Nieuwe schoenen

Vandaag kwamen mijn nieuwe schoenen, dat was nodig want de (twee paar) oude Hanwags die ik nog had zaten niet meer fijn, een keer of drie nieuwe hakken en van één paar zelfs de zolen vernieuwd maken dat ze niet meer fijn lopen. 

Dit keer koos ik voor Keen, gewoon omdat ik er al drie paar sandalen van versleet, plus nog twee paar andere in gebruik heb. Ik ben fan!  Niet overdreven duur (€150)  zodat je gewoon wat sneller nieuwe neemt zonder te gaan verzolen, waarna ze toch niet meer goed zitten. Zou trouwens bij deze ook niet gaan.

Echte 'Ria schoenen' zou Ina zeggen, ik moet zo vaak aan haar denken, vooral bij zoiets, ze zou ze zelf nooit kopen, maar vond het wel echt mijn dingen.

Ik was er weer druk mee onderweg, altijd leuk! Heb je net je fototoestel midden op de weg gezet voor een foto komt er een auto aan. Ja soms is mijn leven best spannend.

Verder lekker zitten kleuren vandaag.

Ria Maandag 16 September 2024 at 7:04 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Dingen

 Er waren wat dingen die ik wilde veranderen, ook bij de pagina's, waar ik Jaap Nieuwenhuis nu even heb weggehaald omdat ik er een mooie pagina van wil maken.

Een pagina erbij met linken naar alle tekeningen per jaar. Best leuk om door te bladeren.

Samen gewandeld en vanmiddag wilde ik naar Scharendijke fietsen, maar dat was me te fris zonder jas, dus ik kwam niet verder dan Brouw.

Daarna nog wel een rondje gewandeld waarbij ik bovenstaande foto's maakte.

Niks bijzonders het is een uur of vier en de schaduwen zijn al langgg.

En de Pauwlonia Tomentosa zit boordevol knoppen voor komend voorjaar.

Ria Zondag 15 September 2024 at 7:24 pm | | Standaard | Twee reacties

Rommel

Zonnemaire stond vandaag bol van de rommel, iets van dertig kraampjes dacht ik, met echt heel veel spullen. Joop en ik deden ook een rondje maar ik was niet van plan iets te kopen, Joop werd er hebberig van. Het komt er op neer dat we nu ook weer wat rommel hebben zodat we volgend jaar misschien ook mee kunnen doen... (lol)

Deze meneer had zijn fiets te koop gezet, mocht je interesse hebben dan hoor ik het wel.

Ik kocht zo'n handig rotan kastje waarvan ik er al drie had, maar Joop vond dat het moest. Hij kocht twee!... thermosflesjes, vier!... boeken en vanmiddag toen ik nog een rondje deed kwam ik zulke leuke eierdopjes tegen! Ik ben de mijne kwijt, een tijd geleden heb ik er nog eens naar gezocht, nergens

Schattig toch!! Ze zijn zacht, je kunt ze een beetje kneden.

Vier lege laatjes, daar kan weer een hoop in. 

Ook nog een lijstje maar daarvan is het glas alweer stuk.

Prachtig weer! Het kon niet beter. Volop mensen in het dorp.

Ria Zaterdag 14 September 2024 at 6:53 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: ,

De dertiende

 De dertiende vandaag en ook nog op vrijdag. Tot de middag was het wel leuk, ik deed boodschappen want het regende vanmorgen al en na de boodschappen ging ik even langs bij iemand, iets leuks, dat maakte deze dag toch net even wat leuker, waar het voor was komt later.

 Na de hele middag regen tot een uur of vier en een verpest vel papier, ook kleuren wilde al niet lukken, kon ik toch nog even op stap voor een wandeling. Ik liep de blauwe lucht tegemoet, zie de bovenste en als ik achter me keek zag ik de lucht zoals hierboven. Een heel verschil.

Er staat al weer volop water op het land, maar als het nu een paar dagen droog blijft zakt dat wel weer weg, denk ik, die aardappelen lusten misschien ook nog wel wat. Ik snap niet dat ze nog in de grond zitten hoor, zulk mooi weer al geweest, maar ik zal er wel geen verstand van hebben.

 Uien liggen er ook nog genoeg, zwaluwen, kievieten, ganzen, er valt nog vanalles te zien en warm dat ik het kreeg met mijn bodywarmer aan, heerlijk! Ruim acht kilometer in de benen, ik ben er van opgeknapt!

