Leutig

Eindelijk weer eens de tuin in vanmorgen. Lekker veel gedaan ook en tussendoor wasjes, gewoon lekker bezig dus.

Op onze wandeling kwamen we deze vlindertjes tegen, het wemelde ervan op die paar bloemen.

Eenmaal weer thuis waren Joop en Martin druk aan de arbeid

Tijd voor koffie! Maar mijn apparaat was al een paar maanden aan het sukkelen, lekken, oververhit en niet doorlopen van het water. Ik bleef maar ontkalken en zeefjes schoonmaken en nu ging het dus helemaal niet meer.

Ik had geen zin heel internet af te gaan zitten struinen, ik ben naar bcc gereden. daar stond een hele rits op=op aanbiedingen en nu heb ik er eentje waar je bonen in gooit (veel goedkoper dus), een heel ander systeem. Eens kijken of we daar morgenochtend koffie uit kunnen krijgen.

Ria Vrijdag 31 Juli 2015 at 7:59 pm | | Standaard | Acht reacties

Saai weer

Er zijn misschien mensen die het weer saai vinden, maar ik vind dat allerminst, het is elke dag weer anders (kijk maar eens naar de foto's van gisteren) en vaak onderwerp van gesprek. Meestal hebben we het er pas over als het ons niet bevalt of afwijkt van wat 'normaal' is.

Vandaag beviel het niet. Daarom heb ik het er maar even over. Het regende voornamelijk telegraafdraden en ik maar wachten tot ze een keer op waren. Dat leek halfverwege de middag het geval, de zon kwam er zelfs door al was dat van korte duur, want even later nam ik deze foto's.

Verder deed ik eigenlijk niets... dat mag als je met pensioen bent.

Ria Donderdag 30 Juli 2015 at 7:02 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , ,

Buiig

Zoek de verschillen!

Ik had het er al eerder over dat die grote blaren begonnen te woekeren en overal naar toe kropen en vanmorgen begon ik eens met wat wortels weg te spitten, het is nu tenslotte lekker nat allemaal, maar dat viel niet mee het zijn stevige jongens. Intussen had ik me ook alweer tig keer geprikt aan die misselijke puntige blaadjes van de Mahonia, die werd ook te groot daar, ik moest steeds veel wegsnoeien om er nog een beetje langs te kunnen.

Dus heb ik gelijk mijn kettingzaag maar eens tevoorschijn gehaald en de boel omgezaagd. Hoppa! Weg ermee! Fijn! En ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik smeerde de zaagsneden in met Round-up, anders staan ze er volgend jaar weer. En dat doe ik ook bij de grote blaren, dat zijn hele dikke wortels, daar spit ik een stukje tussen uit en daar doe ik het ook bij... ssst.

Het ging nog net in t-shirt, maar zweten was er niet bij, lekker doorgestapt onder het mooie wolkendek.

Onderweg kwam ik het schapenvrouwtje tegen en ze vertelde dat er een mooie heksenkring was bij het oude kerkhof, dus paste ik mijn route aan voor een paar foto's.

Jammer dat er gegraven was, hij was nu net niet mooi rond.

Ik keek ook nog eens op het kerkhof zelf, daar was er ook eentje.

De enige die daar nog weleens bezoek krijgt is Marinus Lokker, hij werd maar 34, man en vader en dat in 1951. De plastic bloemetjes waren weggewaaid, ik heb ze weer een beetje in de grond geduwd.

Ria Woensdag 29 Juli 2015 at 6:24 pm | | Standaard | Tien reacties

Bolletjes

Met dit weer begin ik alweer aan bolletjes wol te denken, het nieuwe breiboek is er ook al zag ik.... maar toch wacht ik nog maar even, het is tenslotte nog lang geen herfst en ook de bedoeling dat er in elk geval een stukje geschilderd wordt, al heb ik weinig zin en zeker vandaag niet.

Didi wilde rechtsaf dus gingen we rechtsaf, ik liet haar de route maar bepalen  en zo liepen we lekker met windje mee achter de dijk.

Vanmiddag reed ik nog even naar het opiumveld, die stonden ook nog overeind, er was inmiddels wel bewaking.

De zaadbollen staan schots en scheef

geen idee of daar nu nog iets van terecht komt, qua oogst, ik zal het eens in de gaten proberen te houden de komende dagen.

Ria Dinsdag 28 Juli 2015 at 6:34 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Er is meer..

Ik heb het uit.

Dat is niet zo moeilijk hoor, want het zijn 'maar' 93 blz.

Moeilijker is het om het allemaal te begrijpen, dat doe en kan ik niet, ik heb tenslotte niet gestudeerd en er komen ook zat ingewikkelde mogelijke verklaringen voorbij. Ook heb ik geloof ik nog nooit een boek met zoveel vragende zinnen gezien. Ruud is vooral op zoek, heeft veel vragen en probeert daar een verklaring/antwoord voor/op te vinden.

Ik geloof wel dat er iets is, er gebeuren tenslotte zat onverklaarbare dingen, maar om dat nu allemaal te willen verklaren, daar zal je dan wel weer wetenschapper voor moeten zijn.

Misschien geeft hij ergens een handvat naar een verder stadium, want volgens mij is hij er zelf ook nog niet helemaal uit.

Het boek eindigt als op bovenstaande foto en daar kan ik me wel in vinden.

Nieuwschierig geworden? Bestel het hier, de oplage is beperkt.

Vandaag was er vooral veel wind en hebben we heerlijk 10,5 km gewandeld. Morgen nog maar een keer.

Oh ja ook de nieuwe kleurtjes geprobeerd. Het lijkt eenvoudig van die dikke punten, maar secuur werken gaat daarmee veel minder makkelijk, ook als je groter probeert te werken vanwege de dikte. Daar ben ik nog niet uit. Het is nog niet af, dus nog geen foto.

Ria Maandag 27 Juli 2015 at 6:36 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

Stoppels

De reiger had zo te zien ook wat stormschade opgelopen, maar verder heb ik op wat afgewaaide takken na, niets schokkends kunnen ontdekken.

We hebben heerlijk gewandeld in de zon met een verfrissend windje.

De 'heeste' was al gemaaid. Een veld stoppels achterlatend waar ik vroeger zonder probleem op mijn blote voeten overheen liep, ik deed toen namelijk alles blootsvoets. Boer Goemans had het er jaren later nog over.

Het zal alweer snel een zwarte geploegde lap grond zijn.

Vanmiddag ruimde ik tuin wat op, maar het begon alweer snel te regenen. Alles staat er nu zodoende wel lekker opgefrist bij.

Ria Zondag 26 Juli 2015 at 5:42 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Bradernie

Je zal maar pas je nest uit zijn en bij zo'n storm je kostje bij elkaar moeten zoeken tussen de omgewaaide stoelen en bloempotten. Hij loopt er nog een beetje verschrikt bij.

De braderie werd niets. Ik ben nog wel even naar het dorp gelopen, maar meer dan een kraampje of vijf zes was er niet en die werden toen ik terug liep alweer opgehaald. Toch kwam ik nog met kersen en kibbeling thuis. Lekker!

De konijnen hebben het tot groot genoegen van Didi ook overleefd. Balletjes zijn zooo 2014...

Inmiddels schijnt het zonnetje weer, het waait nog wel hard, maar we gaan nog maar even kijken hoe de toestand op het dorp is.

Ria Zaterdag 25 Juli 2015 at 6:05 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Oh kom er es kieke...

Joop had vorige week weer bloemen gewonnen met de duiven, een Lobelia en een Cosmos atrodinges, dus die heb ik eerst eens in de volle grond gezet vanmorgen, kijken of ze zo de winter doorkomen.

De uil heb ik een stok gegeven om zijn voeten op te laten rusten, dat zit vast veel makkelijker. Gelijk de paal ook nog maar een kleurtje gegeven.

Daarna even naar Zierikzee, wat was het druk overal, maar ja soms moet je er toch even doorheen. Op de terugweg even over Brouw voor een paar harinkjes en onderweg naar huis kwam ik voorbij een lap vlas en omdat ik deze zomer bijna nog geen vlas gezien heb stopte ik even voor een paar foto's.

Deze stond nog overeind, maar dat zal niet lang meer duren, net als met al het andere rijpe koren op het land. Nog even en alles is weer kaal.

Toen ik daar klaar mee was en naar de auto liep stopte er een auto, 'heb je weer iets gevonden?" vroeg hij en ondertussen maakte ik een foto van Edie. Hij vindt het vast niet erg dat hij nu hier staat.

Morgen Schearendiekdag.

Hopelijk valt het reuze mee met het weer, zoals zo vaak als er storm en regen wordt voorspeld.

Ria Vrijdag 24 Juli 2015 at 6:25 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Zus en zo

Janny is ook aan het faceboeken geslagen, vindt het leuk, maar snapt soms niet hoe iets moet, dus hebben we een beetje geoefend vandaag.

En gewandeld natuurlijk! Joop ging niet mee vanwege zijn rug. Freek heeft wel haaruitval, maar kan daar ook prima mee wandelen, hij is alleen nog wat voorzichtig vanwege verbrandingsgevaar. Het staat wel wat vreemd en hopelijk komt zijn mooie haardos ook nog eens terug maar voorlopig gaat hij even gemillimeterd door het leven.

Het was niet zo heel erg heet gelukkig en we gingen ook niet zo heel ver.

We ontmoetten onderweg ook nog een echtpaar afkomstig uit Dreischor. De vrouw viel met haar fiets net toen ze ons voorbij gereden waren en had lelijke schaafwonden, maar het waren ouwe taaien, een beetje Dermatol deed wonderen en natuurlijk waren het bekende namen vooral voor Janny, die gaat daar vanavond op bed nog eens verder over nadenken zei ze.

En als klap op de vuurpijl trakteerde Freek ons vanavond op een lekker etentje. We hebben heerlijk gesmuld en veel gelachen.

Ria Donderdag 23 Juli 2015 at 7:55 pm | | Standaard | Zes reacties

Samenloop

Ik denk eigenlijk dat ik geen erg aangenaam gezelschap was de laatste dagen. De verkoudheid had mij behoorlijk te pakken, gisteren liep het water de hele dag door uit mijn neus, daar wordt een mens niet vrolijk van, niezen, proesten, snuiten, hoofdpijn, het liefst ben je dan een beetje op jezelf natuurlijk. Bij Joop was het eergister in zijn rug geschoten, dus die was ook al niet te genieten. Een ongelukkig moment om visite te hebben.

Ruud en Ulrike stonden vanmorgen al klaar om te vertrekken toen wij net wakker werden, het was een snel afscheid zodoende. Volgende keer beter!

Het is ook leuk om te zien hoe mensen zich de blokhut eigen maken. Zij hadden er een heuse slaapkamer van gemaakt met nachtkastjes en een bedlampje. Ik laat iedereen dat maar lekker zelf doen, want de één wil dit zus en dat zo en de ander juist weer andersom.

Vandaag is het gesnotter iets minder. Niet al te ver gewandeld en alles weer gewassen en opgeruimd. Diepvries even ontdooit want die was nu lekker leeg.

Morgen komt mijn zus, met haar nieuwe kale man. Ik ben best benieuwd.

Ria Woensdag 22 Juli 2015 at 6:48 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Ongrijpbaar

Eindelijk weer voor de bbq vandaag.. tenminste dat we van te voren konden zeggen zullen we vanavond!?

We hebben gesmuld na mijn voorbereidingen en de kookkunsten van Joop, wij zijn een gesmeerd team. Ruud en Ulrike bevalt het hier goed blijkbaar, ze plakken er nog een nachtje aan vast..

Voor Ruud zijn het spannende tijden. Na drie jaar worstelen wordt donderdag zijn eerste boek uitgegeven en is het vanaf dan gedrukt en wel te bestellen.

Een ongrijpbare kwestie, het onverklaarbare verklaard, dat zijn geen hapklare brokken.

Natuurlijk ga ik het lezen en proberen het te begrijpen. Het is makkelijk geschreven zegt hij zelf, maar Ruud kennende heb ik daar zo mijn twijfels over.

Zo omschrijft hij het zelf in het kort.

Ria Dinsdag 21 Juli 2015 at 6:58 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

Juli-tuin

Vandaag wat tuinfoto's die ik in juli maakte.

Het miezerde en ik kwam doorweekt thuis van het wandelen, lekker opgefrist, dat wel.

We zouden bbquen, maar voor de zekerheid toch maar mossels gehaald.... nu schijnt de zon volop, het is een rare zomer.

Ria Maandag 20 Juli 2015 at 5:17 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: ,

Komen en gaan

Hebben we toch weeral visite, dus ik maak het kort, want ze zijn er nog maar net.

We hebben wel al een hapje gegeten bij Zee en Meer en borrelen nog even na bij het kacheltje.

Ik kreeg ook nog een cadeautje. Nu kan ik natuurlijk niet wachten om die eens te proberen.

Ria Zondag 19 Juli 2015 at 8:54 pm | | Standaard | Acht reacties

Poeperdepoep

Een dagje tuin vandaag en ook weer duivendag natuurlijk, waarop de goeroe gezellig mee komt wachten.

Tussendoor was er nog een minder leuk klusje want de logees van afgelopen week hadden werkelijk heel de wc in de blokhut vol papier weten te proppen, dus die moest eraf, gekit en wel. Een fijn poepkarwei.

De riolering liep vorige week al niet lekker dat was opgelost, maar nu zat de pot dus nog vol. Ik heb de dames toen een cursus 'gebruik toiletpapier' gegeven. Ik hoop dat het geholpen heeft.

Hoeveel velletjes gebruikt u nu gemiddeld?

Alles is nu weer fris en fruitig, wij ook.

Vanavond was ik nog even achter de dijk en liep weer naar dat paradijselijke plekje. Er was weer niemand, op een paar zeilers in de verte na, dus ik deed weer lekker alles uit zwom een stukje, heerlijk!

Ria Zaterdag 18 Juli 2015 at 8:37 pm | | Standaard | Negen reacties

Snoeien doet groeien

Gelijk na de koffie weer in de tuin aan de slag vanmorgen, niet dat dat nu ineens weer zo hard nodig was, maar dat is nu eenmaal mijn ritme. Met de kinderen over de vloer ga je zitten wachten tot iedereen wakker is, ontbeten heeft en er eindelijk eens iets ondernomen wordt, dat is nu eenmaal zo, ik neem maar aan dat dat overal zo is, het is nu eenmaal vakantie en dan wordt er niet gehaast.

Het gras is weer gemaaid, de lavendel geknipt, het dode hout uit de rozemarijn, alles nog maar eens water gegeven en de wingerd ook geknipt aan mijn kant. Snoeien doet groeien is nu eenmaal het gezegde en dat is echt zo. Met een beetje gelukt bloeit de lavendel nog een keer en anders heb ik komende winter mooie bosjes.

Daarna een klein rondje rond het dorp, lekker achter de dijk geslenterd waar Didi even kon zwemmen. Joop vermaakte zich ergens anders en bracht eind van de middag een smerige auto terug die ik toen ook nog maar heb gewassen en uitgemest.

Ik heb een voldaan gevoel, het was een welbesteedde (of is het nu welbestede) dag.

Ria Vrijdag 17 Juli 2015 at 6:41 pm | | Standaard | Dertien reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Eindelijk zon

Eindelijk zon vandaag. Vanmorgen eerst alles ingepakt en opgeruimd en daarna de meiden naar het strand en Sil en ik een flinke wandeling, waarbij de honden af en toe even het water in konden, want op het laatst werd het toch alweer vrij warm.

Heel de dag door wasjes gedraaid en alles ligt alweer schoon in de kast, het was zo droog in de wind.

Na de runderworst met boontjes en komkommer, gingen ze weer op huis aan.

Het waren een paar hele gezellige dagen, alleen had ik ze wat beter weer gegund, maar ja dat hebben we nu eenmaal niet in de hand.

Ria Donderdag 16 Juli 2015 at 7:01 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , ,

The day after

Vanmorgen gaf ik alweer in de miezerregen de cadeautjes een plekje en de zonnebloemen van de meiden een flinke pot. Die groeien nog wel een stukje als het meezit.

Een vlinderhuisje moet vooral beschut hangen en er moeten nog een beetje rommeltjes in zodat de vlinders zich thuisvoelen. Broeden doen ze er niet in..

We maakten wat foto's met de honden en een filmpje voor Dagmar die vandaag jarig is. Wat een mooie fotogenieke meiden zijn het toch.

Didi leek er verlegen van te worden.

Eind van de middag kwam nicht Petra met man en kind gezellig even langs op de eco scooter, ze waren in de buurt en brachten de zon mee!

Vanavond kookte ik weer een heerlijke maaltijd, spitskool met kip en rijst.

Ria Woensdag 15 Juli 2015 at 7:57 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Bedankt!

Vanmorgen liepen we eerst een rondje door een miezerig Zierikzee. We wilden eigenlijk naar het Gravensteen, maar dat gaat alleen nog op afspraak, dus na wat boodschapjes keerden we huiswaarts.

Daarna ergerden we ons vooral niet aan niets en daarna deden Sil en ik een ronsje door een nog steeds miezerige piolder, het was niet anders.

en net toen ik de moed op begon te geven, zo rond een uur of zeven werd er toch eindelijk nog voor me gezongen met bloemen en al!

en daarna aten we samen een hapje bij Salud, lekker en makkelijk.

En bij thuiskomst een prachtig gemeentebosje aan de deur.

Allemaal hartelijk bedankt voor de felicitaties, kaartjes, bloemen, complimentjes en wat al niet meer.

Ria Dinsdag 14 Juli 2015 at 10:31 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Inspiratiedinges

Het is jammer voor de kinderen dat ze zulk rotweer treffen. Gelukkig is het de meeste tijd wel droog geweest vandaag, maar als het dan tegen de avond weer begint te regenen ziet het er toch wel somber uit buiten.

We brachten vandaag een bezoekje aan het nieuwe inspiratie centrum, leuk om eens even binnen te kijken natuurlijk, maar het blijft een lelijk ding.

Filmpjes over plaatsen en dingen in de omgeving. Als je op een plek op het kaartje drukt zie je die in het groot.

Een keukentafel waar van alles te koop ligt, zoals boekjes met verhalen van bekende Zeeuwen, Zeeuwse lekkernijen, een inelkaarzetvogelhuisje wat je dan zelf kunt beschilderen, folders, zukke dingen.

Die luikjes kan je open doen en dan staat daar waar de foto over gaat in verschillende talen, het meeste is dan wel bekend natuurlijk.

Je kunt er je kaartje of een foto ophangen, dat deed Miriam natuurlijk.

En daarna klommen we naar boven. Daar moet je dan wel € 3 p.p. voor betalen, kinderen betalen per lengte, als ze klein zijn tenminste, die van ons waren al te groot.

Heel erg hoog is het niet, je bent er zo. Leuk om de omgeving nu eens van deze plek te bekijken, ik doe het vaak genoeg andersom.

We maakten nog eens een fotootje of wat en daalden toen weer af.

Vanavond maakte ik pasta, dat kan gewoon lekker uit een bakje voor de tv :-)

Ria Maandag 13 Juli 2015 at 6:31 pm | | Standaard | Vier reacties

Bezigheden

"Koeien? Waar..!?"

"Ik zie geen koe hoor, jij?"

"Welnee, geen koe te bekennen."

Wij deden een wandelingetje vanmiddag en de rest ging toeristje spelen in Renesse.

Vanavond bbqueden we alweer, er was nog genoeg over van gisteren en anders moest ik dingen weg gaan gooien, dat is ook zonde natuurlijk.

Het was wel wat winderig, maar goed te doen en ik vind het altijd erg makkelijk in plaats van dat gepruts in de keuken. Wachten tot het vlees klaar is gaat dan zo tegenwoordig.

en oma maakt daar dan weer een paar fotootjes van, die moet tenslotte toch ook wat te doen hebben. Zo houden we elkaar bezig.

Opa kookte, die doet dat altijd als we buiten eten :-)

Oh ja en de sauna werd ook weer eens gebruikt sinds jaren, hij doet het nog!

Ria Zondag 12 Juli 2015 at 8:00 pm | | Standaard | Zeven reacties

Even wennen weer

De dametjes zijn er weer. Levi is er niet bij want die heeft een voetbalkamp of zoiets.

De tent staat weer, bedden zijn opgeblazen en kijk eens daarachter, wie is dat nu weer...

Kennis gemaakt met Gert, de nieuwe vriend van Silvia. Het is weer even wennen natuurlijk, maar ach dat Nijkerkse accent dat kenden we al, zelfs de naam is niet vreemd.

En hij mocht al op Joop zijn scooter, nou dat wil toch wel wat zeggen. ;-)

Ria Zaterdag 11 Juli 2015 at 9:29 pm | | Standaard | Zes reacties

Zo gepiept

Vanmorgen kwamen ergens een paar grote berenklauwen voorbij. Die staan hier ook, dus ik zette mijn fototoestel op het putje, liep snel naar de andere kant van de weg waar Didi lekker tussen de blaren kroop en wachtte op de piep van de zelfontspanner. Ik zie nog geen vreselijke blaren of blazen, dus het zal wel meevallen.

Ze sprong ook even later lekker het water in, het was mooi helder en omdat we vroeg op pad waren nog lekker koel.

"Mam, kan jij die mouwen wat korter maken, ze zijn net wat te lang..." vroeg ze gisteren en vanmorgen ging de telefoon met de vraag of het al klaar was, dus vanmiddag gelijk maar aangepakt. Wonderwel goed gelukt, 't was psies goed!

En toen was het alweer bijna etenstijd.

Zodoende kwam er van heermoes trekken niets en Joop had ook al weken lopen zeuren of ik zijn waterloopje schoon wilde maken, daar groeide vanalles en het kwam er maar niet van. E.e.a had wel tot gevolg dat hij het vandaag gewoon zelf heeft gedaan, zo heeft elk nadeel weer zijn voordeel of zoiets :-)

Ria Vrijdag 10 Juli 2015 at 7:09 pm | | Standaard | Vijf reacties

Pauze

Ik vermaakte me vooral met het heermoes vandaag, overal goed voor dat spul, maar bij mij gaat het de kliko in. Het is de eerste keer dit jaar dat ik het verzamel, morgen nog wel een tijdje bezig en dan maar weer wachten tot het terug komt.

'Hee een spin met een rugzak' dacht ik, maar het lijkt een jonge kruisspin met een gezwel of zo.

Vanmiddag lekker gewandeld, daar is het nu ook weer weer voor en ik krijg eindelijk ook weer het gevoel dat mijn lijf 'normale' proporties aanneemt, dat lijkt met die warmte ook op te zwellen tot plus tien kilo.

Zo mag het blijven, dit is fijn, nu drukken we het pauze knopje in tot eind oktober :-)

Ria Donderdag 09 Juli 2015 at 6:19 pm | | Standaard | Tien reacties

Opgefrist

De tuin is weer lekker opgefrist na de regen van vandaag. Vanmorgen nog een beetje extra steun aan de langste stokrozen gegeven die nu, zwaar van het water, wel heel erg scheef gingen hangen.

Verder de klimboel een beetje in goede banen geleid, alles groeit nu als een tierelier en ik ben weleens benieuwd hoe het er over een paar jaar uit zal zien want er staat vanalles door elkaar.

Vanmiddag boodschappen gedaan en naar de kapper geweest.

Ik weet niet meer hoe het beestje heet, maar hij vond het erg gezellig op mijn hand.

Ria Woensdag 08 Juli 2015 at 6:29 pm | | Standaard | Veertien reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Op dreef!

Vandaag lekker aan het soppen en opruimen geweest, het was er weer eens weer voor. Tussendoor wel even gewandeld natuurlijk, wat ziet het er heerlijk zomers uit overal.

De tarwe begint al aardig te rijpen en de 'heeste' ziet al zo geel als wat. Ik vind het een feest om er tussendoor te lopen.

Eenmaal weer thuis weer verder, als het lekker gaat moet je vooral niet stoppen natuurlijk. Mijn tuinhok is nu ook weer netjes opgeruimd.

Dat mag ook wel want komend weekend gaat de camping weer open, dat is hij wel een heel jaar natuurlijk, maar in de zomer vind ik het altijd weer een beetje anders, dan leef je toch meer buiten.

Ik verheug me dan ook zeer op al mijn campinggasten.

Ria Dinsdag 07 Juli 2015 at 6:39 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Verfomfaaid

Hij ziet er een beetje verfomfaaid (leuk woord, ook gelijk maar de titel, dan wordt het nog eens gebruikt) maar dat zag ik net pas, toen ik de foto's ging bekijken.

Hij heeft er al heelwat vlieguurtjes op zitten denk ik.

Ik deed nog eens wat in de tuin en daarna wandelden we een rondje, er waren veel vlinders maar ze wilden niet gaan zitten en het waaide ook nogal. Het blijft dus bij deze ene Atalanta.

Ria Maandag 06 Juli 2015 at 6:26 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Poortwachter

Het stammetje stond al een paar jaar kleurloos te staan en omdat de windgong die ergens anders hing het begeven had besloot ik iets met de staafjes te doen.

En zo kwam van het één het ander, want mijn blikken zijn nog steeds niet leeg.

Het staat wel weer grappig, vind ik.

een heuse poortwachter.... of twee

Ria Zondag 05 Juli 2015 at 3:59 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Rookvlees

Met de warmte viel het wel mee vandaag, al was ik eigenlijk wel toe aan een lekker buitje, maar dat wilde niet lukken. Voor wandelen was het wel te warm dus we bleven lekker in de tuin.

Ik frobelde nog eens wat met een stammetje, dat is nog niet af dus wordt vervolgt.

En vanavond prikten we ergens een vorkje mee. Heb je ooit al eens iemand zo een bbq aan zien maken?

Natuurlijk kwam het allemaal goed met het vlees, het was heerlijk en erg gezellig.

Ria Zaterdag 04 Juli 2015 at 10:51 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Overleven

Ik vind het altijd wel weer een wreed gezicht om te zien hoe een dier een ander dier dood maakt en daarna lekker oppeuzelt... of niet.  Didi heeft ook al twee konijntjes gevangen en daar komt ze dan na een paar dagen mee aangelopen, zo van 'alsjeblieft, ik weet ook niet wat ik ermee aan moet'.

Maar deze poes weet er wel raad mee denk ik en geen enkele poezenorganisatie die in het geweer komt en roept dat alle poezen nu maar eens sla moeten gaan eten. Of dat dit moorddadige gedrag nu maar eens afgelopen moet zijn en de konijntjes op een vreindelijkere manier dood gemaakt moeten worden.

Deze jonge reigers kregen ook les in het vangen van een maaltje, tenminste dat neem ik aan. Pa en ma reiger die de kinderen leren waar en hoe de muisjes en de kikkers te vangen zijn. Veel te veraf maar ik vond het wel leuk.

Vader en moeder zwaan hebben er nog maar eentje over, ik werd goed in de gaten gehouden.

Zo en nu weer even lekker met het water spelen, al is het hier inmiddels heerlijk afgekoeld hoor. Er staat een fijn zeewindje.

Ria Vrijdag 03 Juli 2015 at 7:05 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

Slapen en eten

We werden wakker gebeld door de Ikea bezorgdienst vanmorgen. Hij bracht een leuk pakketje waar Joop weer even zoet mee was. De oude slaapbank was al naar de milieustraat dus we hadden ruimte voor een nieuwe. Ik denk dat deze wel wat lekkerder ligt.

Vanmiddag samen even naar Zierikzee voor wat boodschappen, het was inmiddels al lekker afgekoeld.

Ik heb ze zelf gezaaid en geef ze zelf water , maar ze doen het wel mooi dit jaar.

Ik wilde er altijd wel een tuin vol van, dat vind ik inmiddels overdreven, maar mooi zijn ze wel.

Vanavond een hapje en een drankje op het terras bij Salud, het is weer gezellig op 't durp.

Ria Donderdag 02 Juli 2015 at 7:35 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Kwiet

Wat is er met zulk warm weer lekkerder dan een beetje met water te spelen, dus ik bedacht dat dat vandaag maar eens moest gbeuren.

Ik doe het niet elk jaar, maar zo af en toe eens als het erg warm is bijvoorbeeld, dan was ik het huis. Eerst met de ragebol overal langs en daarna met de slang en een borstel.

Nadat ik alles geragebold had wilde ik de borstel pakken, een tijdje geleden had ik de auto er nog mee gewassen, maar nergens te vinden en ja dan heb ik dat eenmaal in mijn kop en dan moet het ook gebeuren. Die oude steel was trouwens ook een beetje kort en de borstel ook al wat versleten.

Dus ik naar het tuincentrum voor een nieuwe van Gardena, daar was die andere ook niet van ik weet niet hoe we eraan kwamen, ooit eens gewonnen geloof ik. Ik kocht een steel met borstel en een verlengstuk, maar eenmaal thuis kreeg ik het niet voor elkaar alles in elkaar te passen. Joop erbij gehaald die snapte het ook al niet.

Dus ik weer terug. Mijn verlengset was incompleet. Er zijn idioten die gewoon de koppelstukjes van de kaart stelen, nu begrijp ik ook waarom veel dingen compleet in het plastic zitten, dat moet blijkbaar omdat er mensen zijn die er anders niet af kunnen blijven.

Mensen stelen zakjes zaad vertelde de medewerker daar, dan gooien ze zakjes leeg in hun jaszak en frommelen de beveiligde zakjes ergens tussen de rekken. Een zakje zaad van een euro!

Afijn, ik kon na een hoop gehannes aan de slag. Niet dat alles nu zo heel erg schoon is hoor , maar toch wel veel aanslag weg, vooral de carpoort waar de auto altijd gestart wordt, ik weet niet of het daardoor komt, maar die is altijd wel viezig.

En daarna lekker in de schaduw, waar het toch wel warm was, dan kun je beter een beetje met koud water in de weer zijn.

Straks de bloemen water geven, die hebben ook dorst.

En ook maar weer eens wat verf bestellen morgen.

Ria Woensdag 01 Juli 2015 at 6:40 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,