Guichelheil

Hij logt niet meer, maar als ik dit bloemetje zie moet ik wel altijd aan hem denken, hij schreef er ooit een mooi stukje over en dat is nu nergens meer te vinden... de bloemetjes gelukkig wel al zie je ze niet erg vaak en de blauwe die er ook zijn, zag ik nog nooit.

Vanmiddag wandelde ik wat door de polder en een stukje over het land van boer Gaanderse, dan kom je toch weer verrassingen tegen, zoals deze net uitgeklapte klaproos... of zien deze er altijd zo verkreukeld uit, heel fragiel en weer heel ander rood.

Deze prachtige blauwe waarvan de bloemen naar beneden wijzen, dus je moet eronder voor een foto en ik heb geen idee wat het is.

Eerder was ik al de knop tegengekomen.

Dit is een wikke, waar ook erg veel soorten van zijn.

Het was heerlijk toeven buiten vandaag. Ik trok drie emmers heermoes en klungelde wat, echt zondag.

Ria Zondag 30 Juni 2013 at 6:32 pm | | Standaard | Negen reacties

Wuivend vlas

En nog wat foto's.

Ria Zaterdag 29 Juni 2013 at 8:16 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , ,

CAS 2013

We liepen even richting CAS vanmiddag. Zo ziet het eruit vanaf de dijk.

Er was nog niet veel te beleven, maar het lijkt wel ieder jaar groter te worden.

Het begon in 2003 met een eenmalig gratis optreden van Blof, de eerste echte editie volgde in 2006. Wij zaten in het zand achter de omheining, dat gaat nu niet meer.

Vandaag en morgen kan je het hier volgen, al zie ik nu nog weinig beeld.

Hopelijk blijft het een beetje droog.

Ria Vrijdag 28 Juni 2013 at 5:57 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Tuingedoe

De orchideeën bloeien nu volop, ik tel er ruim zestig en ze duiken nu ook op andere plaatsen op.

Ik zie ook nog wel wat verschil in de bloemen, maar ik weet niet of dat iets te betekenen heeft, volgens mij is het allemaal dezelfde soort.

De notenboom doet het ook uitstekend, de dikke stok staat er bij voor de stevigheid, dat is niet de stam hoor.

De dinges heb ik een beetje afgeschermd met stokjes en waxinedingetjes zodat hij niet omver wordt gelopen, dat zou zonde zijn.

Met het knippen ben ik rond. Nu alleen de slootkant nog, maar dat kan wachten.

Ria Donderdag 27 Juni 2013 at 7:24 pm | | Standaard | Zes reacties

Wisselvallig

Het was niet een dag dat je zegt 'wat loopt het allemaal lekker', dat kan gebeuren natuurlijk. Wat wrijving zo hier en daar, dus we zeiden eens wat en deden tussendoor toch ook nog wel wat.

en vanmiddag liep ik naar Brouw, omdat Joop daar ook moest zijn en tussendoor zwom Didi lekker bij den Osse, want het was eigenlijk best warm soms, jasjeaaanjasjeuitweer...

Daarna stonk ze geweldig want ze had lekker in de algen zitten rollen, Joop had ons bijna de auto uitgezet.

Maar na een ijsje en een douchebeurt was alles weer koek en ei en at ik voor de eerst keer mossels en Joop tongetjes en leefden we nog lang en gelukkig...

Ria Woensdag 26 Juni 2013 at 8:35 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Bezige bijtjes

's Avonds laat:

"Wat ga jij morgen doen?"

"Knippen!"

Vandaag weer een stukje onder handen genomen en als ik het zo bekijk hoef ik nu nog maar één stuk en dat komt niet zo nauw eigenlijk, zo gebeurd denk ik...

Joop is druk met de duiven, er moest ook nog een verdwaalde opgehaald worden en er kwam een zieke pc voorbij, zo is er altijd wel iets te doen.

Het was lekker zonnig vandaag, zeker goed knipweer, al moet ik daarbij wel goed aangekleed blijven want je zit zo onder de beten van weet ik wat voor beestje en die jeuken geweldig.