Gelukkig had ik oprwarm-eten, restant nasi van gisteren met komkommer en extra eieren met spek.

Ria Vrijdag 13 September 2024 at 7:26 pm | | Standaard | Twee reacties

Verdeeld

Het was droog en dat zou het ook nog even blijven, vandaar dat we eerst samen een rondje deden. Het was heerlijk, windstil, dan is de polder ook zo stil!

 In de verte bij de Dijkhuisjes de groene cementdinges op de plek waar het nieuwe huis gebouwd wordt, daar waar dat van Rosemarie ooit stond.

 De schilderachtige luchten waren uhh... niet van de lucht. Erg mooi en we hielden het droog.

Vanmiddag deed ik alleen nog een keer hetzelfde rondje.

Tussendoor zette ik weer een leeg vel op mijn ezeltje, de laatste maakte ik gisteren klaar en de opeennalaatste liet ik nog niet zien. Ik zet ze alleen nog op Instagram, op Facebook alleen nog foto's. Zo is de boel mooi verdeeld en komt hier alles samen.

Ria Donderdag 12 September 2024 at 12:10 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Leeshulp

Sinds vandaag hebben we weer een nieuwe huisgenoot, het wordt hier steeds drukker. Deze heet Optelec-C.

Ook weer zo'n geweldig hulp-apparaat. Je legt je boek erop en je kunt de pagina's vergroten zoveel je wilt, zodat je ze op het gemak en zonder inspanning kunt lezen, plus nog heel veel andere mogelijkheden. Zoiets krijg je gewoon via de verzekering, plus een rapport via Visio.

Het is best een groot zwaar ding en om dat nu altijd op de keukentafel te hebben is niet handig. Wil je hem in je makkelijke stoel gebruiken, dan moet je echt iets hebben dat past en dat je weg kunt draaien zodat het niet altijd voor je neus staat. 

Wij hebben het blad van de puzzel-tafel (puzzelen gaat ook niet meer) op zijn bureaublad gelegd zodat het wat breder werd en de pc bruikbaar blijft. Er is nog een andere (duurdere) die ook voorleest, die krijgt Joop nog niet daarvoor zijn zijn ogen nog te goed. Wel kan hij de pc met het apparaat verbinden waarbij het blijkbaar wel kan, mogelijkheden genoeg. 

Puzzelen in puzzelboekjes gaat nog wel, dat doet hij ook steeds vaker, het viel me al op dat hij blijna niet meer las. Dat is ook niet leuk als het steeds lastiger gaat.

Ria Woensdag 11 September 2024 at 7:07 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Hey Vision

Vanmorgen gelijk een flinke wandeling want de regen was niet ver weg zo bleek later.

Vanmiddag voor het eerst na de zomerstop naar het oogcafé. We begonnen met gebak bij de koffie, altijd lekker. Er was een meneer met uitleg over  'Hey Envision'. 

En dan zoek ik de link erbij en alles is in het Engels, website, filmpje, nergens een knop voor een Nederlandse versie, of moeten we dat ook aan AI vragen? Of 'het' het even wil vertalen. 

Wel veel mogelijkheden, handig voor als je bijna niets meer ziet, kijk maar naar het filmpje, AI geeft overal antwoord op.

Ria Dinsdag 10 September 2024 at 6:42 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , ,

Tegoed

 Als ik zo naar buiten kijk uit mijn Velux slaapkamerraam is de boel al aardig aan het verkleuren. Geen foto's gemaakt vandaag vandaar dat ik dat net nog even deed. Kun jullie mooi zien wat ik vanmiddag deed. 

 Vanmorgen na het rondje uitgebreid de binnenboel, zodat ik de rest van de week wel klaar ben en vanmiddag knipte ik de hedera van de buuv, die over de schutting naar mij toe groeit. Zij kan daar niet meer bij en ik als ik op een trapje ga staan nog wel. Geen vooraf foto, maar de houten plank bovenop is nu weer zichtbaar, met de drink/was-schalen voor de vogels.

Bij de parasol stopte ik, dat doe ik als het blad gevallen is, want de blaren van de trompetplant worden prachtig geel in de herfst en de wingerd vuurrood, dus dat heb ik allemaal nog tegoed.

