25-05-2003/31-05-2003

zaterdag, mei 31, 2003

 
 
Het zijn lange dagen. 's Morgens om half zeven zijn de kinderen al wakker :( Ik ga er dan nog wel niet uit, maar lekker uitslapen is er dus niet bij. Hele drukte ook, maar wel gezellig. Alleen vandaag was Levi vreselijk vervelend. Het is ook ineens veel te warm voor die kinderen denk ik. Ina is gisteren ook nog gekomen en vanmiddag weer vertrokken. We hebben gezellig gebarbequed gisteravond. De huurder van de caravan is vandaag ook vertrokken. Morgen komt de nieuwe. Dus ik ben vanavond ook nog druk geweest met het ontdooien van de koelkast en een beetje poetsen, hij had het niet echt schoon achter gelaten.
 

Door: ria 10:46 PM
 
Ik merk, ik ben verslaafd, ik heb geen tijd, maar wil wel hier zijn, terwijl het buiten heel gezellig is. tot morgen lieve mensjes
 

Door: ria 12:22 AM

donderdag, mei 29, 2003

 
Ik zit nu niet achter mijn eigen pc en heb ook al een paar wijntjes achter mijn kiezen. Het was een drukke dag, maar wel heel gezellig. Toch ook nog een raar voorval. Joop was gisteravond al vergeten zijn nieuwe medicijnen in te nemen die we gistermiddag opgehaald hadden. Je moet dan gelijk bellen wordt er gezegd, dus dat heeft hij ook gedaan, geen paniek en vertellen als je gaat prikken werd er gezegd, dat is dus morgenochtend. Vanavond wilde hij de medicijnen wel innemen, maar toen bleek ineens dat het heel andere pilletjes waren, veel kleiner. Hij weer bellen, er stond ook een heel andere naam op de verpakking, bleek dat hij hele verkeerde medicijnen meegekregen had. Dus nu zit ik gewoon op de dokter te wachten tot die ze komt brengen, Joop is alweer taxi aan het rijden, want dat had hij afgesproken en wilde niet afzeggen. Toch wel een hele slordige fout denk ik zo. Zodoende heeft hij nog niks ingenomen nadat hij uit het ziekenhuis is. We hebben heerlijk in de zon gezeten vandaag. De tent is een groot succes. Aan het eind van de middag zijn we nog even naar het dorp gelopen en even op het terras gezeten daar. Miriam was er ook. Ik gloei aan alle kanten, dan weer warm en dan weer koud, beetje teveel zon gehad denk ik.
 

Door: ria 10:12 PM

woensdag, mei 28, 2003

 
Vanmorgen alweer bijtijds opgestaan, gelukkig lekker geslapen, al was het niet lang. Met Mir koffie gedronken en daarna wachten op een telefoontje van Joop, wat maar niet kwam. Om een uur of 11 zelf gebeld en hij zat ook nog steeds te wachten. Toen ben ik maar om boodschappen gereden in Zierikzee en vandaar naar Goes. Er was nog steeds niks gebeurd. De trombosedienst zou pas na 2 uur weer bereikbaar zijn. Wel lullig als ze zeggen dat je 's morgens naar huis mag. Na veel gedoe en geregel en na een gesprek met de dokter, mochten we eindelijk vertrekken. Nu moet hij vrijdagmorgen nog even terug om bloed te laten prikken. Het duurt even voor die marcoumar aanslaat en dan kunnen ze zien hoeveel je daarvan moet slikken. We moesten langs de apotheek in Brouwershaven om die marcoumar op te halen. Daar zit ook een goeie visboer, dus we hebben gelijk een paar heerlijke nieuwe harinkjes gegeten. Jummie!! Toen we thuiskwamen hebben we even gezeten en zijn toen maar weer verder gegaan waar we maandag gebleven waren, Joop op de grasmaaier en ik in de tuin. Heerlijk! Toch is het nog raar, we zijn nog niet echt waar we waren. Joop is ook stil, zegt toch al nooit veel en nu helemaal niet. Voor het eten hebben we maar eens met een glaasje port op de gezondheid geproost. Maar goed, we gaan weer verder, dit zal ook wel weer slijten. Vanavond komt Sil met de kinderen een paar dagen logeren. Ik heb vanmorgen nog een speeltentje gekocht. Kan Yara lekker in spelen.
 

Door: ria 6:38 PM
 
het leven drukt mij weer eens met mijn neus op de feiten een mens is meestal alleen er zijn wel anderen, maar die hebben geen deel geen notie van hetgeen er gebeurt met jou ieder leeft zijn eigen leven soms een klein beetje samen maar meestal alleen
 

Door: ria 1:11 AM

dinsdag, mei 27, 2003

 
Vanmorgen "vroeg" belde Joop al, hij was natuurlijk al uren wakker. Hij had goed geslapen, want gelukkig had hij oordopjes in zijn tas gevonden. Vandaag zijn er weer een paar tests gedaan en is er begonnen met de andere medicijnen. Hij voelt zich goed en toen ik er vanmiddag was, had hij natuurlijk het liefst mee terug gegaan naar huis, maar goed dat mocht nog niet. Zo juist belde hij dat het bijna was gelukt, dat hij naar huis mocht, maar de trombosedienst was nog niet ingeschakeld en dat moet morgenochtend dus eerst nog gebeuren. Aan het eind van de morgen kan ik hem dan ophalen. Rare dag hoor, je bent er toch helemaal van uit je doen. Vanmiddag eerst maar weer eens gelopen, het was niet zo warm, want de zon scheen hier toen nog niet. Daarna naar het ziekenhuis, daar ben je dan ook een paar uur zoet mee, want het is wel in Goes en dat is toch een kilometer of 40, even samen koffie gedronken en toen weer terug. Toen was het intussen half vijf. De zon scheen inmiddels, dus daar ben ik toen nog lekker even in gaan liggen, heerlijk een beetje weggedommeld. Net een pizzaatje gegeten en nu weer hier. Lief dat iedereen zo meeleeft, ik heb het aan Joop verteld en hij was er blij mee, hij zal het nog wel eens lezen allemaal. Even nog een linkje voor wat er nu eigenlijk aan de hand was.
 

