Shoot

Ojee *slik*  daar gaat ze weer.

 

Ik draai me lekker om...

Nou eentje dan, en profiel en zonder te lachen natuurlijk, wat denkt ze wel.

Ria Maandag 30 September 2013 at 6:26 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: ,

GeRust

Alweer heerlijk weer vandaag op deze rustige zondag.

Ik naaide mijn trui voor zover dat kon in elkaar om eens te kijken of het wat wordt, want ik vertrouwde het niet erg. Nu ga ik met een gerust hart aan de laatste mouw beginnen want ik denk dat het wel goed komt.

Toen ik een rondje door de tuin deed voor wat foto's kwam ik dit schatje tegen, best een grote.

Mot of nachtvlinder, hij verroerde geen vin in elk geval

Ria Zondag 29 September 2013 at 7:01 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Iene miene mutte

Niks gedaan eigenlijk.

Wel gewandeld natuurlijk.

Wat een weertje hè!

Veel wind, stormachtig zelfs!

Maar daar trek ik mij niets van aan hoor.

Ik ben mijn baas!

En zoals een oud Zeeuws gezegde luidt:

'Beter tien zwiepende pluimen, dan een lege sloot'.

Ria Zaterdag 28 September 2013 at 7:19 pm | | Standaard | Twaalf reacties
Gebruikte Tags: ,

Hefrstachtig

Nu het zulk lekker weer is elke dag, is het toch wel fijn een paar uurtjes in de tuin bezig te zijn (dat rijmt).  Zodoende ruimt het lekker op, vooral de heermoes, die natuurlijk volgend jaar weer vrolijk naar boven komt, maar nu even niet.

Ik vond ook bovenstaand mooi mosbolletje in een wilde roos, hoe zou dat daar nu weer komen... zo netjes rond, dat gaat toch niet vanzelf...?

Wat wel vanzelf gaat zijn de mooie rozenbottels, al helemaal in herfstsfeer, want dat is het inmiddels wel hoor. Ik vind het mooi om te zien hoe alles verkleurt, van groen naar geel en oranje en van oranje naar bruin, rood en donkerrood, allemaal in verschillende tinten, prachtig! Het voorjaar is mooi, maar wat kleuren betreft kan toch geen enkel seizoen aan de herfst tippen.

Een paar van de zwartkopschapen hebben plaats moeten maken voor een ander ras, daar had ons schapenvrouwtje heel veel moeite mee, maar inmiddels is ze er denk ik wel aan gewend. Ik vind ze ook leuk! Witte vlekjes overal op poten staartjes en snoeten. Zij moeten alleen nog wel even aan ons wennen zag ik vanmiddag.

Ria Vrijdag 27 September 2013 at 6:29 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Mankementje

Het was blijkbaar erg spannend vandaag in de polder voor Didi. Muisjes, hazen, geen idee wat ze allemaal rook, maar ze was zeer oplettend en ging er toch een keer als een speer vandoor over de grote kleihompen en door de aardappelgroeven, dat moest ze weer bekopen en na een tijdje liggen liep ze dan ook alweer mank.

Ik heb haar gelijk een pijnstiller gegeven en hopelijk is het morgen alweer een stuik beter, het is gelukkig niet zo dat ze dan weken niet meer kan lopen, hoop ik.

We aten een lekkere daghap bij Salud vanavond en verder brei ik er maar een eind aan, die trui moet tcoh ook een keer af...

Ria Donderdag 26 September 2013 at 7:31 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Op rolletjes

Het lag al weken op het land, maar nu is het toch netjes opgerold. Het vlas is binnen en ik maakte er even een filmpje van. De karretjes razen in volle vaart over het land en als ze genoeg vlas gehapt hebben poepen ze een rol uit, die dan weer op een wagen geladen wordt natuurlijk. De karretjes zitten alleen nogal eens verstopt geloof ik, want de één na de ander stond even stil en werd er aan gemorreld.

Voor degenen die het zonde vonden dat ik de paddenstoelen had omgemaaid kan ik meedelen dat ze er alweer staan hoor. Er wordt niet voor niets gezegd 'als paddenstoelen uit de grond schieten'.

