluit de dag af in Dorpshuis de Maire. 

Komt allen en Beleef Zonnemaire

Niet gewandeld, niet gefietst, het was er geen weer voor. 

Het is kil in huis, we proberen voor het eerst de nieuwe elektrische kacheltjes eens, werkt perfect! Even aan tot de kilte weg is.

Ria Vrijdag 16 September 2022 at 7:25 pm | | Standaard | Drie reacties

Beeld

Toch maar weer even naar de dokter vanmiddag en betere zalf gekregen, zalf die iets doet en niet alleen maar vet is. Als dit niet helpt weet de dokter het ook niet meer, zei ze. Ik stelde een privé krabber voor wat haar een grote grijns bezorgde, ik denk dat ze er beeld bij had, ik ook trouwens  :-D 

Op het ochtendrondje na, alles op de fiets gedaan vanmiddag. Joop zijn brilafplakkers waren er ook dus die kon ik gelijk meenemen. Zijn fietsbril voorzagen we vanmorgen al van een plakker en toen we elkaar tegenkwamen herkende hij me toch pas op het laatst pas weer.

Nu ja er zijn erger dingen. Altijd.

De tekening maakte ik eergisteravond, zo gevuld zo'n a5je.

Ria Donderdag 15 September 2022 at 7:36 pm | | Standaard | Vier reacties

Wallen

Wat een rotdag. Ik schrok me rot toen ik vanmorgen in de spiegel keek, wat een wallen! LInks was het helemaal raak, daar was het ook nog rood en dik. Het trok ook niet weg, na een paar uur zag ik er nog niet uit. Het lijkt nu een beet, onderaan mijn wang hangt ook een bultje maar het jeukt niet. Mijn rug wel, die jeukt nog steeds. Soms lijkt het wat minder maar de laatste dagen is het weer raak. Zo dat moest even.

Joop was vanmorgen bij Visio in Goes, daar was hij nog niet zo lang geleden ook. Zijn ogen werden nog maar eens gemeten, dat was gelukkig gelijk gebleven. Gisteren op de bijeenkomst in Nieuwerkerk waar hij was had hij een man ontmoet met dezelfde klachten, alleen nog een graadje erger. De man mocht geen auto meer rijden, tv kijken, lezen en fietsen ging niet meer. De man had één wazig brillenglas, Joop had ook al zoiets geprobeerd, maar dan met een donkere, dat beviel niet.

Nu bij Visio vanmiddag hadden ze die wel in de vorm van plakkers om te proberen en op recept bij de dokter verkrijgbaar. Hij plakte er eentje op zijn bril en stapte op de fiets naar de apotheek, daarvandaan met een omweg weer naar huis, toen op de dijk ineens het licht begon te schijnen. Ineens was alles in de verte duidelijk en scherp te zien, feest! Hij was gelijk maar doorgefietst naar de opticien om ook zo'n glas te bestellen. Het went snel zegt hij en het kijkt rustiger en in de verte duidelijker dus.

De foto's zijn van gisteren, kinderkopjes en hele grote sleedoornbessen

Ria Woensdag 14 September 2022 at 6:38 pm | | Standaard | Vier reacties

Boeren en zo

Joop moest vanmiddag naar Nieuwerkerk. Ik reed een stukje mee, stapte uit net na Dreischor en wandelde een rondje rond mijn geboortedorp. Nog steeds in de zon, dus warm, maar wat later kwam er eindelijk weer wat bewolking en nu zelfs een druppel of wat regen.

De boeren rooien aardappelen en de eerste spruiten worden geplukt.

Wij kijken naar Onze Boerderij van Yvonne Jaspers, erg leuk en ook best leerzaam, tenminste voor mij.

Toch nog een paar lijsten besteld en iets anders werd geleverd, erg leuk vinden we zelf, maar dat is nog een verrassing.

Ria Dinsdag 13 September 2022 at 6:46 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Zorgeloos

Het ochtendrondje deden we weer samen. Als Joop alleen wandelt (en fietst)  blijft hij maar te fanatiek, waardoor hij dan weer stijf en moe is en lang niet meer zo vlug herstelt als vroeger natuurlijk, dat duurt soms dagen. Als ik wandel loop ik hooguit 4,5km pu meestal haal ik dat niet eens vanwege hondjes, praatjes en foto's. Bij Joop moet het tempo minsten 5,5km zijn, dat is niet goed als je 77 bent, tenminste niet voor hem met zijn moeilijke voeten.

Voor de afwisseling deed hij vanmiddag een rondje met de scootmobiel, die moet toch ook af en toe even uitgelaten worden. Ik scharrelde ondertussen een beetje met mijn tekeningen en twijfel of ik nog lijsten zal bestellen. 

De betaling met PayPal is inmiddels gelukt, reuze handig merkte ik nu, ik moest gewoon nog even geduld hebben tot de oude termijn verstreken was en zo kon ik mijn betalingsvoorkeur veranderen. Weer een zorg minder. 

Helemaal zonder zorgen zou toch zo fijn zijn hè, maar er is altijd wel iets waar je je druk om loopt te maken, al wordt het wel steeds minder hoor en veel dingen kan ik ook steeds makkelijker naast me neerleggen, daar zijn wandelingen uitstekend voor. Ik praat vaak tegen mezelf dat helpt best en soms stop ik dan even en dump zo'n drukteschopper gewoon ergens in de sloot.

Ria Maandag 12 September 2022 at 6:51 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Rust roest niet

Volle maan en dan zo heerlijk slapen. Ik moet het even vermelden hoor.

Een hele week liep ik al met een stijve nek vanwege een verrekte spier en overdag ging het goed, maar 's nachts wist ik niet hoe te liggen en hoe meer ik draaide hoe meer pijn het ging doen. Nou en vanmorgen werd ik wakker en ik voelde niets meer aan mijn nek dan, heel de nacht heerlijk geslapen.

Ik kon het bijna niet geloven en durfde mijn hoofd niet te bewegen, bang dat het er gelijk weer in zou schieten, maar ik probeerde het toch maar eens voorzichtig en dat ging goed. In de loop van de dag voel ik het nog wel af en toe, maar nu hoop ik maar dat ik nog zo'n nacht cadeau krijg en dat het morgen helemaal over is.

Tekening af gemaakt  en lekker gewandeld. Eind van de middag kwam Mir gezellig even langs en proostten we op Nora ons nieuwe familiemeisje. De kraamtijd voor Silvia is voorbij en ik begon bijna de dagelijkse foto's te missen, maar gelukkig kwamen er toen nog een paar.

Ria Zondag 11 September 2022 at 9:04 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Variatie

Eindelijk hebben we regen, heel veel regen dan ineens weer, maar ja het is ook nooit goed. Donkere buienluchten vanmorgen en voor de zekerheid maar een regenjas , veel te warm natuurlijk.

Vanmiddag klaarde het al snel op, lekker weer voor nog maar eens een wasje en wat scharrelwerk in de tuin, het verregende eenjarige spul heb ik gelijk maar weggegooid, daar ben ik dan wel op uitgekeken. 

Vanavond nog een rondje met prachtige wolkenluchten.

Veel mooier dan dat strakke blauw.

Want ik loop dan wel iedere dag dit rondje, het is toch elke keer weer anders.

Ria Zaterdag 10 September 2022 at 8:19 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Even voorstellen

Vandaag kregen we post van onze kleindochter, dat was geloof ik voor het eerst.  En natuurlijk had ik het al verteld maar het kaartje mag ook gezien worden, al is het fototechnisch geen makkelijke, het is roze en wit (geen blauw)

Oma Silvia helpt als kraamzorg.

Nora is een voorbeeldige baby, ze vindt alles leuk!

 Trotse mama!

En ik vind het ook zoooo leuk! 

Elke dag krijg ik verse foto's :-D

Volgende week eentje met mij als het meezit. Ik kan niet wachten.

 

Die jas past komende winter vast, maar dat zal haar een zorg zijn.

Lief hè.

Ria Vrijdag 09 September 2022 at 7:34 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Dingen

Zo'n dag dat dingen niet gaan. Je wilt iets bestellen en daar hoort dan iets bij en dat is dan weer nergens te vinden. Je wilt iets betalen en dat lukt ook al weken niet en het moet voor de elfde!

Niets schokkends hoor, want als het niet betaald is vergaat heus de wereld niet, maar het geeft ergernis. Iets dat altijd met de credit card betaald werd en dat wil je dan omzetten in Pay Pall omdat we van die kaart af willen, dat heb ik dan speciaal daarvoor genomen en dan denk je ik regel het even, maar ik zou echt niet weten hoe. Best ingewikkeld dat Pay Pall. Iemand ervaring?