Door: ria 6:42 PM

maandag, mei 26, 2003

 
Niet zulke leuke berichten vandaag. Joop ligt weer in het ziekenhuis. Vanmorgen was zijn linkergezichtshelft weer "doof". Achteraf blijkt dan dat hij zich heel het weekend al niet lekker voelde, ook had hij last van zijn oor gehad blijkbaar. Toen hij de dokter belde kon hij pas om 2 uur terecht, maar toen hij zijn medicijnen ging halen, dat moest toevallig ook vandaag, kon hij even tussendoor. De dokter verwees hem gelijk naar de E.H.B.O in Goes. Daar zijn we toen naar toe gereden en ja dan begint alles weer van voor af aan, alle onderzoeken, alle vragen, alle tests. Ze kunnen zoiets natuurlijk niet negeren. Het advies van de dokter was dan ook de medicijnen te veranderen (marcomar? moet hij nu gaan slikken), daar moet hij dus nu een paar dagen voor blijven om te zien hoe hij daarop reageert. Hij mag denk ik woensdag alweer naar huis, als alles goed gaat. Dat was weer wel een tegenvaller natuurlijk. Is het eindelijk mooi weer, zaten we heel de dag in het ziekenhuis en Joop nog langer. Maar hopelijk loopt het weer met een sisser af.
 

Door: ria 6:51 PM

zondag, mei 25, 2003

 

Gelukkig zag Joop er net niet zo uit, maar het was wel mooi om te zien, de bijen waren aan het zwermen. Maar omdat de koningin "geknipt" was bleven ze voor de kast hangen. Die koningin zit nu in een korf en als het goed is gaat die zwerm daar nu ook weer bij. Dan is er weer een nieuw volk. Klik op de baardman om er meer over te lezen. Bij het zoeken vond ik ook deze handig als je ook zo'n zwerm in je tuin krijgt.
 

Door: ria 4:41 PM
 
Ze heeft dan toch niet gewonnen, die Duitse. Het werd Turkije, leuk liedje. Nederland zat weer ergens in de middenmoot 13e plaats geloof ik. Vanmorgen eerst lekker in de sauna geweest, ik had een hele grote kouwe douche buiten, want het goot. De vloer nog maar niet gedaan, want met die regen loop je toch weer met natte voeten naar binnen. Het is inmiddels wel droog en ik zie zelfs af en toe een stukje blauw. Klein stukje gewandeld net, ik had niet zoveel zin. Ben ook weer met mijn trui bezig, De eerste mouw. Af en toe doe ik een paar naalden en zo wordt het toch op den duur een trui. Zal je zien dat als ik hem afheb het voor de rest van de zomer bloedheet is. Laten we het hopen.....
 

Door: ria 4:01 PM

Ria Zondag 25 Mei 2003 at 3:24 pm | | Standaard | Geen reacties

18-05-2003/24-05-2003

zaterdag, mei 24, 2003

 

Heb ik toch zomaar een paar dagen geleden zonder dat ik het wist het Duitse songfestivalliedje gelinkt. Ik zocht naar "morgen" en ik vond de tekst wel leuk en dat hoofd ook, al had ik er nog nooit van gehoord. Zometeen wint ze nog ook, want wat ik tot nu toe gezien heb is niet overweldigend.
 

Door: ria 9:50 PM
 
Tsjonge, wat een drukke dag, heerlijk! Ik had het nog niet getyped vanmorgen of ik ben gelijk maar begonnen. Lekker gesopt, ramen binnen en buiten gedaan, ook nog een eind gewandeld samen met Joop. Alles is weer fris, alleen de vloer nog, maar daar heb ik nu geen zin meer in. Dat doe ik morgenochtend wel. Net lekker een tijd onder de warme douche gestaan, ben d'r best wel moe van, maar het geeft wel een voldaan gevoel. En nu maar songfestival kijken. Wijntje en broodje erbij, jummie. Joop is aan het rijden. Net nog even naar Sil en de kinders gezwaaid.
 

Door: ria 8:22 PM
 
Gewoon omdat ik het zo'n goeie advertentie vind, ik zag hem in de Viva vanmorgen, gelijk ook eens op de site gekeken, klik op de kurk en je bent er ook. Verder zat er een schattige kaart in de bus van pasgeboren babyvoetjes, met de mededeling "plak hier uwpersoonlijke postzegel" Wat leuk! Jammer dat ik niet zoveel brieven te versturen heb, anders lijkt het me wel grappig. Wat een weer vanmorgen, het valt weer met bakken uit de hemel. Ik heb net mijn planten maar eens buiten gezet, die houden wel van zo'n opfrissertje. Verder ben ik een beetje aan het wassen, bed verschoond en als ik de moed kan verzamelen ga ik ook de ramen maar eens doen, maar dat wordt misschien wel avond, Joop moet weer taxi rijden, ik denk dat ik dan maar ga zemen, lekker muziekje erbij, dan gaat het bijna vanzelf.
 

Door: ria 10:52 AM

vrijdag, mei 23, 2003

 
Wat een raar leven hebben we op het moment. We lopen allebei te hoesten en te niesen als gekken. Joop zegt dat hij het van mij overgenomen heeft, maar daar geloof ik niks van. We hebben gewoon allebei een flinke kou gepakt. Bij mij is het nu al een stuk minder maar soms loop ik te rochelen als een ouwe vent, het komt lekker los dus. Maar e.e.a. houdt ook in dat we niet veel zin hebben om iets te ondernemen. 's Morgens laat op, ff wakker worden en dan allebei achter de pc. Ik surf wat en kijk veel op mijn <-----linkjes. Vanmorgen weer met fotootjes in de weer. Chatten doe ik ook weinig meer en dat wilde ik eigenlijk vertellen. Dat komt ook door Nicole, die nu zelfs MSN en Yahoo van haar pc heeft geschrapt. Hoe lang dat dan ook gaat duren ;) 


