Nattig

Veel buitjes, vooral vanmorgen.

Vanmiddag toch maar op weg voor een rondje.

en ik heb maar een paar druppels gehad.

Mooie buienluchten waren er genoeg

en een nat fietspad.

Ria Zaterdag 31 Januari 2015 at 5:08 pm | | Standaard | Veertien reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Inborst

Het is toch wat.

Ik was weer eens niet zo duidelijk geloof ik, maar ik leg het, op advies van Wieneke, bij deze even uit.

De getrokken kies van gisteren betrof een kies van Miriam, dezelfde kies als die vorig jaar een buitenmondse wortelkanaalbehandeling kreeg en daarna weer teruggeplaatst werd om met zijn wortel weer vast te groeien in de kaak van Miriam.

Dat was wel gelukt, maar toch niet helemaal, er was ruimte tussen het tandvlees en de wortel, waar zich zodoende bacteriën nestelden die daardoor steeds voor ontstekingen zorgden, zoiets.

Die kies moest er dus definitief uit gisteren en ik ging mee, zodat ik terug kon rijden zodat Miriam met het zakje ijs tegen haar wang kon zitten.

Het mag toch inmiddels wel bekend zijn dat ik (Ria) al sinds mijn eenentwintigste ongeveer, geen tand of kies meer in mijn mond heb. Allemaal getrokken terwijl ik zwanger was van Miriam, dat deden ze vroeger gewoon, heel normaal hoor. En daarna kreeg ik dus een kunstgebit. (zonder wortels)

En jaren later kreeg ik implantaten, dat vertelde ik allemaal al eens hier.

Ik hou er niet zo van om dingen omslachtig te vertellen, kort en bondig is mijn stijl, recht door zee, het is maar hoe je het noemen wilt. Het zal wel met mijn Zeeuwse inborst te maken hebben.

En heel soms, als ik eigenlijk iets wil vertellen, iets kwijt wil wat ik eigenlijk beter voor me kan houden, dan zal ik best weleens in raadsels praten, daar kan ik dan totaal niets aan doen, dat moet dan even.

Ria Vrijdag 30 Januari 2015 at 4:28 pm | | Standaard | 24 reacties
Gebruikte Tags: , ,

Ontworteld

Mir en ik waren alweer samen op stap vanmorgen, deze keer naar de kaakchirurg in Goes, want het heeft niet mogen baten, hij heeft het niet gehaald en is nu definitief getrokken.

Vanmiddag gewandeld, het was overwegend zonnig, al dreigde het soms behoorlijk.

Verder een beetje tekenen af en toe.

Geen weer om buiten iets te doen.

Ria Donderdag 29 Januari 2015 at 4:56 pm | | Standaard | 24 reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Mooi of niet

Gelijk maar de daad bij het woord gevoegd vandaag. Veel te slecht weer om te wandelen, dus ik deed het met de auto.

Nog volop in de steigers en druk met het aanbrengen van het riet op de buitenmuren, dat zal dan wel zoiets zijn. Ik vind het afschuwelijk! En wat ik gisteren al zei, het lijkt of ze niets geleerd hebben van het Koepeltje, want je kunt er donder op zeggen dat ze in elk geval gaan proberen of het wil branden.

Veel mensen vinden het Gemeentehuis lelijk, maar dat vind ik een plaatje bij dit vergeleken.

De pukkel, gezien vanaf de Brouwersdam. Ik zag hem gisteren boven de dijk uitsteken, hemelsbreed zo´n drie kilometer verderop.

Als tegenhanger plaats ik de schuur van ome Kees Everwijn, die in Zonnemaire staat, hij was timmerman-wagenmaker en getrouwd met tante Betje, de zus van mijn opa geloof ik, of een nicht, Janny weet dat vast nog.

De werkplaats staat er nog precies zo bij, hij was in de zestiger jaren al niet nieuw meer,

maar hij staat er nog steeds stevig bij en ik vind hem prachtig!