Vanavond maakte ik nog wat foto's van wat zoal rond fladdert hier.

Ria Dinsdag 25 Juni 2013 at 7:10 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Stoere jongens

Net nu het zo mooi bloeit regent alles weer plat. Als je goed schud komt het wel weer overeind, maar toch haalde ik ook maar een bosje naar binnen.

Verder nam ik de laurier eens behoordlijk onder handen, die werd te hoog. Elk jaar een centimeter erbij en voor je het weet sta je op een trapje te snoeien en daar heb ik geen zin in. Het was best lekker in de regen.... alleen je wordt er zo nat van.

Vanmiddag nog even naar Zierikzee, ik kreeg steeds commentaar op mijn bobbelige borsten, terwijl ik dacht dat eigenlijk niemand daar nog naar keek. Bewerkte bh's zijn ook niet mooi onder een glad t-shirt, dus ik vond dat ik daar maar even iets aan moest doen en op maandag is het nergens druk.

En nu heb ik een nieuwe.... tsjongejonge

ik schrok ervan...

Ria Maandag 24 Juni 2013 at 7:42 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Zonnig

Inmiddels regent het alweer, maar net toen we wandelden in de polder van Zonnemaire was het heerlijk weer.

Geen vlas met wolkjes want dat was daar niet, maar koeien met wolkjes.

Hier zwommen we vroeger, toen de Grevelingen nog geen meer was maar open water en er eb en vloed was. In 'de geule' was het ook met laag water diep en in de haven en het spui mocht je pas als je het kon.

Het was even een verademing, na al die regen, al waaide het nog wel hard.

Daarna dronken we nog iets op het terras van 'd Ouwe Smisse.

De Oostindische kers bloeit sinds vandaag, lekker en vrolijk.

Ria Zondag 23 Juni 2013 at 4:42 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Maai maai

Tussen de buien door gemaaid vandaag, ik dacht kom ik maak er eens een film bij voor de verandering. Vanmorgen had ik eerst nog de steentjes aangevuld daar waar de meeste plassen bleven staan, dat is nu wel goed zichtbaar als er zo'n plensbui valt, dus die hoop is ook weer weg.

Mijn toestel heeft een 'touch screen' daarbij krijg je soms de meest onverwachte foto's...

en op deze lijk ik heel erg op mijn vader vind ik...  erg hè.

Ria Zaterdag 22 Juni 2013 at 7:13 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , ,

Onopvallend blauw

Je rekent er met dit rotweer natuurlijk totaal niet op en het is van een afstandje ook nog erg onopvallend, maar het vlas bloeit!

Dus toen ben ik maar even door de knieën gegaan in de blubber.

Dat was nog niet eenvoudig met deze wind, om ze er goed op te krijgen, want dat zwiept maar heen en weer en dan net op het moment tussen twee vlagen in, klik.

Ik word wel blij van die kleine blauwe bloemetjes en er komen vast ook nog foto's met een blauwe lucht en misschien wel wolkjes en later de zaadbolletjes, want ik ben natuurlijk niet voor niets in het vlasdorp geboren.

Van het bezoek van het koningspaar heb ik op wat foto's en filmpjes na weinig meegekregen, het weer was mij te slecht om erop uit te trekken.

Ria Vrijdag 21 Juni 2013 at 6:53 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

Koninklijk

Kijk, ik had nog een stammetje dat zomaar stond te staan. Het was ooit een kerstboom met kluit, maar het werd een boom van niets, een lange dunne piel dus die heb ik omgezaagd en als ik bomen omzaag laat ik altijd een metertje of anderhalf staan zo blijkt nu. Ik was van plan er een vogelhuisje op te zetten, maar toen kwam ik een tijdje geleden deze uil tegen, ook leuk! Hij viel alleen niet zo op, maar nu met de electriciteitsdraadjes ineens wel, het staat hem goed.

En nu heb ik nog zo'n paaltje, dat kwam gisteren tevoorschijn toen ik de dennenboom snoeide. Kijk maar achter het lampje en links naast de roze bloem zie je nog net de uil zijn hoofd boven de liguster uit.