Ik heb het een tijdje geleden al geschreven, kan het zo vlug niet vinden in mijn archief, dat ik zeker de chats waar iedereen komt ook een beetje beu ben.. Ik heb een jaar rondgehangen in de 3fm chat heel gezellig, tot de één na de ander van de eerste kliek afhaakte. We hebben een paar hele leuke meetings gehad met z'n allen en daarna ging het bergafwaarts. Dat neemt bij mij niet weg, dat ik MSN juist heel gezellig vind. Daar staan meest alleen maar mensen in die je kent. Ach ja het blijft dubbel, een chat ga je ook niet heen als je geen zin hebt. Ik blijf erbij dat ik van mens tot mens praten leuker vind dan een algemeen gebeuren. Maar ik kom ook niet zoveel meer in de kroeg, zou het dan toch de leeftijd zijn? De tijd van op de tafels dansen in de kroeg is voorbij, mijn motor is verkocht, alle brillen gaan stuk als je valt, ook de dure, het gaat er niet om wat je draagt, maar om wie erin zit en vooral wat je uitstraalt, het gaat er niet om wat er in je huis staat, maar hoe de sfeer is, dat wist ik allemaal al, maar toch denk ik dat ik nog veel moet leren.......
 

Door: ria 8:32 PM
 
Zo weer eens een nieuw fotootje gemaakt vanmorgen. Simba zat gezellig naar de regen buiten te kijken, dus die poseerde gewillig mee. Ik vond het wel grappig zo. Wat een heerlijk nederlands weer is het toch weer. Regen en wind. Super! Alleen mag van mij de zon nu weer komen, het is tenslotte bijna zomer. Nu zitten we 's avonds met de kachel aan, in plaats van lekker buiten. Zondag komt er verbetering staat in het weerbericht. Hopelijk is het met Hemelvaartdag beter weer. Ina komt een paar dagen en Sil en de kinderen ook. Allebei zonder man, dus dat wordt een vrouwenonderonsje.
 

Door: ria 4:16 PM

donderdag, mei 22, 2003

 
Ik ga het lekker nog een keertje doen, een paar oude liedjes plaatsen. Vanmiddag weer een hele tijd op deze site zitten kijken en luisteren, daar was het namelijk weer voor en ik moest ook op mijn nieuwe toetsen oefenen natuurlijk. Ik beloof dat het voorlopig de laatsten zijn hoor, maar ik heb heerlijk zitten zwijmelen, plaatjes aanklikken voor geluid...... Oh en deze doe ik er ook nog ff bij..... Janis Joplin
 

Door: ria 4:41 PM
 

woooooooow wat een genot :)) ik heb nieuwe toetsen, alles werkt gewoon, zo soepeltjes en geruisloos en ook een nieuwe draadloze muis, dat rolt en scrollt als een gek. Niks geen balletje met shagkruimels eraan meer. Genieten dit, nu ben ik weer even niet weg te slaan natuurlijk. En zo goedkoop ook, stond vanmorgen in de krant, bij de Lidl, in de aanbieding, draadloos toetsenbord. Met muis € 39.99 is toch voor niks. Voorlopig ben ik er blij mee.
 

Door: ria 12:39 PM

woensdag, mei 21, 2003

 
En nu erger ik me weer kapot omdat het niet goed werkt. Heel de avond zit ik te proberen dit stomme log te openen, krijg ik alleen te zien wat ik vanavond gepost heb. De rest komt niet mee grrrrrrrrrrrrr. En dan denk ik weer dat het aan mij ligt, dus ga ik maar weer eens opnieuw opstarten, maar dat helpt ook geen lor. Ik moet minder achter dit ding gaan zitten. Breiwerk ligt op de bank, maar daar heb ik ook geen zin in. Boehoehoehoehoe. Morgen is alles anders. Dan doet mijn S het weer soepeltjes, !! heb ik nu dank zij Em! Morgen ga ik heel de dag lekker naar buiten, waar de vogeltjes fluiten en de kikkers kwaken en de bloemen bloeien alt 289 :D
 

Door: ria 11:05 PM
 
Alweer niet veel gedaan. Wat heb ik toch? Nergens zin in. Vanmiddag wel gewandeld. Daarna mijn klerenkast ook nog opgeruimd, de dikke wintertruien liggen nu weer bovenin en de zomerhemdjes en broeken weer beneden en het ziet er weer netjes geordend uit, voor zolang als het duurt. Daarna Elleke geholpen met haar comments ding, dat lukte in 1 keer. Geweldig. (uitroepteken doetut niet) Vandaag ook bericht gehad van het GAK dat mijn vakantiegeld overgemaakt is. Wooooow. Het viel best nog mee. En deze week ook weer "gewoon" geld, lekkerrrrrrr veeeeeel samen. Ik ga denk ik een nieuwe bril kopen. Deze loop ik ook al een jaar of drie mee geloof ik. Vorige week een folder gezien van Specsavers Opticiens die zitten ook in Goes en volgens mij zijn die hardstikke goedkoop.
 Ik hoef niet zo'n dure bril, gewoon weer eens wat anders. Kunnen gelijk mijn ogen weer eens opgemeten worden -------->dit vind ik wel een leukerd. Nieuwe spijkerbroek staat ook op de verlanglijst en nog eens een shirtje of zo, maar ik denk dat ik daarmee maar wacht tot het weer uitverkoop is, die begint ook zometeen weer. En een ander toetsenbord MET uitroepteken, is misschien ook wel handig, deze is iedere keer wat mee.
 

