Rust

Eindelijk weer eens wat rustgevende polderfoto's. Het is al de hele week heerlijk wandelweer, soms 's morgens nog wat fris, maar dat is juist lekker, ik geniet en wandel 's morgens wat verder.

Gewassen beginnen te rijpen, de aardappels bloeien, het is prachtig, overal verschillende kleuren.

Het wemelt overal van de vlinders, vooral in de langeweg vanmorgen heel veel van die kleine dansende oranje/blauwtjes en oranje zandoogjes (op de foto) en nog veel meer, heel veel, zo leuk!

Ze gingen alleen niet zo vaak zitten.

Ria Donderdag 18 Juli 2024 at 6:47 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Rei-zen

Zaterdagavond aten we bij het restaurant schuin tegenover de Kunstgalerie waar de expositie van Jaap binnenkort gehouden wordt, wiij zitten daar voor een open raam, bijna buiten.

 

Dat restaurant wil ik nog wel even apart noemen: Restaurant Roasted Deventer

Wat een superlekkere spareribs, we namen ze alledrie, we hebben gesmuld en wat ons opviel dat er 'gewoon' muziek was, leuke muziek! Niet te hard en niet te zacht, je kon gewoon praten, eten en muziek luisteren tegelijk. Jaren geleden dat ik die ervaring had, maar dat zal wel aan mij liggen, want ik kom ook bijna nergens natuurlijk. 

Dan was er nog de reis, op de foto zijn we op weg naar het station voor de terugreis.

Joop heeft de koffer met de aqurellen erin en nog wat andere dingen, daarin namen we het schilderij van Jaap op de heenweg mee. Verder heb ik een rolkoffer (ook al gekregen) waarin mijn rugzakje en de dingen die daar niet meer in pasten. Gesjouw.

Ik zou die dingen dragen/rollen en Joop zou zelf rijden, anders dan op de heenweg waar hij de plastic koffer zou dragen en ik hem zou duwen met rugzak, maar met een rolkoffer erbij kon ik niet duwen.

De heenweg ging goed, met de auto naar Zierikzee (weekenddienst dan komen er geen bussen in Zonnemaire) Met de bus naar Goes en daar op de trein, een rolstoelwagon waar je dan samen zit. Joop in zijn stoel en ik op een bijbehorend klapstoeltje tegen het raam aan geplakt.

Overstappen in Roosendaal, ging vlot, we namen per ongeluk een fietswagon, er stonden al twee fietsen, maar Joop kan zijn stoel opvouwen en vastbinden zodoende konden we lekker zitten in de aangrenzende coupé en gezellig praten met een paar niettelefoonverslaafden. De rit was zo voorbij en we waren in Deventer voor we het wisten.

De terugrit was druk, we hadden een rolstoel-wagon, Joop in rolstoel en ik op klapstoel, mensen lopen heen en weer en die moeten dan langs ons inclusief rolkoffer en grotemap, die de overige twee klapstoeltjes in beslag nemen.

Overstappen in Roosendaal, altijd een beetje krap in de tijd daar en er liep al niemand meer op het perron, dus ik schoot naar binnen en zag dat er daar net zo'n tussenruimte was als bij fiets- en rolstoel gangers en daar zit je dan weer, Joop in zijn rolstoel en ik op een klapstoel. Dan duurt zo'n reis best lang hoor, ongezellig ook want er was geen defect toilet.

Toen nog van Goes naar Zierikzee en dan ben je eindelijk weer thuis, daar moeten we dan echt wel een dag of twee/drie van bekomen.

Maar de volgende reis is alweer in zicht, even een heen en weertje zonder lastige koffer en map, dat scheelt, dat moet lukken. Daarover volgende week weer meer. Wat een avonturen toch tegenwoordig ...

Ria Woensdag 17 Juli 2024 at 7:04 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Wat we kregen in Deventer

We kregen een schilderij van Jaap, de eerste die hij maakte na zijn depressie na de verhuizing naar Deventer  vertelde Betty. Daar knapte hij van op en wist daarna niet meer van ophouden, met als resultaat diverse tentoonstellingen. 

Deze twee aquarellen zijn gemaakt door Betsy van der Meer. Ze overleed twee jaar geleden. (ik weet het zijn veel linken maar dat vind ik zelf later misschien handig)

Betsy maakte verre reizen met haar eerste man Leo Hofman (ook kunstenaar) en onderweg schetste ze om ze later thuis uit te werken.

De bovenste haar huis in Fankrijk en de onderste La Defence

De eerste vrouw van Jaap was Paula Thies.

Het boek dat van haar leven en werk gemaakt is kregen we ook.

