Morgen beter

Vroeg wakker vanmorgen, ik besloot om eerst maar eens bij het vlas te gaan kijken want de bolletjes zijn er al een tijdje, maar het duurt toch nog even eer ze hun prachtige roodbruine kleur hebben. Zin in een verre ronde had ik nog niet dus ik draaide maar weer om. 

Verder was het gewoon een rotdag, ik kan er niet anders van maken.

Wel kwam er nog een erg leuke foto binnenwaaien, dat is dan net wat je even nodig hebt. Een blije oma met haar kleinkind. Ik ben een trotse overgrootmoeder! 

Wat wordt ze groot ineens! (klik voor de prachtige benen)

Ria Vrijdag 30 Juni 2023 at 6:18 pm | | Standaard | Twee reacties

Ton-sur-ton

Vanmorgen eerst het verband van het hoofd van Joop verwijderd, dat schoof steeds meer naar boven dus had weinig effect meer. De wond valt in het niet bij al het blauws en paars wat daaronder verschijnt, maar is daardoor niet minder pijnlijk, heel zijn hoofd doet eigenlijk pijn.

Gelukkig konden we nog voor de eerste klant even bij Mir terecht voor een wasbeurt, want alles plakte en haar wassen onder de douche ging natuurlijk nog niet.

Na mijn heel gezellige ochtendondje met Beppie, deed ik boodschappen. Het was weer zomerdruk in de winkel en eenmaal weer thuis waren Janny en Freek er al, ze kwamen op ziekenbezoek.

Joop trok zich af en toe terug, best vermoeiend nog natuurlijk. Janny en ik wandelden een rondje en Freek deed ondertussen ook een dutje. Gelukkig slapen we goed. 

Iedereen bedankt ook namens Joop voor de opbeurende berichten her en der, het komt wel goed.

Ria Donderdag 29 Juni 2023 at 5:56 pm | | Standaard | Vier reacties

Even wennen

We zijn er nog wel een beetje stil van, al hadden we allebei best goed geslapen. Joop is nog vlug moe en gaat dan lekker even liggen, wel fijn nu dat bed beneden.

De wallen onder zijn ogen worden steeds blauwer en dikker, ik ben benieuwd wat er morgen onder dat verband vandaan komt. Een flinke wond, dat zeker, moeilijk te hechten dus mooi zal het niet meer worden, maar dat was het toch al niet meer.

Eind van de middag hebben we de iLark opgehaald, die mankeert zo te zien niets., het is ook een stevig ding en met helm is Joop zeker weer van plan er weer eens op te stappen. Eerst maar genezen, want op zo'n wond is een helm ook niet fijn.

Ik tekende het een beetje van me af voorzover dat dan kan, maar ik heb lekker zitten krassen, ook best boos af en toe, want het was niet nodig, al weet je dat natuurlijk nooit, ach ja, even stilstaan en weer doorgaan...

Ria Woensdag 28 Juni 2023 at 6:46 pm | | Standaard | Zeven reacties

Niet schrikken

'Niet schrikken hoor, ik ben gevallen', belde Joop vanmorgen vanuit de ambulance. Nou dan schrik je best, maar hij kon in elk geval nog praten al was het wel wat bibberig. 

De ambulancebroeder kreeg ik ook nog even, hij ging voor onderzoek naar het ziekenhuis en had een flinke hoofdwond vertelde hij. 

Het gebeurde met de iLark midden in Zierikzee, een serveerster stak plotselig de straat over, je hoort zo'n ding ook niet aankomen natuurlijk en als je ineens hard remt ga je over de kop. Dat was er gebeurd, zonder helm.

Daar zit je dan. Ik moest er ook even van bijkomen , maar ja thuis wachten of in Goes maakt dan ook niet uit, dus een uurtje later was ik daar. Joop was best suf, nog steeds eigenlijk.  Er is een scan van zijn hoofd en nek gemaakt, geen bloedingen, geen verschoven nekwervels, niks gebroken, alleen een flinke hoofdwond die gehecht is en een drukverband heeft en daarna mochten we weer naar huis waar we om zes uur weer aankwamen. 

Dat was de dinsdag. Ik vond het geen leuke dag, nog steeds niet. Ik hoop dat er weer gauw een beetje beweging in hem komt.

