Hij doetutNu nog een zwaardere automaat.
En let vooral op het hoofdlampje , handig bij alle halfduistere klusjes.


Ria Dinsdag 31 Januari 2006 at 11:39 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

SpelletjesDeze kauw speelde een spelletje met Belle vanmiddag, honderden meters heeft ze er achteraan gehold, laag vliegen even zitten tot ze vlakbij was en weer opvliegen, leuk om te zien. Zulke dingen doet Simba nooit, die sjokt maar wat en af en toe moet ik roepen dat ze een beetje tempo moet maken, meestal moet ik dan een zin maken met "strakjes" of "autootje", "Ina" wil ook nog weleens helpen, de laatste dagen is het weer raak, gedoe altijd met die vrouwen, die hebben altijd maar buien. De laatste paar dagen worden er ook weer oude botten opgegraven, die schijnen dan nog best te smaken. Simba weet natuurlijk waar ze liggen, die kluift dan eerst tot ze geen pap meer kan zeggen, daarna mag Belle even, "het grote bottenspel" hebben we het genoemd. 
Joop is vanavond weer naar zijn cursus Nepalees, hij heeft het er druk mee en af en toe krijg ik iets te horen, ik onthoud het alleen niet zo goed, "ali ali" is "een beetje", dat kan ik onthouden omdat mijn moeder zo heette. 
Ik heb net nog even zitten fröbelen, morgenochtend maak ik wel een foto, dat gaat 's avonds niet zo goed, 't is gewoon weer zo'n masker, zoals ik er al zoveel gemaakt heb, ik moet binnenkort maar weer eens iets anders verzinnen....
Update: Fröbel staat erop.
<<<-------------------------<<<

Ria Dinsdag 31 Januari 2006 at 11:38 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Paal 4Reigers hebben zeker een ingebouwd "kanditijsmehoudenmetertje", want anders ga je daar toch niet op staan....
Vanmiddag op aanwijzing van JWeetje ook Paal 4 gevonden, hij staat naast het terras van Zeerust.
Leuke link met alle palen, waar je een culturele strandwandeling kunt maken.

Verder een rondje Watergat gedaan, lekker in de zon. Woensdag gaat Belle terug naar haar baasje, dat zal weer vreemd en stil zijn.


Ria Maandag 30 Januari 2006 at 11:37 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Uit etenVanavond gezellig uit eten geweest met Ina en Martin vanwege het klaarkomen van de garage en dat hij ook lekker verwarmd is natuurlijk. De keuken was blij met ons want we namen allemaal hetzelfde, de ossenhaaspuntjes zijn niet te versmaden bij Salud.De palen kwamen ook nog ter sprake en toen JWeetje binnenkwam helemaal, hij weet namelijk waar paal 4 staat. Ik ben er inmiddels ook wel achter dat ze niet allemaal evenver uit elkaar staan. Ik heb er nu wel eentje met een vraagteken, want paal 6 had ik zo gedoopt omdat ik dacht dat dat logisch was, maar die stond dus gisteren open en bloot op het strand. Verder heb ik Koos nog aangesproken, terwijl dat Koos helemaal niet was, sorry Koos, ik stel voor dat je de volgende keer zelf even naar me toe komt, ik sla blunder op blunder en dat is niet goed voor mijn imago hè en dat is toch al niet al te best. Verder is alles onder controle..........denk ik.


Ria Maandag 30 Januari 2006 at 11:36 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Nieuw speeltje

Joop en Cor zijn gisteren naar Limburg gereden om een nieuwe kloofmachine aan te schaffen. Een gezamelijke aanschaf van de groothoutverbruikers. Eerder gebruikten we er altijd eentje van iemand maar dat kan je toch ook niet blijven doen. Het inladen was een heel karwei geweest, vandaar dat ze hem vannacht maar in de auto hebben laten zitten, om vanmorgen uitgeslapen en wel de klus te klaren. Proberen ging nog niet want daarvoor moet er eerst weer een krachtstroom stopcontact komen. Een houtkachel hebben is één maar zorgen dat je kunt blijven stoken is weer iets anders, daar ben je zoooo zoet mee....