Door: ria 7:43 PM

dinsdag, mei 20, 2003

 

Algehele verveling vandaag. Veel ergernis, omdat de pc verschrikkelijk traag is, sites die niet op willen laden, spelletje dat iedere keer vastloopt. Storm buiten. Op even uitwaaien na, heb ik daar ook verder niks te zoeken. Dan gaat een mens rare dingen verzinnen. Zo ben ik maar eens met mijn rug naar de webcam gaan zitten, ik heb namelijk een paar jaar geleden een tatoo laten zetten en niemand ziet hem ooit eigenlijk, want meestal zitten er kleren over. Toch ben ik er best wel trots op. Ik wilde het heel mijn leven al en toen Miriam twee jaar geleden de stoute schoenen aantrok ben ik met haar meegegaan en hebben we het samen laten doen. Zij eentje op haar onderrug. En omdat ik het nog steeds leuk vind loop ik met de gedachte er nog eentje te nemen, maar dan op een meer zichtbare plek. Ik heb alleen nog geen idee wat en waar precies. Daar loop ik ook al een tijdje over te verzinnen, maar ik ben er nog niet uit.
 

Door: ria 4:58 PM

maandag, mei 19, 2003

 

Vanmorgen vroeg hebben we samen 2 bijenkasten naar Zonnemaire gebracht, die staan nu midden in de polder tussen de bloemen, dat wordt smullen voor de bijtjes en veel honing verzamelen. Veel regen vandaag, niet ver gewandeld, moest nog wel even lachen want Simba vond een nest met eendeeieren en wist niet goed wat ze daar nu mee aan moest. Heb haar er maar gauw bij weggehaald, voordat ze er een poot in zou zetten. Daarna heeft ze nog even lekker in de vogelpoep gerold, moest ze weer onder de douche toen we thuiskwamen. Verder kwam er nog iemand langs voor de caravan. Eind van de maand komt ie leeg. We hebben dus alweer een nieuwe huurder.
 

Door: ria 10:08 PM
 
Om te oefenen nog even paar fotootjes van een paar weken geleden toen Joop met de mosselboot mee is geweest. Zoals je ziet bergen mossels en een mooie zonsopkomst........is weer eens iets anders als een ondergang ;)
 

Door: ria 5:07 PM

zondag, mei 18, 2003

 
Lyrics: Monday, Monday So good to me Monday morning It was all I hoped it would be Oh, Monday morning Monday morning couldn't guarantee That Monday evening you would still Be here with me (the mama's & papa'sJe MOET hem gewoon ff aanklikken. Zoooo moooi.....(de rest ook trouwens ;))
 

Door: ria 10:58 PM
 
Wat een leuke uitvinding is die webcam toch. Ik heb vanavond weer heel gezellig naar Nijkerk zitten zwaaien, naar kindertjes in pyamaatjes en een trots moedertje. Geweldig :))
 

Door: ria 7:46 PM
 
Ben snotverkouden, het water loopt uit mijn neus. Vanmorgen dan ook nog maar eens in de sauna geweest. Heerlijk. Al merk ik nog geen verbetering. Miriam was behoorlijk nat geregend gisteren, ze kwam nog even langs gisteravond om haar haar eruit te laten halen. Ze had twee van die extra stukken, maar dat was teveel van het goede. Dus mocht ik het naaiwerkje weer ff lospeuteren. Gelukkig ging het nogal makkelijk en heb ik geen plukken haar weggeknipt. Joop had zich verslapen vanmorgen, dus hij is niet naar het bos geweest. Hij had ook niet veel zin geloof ik. Denk eigenlijk dat dat het meer was. Hij had weer taxi gereden gisteravond, dus het was ook wel laat geworden. Voor de rest niet veel gedaan, beetje gebreid en beetje gecomputerd. Klein stukje gewandeld. Wasjes gedraaid.
 

Door: ria 6:18 PM
 
Then I saw her face Now I'm a believer (Niel Diamond)
 

Door: ria 12:09 PM

Ria Zondag 18 Mei 2003 at 12:17 pm | | Standaard | Geen reacties

11-05-2003/17-05-2003

zaterdag, mei 17, 2003

 

De koninginnen en de doppen en de ramen zijn niet van de lucht, vanmorgen is hij ook weer ergens doppen wezen halen. Ik snap het allemaal nog niet helemaal, maar zo af en toe valt er een kwartje. Er wordt ook volop geexperimenteerd en zo af en toe lukt of mislukt er eens wat. Het blijft spannend. Toen ik die foto nam vanmiddag werd ik ook even aangevallen door een boze bij, ik had zo'n fleece vest aan en daar blijven ze inhangen, gelukkig kon ie niet bij mijn velletje. Vest uitgegooid en er ff afgeschud. Ik heb al lekker vroeg gewandeld, zelfde route als gister maar dan andersom. Ik moet nog maar eens een paar andere rondjes uitstippelen, dit is alleen zo'n heerlijk rondje omdat Simba bijna overal los kan lopen. Vanmiddag nog even ijverig zitten breien, het rugpand is alweer af en het voorpand vordert ook alweer aardig. Miriam is vandaag op haar motor naar haar werk gereden. Jemig wat maakt zo'n apparaat een herrie om half zeven 's morgens, poekepoekepoekepoek, we waren allebei wakker. Ben benieuwd of ze op de terugweg niet al te nat is geregend, want er waren behoorlijke buien rond die tijd.
 

Door: ria 7:31 PM
 

There'll be no strings to bind your hands not if my love can't bind your heart. Merrilee Rush, "Angel of the morning" Dit singeltje kocht Joop in 1968, toen hij weer aan de beterende hand was van zijn ziekte. Hij had Besnier Boeck, of sarcoidose en was voor het eerst alleen naar Zierikzee geweest. Hij kwam thuis met 2 singeltjes. Merrilee Rush en The Buffoons "Sister Theresa" Die hebben we helemaal grijs gedraaid.
 