Gelukkig verschillen smaken.

Ria Woensdag 28 Januari 2015 at 5:17 pm | | Standaard | Negen reacties

Pukkel

Even let je niet op, je kijkt even de andere kant uit en gelijk zetten ze een joekel van een bouwwerk neer. Ik zag het op tweede kerst voor het eerst toen we naar Nijkerk reden, we wisten geen van drieen wat het werd en ik was te verbouwereerd om een foto te maken, dat ga ik komende week nog wel eens doen.

Maar ook vanuit de polder is het van verre te zien, eerst vroeg ik me af wat het was, zou er iets varen, want masten van zeilboten zie je soms ook boven de dijk uitsteken.

Even later drong het tot me door, het moest het nieuwe Inspiratiecentrum zijn.

Waarom moest dat nu weer zo hoog worden vraag ik me af, het heeft inmiddels het hoogste punt bereikt, maar toch, ik vind het veel te hoog en met mij nog meer mensen. Het is bijna klaar en ook te volgen op Facebook.

Jammer hoor zo'n smerige pukkel op de dijk.

Verder was het heerlijk vandaag! Vanmorgen lekker naar buiten, een paar uurtjes in de tuin gerommeld en vanmiddag gewandeld en als beloning hadden we krootjes met speklapjes. Het was een fijne dag!

Ria Dinsdag 27 Januari 2015 at 6:07 pm | | Standaard | Veertien reacties

Zonder voetstappen

Het miezerde vanmorgen en het trok totaal niet om naar buiten te gaan.

Toen het wat lichter werd en het gemiezer stopte ging ik naar het strand, waar het na een tijdje begon op te klaren.

Afgaand water dus fotogeniek zand, zonder voetstappen

en rode schelpenranden

altijd mooi.

Daarna even langs de winkel voor een spitskooltje, dat ik nog niet  kon betalen zonder pincode, de kassière wist ook niet waar ik het over had, we zullen nog even geduld moeten hebben.

Inmiddels is de zon verdwenen.

en de maandag alweer bijna voorbij.

Ria Maandag 26 Januari 2015 at 3:37 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , ,

Nog een keertje

Mir wilde iets terugbrengen en ik wilde er nog iets bij, dus we gingen vandaag nog een keertje richting Barendrecht. Het was een stuk drukker dan de vorige keer op maandag, hele gezinnen liepen er 'gezellig' te winkelen. 

Gelukkig waren wij snel klaar, iets terugbrengen is daar geen probleem en de kommetjes die ik erbij wilde hebben waren op... ik denk dat we nog een keertje moeten.... of ik kan natuurlijk ook aan Sil vragen of die het uit de Nijkerkse Ikea meebrengt als ze komt, dat lijkt me wel zo handig.

We kochten nog wel een lekkere zak gedroogde vruchten en nootjes bij het kraam bij de uitgang en ik betaalde voor het eerst zonder pincode, handig hoor en dat allemaal dankzij onze minister president, zei de lichtgetinte marktkoopman. Kan dat bij de PLUS eigenlijk ook al?

Ria Zondag 25 Januari 2015 at 5:03 pm | | Standaard | 23 reacties

Kleurtjes

Ik heb me wel verlekkerd afgelopen week in deze winkel hoor, want nu iedereen weer aan het kleuren is zie je ineens ook overal weer van die prachtige grote kleurdozen en ook kasten vol met losse potloden! Prachtig!

Maar ja, mijn potloden zijn nog lang niet op dus het zou onzin zijn om nieuwe te kopen, maarrr ... er zijn er al bij die behoorlijk kort worden en voorlopig heb ik dan nog wel een ander potlood dat in de buurt komt wat kleur betreft, dus ik moet nog flink doorkleuren wil ik ooit nog aan nieuwe potloden toe komen.

Ik deed in elk geval weer mijn best.