Ria Dinsdag 27 Juni 2023 at 7:01 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Wind!

Wat een genot vanmorgen! Er stond een heerlijke frisse wind, niet koud, niet warm, maar gewoon lekker WIND, zoals wind hoort te zijn. 

Zodoende vanmiddag ook weer aan de wandel, want daar was gisteren totaal niet van gekomen, het was nog steeds heerlijk en voordat ik aan de terugweg begon hapte ik een lekker harinkje, een mens moet wel op krachten blijven natuurlijk.

Verder heb ik gelezen de laatste dagen, ik geloof niet dat ik daar al melding van maakte, maar ik had een boek besteld. Een huis op het Oudekerksplein, Amsterdamse verhalen 1947-1952 van Jaap Nieuwenhuis. Erg leuk, Joop heeft het ook al uit, met prachtige illustraties. 

Als het zo heet is is lezen ook best fijn, binnen of ergens buiten in de schaduw, maar daar waren weer onweersbeestjes.

Ria Maandag 26 Juni 2023 at 7:38 pm | | Standaard | Vier reacties

Te heet

Vier vogeltjes op A4 formaat, nu ben ik weer even klaar met de vogeltjes, of er moet er plots nog eentje aan komen vliegen...

We hebben binnen gezeten vandaag, achter was het, vanmiddag zeker, veel te warm en voor het huis in de schaduw waren onweersbeestjes, daar word een mens ook niet vrolijk van. Vreselijk die hitte.

Ria Zondag 25 Juni 2023 at 6:56 pm | | Standaard | Twee reacties

Even ruiken

Elke dag lekker aan de wandel, net als altijd eigenlijk, maar nu meestal 's avonds nog een tweede rondje. Na de regen is de polder ook weer wat opgefrist al was dat ook niet van lange duur, goed was het zeker wel.

Vanmorgen rook ik even aan een mini Rottweilertje van negen weken, ik had haar zo weer mee willen nemen, gelukkig kon dat niet. Er waren er nog meer, de baasjes trainen honden en fokken ook, maar die zaten in een speciale aanhanger met airco, Afijn ik heb weer even genoten, na een snoepje kwam er eentje gezellig tegen me aanleunen, zodat ik even lekker aan haar kop kon zitten en als je daar dan mee stopt krijg je een duw met die neus, 'hee wat nou stoppen! '

Zo was het vanmiddag, vooral warm, maar nog wel een beetje wind gelukkig.

Tussendoor scharrelde ik wat in 'de tuin', een paar kamerplanten verplant en een deel van de inmiddels uigebloeide campanula opgeruimd.

Ria Zaterdag 24 Juni 2023 at 6:27 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Relax

Relaxed dagje vandaag, we deden niet zoveel. Oja Joop poetste zijn fiets, dat mag wel even vermeld, dat was erg nodig.

Het was gelukkig niet zo heel warm en vanmiddag haalde ik de eerste nieuwe haringen op Brouwershaven. Koelelementen mee want je moet wel voorzichtig zijn met dit warme weer. Waarschijnlijk twee gevallen van bedorven voedsel in mijn omgeving, bah daar ben je ziek van.

Ooit heb ik ook weleens kip gegeten die niet goed meer was, ik heb daarna jaren geen kip gegeten en nog ben ik geen kipliefhebber, of dat nog steeds daardoor komt weet ik niet en natuurlijk eten we het wel af en toe.

Overal van die grote rode dubbele klaprozen, prachtig zijn ze! De onderste is een mooi schilderij, als je van schilderen houdt.

Ria Vrijdag 23 Juni 2023 at 7:45 pm | | Standaard | Twee reacties

Verfrissing

Van foto's maken komt niet veel. Wel een ochtendrondje, maar vanmiddag deed ik al vroeg boodschappen i.v.m. de te verwachten CAS drukte en ik denk dat ik net op tijd was.

Verder heb ik zitten kleuren, ik zit door omstandigheden in een vogeltjes periode, best leuk om te doen en eigenlijk heb ik verder ook nergens zin in. 

Ik vergat nog te zeggen dat het eergisteren heerlijk 14mm geregend heeft, gisteren viel er niets, maar vanmorgen was alles weer nat en vanmiddag vielen er ook wat druppels, niet echt veel maar het is toch iets alles bij elkaar en heerlijk verfrissend.