Door: ria 10:04 AM

vrijdag, mei 16, 2003

 
Lekker lange wandeling gemaakt vandaag. De grote route genomen. Heerlijk weer was het ervoor. Joop is druk in de tuin, de randbeplanting netjes maken, daar komt allemaal jong spul op en veel dood hout zit erin. Jemig we krijgen een tuin zo netjes. We deden er nooit zoveel aan, te druk met werk en ook veel te groot om goed bij te houden. Maar nu hebben we alle tijd. Alleen heb ik nu niet zoveel zin om te tuinieren, ik ben al blij dat ik aan wandelen toekom, nog steeds een raar hoestje en niet echt superfit. Maar dat komt wel weer. Vanmiddag was ik enthousiast, ik dacht "ik maak vanavond gebakken aardappeltjes". Ik had ze geschild en op het vuur gezet om even voor te koken en was toen achter de pc gaan zitten. Dat kan dus niet. STINKEN. Alles aangebrand. Ik denk dat het al wel 20 jaar geleden is dat ik aardappels aan heb laten branden, maar vanmiddag was het weer zover. Ik had gelijk geen zin meer en we zijn lekker een pizzaatje wezen eten :D
 

Door: ria 8:11 PM
 

Hele leuke site gevonden. Heb me al aangemeld en ook al bekende namen gezien. Zou leuk zijn oude bekenden tegen te komen.
 

Door: ria 12:32 PM
 
Lyrics: Here comes the sun, do do do do Here comes the sun, and I say It's all right Little darling It's been a long cold lonely winter Little darling It feels like years since it's been here Here comes the sun, do do do do Here comes the sun, and I say It's all right Little darling The smiles returning to the faces Little darling I seems like years since it's been here Here comes the sun, do do do do Here comes the sun, and I say It's all right Sun, sun, sun, here it comes Sun, sun, sun, here it comes Sun, sun, sun, here it comes Sun, sun, sun, here it comes Sun, sun, sun, here it comes Little darling I feel that ice is slowly melting Little darling It seems like years since it's been clear Here comes the sun, do do do do Here comes the sun, and I say It's all right Here comes the sun, do do do do Here comes the sun It's all right It's all right Zomaar, omdat het al heel de morgen in mijn hoofd zit.
 

Door: ria 11:53 AM

donderdag, mei 15, 2003

 
Vanavond gezellig een hele tijd met Sil op MSN zitten kletsen, ze was vrolijk en het ging goed, altijd zo leuk om te horen, vandaar dat ik het ff wil melden. Ze hebben het ook niet altijd al te makkelijk en als dan de boel eens windje mee heeft is dat alleen maar leuk. Zo zie je maar, soms zit het mee en soms zit het tegen, alles komt altijd goed en komt het niet goed, dan toch :)))
 

Door: ria 11:38 PM
 
Vanmorgen eerst de sauna eens leeggemaakt, zodat ik hem weer kan gebruiken waarvoor hij bedoeld is. Gelijk maar aangezet ook. (Klik op het plaatje voor als je weinig ruimte hebt en er toch eentje wilt, lijkt me ideaal). "Vroeger" ging ik iedere week wel een keertje, soms wel twee keer. Daar is de laatste twee jaar de klad een beetje in gekomen, terwijl ik het toch heerlijk vind. Ik heb me dan ook voorgenomen het gewoon weer één keer per week te gaan doen, 's zondagsochtends, als Joop naar het bos is. Dan kan hij als hij thuiskomt, als hij zin heeft, ook nog een rondje meedoen. Dus ik heb heel de morgen lekker gebadderd en gescrubbed, die pot staat er ook al een jaar of twee. Vanmiddag even met Joop naar Zierikzee geweest, paar boodschappen gedaan. Wat een mooie diggies zijn er weer geplaatst bij Emmy, knap van iedereen, vooral MarliesElleke en Ster, prachtig. Aplaus hoor. Die van Gil vind ik ook altijd heel mooi. Ze zijn allemaal mooi, maar de één spreekt je nu eenmaal meer aan dan de ander. Ik zet het maar eens hier, voor de verandering :))
 

Door: ria 4:56 PM

woensdag, mei 14, 2003

 

Prachtig zijn ze he, gisteren heb ik ze voor het eerst weer in bloei zien staan langs de dijk hier. Best al veel, tussen al het fluitekruid. Vandaag is het koudddd. Ik heb vanmmrgen maar de kachel aangemaakt. Heb ook een beetje kriebelkeel, misschien komt het daardoor. Verder ben ik aan het breien, de trui moet toch ook een keertje af. Een klein stukje gelopen vanmiddag en vlug weer omgedraaid.
 

Door: ria 4:06 PM
 

Veel sterkte vandaag lieve mensen
 

Door: ria 12:52 PM

dinsdag, mei 13, 2003

 
Tja en dan zie ik ineens dat ene STEVEN mij gezocht heeft, dan denk ik wie zou dat zijn?? Gewoon op mijn naam. Ik heb wel een ex schoonzoon, die zo heet. Zulke dingen wil ik dan eigenlijk graag weten. Ik ben voor de rest helemaal niet nieuwschierig hoor...... Zou het dan wel leuk vinden als ze ook een berichtje achterlaten, als het bekenden zijn dan tenminste. Als STEVEN in zijn normale doen was, was het ook een hele leuke schoonzoon, maar ach, het zal hem wel niet geweest zijn. Als je het wel was Steef en je kijkt nog, doe ff een mailtje of zo.
 

Door: ria 10:49 PM
 
 De laatste twee, ook schatjes, al zijn ze een stuk kleiner dan de rest. Die hangen ook op de slaapkamer, boven elkaar, naast het boeket. En tja, voor de oud chatters van 3fm, tulpen zijn mij niet vreemd zo je ziet, ik heb er wel iets mee. Mijn nicknaam op de chat daar was en is nog steeds (hoewel ik er niet vaak meer kom) "tulpje" Ik stond een beetje wiebelig op het bed vandaar dat ie een scheetje beef is ;)
 