Ria Zaterdag 24 Januari 2015 at 5:28 pm | | Standaard | Veertien reacties
Gebruikte Tags: , ,

Ijskoud

Het was heerlijk zonnig vanmorgen, dus ik trok lekker vroeg mijn wandelschoenen aan, je moet het pakken als het er is en het was maar goed dat ik dat deed, want toen ik thuis kwam werd het alweer mistig.

Zelfs de vaart is bevroren, zo mooi glad heb ik het nog niet gezien, als nu de vorst doorzet hebben we een prachtige ijsbaan.

Maar voor mij hoeft dat eigenlijk niet hoor, ik verlang naar het voorjaar.

Deze spin ook denk ik, hij zat lekker te zonnen en ik dacht dat ik zijn kop aan de voorkant had, maar nu lijkt het of zijn ogen in zijn lijf zitten.

Ik vind  het een eigenaardig beest, gelukkig zat hij buiten...

net als deze mug...

als ze binnen komen krijg ik moordneigingen.

Ria Vrijdag 23 Januari 2015 at 3:04 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Harig

Brrr, overal witte randjes en een bevroren vijver en plassen waar je niet uit kon drinken... Gelukkig had ik mijn thermo-ondergoed aan en een mutsop. Didi had geen voorzorgsmaatregelen genomen, maar we liepen stevig door en bleven lekker warm.

Vanmiddag even naar Zierikzee voor brokjes en thee en nog wat.

Wat erg hè, al die ongeschoren mannen op tv, net of ze zo uit bed komen, het mag dan mode zijn, ik vind het geen gezicht. Of ben ik nu ouderwetsch.

Ria Donderdag 22 Januari 2015 at 6:26 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Spanning

Hier heb ik al heel wat uurtjes doorgebracht. Eerst op weg naar implantaten, boven en onder, nu ongeveer twintig jaar geleden. Daarna nieuwe gebitten en controles en vandaag dus weer want er was een scheurtje in mijn gepantserde gebit gesprongen, zomaar spontaan. De spanning was blijkbaar te hoog opgelopen.

Eigenlijk net iets te vroeg om stappen te ondernemen, want het is nog net geen vijf jaar oud en dan krijg ik problemen met de verzekeirng. Gelukkig kon het wel gelijk gerepareerd worden. Ik had Didi meegenomen en we wandelden een rondje Souburg en omstreken in de tussentijd. Wat was het koud hè!

Lekker op tijd weg vanmiddag want ik neem altijd de oude route naar Vlissingen via Koudekerke, heerlijk, op veel stukken mag je niet harder dan 50, sommige zelfs 30 al vind ik die 'snelheid' nergens op slaan.

Bij het uitrijden van het parkeerterrein van het ziekenhuis werd mijn kaartje opgevreten en de slagboom ging niet naar boven, bij de mevrouw voor me ook al, maar ik dacht kom, ik probeer het nog een keer, maar nee dus. Ik reed een rondje en zag hoe iemand weer wel de slagboom doorkwam. Er stond een kklein autootje klaar om het ook weer te proberen, de doorgang daar is vrij breed, dus ik waagde de sprong en slipte samen met mijn voorganger door de boom, poeh! Ik zag het allemaal al voor me, gedoe, gepraat en je bent zo een half uur verder, daar had ik geen zin in.

Ria Woensdag 21 Januari 2015 at 6:16 pm | | Standaard | Negen reacties

Zompig

Wat wandelen betreft de schade wat ingehaald van gisteren, het was afwisselend zonnig en dan weer mistig, best lekker wandelweer.

Toen we thuiskwamen scheen de zon en ik had zin om wat in de tuin te gaan doen, maar het is allemaal blubber en water, zompig zeggen we dan. Ik vind dat een mooi woord.

De pimpelmeesjes hadden er ook al zin in en maakten een drukte van jewelste, al is dat op het filmpje niet goed hoorbaar.