Ria Donderdag 22 Juni 2023 at 6:25 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , ,

Brand!

Ik werd heel vervelend wakker vamnorgen, er was brand. Zomaar een klein haardje, we zaten erbij en het was buiten maar toch was het eng want het wilde niet uitgaan. Hoeveel we ook klopten en met water gooiden het bleef maar branden en ... het werd ook steeds heviger.... en toen kwam Joop de trap op strompelen. Je weet ook nooit de afloop van zo'n rotdroom hè.

Nou er was vanalles vandaag maar gelukkig geen brand. Joop belde nog eens naar de oogarts op aanraden van de MD vereniging want hij zag een pinda met zijn linker, nog goede oog. Zelf noemt hij het een voetafdruk maar ik vind een pinda leuker....voorzover leuker nog kan. Even later belden ze al terug, om vier uur kon hij terecht, nou dat werd wat, ik was aan de wandel en Joop op de scootmobiel, maar de bloemkool was al gekocht en hij pikte me op ergens in de polder. Bij Zuidbos in de winkel hoorde ik al dat er een ongeluk gebeurd was op de Zeelandbrug dus we besloten gelijk maar Neeltje Jans te nemen en kwamen precies op tijd bij het ziekenhuis in Goes.

Oogartsenwachtkamers duren lang weet ik inmiddels, maar hij kon gelijk naar binnen voor foto's en daarna nog wel een tijdje wachten, maar om vijf uur stonden we weer buiten. Er is niets bijzonders geconstateerd, links ziet hij nog goed bij normaal licht, maar ja er is zon er zijn tunnels, 's avonds is de lamp aan en dan zit toch die pinda in de weg.

Het kon, dus we reden door tot de brug maar die was nog afgesloten, stukje trug en weer richting Neeltje, het was best druk en ik reed en was moe en had dorst en dan gaat jouw telefoon terwijl je aan het rijden bent met een halfblinde man (wegens druppels), drama aan de andere kant waar je dan niets mee kunt, erg vervelend voor iedereen.

Gelukkig konden we even aanwippen, we kwamen er nu toch bijna langs. Even uitzieken maar en weer door!! Er schijnen veel mensen last van overgeefenbuikklachten te hebben vanwege de warmte of misschien een eerder dan anders bedorven iets. 

Gelukkig is het weer bijna winter.

Ria Woensdag 21 Juni 2023 at 7:52 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Geweldig!

Prachtig hè! Het worden elk jaar mee van die prachtige zwarte toortsen en dit is nog maar het begin, het wordt nog veel mooier! 

In 2018 was het er nog maar één en maakte ik de foto pas in oktober. Als er zaad is ga ik daar eens een beetje van meenemen, het zal wel speciale grond moeten zijn, daar op de Rietdijk naast de straat is het ook niet bepaald vruchtbaar denk ik.

En dan nog zoiets prachtigs. Zo ontroerend mooi. Je zal toch maar zesennegentig zijn en nog zoiets moois kunnen maken. Jaap Nieuwenhuis doet dat gewoon, elke dag ook met die warmte zit hij te aquareleren.

'Ondanks de warmte werk ik gewoon door. Het kommetje wat er op staat heb ik op 1 van mijn wandelingen door de stad op de kop getikt.' 

Ik stuur hem mijn tekeningen als er eentje klaar is, soms krijg ik antwoord, soms niet, ik weet dat hij het leuk vindt om ze te zien. 

'Mooie en geestige tekening van de vogel, Ria ! '

En daar ben ik dan weer blij mee!

Ria Dinsdag 20 Juni 2023 at 6:55 pm | | Standaard | Vier reacties

Gezelligheid

Vanmorgen na de wandeling eerst op stap voor wat bloemetjes. Ik had de buurvrouw beloofd dat ik de inmiddels uitgebloeide viooltjes zou vervangen voor iets nieuws, zelf is ze even uitgeschakeld. Er was niet zoveel, maar ik vond nog twee zeer frisse steenanjertjes en twee dianthussen, ofwel duizendschonen. Nou en dan moet het ook nog in een pot natuurlijk en ik wilde ze iets hoger zetten, zodat ze ze vanuit de kamer kan zien.