Verder rommel ik 's morgens lekker een paar uurtjes in de tuin en doe daarna wat anders, gisteren gewandeld, maar daarbij liep het water uit mijn haar. Toch wel vochtig warm weer en vandaag ook weer, dus ik deed het rustig aan en ging nog even naar 'de stad' voor wat boodschappen.

Wat is het lekker hè! Zo en dan nog een maandje, dat wil ik eigenlijk wel.

Ria Woensdag 25 September 2013 at 6:22 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Familiebericht

Even stilstaan bij het overlijden van mijn neef.

Ik zag het in de krant vandaag, we hadden al jaren geen contact meer. De keer dat ik hem voor het laatst zag is ook al jaren geleden, een korte ontmoeting in Zierikzee.

Mijn neven op onze bruiloft, rechts is Cees en links zijn jongere broertje Coos, ik zie nu ook pas in de advertentie dat het met een C is. Cees trouwde met een klasgenootje van de middelbare school van mij.

Coos heb ik na onze bruiloft geloof ik helemaal nooit meer gezien.

Toch heb ik veel leuke herinneringen aan mijn neefjes. Ze woonden op Dreischor en toen wij na de ramp op Zonnemaire woonden fietste ik toen ik een jaar of acht was regelmatig op zaterdagmiddag naar Dreischor, om met mijn neefjes te gaan spelen. Ik was ook dol op mijn tante Marie en aan het eind van de middag fietsen we dan weer samen terug en keken ze bij ons naar de kinderprogramma's op tv. Mijn vader had een tv gewonnen met een puzzel en zodoende kwam het halve dorp bij ons naar Dappere Dodo kijken.

Later toen we tieners waren knipte ik ook hun haar en zette ik het haar van tante Marie in de rollers.

Kortom, ik ga hem niet missen want hij maakte geen deel meer uit van mijn leven.

Geen condoleances en geen medeleven graag.

Ik vond het alleen wel de moeite er even bij stil te staan, zoveel familie heb ik niet meer.

Hij werd 66 jaar, we waren even oud.

Ria Dinsdag 24 September 2013 at 6:23 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Gelukkig ...

Sil en ik wandelden na de koffie eerst een rondje met de hondjes want ze moest daarna naar de kapper, het was prachtig herfstweer.

De druppels aan de grassprietjes op de foto van gisteren vielen me eigenlijk pas op toen ik de ze op de pc zette. Vanmorgen waren ze er weer en probeerde ik ze er nog wat beter op te krijgen. Het is ook wel een grappig gezicht al die kleine druppeltjes.

En vanmiddag nadat Sil weer vertrokken was maaide ik ze allemaal om...

gelukkig hebben we de foto's nog.

Ria Maandag 23 September 2013 at 6:31 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Mijn zonnetjes

Joop moest nog ergens een duif ophalen die verdwaald was en daarom ging ik vanmorgen maar weer verder waar ik gebleven was met gordijnen wassen, het kan maar gebeurd zijn.  Het is natuurlijk een erg ongezellig werkje. Gesjouw met het huishoudtrapje, van de ene rails naar de andere, gerommel met de wasmachine en de droger, die ook nog lawaai maakt, nee daar houden mannen niet van, tenminste die van mij niet.

En daarna deed ik een rondje door een somber landschap, met zelfs af en toe een spikkeltje regen, nee geen zon hier gezien vandaag.

Tot eind van de middag de zonnetjes vanzelf kwamen binnendruppelen, dat was even erg gezellig. Miriam was er ook bij, die staat niet op de foto maar hoort natuurlijk ook bij mijn zonnetjes.

Ria Zondag 22 September 2013 at 8:39 pm | | Standaard | Zeven reacties

Nazomeren

Vroeg op, want Joop moest naar Burgh om te wandelen. Ik bracht hem daar en haalde hem ook weer op begin van de middag en eigenlijk realiseer ik me nu pas hoe raar of dat is want ik had de auto niet nodig. Hij had dus makkelijk gewoon zelf heen en terug kunnen rijden.......

Eenmaal terug van het wegbrengen vroeg ik me af of ik ook maar gelijk zou gaan wandelen, maar dat vond ik toch wel vroeg en daarom haalde ik maar een gordijn af en duwde het in de wasmachine en daarna in de droger en het volgende in de wasmachine en de vorige weer ophangen en de volgende in de droger, en weer eentje afhalen, wassen, drogen, webbetjes weg, ophangen, afhalen, wassen, drogen....... enz. En nu zijn ze alle acht schoon, zelfs Joop ziet het verschil.