Ria Maandag 09 September 2024 at 7:34 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Meten en weten

Er zat wel een metertje op, maar dat was stuk, dus moest er een nieuwe komen en er ook weer aan. De nieuwe was draadloos dat scheelt een hoop, maar toch niet eenvoudig als je niet zo heel veel meer ziet. (een lampje op je hoofd en eentje in je mond, helpt ook niet altijd)

 'Ria kan je even helpen' klinkt het dan. Gelukkig ging het redelijk vlotjes en kan hij nu weer zien hoe hard hij wel niet gaat. Vandaag niet gefietst want een blessure moeten we niet hebben. 

Vanmiddag nog een rondje door de polder en Joop met de scoot. Eigenlijk moet alles een naam hebben, ik zal het eens in de vergadering gooien.

En in de nieuwe vijver van Gijs zag ik een paar dagen geleden een paar aalscholver(tje)s.

Ria Zondag 08 September 2024 at 5:07 pm | | Standaard | Drie reacties

Poe poe!

Van die plannen van gisteren kwam niks terecht natuurlijk met zulk lekker weer, al ging ik wel vanmorgen eerst een rondje doen, alleen! Lekker! En daarna zouden we samen gaan fietsen, want dat vroeg Joop. Wat verder, met opritten en je weet dan niet of je er tegenop komt, dan is het zeker in het begin beter als je samen bent.

Ik stelde voor om toch maar eens een helm op te zetten, het zou druk zijn, veel verkeer op de binnenwegen en voor je het weet heb je een rare situatie. Het viel me mee (die helm), je voelt er eigenlijk niets van, alleen zit je haar zo raar als je hem afzet, tenminste dat van mij.

Het ging hartstikke goed, ik fietste op de ECO stand zodat ik niet steeds hoefde te remmen, we gingen gemiddeld een km of 13 14 15...  en we fietsten zo'n 25km, Joop op handkracht, zonder ondersteuning.

 Nu ik zo de foto zie zit hij bij mij wel erg hoog geloof ik, dat klopt zeker niet?

Na zo'n oprit moesten we dan wel even pauzeren voor wat water en hier ook een krentenbol die nog in zijn wangen zit.

We aten ook nog een ijsje op Brouwershaven en daarna over het fietspad naar Zonnemaire. Daar zitten een paar goeie bulten in, maar ook die gingen (net).

Ik keek daarna nog even op Dreischor bij een wandelgenootje van de Club die in een band zingt en op de terugweg nog even gestopt bij de Smisse bij de boekpresentatie van de foto's. 

Ria Zaterdag 07 September 2024 at 7:10 pm | | Standaard | Twee reacties

Druk

Eigenlijk had ik er niet op gerekend, de online agenda werkt hij al weken maanden niet meer zodat alle afspraken me ontgaan en onthouden kan ik ze ook niet als Joop eens iets roept. Daar moet verandering in komen, want  nu moesten we ineens weer naar Goes vanmorgen. Het gaat wel, ik vind het ook niet erg, we waren op tijd op, dus het kon op het gemak. Wel langdurig fileleed, maar gelukkig voor de laatste keer bij de reumatoloog, we waren in 5 minuten klaar.

 Joop speert als een gek in en door het ziekenhuis, geen rekening houdend met mijn tempo, eenmaal bij de lift schrikt hij als ik achter hem sta, hij zag me zo gauw niet toen hij omdraaide en ik zei, 'ik ben er hoor!' (al moest ik wel een stukje hardlopen)

Daarna nog boodschappen en dingen in huis. ik kom niet aan mijn eigen dingen toe, niks, als ik even zit dan moet alles vlug, foto's, dingen bekijken, blogs en kleuren al helemaal niet, dat gaat niet even snel tussendoor.

Wel nog een rondje geslenterd vanmiddag, met nog een fijn kletspraatje onderweg en een paar Zen foto's aan het begin van het weekend, morgen doe ik niets, geen (groeps)wandeling, geen Dreister, helemaal NIKS.

Ria Vrijdag 06 September 2024 at 6:55 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags:

Voorburg

Vroeg op vanmorgen want we gingen weer op reis vandaag, met als bestemming Voorburg. Een makkelijke reis zonder metro-overstappen. We gingen met de auto naar Bruinisse, stapten daar in de verkeerde bus die naar Middelharnis ging.... Uitgestapt in Meneerse waar na een paar minuten alweer de goede bus die wel naar het Zuidplein ging kwam, dat was wel een behoorlijke omweg natuurlijk.

