Voor iedereen

Ria Woensdag 31 December 2014 at 6:23 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags:

Jaren later

Ik zag een hoop stofwolken in de verte en vroeg me af waar ze van waren. Dat werd me al gauw duidelijk. Een paar dagen geleden had ik al gezien dat de ramen eruit waren en dat er een begin was gemaakt met de sloop, ik had me voorgenomen een foto te maken maar was er al voorbij eer ik er erg in had en dacht dat die kans nog wel zou komen... niet dus.

Het is weg. Foetsie. Jammer.

Hier kondigde ik het al aan en hier dacht ik dat het ging gebeuren en hier maakte ik foto's binnen.

Het heeft dus al met al nog wel een paar jaar geduurd, Elkerzee zal nu echt nooit meer hetzelfde zijn.

Wij wel hoor.

Een rimpeltje meer en wat grijzer misschien, maar een kniesoor die daar op let.

Niets veranderd toch?

Die eerste achtenveertig jaar is ook niets, het is nu meer een kwestie van gezond blijven.

Ria Dinsdag 30 December 2014 at 5:00 pm | | Standaard | Dertien reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Na de kerst

Geen foto's gemaakt vandaag, dus dan nog maar een paar van Didi gisteren in de sneeuw.

Ik heb de ballen en de lampjes alweer opgeruimd. De zon scheen lekker naar binnen vanmorgen en ik was klaar met die donkere-dagen-lampjes, hoezo donkere dagen, de zon scheen volop!

Het buitenboompje brandt nog wel.

Een beetje gesopt en gestoft en vanmiddag gewandeld.  De sneeuw was zo goed als verdwenen, net als de zon trouwens.

Er waren blijkbaar wat problemen met reageren, ik heb nu een paar vinkjes weggehaald ergens, dus nu zou het beter moeten gaan. E.e.a. had te maken met het al of niet aanstaan van de flash player.

Ria Maandag 29 December 2014 at 6:37 pm | | Standaard | Zeven reacties

Heuglijke dag

We waren nog maar net onderweg vanmiddag toen ik ineens, voor de tweede keer in mijn leven, een ijsvogeltje zag. Ik keek goed waar het heen vloog en pakte ondertussen mijn fototoestel en wonderwel lukte het me om een foto te maken, twee zelfs, maar op de tweede vloog het alweer weg.

Een maagdelijk wit schelpenpad hadden we, het was best oppassen geblazen want eerdere ondergesneeuwde plassen waren best glad.

Bijna maagdelijk tenminste...

Het was heerlijk!

Op deze heuglijke dag, waarop onze jongste alweer 45 werd.

Ria Zondag 28 December 2014 at 3:51 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Pyamadag

Wat een 'verrassing' vanmorgen, ik sprong een gat in de sneeuw maarnietheus.

Didi vindt er ook niets aan, dus van ons mag het weg die vieze papzooi.

Morgen in elk geval zon zegt de weerman, dat is ook beter voor de stroomvoorziening.

Zodoende hielden we maar een pyamadag vandaag, ook weleens lekker.

Ria Zaterdag 27 December 2014 at 6:04 pm | | Standaard | Vijftien reacties
Gebruikte Tags: , ,

Kerst 2

Vanavond aten we een heerlijk kerstmenu bij Salud. Dit zijn mijn bordjes, Joop had vlees. Eerst was er ook nog een amuse, daar heb ik geen foto van gemaakt.

We hebben gezellig zitten smullen met z'n allen en ondertussen wat spelletjes gedaan.

zoals ik zie ik zie wat jij niet ziet en geen ja geen nee zeggen, dat is behoorlijk lastig hoor.

En nu maar even uitbuiken, met nog een afzakkertje.

Ria Vrijdag 26 December 2014 at 11:23 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Kerst 1

We deden een dagje Nijkerk vandaag. We spraken af bij het Erkemeederstrand, maar dat was nog even zoeken. Lekker gewandeld met de hondjes en daarna aan de koffie met krans en kerst m&m's.

Er waren zelfs cadeautjes, daar wisten wij niets van, want dat hadden ze een week of twee geleden al van opa gehad, toen die in de buurt was en toen we nog niet zouden gaan vandaag. Maar ja soms veranderen de dingen en geen haar op mijn hoofd die aan cadeautjes dacht anders had ik er ook nog wel een kleinigheidje onder gelegd.