Nadat ik hem weer opgehaald had, deed ik zelf een rondje door de polder, het wordt zo langzamerhand alsmaar kaler. De bloemetjes zijn bijna op, net als de pruimen. Het was wel heerlijk wandelweer.

En op het land kwam ik dit schatje tegen.

We aten lekker een stokbroodje buiten in de zon, wijntje erbij...

Indian Summer heet het geloof ik, een mooi woord voor een mooie dag en er volgen er nog meer als ik het goed begrijp.

Ria Zaterdag 21 September 2013 at 7:00 pm | | Standaard | Negen reacties

Kleurrijk

Vandaag waren wel alweer op het strand. Joop ging ook mee als training voor morgen als hij weer met een wandeltocht mee doet van 30km. Hij ging dus in de versnelling.

Didi en ik deden op het gemak een rondje Watergat. En omdat we gelijk zo'n mooie gekleurde bos touw tegen kwamen besloot ik er maar een kleurrijke middag van te maken, er ligt altijd genoeg rommel dat er dan toch wel leuk uitziet door de kleuren.

Eenmaal terug bij 'Zeerust' moesten we even op Joop wachten en om de wandeling feestelijk af te sluiten nam ik er een roseetje bij. Dat feestelijke viel wel een beetje tegen eigenlijk want wat een smerig glas vol met krassen kreeg ik, zoiets zou ik mijn visite niet voorzetten hoor, ik had het zelf al lang in de container gegooid, laat staan dat je het je klanten voorzet, kijk maar.

Hier zie je de slideshow in het groot.

Ria Vrijdag 20 September 2013 at 6:46 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Voltooid verleden

Er wordt druk gewerkt aan de kustversterking en het ziet er nu al steviger uit.

Ondertussen zijn ook de voetgangerstunneltjes afgesloten, die worden opgeknapt.

Zand en blauwe lucht zie ik zo op het eerste gezicht. Het zal er in elk geval wel een stuk leuker uit zien.

Een beetje rotdag vandaag, ongezellig ook, niks an.

Ik deed weer eens iets verkeerd, zoals wel vaker. Soms heb ik iets geschreven en gepost en dan denk ik later, had ik het wel zo moeten doen, misschien had ik iets weg moeten laten, dan slaat de onzekerheid toe. Veranderen doe ik zelden iets, want dat vind ik dan ook weer niet goed.

Gebeurd is gebeurd, goed of niet. Ik ben ook maar een mens die probeert er het beste van te maken.

Ria Donderdag 19 September 2013 at 5:25 pm | | Standaard | Twaalf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Opklaringen vanuit het nw

Vanmorgen zijn de blokhutters weer vertrokken, ze hadden genoten zeiden ze en dat geloofden we, want we kregen zelfs een fooitje extra voor de reis. Het begin is er, alles staat al netjes op de speciaal aangemaakte rekening. We hebben tijd genoeg, want Joop gaat volgend jaar eerst nog alleen.

Het was alweer regenachtig vanmorgen, maar zo langzamerhand trok het toch wat open.

Na het ophalen van een cadeautje bij het tuincentrum (ik vraag me af of dit zichtbaar is voor iedereen) wandelden we een rondje door de polder, waarbij er prachtige luchten te zien waren.

Ria Woensdag 18 September 2013 at 6:43 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Niets blijft

Mijn nieuwe tasje was blijkbaar niet goed te zien toen ik het erover had, bij deze een betere foto. Het is net iets ruimer dan mijn oude, zodat ik op een normale manier mijn telefoon kan pakken als die gaat, alles past net iets beter, of nee eigenlijk kunnen mijn handen er makkelijker in. Ruime ritsgaten, geen rare flappen en lekker goedkoop. Gekocht bij schoenmakerij Neleman op de dam in Zierikzee, die heeft veel leuke tasjes.

Vandaag verplantte ik de vaste planten die nog in potten stonden naar een vast plekje in de tuin en maaide het gras nog eens, het was vanmorgen nog best lekker, maar daarna kregen we regen.

Tussen de buien door wandelde ik een rondje en zocht in de winkel naar een lamp voor in de kast. Eentje die direct veel licht geeft, die zijn er wel blijkbaar, maar ze hadden ze niet. Vroeger kocht je gewoon een lamp van 75 watt en dan wist je wat je had, ik kan er nog niet erg wijs uit hoor.