Op het Zuidplein was daar ook zo de metro, wel snel instappen altijd en hup daar gingen we alweer richting halte 't Loo. Suus stond al een tijdje te wachten want ik had haar verkeerd geïnformeerd over onze aankomst. Leuk elkaar weer te zien! Zij waren al een paar keer bij ons, maar wij nog nooit bij hun thuis geweest, nu wel.

Suus en ik kennen elkaar al zo'n 72 jaar. Jaren elkaar uit het oog verloren, dat gaat soms zo, maar nu zien we elkaar weer af en toe en is het weer net al vroeger, zo vertrouwd.

 Voorburg is groen, vooral hun mooie ruime buurt, waar ze al jaren wonen. Maar ook daar zitten de wegen vol gleuven en hobbels en trambanen zijn ook onhandig voor Joop. 

Suus heeft heerlijk voor ons gekookt en we liepen nog een rondje door de buurt, zo'n dag is zo om en is het weer tijd om te vertrekken. Doorlopen voor de bus, want dat is altijd een eind lopen op het Zuidplein, maar we haalden het weer net. In de Interliner is geen rolstoelruimte, dan moet hij even uit elkaar, de wielen voor mijn voeten. de stoel naast me op een stoel en Joop ook, dat gaat goed, al is het wel makkelijker als er een rolstoelplaats is..

Ria Donderdag 05 September 2024 at 8:39 pm | | Standaard | Vier reacties

Bruin

Een appje vanmorgen 'zijn jullie thuis?' en dat waren we.

Gezellig gekletst en het Zonnemaire boek doorgebladerd, Janny op zoek naar oude bekenden, die er niet veel waren. En vanmiddag nog een rondje gewandeld. Joop heeft altijd veel succes met zijn rolstoel en zijn bruine benen.

 Verder is het net of mijn moeder daar loopt nu ik de foto zie, heel apart

Ria Woensdag 04 September 2024 at 6:12 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Noord-zuid

Gisteren op dat mooie nog net niet al te warme ochtendrondje maakte ik ook deze foto van de Schapeweg, lopend richting de Zeedijk, naar het noorden, dus makkelijk te fotograferen vanwege het zonlicht en zo'n foto vind ik gewoon erg mooi, aan het eind kan je de dijk op kijkend over de Grevelingen die lang niet zo spannend meer is als vroeger. 

 Vanmiddag fietste ik even naar Brouw en met een omweggetje terug, inmiddels bewolkt en nog net geen regen maakte ik de foto de andere kant op en deze toont de weg richting het zuiden, 1km totaal,  onverhard ongeveer.

Heel vaak als ik hier loop, dan denk ik aan mijn vader, die hier ook honderden keren gefietst moet hebben, op weg naar zijn visstek aan de dijk, waar hij ooit het lichaam van één van de Keuvelaartjes vond.

Ik heb mijn shirtje bij het drogen eens aan de schouders opgehangen, geen goed plan als ik het zo bekijk.

Ria Dinsdag 03 September 2024 at 7:26 pm | | Standaard | Drie reacties

Piri Piri

 Vanwege de warmte lekker vroeg 8,5km  gelopen, dat had ik dan maar vast te pakken. Joop ging op de scootmobiel Schouwen in, te warm om te rollen.

Vanmiddag getekend.

 Eerste maandag van de maand betekent eten bij de Smisse en o o o wat hebben we weer gesmuld.

De keuze was rib eye of piri piri mosselen.

Nu heb ik van mijn leven al heel veel mosselen gekookt en ook lekker hoor, gewoon simpel met een ui en wat peper, vaak ook op verzoek... eten we dan mossels? 

Maar nu dus piri piri, met ook zo'n p.p. sausje, prachtig grote mossels van Neeltje . Toch misschien ook nog eens proberen. 

Zalmsalade vooraf, ook al zo lekker en chocolademousse met rood fruit toe. Een feestje en dat op de maandag. Er kwam ook niemand bij ons zitten, ook best fijn om niet te hoeven praten ons het mossels eten.

Ria Maandag 02 September 2024 at 8:16 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , ,

Jarig

Vandaag wordt ze alweer twee.

Het gaat hard, besef je dan weer.

Hiep hiep hoera, voor Nora-Mae!

Ria Zondag 01 September 2024 at 6:45 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: ,