Door: ria 9:56 PM
 
 Lekker dagje vandaag, vanmorgen al op tijd opgestaan. Dat kwam ook omdat we op tijd zijn gaan slapen. Steeds neem ik het me voor, maar vaak komt het er niet van terwijl ik het toch veel lekkerder vind. Beetje opgeruimd en gepoetst en lekker gewandeld. Het is heerlijk buiten. Joop heeft de rest bij de buren gesnoeid en met de bijtjes in de weer. En vanmiddag nog een stukje op de motor weggeweest. Omdat zij het vroegen en tegelijk weer om te oefenen heb ik net mijn borduurwerkjes eens op de foto gezet, nu met de video camera, ik heb ze ook zelf tevoorschijn getoverd op Joop zijn laptop alleen het laatste stukje had ik zijn hulp nog bij nodig. En omdat het nu niet allemaal zo soepeltjes verloopt ga ik deze alvast maar eens posten. Morgen of strakjes de rest weer, ik heb er nog twee. Wel ff iets bij vertellen nog. Eerste die ik maakte was dat bloemenboeket, die was vrij vlug af omdat niet alles opgevuld is natuurlijk en het grof kaaslinnen was, voor de kenners ;) Daarna heb ik Toet gemaakt, daar ben dus 2 jaar mee bezig geweest, heel fijn en vol en alles uittellen he, ook dat boeket hoor. Op oudejaarsavond heb ik hem afgemaakt, omdat ik vond dat hij echt dat jaar nog af moest en dat is gelukt, ik kan ook nog wel opzoeken welk jaar dat was, staat nog wel ergens. Toen ben ik aan de landkaart van Frankrijk begonnen, dat is qua afmeting de grootste. Alle wijnstreken staan er op. Er wordt ook heel vaak op gekeken, die hangt in de kamer. Toet hangt op het opgenblik in de gang en het boeket op de slaapkamer. Ik heb ze netjes in laten lijsten met ontspiegeld glas ervoor, zodat ze niet vuil worden.
 

Door: ria 4:07 PM

maandag, mei 12, 2003

 

Wat een mistroostige dag vandaag. Bah. Ik weet ook niet veel te schrijven. Heb ook niet veel zin. Eigenlijk heb ik geloof ik niks gedaan. Beetje hier gezeten, oh ja nog wel twee lessen van mijn cursus opgestuurd, ben nu "al" bij les zeven. Klein stukje gelopen, want het werd steeds donkerder. Joop heeft ook eindelijk dat fotoprogramma bij mij geinstalleerd, Adobe de luxe heet het en extra ruimte hebben we ook bij zeelandnet, nu nog eens uitdokteren hoe alles werkt. Eerst maar eens een paar nieuwe foto's maken en van voor af aan beginnen. Morgen ga ik dat doen, denk ik :( Verder een beetje spelletjes gespeeld en vanmorgen mijn kleindochter nog even aan de telefoon gehad, ze had een stukje "orst" en ik moest de groetjes doen aan opa "Oop" :D Klik op het fotootje voor een iets grotere Yara.
 

Door: ria 7:30 PM

zondag, mei 11, 2003

 
p.s. verder is ze heel lief hoor ;)) ik heb 2 schatten van dochters Toch blijf ik dit moeilijk vinden, gevoelskwesties, mensen die mij kennen weten wel hoe ik dit allemaal bedoel, maar voor diegenen die mij niet zo goed kennen ligt het toch iets anders denk ik. Ik vind moederdag eigenlijk niks, maar toch wil je als moeder dat je dan net dat beetje extra aandacht krijgt en dan gaat het niet om kadoos. Dat stukje over mijn moeder heb ik bewust geplaatst omdat ik eigenlijk nooit aan haar toe kom op mijn log, gewoon omdat ze er niet meer is. Maar ik denk dus wel veel aan haar. Als ik dan zoals vandaag een gekke foto plaats, is dat omdat ik vind dat ik weer veel te serieus op het onderwerp "moederdag" ben ingegaan, dat wil ik eigenlijk helemaal niet. Ik hou niet van "speciale" dagen. Geef mij maar gewoon doordeweeks, lekker gewoon. Maar ja, zo zijn er velen met mij denk ik.
 

Door: ria 7:25 PM
 

Zo het zit er weer bijna op, kunnen we tenminste weer gewoon gaan doen. Vanmiddag heerlijk gewandeld, het was prachtig weer, wel een fris windje maar dat was juist lekker om te lopen. Toen ik thuiskwam had Miriam mijn "geleende" speldje teruggelegd. Gisteravond zag ik ineens dat het op haar jasje zat. De tuttebol, pakt altijd maar vanalles zonder te vragen, ach ja we zijn er al aan gewend en het is al een stuk minder dan vroeger. Maar het blijft vervelend. Eind van de middag kwam ze nog even langs, ze was het gelukkig niet vergeten, dat vind ik dan het belangrijkste. Ik zeg altijd wel dat het voor mij niet hoeft en dat ik het onzin vind en zo, maar het is toch leuk als er aan je gedacht wordt.
 

Door: ria 5:52 PM

Ria Zondag 11 Mei 2003 at 3:14 pm | | Standaard | Geen reacties

04-05-2003/10-05-2003

zaterdag, mei 10, 2003

 

Vandaag is het moederdag en ik kan het niet laten om ook mijn moedertje te eren. Ze is al jaren dood, maar ja, zoals dat gaat met mensen van wie je gehouden hebt, daar denk je nog dagelijks aan. Ik heb een supermoeder gehad. Ze was er altijd voor mij en toen zij het moeilijk had was ik er voor haar, we hebben heel veel lol gehad, maar ook moeilijke tijden gekend. Vooral de jaren in Zonnemaire en Scharendijke staan me dan nog het meest voor de geest. Zonnemaire omdat ik daar mijn jeugd beleefde (op de foto staat mijn schooltas op de stoep), maar ook in datzelfde huis heb ik mijn kinderen gebaard en werd ik dus zelf moeder. Scharendijke omdat zij het toen zelf niet makkelijk had en bij mij haar hart kwam luchten. En ook omdat wij daar afscheid van elkaar hebben genomen. Zo'n supermens als het was, zo super ging ze ook dood, omdat ze het zelf zo graag wilde. Bij het volle bewustzijn afscheid van iedereen nemen en dan tevreden inslapen. Het is goed, zoals het gegaan is. Moe, ik hou van je, denk nog iedere dag aan je en ga ook steeds meer op je lijken, als ik mijn handen zie, zie ik jouw handen, als ik mijn ogen zie, zie ik jouw ogen en als ik loop zie ik jou lopen. Dank je voor alles, lief moedertje..... Rietepiet......
 