"En wat viel u nu het meest op aan de troonrede?"

"Dat het een koning was in plaats van een koningin."

De hoedjes vielen een beetje tegen dit jaar, ik heb er tenminste niet veel gezien, misschien wordt dat met het aftreden van Beatrix ook wel minder.

En nu treedt Martine ook al af...

Ria Dinsdag 17 September 2013 at 6:47 pm | | Standaard | Zeven reacties

Rond is Dreister

Heerlijk weer hadden we vandaag en omdat de buurvrouw nog thuis was vroeg ik of ze zin had om mee naar het strand te gaan vanmiddag..

Dat had ze en zodoende reden we met de auto naar Renesse zodat we er gelijk waren en liepen we een stuk heen door de duinen en over het strand terug.

"Kijk eens wat een grote tenen! Even een foto maken hoor."

We dronken een kopje koffie bij een strandtent en omdat we toch met de auto waren deden we daarna een rondje over het eiland en bekeken eens een paar dorpjes, zoals Dreischor, Zonnemaire en Serooskerke en weet ze nu ook waar Tineke en ik woonden toen we klein waren en waar Miriam en Silvia geboren zijn en ondertussen kletsten we wat en eenmaal thuis deden we nog een wijntje.

Het beeldje is van Antje en staat sinds vorig jaar in Dreischor en 'Dreister is rond'.

Ria Maandag 16 September 2013 at 6:59 pm | | Standaard | Elf reacties

In spin de polder in

Het was weer behoorlijk spannend vanmorgen. De duivengoeroe kwam hier kijken omdat er geen duiven van hem meededen met de vlucht en samen wachten is nu eenmaal leuker. Net geen kampioen geworden, maar wel heel goed gevlogen hoor.

Ik maakte in de tussentijd wat foto's want het was prachtig weer. Wat een engerd hè, gelukkig bleef hij stil zitten.

Thérèse wilde graag mee wandelen, dus ik had beloofd dat ik zou wachten tot ze terug was. Jammer genoeg werd het steeds minder zonnig, ging het steeds harder waaien, maar we hielden het zo goed als droog en hebben een lekker rondje door de polder gedaan.

Ria Zondag 15 September 2013 at 6:54 pm | | Standaard | Vijftien reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Monumentje

Na een wat minder plezierig begin van de dag en een stevige wandeling gingen we toch nog maar even naar Zierikzee. De duivenvlucht was uitgesteld, het weer was wat opgeknapt en we waren toe aan even wat anders.

We keken even binnen bij mensen die hun pand prachtig hadden opgeknapt, juweeltjes van huizen, maar doe mij toch maar die van mij. (kijk ik heb een nieuw tasje, ben dr zo blij mee)

We dronken wat en deden zelfs een dansje, tenminste ik, zoals altijd als er wat te dansen valt.

Het was gewoon erg gezellig!

Ria Zaterdag 14 September 2013 at 9:47 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Voortkabbelen

Gisteravond toen we samen met Thérèse en Hans even gingen proosten bij de zonsondergang nam ik me voor toch weer eens wat meer naar het strand te gaan.

Didi vindt het er hartstikke leuk, zoals alle honden natuurlijk, alleen ging het even niet toen haar kniebanden zwak waren en daarna was er weer de zomerdrukte.

Tegenwoordig rent en speelt ze weer dat het een lieve lust is en als het soms even teveel is geweest, waardoor ze weer wat mankt met het opstaan, doen we even wat rustig aan, of geef ik haar een pijnstiller.

Dus ging ik vanmiddag met de bus naar Renesse. 'Goh, ga je met de bus' zei de chauffeur, 'ik zwaai altijd naar je!'  Er zwaaien nogal veel mensen altijd, ik weet ook niet altijd wie het zijn en ben ook vaak te laat met terugzwaaien, maar vooral blijven zwaaien hoor, ik vind het leuk!

Gelukkig bleef het grotendeels droog.

En wat doe je voor het eerst weer op zo'n rustig strand? Juist, de kabbelende golfjes fotograferen.

Ria Vrijdag 13 September 2013 at 6:31 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Natje en droogje

Ik had een trui aangetrokken en een shirt met lange mouwen eronder, want de wind was best fris, maar halfverwege liep ik me kapot te zweten.