Ria Zondag 29 Januari 2006 at 11:34 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Pokken

Pokkenweer is het. Vanmorgen de badkamer maar eens onderhanden genomen, dat was hard nodig, maar ik vind het nu eenmaal een pokkenwerk, gelukkig groeiden er nog net geen pokken. Vanmiddag een klein pokkeneindje gewandeld, ik had geen zin, genoeg kilometers gemaakt afgelopen week, dus een dagje rustig aan vonden de hondjes ook wel okee. Verder ben ik wel gewoon vrolijk hoor, want ik kreeg ook nog een leuk telefoontje, waarover later misschien meer.


Ria Zondag 29 Januari 2006 at 11:32 am | | Standaard | Geen reacties

Ring

Een jaar of twintig geleden kreeg ik hem, het mooie bewerkte randje aan de buitenkant is er al lang af gesleten want ik heb hem jaren gedragen. Vanavond zocht ik hem weer eens op......maar toen ik ging passen wilde hij niet aan één vinger, te groot of te klein, behalve aan mijn kromme, hobbelige pink voelde hij zich lekker en dat vind ik eigenlijk wel tekenend:

Uiteindelijk komt altijd alles wel weer goed! Maar soms is de weg wat hobbelig.
Renesmurf (link) - 26.01.06, 16:48


Ik hou hem maar weer even aan.


Ria Vrijdag 27 Januari 2006 at 11:30 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Palen zoeken

Vanmiddag naar het Verklikkerpad gereden en daar mijn palenzoektochtvoortgezet. Het was koud en winderig. Paal 9 kon ik niet ontdekken want de eerste die ik tegen kwam, op de palenrijen na dan, was Paal 10. Verdergelopen, want het moest me toch wel lukken om nog een paal te scoren, en jawel, Paal 11 stond rustig mijn komst af te wachten, zijn kop stak nog maar net boven het zand. Daar ben ik maar omgedraaid want de terugweg had ik tegenwind en er stond een stevig briesje. Zodoende weer een paar mooie foto's gemaakt vind ik zelf.

Ria Donderdag 26 Januari 2006 at 11:29 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Gesprekje

Update: 
Even voor de duidelijkheid n.a.v. de reacties, Miriam is niet Silvia.


Ria Donderdag 26 Januari 2006 at 11:27 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

HolEen vossenhol? Het lijkt ook wel of hij steeds hetzelfde rondje loopt? Het hol zit bij de overgang van het Watergat, misschien zijn er anderen die het ook weleens gezien hebben. Hier was het allerminst glad en nat, af en toe een paar spetters, maar meestel lekker zonnig en prachtig helder. 
Paal 4 heb ik vandaag ook gevonden.

Verder een beetje gepuzzeld. Bij het opruimen van mijn Outlook kwam ik een mailtje van Emmy tegen, dat aan mijn aandacht ontglipt was. Vroeger hebben we tafels vol gelegd met die dingen, maar zo is het ook heel leuk om te doen.


Ria Woensdag 25 Januari 2006 at 11:26 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Straô Scharendijke

Omdat ik zie dat er veel naar gezocht wordt maar even een poging, ik zie nog nergens een lijst, maar hier zie ik dat Renesse op 18 februari de rij opent.
Daarna volgen: 
Burgh Haamstede (25 febr) 
Ellemeet (4 maart)
Scharendijke (11 maart) 
Noordwelle (18 maart) 
Serooskerke (25 maart)

Nie tevee zuupe en een fijne Strao oalemeale!

Update:
Ik hoor net dat onze burgemeester Asselbergs behoorlijk ziek is geweest, ik lees de krant ook niet goed genoeg hè, maar bij deze wil ik hem wel alle sterkte toewensen natuurlijk en dat hij maar vlug weer op zo'n knol mag zitten...

Update 2:
De data zijn nu goed met dank aan Kasimier

Update 3:
In verband met het dodelijke ongeval van een dorpsgenootje gaat de Strao dit jaar niet door.