Ze gaan naar de musical met mama. Deze kreeg ik :-)

We aten Sushi, Ik had het nog nooit zo uitgebreid gegeten, maar het is lekker hoor, al vind ik wel dat er soms erg overdreven over wordt gedaan, een portie tjap tjoi, of babi pangang vlak ik ook nog steeds niet uit... dat eten we eigenlijk nooit meer. De Chinees is uit de tijd zeker.

Het was gezellig.

Straks lekker in mijn eigen bed... en voor nu... dit!

Ria Donderdag 25 December 2014 at 8:33 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Spam

Ja ik blijf maar spammen met mijn foto hoor, hij is per email verstuurd, stond op Facebook en als je hem dan nog niet gezien hebt staat hij tot slot nog hier.

De wind is gaan liggen en de regen gestopt.

Vanavond om vijf uur was het nog licht!

Nog een paar dagen en het fotojaar 2014 kan afgesloten worden, 2015 is al aangemaakt.

Fijne Kerstdagen allemaal!

Niet te veel gekke dingen eten hoor, daar krijg je alleen maar buikpijn van en hevige krampen. Dat wil toch niemand!

Ria Woensdag 24 December 2014 at 3:42 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Drukte

Op de valreep van dit jaar kreeg ik nog een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek darmkanker. De 16e lag het in de bus, de volgende dag deed ik het op de post en vandaag was de uitslag er al, best snel dus.

Ik kan wat dat betreft goedgekeurd het nieuwe jaar in.

Vandaag scheen eindelijk de zon weer eens, het waaide nog wel hard maar je kunt niet alles hebben natuurlijk. En kijk toch eens naar die boom. zo zag hij er vorig jaar uit, dat komt zeker helemaal goed.

De plek waar de nieuwe supermarkt van het dorp zou moeten komen. Ik hoop dat het nog lang niet zover is, en eigenlijk dat het er zeker voorlopig niet van komt. In een klein dorp als het onze hoort de supermarkt in de kern en daar is best nog plaats voor. Ik zie ook weinig nieuws op de site eigenlijk, dus misschien was het een hoop drukte om niks.

Ria Dinsdag 23 December 2014 at 6:20 pm | | Standaard | Zes reacties

Nieuwe schoenen

In de paar uurtjes dat het licht was vandaag paste Joop wat schoenen en dan gaat het er natuurlijk niet alleen om hoe ze eruit zien, maar vooral hoe ze zitten.

Deze zijn het geworden en natuurlijk wordt het ritsje van de oude nog gemaakt... daar kan hij nog geen afstand van doen.

En toen heb ik het poppetje waar ik mee bezig was ook maar een paar schoenen aan gedaan. (Het is moeilijk ze op de foto te krijgen met dit donkere weer het wordt snel vlekkerig, om te scannen is de scanner te klein)

Ria Maandag 22 December 2014 at 7:06 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , ,

Overdenken

'Wasse en draoge', want goedkoop tarief in het weekend.

Erwtensoep maken met op de achtergrond 'Serious Request' en daarna lekker kleuren en een beetje prakiseren...

Wat vreseijk dat dat toch allemaal gebeurt met die meisjes, maar is er dan ook geen mogelijkheid die debielen die dat flikken aan te pakken vraag ik me af. Daar hoor ik eigenlijk niet zoveel over, die gaan maar ongestraft hun gang.

Het Rode Kruis geeft voorlichting aan publiek, politie en strijdkrachten over de gevolgen van seksueel geweld en gaat het gesprek met hen aan. Enerzijds zodat de slachtoffers niet uitgestoten worden van de gemeenschap, anderzijds zodat seksueel misbruik tijdens oorlog en conflicten afneemt...

is het enige dat ik daarover lees.

Er is wat dat betreft ook genoeg ellende in ons eigen land natuurlijk maar e.e.a. maakt het wel bespreekbaarder en wie weet dat door deze actie er ook hier meisjes zijn die 'wakker'  worden, zo bekijk ik het dan maar.