Verder nog de vernieuwde uitgave van Een huis op het Oude Kerksplein de eerste hadden we al, maar bij deze zitten soms andere tekeningen, gewoon wat aangepast. 

Betty maakt/ontwerpt/ boeken waaronder deze, zij is grafisch ontwerpster.

Zoals jullie zien was de reis best de moeite waard en zijn we met alles hartstikke blij. 

De schilderijen hangen al provisorisch...

Ria Dinsdag 16 Juli 2024 at 4:33 pm | | Standaard | Drie reacties

Wat we deden in Deventer

De reden dat we afgelopen weekend naar Deventer gingen had eigenlijk helemaal niets met mijn verjaardag te maken, het kwam gewoon zo uit.

We gingen naar het huis van Jaap en Betsy, waar Betty die Jaap al vanaf haar geboorte in Broek in Waterland kent, nu bezig is het huis zeer zorgvuldig leeg te maken. 

Ze vroeg ons of we eventueel iets van Betsy (de nicht van Joop) wilden hebben, dat wilden we graag natuurlijk maar dan moesten we er wel om komen, we konden dan blijven slapen en dat deden we dus afgelopen weekend. In het huis dat ik op de eerste foto op de foto zet, met de rode luiken.

Betty had ook gevraagd of het schilderij van Jaap dat wij vorig jaar kochten, misschien op de komende tentoonstelling zou mogen hangen, bijna niemand heeft het nog gezien. Dat mag natuurlijk dus dat namen we mee.

Kwart over negen van huis en kwart over één op station Deventer een hele reis. Het was er ook druk want Deventer stond op stelten.

Er was taart en verrassingen, maar daarover morgen meer anders wordt het te lang.

Van Betty kreeg ik een kleurrijk  boek

KLIK HIER en je kunt het boek gedeeltelijk bekijken, het is prachtig!

Ria Maandag 15 Juli 2024 at 7:27 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , , , ,

Vrij!

De eerste nietsverbloemende selfie die ik begin vorige maand maakte met mijn nieuwe camera, die inmiddels prima bevalt.

Het blijft maar regenen, ik neem eens een dag of wat blogvakantie.

Zondag ben ik jarig, dus feliciteren mag hoor, ik denk dat ik dat wel haal al weet je dat op mijn komende zevenenzeventigste natuurlijk nooit.

Iedereen een fijn weekend, fijne vakantie, of wat je dan ook maar gaat doen, wat ik deed is binnenkort weer hier te lezen.

Ria Vrijdag 12 Juli 2024 at 8:57 pm | | Standaard | Acht reacties

Niks mis (meer) mee

Vanmorgen een bruine kiekendief, duidelijk op jacht, maar ik had hem te laat in de gaten, maar toch nog best een aardig plaatje vind ik.

Lekker wandelweer vandaag. Vanmiddag liep ik naar de fietsenmaker op Schuddebeurs. De fiets was tot en met getest en de software geupdate of gereset, of allebei, er was nu niks mis meer mee... laten we het hopen.

Op de terugweg ging alles goed, behalve dat er een stuk van m'n Magnum met witte chocola bijna op de grond viel, ik kon het nog net opvangen, maar ja toen zat ik er helemaal onder, alles plakte, maar lekker was hij wel.

Ria Donderdag 11 Juli 2024 at 7:28 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Moois

Deze kwam ik vanmorgen tegen, was niet aan het zingen, maar wel op zijn hoede, hij zag me niet eens denk ik. Nu ik wat verder in kan zoomen gaat het ook makkelijker zonder dat ze opschrikken.

Vanmiddag wandelde ik naar Noordgouwe vooral voor groente, het was heerlijk wandelweer vandaag. Af en toe een zonnetje en een lekker briesje. Zo kwam ik weer eens aan wat kilometers ;-)

In de Zuidweg prachtige bloeiende bermen aan weerszijden!

En tot slot was er nog een Gamma-mot, ook mooi.

Ria Woensdag 10 Juli 2024 at 6:59 pm | | Standaard | Drie reacties

Met zonder vleugels

Nadat ik de tuin storm- en hagelveilig had gemaakt keek ik nog eens wat rond met mijn fototoestel in de hand en zag een hele grote dikke mier, iets anders kon het eigenlijk niet zijn, ik maakte wat foto's, ging aan de thee en keek eens of er nog nieuws was op Insta en daar zag ik plots dezelfde mier bij Vroege vogels met bijbehorende tekst :

De maagdelijke mierenkoningin is makkelijk te herkennen aan haar twee paar vleugels en omvang. Na de paring bijt ze haar vleugels af en graaft ze zich in.