Ria Dinsdag 24 Januari 2006 at 11:24 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Alweer strand

 
klik

't Is wel veel strand op het ogenblik maar ik kom er nu eenmaal iedere dag en het is er prachtig, dus ik kan het niet laten foto's te maken, de honden genieten er ook volop van. Simba hoef ik niet vast te maken als er zo'n stelletje paarden op afstand aan komt draven, maar Belle vertrouw ik voor geen cent, dus die gaat even aan de lijn, haar droom is ooit nog eens een meeuw te pakken te krijgen. Zij legt de afstand die we lopen ongeveer twee keer af denk ik. Toen we thuiskwamen was Ed er, hij had ook twee hondjes meegebracht dus kon ze daar nog even vrolijk de tuin mee in, Simba gaat dan languit voor de kachel. Ed verwacht trouwens volgende week weer gezinsuitbreiding.

Binnenkort komen de boemetjes en de bijtjes wel weer.

Ria Dinsdag 24 Januari 2006 at 11:23 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Toronto could be me

En wie zou deze trouwe lezer toch wel zijn?
State/Region : Ontario 
City : Toronto 
ikke nie nieuwschierig nie 


Zei ik een paar dagen geleden....
Apetrots ben ik, want vanmorgen kreeg ik een heel leuk mailtje uit de buurt van Toronto: 150 km southwest of Toronto near Simcoe, Ontario

Een paar stukjes met toestemming van de schrijver:

I like browsing your blog, for a variety of reasons, firstly, I must say it is very well done. I'm a bit of an amateur photographer myself, and I dare say your pictures are really well done. You've got a keen eye for just the right shot. Secondly, you don't mince words, so it's hardly ever boring. On top of that, you're timely, it is never stale, and you choose a variety of different, every day, common, topics and make them into something truly interesting. 

I was born in Voorhout (Voorhut) Zuid Holland in 1950, went to school (lagere school, MULO) in Sassenheim ('Sassem') and spent a lot of time cavorting through the dunes and walking the beach at Langevelderslag, Noordwijkerhout ('Kokkerhut'), so the beach and dune stories really take me back to the good old days. They sure form a beautiful part of Holland, pardon me The Netherlands. 


En dan dit!
How I found your blog is kind of cute. Some day last summer I read somewhere about the oldest person in the world dying, it may even have been a woman in Nederland. In any event, this got me thinking about 'Opa Kip', a name I remembered from when I was a child. I remember hearing that he was the oldest person around and the news of him dying. So, I decided, just for the hell of it, to do a Google search on Opa Kip. Well, somehow your blog came up, because you had mentioned in there I believe that you had been on the street where he lived. So it's because of Opa Kip I'm writing this email. Hopefully, I'll be able to have this effect on somebody 40 odd years after I pass on. I rather doubt it.

Ria Maandag 23 Januari 2006 at 11:21 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Palen zoeken


klik

Ze waren met z'n drieen en de andere twee deden even net alsof zij niet liepen te zoeken en lachten maar een beetje toen ik langs liep, misschien deden ze het pas voor het eerst. Het ene vrouwtje ging stug door en riep af en toe iets naar de andere twee. Toen ik eenmaal een eindje verder was en nog eens achterom keek liepen ze alledrie met zo'n ding. Ik zei het al eens eerder, maar ik blijf het een vreemde hobby vinden. 

Vanmiddag ook eens uitgekeken naar de palen naar aanleiding van deze link van eergister. Paal 7 staat wel een beetje achteraf maar is wel duidelijk, Paal 6 staat helemaal verscholen bovenop de duinen, de anderen heb ik nog niet kunnen ontdekken. Ach ja eens mens moet toch wat te doen hebben tijdens het wandelen...

Ria Maandag 23 Januari 2006 at 11:20 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Op de valreepToch nog maar even mijn vader. Hij zou vandaag (gisteren dus eigenlijk) 96 geworden zijn. 