Gelukkig leven we in Nederland niet in een oorlogssituatie. Maar het is goed dat we deze dagen in Nederland stil staan bij seksueel geweld en hoe ontwrichtend de gevolgen hiervan kunnen zijn. In oorlogsgebieden, maar ook in andere delen van de wereld en zelfs dicht bij huis achter de voordeur. Laten we daarom dit probleem onder de aandacht houden, ook als straks de rust op de Grote Markt in Haarlem is teruggekeerd en het Glazen Huis weer is afgebroken.

Zo is't maar net!

Ria Zondag 21 December 2014 at 3:34 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Bezorgd

Vandaag kwam mijn langverwachte kruidenrekje precies volgens afspraak binnen. Heel mooi, zo'n mooi kruidenrekje heb ik nog nooit gehad! Af en toe moet je gewoon eens wat in de fik steken, zei Joop, maar dat vind ik wel wat ver gaan.

Niet echt wandelweer, ik ging even naar het strand waar het best druk was met Duitsers,  denk ik zomaar.

Daarna weer gauw terug naar de 'radio'. Serious Request kijken en luisteren en ondertussen een beetje kleuren. Mijn shirtje kwam vandaag ook binnen, de post had het druk met me zodoende.

Morgen hopelijk weer wat minder stormachtig.

Ria Zaterdag 20 December 2014 at 6:35 pm | | Standaard | Elf reacties

Gesnoep

Dag regen en wind, hallo zon!

Aan het eind van de morgen was het zover en ging ik lekker op pad met Didi.

Bekende weg misschien, maar ja dat rondje doe ik wel vaker en het gaat mij meer om te laten zien hoe het was vandaag, met foto's van vandaag.

Later betrok het wel weer een beetje en deden we even boodschappen in de stad. Mijn tekenblok was bijna op dus ik ging even naar Meneer Zwart voor een nieuwe.

In alle winkels is het snoepen geblazen, ik mag dat wel hoor. In de PLUS op het dorp zou je bijna een extra rondje doen, erg gezellig ook. De HEMA had chocoladehulstblaadjes en zelfs bij de aardappelboer stond een bakje chocoladeballetjes :)

Ria Vrijdag 19 December 2014 at 6:47 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Venster op de wereld

Bogerdweg 24 Dreischor

De plek waar mijn zus en ik geboren zijn en waar we afgelopen zomer nog samen op de stoep stonden maakt deel uit van de vierkante kilometer bij Dreischor, die van uiteenlopende kanten werd onderzocht en verhalen werden opgetekend van mensen die in het gebied wonen en werken.

Vanmorgen stond er weer een stukje in de krant, er was een boek uit en een paar mensen hadden dat ontvangen. Dat boek wilde ik natuurlijk ook wel hebben en omdat Joop toch even naar Zierikzee moest bracht hij het voor me mee.

Het is een prachtig boek geworden en ik ben bijna trots dat ik daar op die plek geboren ben, maar dat zou natuurlijk voor iedereen zo moeten zijn, waar ter wereld ook want, zo eindigt het boek:

Iedere regio verdient zo'n vierkante kilometerverhaal. Niet in de laatste plaats wil het boek ertoe bijdragen dat men bewust en met respect met de leefomgeving van mensen, planten en dieren leert om te gaan. Omdat alles er gebeurt wat er op de wereld te vinden is: liefde en verdriet, strijd en rust, overleven en sterven, winnen en verliezen.

Deze dans van het leven is overal op uniek maar toch universele manier gaande. Dat maakt deze kilometer een waar 'venster op de wereld'.

Ria Donderdag 18 December 2014 at 6:12 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Bizonder

Vanmorgen kwam Didi ineens met een dode mannetjes fazant aanzetten en legde die netjes op de deurmat, hij was nog slap, ik heb niet gevoeld en heb geen idee hoe ze eraan kwam... bah!

Ik heb hem in een plastic zak gedaan en in de rolemmer gedumpt.

De gans van de foto zat gisteren doodstil en bewoog geen vin... uh veer

vandaag kwam ik er weer langs en voorzichtig probeerde hij weg te lopen, mank. Die had vast een ongelukje gehad, maar zal het zo te zien wel redden.

Bloeiend fluitekruid met kerst vind ik ook wel heel bijzonder.