De pakjes zijn inmiddels binnen en vanavond heb ik mijn nieuwe pan ingewijd door er Chili con carne in te maken, het ging prima, het was lekker en we aten uit onze nieuwe kommetjes.

De weegschaal geeft veel te veel aan, die stuur ik maar weer terug....

Een pondje meer dan de oude maar dat mag de pret niet drukken, de bijbehorende andere cijfertjes moet ik me nog eens goed in verdiepen, want het vet is aan de lage kant (ondergewicht zegt de tabel dan) en de spiermassa op het randje van normaal aan de hoge kant voor een vrouw van mijn leeftijd, tenminste dat denk ik. De botdichtheid zegt dat ik bijna geen bot heb, dat kan nooit goed zijn, misschien heb ik niet goed gekeken, ik heb ook geen zin iedere keer op dat ding te gaan staan. De bloeddrukmeter waren ze vergeten er bij te doen, die wordt nagestuurd. Ach ja, ik vind dat wel leuke zulke wetenswaardigheidjes, volgende week weer eens, kijken of dat pondje teveel er al af is, of dat mijn botten wat toegenomen zijn, dat vet en die spieren vind ik wel goed zo.

Ria Dinsdag 20 Januari 2015 at 6:32 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Winkelen

Mir en ik gingen eens naar Ikea vandaag, dat was al jaren geleden en best eens leuk. We hebben lol gehad en vreselijk veel geld bespaard, we zagen wel leuke dingen, maar ach zo nodig waren ze nu ook weer niet. Prachtige kleden ook, maar voor een beetje betaalbare prijs kreeg je dan toch maar weer weinig kleed, dus ook daar zag ze van af. Ik heb nieuwe bordjes, nieuwe kussens en nog wat klein spul.

Daarna keken we eens in de nieuwe markthal, daar aten we een broodje.

Erg leuk al die kleuren en het ruikt er heerlijk!

Hoge verwarmde terrasjes

Hier werd ik een beetje duizelig

Daarna nog even naar Harrolds, ook al zo'n snoepwinkel!

Ik kocht een nieuwe puntenslijper en een snijlat, Dat mensen samen winkelen en op elkaar wachten vonden ze erg bijzonder geloof ik. Er werd wel drie keer aan me gevraagd wat ik daar stond te doen met mijn latjes in mijn hand, die ik al betaald had.

En na een hele dag mist in Rotjeknor was het weer heerlijk thuiskomen, daar waar de zon altijd schijnt.

Ria Maandag 19 Januari 2015 at 5:50 pm | | Standaard | Zestien reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Ei ei

De duiven zijn al een week of wat gekoppeld en zijn nu druk aan de leg, met alles wat daarbij hoort. Het heeft inmiddels al wel een duivenleven gekost want ook bij duiven gaat het niet altijd van een leien dakje en kunnen ze soms letterlijk hun ei niet kwijt.

 

Vandaag zowel een bonte als een groene specht in de tuin, de bonte wilde niet stilzitten...

Het roodborstje was er ook weer.

Het was niet veel weer om naar buiten te gaan, het regende de hele dag. Toch deden we nog een rondje onder de paraplu.

Ria Zondag 18 Januari 2015 at 4:07 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , ,

Ff wachtuh...

Deze dag bestond voornamelijk uit wachten op de pakjesman die niet kwam. Om half drie toen hij nog niet geweest was, ben ik maar gaan wandelen. Ik had wel een mail gehad dat één pakketje onderweg was, nu ja dan maar volgende week.

Dat lange wachten heeft er wel voor gezorgd dat het huis weer wat minder stoffig is, want met die naar binnen schijnende zon vanmorgen viel de stoflaag wel heel erg op. Geragebold en nog wat van die klusjes die eigenlijk niets geen nut hebben, want over een week (of twee) ligt er weer zo'n laag.

De vetbolletjes zijn niet erg in trek, ze zijn nog van vorig jaar en misschien wel een beetje muf, maar het roodborstje pikt er af en toe nog van.

Ria Zaterdag 17 Januari 2015 at 6:41 pm | | Standaard | Dertien reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Gezond

Wat heerlijk was het vandaag! Eindelijk weer eens twee uur gewandeld met onze neus in de zon!

En toen we thuiskwamen gelijk in de tuin nog een beetje opgeruimd, ik snap niet waar al die herfstige blaren maar vandaan blijven komen, de nieuwe komen er alweer aan! Katjes volop! Ik word daar wel vrolijk van hoor.

Vanmorgen eens een nieuwe weegschaal besteld. Zo eentje die niet alleen vertelt hoe licht je bent, maar ook uit hoeveel vet en vocht je bestaat. Ook nog een bloeddrukmeter erbij. Zo kunnen we onze gezondheid een beetje onder controle houden, of tenminste af en toe eens kijken hoe het ermee staat.

En omdat ik heel tevreden ben over mijn nieuwe keramische koekenpan, bestelde ik ook nog een keramische hapjespan, de koekenpan is soms net even te klein voor al de te roerbakken spullen.

De moggen dansten ervan!

Ria Vrijdag 16 Januari 2015 at 6:02 pm | | Standaard | Acht reacties

Opgefrist

Vanmorgen kon ik terecht bij de kapper, lekker! Je voelt je toch weer frisser nadien, ik had ook ineens weer zin om dingen te doen.

Ik had nog een paar lijstjes gevonden, dus daar deed ik eens wat in en hing ze op, met als gevolg dat de keuken ook weer anders oogt.

Even werd het droog zo rond een uur of drie, dus we renden snel naar buiten voor een rondje, jammer genoeg was ons rondje langer dan de opklaring duurde, maar we hadden het toch maar weer te pakken!

De schuiur van Marco heeft de storm niet overleefd, dat was al een tijdje te voorzien. Jammer, nu maar wachten tot de rest ook instort...

Ria Donderdag 15 Januari 2015 at 6:59 pm | | Standaard | Zeven reacties

Toen en nu 2

Nog maar een paar, weer van Zonnemaire, ik vind het zelf ook leuk.

De Oprit, met eerst nog de oude zwarte schuur van Goudswaard linksonder (het PZEM huisje heb je al Sjoerd)

Vorig jaar zijn daar apartementen voor in de plaats gekomen.

Toen ik deze foto's maakte stond het bord dat ze er zouden komen al.

Zonde van die mooie oude schuur.

Van Scharendijke zie ik niet zoveel oude foto's, mocht iemand er hebben dan krijg ik die graag, dan kan ik daar weer de mijne naast leggen.

Koud vandaag! Wel is inmiddels de zon weer doorgebroken. Ik krijg zin om weer eens wat in de tuin te doen, maar dat is nog veel te nat.

Ria Woensdag 14 Januari 2015 at 10:03 am | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Toen en nu

Een tijdje geleden kwam ik de link tegen naar deze pagina, erg leuk! Terug in de tijd, want toen het nog zoals op de foto was, kwam ik daar vier keer op een dag voorbij, op weg en weer terug naar huis van school.

Het was toen nog een smederij, nu een restaurant. Ik zocht er eens wat foto's bij, die ik daar ooit gemaakt had en ook van de rest van het dorp, een mens moet toch wat als het buiten regent.

Dus nadat ik een rondje gewandeld had, het was inmiddels droog geworden, reed ik nog even naar Zonnemaire voor nog een paar foto's, want die ik had, waren allemaal zo zomers, met blauwe luchten enzo,  bah!

En ik hoopte dat ze nu eindelijk bij d'Ouwe Smisse die stomme markiezen eens opgehesen hadden, daar was het nu wel weer voor, maar nee hoor...

Het Breedveld met rechts nog de muziektent waar Nut en Uitspanning haar concerten gaf.

En bij dat huisje aan de overkant van de straat op de hoek poseerden mijn vriendinnetje en ik ooit voor de foto.

De oude foto's zijn van rond 1962, de nieuwe van vandaag.

Toen ik weer naar huis reed was het zo.

Ria Dinsdag 13 Januari 2015 at 6:47 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , ,

Niets moet, alles mag.

Het waait nog steeds, dus ik dacht, 'kom, ik leg het nog eens vast', iets beter al hè.

We gingen gezellig met de bus naar Renesse en liepen met windje mee over het strand terug.

Eerst thuis gekeken hoe het met de waterstand zat, die bleek gunstig, laag water.

We speelden af en toe even met wat er voor onze voeten kwam.

Wij zijn niet zo van spelletjes met vaste regels en maken altijd ons eigen spelletje, dat is namelijk veel leuker, je weet nooit van tevoren hoe het gaat en wie er wint is ook niet belangrijk, niets moet alles mag.

Ria Maandag 12 Januari 2015 at 4:05 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Geen woorden maar daden

Zoals links was het, te koud te wit, ik bleef er maar naar kijken, ik ben niet zo van het witte. En toen ik het krukje eenmaal gedaan had wist ik het zeker, de spiegellijsten moesten ook nog een keer. De kleinste heb ik nu gedaan, die hangt ook bij het krukje zodat ze nu mooi bij elkaar passen. De kleur klopt niet helemaal, die is in het echt veel geler. Ik vin mooi! En weet je wat zo leuk is, de kleur heet Arles, daar waar de Rhone wijntjes vandaan komen, dat kan geen toeval zijn.

Zelf moet ik erg lachen als ik zeg dat ik de storm even vastleg en een foto van een schuur plaats, op dat moment wapperde het plastic van de pakken stro wel, maar ja dat valt verder niemand op natuurlijk en iedereen denkt 'ze is gewoon een beetje gek'...

Ria Zondag 11 Januari 2015 at 6:01 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Vergetelijk

Kijk, storm (de echte)....

Ik dacht 'kom, ik leg hem even vast', terwijl ik nauwelijks kon blijven staan.

Onze pootjes waaiden zowat onder ons vandaan.

En bijna weer thuis regenden we ook nog eens kletsnat.

Verder tekende ik wat, dat was ik al de hele week van plan en er zat ook al iets in mijn hoofd, maar nu blijkt dat ik dat beter niet kan doen want ik heb het alweer weggegooid en dat doe ik eigenlijk nooit.

Deze zaterdag gaat zodoende niet de boeken in als onvergetelijk, alhoewel... hij is nog niet om...

Ria Zaterdag 10 Januari 2015 at 6:40 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , ,

Op en tekort

Gisteren had ik nog een potje verf meegenomen van Annie, want sinds ik nieuwe planten heb staat een oud krukje weer wat meer in het zicht en ik vond dat dat wel een likje verf kon gebruiken.

Vanmorgen gelijk aan de slag, maar al gauw bleek dat er toch te weinig verf in het kleinste potje zat, dus haalde ik vanmiddag een groter potje, omdat ik nòg een bankje heb dat ik misschien ook nog wel wil doen en ook de spiegels die ik al deed, kortom ik ben er nog niet klaar mee.

Het was al eind van de middag toen ik even naar Mien reed.

Ik parkeerde even bij Gall&Gall, bij de gele streep. Er vloog een zwerm kauwtjes, maar die kreeg ik niet goed op de foto.

Dan maar een foto van de Oude Haven en het Havenpark in het bijna duister.

Ria Vrijdag 09 Januari 2015 at 5:46 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Triest

Het weer .... en natuurlijk ook de aanslag in Frankrijk. Ik ga daar verder maar niets over zeggen, dat doen er al genoeg.