In die pot pasten er maar twee, dus de volgende buurvrouw in wiens bak wegens een sterfgeval ook ruimte was gekomen, plaats voor de andere twee, die we er samen ingezet hebben.

Leuk toch! Ik doe het natuurlijk ook een beetje voor mezelf hè, zodat ons straatje er gezellig uit blijft zien ;-)

En dan ben je zo een paar uur verder. Bij mij zijn nu alle klaprozen opgeruimd, de boel aangeveegd en in de bakken bloeit nu weinig, maar ik zag dat de fuchsia's het wel gaan redden en zeker twee van de helleborissen en misschien vind ik vandaag of morgen nog iets leuks bloeiends voor erbij en anders vind ik het wel best zo. Zoveel bloemen overal!

De PLUS plantjes (rechts) doen het goed en de geranium bij de brievenbus is helemaal geweldig! Prachtig!

Geveegd en opgeruimd verder en een wasje tussendoor. Joop deed een ritje op Lark, daar kan hij een rondje van 30km mee en je moet ook gas blijven geven zodat je af en toe even moet stoppen om je hand rust te geven want die gaat dan slapen/tintelen. Onderweg ook af en toe even staan tijdens het rijden voor de afwisseling, je bent dus meer met het rijden zelf bezig dan in zo'n scootmobiel. Ik kan me zo voorstellen dat Jan er op een heel andere manier gebruik van maakt.

Mir kwam ook nog even buurten en de vaderdag chocolaatjes brengen, die van gisteren had ze zelf al voor de helft opgegeten, zodoende 'moest' ze een nieuw doosje kopen en ook nog brengen, druk drukk...

Ria Maandag 19 Juni 2023 at 5:25 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: ,

Regen!

Teunisbloem, ik vergeet deze altijd, maar voor Google is geen bloem te moeilijk als je maar een goede foto hebt.

Het regende vanmorgen, heerlijk dat getik op het raam en ik ging dan ook al vroeg op pad, maar  je komt eens iemand tegen en het begint steeds harder te regenen, dus ik liep samen met haar weer terug naar huis. 

Een paar uur later deed ik het nog eens en toen lukte het beter.

Een veld met phacelia en daarachter beginnen de aardappels te bloeien, komende week nog eens terug, het was nu wat te somber. 

Vanmiddag reden we samen om een ijsje op Brouw, het was inmiddels alweer behoorlijk warm geworden, net als mijn voeten. 

Vrijdag was hij al klaar en deze was er eerder dan de kwikstaart van gisteren ;-)

Ria Zondag 18 Juni 2023 at 7:33 pm | | Standaard | Vijf reacties

Zomeren

Weer een paar van die struiken die zo overdadig bloeien, prachtig! Vanmorgen eerst maar eens een foto gemaakt eer het voorbij is.

Lekker gewandeld vanmorgenvroeg. Joop deed een paar boodschappen met Lark in Zierikzee, o.a. het kenteken overschrijven. Vanmiddag reed hij op het gemak een rondje eiland met Scoot die daar toch meer geschikt voor is, koffie met appeltaart bij Salud onderweg, zo komt hij de dag wel door.

De drie zakken zwarte aarde die ik bij de Fixet kocht kreeg ik gratis, best leuk af en toe hoor dat automatische sparen, 'wat is uw postcode?, huisnummer?, wordt standaard gevraagd, de punten bijgeschreven en dan heb je af en toe een meevallertje.

Verder de rest van de middag de plantenbakken wat opgeknapt, een paar dingen gesnoeid, aarde wat losgemaakt en aangevuld met verse zwarte aarde. De helleboris van afgelopen winter heb ik erin geplant. Ik kan planten die nog goed zijn, maar niet mooi meer niet weggooien en zet ze meestal ergens in een hoekje, zo ook deze. Als het meezit zijn ze weer mooi komende winter, eentje zeker, de andere twee is even afwachten. Zo had ik ook nog stekken van een fuchsia die het wel doen maar nog niet overdadig, die staan daar nu ook bij, plus wat anemonen die ook ergens stonden, we zien het wel. Het is in elk geval weer groen en lekker opgefrist.

En toen kwam er ineens een oude tante aanlopen met dochter en kleindochter, ik moest eerst wel even goed kijken hoor maar ze was het echt, zo leuk! Ze vertelde dat ze vaak naar het filmpje van mij kijkt op You Tube van Didi met de zeehond. Geweldig!

De gele kwikstaart zag ik vanmorgen, of is het nu een tarwepieper? Ze gingen tekeer met z'n twee, vast een nestje ergens.

Ria Zaterdag 17 Juni 2023 at 8:26 pm | | Standaard | Twee reacties

Mobieler

Ons wagenpark is vandaag uitgebreid met een iLark.

Ik zag hem bij JanK die er pas ook eentje aanschafte, een leuk ding vond ik en ik vertelde het tegen Joop die meteen enthousiast was en zich erin verdiepte, want een scootmobiel is ook maar een scootmobiel en de iLark kan je ook opvouwen en meenemen in de auto, nieuwe kansen.

Hij vond er eentje op marktplaats en daarvoor reden we vanmorgen naar Gouda, een stuk om vanwege het sluiten van de Haringvlietbrug en het was druk, heel erg druk, ik doe dit nooit meer op zo'n tijdstip. Het was eng tussen alle vrachtwagens op een erg smal stuk en in de tunnel deed Joop zijn bril af, alles was eng, ik overdrijf misschien maar zo voelde het wel. De terugweg ging beter, de bekende route (heen stuurde de routeplanner ons anders, onbekende weg) en een klein beetje minder druk. 

Misschien kan ik er ook weleens op weg, ik ga het zeker proberen, het is wat beweeglijker en beter voor je llijf, denk ik. Maar de fietsen blijven.

We zien wel hoe het bevalt en vanmiddag heeft hij natuurlijk al een flinke ronde gemaakt, dat ging goed, wel wennen met de twee voorwieltjes.

En na het eten alweer op stap....

Ria Vrijdag 16 Juni 2023 at 4:39 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags:

Mooi verhaal

MarliesenikmetSimba2007

Het is deze dagen twintig jaar geleden dat Marlies en Gerda bij ons waren. We kenden elkaar via Nobodyhere.com waar je je verpopt als insect

Gerda is inmiddels overleden en Marlies 'zie' ik heel af en toe ergens online, zoals afgelopen week toen ze een tekening van me leuk vond, een soort signaal zonder verdere actie, dat we aan elkaar denken en dat het goed is.

Twintig jaar is lang, Marlies is hier vaak geweest, meestal als Joop naar Nepal was, we hadden het altijd leuk samen, maar zoals in elk leven gebeurden er nadien in het hare ook nogal wat.

Internet is leuk en handig als je even iets zomaar wilt laten weten, maar ook daar zien mensen soms tegen op, echt ik zie tien keer liever een gezellig mailtje dan wat voor kaart ook.

Mensen die 'meelezen' op mijn blog en daardoor alles van ons weten, hoe het met ons gaat, maar waarvan ik nooit enkele reactie krijg...

Zo het moest weer eens even, komt door de warmte denk ik.

Vanmorgen een lekker rondje 6,5km in de wind. Gisteravond de garage nog helemaal schoongespoten en aangedweild, dat was een beetje veel van het goede, daarom vandaag rustig aan.

Morgen weer ander nieuws!

Ria Donderdag 15 Juni 2023 at 6:26 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Droogte

De campanula doet het weer prachtig langs de garage en vandaar door naar de stoep aan de voorkant. Als het uitgebloeid is trek je alle bloemetjes in één keer weg en wat overblijft is weer voor volgend jaar, zo makkelijk en elk jaar weer mooi. Daar waar campanula groeit, kan niet iets anders (ongewenst) groeien denk ik altijd maar en altijd vol hommels.

Ik heb de meeste klaprozen wel weggehaald gisteren, maar deze was blijven staan met nog een paar andere. Vanmorgen was hij open en de egel hield hem vast zo leek het. Leuk!

Niet ver gewandeld vandaag, wel boodschappen gedaan en vanmiddag deden we vooral iets met soldeer, schoentjes en tape, er was iets met de scootmobiel, een onderdeeltje, maar hij ging er van piepen, dus .... nu zit de oude er weer in en wacht Joop op raad.

Sil kwam ook nog gezellig even babbelen en nu ga ik de boel maar weer water geven, anders droogt alles uit.

Ria Woensdag 14 Juni 2023 at 6:16 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Wikken

Er was een fijn windje vanmorgen, dat wandelt toch een stuk prettiger al was ik weer blij dat ik thuis was en de rest van de dag niet meer hoefde. 

De bergeenden van gisteren waren er ook nog, maar vandaag ook 'gewone' eenden en iets anders waarvan ik geen idee heb wat het is... die twee op de voorgrond.

Vanmiddag ruimde ik de kalprozen op, het werd een bende en de meesten waren nu wel uitgebloeid, ook gelijk het onkruid uit de stoep getrokken, de worteltjes zijn zwak nu, je trekt alles er zo uit. Nu eens verzinnen wat ik voor nieuws zal gaan planten. Iets blijvends in elk geval, een kleurrijke struik, liefst groenblijvend, roept u maar!

Daarna kwam Sil even langs, ze is lekker een paar dagen in het Zeeuwse land neergestreken.

Joop ging weer naar het oogcafe op de scootmobiel. 

Verder doe ik mijn best de planten zoveel mogelijk uit de verschroeiende zon te houden.

Handig hè, zo kun je ook lekker even in de schaduw douchen :-)

Ria Dinsdag 13 Juni 2023 at 6:43 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Moe

Vanmorgen alweer vroeg op pad, negen uur is eigenlijk al te laat als je een wat langere wandeling wilt maken met dit warme weer. Er was wel een heerlijk windje, dat scheelt een hoop.

Bij Lillo zag ik een koppel bergeenden met nog twee jongen, hopelijk redden die het je ziet ze niet zoveel.

De wind maakt veel goed vandaag maar ik ben versleten, waarvan weet ik ook niet want ik deed verder niets.

Joop wachtte op het telefoontje van de dokter, dat duurt altijd lang zeker als er geen spoed bij is. Alle bloedwaardes waren uitstekend hij hoeft verder niets daarvoor te doen. Nu op naar de neuroloog voor een neurologisch meekijkonderzoek, dat wachten we maar weer af.

Ria Maandag 12 Juni 2023 at 6:38 pm | | Standaard | Vijf reacties

Idem

Gisteren vergeten het vlasfilmpje te delen, dan maar vandaag.

De dag zelf was ook zowat hetzelfde en vooral heet.

We zitten voornamelijk binnen waar het lekker koel bijft en springen af en toe onder de koude buitendouche.

Morgen nog zo'n dag...

Ria Zondag 11 Juni 2023 at 7:02 pm | | Standaard | Twee reacties

Best warm

Eerst maar gewandeld vanmorgen want nu hebben we weer het andere uiterste wat het weer betreft. Ramen deuren en gordijnen dicht om het nog een beetje koel te houden binnen. Buitenzitten is ook niet fijn, af en toe verzet ik de parasol wat zodat de planten niet verschroeien.

'Normaal' is verleden tijd, dat bestaat niet meer. 

Het vroege wandelen was nog wel fijn en Joop reed een rondje over het eiland met de scootmobiel. Vanmiddag fietsten we samen om een ijsje, best warm.

Dat vond deze scholekster ook, denk ik...

Ria Zaterdag 10 Juni 2023 at 6:40 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags:

Bijzonder Zonnemaire

Lekker vroeg op pad vanmorgen om een wat groter rodje te doen dan anders, want als het 's middags zo warm is ga ik niet lopen. Het was al druk in de polder er werd al volop gewied door de dames.

De tarwe wordt ook goed bewaakt op rondvliegend ongewenst gespuis

 Ook dit is een niet alledaags beeld, maar tegenwoordig kun je natuurlijk van alles verwachten, zeker in Zonnemaire. Zonnemaire is onvoorspelbaar.

En het vlas is prachtig. Het was nog een beetje heiig, waardoor grote vlaktes niet goed uit de verf kwamen, of ik deed het niet goed, kan ook zomaar.

Alles is weelderig groen, zomerser kan bijna niet .

Een vermoeiende dag verder, dat wel.

Bekijk het filmpje van Jaap Verseput, de man op de scooter in het vlas hieronder.

Ria Vrijdag 09 Juni 2023 at 7:01 pm | | Standaard | Drie reacties

Onderhoud

Vanmiddag kwamen Janny en Freek nog even langs voordat de Haringvlietbrug voor twee maanden gaat sluiten wegens onderhoud. De reis wordt dan wel een stukje langer, maar ik denk dat we elkaar best nog eens zullen zien in die tijd. 