Dingen uittrekken gaat dan niet meer, ik denk dan altijd dat je dan juist een verkoudheid  te pakken krijgt.

Lekker wandelen was het wel.

Vanmiddag even boodschapjes in Zierikzee, waar de buien al losbarstten.

Ik ging ook weer eens even bij Joke langs voor een babbeltje, ze vertelde me dat Thérèse me al voor was geweest, ze had haar gelijk herkend. Verder vertelde ze dat het komende zaterdag Open Monumentendag is. Het is dan altijd erg gezellig in Zierikzee, muziek overal, hapje hier doen, drankje daar doen, ik denk dat ik er ook maar eens ga kijken. Joop heeft de laatste duivenvlucht van dit seizoen, dus die kan pas eind van de middag.

Als het weer nu ook nog een beetje mee wil zitten...

Ria Donderdag 12 September 2013 at 6:25 pm | | Standaard | Vijf reacties

Tand en Thé

Vandaag grote dag voor mn kleine spruit. We reizen strax af naar Rotterdam waar een transplantatie-specialist zich gaat buigen over het gat in Levi 's gebit. Ongeveer 4 jaar geleden viel hij met zijn fiets en verloor daarbij zijn grotemensen voortand. Vandaag komt op deze plaats een wortel van een "nog niet doorgekomen kiesje" . Duimen dat de operatie slaagt en de wortels zich goed hechten.

Bovenstaand schreef Silvia vandaag op haar Facebook en ik kan het niet beter verwoorden. Een soort implantaat van eigen bodem dus. Op de eerste foto had hij zijn eigen tand nog en zoals op de tweede zag ik hem het laatst. Dat zal nog niet veel veranderd zijn, want alles zit ondergronds. Nu maar hopen dat hij aanslaat.

 

Kijk!

Ze zijn er hoor, onze eerste blokhutters.

Thérèse en ik wandelden vanmiddag al een rondje rond het dorp.

En over de dijk naar het Koepeltje. De voetgangerstunneltjes naar het strand zijn op het ogenblik afgesloten, dus dat doen we een andere keer en dan eerst een stukje met de auto.

Ria Woensdag 11 September 2013 at 6:04 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Real life

De pruimen beginnen eindelijk te rijpen en het is heerlijk om 's morgens vroeg even een paar rijpe te zoeken en dan eind van de middag nog eens een paar, het gaat altijd te langzaam.

Nu moet het even tussen de buien door, zoals alles. Ik heb nog wel even gemaaid vanmiddag, want morgen krijgen we hoog bezoek, tenminste ze komen een weekje vakantie vieren in de blokhut en nu hoop ik toch wel dat het weer wat opknapt. Want een wandelingetje met Thérèse moet natuurlijk wel gebeuren en dat ze lekker in de zon voor de hut kunnen koffie drinken met een bammetje erbij, dat hoop ik ook.

 Er is een volle bus gas aangesloten, stevige stoelen gehaald bij Miriam voor een stevige man, die zet je niet op een wankel klapstoeltje.

Ik ben benieuwd naar de real Hans en Thérèse.

Voorlopig regent het pijpestelen af en toe, de vijver vullen we niet meer bij met het oog op de reparatie, maar die is nu weer lekker vol. We wachten gewoon tot hij bijna leeg is, misschien is dat komend voorjaar pas. We zien wel.

Joop strooide kunstmest, meestal regent het dan weken niet meer, maar dat viel deze keer mee.

Ria Dinsdag 10 September 2013 at 7:42 pm | | Standaard | Twaalf reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Akkefietje

ak·ke·fiet·je (o; meervoud: akkefietjes), ak·ke·viet·je (o; meervoud: akkevietjes) 1(onaangenaam) gevalletje, zaakje

Dat was er aan de hand vandaag, opgelost en wel.

Dat is fijn!

Ria Maandag 09 September 2013 at 7:41 pm | | Standaard | 21 reacties
Gebruikte Tags: ,

Schilderachtig

Heerlijk gewandeld vanmiddag! Met jasje aan maar dat bleek toch al snel te warm. Prachtige luchten overal en op dit moment valt er eindelijk eens wat regen, of liever gezegd het plenst behoorlijk! Het mag nog wel iets harder van mij, meer water!