Ria Woensdag 17 December 2014 at 6:31 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Anti anti

Op het mideen van de dag een heerlijke lange wandeling gemaakt en veel licht gehapt, dat helpt echt hoor. Nog even doorbijten.

Na de wandeling gooide ik wat zand op het bruggetje want dat was spekglad, veel te gevaarlijk en ik harkte nog wat blad bij elkaar. De hedera valt uit, dat is wel een beetje raar hè, een maand of twee geleden zag hij er nog zo uit en wat er nu nog aanzit zal er ook nog wel afvallen als ik het zo bekijk.

Sinds de brand heb ik een keramieken braadpan, die waren de volgende dag bij de Praxis in de aanbieding. Dat bevalt uitstekend! Ten eerste ziet je eten er al een stuk smakelijker uit in zo'n witte pan en ten tweede heb ik onder het eten niet het idee dat ik anti-aanbaklaag zit te eten. Ik vind het geweldig!

Ria Dinsdag 16 December 2014 at 7:01 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Maandag

Vanalles wat vandaag, zon en regen, met de kou viel het mee gelukkig. We deden een rondje Ellemeet en liepen aansluitend even langs de winkel voor wat boodschappen. Net op tijd in de winkel want er viel een flinke bui.

Hopelijk blijft het lekker zacht net als vorige winter zodat al deze knoppen open gaan, dat lijkt me nu weleens leuk, want echt uitbundig heeft hij nog nooit gebloeid onze Pauwlonia Tomentosa.

En ik heb er weer eentje af. Het is weer tijd voor iets anders.

Ria Maandag 15 December 2014 at 5:12 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , ,

Proeven

We waren het al langer van plan, eindelijk moest die oude fles port maar eens open en dat doe je dan natuurlijk het liefst met mensen die dat weten te waarderen.  'Wij brengen wel een kaasje mee' riepen ze spontaan een paar maanden geleden en vandaag wat het eindelijk zover.

Er werden ook nog een paar flesjes wijn uitgezocht natuurlijk

en netjes afgestoft

de kurk van de port was broos geworden, maar daar zaten wij totaal niet mee. De port had er niet onder geleden en smaakte uitstekend of zoals Muriel zei na de eerste slok 'niet normaal!'

daarna proefden we wat wijntjes en de term 'ik ruik stal' was voor mij in dit verband nieuw, maar ik begreep het wel en daarna rook ik hem ook :)

De kleur van de port was bijna rose erg apart.

Heel gezellig geborreld en gekletst zodoende, dat doen we nog eens!

Oja en kaasjes waren er ook en worstjes, allemaal lekkel!

Ria Zondag 14 December 2014 at 11:11 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Licht

Vandaag gooide ik binnen nog wat lampjes neer. Zo lijkt het misschien maar zo is het niet hoor, dat had nog heel wat voeten in de aarde. De oude had ik weggegooid, dus ik ging eerst om nieuwe vanmorgen en informeerde nog of het wel geel licht was, ja dat was het en het was ook led verlichting, precies wat ik wou. Ik nam twee doosjes mee en begon gelijk om ze op te hangen, ook eentje bovenop de geschilderde spiegel een heel gepeuter met plakband maar eindelijk kon ik ze aandoen.... wit licht. Het andere deed ik in een pot, het moest dan maar wit zijn, het zou wel wennen dacht ik.

Toen ik even later de kamer binnenkwam was er eentje uit, ik morrelde wat en toen deed hij het weer, even later weer hetzelfde, dan toch maar terug om om te ruilen en natuurlijk keek ik toen of er gele waren, niet in led maar wel gewone, dus nam ik die en de ander mocht ik ook nog omruilen, dus even later weer terug. Na drie ritjes naar Renesse, had ik eindelijk het gewenste licht in huis. Nu maar hopen dat ze blijven branden.

Zoals u ziet is de jaarlijkse kerstkaart ook weer binnen, bedankt Brillie!

Ria Zaterdag 13 December 2014 at 6:20 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

In gedachten

Onze gebeden worden aardig verhoord als ik het zo bekijk, de gebedsvlaggetjes slijten behoorlijk bij deze wind. Ik laat ze hangen tot ze 'op' zijn, zo hoort het ook. Geen idee wat erop staat maar het is vast goed :)

 De foto is van eergisteren zoveel blauw hebben we vandaag niet gezien hoor, maar tussen de buien door heb ik aardig droog kunnen wandelen terwijl de wind langzamerhand in kracht af nam.

Terwijl ik zat te kleuren stond de begrafenis van Fabiola aan, altijd indrukwekkend die koninklijke begrafenissen en de muziek was mooi, inclusief iets Spaans vrolijks waar iedereen ineens blij van werd zo leek het en mee ging zitten zingen. Apart was dat de kist op de grond stond, mij was het niet eens opgevallen en wie denkt daar nu aan om het zo te doen, Fabiola klaarblijkelijk. Mijn moeder was fan en leefde mee als ze weer eens zwanger was en vond het sneu als het weer niet doorging. Zo heb ook ik weer even terug zitten denken, aan mijn eigen moedertje en hoe het ook alweer was... toen...

Ria Vrijdag 12 December 2014 at 4:52 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Veiligheid

Oeps, dat ging even niet goed vanmiddag in Middelburg. Gelukkig was ik het niet. Joop deed iets verkeerd, wilde keren en toen zag hij iemand over het hoofd.

Nu ja het is kapot en wordt gemaakt, gelukkig zijn we goed verzekerd.

De ander had alleen een lekke band, maar wilde wel dat er politie bij kwam, dat leverde wegafzetting en zwaailichten op wat eigenlijk nergens voor nodig was.

Zodoende zat ik wel lang te wachten want we zouden nog boodschappen doen als Joop terug was uit Middelburg, dat deden we ook nog wel, maar nu heb ik nog geen nieuwe muis (gewoon vergeten) en Joop kocht verkeerde wijn bleek toen we weer thuis waren, echt dat je denk wat kan er nu nog fout gaan vandaag...

Eenmaal thuis begon ik aan de pasta. Ik gebruik tegenwoordig andere saus, erg lekker, echt dat je zegt ik proef de zongedroogde tomaatjes en de eerste keer dat ik het gebruikte was er ook niets aan de hand, ik draaide en het potje ging open, maar de potjes daarna niet en ik weet echt niet wat ik verkeerd doe.

Het potje heeft een veiligheidsdeksel, dat blijkt, bij ons moet er eerst een gat ingeslagen worden wil het open gaan. Iemand ervaring met zulke dekseltjes?

Ria Donderdag 11 December 2014 at 7:00 pm | | Standaard | Vijftien reacties

Poep en vlekjes

Bij het poepruimen kwam ik de paddenstoelen weer tegen, er zijn wel een paar heksenkringen. Op de foto hierboven denk ik dat dat de zwart witte veldridderzwam is, als ik tenminste in mijn boekje kijk, maar ga ik dan weer googlen dan ziet het er weer heel anders uit, ik eet maar niets.

We hielden het bij spinazie met een worst vanavond.

En misschien is dit de gekroesde melkzwam wel, groot zijn ze in elk geval, maar ook beschermd, dus dat zal wel niet.

Kijk maar.

Ik was vanmorgen even bij de dokter en heb nu drie vlekjes minder, eentje op mijn hoofd, waar steeds een korstje op kwam. Dan ging ik zitten krabben, net als mijn pa, vreselijk vond ik het altijd als hij dat deed, dus weg ermee voordat ik in zijn voetsporen treed. Ook nog twee in mijn decolleté, niet dat het daar mooier van wordt, maar het waren harde dingetjes, dat voelde niet fijn. Zo gebeurd! "Nog meer?" riep de leerling dokter vrolijk zwaaiend met haar stikstof staafje, ik hoefde maar te wijzen. Maar er was niets waar ik me nog aan stoorde verder.

Joop was naar een cursus vandaag, allemaal voor het duivenpenningmeesterschap (dat is een mooi wordfeudwoord). 

Ik kleurde, ruimde poep, terwijl ik 'tulpen uit amsterdam' floot (niemand kon het horen) en wandelde wat in de zon.

Ria Woensdag 10 December 2014 at 4:09 pm | | Standaard | Negen reacties

Strandleven

We waren op het strand vandaag, het was er gezellig, er viel van alles te zien, zoals leuke golven.

De Yerseke 63 was met sleepnetten in de weer, wat natuurlijk veel meeuwen aantrok.

En ik maakte foto's en filmpjes, altijd leuk. Bij het inzoomen een beetje gebibber maar dat kan bijna niet anders.

Een paar weken geleden vroeg ik me nog af waar toch die slurfjes die boven het zand uitstaken van waren, nou dat weet ik nu, van de mesheften (dankjewel Richard).

Honderden lagen er vandaag, daar kwamen ook meeuwen op af en kraaien, of is het een kautje, het smaakte goed in elk geval. (leuk filmpje vind ik zelf)

En toen ik thuiskwam was ik weer een tijdje zoet met wat ik geschoten had.

En dat allemaal nadat ik vanmorgen eerst nog een tekening af had gemaakt.

Al met al  een fijne dag!

Ria Dinsdag 09 December 2014 at 4:45 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Na regen...

..komt nog meer regen.

Ik keek eens op buienradar en dacht dat het wel droog zxou worden, dat was het eigenlijk al, maar het was nog zo donker. En dat bleef het.

Ik was zeiknat eer ik thuis was.

Niks an.

En ik heb er ook niet van genoten, nergens van eigenlijk vandaag.

Ria Maandag 08 December 2014 at 6:56 pm | | Standaard | Dertien reacties
Gebruikte Tags: ,

Zondag

We zijn inmiddels de 300.000 vieuws gepasseerd, daarom mag hij even in de herhaling :-)

Verder was het gewoon een leuke zondag.

Ria Zondag 07 December 2014 at 10:01 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Soepdag

Nog een lijst onderhanden genomen vanmorgen, mijn potje is nog lang niet leeg, dus eens kijken wat ik nog meer kan doen. Deze lijst heb ik niet echt helemaal dekkend geschilderd, morgen nog een beetje opschuren en kijken of het dan goed is.

Het was heerlijk zonnig vandaag, helder ook.

Joop doorkruiste nederland met een duif of veertig voor een keuring en ging op de terugweg even in Nijkerk op de koffie.

Wij deden een rondje en ik maakte een grote pan erwtensoep. Ik ga van de zaterdag maar weer eens een ouwerwetse soepdag maken, makkelijk, gezond en lekker! Didi vond de restanten van de hamschijven die ik niet in de soep deed overheerlijk, ze likte wel tien keer haar bak uit...

Ria Zaterdag 06 December 2014 at 5:11 pm | | Standaard | Twaalf reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Decembrrr

 december is eindelijk losgebarsten

met vol verwachting kloppende harten

en op de achtergrond een volle maan

gaan we er hoopvol tegenaan

dat deze maand maar rustig mag verlopen

en ik gewoon mijn rondjes kan blijven lopen

in een polder wit of zwart

dan is het een december naar mijn hart

ons boompje heeft een kluit

en ziet er met zijn 200 lampjes heel mooi uit

lekker buiten voor het raam

daar blijft het heel december staan

volgend jaar weer met het kluitje in de volle grond

zo blijft ons boompje nog lang gezond.

Ria Vrijdag 05 December 2014 at 6:19 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Met effect

Voor het eerst ijs op de vijver vanmorgen en het is er ook niet af geweest vandaag, het was frisjes maar toch best lekker om buiten te zijn. Ik stoeide even met de tweehonderd lichtjes en die zitten nu in de boom. We wandelden door de polder, lekker doorgestapt dan blijf je vanzelf warm.

Er was bomijs, heel veel ganzen en af en toe stond ik even stil. Eenmaal weer thuis deed ik nog wat strikjes in de boom en schuurde de lijst lichtjes op.

Die heeft nu het effect dat ik voor ogen had, erg leuk.

Verder heb ik mijn oude telefoon weer in gebruik, die andere beviel niet, bellers kon ik zowat niet verstaan en  appen is ook niets voor mij. Misschien was het tijdstip ook verkeerd zo vlak voor krst en volle maan.

Ria Donderdag 04 December 2014 at 6:30 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Shoppen

Ik was die rare sombere gouden ijst allangka zat, dus ik ging vanmiddag maar eens even naar Mien, want Mien heeft ook verf. En eenmaal thuis begon ik gelijk, in plaats van eerst eens op het gemak wat filmpjes te bekijken en me te verdiepen in hetgeen ik ging doen. Stom natuurlijk, maar zo gaat dat meestal, ook met gebruiksaanwijzingen.

Nu is de lijst dus mooi grijzig wit, maar de versiersels zijn bijna niet meer te zien, dus ik moet toch nog eens aan de gang, ik dacht aan een tweede laag, maar ik denk nu dat ik eerst moet schuren en dan misschien met een donkerder kleur eroverheen. Ik zal het Mien eens vragen die weet dat vast.

Ik vind het nu al een hele verbetering, maar ik denk dat het nog veel mooier kan. Wordt vervolgd.

Voordat ik naar Mien ging was ik al bij Life and Garden om even rond te kijken en een paar kaarsen te kopen, Didi mocht vandaag overal gezellig mee naar binnen en bij Life and Garden hebben ze ook koekjes bij de kassa. Feest!

Daarna gingen we naar de kapper, die heeft dan wel geen koekjes maar die vinden we gewoon heel lief. Wat haar betreft ben ik dus ook klaar voor de komende feestdagen.

Van de lampjes is verder niets gekomen maar dat was te voorzien, ik had het al gezegd en dan komt er meestal niets van en bovendien vonden we het veel te koud. Ook nog een rondje door de Xenos gedaan, maar daar konden we verder niets vinden. Jammer dat er geen honden meer in de Hema mogen anders hadden we daar ook nog even een rondje gedaan, als we samen zijn zet ik haar niet buiten op de stoep. Vorige week deed ik het wel even omdat ik een shirtje wilde kopen, maar ik vind het niets. Ik had al geprobeerd haar mee naar binnen te nemen, onder het mom van 'ik weet nergens van', maar werd al snel teruggestuurd.

Ria Woensdag 03 December 2014 at 6:37 pm | | Standaard | Elf reacties

Opgewonden

Joop heeft weer een nieuwe en ik dacht ik probeer het nog eens een keer dan kan ik ook eens 'appen'. Er is tegenwoordig op veel plaatsen wifi, want ik ga er geen duur abonnement voor nemen natuurlijk. Maar als het dan bij de eerste poging al niet lukt geef ik het alweer snel op, want dan geeft het alleen maar ergernis. We proberen het nu nog een keer door het geheugen leeg te maken, of terug naar de fabrieksinstellingen, want ik hoef al dat spul van Joop niet en als het dan nog niet gaat hou ik het gewoon bij mijn ouwe vertrouwde.

Verder begint het met dit donkere weer toch wel weer te kriebelen wat de lichtjes betreft. Ik heb vorig jaar alle oude buitenzooi weggegooid, daar waren zoveel lampjes van kapot dat het er tijd voor was. Een boompje had ik vorige week al gekocht en vanmiddag haalde ik een dot led lampjes, want dat is het als je ze uit de doos haalt en als je die af gaat wikkelen draait het hele zootje in elkaar, dan krijg je als je niet goed uitkijkt één grote knoop van 200 lampjes. Dat heb ik zien te voorkomen door stukje bij beetje de kronkels eruit te draaien, dan weer een stukje dot en daarna weer een stukje kronkels. Ik heb nu een tamelijk rechte, opgewonden sliert die ik zo weer af kan wikkelen.... *kuch*.

Morgen eens kijken of ik ze alle 200 kwijt kan in mijn ieniemienie boompje.

Ria Dinsdag 02 December 2014 at 7:11 pm | | Standaard | Twaalf reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Licht happen

Lekker veel buiten geweest op het lichtste deel van de dag, voozover dat er was.

Een rondje Ellemeet, met een stukje strand.

Weinig mensen te zien, wel aanrollende golfjes

en een enkele meeuw.

Eenmaal thuis deed ik nog een rondje door de tuin

en zag dat we allemaal hele grote paddenstoelen hebben

niet erg eetbaar denk ik

ook al zien ze er best smakelijk uit. Het lijken wel pannenkoeken.

Ria Maandag 01 December 2014 at 5:41 pm | | Standaard | Dertien reacties
Gebruikte Tags: , , ,