Ria Maandag 23 Januari 2006 at 11:19 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Herinneringen

Ooit, heel lang geleden toen ik nog een klein meisje was dacht ik dat ik heel mooi kon zingen. 's Avonds als ik naar bed ging zette ik mijn raam open en zong uit een boekje van die oude versjes, Sarie Marijs, Falderie Faldera en Faria enzo, in de hoop dat er iemand langs zou lopen die me dan zou ontdekken. Wat later kreeg ik een gitaar voor mijn verjaardag, mijn ouders stimuleerden me enorm en zeiden dat ze het prachtig vonden. Ik kreeg les en met de grepen die ik geleerd had kon ik bijna elk liedje begeleiden, vals of niet het klonk leuk, dacht ik... 
De derde klas van de ULO ging ieder jaar op kampweek, op de fiets naar de Wouwse Plantage in Brabant, ik ben twee keer meegeweest (zittenblijvertje). De eerste keer heb ik mijn gitaar meegenomen, hoe ik het gedurfd heb snap ik nog niet, samen met Marian K. we hebben veel gezongen, ook met heel de klas bij het kampvuur, heel gezellig. Inmiddels ben ik erachter dat ik helemaal niet kan zingen, ik doe het weleens als niemand me hoort, op het strand of in de polder. De gitaar heb ik ook al lang niet meer, de kinderen hebben er geloof ik nog wel een tijdje mee gespeeld, geen idee waar hij gebleven is. Op de foto zitten achter mij de meiden van een paar logjes geleden, in het midden Teuni C.(die ik afgelopen week na jaren ook weer tegenkwam in dezelfde supermarkt) en Marian K. (zij trouwde later met de gymleraar)

Update:

In die sweaters heb ik ook jaren rond gelopen volgens mij, heerlijke dingen....

Ria Zondag 22 Januari 2006 at 11:16 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Kort dagje

Veel te laat opgestaan vanmorgen, het was geloof ik half elf, de dag is dan al bijna voor de helft voorbij. Ik ben gelijk maar onder de douche gesprongen. Een paar senseootjes en een potje thee later op weg naar het strand, we hadden er zin in en zijn gelijk maar doorgelopen tot het Verklikkerpad. Eenmaal weer thuis een kopje soep en nog maar een potje thee en toen nog even naar Zierikzee voor een paar boodschappen, eenmaal thuis werd het alweer donker. Cor heeft gezellig een kopje erwtensoep en een stokbroodje meegegeten, tussendoor nog een beetje gewassen, dus al met al toch nog wel het een en ander gedaan, maar kort blijft ie!
De foto's zijn gemaakt op de geliefde plek van Barbara, ik hoop dat ik haar er een beetje blij mee maak en dat ze vlug weer beter wordt zodat ze er weer met eigen ogen kan gaan kijken...

Bij mijn zoektocht naar een foto van het Verklikkerpad, kwam ik op de site van de Gemeente Schouwen Duiveland terecht. Ze hebben nu ook een fotosite zie ik, dus ik heb er gelijk een paar ingestuurd vanavond, misschien ook een idee voor anderen uit de buurt, vandaar dat ik het maar even vermeld.

Update:
Leuke link van Barbara met luchtfoto's van de kust van Schouwen, het strand waar ik altijd loop.

 

Ria Zaterdag 21 Januari 2006 at 11:09 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Me thuis voelen

Dat was het onderwerp van de mail die ik vanmiddag kreeg. Met haar toestemming plaats ik hier nu een gedeelte:

Ik ben, oorspronkelijk afkomstig van Renesse, nu al ruim 31 jaar wonend in G.
Sinds enige tijd lees ik je leuke stukjes en geniet hier erg van, ik moet eerlijk bekennen dat ik er veel in herken, je dagelijkse belevenissen en ook de plaatsen waar je loopt herken ik natuurlijk!! Ben een beetje jaloers op je wandelingen over 't strand. Maar door je foto's voel ik me weer even thuis, want hoewel ik het wel gewend ben hier na al die jaren, bin in bluuf ik toch un Zeeuwse, natuurlijk ee? Pas heb ik erg genoten van de foto's van deVroonweg en de Lage- en Hogezoom.
Tot mijn 21e heb ik op de Hogezoom gewoond tegenover de New York taxi (elke dag kijk ik even)!!! Twee jaar geleden hebben we nog op de Vliedberg gestaan en aan de andere kant van de weg een potje honing gekocht, heerlijk en we vonden het etiket zo leuk!! (was dat bij jullie?)


Natuurlijk was dat bij ons!
Van zulke mailtjes word ik alleen maar blij, vandaar ook de foto, genomen op de Hoge Zoom eergisteren, afgezaagde takken waarvan de wonden vol met water staan, net ogen.....