Dat weten we dan ook weer, deze was haar vleugels blijkbaar al kwijt toen ik haar zag.

Verder nog wat dingen geknipt en mogelijke stekken in de grond geduwd, zoals van de lavendel en de rotsheide en dingen waar ik de naam niet van weet. Ik zie het wel of er wat van komt.

Het onweer is losgebarsten, één flinke hoosbui tot nu toe.

Een vermoeiende dag, ik ruik mijn bed nu al. 

    

Eerst nog even kleuren.

Ria Dinsdag 09 Juli 2024 at 7:10 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Peen

Een appje vanmorgen, 'zullen we komen' en dat kon zeker vanmorgen. Zo zaten wel al snel aan de koffie met Janny en Freek en Mir kwam ook nog  even aan fietsen. Hoe gezellig kan een week beginnen.

Kwart over twee een afspraak bij de neuroloog in Zierikzee. Minder Prednison en ze zou overleg hebben met de neuroloog in het Erasmus over de ervaringen/klachten van Joop, daar horen we nog van,....maar wel goed bezig met de oefeningen en Joop moet ook overleg hebben met de fysio over de eventuele vorderingen daar.

Op de terugweg even langs de fietsenmaker, fiets was klaar, beurt gehad, €72.50 afgerekend, dus ik zou verder naar huis fietsen, maar ik was het erf nog niet af of hij stopte er al weer mee... dan toch allicht de 'nieuwe' accu die ik afgelopen december kocht. Gelukkig was ik nog niet thuis en konden we met de auto weer verder.

Daarna nog een rondje gewandeld, lekker weer! Veel te zien, heel veel soldaatjes die voor nageslacht aan het zorgen waren, maar ik vond de Peen het mooist, voor vandaag dus alleen maar Peen.

Ria Maandag 08 Juli 2024 at 7:32 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Zuur

Alles ziet er lekker fris uit in de polder, vandaag hadden we weer volop buien, vooral vanmiddag.

Wel een ochtendrondje maar verder heel de dag gekleurd, het wordt al wat...

Zuring is de naam van de plant op de foto, daar zijn ook weer veel verschillende soorten van en ik zie nu dat je het ook kunt eten. Dat hoef ik niet, misschien best lekker maar ik begin er niet aan. Vast zuur, net als het weer.

Ria Zondag 07 Juli 2024 at 7:33 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Winderig

Een klein clubje weer vanmorgen, maar het was heerlijk en gezellig, zon, (veel) wind, lekker temperatuurtje, prachtige wolkenluchten en vergezichten

Een kilometer of negen zegt mijn wandelding maar dat verschilt nogal eens bij de een of de ander.

Vanmiddag gekleurd, met onderbrekiingen

En nu maar wachten op het voetbal, het zijn weer spannende tijden voor de fans.

Ria Zaterdag 06 Juli 2024 at 6:33 pm | | Standaard | Drie reacties

Onvoltooid

Geen idee wat er niet af aan is, maar ik kan me zo voorstellen dat Jaap vlak voordat hij overleed met het laatste bovenste lapje bezig was, de rode letters met een kroontje erboven, RTB 72 of zoiets staat er, dat zegt dan weer iets over Bert, geen idee.

Alle spullen van Jaap en Betsy worden opgeruimd, een heel karwei om zo'n kunstenaarshuis leeg te maken. Wij reizen binnenkort ook nog een keertje af naar Deventer om iets van Betsy, de nicht van Joop, uit te zoeken en misschien ook nog wel iets van Jaap.... we zullen zien. Best spannend ook weer zo'n reis, maar ik lig er nu in elk geval niet meer wakker van. We hoopten dat Joop dan zijn nieuwe rolstoel al zou hebben, maar daar ziet het nog niet naar uit, ook al spannend.

Er komt binnenkort ook nog een tentoonstelling van Jaap in CaroArtGallery ook in Deventer, dus wie weet als de reis goed bevalt en het weer een beetje meezit... want je moet het allemaal maar afwachten tegenwoordig. 

Ik heb nu wel een begeleiderspas en reis voor niets, dat scheelt. Niet dat ik daar een keer meer door op stap zal gaan, maar Joop ziet mogelijkheden en dan moet ik mee, want alleen gaat dat niet meer.

Ria Vrijdag 05 Juli 2024 at 6:27 pm | | Standaard | Drie reacties

Keus en hannes

Altijd die beslissingen, wat doe ik, welke kant ga ik op, soms weet je het gewoon niet. Ik had het eergister in de winkel al met de schoenen, echt lekker zaten ze (nog) niet, even wennen dacht ik, maar ze waren gewoon te groot. Te klein is niet goed, maar te groot moet ook niet, ik had ruimte aan alle kanten en dat gaat sllippen ook met dikke sokken.

De hoge korting deed me besluiten ze toch mee te nemen, stom natuurlijk, maar ik mocht ze altijd terug brengen, al kreeg ik dan wel een tegoedbon, ook goed, ze hebben leuke spullen.

Dus dat deed ik vanmiddag, ik keek natuurlijk gelijk of ik iets zag, dacht aan een jasje, maar nam uiteindelijk een ander paar schoenen mee, zondagse! en ze zitten heerlijk, geen twijfel mogelijk en bijna voor niks :-D

 Vanmorgenvroeg was ik al bij de kapper en vanmiddag vanwege de schoenen even in Zierikzee waar ik nog een oud klasgenoot tegenkwam en nog wat andere bekenden, dat was even gezellig. Daarna nog een rondje polder en nog wat ander gehannes, maar dat komt later nog wel..

Ria Donderdag 04 Juli 2024 at 6:30 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags:

Even wennen

Zoals jullie misschien inmiddels wel weten ben ik best fan van de KEEN schoenen, drie paar sandalen (bijna) versleten, de groene laarzen en nu weer deze. Ik durfde het bestellen on line niet meer zo goed aan, vanwege mijn toch altijd aanweziige Halux knobbel en ik wist dat Uncle's in Zierikzee ze ook verkocht. Alleen maar sandalen in de winkel op het ogenblik natuurlijk, best een kleine winkel, maar die van de foto stonden op zolder op mij te wachten, laatste paar, goede maat, nog even wennen, best warm ook, nog geen lange wandeling ermee maar in huis af en toe aan, zodat we aan elkaar kunnen wennen qua model en knobbel.

Vanmiddag naar Brouwershaven gelopen op die groene, het was droog, niet koud, fijn windje, lekker wandelweer. Goed weer voor een ijsje en een appelflap bij de thee.

Ria Woensdag 03 Juli 2024 at 7:35 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , ,

Bel bel

Mijn fiets doet het al een week of twee niet goed, dan wil de motor niet starten. Het schermpje gaat wel aan maar vlak daarna ook weer uit, niks standje eco of high, gewoon zwaar (maar dan ook heel zwaar) trappen.

Een keer deed hij het nog, vlak nadat ik hem gewassen had en vanmorgen ineens weer. Ik had de fietsenmaker beloofd dat ik hem vanmorgen zou brengen dus in het langslopen probeerde ik het eens... en jawel hij deed het, dus moest ik NU gaan fietsen, net gedoucht en wel. Dat douchen was niet nodig geweest want een halve kilometer eer ik bij de fietsenmaker op Schuddebeurs was, begon het toch te hozen! Zeiknat was ik, gelukkig kwam Joop me halen.

Tekening af gemaakt en vanmiddag nog een stukje gelopen en onderweg gezellig met mijn zus gebeld. Soms is bellen ook best leuk, al zijn we allebei niet van die bellers.

Ik kon het woordje 'lurp' leggen vandaag met Wordfeud, dat werd niet goedgekeurd door meneer Feud, zo raar!?!

Ik ken het meer in deze betekenis, iets is lurp gedraaid... ach ja, dat was ooit, er blijft niets over van onze mooie Zeeuwse Taele. 

De titel van vandaag is ook zoiets, bel bel, zoiets als tjonge jonge.

Ria Dinsdag 02 Juli 2024 at 7:16 pm | | Standaard | Vijf reacties

Schuiven en scharrelen

Gisteren onder het wandelen was er dit.  Prachtige luchten af en toe de laatste dagen. Vandaag wisselden wolken en zon elkaar af. Het was heerlijk om buiten te scharrelen.

Ik knipte een paar dingen in de bloembakken en vulde er eentje weer aan met zwarte aarde, de andere had ik vorig jaar gedaan, dat hoeft ook niet ieder jaar. Ze zien er weer opgeruimd uit. De campanula bij de garage was er ook ineens klaar mee en zit nu in de groene bak. De plantjes staan alweer klaar voor volgend jaar, al heb ik nog wel wat grotere plukjes laten staan, misschien bloeien ze nog een beetje na.

Vanavond schoven we weer aan in de Smisse en ik maakte een foto van het voorgerecht waar ik al van gegeten had, zo lekker! Haring met roze, rood, groen en geel :-D

De andere gerechten waren ook weer heerlijk natuurlijk.

Elke eerste en laatste maandag van de maand kan er aangeschoven worden, wij hadden weer een erg gezellige Rotterdamse dame deze keer.

Ria Maandag 01 Juli 2024 at 7:38 pm | | Standaard | Zes reacties