Veel water!! De tuin heeft het nodig.

De slootasters bloeien....

en in de tuin de herfstasters. Welke vind je mooier?

Alles gaat al verkleuren, het meest schilderachtige seizoen komt eraan.

Ria Zondag 08 September 2013 at 6:23 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Finishen

Vanmorgenvroeg Joop in Zierikzee gebracht, met het idee, dat ik dan ook eens aan de finish zou staan, want 'ik ben er nooit'. Kleumen bij hardloopwedstrijden en marathons ik heb het eigenlijk nooit veel gedaan, want eenmaal binnen, kapot en gebroken wil je dan toch alleen maar naar huis en val je elkaar echt niet juigend in de armen. Dus als de terugreis geregeld was, bleef ik lekker thuis, of deed wat anders.

Maar vandaag was ik er, net iets te laat want hij zag mij aankomen in plaats van ik hem, maar dat mag de pret niet drukken natuurlijk, het gaat om het idee.

De duivengoeroe en ik waren eerder al druk met het verwelkomen van de duiven, die deden het hartstikke goed vandaag en kwamen allemaal achter elkaar binnen, gewoon goed op tijd, niks lang wachten, we hebben gelachen samen dat het zo goed ging.

En eindelijk zag ik vanmiddag de fontein op het Havenplein eens in werking en de banken zijn leuk! Er wordt druk gebruik van gemaakt. Ik ben helemaal om! Nu nog wat groen...

Ria Zaterdag 07 September 2013 at 7:13 pm | | Standaard | Vijf reacties

Teek Beet en Keet

Al weken loop ik met een rare ronde rode vlek op mijn heup, geen jeuk, ik weet niet van een beet, maar hij gaat niet weg, dus toog ik vanmiddag maar eens even naar de dokter. Die bevestigde wat ik eigenlijk al vermoedde, dat het toch het gevolg van een tekenbeet is. Ik dacht altijd dat dat meer een rode circel was, dit is een vlek en best groot. Ik heb nu dus zo'n fijne antibiotica kuur gekregen.

De rups was lief en heeft me geen kwaad gedaan, er lopen er veel van op het fietspad in de polder.

Vanavond werd onze gisteren bestelde maaltijd van DailyKeet bezorgd, ik dacht dat ik er wel eentje zou moeten betalen, maar kreeg ze allebei gratis. Joop at een stukje zeewolf met aardappelpuree en doperwtjes, mais en worteltjes en ik een stuk prei-ham-kaas-aardappeltaart. Lekker en lekker makkelijk natuurlijk!

Vandaag haalde Joop de krant, jammer dat ze er in de digitale krant een foto van vorig jaar bij zetten, daar staat hij niet op natuurlijk.

Ria Vrijdag 06 September 2013 at 6:26 pm | | Standaard | Acht reacties

Handel en wandel

Joop loopt mee met de sponsorloop voor de BAS stichting. Vandaag was de tweede dag, vier dagen van elk gemiddeld 25 km. Het is er warm voor, maar ze starten vroeg en worden goed verzorgd onderweg. De groep is klein, daar kan volgend jaar wel wat bij hoor, Joop is de enige man met allemaal dames. Het gaat goed, geen blaren, wel wat stijf na afloop.

Vandaag bracht ik hem al voor achten in Zierikzee en zelf was ik zodoende ook lekker vroeg aan de wandel, dat mag wel ook met die hitte. Didi plonsde lekker een paar keer in het water onderweg.

Eind van de middag haalde ik mijn op de weggeefhoek gescoorde bloempotten op in Haamstede en bracht mijn zelf weg te geven serviesgoed ook in Haamstede, twee vliegen in 1 klap en omdat ik het bracht kreeg ik twee mooie orchideestekjes. Zo kunnen mensen elkaar toch op een leuke manier blij maken en het kost niets.

Ik ben tenminste erg blij met mijn eigenlijk-voor-binnen-potten, die ik natuurlijk gewoon buiten gebruik. Een beetje opletten of de boel niet te nat wordt, of anders een gaatje maken en niet in de vrieskou laten staan.

En deze kreeg ik er ook nog bij, een centimeter of vijf spin, als ik dat geweten had, dat die op de achterbank zat..... ;)

Ria Donderdag 05 September 2013 at 7:30 pm | | Standaard | Dertien reacties

Lekker!