De orchideeen bloeien inmiddels volop, het is een mooie roze rand rond de vijver.

Ik knipte weer een tijdje vandaag en morgen denk ik weer, nog twee stukken die aangepakt moeten worden.

Zierikzee is inmiddels klaar voor het bezoek van het koningspaar, ik kan me tenminste niet voorstellen dat iemand er dagelijks zo bij loopt. Jammer dat de foto wat onscherp is, maar ik denk wel dat jullie begijpen wie ik bedoel.

Mijn boodschapjes zijn binnen, mij zullen ze niet zien.

Ria Donderdag 20 Juni 2013 at 6:46 pm | | Standaard | Zes reacties

Foetsie

Het viel wel mee met de voorspelde hitte hier, niks geen warmterecord, maar gewoon een graad of 24. Dus ik knipte en snoeide eerst weer wat, oh nee ik zaagde vooral, de dode vlinderstruik en de onderkant van de steeds maar breder wordende kerstboom. Ik kan er nu onderdoor lopen, erg handig en zie ineens weer andere dingen, ojee ojee. Joop roept steeds maar "stopternoemarrusmee", maar hielp toch even fijn mee met het inladen van de grote takken, waarbij het ons vooral opviel dat hij niet hijgde, dat was een tijdje geleden nog wel anders.

Daarna deden we een rondje. De zwanen hebben jongen.

Vier stuks, al stonden ze niet echt te popelen om te poseren.

Het was heerlijk om te wandelen, we hoorden van allerlei vogeltjes waaronder een peepieper, net toen ik een foto wilde maken was hij verdwenen.

We deden hetzelfde rondje als een paar dagen geleden en ik stond helemaal paf toen ik zag dat de gele dinges gemaaid was, wèg, gewoon onthoofd, het moest toch niet mogen.

Nu ja misschien krijgen we er tien gele dingesen voor terug, want maaien is zaaien zeggen ze, maar er zat volgens mij nog weinig zaad in.

Ria Woensdag 19 Juni 2013 at 6:27 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Niet van steen

Vandaag knipte ik weer een stukje, het was er weer voor, heerlijk!

Ik kan er natuurlijk wel met de electrische heggeschaar langsrauzen, maar dan moet het over een paar weken weer. Dit is allemaal handwerk met de gewone heggeschaar en soms de snoeischaar, zo ben ik er een paar maanden vanaf.

Helemaal netjes. Morgen het voorste stuk. Ik doe dat maar een paar uurtjes hoor en daarna rust ik uit, hoewel dit best een eind is eigenlijk, maar je hebt wel eer van je werk.

Joop was vandaag voor controle in het ziekenhuis, alles was goed en hij mag ALLES en hoeft NERGENS rekening mee te houden. Ze zouden kijken of de medicatie nog iets minder kon omdat sommige waardes wat aan de lage kant waren.... ofzo, maar dat gaat dan weer in overleg met de hartspecialist waar hij in juli heen moet.

Vanmorgen toevallig een kaartje in de bus, dat er heus wel aan ons gedacht wordt en dat Joop vooral in beweging moet blijven... anders wordt hij net als de man op de foto een man van steen.

Insiders snappen wel van wie dat kaartje kwam, de man op de foto doet me trouwens ook aan iemand denken... (LOL)

De verf is ook binnen. Ik hoef me voorlopig nog niet te vervelen.

Ria Dinsdag 18 Juni 2013 at 7:16 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Kunst met een stokje

Toen ik weer vrolijk aan het knippen was vanmorgen wist ik het opeens...

Eindelijk had ik een bestemming voor mijn bol, twee jaar geleden van Joke gekregen voor mijn verjaardag.

Daar begon ik na het knippen mee en ben daar de rest van de middag zoet mee geweest

De reden was een omgezaagd boompje, ook zo'n twee jaar geleden denk ik, waarvan ik een stuk stam liet staan met de gedachte dat hij misschien nog uit zou lopen. Niet dus.

En nu is hij ingezwachteld, samen met wat hulphout om het geheel wat meer volume te geven, niet dat het nu opvalt hoor, je moet er echt naar toelopen om het goed te zien.

Maar het staat er wel en ik rijd er langs als ik maai en heb er een stoeltje bij gezet, dan kan ik er even bij gaan zitten....

Ria Maandag 17 Juni 2013 at 7:09 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: ,

Daarover gaat het

Het was een wat krakerige nacht onder het nieuwe beddengoed. Joop had een nachtmerrie en ik repareerde de vijver, eigenlijk ook een nachtmerrie dus en puntje bij paaltje had al dat gerepareer niks opgeleverd.

Alweer geen buitenzitweer, maar des te meer lekker wandelweer.

Een gele dinges, best groot en vrij zeldzaam want ik zie ze niet vaak, nooit eigenlijk. Een soort gele berenklauw.

En nog een roze dinges, echt de natuur zit soms vol verassingen.

Vanmiddag ging ik weer met Miriam op stap voor een stukje Kunstroute. We pikken er gewoon de dingen uit die ons het leukste lijken en ik krijg er zowaar ook weer zin in, zie dingen waarvan ik denk, 'dat kan ik ook'. Dat is dan natuurlijk wel niet zo, maar toch... het blijft leuk om zelf iets te maken.

De adressen op zich zijn soms al het bekijken waard.

We keken ook binnen bij 'De drie wilgen', daar had ik op deze manier de kans voor, want ik loop er wel vaak voorbij maar dan bel je ook niet even aan met de vraag of je even binnen mag kijken.

En ja, ik vind het nog steeds leuker om mijn kinderen op de foto te zetten dan de kunstwerken van iemand anders, daar ben je toch moeder voor.

Daarover gaat het...

Ria Zondag 16 Juni 2013 at 6:20 pm | | Standaard | Dertien reacties

Kunstroute

Vanmiddag deden Miriam en ik een stukje van de jaarlijkse Kunstroute, die dit jaar voor de 20ste keer is.

We begonnen op een geheime lokatie. De kunstenares toonde me al haar schilderijen vanaf de eerste tot de laatste.

Het is leuk om te zien hoe ze zich steeds verder ontwikkelt en om wat ideeën op te doen en een beetje de kunst af te kijken stapten we dus in de auto.

Jaren geleden heb ik het ook al eens een paar keer gedaan, maar na een paar jaar achter elkaar heb je het wel gezien, het zijn toch vaak dezelfden die eraan mee doen. Nu is alles weer nieuw en met z'n tweetjes is het ook veel gezelliger natuurlijk.

We hebben pas twee lokaties gehad, dus we kunnen de komende dagen nog even voort.

Bovenstaand een onderdeel van een borduurwerk van Ria Penthum. Een gedicht waarvan ze graag de oorsprong zou willen weten, de betekenis kan ik nu wel begrijpen als ik het zo lees.

Mijn weblog is slecht bereikbaar, er is trammelant bij Webreus blijkbaar.

Ria Zaterdag 15 Juni 2013 at 11:36 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , ,

Gaar

Ijverig verder geknipt waar ik gister gebleven was, links achter mij is nog ongeveer zo'n stuk, dat is ook al klaar.

Intussen wapperde het dekbedovertrek in de wind en eenmaal klaar met knippen toen ik het bed weer aan wilde kleden scheurde het dekbed, het was al tijden erg gaar. Niet meer te naaien, ik heb het dichtgeplakt met tape, want de veertjes dwarrelden er al lustig op los.

'Toevallig' had ik er  eerder vanmorgen al naar zitten kijken en omdat ik toch al mijn twijfels had over de tegenwoordig verkrijgbare viersiezoenen dekbedden heb ik gewoon weer een enkele gekocht, daar slapen we namelijk heel ons leven al onder en omdat je gewoon twee dekbedden koopt die je aan elkaar kunt drukkeren is dat ook zeker twee keer zo duur. Ik heb het zomers ook weleens koud en 's winters warm, het slaat nergens op.