Daar komt dan bij dat ik daarbij steeds aan Pall Mall moet denken, dat heb ik nog eens een tijdje gerookt en ik zie dan gewoon het pakje voor me. Ik zag gisteren ook dat het nu elf jaar geleden is dat ik gestopt ben met roken.

Nu nog ben ik blij dat het me toen in één keer gelukt is, want ik heb echt gedacht 'ik probeer het één keer' want ik wilde het graag, maar ik wilde niet zo'n figuur worden die al twintig keer gestopt is en na de 21ste keer  maar weer begint, dat is ook een gewoonte. En ik heb in een lichtelijk aangschoten bui heus nog weleens een shagje gerookt, dat mag ik nog steeds van mezelf maar dat komt er nooit meer van...

Ik rook niet. 

Gebakken aardappeltjes super gelukt, de kip iets minder, niet een lekker bruin randje.

Best lekker gewandeld ook.

Ria Donderdag 08 September 2022 at 6:49 pm | | Standaard | Vier reacties

Terug naar normaal ofzo

Na mijn ochtendrondje trok Joop ook gelijk zijn wandelschoenen aan, hij doet het duidelijk ook liever alleen, dat tempo van mij stelt ook niets voor en in kletspraatjes heeft hij natuurlijk ook geen zin.

Dat gaf mij de gelegenheid alvast wat met m'n tekeningen te scharrelen, een paar verwisseld een paar erbij nog waar dat kon, het duurt nog wel ruim twee weken, maar tot die tijd zal het me wel in beslag nemen, onzeker tiep als ik ben.

Nu de vakanties weer voorbij zijn en afgelopen maandag het 'normale' leven weer begonnen is, is het ook weer aan mij de eer om op woensdag een rondje met Bard te doen. We vonden het allebei weer erg leuk.

Vanmiddag nog een stukje gefietst en dan moet het maar genoeg zijn, ik vind het nog steeds erg warm.

Koken ging goed.  Bloemkool vandaag, de aardappel kook ik tegenwoordig samen met de groente als dat gaat, dat scheelt een pan en tot nu toe bevalt dat prima, we deden er een rundervink bij en appelmoes (joop) en komkommer(ik). Wel veel knoppen en standen maar ik begin het al te leren, ook een warmhoudstand! Echt handig!

Ria Woensdag 07 September 2022 at 7:02 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Op zoek

We aten spinazie met een schnitzel vanavond en dat was goed gelukt. Samen koken is ook best leuk, Joop de handleiding en ik de pannen.

Alles werkt naar behoren en we hebben nog nooit zo'n keurige meterkast gehad.

Vanmiddag gewandeld. Ik was naar een bedrijf op zoek in Brouw, toen ik het gevonden had bleek dat het niet deed wat ik wilde. Het was nog behoorlijk heet, dus ik nam even pauze met een harinkje en een blikje fris. Op de terugweg een verloren hond op het dorp, hopelijk is hij inmiddels  terug bij zijn baasje, ik heb hem in goede handen ergens achter gelaen. Inmiddels had ik er ruim 10km opzitten, ver zat als je een stijve nek hebt ... en ook zonder.

Ria Dinsdag 06 September 2022 at 7:21 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Fases

DNWG  kwam langs en de drie fase dinges zit erin, nu moet er nog iemand komen om de boel te verdelen, dat mag de meneer van DNWG niet doen want dat zit niet in het paket, maar als het goed is komt de grote verdeler morgenochtend en dan zou het spul moeten werken..

We hadden het er nog maar druk mee want de opening moest ook nog een centimeter groter worden en het snoer was te kort naar de zin van Joop, dus de oven moest er nog een keer uit en dan ga je soppen...

Voor het vergroten van het gat kwam de buurman, dat was snel en keurig netjes gebeurd.

Het ziet er wel heel raar uit zo'n plat ding. Joop heeft al twee keer de gebruiksaanwijzing uitgeprint, maar ik kom er maar niet toe, dat is toch handiger als je met pannetjes in de startblokken staat. 

Vandaag even pizza, want tja....

De bovenste foto is van gisteravond, kinderen uit de polder fleuren het bankje af en toe wat op.

Ria Maandag 05 September 2022 at 6:45 pm | | Standaard | Vier reacties

Webben

Kijk eens hoe heerlijk! Druppels!

Het was mistig vanmorgen. Ik was al heel vroeg buiten, er was lawaai op het dak en ik ging even kijken. Op het dak was niets te zien natuurlijk, maar het was mysterieus buiten, het werd net een beetje licht en het was behoorlijk mistig. Het had ook lekker geregend zag ik. Ik heb er even van genoten en ben toch nog maar even terug naar bed gegaan, half vijf is best vroeg.

Toen we opstonden was het nog steeds dampig en onderweg wemelde het van de webben, zo mooi, echt herfstachtig al.

Verder alle was gedraaid en gdroogd net als vorige week zondag, soms komt dat zo uit en morgen beloven ze nog meer regen, het kan maar gebeurd zijn.

En we hadden Max natuurlijk, wat een feest. Geweldig!

Er was ook een ander feest in Limburg waar we vandaag eigenlijk heen zouden gaan... we gingen niet. Morgenochtend vroeg was er al de afspraak met de Delta voor het uitbreiden van de meterkast en in het donker rijden doen we maar niet meer, zeker niet zover Jammer maar helaas, al vond ik het met deze hitte niet heel erg om thuis te blijven. Limburg is een eind en waarschijnlijk nog wat warmer dan hier.

Ria Zondag 04 September 2022 at 6:51 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags:

Beleven

's Morgens best nog lekker fris maar in de loop van de dag slaat de lamheid toe.

Deuren dicht, gordijnen gesloten, somber word ik ervan. Afgelopen week ging het 's middags even, maar de laatste twee dagen is het weer raak.

Volgens mij zijn (de meeste) mensen niet hittebestndig, er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen die dit nog heerlijk vinden, maar daar kan ik met mijn petje niet bij hoor, dit is niet meer fris en leefbaar.

Joop wandelde mee vanmorgen, ook weleens leuk en omdat hij mijn ochtendrondje te kort vindt liepen we gelijk wat langer. Vanmiddag fietsten we om een ijsje op Brouw. ook gezellig. Voor de rest was er de baby en Max Verstappen.

Ook Beleef Zonnemaire komt er weer aan, dat wordt weer een gezellige dag de 24ste. Als het lekker weer is ga ik buiten zitten met wat tekeningen en als het regent niet. Ik zal voor de gelegenheid mijn (expositie)vlag ophangen en mensen laten weten dat ze welkom zijn om eventueel binnen ook tekeningen te bekijken. 

Komen jullie ook?

Op de foto Oom Levi met zijn nieuwe nicht, allebei knapperds!

Ria Zaterdag 03 September 2022 at 6:49 pm | | Standaard | Vijf reacties

Nieuws

Afgelopen nacht nog net voor 12 uur werden wij trotse overgrootouders.

Geboren Nora-mae (met streepje en kleine m), 1 september 23.34u, 3070 gram.

Moeder en kind maken het goed en zijn inmiddels alweer thuis.

Wel een beetje te vroeg, Yara lag al een week in het ziekenhuis met hoge bloeddruk. Maar soms gaat het zoals het gaat en het is een prachtige baby. Binnenkort vast een foto, maar nu behelp ik me even met deze aquarel van lang geleden.

Hij hangt bij Silvia in de keuken en zij werd dus vandaag oma.  

Nou is dat mooi nieuws of is dat mooi nieuws :-D

En op de valreep nog een foto ook :-D

Bruin en knopen daar houdt opoe ook van :-D

Ik vind het echt heel bijzonder en kan niet wachten haar te zien.

Ria Vrijdag 02 September 2022 at 6:32 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: ,

Aangekleed gaat uit

De trouwdag van onze ouders vandaag (83jr), ik vond deze achter een andere foto in het boek van Janny en ik denk dat ze hier nog niet getrouwd waren, misschien net verloofd. Er viel in elk geval wel iets te vieren denk ik, want 'aangekleed gaat uit' zo te zien. Gemaakt in de ring van Dreischor. 

Mijn moeder naaide alles zelf, de prachtigste jurken voor ons, Janny vond dat leuk maar ik was er niet zo blij mee. Gelukkig kon ze ook broeken zo bleek later.

De foto is een beetje wazig, maar ik vind hem zelf wel erg leuk, juist door die broek en de fiets, want van deze weet ik nog dat ik hem kreeg. Hij was te groot, ik kon niet bij de trappers, er moesten nog blokken op, dat werd  wel gauw gedaan natuurlijk en ook dat vond ik leuk, want ik had nog nooit blokken gehad.

Stukje lopen, stukje fietsen, boodschapje, beetje krabbelen, af en toe wat lekkers.

 

Zo ziet dat er dan ongeveer uit, dat gekrabbel.....

Ria Donderdag 01 September 2022 at 6:56 pm | | Standaard | Vijf reacties