Door: ria 10:33 PM
 
Heel de dag lekker buiten geweest. Bij de overbuuv nog een beetje vaste plantjes gehaald om de lege plekken op te vullen, morgen nog maar een paar halen, was nog niet genoeg. Toen ik er eind van de middag even heen ging om potgrond te halen, kreeg ik al een kado voor moederdag :))) Een mand met margrieten en paarse verbena's, prachtig, dank je wel Sil en Cor, hij is heel mooi. Ik wilde een foto maken, maar dat ging niet meer, was al te donker hier. Kijken of het morgen lukt. Joop is al taxi aan het rijden, hij moest al iets vroeger beginnen en kwam net nog even thuis om te eten. De huurder van de caravan heeft de huur opgezegd, hij is deze maand voor het laatst. We hebben dus het bord maar weer bij de straat gezet. Hij heeft werk in Gelderland en dat is wel een beetje ver van hieruit. Hij heeft daar nu ergens een tourcaravan te staan. Ben benieuwd wie de volgende huurder zal zijn.
 

Door: ria 7:13 PM

vrijdag, mei 09, 2003

 
 Poe hee........dat was een hele onderneming, maar ze staan erop :D Het heeft wel de nodige moeite gekost, toen ik pas bezig was ging Joop het gras maaien, dat is goed voor de concentratie. Toen ging het dus even helemaal mis...gggrrrrr. Alles er maar weer afgegooid en opnieuw begonnen toen hij klaar was. Toen ik er iets van zei moest hij lachen "hoe kan dat nou van het grasmaaien komen", nou mooi wel...... Tot overmaat van ramp liet hij toen vol trots een paar foto's zien die hij vanmiddag van de bijen gemaakt had. "Kijk, zo moet dat nou" grrrrrrrrrrrrr, ik kon hem wel villen. Ik loop al weken te zeuren hoe dat nou moet met die foto's. Maar waarschijnlijk heeft hij zich er nu dus even in verdiept, ook vanwege de foto's die hij afgelopen week op zee gemaakt heeft. Nou misschien kan ik dan volgende week weer al wat meer, ik vind dit al reuze knap, zoveel fotoos en allemaal aanklikbaar. Wat is het moooooooooooooooooi hier hè en wat een leuke hond hè en zo'n praaaaaaaachtige vijver, waar de boedha ook al staat te genieten en als ik dan mijn rondje gedaan heb zit ik dus hier, de laatste foto, gezellig he ;) Ik ben reuze trots dat ik het toch allemaal weer voor elkaar heb gekregen. Vanmiddag lekker naar Zierikzee geweest om de foto's te laten ontwikkelen en ondertussen een rondje in het slingerbos gedaan daar, het was heerlijk weer. Ook mijn schoenen bij de schoenmaker gebracht, want mijn hakken slijten behoorlijk van het vele lopen, morgen zijn ze klaar. Nog een ex schoonzoon tegen gekomen. Was leuk hem weer eens te zien, het was één van de weinige waar ik goed mee op kon schieten en ik heb er nogal wat. Allemaal meeeten en vooral drinken. Hij had nog steeds veel dorst zei hij.
 

Door: ria 8:19 PM

donderdag, mei 08, 2003

 
De foto's zijn nog niet ontwikkeld, sterker nog, het rolletje is ook nog niet eens vol, daarom maar even mijn uitzicht vastgelegd. De spiekpapiertjes, de edelstenen poppetjes, die ik ooit al eens in Noorwegen heb gekocht, de ringen die ik uit heb gedaan vanwege mijn nieuwe ring, oorbellen die ik niet inhad vandaag, armband die ik niet om had, bankding om te kijken hoeveel centjes ik nog op te maken heb ;) mijn shag met de nu niet meer lege asbak en de telefoon voor als de kinders bellen :P Verder alweer heel druk in de tuin geweest, moest wel eerst even langzaam warm draaien i.v.m. de stijve spieren, maar daarna ging het weer wel. Het was weer heerlijk weer. Vanmiddag nog een wandelingetje en daarna ging het regenen. Jammer, want ik ben nog steeds niet klaar. Ach, het meeste is gebeurd en het zal wel heel de zomer een beetje bijhouden zijn. Het is toch nog nooit zo netjes geweest. Wel leuk hoor, ik vind het heerlijk om te doen en een mens moet toch wat.
 

Door: ria 7:02 PM
 
psssssssst Elleke .......ik ook (dinsdag mei 06 2003)
 

Door: ria 1:28 AM
 
Het is alweer laat. Joop belde nog vanavond en hij komt vannacht al naar huis. Ik denk dat ik maar opblijf, als ik het volhoud tenminste. Heb wel last van mijn rug, stijf als een plank. Wat moet dat morgenochtend worden, als ik nog maar uit bed kan komen. Ik zat net alles nog eens te lezen, ook van gisteravond, ik doe dan ook maar wat in me opkomt. En als ik schrijf dat ik blij ben dat ik geen kinderen meer thuis heb meen ik dat wel, maar die kinderen weten natuurlijk wel, dat als ze problemen hebben, ze altijd weer bij me terecht kunnen. En ik realiseer me ook heel erg, dat ik blij mag zijn dat ik ze nog heb. Als moeder je kind verliezen is wel het ergste dat je kan overkomen. En omdat ik dat van dichtbij heb meegemaakt wil ik dat toch ook even kwijt. Je kan nog zoveel problemen met je kinderen hebben, er is altijd een oplossing, ook al kan dat wel eens een tijdje duren, ze zijn er tenminste nog..... Dat wilde ik nog even kwijt.
 