 

Morgen in de bus, met een nieuwe hoesje erbij, waar ook de gaten al invielen, net gewassen, wel zonde eigenlijk om het gelijk op bed te leggen. Jullie zouden zeker nog een weekje wachten....

Ria Vrijdag 14 Juni 2013 at 7:06 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Ach en wee

En toen was plots mijn bandwijdte bereikt bij Photobucket vanmorgen. Geen foto meer te zien op mijn weblog, behalve dan die, die ergens anders staan.

Natuurlijk was ik wel gewaarschuwd hoor, al een paar dagen, dat het niet goed ging en dat ik er iets aan moest doen... een pro account nemen b.v., maar ik dacht dat het wel mee zou vallen, ze dreigden wel meer eens. Altijd veel reclame daar, dus ik had het al wel eens overwogen, dan ben je daar ook vanaf en duur is het niet.

Dus ja, nu heb ik het, want dan is de keus niet moeilijk meer, twee weken zonder plaatjes is ook niks.

De komkommers groeien intussen gewoon lekker door, ik heb er al twee op, het smaakt gewoon naar komkommer, niks mis mee.

Toen ik betaald had waren gelijk alle foto's weer zichtbaar en de reclame was foetsie, goed geregeld daar. Ik kon met een gerust hart boodschappen gaan doen in Zierikzee en even bijkletsen met Joke en Wim in de Soepkokerij, zoals vaak op donderdag als zij daar de honneurs waarnemen.

Eenmaal thuis tijd voor thee met een ijsje, echt een goeie combinatie hoor!

Daarna maakte ik een begin met het knipwerk in de tuin, dat moet ook weer anders kom ik niet meer bij de kant met de maaimachine, zonder in de takken te blijven hangen.

Ria Donderdag 13 Juni 2013 at 5:53 pm | | Standaard | Vijf reacties

Sjips

Vanmorgen was Ed er weer even met een nestje pups dat gechipt moest worden, altijd erg leuk! En ze ruiken ook zo lekker! Ik had gelijk al een leuke reu op het oog maar die was al beloofd aan iemand, er zijn er nog wel drie over voor eventuele liefhebbers.

Daarna wandelde ik een rondje, het was weer heel ander weer dan gisteren toen ik lekker in mijn korte broek liep.

De orchideeen in de berm, in de buurt van de kluif, bloeien al, er staan er daar meerdere.

Ik scharrelde nog wat in de tuin en daarna was het alweeer tijd om de bloemkool in de pan te gooien.

We blijven weer lekker binnen vanavond, want buiten is en blijft het koud en dat zal voor de rest van de zomer zo blijven, ben ik bang...

Ria Woensdag 12 Juni 2013 at 6:48 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

Antiheld

Als voorbereiding op het schilderwerk dat nog moet, maakte ik alvast de ondergrond schoon.

En als voorbereiding op het plakwerk op het platte dak veegde ik dat ook gelijk maar. Het is niet lek maar de afvoer zit te hoog, waardoor er altijd water op het dak blijft staan, dat is gekomen doordat de boel nog werkte en nog steeds misschien, hout krimpt en zet uit en pvc niet. Joop ziet het zelf niet meer zitten, dus komen ze dat van Dakon even fixen.

Ik ben niet zo'n held in de hoogte, eenmaal op het dak heb ik geen angst, maar die ene stap erop en daarna er weer af op de ladder, dan breekt het zweet me uit, vooral nu ik soms toch al sta te tollen vanwege het duizelgruis.

Dat beest lijkt een extra evenwichtspoot te hebben, die kan ik ook wel gebruiken.

Hier houdt hij zich stevig vast, heel verstandig, dat deed ik ook aan de ladder en bij het weer naar beneden stappen aan Joop, die ook nog even hielp met de goot van de garage, die is nu ook gelijk schoon.

Niet ver gewandeld, het was wat benauwd, maar Didi heeft nog wel lekker even gezwommen bij het Koepeltje.

Waar zich op dat moment wel erg veel Harleys verzameld hadden.