We hebben lekker buiten gezeten, onder de parasol, want in de zon hoeven we niet meer zo nodig.

En vanavond trakteerde Freek op een lekker etentje bij de Kaoie omdat hij de 18e vijfentachtig wordt. We hebben heerlijk gegeten.

Nu weer even bijkomen.

Ria Donderdag 08 Juni 2023 at 7:49 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Geuren en kleuren

De beloofde bak met klaprozen en hij zit nog boordevol knoppen dus dat duurt nog wel even. Ik wilde klaprozen, dus ik zal ze krijgen ook. Prachtig!

Deze zat vanmiddag op de dijk, het wemelt van de zwaluwen hier en dit is de huiszwaluw, ze hebben grappige witte kontjes als ze langsscheuren.

En dit zijn Robinia pseudoacacia's, hè hè eindelijk weet ik het dank zij het appje van een dorpsgenoot en nu weet ik niet wat ik daar elke ochtend ruik, of het zijn de anjers die in het aangrenzende groente tuintje staan, of de uitbundig bloeiende bomen. Heerlijk! 

Joop ging weer mee in de scootmobiel. Overleg gehad met de dokter en morgenochtend weer bloed prikken voor verder onderzoek wat zijn voeten betreft, want er kan natuurlijk ook nog iets anders aan de hand zijn, afwachten maar weer. Uitslag pas na het weekend omdat sommige testen langer duren. Het is wel fijn dat we nu de scootmobiel weer hebben zodat hij toch lekker een rondje eiland kan gaan doen, dankzij Rosemarie, die hem ooit van ons kocht en we hem weer terugerfden nadat ze was overleden.

Ria Woensdag 07 Juni 2023 at 7:23 pm | | Standaard | Twee reacties

Opnieuw opstarten

Joop moest al op tijd bij de cardioloog zijn vanmorgen en ik hoefde niet mee. Zodoende heb ik hard gewerkt, het hele huis is weer op orde, vooral de vloeren en de badkamer en nog een paar dingen, ik kon fijn tekeer gaan.

Joop is onderzocht vanwege de atriumfibrilatie. Het is de ouderdom, de bovenste hartkamers zijn vergroot waardoor het ontstaat. Nu krijg hij binnenkort een elektrische cardioversie, waardoor zijn hart opnieuw wordt opgestart...! Soms lukt dat en soms ook niet en als het wel lukt en het komt weer terug dan doen ze het niet opnieuw. We wachten het weer af. 

Vanmiddag liep ik weer naar Brouw, waar Joop even later ook arriveerde met de scootmobiel, we aten een lekker ijsje.

Gelukkig had ik makkelijk eten, pasta eet je meestal wel twee dagen van en er lag veldsla in de winkel, dat schijnt ook erg gezond te zijn. Spekjes had in niet op voorraad maar het voldeed voor de vitamientjes. 

Vanavond de 'tuin' maar eens natgespoten, arme planten en bloemen en bij mij komt de noordenwind ook zo langzamerhand mijn neus uit, maar ik heb me toch een prachtige bos met klaprozen!  (morgen foto)

Ria Dinsdag 06 Juni 2023 at 7:16 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: ,

Hangen, hing, gehangen

Kijk mijn nieuwe lijsten, met ontspiegeld glas, zonder passe partout dat werd me te gortig maar ik vind het zo ook mooi. Ik heb ook al precies dezelfde maar dan met kunststof, dat spiegelt ook niet, eigenlijk zie je ook (bijna) geen verschil. Ik ben tevreden met mijn aankoop.. Die naast de tv hing er voor Beleef Zonnemaire nog niet, maar ja, daar zit nu toch ook een spijker dus ik laat het maar zo.

Opa en omoe die tot nu toe nog in posterhangers hingen, hangen nu ook ingelijst... evenals ons portret.

Dat deed ik dus vandaag, sjouwen met lijsten en ook nog kleuren en fietsen naar Brouw, iets met bananen.

Joop deed een grote ronde over het eiland met de scootmobiel, we gaan zo eens proberen rond het dorp te lopen, kijken hoe dat gaat.