Ria Donderdag 19 Januari 2006 at 11:01 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Mijn idee

Ik wil wel even kwijt dat ze dat gewoon van mij gepikt hebben hoor, dat idee van die balansdag, daar bij dat voedingscentrum. Tegenwoordig neem ik het zo nauw niet meer, maar in de tijd dat ik nog netjes altijd maar 57kg wilde wegen en ik dat ook iedere morgen controleerde, deed ik dat ook. Gisteren uit eten geweest, of veel gesnoept, dan vandaag een beetje minder. Ik moet er nu niet meer aan denken, hoewel ik het onbewust misschien toch nog wel een beetje doe, maar wegen doe ik mezelf al jaren niet meer en ik ben er dan ook van overtuigd dat ik ruim boven de 57 zit. Je lichaam verandert natuurlijk ook bij het ouder worden en door het vele lopen zal ik ook wel wat meer spierweefsel gekregen hebben, mijn kuiten liegen er niet om. Maar dat iedereen het maar even weet natuurlijk hè, dat ik dat eigenlijk verzonnen heb......


Ria Donderdag 19 Januari 2006 at 10:59 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Dames

 

De dames zitten keurig te wachten voor de winkel als ik even een broodje en een dropje koop voor onderweg. Ik heb het getroffen vandaag, zelfs nog even in de zon gelopen, eenmaal thuis begon het te miezeren. Zo langzamerhand raak ik ook het beklemmende december gevoel weer een beetje kwijt, hoewel dat ook wel met het afnemen van de maan te maken heeft denk ik, alles bij elkaar kom ik toch weer wat lekkerder in mijn vel te zitten. 
Miriam is even naar de sportschool en brengt een slof shag voor me mee, ik ben aan mijn laatste pakje bezig en daar word ik altijd een beetje zenuwachtig van, ze heeft al twee keer gebeld: "Waar zit de Pupekop ook alweer?" Even later: "Moeten er ook vloeitjes bij?" De pincode heb ik opgeschreven, dus daar kan het niet meer aan liggen, hoewel...

En wie zou deze trouwe lezer toch wel zijn?
State/Region : Ontario 
City : Toronto 
ikke nie nieuwschierig nie

Ria Donderdag 19 Januari 2006 at 10:28 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Love RiaNatuurlijk was het niet voor mij bedoeld, maar het stond er wel, ineens ..

Ria Woensdag 18 Januari 2006 at 10:27 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

LogeeElly heeft gisteravond haar eten en dekentje al gebracht en straks ga ik haar ophalen. Het vrouwtje gaat er even lekker twee weken tussenuit, zodoende komt Belle bij mij logeren. Dat wordt weer lachen onder het wandelen met zo'n vrolijke jongedame.


Ria Woensdag 18 Januari 2006 at 10:26 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

ObstakelVandaag had ik het plan opgevat om voor de broodnodige variatie eens over de oude Vroonweg te gaan lopen, de vroegere verbindingsweg tussen Renesse en Haamstede. Die is pas opgebroken want heel Schouwen veranderd zo langzamerhand in natuurgebied, er is nu een fietspad aangelegd. Ina en Martin waren er zondag overheen gefietst en het was er mooi zeiden ze, er waren wel wildroosters, maar die zijn er in de Domeinen ook en daar kan Simba dan gewoon langs lopen. Hier dus niet, het is één groot rooster, rondom afgezet met prikkeldraad, je komt er met geen mogelijkheid langs en Simba eroverheen tillen krijg ik ook niet voor elkaar. Daar stond ik dan met mijn goeie gedrag. We zijn maar omgedraaid en hebben een rondje Lage ZoomHoge Zoom gedaan via de Pauwlijntjesweg, ook mooi. Kijk bij Flickr voor nog meer foto's.