En mijn gedachten dwaalden weer even af, want dat deed ik toch ook wel erg graag altijd. Zelf, toen ik eenmaal mijn rijbewijs had, maar vooral achterop bij Joop, ook op de brommer vroeger. Meerijden is veel leuker!

Ik ben nu eenmaal niet zo'n held en zeker niet stoer, al zou ik dat soms best willen.

Ria Dinsdag 11 Juni 2013 at 5:42 pm | | Standaard | Negen reacties

Korte metten

Het zou slecht gaan met de hommels, maar ik zie er nog genoeg hier, vooral aan het begin van het voorjaar waren er veel.

Dus ik probeerde vanmiddag eens even wat foto's te maken. Eerst dacht ik dat deze een gezwel had, maar dat blijkt een stuifmeelkorfje te zijn.

Onze maandag begon niet zo leuk, er was teveel. De auto was stuk, de remmen blokkeerden op de e.o.a. manier merkte ik zaterdag, dakafvoertje werkt niet goed, vijver lek, duiven schijterij, verf bestellen, rotweer en nog een ei om te leggen.

We zijn dus eerst maar begonnen om de verf te bestellen, de garage en de dakdekker te bellen, de duiven krijgen al een kuur, de vijver zouden we niets aan doen voor komend najaar en het weer hebben we nu eenmaal niet zelf in de hand. Dat ei moet even wachten.

De auto is inmiddels gemaakt, de dakdekker is langsgeweest en komt als hij een gaatje heeft, het is als het meezit geen grote klus, vanmiddag scheen de zon af en toe en was het heerlijk toeven in de tuin.

Dat ruimt toch lekker op zo!

De gele maskerbloem begint te bloeien en we aten pittige boontjes.

Zo kwam het toch nog een beetje goed met deze dag.

Ria Maandag 10 Juni 2013 at 6:31 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Hallo lieve zus

Heel verstandig dat jullie na twee weken koud fietsweer in Luxemburg, afgezakt zijn naar een warmer Frankrijk, want hier wil het ook nog maar steeds niet lukken hoor. Het blijft gewoon ontzettend koud met die nu uit het noordoosten waaiende harde wind. Het blijft sokken- truien- en jassen- weer.

Toch wel fijn zo'n camper, ik ben best jaloers, al kunnen wij met al dat vee natuurlijk niet van huis.

Met Joop gaat het uitstekend. Hij drinkt niet meer en is al vier kilo afgevallen. Vanavond waren we sinds lang weer eens uit eten bij Salud, daar dronk hij wel een paar wijntjes bij het eten, maar daar blijft het dan ook bij.

Hij was ook best te zwaar, 81 kilo bij 1.72 is teveel. Hij eet verder gewoon alles net als anders en laat alleen de borrels staan. Ik weet best hoe moeilijk dat is omdat ik het zelf ook pas deed en nog steeds minder drink, maar ik neem nu bij thuiskomst na het eten nog wel een extra wijntje hoor.

Jullie hebben vast elke morgen lekkere verse broodjes, nergens zo lekker als daar!

Met de meiden gaat het ook uitstekend en als ik dat zeg weet je wel wat ik bedoel!

Ik ben een gelukkig mens.

Liefs Ria.

Ria Zondag 09 Juni 2013 at 8:39 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

Windje mee

Nadat ik wat boodschappen in Zierikzee had gedaan reed ik door Brouwershaven terug voor vis. Het was twee uur en er stond me daar een rij, allemaal aan de kibbeling en de patat. Ik ben maar een beetje voorgedrongen en was ook zo weer weg met mijn makreel en een bak vissoep.

In de polder stond de meidoorn allemaal prachtig te bloeien, dus ik besloot om met de bus terug te gaan naar Brouwershaven en vandaar naar Zonnemaire te lopen, lekker met windje mee.

Langs camping Kijk Uit, zo ongeveer de donkerste plek op Schouwen 's nachts.

Richting Zonnemaire, het dorp dat voor mij voelt als thuiskomen.

Als nu ook die stomme noordenwind nog eens wat wil draaien, want ik had echt wel een jasje nodig hoor, brrr.

En toen moest ik nog even op de bus wachten, heel vervelend.

Ria Zaterdag 08 Juni 2013 at 7:20 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Gewassen

Alles in de tuin schiet nu in de bloei. Elke dag wel weer iets anders. Het is mooi!

De morgenster, ooit meegebracht uit de polder en erg fotogeniek. Die probeer ik wel wat binnen de perken te houden door de zaadbollen weg te knippen voordat ze zich zxaaien, gelukkig lukt dat niet altijd natuurlijk.

Deze mag ook even bloeien, ik vind ze prachtig ook al is het zogenaamd onkruid.

De orchideeën staan ook op springen, er zijn er weer veel en ze 'lopen' heel de vijver rond. Op de plek waar ze begonnen zijn, nu negen jaar geleden,  staan er niet zoveel omdat we daar door het gedoe met de vijver veel bezig waren.

Het was een relaxed dagje. Mijn verf is op. Joop bestelt die altijd maar hij was het vandaag ook weer vergeten, ik vind het wel best, maar nu ik eenmaal bezig ben wil ik het ook liever even afmaken natuurlijk.

Lekker een beetje gescharreld, auto gewassen, gras gemaaid, gewandeld met Joop en Didi, fotootjes gemaakt. Het was lekker weer, al mag van mij de wind weleens uit een andere hoek komen waaien.

Ria Vrijdag 07 Juni 2013 at 6:42 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Ver(f)kleden

Als ik 's morgens uit bed kom schiet ik mijn 'uitbedkomkleren' aan en dan gaan we aan de koffie, thee en iets eetbaars. Wij hebben daarbij ieder ons tablet en Joop ook nog eens een papieren krant.

Dat duurt altijd wel een poosje en na nog een kopje koffie of wat wordt het tijd om eens iets te gaan doen. Joop zet dan zijn pet op en trekt zijn stofjas aan, voor mij is het omkleden geblazen zeker nu ik aan het schilderen ben. Ik trek dus mijn 'schilderkleren' aan, oude spullen die al onder de verf zitten van eerdere schilderbeurten.

Als ik het na een paar uur voor gezien hou met het schilderen wordt het tijd voor een douchebeurt, vandaag was het al ruimschoots middag. En daarna... u snapt het al, trek ik mijn wandelkleren aan.

Ik deed net als een paar dagen geleden met Joop, weer eens een rondje Ellemeet, het rondje dat ik in de loop der jaren wel het meeste deed.

In het dorp nog wat boodschappen en eenmaal thuis was het tijd om wat te relaxen in de zon, daar was het nog niet van gekomen vandaag, dus ik deed wat 'indezonzitkleren' kleren aan, zodat er ook nog eens iets bruin wordt misschien. Daar kookte ik intussen ook maar wat eten mee en at het ermee op, maar nu na het eten, binnen achter de pc, is het weer tijd voor iets warmers, zachters, 'avondkleren'.

Soms word ik er weleens niet goed van hoor van dat ge- verkleed. En dat ligt dan allemaal in de bakamer, want morgen heb ik het weer nodig natuurlijk.

Hoe doen jullie dat nu? Gelijk in de was en morgen andere? Of liggen ze ook in de badkamer? Er zijn mensen die gaan 's avonds ook nog sporten! Weer andere kleren!

Ria Donderdag 06 Juni 2013 at 6:38 pm | | Standaard | Acht reacties

Snipperdag

Het was paardenmarkt in Zierikzee vandaag en daarom beloofde ik mezelf maar een snipperdag vanmorgen. Maar ja, wat is nu eigenlijk een snipperdag vroeg ik me af.

Een hele dag op een stoel zitten met een kopje thee is het ook niet, dus ik dreutelde wat door de tuin en dan zie ik toch ineens allemaal dingen die moeten gebeuren, dus dan zoek ik toch weer een schaar op en voor ik het weet sta ik dan alweer te knippen.

Al weken gaat koning winter behoorlijk tekeer hier en daarom vond ik dat hij ook eens op de foto moest. Dat is nog niet zo eenvoudig natuurlijk, ze maken wel een hoop herrie maar eigenlijk zie je ze bijna niet.

En terwijl ik zo met foto's maken bezig was zag ik ze ineens vlakbij me piepend en wel, van die ieniemienie vogeltjes, jonge winterkoninkjes, die je never nooit op de foto krijgt natuurlijk.

Of zou de middelste foto een jong zijn...

Ria Woensdag 05 Juni 2013 at 7:06 pm | | Standaard | Elf reacties

Geen tiet

Na weer een stukje schilderwerk deden we samen een rondje polder. De fietsbordjes staan er al langer, maar er zijn nu ook wandelroutes aangegeven en daarvan deden we het laatste stuk een stukje.

Zo kwamen we op het Merriewekken waar we anders nooit lopen, want het loopt daar dood dachten we, maar nee hoor, over het land van boer Gaanderse kwamen we weer in de Weelweg terecht, verrassend zo dicht bij huis. De bordjes zijn van de stichting landschapsbeheer.

Verder de planten van gisteren gepot. Een Malva...

Erysimum.... die kan komend najaar in de tuin

Witte Campanula, die wellicht weer blauw zal worden als ik het zo eens bekijk, maar als ze wit blijft wel erg leuk.

En binnenkort komkommers uit eigen pot.

Veel leuker dan geraniums eigenlijk.

Het was nog erg fris hier hoor, maar de zon scheen in elk geval heerlijk!

De dagen zijn te kort. zoveel te doen en lekker buiten zijn al is het dan wel warm aangekleed, ik ben er elke avond lekker moe van.

Ria Dinsdag 04 Juni 2013 at 7:31 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Bezig

Het is echt weer om wat te klussen, of het ligt gewoon aan mij, dat kan ook natuurlijk. Maar ik deed best veel. Gewoon dingen die nodig zijn of om de boel wat op te fleuren.

 Ik ben ook begonnen met het schilderwerk van de blokhut, de kozijnen zijn al klaar. Verder weet ik het al niet eens meer, het is ook niet belangrijk verder. Dat schilderwerk wel natuurlijk, dat moet dit jaar even.

Natuurlijk wandelden we ook nog even, de klavers bloeien. En ik was nog in het tuincentrum voor wat vaste plantjes en een nieuwe slanghaspel.

De geraniums heb ik dit jaar links laten liggen, ik vind het wel best zo.

Ria Maandag 03 Juni 2013 at 7:30 pm | | Standaard | Zeven reacties

Fris

Eindelijk zon vandaag.

Ik kreeg gelijk de kriebels en had voor de middag al alle heermoes uit het terras getrokken, de ramen gezeemd en het bed gewassen en verschoond, tussendoor ging ik wel lekker even in de zon zitten of liggen natuurlijk, want het klinkt misschien als veel maar dat valt best mee hoor.

Vanmiddag deden we weer eens een ouderwets rondje Ellemeet. Het was nog spannend want we wisten niet of je er al door kon, vanwege de aanleg van de recreatieverdeelweg,  maar dat was geen probleem.

Al is de tunnel nog lang niet klaar, dat duurt nog wel even.

Onderweg dronken we nog een lekker roseetje op het terrs bij Salud en ik probeerde het nog wel, maar buiten zitten was niet echt lekker meer. De zeemist kwam alweer aangewaaid, het blijft gewoon frisser dan fris.

Ria Zondag 02 Juni 2013 at 6:18 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Vijverig

Het is mooi om te zien hoe snel de vijver zich herstelt. Ik zie voor het eerst salamanders, alleen die wilden nog niet op de foto.

De kikkers wilden wel poseren en dat leverde best leuke plaatjes op.

Ik kon er geen genoeg van krijgen

en de kikker ook niet, tot hij plotseling onder dook.

De boot van Sil en Martin ligt nu in de tuin, tot de vakantie, die pas half juli aanbreekt. Laten we hopen dat het dan wat warmer weer is.

Ria Zaterdag 01 Juni 2013 at 6:59 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , ,