Met zonder colIk heb het wel gehad met de coltruien, ik ben ze zat!
Het vervelende is alleen dat ik niets heb zonder col dat ook nog eens warm is en dat is toch echt nog nodig. Voor een broodnodige oppepper vanmorgen eerst maar eens naar de kapper geweest, een stuk eraf en weer wat kleur erin (zie camplaatje).
Volop katjes in de bomen, maar die zien er zoooveel leuker uit als de zon er op schijnt, zoals een paar dagen geleden nog even het geval was.
Vandaag heel de dag een miezerige regentje, het leek wel mee te vallen, maar je wordt er toch nog behoorlijk nat van.

Vanmiddag heeft Joop de inboedel voor het duivenhok gehaald, van die dakjes waar ze op kunnen zitten en een soort roosters voor de hokken, voer- en drinkbakken, we zijn zodoende weer een stapje verder.
Morgen komen Kees en Truus, de echte. Ook Ina en Martin komen langs en Sil en Ed, het wordt een druk weekend, met hopelijk toch af en toe een sprankeltje zon.

Ria Vrijdag 27 Februari 2009 at 7:36 pm | | Standaard | Dertien reacties

Dag dag

Het is eigenlijk een saaie dag.
Wat telefoontjes, smsjes en kaarten, maar verder is alles gewoon.
De visite komt komend weekend pas.
De verwarming viel ook nog uit, ik kreeg het alsmaar kouder en dacht dat het aan mij lag, maar dat bleek gelukkig niet zo te zijn. Joop had het snel verholpen.
Van Joke had ik vanmorgen een leuk filmpje op Hyves, ik moest er tenminste erg om lachen en plaats het hieronder.
Niet dat ik dat ook ooit ga doen natuurlijk.... hihihi

Ria Donderdag 26 Februari 2009 at 7:04 pm | | Standaard | Tien reacties

Molen de HoopSinds de molenaars een abonnement op mijn filmpjes hebben kan ik het niet laten er een te maken als ik een molen zie draaien.
Vanmiddag was dat molen 'de Hoop'.
Ik zag het al bij het naderen van Zierikzee, want hij torent hoog boven 'de stad' uit en bepaalt mede daardoor de skyline van Zierikzee.

De boodschappen zijn weer binnen.
Morgen is Joop jarig, dan moet er toch wat lekkers in huis zijn natuurlijk.

Ria Woensdag 25 Februari 2009 at 7:51 pm | | Standaard | Achttien reacties

Dromen zijn bedrogOnze huiseendjes zijn ook weer gearriveerd en zwemmen dagelijks een rondje in de vijver. Ik vraag me af of dat elk jaar weer dezelfde zijn, je zou het bijna denken.
En kijk eens naar die lucht...!
Hij was niet heel de dag zo blauw hoor, maar vanmiddag toch een aardig tijdje, dat doet een mens goed.

Vanmorgen rond een uur of zes had ik een vreselijke nachtmerrie, dat was lang geleden.
Een angstige droom, heel onsamenhangend en verwarrend en dat je op het eind geen kant op kunt, je wilt wel schreeuwen, maar er komt geen geluid en dit keer kwam er 'iets' (een soort monster) de trap op en ik stond met mijn rug tegen de deur, ik had het gevoel of 'het' dwars door me heen ging.
Doodsbenauwd was ik en ook toen ik al wakker was, was 'het' nog voelbaar aanwezig en durfde ik er bijna niet uit om wat te gaan drinken. Er kwam ook een hondje in voor, dus heb ik gelijk maar gekeken of Simba nog lekker lag te slapen en natuurlijk was dat het geval.
Daarna niet veel meer geslapen en heel de dag een beetje vaag gevoel.

Ria Dinsdag 24 Februari 2009 at 7:02 pm | | Standaard | Vijftien reacties

Stukje bij beetjeVanmiddag was ik voor de afwisseling eens aan de andere kant van het eiland, de Schelphoek.
Ze zijn daar na de verzwaring van de dijk een stukje verderop, nu duinen aan het aanleggen aansluitend op het stukje strand.
We hebben er een eindje gewandeld en ik heb wat foto's gemaakt om weer eens wat mee te fröbelen, waar ik dan weer uren mee bezig ben want dat gaat traag.
Ik zal er straks hier nog een paar bij zetten
Verder ben ik nog lekker een beetje aan het poetsen, af en toe eens wat, het is best nodig.
De duiven zijn nu ook op het lichtnet aangesloten, de puntjes worden op de i gezet.