Ria Dinsdag 17 Januari 2006 at 10:24 am | | Standaard | Geen reacties

R E S P E C T

Ria Dinsdag 17 Januari 2006 at 10:23 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Lichtpuntje

 

Ze stonden langs de dijk in de zon, toen die nog scheen, ik werd er weer heel even blij van. Verder wat lopen piekeren, hoe raar kan een jaar beginnen. Eer ik thuis was was het koud en kil, waterkoud. 
Joop is druk met de cv, wat veranderingen aanbrengen, die al lang liggen te wachten, de ketel vertoont ook mankementen, onderhoudsbeurten worden hier regelmatig overgeslagen, dat heb je met een oud installateur, die vindt dat niet nodig. Ramazan(een oud werknemer*) is nu ingeschakeld om ons vijftien jaar oude keteltje een oppepper te geven, want zolang hij nog brandt kopen we geen nieuwe natuurlijk. 

Mailtje van Martin n.a.v. "Goeie Tye"

Een paar Afrikaanse woorden:
werknemer-------------> loonslaaf
werkgever-------------> slaafdrijver
fietsbel--------------> rinkeldoosje
string----------------> amperbroekje
lift------------------> hijsbakkie
tippex----------------> flaterwater
couveuse--------------> baby broeikas
punaise---------------> duimdrukspijker
veiligheidshelm-------> harde hoed
helm------------------> botsmuts
facelift--------------> rimpelstrijk


Ria Maandag 16 Januari 2006 at 10:22 am | | Standaard | Geen reacties

Filewandelen

Je zou het niet zeggen als je de foto zo ziet, maar het was druk! Prachtig weer alweer. Verder een dag als alle andere, niets beleefd, vandaar weer maar een strandfoto, voor de Limburgers :-P 
En dan gaan we nu maar een potje Darten , ik ben voor Jelle!

Update: 

Woooow!!!! He did it!!!

Ik hou helemaal niet van dart, maar dit was superspannend!
Zijn website is al niet meer te bereiken zie ik.

Ria Zondag 15 Januari 2006 at 10:21 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Goeie Tye

Vonkelwijn. Er viel vast iets te vieren en nu lag hij nog na te vonkelen op het strand. Ik vind die Zuid Afrikaanse namen altijd zo mooi, vonkelwijn klinkt toch veel leuker dan bubbeltjeswijn.
Het was weer heerlijk wandelweer en een zeester had in zijn laatste stuiptrekkingen een prachtig schilderijtje gemaakt in het zand.


Ria Zaterdag 14 Januari 2006 at 10:16 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Ouwe Jan en Jonge Jan

Van 1953 tot 1971 woonde ik in Zonnemaire , er was daar een piepklein winkeltje gedreven door Jan Smit en zijn vrouw, vorig jaar is hij overleden en tot op het laatst hebben ze dat winkeltje gehad en altijd als ik die nieuwe Jan Smit hoor, moet ik weer aan de Zonnemairse Jan denken. Ik vind hem leuk, die jonge Jan en vanavond heb ik even lekker meegegalmt met onderstaand vers, Joop liep hard weg zich afvragend of ik gek geworden was.

Als de nacht verdwijnt en de zon weer schijnt
als ik jou zo zie klinkt een symfonie
en je weet hoeveel ik van je hou
heel mijn hart staat open voor jou


Ria Vrijdag 13 Januari 2006 at 10:06 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

BeroemdHier had hij het er al over en gisteren hier en die krant wilde maar niet komen, dus toen ben ik er vanmiddag maar even zelf omgereden, "nee jullie straat hebben we nog niet gehad....". En toen was het zoeken geblazen, niks foto met onderschrift, maar piepkleine lettertjes boven een stukje, geschreven door hem dus. Ons eiland heeft een nieuwe freelance verslaggever, journalist, stukjesschrijver, of hoe zo iemand dan ook maar mag heten, genaamd Peter Noordermeer uit Dreischor, hij wordt beroemd, zegt hij.

Ria Vrijdag 13 Januari 2006 at 10:04 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

DagafsluiterMet dank aan Marlies.