Vanmorgen eerst maar eens begonnen met het leeghalen van de opbergkast achter blokhut, want die puilde uit van de rommel spullen. En daar ben ik eigenlijk heel de dag druk mee geweest. Honderd keer heen en weer gelopen, gekeken wat er nog was en gelucht, weggegooid en klaargezet voor transport naar Nijkerk, dingen op de weggeefpagina gezet...

En nu is alles weer overzichtelijk voor zolang het duurt. De schpntjs heb ik gecamoufleerd, want daar krijgt Joop jeuk van, maar ze zijn er nog wel (5).

Tussendoor maakte ik het schilderwerk klaar, de blikken zijn winterdicht en vorstvrij opgeruimd, de kwasten konden weg.  Lekker gevoel allemaal hoor!

Toen we een rondje rond het dorp deden voor een paar boodschappen kreeg Didi een bot bij het sinds een paar weken geopende Dailykeet waar ik even naar binnen keek.

In ruil daarvoor kan een beetje reclame geen kwaad en die laatste drie regels spreken me ook wel aan.

Ria Woensdag 04 September 2013 at 6:27 pm | | Standaard | Zeven reacties

Project KGNN

Na mijn gesprek met Humraj begin ik toch steeds meer zin te krijgen daar ook eens te kijken. Silvia wilde al mee, maar dat was opgeschoven omdat Joop komend jaar een trektocht(je) wil maken. En nu vind ik eigenlijk dat we dan maar met z'n vieren moeten, we worden vast hartelijk ontvangen.

De laatste keer dat we met z'n allen op vakantie gingen was toen we twintig jaar getrouwd waren, naar Cran Canaria. Als het een beetje meezit zijn we dan vijftig jaar getrouwd, dat is in 2016.

Ik heb zodoende een projeckt opgestart, want er moet hard gespaard worden, onze spaarpot is niet zo groot. Het is het project KGNN oftewel de Kristelijntjes Gaan Naar Nepal, of gewoon plan K mag ook.

Eerste onderdeel van het project is het verhuren van de blokhut, ik was dat eigenlijk niet meer zo van plan, het geeft drukte op je erf, extra werk, maar ook geld in het laadje... Natuurlijk blijft het ook onze prive logeerplaats.

Tweede onderdeel is de verkoop van mijn tekeningetjes, lang niet alles is er meer maar dat zal ik aangeven met een B als beschikbaar. Twintig euro per stuk. Ze zijn dubbel dus ook leuk als kaart te gebruiken.

En verder verzin ik nog even en stort maandelijks wat, dat zal wel het grootste deel worden, maar alle extraatjes zijn meegenomen natuurlijk.

Ria Dinsdag 03 September 2013 at 7:02 pm | | Standaard | Vijftien reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Saai

Ik ben het huis een beetje aan het nalopen of sommige plekken nog even een lik verf nodig hebben voor de winterse buien weer losbarsten. Vanmiddag lekker gewandeld en eens een mais geplukt onderweg, deze was een beetje droog, het moet eigenlijk een kleinertje zijn.

Halfverwege kom ik soms Joop tegen tegenwoordig, dan maken we even een praatje en gaan we weer ieder onze weg. Joop in rap tempo met muziek op zijn hoofd, die plukt geen mais en hoort ook geen vogeltjes, saai hoor, maar ja hij traint voor de fietstest...

Verder ben ik er stil van...

Ria Maandag 02 September 2013 at 7:29 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: ,

Herfstig

Joop zijn duifjes hebben goed hun best gedaan dit weekend, ze kregen er weer een bloemetje voor. Mooie ook nog eens en ik mag er weer een plekje voor zoeken. Waar o waar en zo lang de grond nog zo droog is nog nergens.

Lekker fris vandaag en tijd om eens een trui op te zoeken. Eerst de hals van de trui waar ik me vorige winter steeds aan ergerde opnieuw gebreid, die zit prima nu! Eenmaal in de kroeg was het toch nog wat warm hoor, ik had ook al mijn hakken opgezocht en af en toe brak het zweet me uit, maar we hebben lekker even een hapje buiten de deur gegeten. Erg gezellig even met neef Kees gekletst, die er gister niet was.

Ria Zondag 01 September 2013 at 8:46 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,