Door: ria 12:41 AM

woensdag, mei 07, 2003

 
Auwauwauwauw, ik ben stijfffffffffffff....... Heel de dag, tenminste van 11 tot 5, met mijn kont omhoog gestaan. Hele rolemmer onkruid verzameld. Het knapt er weer wel van op. Morgen het laatste stuk, rond de vijver. Ook nog bloemenzaad gezaaid vandaag, aan de voorkant, onder de bomen. Zomerbloemen, bontmengsel, staat er op het doosje. Ben benieuwd, het is al wel een beetje laat geloof ik. Er staat ook "wij raden u aan om in maart te zaaien" en dan een stukje verderop, "zaaiperiode: half april tot eind mei", nou schiet mij maar lek. Er komt allicht wat boven de grond zullen we maar denken. Heerlijk weer was het, lekker in mijn bikini bezig geweest. Zodoende is mijn fotorolletje nog niet vol, ik heb nog wel het bloemhuisje van de overbuuv erop gezet, teller staat al op 26 terwijl het maar een rolletje van 24 is, de volgende zal de laatste wel zijn. Morgen maar ff doen. Vanmorgen Joop ook nog even aan de lijn gehad, alles was goed, hij had het prima naar zijn zin, veel water en veel mossels. Morgen komt hij weer thuis.
 

Door: ria 6:26 PM
 
Nog even een nachtelijk logje. Ik zit hier toch en ik heb nog geen zin om te gaan slapen. Voel me alweer beter als gisteravond, het is ook een beetje wennen het alleen zijn. Zeker als je weet dat het weer over gaat. Zou er niet aan moeten denken echt alleen in het leven te moeten staan. Maar goed daar moeten we nog maar niet teveel bij stilstaan. Voorlopig gaat het goed en dat houwen we nog maar een tijdje vast. Nou en dan krijg ik nu ineens weer iets heel leuks te zien. Ikke dubben, zal ik meelen ja of nee, toch maar wel gedaan, blijkt dat het toch wel weer goed overkomt, zo zie je maar weer, gewoon doen zoals jij denkt dat het goed is. Ach ja, niemands paadje gaat over rozen he. Ik ben alleen wel heel blij dat ik geen kinderen meer thuis heb. Wat een rust. Hoewel de zorgen nooit over zijn hoor, dat blijft altijd.
 

Door: ria 12:52 AM

dinsdag, mei 06, 2003

 
Gisteravond eindelijk de trui waar ik mee bezig was maar eens uitgetrokken, ik had het rugpand al af, maar het was niet naar mijn zin, dus ben ik maar weer overnieuw begonnen, beter patroon heb ik nu. Boord is alweer af, hopelijk gaat het nu sneller. Het is wel leuke paarse wol, dus ik wil er best een trui van hebben. Lekker vroeg gaan slapen ook. Het blijft vreemd om alleen naar bed te gaan. Overdag heb ik er eigenlijk niet zoveel erg in dat Joop er niet is, we gaan toch veel ons eigen gangetje. 's Avonds ook wel, maar het huis is zo stil en leeg dan. Ik zet dan toch maar de TV aan ook al zit ik er niet bij. Doe ook overal licht aan, waar het anders niet brandt, stom hè. 's Nachts laat ik ook de buitenverlichting branden. En Simba laat ik binnen slapen, terwijl ze anders in de kennel lgt. Dat geeft wel een veilig gevoel. Vanmorgen eerst eens de zomen in de gordijnen genaaid. Die hingen nog steeds met de spelden erin. Niemand die het ziet natuurlijk, maar ik wel iedere dag. Dat geeft ook weer een voldaan gevoel. Daarna een stukje gewandeld en nog een paar foto's gemaakt. Rolletje is bijna vol, morgen ff volmaken en laten ontwikkelen. Toen nog een paar uurtjes in de tuin bezig geweest. Jemig wat groeit alles hard. Ook het onkruid. Dus dat moet eerst maar weer even. Als dan alles weer netjes is ga ik pas de potten vullen, als puntjes op de i.
 

Door: ria 5:53 PM

maandag, mei 05, 2003

 
Vandaag voor het eerst de koekoek weer gehoord tijdens het wandelen, wel twee. Leuk geluid vind ik het altijd. Doet me wel altijd aan mijn zus denken, toen ze de weg een beetje kwijt was en bij ons woonde, was de koekoek er ook, "altijd maar die koekoek", zei ze dan. Genoeg gekoekoekt. Vanmorgen vroeg om 6uur Joop in Zierikzee gebracht. Hij is een paar dagen metWim Schot mee. Toen ik thuis kwam dacht ik, ik blijf er maar uit, maar toen ik de krant uit had was het nog maar zeven uur en ik had best nog zin in een tukje, dus ben ik er maar weer ingekropen, tot de telefoon ging, Joop belde al, hij zat op zee en het was prachtig. Vanmiddag een lange wandeling. Ik had nog een fotorolletje gevonden, dus ik heb nu gewoon mijn fototoestel eens meegenomen. Het was wel regenachtig, maar het is zo mooi overal, jammer dat foto's geen geur vastleggen, het ruikt heerlijk buiten, meidoorns bloeien ook nu. Bijna thuis, even bij de overbuuv gekeken, ik moet nog een paar potten vullen met eenjarig spul. Een paar hanglobeliaatjes meegenomen en alvast een mand gevuld.
 

Door: ria 4:07 PM

zondag, mei 04, 2003

 
Gisteravond toen Joop aan het rijden was, heb ik nog even een wijntje gedronken bij de buurtjes. An, de 'schoonmoeder' van Miriam, die eigenlijk in Portugal woont, maar nu ff hier is, werd 60, dus daar hebben we even op geproost. Toen ik naar huis ging zijn ze nog even meegeweest naar mij, want An wilde dit spectaculaire gebeuren ook wel eens zien. We hebben ook nog even raar gedaan voor de webcam. Vandaag niet veel gedaan. Heerlijk in de zon gelegen en genoten van het mooie weer.
 

Door: ria 5:26 PM
 
Ik zag aan het plaatje hieronder dat het steeds veranderde. Vond het wel een grappig idee om het hiernaast ook te zetten, het geeft wel het weer in Zeeland aan, maar ff "Het weer" aanklikken en je ziet de vooruitzichten bij jou in de regio. Zoals je ziet is het bij ons nu een stralend blauwe lucht :D
 

Door: ria 2:05 PM

Ria Zondag 04 Mei 2003 at 12:13 pm | | Standaard | Geen reacties