Ria Maandag 23 Februari 2009 at 7:32 pm | | Standaard | Tien reacties

Zonder zonIk heb afgelopen week nog geprobeerd haar te pakken en vast te houden, maar dat is niet gelukt, ze is weer helemaal verdwenen en in geen velden of wegen te bekennen. Tot even... zo rond een uur of elf het leek of ze het zou gaan winnen van de bewolking, ik kreeg gelijk een stoot energie en heb zomaar achter elkaar alle ramen gezeemd, van binnen en van buiten, heerlijk. Eenmaal klaar, was de zon nergens meer te bekennen en was het weer waterkoud.
De wereld ziet er anders uit met schone ramen vind ik, heel je huis lijkt schoner.
Morgen ga ik, als het droog blijft tenminste, buiten eens een beetje opruimen. De geraniums van vorig jaar doen het nu echt niet meer, het ziet er allemaal zo triestig uit, het wordt tijd voor een blommetje, of een bolletje, in ieder geval een beetje kleur.

Ria Zondag 22 Februari 2009 at 8:00 pm | | Standaard | Tien reacties

SteurTopDe laatste duinversterking vond hier in 1989 plaats. In de zeereep vóór de Zouten Haard is toen een duin met uitzichtplateau gemaakt (Steurtop). (De link is een pdf bestand over de duizend jaar duinvorming en duingebruik op de kop van Schouwen, voor buurtbewoners misschien best leuk, ik vond het tenminste wel leerzaam)

Het bankje staat bovenop het duin bij de eerste overgang aan de Rampweg.
Het is hoogste punt daar en heel af en toe ga ik er eens zitten, zoals vanmiddag.
Als je naar rechts kijkt zie je de aanzet van de Brouwersdam met daarachter het Grevelingenmeer, naar links kijk je richting Renesse.
Het was er heerlijk, eindelijk zon!

Ria Zaterdag 21 Februari 2009 at 8:02 pm | | Standaard | Twaalf reacties

EtappesEr zit weinig gang in me, wat dat betreft passen Simba en ik goed bij elkaar op het moment, ik moet me inhouden om niet op elk bankje dat ik tegen kom te gaan zitten en als de zon geschenen had, had ik dat ook zeker wel een keer gedaan. We zijn door Renesse terug gelopen en hebben daar bij de visboer een visje gekocht voor bij het avondeten en een bakje kibbeling voor onderweg. Ze was nog warm en ik nam voorzichtig een hapje, blies voor wat afkoeling en liet de hand met de rest van het stukje naar beneden zakken, ter hoogte van de neus van Simba, ze dacht dat ze het kreeg en hapte het zo uit mijn handen, ze had blijkbaar ook trek.
En alles is vuil en stoffig, ik moet nodig weer eens een beetje poetsen. Daar ben ik dan ook voorzichtig aan mee begonnen, maar er brak een pot en er viel een dopje dat daarna nergens meer te vinden was... dat vind ik soms zo raadselachtig, zo klein was het nu ook weer niet en het viel niet ver. Overal gezocht maar het bleef spoorloos. Inmiddels was het alweer etenstijd, morgen maar weer verder.

Ria Vrijdag 20 Februari 2009 at 8:11 pm | | Standaard | Acht reacties

Duister't Wordt al een heel huis voor de duiven.
Eén hok kan al helemaal verduisterd worden, dat moet kunnen anders gaan ze te vroeg in de rui als ze moeten vliegen geloof ik, de andere volgt nog.
Er zijn al hokjes waar ze in kunnen zitten en een heuse vensterbank, daar zitten ze graag op.
Er is ook een duivenlog (filmpjes).
Hier staat het e.e.a. en hier en het verhaaltje van Joël is gewoon lekker duidelijk en daar lees ik ook voor het eerst dat er geld in omgaat.
Je kunt blijkbaar inzetten op een winnaar, goh... en er zit een slot op de deur want ze worden ook nog weleens gestolen.

Ria Donderdag 19 Februari 2009 at 7:30 pm | | Standaard | Tien reacties

Teut en twitterWieneke had het goed gezien gisteren hoor, de heks was dronken!
Toen ik haar vandaag weer zag bekende ze dat ze door de aanhoudende kou wat in de put zat en daardoor naar de fles had gegrepen. Ze was inmiddels nuchter en kon ook weer uit de voeten op haar bezem, de zon scheen en uit pure vreugde cirkelde ze een rondje door de lucht. Normaal gesproken gebeurt dat alleen bij volle maan natuurlijk.

Ik heb ook wel van de zon genoten, maar wat blijft het ontzettend koud, brrr..
De narcissen komen hier nu ook boven de grond en de bomen staan op springen, die zie je zomaar verkleuren, ik tenminste wel.

Na lang twijfelen ben ik nu ook aan het Twitteren , er wordt zoveel ophef over gemaakt de laatste tijd dat ik het ook wel eens uit wil proberen, dan weet ik tenminste hoe en wat en kan het altijd nog in de prullenbak als het niet bevalt.

Ria Woensdag 18 Februari 2009 at 7:48 pm | | Standaard | Dertien reacties

In afwachting vanVanmiddag een onderzoekend rondje door de tuin gedaan.
Er valt nog geen bloemetje te bekennen, het enige 'vrolijke' dat ik tegenkwam was de heks op het weck-ding, zij wacht ook op de zon vertelde ze.
Ik vroeg of ze die zelf niet tevoorschijn kon toveren, maar ook zij is uitgeput van de kou en regen en heeft ook eerst weer wat zonnestralen nodig om op kracht te komen. Dat schiet niet op zodoende.
Verder was het een spelletjes en computerdag voor ons allebei, voor Joop was het ook te koud om aan het duivenhok te werken, die heeft van ellende maar de belasting aangifte gedaan, toen hij klaar was had hij een ei gelegd zei hij....
Hoe zou het met Truus zijn, we hebben niets meer gehoord maar als het goed is liggen er bij haar nu twee.

Update:
's Zondags kijk ik er altijd naar uit, wijntje, kaasje, stokjebroodje en Carlo en Irene.
Ze moeten verdwijnen omdat de sponsor stopt, dat mag natuurlijk niet zomaar gebeuren, er valt vast wel iets te regelen, een andere sponsor of zo, in elk geval even laten weten dat je het er niet mee eens bent, als je ook fan bent tenminste...... ze moeten blijven

Ria Dinsdag 17 Februari 2009 at 7:41 pm | | Standaard | Veertien reacties

BaaldagVerder wil ik er maar niet al teveel woorden aan vuil maken.

Ria Maandag 16 Februari 2009 at 8:12 pm | | Standaard | Elf reacties

Top en flopZolang ik die andere nog niet heb ben ik nu helemaal uit de brand hoor, zeker nu het niet zo heel erg koud is, want gevoelig zijn die topjes best wel.
Niet dat er op dit moment zoveel te fotograferen valt, maar ook voor het hekkedingetje is het erg handig.

Eindelijk hebben we het zoekgeraakte cdtje van Adobe gevonden, ik blij natuurlijk, want de versie die ik nu heb daar zit de helft niet in en de schuifjes schuiven voor geen meter, het lijkt wel of daar ook een fout in zit, afijn lang verhaal kort.... het lukt niet...
Die cd is goed en als je alles verwijdert en opnieuw installeert moet het toch weer werken...?

Ria Zondag 15 Februari 2009 at 7:20 pm | | Standaard | Elf reacties

O o o o...Wat zit ik toch weer te klungelen, stukje klaar even nog iets opzoeken en hoppa, weg stukje!
Met de foto's idem dito, steevast als ik in Adobe even iets wil doen open ik eerst de verkeerde, die het niet meer doet, dan moet ik wachten tot die stopt waar hij niet verder gaat.... en kan dan pas de andere openen, ondertussen reutelt het spul dat het een lieve lust is.
En nu weet ik het niet meer.
Ik weet nog wel dat het prachtig weer was. We hebben uren gewandeld want Simba had geen zin en omdat ik toch door heb gezet deden we er zodoende erg lang over. Het zal toch zover komen dat ik op den duur alleen een rondje ga doen, zeker als het wat warmer wordt. Dan maar twee rondjes, eentje met en eentje zonder hondje.

De bomen kleuren al, vooral de wilgen krijgen altijd als eerste een prachtige lichtgele gloed.

De Strao van Renesse zit er op, ze hadden prachtig weer natuurlijk.
Kijk hier voor een filmpje

En sinds vandaag zijn we in Scharendijke weer een restaurant rijker, of we er nog niet genoeg hebben.
Pizza en shoarma staat er o.a. op het menu, dat ik ging zoeken waardoor alles kwijt ging.
Ik kan er niets over vinden en weet ook nog niet hoe het heet, dat volgt dus later.

Ria Zaterdag 14 Februari 2009 at 8:31 pm | | Standaard | Vijftien reacties

Even voorstellenDit zijn ze dan, ons eerste koppeltje.
We hebben ze Kees en Truus gedoopt. Kees staat links op de foto en zoals je ziet zijn ze al druk met het maken van een nestje, zodat Truus daarin haar eerste eitjes kan deponeren. Spannend want het kan ook zomaar zijn dat het niet lukt tussen die twee, wat me sterk lijkt want de echte kunnen het ook al jaren samen goed vinden.
We zijn vanmiddag even bij ze langs geweest, Joop heeft de foto gemaakt, want ze zaten achterin het hok en daar ben ik niet in geweest.
Ik heb me ondertussen met Max vermaakt en dat was duidelijk te ruiken toen we thuis kwamen ...

Update
Ik rook naar Max natuurlijk! En dat rook Simba weer, dus ik werd van top tot teen besnuffeld........pffff.... ik moet ook alles uitleggen hè! ;-)

Update 2
Net een telefoontje van de duivengoeroe, Truus heeft haar eerste ei gelegd!

Ria Vrijdag 13 Februari 2009 at 7:16 pm | | Standaard | 21 reacties

De tweedeDe eerste LP die ik ooit kocht was er eentje van Harry Belafonte, van hem is bijna niets te vinden op You Tube, tenminste niet iets dat ik de moeite vind te plaatsen.
De tweede was van Esther en Abraham Ofarim , waarvan bijgaand filmpje.

Op het strand kreeg ik vanmiddag nog een behoorlijke sneeuwbui over me heen, er was verder dan ook niemand te bekennen. De foto's zijn niet goed, er zal wel iets verkeerd hebben gestaan.
De trui terug gebracht en gewoon geld terug gekregen i.p.v. een tegoedbon, wat ze dan nog weleens willen flikken.
Nog wat boodschappen in Zierikzee en toen was de dag weer voorbij.
Voor het gemak een pizza voor Joop en stokbrood voor mezelf.
Vandaag een jaar geleden ontmoette ik Fialas en haar vriendin, toen was het heel wat aangenamer weer.
Morgen vrijdag de 13de, ik denk dat ik dan maar binnen blijf.

Ria Donderdag 12 Februari 2009 at 7:45 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Fris en klein

De zon scheen heerlijk vanmorgen en toen Joop wakker was na zijn nachtelijke rit, heb ik gelijk alles naar buiten gegooid en in de wasmachine gestopt, van het bed dan. Een hoop huidschilfers uit het matras opgezogen en het meeste lekker buiten gedroogd. Ik liep al dagen op een goed moment te wachten en heb het zodoende net goed gepakt want vanmiddag regende het alweer.
Voor het eerst met mijn nieuwe schoenen gewandeld, ze zijn nog wel stug hoor, 't is weer even doorbijten, maar dat komt wel goed.
Samen met Miriam was ik even in Renesse tussen de middag. Zij koopt niet alleen wat ze nodig heeft, maar snuffelt heel de winkel door of ze verder nog iets ziet, dat is niets voor mij dat getut.
Zo liepen we ook even bij het Delta Warenhuis, ik zag een shirt voor Joop voor de helft van de prijs, dat achteraf te groot blijkt of de verhoudingen kloppen niet, dat moet dus terug. Voor mezelf had ik een paar nieuwe sloffen, die zijn te klein, tenminste ze passen wel, maar dan zonder sokken, dat had ik vorige keer ook al, gelukkig worden die dingen steeds groter en op den duur kan je er gewoon ook met sokken aan in. Volgende keer toch maar een maatje groter nemen.

Ria Woensdag 11 Februari 2009 at 7:20 pm | | Standaard | Veertien reacties

NatHet grootste deel van de dag zitten prutsen om een fotomapje te maken.
Er is een actie bij de Hema, twee voor de prijs van één, dat kan ik niet laten lopen natuurlijk, leuk voor de kinderen.
Het was er ook echt weer voor, al kan ik nu geen foto meer zien.
Het filmpje kwam ik ook nog tegen, badderende eendjes in mei, daar wordt een mens toch wel een beetje blij van, al gaat de kwaliteit bij You Tube er niet op vooruit, je ziet bijna niet meer dat het eendjes zijn, maar jullie doen het er maar mee voor vandaag.

Ria Dinsdag 10 Februari 2009 at 9:01 pm | | Standaard | Negen reacties

Salud vierde!

LAATSTE NIEUWS

SCHARENDIJKE - Eterij/tapperij Salud uit Scharendijke is maandagmiddag in Amsterdam als vierde geëindigd in een landelijke wedstrijd bier tappen en gastheerschap van bierbrouwer Heineken.
Salud werd eerder tweede in de regionale wedstrijd, waardoor het mee mocht doen aan de landelijke finale. Afgelopen jaar brachten vijf anonieme juryleden een bezoek aan de tapperij. Ze letten onder meer op de manier waarop een biertje wordt getapt en de helderheid van het glas.
Salud werd vorig jaar nog vijfde.


Hartelijk Gefeliciteerd Gwen en Maurice!

Ria Maandag 09 Februari 2009 at 8:51 pm | | Standaard | Tien reacties

VorderingenEven een fotootje hoe het er nu uit ziet, het is zelfs al groen.
Vanmiddag kwam ook de duiven goeroe even langs, hij helpt met tips en onze twee duiven zitten nu bij hem. Als ik het zo hoor krijgt Joop het er nog druk mee, de hokken moeten dagelijks schoongemaakt worden en het is ook belangrijk als je met ze praat en voeren natuurlijk en dan zijn ze nog niet eens aan het vliegen en alle andere zaken die er ook nog bij komen kijken. We zullen het allemaal wel weer beleven.

Ik ben vanmiddag een tijdje met het Lentekind liedje in de weer geweest.
Niet dat het nu al zo lenteachtig is, maar ik was al een tijd van plan er eens iets mee te doen.
Nu wordt het tenminste netjes bewaard.
Kijk en geniet.... of niet.

Ria Maandag 09 Februari 2009 at 7:22 pm | | Standaard | Veertien reacties

AfwijkingToen ik er voorbij liep dacht ik, hé een uitroepteken!
Hebben jullie dat nou ook zulke dingen, of ligt het aan mij en is het misschien een afwijking.
Niet zoveel gedaan vandaag, een beetje met de foto's geklungeld en van hot naar her gehuppeld, op het net dan hè.
Voor de liefhebbers van palenrijen op het strand, heb ik er hier wat bij elkaar gezet, allemaal afgelopen donderdag gemaakt.

Joop deed vanmorgen gelijk zijn timmerkleren aan, het lijkt wel of er haast bij is.
Het is ook vooral komisch en jammer dat er geen camera bij staat. De bijenstal is scheef, dat kwam niet zo nauw, maar nu alles afgetimmerd moet worden is dat niet handig natuurlijk, hij komt nogal eens mopperend binnen. Of hij denkt dat hij een linkerdeurpost maakt en het blijkt een rechter te zijn, die eigenlijk een centimeter langer had moeten zijn en als ik dan even moet helpen om het spul vast te houden zodat hij er een schroef ik kan draaien, dan lig ik daarna wel helemaal dubbel als blijkt dat de schroef in de lucht prikt, zodat alles naar beneden valt als ik het los laat.
We tobben vrolijk verder.

Ria Zondag 08 Februari 2009 at 7:17 pm | | Standaard | Twaalf reacties

SamenHoe lang ik al aan het tobben ben om twee lagen van foto's samen te voegen weet ik niet, maar eindelijk is het me gelukt! Ik kon het 'overlay' knopje maar nergens vinden. Gisteren ging het een keer per ongeluk, maar toen wist ik niet meer wat ik gedaan had, zo blijf je zoeken natuurlijk. Ik ben helemaal blij, zo zie je maar weer dat de aanhouder wint. Met bovenstaande foto heeft het overigens niets van doen, die is wel bewerkt maar niet met lagen. Twee krukken die ook bij de Kringloop buiten stonden.

Het lijkt wel of de dood overuren draait.
Op verschillende logs lees ik over overleden familieleden en vanmiddag stond er zelfs een lijkwagen in de straat. Meneer den B. is gisteravond overleden, zo vertelde de buurman. Tweeennegentig jaar is hij geworden en op een paar weken ziekenhuis na altijd nog samen met zijn vrouw in hun huisje. Hij was vaak wat in de tuin aan het scharrelen als ik langs liep en we maakten dan soms even een praatje over het weer of de tuin. Ook ging hij dikwijls een rondje rijden in zijn elektrische rolstoel. Hij wist blijkbaar precies hoe ver hij met een volle accu kon komen, want toen vorig jaar een paar honderd meter van zijn huis verwijderd de stoel begon te haperen en nog maar met kleine schokjes vooruit ging en ik hem vroeg of ik even moest duwen, zei hij: "welnee dat is nie nodig ô, dat leste stikje douw' ik zelf wè", hij kon er hartelijk om lachen.
En nu zit mevrouw den B. alleen in haar huisje....

Ria Zaterdag 07 Februari 2009 at 7:17 pm | | Standaard | Acht reacties

Palen en plannenVanmiddag waren we op het strand van Westenschouwen, veel palen foto's zodoende. Het was er heerlijk, met af en toe een zonnetje.

Wat data voor degenen die dit weekend plannen gaan maken voor de komende tijd:

De Straô dit jaar:
Renesse 14 februari
Haamstede 21 februari
Noordwelle 28 februari
Ellemeet 7 maart
Scharendijke 14 maart
Serooskerke 21 maart

Concert at Sea wordt dit jaar een hele happening en wel op 26 en 27 juni, voor een rustig weekendje hoef je dan dus niet deze kant op te komen. Als je erbij wilt zijn kunnen de kaarten besteld worden.

Beach Boom 14 maart 'ritme de la luna'.

De kermis gaat zo langzamerhand weer beginnen.

Ria Vrijdag 06 Februari 2009 at 7:26 pm | | Standaard | Negen reacties

Lekker buitenDat er van wandelen vandaag weinig terecht zou komen had ik eigenlijk wel verwacht, aan mij lag het niet, maar Simba was stijf of had gewoon geen zin, want aan het eind van de straat liet ze duidelijk blijken niet verder te willen en ging in de remstand. Ik ben toen maar omgedraaid en heb een beetje vertier in Zierikzee gezocht. Joop had vierduimers nodig voor zijn hok, dus eerst naar de Praxis. Ik kom daar niet zo vaak dus je zoekt je rot, maar eindelijk zag ik de tamelijk grote spijkers in bakjes liggen, tien moesten het er zijn. Op naar de kassa en ik legde netjes mijn spijkers op de band, helemaal verkeerd natuurlijk want in de doe het zelf worden spijkers net zo behandeld als banaantjes in de supermarkt, ze moeten gewogen worden en daarna met een bonnetje beplakt.
Eenmaal klaar bij de Praxis kwam ik langs de 'nieuwe sportzaak' , die er al bijna een jaar blijkt te zijn. Tijd om er eens binnen te kijken en te informeren of ze misschien wanten hadden. Wanten hadden ze niet, niet met klepjes tenminste, maar schoenen wel! Die van mij gaan alweer lekken en laten overal los, dat krijg je ook met dat goedkope spul, vandaar dat ik maar weer eens een paar degelijke heb aangeschaft.
Daarna nog even naar Sonja gezwaaid waar de stoeltjes van de foto buiten stonden. Het was een heerlijk middagje zodoende, waarbij ik even mijn (sombere) gedachten kon verzetten.

Ria Donderdag 05 Februari 2009 at 7:37 pm | | Standaard | Twaalf reacties

SomberZowel het weer als ik zelf waren wat aan de sombere kant vandaag.
We zijn wel helemaal naar de kleine duintjes gelopen vanmiddag, daar was ik al maanden niet meer geweest. Een pittige wandeling zodoende, maar Simba loopt nog braaf mee. Soms blijft ze een beetje achter en moet ik even wachten, het helpt ook als ik wat tegen haar praat, dan moet ze wel natuurlijk want dan lopen we te praten.
Joop zat al ongeduldig te wachten toen ik thuis kwam, ik moest even helpen met de platen te versjouwen. Hij was druk met het hok al loopt hij nu nog meer te meten en te prakkiseren hoe hij het allemaal in het vat zal gieten.

Adobe wil niet opstarten, ik heb nog wel een ander, maar die werkt niet fijn.
Ik snap er geen bal van, nooit problemen en ineens start het niet meer op.
CDtje ook nergens te vinden natuurlijk, bah!

Ria Woensdag 04 Februari 2009 at 8:08 pm | | Standaard | Zestien reacties

Het beginDe eerste duifjes hebben we al, ik heb nog geen foto want ze zijn zolang ergens anders ondergebracht.
Joop heeft een klok systeem met nog wat andere spullen gekocht, dat is hij vanmiddag op wezen halen en daar zaten ook twee duiven bij, met stamboom.
Die zitten nu samen in een hok en kunnen zodoende voor nageslacht gaan zorgen, spannend hoor. 't Zijn mooie duifjes zei de kenner.
Het was niet zo heel koud vandaag, de wind was in elk geval een stuk minder en zodoende kon Joop wat aan het hok sjouwen, zo komt hij ook weer eens van zijn stoel en nu kunnen we natuurlijk bijna niet wachten tot ze er in kunnen.

Ria Dinsdag 03 Februari 2009 at 7:02 pm | | Standaard | Zeventien reacties

Hier en daar.

Nu hadden wij eens sneeuw vanmorgen terwijl de rest van Nederland zonder zat.
Joop was al heel vroeg opgestaan, terwijl de rest van Nederland nog sliep, hij moest met de taxi een oude dame op Schiphol ophalen. Ze had een rolstoel nodig dus daar zou ze zich melden, maar al wie zich meldde, geen oude dame.
Heel Schiphol op zoek, omgeroepen, niet te vinden. Na een paar uur bleek ze al lang en breed thuis te zitten. Het was een nogal verstrooide oude dame.
Hij was er ruim zeven uur zoet mee geweest, dat zijn geen leuke dingen.

Simba en ik hebben ons snel even omgedraaid op het strand.
Simba voor een vlugge plas en een poep en ik voor wat snelle foto's, we waren gauw weer bij de warme kachel.

Vanavond zaten we een tijdje zonder internet, terwijl de rest van Nederland dat wel had natuurlijk...

Ria Maandag 02 Februari 2009 at 7:55 pm | | Standaard | Veertien reacties

WintersDeze brandganzen hebben weinig last van de kou, er zitten er honderden hier achter het dorp en vaak staan er vooral 's zondags vogelaars met kijkers naar te turen. Vandaag niet, de oostenwind maakt het bar koud, al viel dat vanmiddag met de zon erbij best nog wel mee. Op dit moment lijkt het of de wind nog iets aantrekt en het ziet er naar uit dat er ook nog nattigheid gaat vallen. Ik heb de gordijnen al dicht en de sauna brandt weer even om het hier op temperatuur te houden. 't Is winter!

Eén februari.
De watersnoodramp wordt weer herdacht en er vielen drie verkeersdoden, hier en hier en hier, allemaal in de buurt.

Ria Zondag 01 Februari 2009 at 6:23 pm | | Standaard | Elf reacties