Ik rommelde wat in huis en deed vanmiddag boodschappen in Zierikzee. Het wijnrek in de gang was bijna leeg en de diepvries klonk hol... ik vind het handig om wat vleesjes van de vleesboererij op voorraad te hebben. Groente ook weer genoeg in huis, mijn groentelades zijn niet zo heel groot dus ik zette eens wat in de kelderkast en zocht naar tips hoe het eigenlijk zit met het bewaren van groente en fruit. Best leerzaam.

Niet gewandeld, dat was me te nat.

Eind van de middag werd het iets droger en klaarde de lucht wat op.

Ria Donderdag 08 Januari 2015 at 6:28 pm | | Standaard | Elf reacties

Reparatie

Het gebeurde al toen Joop in Nepal zat. 's Avonds laat bedacht ik dat ik vergeten was de rolemmer van de straat te halen, dus dat ging ik nog even doen. Door de tuindeur er uit en ook weer naar binnen, kruk omdraaien en 'krak'. Kapot. Er brak iets af en hij ging niet meer dicht.

Volgende dag uren met de duivengoeroe in de weer geweest om te onderzoeken wat het was, dat vonden we, maar er moest iets besteld worden. Dat moest Joop doen want wij hadden geen idee waar. De deur werd weer in het gat gezet en met een plank daarin gehouden. Natuurlijk zet je als alleenzijnde vrouw zoiets niet op je weblog, dat je met een kapotte deur zit en 's nachts zette ik er voor de zekerheid nog een stoel tegenaan.

Joop kwam thuis en bestelde een nieuwe 'dinges', die werd geleverd, maar ja het is winter en niet elke dag repareerweer. Toen het eindelijk zover was bleek er een stuk 'dinges' te ontbreken, dat ontdek je natuurlijk pas als je er mee bezig bent, dus de deur werd weer in het gat gezet en met de lat op zijn plek gehouden.

Het ontbrekende stuk werd geleverd, maar ja, de feestdagen kwamen eraan en het was niet echt repareerweer, dus we bleven tegen de lat aankijken... tot vandaag.

Heerlijk weer vanmorgen, echt dat je zegt repareerweer, dus nu is het gefikst. Het had nog wel even wat voeten in de aarde, want palletjes en schuifjes en tandjes, dat luistert allemaal erg nauw, maar het werkt weer. Didi kan weer gewoon voor het raam gaan staan zodat ik haar naar buiten en weer naar binnen kan laten, ze begon net door te krijgen dat ze dan, als ik ging lopen naar de achterdeur moest komen.

Ria Woensdag 07 Januari 2015 at 3:56 pm | | Standaard | Negentien reacties
Gebruikte Tags: ,

De eerste bloeiers!

Idereen heeft ze natuurlijk al gezien of ook in de tuin, dat is altijd als ik ze voor het eerst zie, maar hier bloeien ze nu ook dus...

Best iets om blij van te worden vind ik, want het was een zure bedoening vandaag.

Ik deed toen nog maar een extra rondje door de tuin, om te zien of ik nog meer leuks kon ontdekken, maar op een veldje paddenstoelen en een zielige duizendschoon na kwam ik niets bijzonders tegen.

Ik ben benieuwd of ze zichzelf goed uitzaaien, dan krijg ik er wel een beetje komende zomer. Vorig jaar een zakje (zaad) gekocht, ik heb ze nog nooit gehad.

Ria Dinsdag 06 Januari 2015 at 4:23 pm | | Standaard | Twaalf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Gezelligheid

Vanmorgen, we waren nog maar net uit bed, een telefoontje van mijn zus, ze wilden  komen. Gezellig! En omdat het nog wel even duurde voordat ze er zouden zijn kon ik me eerst nog opfrissen, zodat ik er een beetje toonbaar uit zou zien.

Na koffie met heerlijke meegebrachte boterkoek deden we een rondje door de polder, we hebben hier andere ganzen dan in de Heerlijkheid volgens Freek, maar ze vliegen net zo moeilijk nog op, die beesten worden ook alsmaar tammer. Janny kreeg ze nog wel even de lucht in voor de foto, maar ze gingen een paar meter verder alweer zitten.

Gezellig lopen kletsen en ook weer veel lol gehad, dat houden we nog maar een tijdje vol.

Ria Maandag 05 Januari 2015 at 6:11 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Eindelijk!

Wat een superzonnige dag vandaag! Het was heerlijk, net als vorig jaar trouwens, toen begonnen we ook best goed.

Vanmorgen kwam de duivengoeroe nieuwjaar wensen, ik liep nog in mijn ochtendtenue en zo zat mijn haar dus ook, eigenlijk wil je niemand dat aandoen, maar hij rook niets zei hij....

We wandelden een rondje in de zon en eind van de middag gingen we even naar de nieuwjaarsborrel bij Salud met life muziek.

Gezellig staan kletsen met deze en gene, drankje en hapje erbij en daarna gewoon weer thuis gekookt.

Morgen weer maandag en daarna gewoon weer dinsdag enz.... heerlijk!

Ria Zondag 04 Januari 2015 at 7:19 pm | | Standaard | Zeven reacties

Spannend

Het wemelt van de konijntjes op het dorp op plaatsen waar het wat rustiger is, zoals achter de dijk, bij het Koepeltje, in de bungelowparken en ook bij ons dus.

Didi vindt het vooral erg spannend als ze er eentje ziet en ligt uren voor het raam te wachten of er soms eentje in beeld komt...

zoals vanmiddag. Scherm op groot zetten anders zie je het konijntje niet eens. De oren van Didi  trillen van opwinding,

Ria Zaterdag 03 Januari 2015 at 6:34 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Licht!

Vijf uur vanavond en kijk eens wat een lichte lucht nog.

Alle zeilen staan ook bij hoor, eigenlijk was ik te laat want de zon was net onder

maar als ik me omdraaide was daar de maan die achter de Pauwlonia Tomentosa scheen.

Sil en ik hebben vanmiddag nog even staan kijken hoe mooi hij in de knop staat en waar hij eventueel gesnoeid moet worden, zij snoeit namelijk ook graag en heeft er ook nog eens voor geleerd.

Nadat we een fijn rondje Ellemeet hadden gelopen en een soepje hadden gegeten is ze weer naar huis gereden.

Daarna ben ik nog even naar het tuincentrum gegaan, een plant stond al een jaar of twee te sukkelen, ik was er een beetje klaar mee eigenlijk, 's winters veel blad verliezen en 's zomers weer een paar erbij, maar nooit dat je zegt 'wat ben je mooi'. Nu heb ik een Dracena een flinke en ook makkelijker denk ik.

Daarna ben ik nog even teruggereden omdat ik er nog eentje weg had gegooid en daarvoor in de plaats staat nu een Areca palm. Nog een nieuw snoertje lampjes meegebracht voor de helft en alles zit alweer in de kersttas voor volgend jaar. Nu nog een plekje zoeken voor de kerstboom.

Ria Vrijdag 02 Januari 2015 at 7:01 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Een goed begin

We hielden het rustig en keken tv en omdat we om twaalf uur een portje vergeten waren in te schenken deden we dat een half uurtje later en proostten nog eens op het nieuwe jaar.

De zussen waren op stap en hebben het vandaag gezellig op de bank bij Mir.

Ik wandelde mijn eerste rondje met de honden, het was een grijze boel.

We maken de restjes op en spelen spelletjes.

Toch ook weer voor een boel mensen geen goed begin, van mij mogen ze dat rottige vuurwerk afschaffen en zoals al geopperd wordt een mooi georganiseerd vuurwerk, dat brengt ook de mensen bij elkaar, veel leuker eigenlijk.

Ria Donderdag 01 Januari 2015 at 5:37 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,