Ria Maandag 05 Juni 2023 at 6:13 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Mobiel

Vanmorgen keken we samen eens bij het vlas, zo kan het ook natuurlijk en het waaide nog niet zo idioot hard. Het vlas is nog niet goed op dreef, dat duurt nog wel even voordat de hele lap blauw ziet. Hopelijk komt er toch gauw een beetje verbetering in het één of het ander zodat Joop ook weer eens kan fietsen. Dinsdag naar de hartchirurg.

Verder af en toe buiten gezeten maar ook gekleurd.

Deze maakte ik vrijdag klaar.

Ria Zondag 04 Juni 2023 at 6:46 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: ,

Familieluchten

We zouden vandaag een familiedag hebben, e.e.a was niet erg duidelijk geweest wie er zouden komen, maar wij hadden al besloten alleen naar het avondeten in een strandtent te gaan omdat Joop gewoon niet een hele dag kan lopen door een stad en over het strand. Eind van de middag belden de overblijvers dat ze onze kant op kwamen en of we dan hier in de buurt nog ergens konden eten. 

Het is overal druk maar bij Jacob Cats in Brouwershaven konden we terecht en we hebben daar gezellig zitten eten met z'n allen v.l.n.r. Ruud, Ed, Linda, Ivo (zoon van Ed), Joop, ik en Ulrike.

We zijn weer op de hoogte van geboortes, relaties, kwalen en ongemakken binnen de familie, zo gaat dat dan, maar we konden er gelukkig ook nog om lachen. Het was gezellig.

Gevuld en wel liepen we weer naar de auto's om ieder zijn's weegs te gaan. Eenmaal thuis mezelf eerst lekker afgespoeld, omhelzingen met minstens vijf verschillende parfums zijn me er echt vijf teveel, ik vind dat vreselijk. Mocht er een volgende keer komen dan doe ik het niet meer, ik ruik het nu nog. Zelf gebruik ik het nooit, het stinkt, doe mij maar een gewoon ongeparfumeerd persoon, die omhels ik met liefde...

Ria Zaterdag 03 Juni 2023 at 8:42 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , ,

Moois

Staat vanmiddag zomaar ineens het vlas te bloeien! En niet zomaar een beetje maar gewoon een hele lap. Je zag het niet goed meer want het was al half de middag en somber weer, maar de blommetjes waren duidelijk nog aanwezig.

Nu maar hopen dat morgenochtend de zon schijnt want het is niet ver van mijn ochtendrondje en een zonnetje erbij is toch altijd leuker.

Iets minder wind mag ook weleens een keer, maar dat kunnen we voorlopig wel vergeten.

Lekker gelopen en hard gewerkt, dat was het wel een beetje.

Ria Vrijdag 02 Juni 2023 at 7:10 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: ,

Fijne bezigheid

Wat ik wel aan het reizen van Joop overgehouden heb zijn de tekeningen. Ik geloof niet dat ik anders zover gekomen zou zijn. Op Scharendijke maakte ik nog weleens aquarellen, maar nadat ik ergens een zetje kleurpotloden op de kop had getikt voor weinig, begon ik wat vaker te kleuren.

We woonden al op Zonnemaire toen ik pas met het grote formaat begon en voorstelde dat als ik er zou verkopen de oprbengst voor Rabin en Rita zou zijn (eerder kocht iemand ook weleens iets met de boodschap dat het voor Rabin was) Dat ging even best leuk, op bestelling

Af en toe verkoop ik eens wat en de opbrengst is voor mezelf, voor potloden of papier. Van de verkopen van zaterdag heb ik houten lijsten besteld met ontspiegeld glas. Ik ben benieuwd. Er was ook best belangstelling om ze ergens te hangen en mocht dat er een keer van komen dan moet ik niet ineens met een lege kamer zitten natuurlijk, al zal dat zo gauw niet gebeuren.

Lekker  gewandeld vandaag al blijft die wind maar waaien. Joop keek eens op de markt in Zierikzee met de scootmobiel, zo komt hij toch nog goed van pas. Zijn hartslag blijft maar rond de 82 en dan die voeten en ogen er nog bij, het is allemaal wat. Volgende week afspraak bij de hartchirug.

Ria Donderdag 01 Juni 2023 at 4:15 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , ,