Beleefd

Het was druk op het dorp vandaag. Supermooi weer natuurlijk en omdat hij toch maar in de weg stond zetten we gelijk mijn fiets maar te koop omdat ik toch steeds op die van Joop rijd. Daar waren we al snel vanaf.

Daarna kwamen nicht Lia (dochter van Janny en Freek) met haar man op de koffie. Erg gezellig en een fijne overbrugging tot er werkelijk bezoekers van Beleef Zonnemaire kwamen. Het duurde even maar ik kreeg toch ongeveer 65 man en vrouw binnen. Ik had een papier klaar gelegd en vroeg of ze daar hun naam op wilden zetten zo zou ik een beetje idee krijgen hoeveel het er waren.

Mensen liepen snel voorbij, het is niet echt een opvallende vlag, dus als er niemand was ging ik buiten staan en sprak de mensen aan, dat hielp.

Heel veel leuke reacties en veel bewondering ook weer, daar wordt een mens blij van. Niets verkocht, wel leuke gesprekken en ik denk haast wel een vervolg van een enkeling. Toch maar eens kaartjes laten maken misschien.

Bedankt allemaal!

Ria Zaterdag 30 September 2023 at 7:45 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: ,

Beleefklaar

Vanmorgen was het wachten op het telefoontje van de neuroloog dat rond half twaalf zou plaatsvinden en gelukkig belde ze keurig op tijd. Het was eigenlijk een bevestiging van wat we al wisten natuurlijk. In het bloed waren geen afwijkingen gevonden die er op zouden kunnen wijzen dat er iets anders aan de hand zou zijn. De metingen waren ook niet van die aard dat het duidelijk neuropathie was gewoon omdat er niet zo precies gemeten kan worden. Als je werkelijk zou willen weten hoe en wat zou hij naar Rotteram moeten of erger nog Maastricht en dan kunnen ze een stukje uit een zenuw halen en dat onderzoeken, maar daar zag zij ook geen reden toe, het is wat het is en als het erger wordt kan hij pijnbestrijding krijgen.

Daarna kwamen Janny en Freek gezellig op de koffie, het was al zo lang geleden dat we elkaar gezien hadden, gedoe met de Haringvlietbrug en Joop en weet ik wat nog meer, het kwam er niet van. We hebben weer even bijgepraat. 

Verder ben ik nu wel Beleefklaar. Net nog even geschoven met het meubilair, meer ruimte minder tafel.

Een foto van vanmorgen en eentje van vanavond genomen op dezelfde plek, iets anders gericht.

Ria Vrijdag 29 September 2023 at 8:28 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Op de valreep

Op de valreep nog een tekening klaar, hij hangt al.

Omdat ik het zelf mooi vind en sommige anderen ook, durf ik.

Mensen zien graag iets herkenbaars een huisje, landschap of een boom en waar ik nu mee bezig ben is maar een beetje uitproberen van dingen, ook met de potloden, maar zo leuk!

Gelukkig heb ik Jaap en Inge waar ik gisteren mee fietste, zij begrijpen dat ik niet meer terug kan naar die witte lijntjes waar ik mee begon nog niet eens zo heel lang geleden, dat snappen zij en nog wel een paar anderen ook hoor. Ik heb zin in zaterdag! 

De boel hangt, ik heb gepoetst vandaag en de onderste keukenkastjes zijn weer wit :-D

Ria Donderdag 28 September 2023 at 7:38 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Rustig aan

Mijn dag begon eigenlijk vannacht om half drie al, vandaar dat ik vanmorgen ook wat eerder door de polder liep. Joop sliep nog dus ik wilde niet teveel lawaai maken. Toen ik terug kwam waren nog steeds de lamellen dicht

Daarna had ik met het bazinnetje van Beppie afgesproken, ze heeft nog niet zo lang een elektrische fiets en ik heb die van Joop, dus we besloten eens samen een rondje te doen, het was er weer voor. 

Windstil, al trok die later wel aan en hadden we eigenlijk alleen maar tegenwind. We dronken koffie onderweg en kwamen Joop nog tegen die ons eerst helemaal niet zag natuurlijk, maar dat ben ik zo langzamerhand wel gewend. 'Hij rijdt best hard hè', zei ze nog.

Daar is hij al vaker voor gewaarschuwd maar ja, hardleers. Vanmiddag moest hij even naar de dokter en jawel, toen hij thuiskwam vertelde hij dat hij het eindelijk voor elkaar had en was omgevallen. Waarschijnlijk zo'n betonnen hobbel in de bocht waar hij overheen was gereden, te kort door de bocht dus. Gelukkig had hij niets, scootmobiel ook niet en er was gelijk weer hulp. onverbeterbaar die man.

Zere knie is waarschijnlijk overbelast en als het over is mag hij wel roeien maar niet te hard...

Nu ja de dokter had hem weer een beetje opgepept, soms doet een gesprekje alleen al goed. Die voeten gaan niet meer over maar als hij niet teveel loopt valt het mee, we gaan een invalidenparkeerkaart aanvragen, daar heb je na een infarct al recht op blijkbaar, die hadden we dus al jaren kunnen hebben, maar dat was dan wel overbodig geweest. Vrijdag de bel-uitslag van de neuroloog.

Ria Woensdag 27 September 2023 at 6:55 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Metamorfose

Het kan dan overdag nog wel warm zijn, de bomen vertonen toch duidelijk herfstige verschijnselen, mooi! Met windje mee vanmiddag brandde de zon nog op mijn rug, veel te warm ook met mijn dichte wandelschoenen aan.

Verder de hele dag zitten kleuren. Dan wil je nog wat leuks maken maar dat gaat dan net natuurlijk, hahaha. Verder ben ik er wel klaar voor hoor. Tekeningen uitgezocht, ik ga niet  alles weer neerleggen, dat is teveel. Verder heeft de keuken een nieuw aanzicht gekregen, best leuk, ik denk dat ik het maar zo laat :-D

Ria Dinsdag 26 September 2023 at 7:36 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: ,

Maandag

We begonnen de week met een trapliftenmeneer voor het geval we daar ook nog eens een keer aan moeten. Het kan, maar de trap is niet al te breed, dus ja hoe moeilijker hoe duurder. Dit was nr.3  en tot nu toe de goedkoopste. Deze wordt het wel als de tijd rijp is denk ik, maar we stellen het nog maar even uit. Joop hijst zich nog aardig naar boven en voorlopig moet het maar even vooral niet erger worden.

Daarna een rondje, het was een prachtige ochtend, mooie veren in de lucht en bloemen op de Veerdijk.

Vanmiddag nog een rondje maar toen was het bewolkt, wel een heerlijke temperatuur.

Ria Maandag 25 September 2023 at 6:52 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags:

Bestel maar, bestel maar....

Boven A5 beneden A4

Tot en met zaterdag verkoop ik deze kleinere op verschillende plekken, het zal zo'n vaart niet lopen, ik zie wel hoe het gaat.

Reserveren mag. Ik wil ze ook nog opsturen dan komen de verzendkosten erbij.

Bij reserveren vermelden A5 of A4, rij nr. van boven naar beneden en fotonr. van links naar rechts (links = waar je lnkerhand zit) :-D 

Deze meneer staat ook nog bij de verzameling maar die heb ik verknipt :-O

De grote A2 is altijd te koop daarvoor kan je kijken op deze pagina en eventueel contact openemen.

Verder hoop ik alle lezers en belangstellenden volgende week zaterdag te verwelkomen!

Ria Zondag 24 September 2023 at 5:17 pm | | Standaard | Drie reacties

Ideeën

Na ruim tien uur slaap werd ik wakker als een ander mens vanmorgen, dat had ik even nodig blijkbaar, maar dan moet het ook wel lukken natuurlijk.

Prachtige wolkenluchten vandaag en heel de dag lekker droog. Fijn tien kilometer gelopen, vis gehaald op Brouw en een harinkje gehapt nu het nog kan... zo jammer toch dat hij stopt.

Beleef Zonnemaire zit in mijn lijf, het houdt me bezig. Ik wil de kleine tekeningetjes ophangen, echt de ruimte heb ik daar niet voor natuurlijk en teveel spijkers wil ik daar nu ook weer niet voor in de muur slaan, maar ik dacht aan karton, om ze in hun plastic hoesjes waar ik ze netjes in bewaar op te prikken. Loop ik langs de papiercontainer van de muziek is hij vol, op slot!

Toen kwam ik op een ander idee, ik zeg nog niet wat, dat komt van de week nog wel een keer, maar daar was ik dus ook al een paar uur druk mee, want als ik dat allemaal op het laatste moment moet gaan doen word ik gek, dat gaat niet, alles op het gemakje en donderdag klaar, dat hoop ik. Zoveel is er niet te doen, maar ik wil nog wel een paar tekeningen wisselen en lijsten spuiten en dan maar veel kijken of het goed is zo.

Ria Zaterdag 23 September 2023 at 7:05 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Meten=weten

Na voor ons allebei een slechte nachtrust togen we vanmorgen gebroken en wel naar Vlissingen, mèt opvouwbare rolstoel met tasje. We waren ruim op tijd en moesten daarom ook wat langer wachten al hielden ze geen rekening blijkbaar met voorverwarmen van handen en voeten, dat moest toen eerst nog gebeuren anders gaat het onderzoek  niet goed.

Daarna gedoe met draadjes, plakkertjes en stroom, ik zat erbij en keek er naar maar of het nu niet of wel goed was daar kon ik niets van maken op de monitor.

Op de terugweg waren er ineens veel meer rotondes dan heen viel me op, er was ergens iets niet goed gegaan bij die rotondes, dus we namen de XXL toeristische route i.p.v. de XL. Onderweg ook nog Voltaren ergens gehaald, er was gebeld met de dokter want de rechter knie van Joop doet nu wel heel erg zeer, artrose misschien, overbelast van het roeien?  (dat er nu niet van komt natuurlijk). Hopelijk helpt het een veetje om te kunnen slapen. Uitslag onderzoek is volgende week, een belafspraak, heel fijn.

Ria Vrijdag 22 September 2023 at 6:44 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

De beuk erin...of zoiets

Er was best veel te doen vandaag en ik kan dan ook niet wachten , wat moet moet, het kan maar gebeurd zijn dan ben ik ervan af, droge was, natte was, bedden, boodschappen, opruimen, stof, nou ja zulke dingen en rond vier uur was het (bijna) droog en ging ik nog even een rondje doen. Eten koken ook nog. En ik kleurde ook nog een A4tje vol, want het regende toch. En nu ben ik best moe.

De foto's van vandaag maakte ik gisteren toen ik naar de biologische winkel Zuidbos op Noordgouwe liep, die beuk is echt prachtig!

Ria Donderdag 21 September 2023 at 6:35 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Blij en trots!

Joop verzint iets en dan mag ik het maken als dat geen teamwerk is! Het is maar goed dat ik de spijkerbroeken die hij zelf weg wilde gooien netjes bewaard heb, ze liggen inmiddels op de vliering voor als het nodig is. Ik repareerde mijn oude spijkerbroek er al mee en vandaag naaide ik er een tasje van voor aan de opvouwbare rolstoel, met een dubbel vakje aan de voorkant en mèt klittenband want daarmee moest het vast. Hij zou eens even kijken waar ze dat verkochten, maar ik wist dat ik het ergens nog moest hebben, trek een la open en jawel... zo zie je maar weer, wie wat bewaard heeft wat. Joop is blij met z'n tasje!

De kopers van de tekeningen reden naar de lijstenmaker in Goes vanmiddag, hier op het eiland is er geeneen meer te vinden. De tekeningen zijn keurig ingelijst in dezelfde wissellijsten als ik heb en waar bij mij nu museumglas inzit. Natuurlijk kwam de lijstenmaker zelf met iets heel anders wat ook heel prachtig zou zijn denk ik, een heel zachtgroen (limoen?) passepartout en een oranje lijst (wow), maar ja dat zou dan ongeveer drie keer zo duur worden en dit past gewoon erg mooi in hun kamer. Ik ben weer supertrots!

Ria Woensdag 20 September 2023 at 7:01 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Voldaan

als je klikt komt hij binnen

Het is wel weer even wennen met dat onvoorspelbare weer. Zo kwam er van wandelen niet veel, wel vanmorgen een rondje en Joop ging ook vroeg op stap, maar de rest van de dag bleven we binnen. 

We keken naar de koning met zijn nieuwe bril en de balkonscene, daar kon je duidelijk zien dat ze er geen zin in hadden, misschien hadden ze ook beter binnen kunnen blijven en een borrel kunnen nemen, maar ze voldeden aan hun verplichtingen, die borrel namen ze vast daarna. Groot gelijk. 

Verder maakte ik een tekening af, het gaat lekker, al blijft het een hele klus zo'n groot vel, maar daarna is de voldoening groot. Dit is erg leuk om te doen al zal niet iedereen het even mooi vinden wat ik dan ook wel weer snap.

Ria Dinsdag 19 September 2023 at 7:05 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: ,

Verzinnen

En omdat de maandagen nog lang niet op zijn was er vanmorgen weer een nieuwe. Het had heerlijk geregend vannacht, niets van gemerkt. Nu het niet meer zo warm is gaat het raam weer dicht, luikjes nog wel open natuurlijk, maar de klok komt dan toch niet meer zo doordingend binnen.

Joop kleedde zich winddicht aan en ging met de scoot op stap, ik zoog stof en rommelde nog eens wat. Beleef Zonnemaire komt dichterbij en je wilt dan toch dat het net weer wat anders is dan de vorige keer. Er hangen nu wel allemaal nieuwe tekeningen, de kleintjes heb ik ook in plastic hoesjes gedaan voor de verkoop. Er zijn er niet zo heel veel, maar dan loop ik te verzinnen hoe je zoiets een beetje leuk presenteert. Daar ben ik nog niet uit. 

Vanmiddag een rondje Schraphage, bij de Weeldijk waar ik de foto's maakte is het altijd mooi. Er was veel wind, maar ik liep in tegenstelling tot Joop gewoon in mijn shirt en dat was nog best warm.

Ria Maandag 18 September 2023 at 6:56 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Toestand

Een grijze windstille dag vandaag, eigenlijk best lekker want het is nog steeds niet koud.

Na de koffie ging Joop een rondje rijden en besloot ik de ramen eens te zemen, zulke dingen moet je doen als het in je opkomt ook al is het zondag. Binnen en buiten op het gemakje, ik was net met het laatste raam bezig toen Joop aan kwam lopen met de appelflappen.

Vanmiddag nog maar een wandelingetje. Steeds meer mensen beginnen aan me te vragen hoe het met Joop is, het valt natuurlijk wel op dat hij alleen nog maar in die scootmobiel aan het rijden is en dan kan je het beter maar eens vragen, dat doe ik zelf ook.

Komende vrijdag krijgt hij een EMG onderzoek en samen met de buisjes bloed die hij vorige week in Vlissingen inleverde moet dat hopelijk wat duidelijkheid brengen, daarover wordt hij dan na dat onderzoek al snel gebeld. Ik zal blij zijn als het gebeurd is want het wordt er niet beter op.

Door de snelheid van de geleiding kan je aflezen of het een neuropathie door een ontsteking is of door een beschadiging van de vezel. Bovendien kan je in de loop van de tijd een indruk krijgen over hoe de aandoening zich gedraagt. Is er snelle progressie of valt het heel erg mee.

Volgende week weten we meer en of er behalve pijnbestrijding verder nog iets aan te doen is. Pijnbestrijding denkt Joop nu nog niet aan want dat zijn zware medicijnen en zolang het nog gaat gaat het, maar leuk is anders. En dan heeft hij natuurlijk ook die ogen nog, maar lezen gaat goed! Puzzelen is uit, lezen is in!

Ria Zondag 17 September 2023 at 5:01 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: ,

Betrekken

Maar liefst zes bloemen aan het rechtertakje vanmorgen, plus de andere nog, dat was een prachtig gezicht vanmorgen en alweer windstil, het zijn heerlijke dagen. Niet dat ik hele dagen buiten ben hoor, want verder kleurde ik vooral, met de ramen open dat wel.

Toen de tekening af was fietste ik nog een rondje door Brouw en de polder, d lucht was al behoorlijk aan het betrekken.

Ria Zaterdag 16 September 2023 at 7:07 pm | | Standaard | Drie reacties

Taai

De blaren vallen al bij bosjes, het zal snel kaal zijn in de polder, gelukkig zijn er veel besjes en nog bloeiend spul in de bermem, zoals het boerenwormkruid. Hier samen met de verdorde stengels van afgelopen voorjaar of misschien al van vorig jaar.

De avondkoekoeksbloem in drie fases, achterin net uitgebloeid en voorin met zaad, ze bloeien ook nog volop.

Nog steeds warm al koelt het 's morgens en 's avonds wel sneller af en is het daardoor 's nachts ook koeler. Ik maakte wat stekken van de geraniums vandaag, potgrond was alweer op dus nog maar een zak gehaald. Als ze nu nog goed aanslaan krijg ik ze misschien wat makkelijker de winter door, dan laat ik de oude gewoon buiten staan als het gaat vriezen, of onder het afdak. Er was er afgelopen winter ook één waarvan ik dacht dat hij helemaal doodgevroren was maar dat is toch weer een mooie geranuim geworden. Niet te snel weggooien, die dingen zijn best taai.

Ria Vrijdag 15 September 2023 at 7:09 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Kort en krachtig

Eén verlepte, twee bloeiende en nog één knop. Het duurt altijd maar zo kort, maar mooi is het wel, zeker met dit weer, alles staat er nog zo mooi bij in mijn tuintje, daar geniet ik wel van.

Alweer windstil vandaag. Lekker! Vanmiddag naar Zierikzee gefietst voor nieuwe lampen in mijn spotjes, er zaten driestandenlampen in die ik altijd op de hoogste stand zette, elke avond drie keer drukken, ik was het zat. Nu heb ik wit licht, ik ben benieuwd straks, als het niet bevalt mag ik ze gewoon teruggeven of ruilen, maar om te kleuren lijkt het me prima. Ik heb ook nog een bureaulamp met wat warmer licht. Altijd lastig die lampen.

Daarna naar de schoenwinkel, alleen om te passen natuurlijk, ik wilde eens kijken maar nu bleek de oprichter van Verton Schoenen, later Omoda, Lou Verton , te zijn overleden en de winkel gesloten. 

Het was druk in Zierikzee, ik was er snel weer weg.

Update:

Het licht is nu aan en het is geweldig! Drie keer 50W wit licht op mijn kleurkamer!

Ria Donderdag 14 September 2023 at 7:21 pm | | Standaard | Drie reacties

Wind

En toen liepen we toch vanmorgen ineens in de wind, helemaal vergeten dat het er ooit was, totdat het er ineens weer is, 'hee, het waait'. Best lekker!

Gewandeld vandaag, maar mijn sandalen zitten niet meer lekker, de fut is eruit en ik koop geen nieuwe meer natuurlijk.

Mijn winterschoenen met nog bijna nieuwe zolen staan klaar, maar ik denk dat ik ook even iets anders wil, dat heb je soms.... zeker met het wisselen van de seizoenen , niet altijd maar nu lijkt het of mijn koopknopje geactiveerd is, ik weet niet meer wanneer en ook niet waar het zit, misschien gaat het ook vanzelf weet uit, even aanzien, maar schoenen die niet lekker zitten is niet goed. En zo zijn er nog wel een paar dingen, maar eerst krijgen we nog een een nawee van de warmte al is dat dan maar een paar uurtjes per dag natuurlijk, want alles is alweer later en eerder per dag, lekker hoor.

De sokken, mutsen, truien en wanten lachen me alweer toe ook al liggen ze nog in de kast.

Ria Woensdag 13 September 2023 at 7:04 pm | | Standaard | Vijf reacties

Op dreef

Vorig jaar waren hier pitten neergegooid, met de bedoeling dat ze opgegeten zouden worden door deze of gene, maar toch zijn er blijkbaar wat blijven liggen want nu bloeit er iets, een pompoen of zo, wel een beetje laat. Ik heb dat op Scharendijke ook weleens geprobeerd met die pitten maar bij mij kwam er nooit iets op.

Wel lekker kunnen lopen vandaag, vanmiddag even naar Brouwershaven, er was meestal bewolking gelukkig.Joop was naar de slechtzienden club op Nieuwerkerk, hij heeft nu ook stickers op zijn scootmobiel. Ikzelf werd bijna ondersteboven gereden door een meneer op een fiets, hij kwam recht op me af, keek dwars door me heen en zag me net op het laatste moment, het liep goed af.

De knotwilg heeft een rare bobbel, ik dacht dat het een of ander nest was van een afstand, maar het was gewoon een vergroeisel.

Ook weer een tekening klaar vandaag. Een soort brief is het geworden.

Ria Dinsdag 12 September 2023 at 7:27 pm | | Standaard | Drie reacties

Voorbereidingen

Een foto van het zweterige avondrondje van gisteravond. Vanmorgen ging Joop weer eens mee, maar ik vind dat ik dan te hard moet lopen en hij vindt dat het te langzaam gaat, zeker als je een langer rondje doet, wat ik wilde, is dat niet prettig, dus op het laatst zette hij de sokken er weer in. Joop zou Joop niet zijn als het niet snel moet gaan, of zo ver mogelijk. Elke keer een stukje verder, dat zal ook van de wind afhangen.

Na de wandeling de tuin maar eens wat opgeruimd, aangeveegd en het regengootje schoongemaakt zodat de verwachtte regen tenminste probleemloos weg zou kunnen lopen. Tere plantjes onder het afdak, de rest een beetje schuil en aan de kant zodat de tegels eens goed schoon konden spoelen, zo rond de klok van vijf zou het zover zijn.

Het heeft geregend, maar daar is tot nu toe ook alles mee gezegd, geen stortbuien, windvlagen, slagregens, donder of bliksem in de verste verte niet te bekennen....

Misschien komt er vannacht nog wat, al ziet het daar ook al niet naar uit. Het is in elk geval wel iets afgekoeld en opgefrist.

De bloemenfoto is ook van gisteren.

Ria Maandag 11 September 2023 at 6:03 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Klam

Vanmorgen een wat langer rondje en vanavond een korteweg rondje en dat was het dan. Beide keren nat van het zweet, erg klam vandaag er was ook geen zuchtje wind. 

Joop deed alweer een rondje van 65km vandaag en vanavond nog een ijsje in Zierikzee, ik had er geen zin om weer 20km te fietsen, er zijn ook veel vliegjes onderweg, daar heb je bij het wandelen geen last van.

Ook weer een tekening klaar.

Morgen hopelijk weer iets beter weer.

Ria Zondag 10 September 2023 at 8:53 pm | | Standaard | Drie reacties

Dagje niet

Gisteren zomaar onverwacht een snipperdag, dat kan gebeuren.

Vanmorgen al lekker vroeg een rondje maar het was al te warm, dan kom je helemaal bezweet thuis en de rest van de dag valt er dan voor mij niets meer te ondernemen. Ik vermaak me wel maar ik wil toch af en toe wel even naar buiten. Nou genoeg gezeurd.

Joop vindt het wèl fijn, die scootert heel het eiland rond ruim 60km en de accu is nog lang niet leeg. Die moppert binnenkort weer als het regent en waait en dat doet het veel vaker. 

Vanavond reden we even om een ijsje in Zierikzee, dat gaat wel goed, alleen opletten of er niets achter je aankomt maar we konden ook hele stukken naast elkaar. 

Zo was ik toch ook nog even in beweging en het koelde al lekker af, half negen thuis en de zon was al onder.

De cactus bloeit vandaag voor het eerst, prachtige bloemen.

Ria Zaterdag 09 September 2023 at 8:35 pm | | Standaard | Vijf reacties

Volop keus

Iemand uit het dorp had al eerder gevraagd of ik wilde appen als het eens uitkwam om de tekeningen te komen bekijken en dat was zo vanmorgen. Zo leuk als iemand gericht iets uit komt zoeken voor een bepaalde plek en als je er twee wilt moeten ze ook nog bij elkaar passen natuurlijk. Gelukkig heb ik keus genoeg. Goed gslaagd stapte ze weer op de fiets.

Eerder had ik al een flnk stuk door de polder gelopen, toen het nog een klein beetje niet zo heet was.

Daarna ben ik maar gaan kleuren, lekker met de ramen wagenwijd open op de noordkant waar ik zit met de geluiden van buiten. De buren kregen kippen vandaag, af en toe tokken ze, gezellig.

We reden ook nog samen om een ijsje op Brouw, Joop op de scoot en ik op de elektrische fiets, dat gaat prima zolang er niet steeds auto's ons lastig komen vallen, het is net als samen fietsen, onhandig, lopen trouwens ook, dat maakt allemaal niet uit, je moet altijd achter elkaar om te passeren.

Ria Donderdag 07 September 2023 at 6:49 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: ,

Van alles wat

Vandaag waren bij de neuroloog in Vlissingen, ik ging mee met de klaprolstoel en dat was maar goed ook want in zo'n ziekenhuis loop je best gauw een stuk en dat gaat gewoon niet meer. Een gesprek, testen, eerst met een leerling neuroloog en daarna met allebei, bloedafname daarna, en de 22ste terug, lekker snel. Wordt vervolgd.

En dan ben je zo een paar uur verder. 

Joop deed daarna een rondje met de scootmobiel en ik fietste een rondje om een paar boodschappen, het zweet liep uit mijn hoofd toen ik thuiskwam, vreselijk weer dit. Het deed me denken aan ons reisje naar Frankrijk met de Spitfire in 2005, toen was het ook zo heet en bijna niet te doen in de Spit, ik was blij als we een schaduwrijke weg hadden. Dus als ik zoals vandaag de mensen met hun cabriootjes zie rijden, want ja mooi weer dus dan moet het, dan weet ik wel hoe heet dat is.

Vandaag werden ook de beloofde boeken van Jaap bezorgd, gesigneerd en wel, erg leuk!

Modeltekeningen van Jaap Nieuwenhuis

Portret van een huis van Jaap Nieuwenhuis.

De grafische vormgeving van alle boeken van Jaap doet Betty van Bree, goede vriendin van Jaap, die we ook afgelopen vijdag ontmoetten.

Die geit stond daar vanmorgen te wachten tot ik een foto maakte, dat kwam natuurlijk door die tekening van gisteren.

En onder het fietsen had ik toch zoiets raars, dat moet ook nog even...

Ik moest aan mijn lieve schone zus Ina denken waarmee ik zoveel plezier had gehad en ons kroegleven samen als Joop op stap was, heel in het begin was dat in de Zondebok, het café op Scharendijke met de eigenaar die ook zijn orgeltje er weleens bij pakte als het gezellig was. Nooit denk ik aan de goede man, misschien twintig jaar geleden voor het laatst gezien... en wie staat er voor mijn neus bij de kassa in de winkel..... juist.

Ria Woensdag 06 September 2023 at 6:36 pm | | Standaard | Vier reacties

Heet

Toen Nora pas 1 werd mocht ze een taart opeten voor de foto's, dat werd een leuke serie natuurlijk en dit is zo'n beetje de slotfoto. Gisteren kreeg ik een filmpje dat ze loopt, serieus lopen dus en niet zomaar een stapje per ongeluk, vanwege de hitte niet geschikt voor publicatie.

Het is weer veel te heet. Ik was bij de kapper en daarna telde ik mijn tekeningen eens,  op de stapel A2 formaat liggen er 153, plus wat er nog her en der hangt. Nog even en ik kan de kamer ermee behangen. Dit is weer een kleintje, die telde ik niet mee.

Eind van de middag liep ik een rondje met Pip een hondje uit het dorp, ook alweer te heet voor een fijn rondje.

Vanavond haalden we een gratis stoel op op Haamstede, een feauteuil voor Joop zodat hij makkelijker zit om te lezen, de oude was te smal. Handig om te proberen zo.

En nu maar afwachten of er nog een beetje geslapen kan worden, ik plak nu al, zo eenst nog maar eens onder de koude douche.

Ria Dinsdag 05 September 2023 at 8:46 pm | | Standaard | Drie reacties

Gezelligheid

Een heerlijke ochtend vanmorgen en omdat Janny en Freek vanmiddg zouden komen liep ik eerst naar Brouwershaven om appelflappen  en maakte er maar gelijk een uitgebreid rondje van. Vanmiddag deden we nog een klein rondje samen met Joop in de scootmobiel, Freek bleef thuis onder de parasol.

We wisselden onze belevenissen uit van het reizen met het openbaar vervoer. Freek met zijn rolator met de bus naar Barendrecht en wij met onze treinreis met de opvouwbare rolstoel naar Deventer.

Bij een treinreis kan je assistentie aanvragen, we wilden dat proberen omdat het de eerste keer was dat we dit deden maar dat was niet gelukt via internet, je kunt beter bellen met het speciale nummer zeiden ze. Gelukkig kon Joop ook nog zelf in- en uitstappen en kon ik daarbij de opvouwbare rolstoel inklappen en de trein indragen wat ik ook een paar keer deed, want bij Intercities is er een trap en bij een Sprinter kan je zo naar binnen rollen als het perron tenminste een beetje op dezelfde hoogte is (wat wel de bedoeling is). 

In de bus hetzelfde probleem, maar er zijn ook bussen die kunnen kantelen blijkbaar. Zeker als je zoiets voor het eerst doet moet je alles opnieuw ontdekken. Voor ons ook op de perrons, want normaal gesproken neem je de trap, maar dat ging nu niet en waar is er dan een lift? En hoe kom ik aan de andere kant? Ik hoorde onderweg ook dat de liften vaak niet werken, dat was nu gelukkig niet het geval, maar je zal er maar voor staan.

Mensen zijn overal heel behulpzaam, 'gaat u maar' en 'kan ik even helpen' echt super!

Het was weer gezellig, we hebben weer volop gelachten. De Haringvlietbrug is weer open, maar nog steeds smal zegt Freek. Het wordt er allemaal niet beter op.

Ria Maandag 04 September 2023 at 7:16 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Zonnige zondag

Wat een heerlijke dagen! Bijna geen wind, dat komt hier haast nooit voor. Een leuk ochtenrondje ook. Ik kwam thuis met druiven, komkommers en tomaten, alles vers geknipt, ook al heerlijk en het is zelfs al op. Heerlijke tomatensalade en geraspte komkommer zoals mijn moeder dat deed, een blikje tonijn en een bak huzarensalade van de SPAR (niet helemaal hoor) echt lekker en klaar was ik weer op deze zonnige zondag. Mir kwam ook nog gezellig even buurten.

Op de foto's de twee zorgenkindjes van afgelopen winter. De tibouchina zag er niet meer uit na de winter en ik vroeg me af of het  nog wel goed zou komen, net als de cactus, ook armoe troef, maar na een zomer met rust ergens in een hoekje begint hij ineens te bloeien.

De tibouchina bloeit nog wel even door, die zit nog vol knoppen. Leuk! We krijgen een mooie nazomer!

Ria Zondag 03 September 2023 at 7:24 pm | | Standaard | Twee reacties

Op zijn plek

Kijk, hij hangt. We hebben er de kamer een beetje voor veranderd want waar ik hem eerst wilde hangen daar kwam hij niet goed uit de verf, zo is het beter. De schaal van mijn moeder staat daar ook veel beter en ook het tafeltje van de ouders van Joop. De donkere Boedha in de vensterbak was ook van mijn moeder. Af en toe kocht ze weleens iets moois voor in de kamer, ze ging daarvoor naar Murk in Zierikzee. De schaal vond ik vanaf het begin erg mooi. In de schalen onderop het tafeltje liggen stenen die Joop overal vandaan meebracht.

Ik heb aan Jaap gevraagd of de juffrouw met de appelborsten boven de zijne mocht hangen, want als ze afbreuk doet aan die van hem gaat het niet natuurlijk.

Joop kocht vandaag een tweedehands roeiding, eens kijken hoe dat bevalt.

Ik maakte een tekening af waar ik afgelopen week mee begon, die hangt ook al net als de vorige. Ik wil alles vernieuwd hebben voordat het weer Beleef Zonnemaire is .

'De vluchteling!' de naam kwam pas naar boven toen ik hem op facebook had geplaatst. Laurent vond hem een beetje beangstigend en toen zag ik het ook, ik denk een vluchteling.

Kleine update van een vriendin van Jaap:

Jaap heeft de foto’s ook gezien en hij vindt het juist een leuke combinatie met de dame met de appelborsten. 

 

Ria Zaterdag 02 September 2023 at 5:32 pm | | Standaard | Negen reacties

Dagje treinen

Vandaag waren we even heen en weer naar Deventer met de trein. Daar ben je dan niet zomaar natuurlijk, maar alles ging voorspoedig. We reden met de auto naar Goes vanmorgen, stapten daar op de trein en na maar één keertje overstappen waren we drie uur later in Deventer. Onderweg kom je met zo'n rolstoel natuurlijk voor allerlei problemen te staan, die ik jullie maar zal besparen en we kregen veel hulp, iedereen staat klaar om je te helpen.

We gingen even bij Jaap op de koffie om een schilderij uit te zoeken, want dat gaat niet van een foto en ik wilde graag iets van hem hebben, hij maakt prachtige aquarellen.

Eerst had ik een andere op het oog, maar uiteindelijk werd het deze. Morgen zal ik een foto maken hoe hij hier hangt

En nu ben ik er wel versleten van hoor, zo'n dag gaat je niet in je kouwe kleren zitten, maar relaxed was het zeker en veel te zien, mensen vooral ;-)

Oh en in Rossendaal kukelde Joop bijna met schilderij en al op het perron, het afstapje was iets dieper dan bij het instappen, die perrons zijn ook niet te vertrouwen, maar het liep gelukkig goed af.

Ria Vrijdag 01 September 2023 at 8:45 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,