Ria Donderdag 12 Januari 2006 at 10:03 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Schoolvriendinnen

Eind van de middag was ik even in de supermarkt, ik had nog vlees nodig voor bij de spruitjes en hoewel ik ze natuurlijk regelmatig tegenkom, ze wonen ook hier in het dorp, liepen we nu met z'n drietjes onze dagelijkse boodschappen te doen. We hebben even overlegd hoe we onze spruitjes klaarmaken, Jeannette doet er cashewnoten door, Marian spekjes, ik enkel een klontje boter en een beetje nootmuskaat. Op weg naar huis bedacht ik dat ik ook nog een foto moest hebben waar we samen opstonden en die heb ik dus maar even opgezocht en gescanned, november 1963 was het, daar op die vuilnisbak. Stretch broeken met elastieken onder je voeten door, gewatteerde jacks en rood wit of blauw wit gestreepte dassen. Het was een leuke tijd en we hadden vooral veel lol. De school is tegenwoordig Multi Functioneel Cultureel Centrum.

Verder Heeft Miriam gezellig mijn rondje meegelopen vandaag, voor de broodnodige blosjes en ook een beetje voor de lijn.

Ria Donderdag 12 Januari 2006 at 10:02 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

PostJoop kreeg vandaag een mailtje:

Hoi Joop,
Vorige week dit plaatje in de scheurkalender. Moest aan jou denken, had daar ook alle tijd voor want er was een grote boodschap aan de gang. Nou ja vandaag toch maar effe gescand. Ps: die mevrouw op de achtergrond lijkt die op Ria??


Flauw hè...


Ria Donderdag 12 Januari 2006 at 09:59 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Dag van niks

Veel verder dan spelletjes spelen ben ik niet gekomen vandaag, bah! Grauw, nat en grijs buiten, kil in mijn hok, zodat ik helemaal ingepakt zit. Lopen hadden we geen van twee zin in, dus weer maar vlug terug naar de kachel. Wel moet ik iedere keer aan mijn haar voelen, lekker soepel en zacht!
Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe kansen en hopelijk wat beter weer.
Vooruitzichten t/m maandag: rustig weer met op enkele dagen mist of lage bewolking. De middagtemperatuur is circa 6 graden.


Ria Woensdag 11 Januari 2006 at 09:59 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Prijs

Omdat Joop vanavond toch in Utrecht moet zijn (cursussen Nepalees worden nu eenmaal niet in Scharendijke gegeven) is hij wat vroeger vertrokken om even op devakantiebeurs te kijken. Opgewonden belde hij vanmiddag op, ik heb een prijs gewonnen! Bij een standje van de ABN kon je krassen en daarna mocht hij biljetjes vangen, als je er meer dan vijftien had, had je prijs, hij had er wel twintig! En nu wist hij niet wat hij moest kiezen, een koffer op wieltjes, een gratis vlucht naar een stad in Europa, of gratis artikelen in de parfumerieshop op Schiphol. Een koffier op wieltjes hebben we niet nodig, hij gaat altijd met zijn rugzak en als we samen gaan hebben we aan een weekendtas genoeg, die gratis vlucht was voor één persoon, de tweede mocht mee voor € 99 plus dat er dan ook weer verblijfskosten bij komen natuurlijk, parfum gebruiken we nooit.......
We hebben toch maar besloten voor de parfumerie artikelen te kiezen, ze hebben daar allicht ook wel (dure) verzorgingsproducten, misschien wel Botox lippenstift zodat ik mooie volle lippen krijg, of misschien ben ik tegen die tijd mijn grijze haar wel weer zat en hebben ze daar iets voor, of gewoon een lekker (duur) smeerseltje voor 's morgens na het douchen, er is vast wel iets wat hij voor me mee kan brengen als hij in maart weer naar Nepal gaat...


Ria Dinsdag 10 Januari 2006 at 09:57 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Dag blond hallo grijsNa ongeveer dertig jaar verven wil ik weer wel eens weten hoe mijn eigen haar eruit ziet, behoorlijk grijs al zo te zien, vooral aan de slapen, maar voor de rest valt het nog wel mee geloof ik. Vanmorgen is er weer een stukje blond in de pedaalemmer beland.
Voor mij komende zomer geen stokkig peentjes haar, maar soepelvallende grijze lokken, ik ben benieuwd of ik het volhou.


Ria Dinsdag 10 Januari 2006 at 09:56 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Wortels en wervels

De kaakchirurg heeft vanmorgen Joop onderhanden genomen, de wortel is schoongemaakt en een stukje ingekort, de kronen kunnen dus voorlopig nog even blijven zitten en hopelijk is het euvel nu verholpen.
Het was weer prachtig weer vandaag, ik heb vanmiddag eerst Elly opgehaald en we hebben samen op het gemak een rondje gelopen. Eerst ook nog even in het huis gekeken, waarnaar ze binnenkort verhuist. Heel toevallig had ik al weken voor ik ergens iets van wist een foto gemaakt van het straatjevanwege de mooie berkjes. We hebben gezellig lopen keuvelen. Volgende week gaat ze twee weken op vakantie en komt Belle weer bij mij logeren 
Update:
Ik heb even met Elly overlegd en ze vond het een prima idee.
Want of een echtscheiding niet genoeg is, krijgt ze nu ook nog de keus zich wel of niet te laten opereren aan haar rug, ze heeft al jaren klachten en onderzoek heeft uitgewezen dat de enige oplossing is maar liefst vijf wervels vast te laten zetten. Dat betekent buik en rug open en daarna totaal afhankelijk zijn met een opknap periode van een jaar.Circumferente spondylodese heet het. Natuurlijk moet ze zelf de beslissing nemen, en ze wacht daar dan ook mee tot de echtscheiding achter de rug is en alles weer redelijk rustig is, alles op zijn tijd. 

Waarom dit verhaal.
Wanneer je op de diverse sites gaat kijken, zie je vaak alleen de mislukkingen, mensen met klachten en waar het fout ging, die overheersen dus. De tevreden mensen hoor je vaak niet meer, misschien hier?


Ria Maandag 09 Januari 2006 at 09:54 am | | Standaard | Geen reacties

UitnodigingAan alle vrouwen die ik ken 
Zaterdag 11 februari 2006 wil ik een vrouwenfeest geven.
Ik wil alle vrouwen die ik persoonlijk ken, uitnodigen om met mij het feit te vieren dat ik 8 feb. 2006, 59 jaar hoop te worden. Wat ik geweldig zou vinden dat je iets te eten maakt, wat we met elkaar kunnen delen. Het feest begint om 20 uur en ik zou het leuk vinden jullie te zien bij mij thuis. 
Lieve groeten, Truus Alberta


Truus en ik zijn al jaren vriendinnetjes, wie Alberta nu weer is, is me een raadsel. Tweede doopnaam? Nieuwe sekte? Maar ik zal er zeker zijn, daar in Groot Genhout op 11 februari.

Update:
Hoi Ria
Nee het is gewoon mijn tweede naam die ik al bijna 59 jaar draag

Ria Zondag 08 Januari 2006 at 09:52 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

OP

 
klik

Ik heb net de laatste fles opengemaakt, mijn schatting was dus goed, half januari dacht ik. Gelukkig heb ik genoeg hulp gehad

Ria Zaterdag 07 Januari 2006 at 09:51 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Zon

Ik wil natuurlijk niemand jaloers maken, maar hier scheen gewoon heel de dag de zon, heerlijk! Niks beleefd, dus maar een paar foto's gemaakt. De zonsondergang zag er vanavond uit als op onderstaande foto, op een plek iets verderop achter Elkerzee op dezelfde tijd en mèt flits deze keer. Er schijnt trouwens in 1815 een dubbele moord geweest te zijn in Elkerzee, lees en huiver hier.

Ria Zaterdag 07 Januari 2006 at 09:49 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Zonsondergang

 

Boven Elkerzee vanmiddag om kwart voor vijf een prachtige oranje rode bol, die natuurlijk op de foto lang niet zo goed tot zijn recht komt. Ik was op de terugweg uit Zierikzee na de boodschappen, ik ben wel tien keer gestopt, maar echt goed zijn ze niet gelukt. Het was ook al een rare wandeling vanmiddag, eenmaal weer aan de landkant van de duinen zag ik de auto van Miriam bij de overgang staan, dus ik weer terug naar het strand, want er is toch niets leukers dan een wandeling met je dochter. Weer op het strand aangekomen nergens iets te zien wat ze zou kunnen zijn, dus even gebeld, ze liep op de Rampweg vertelde ze, dus ik maar weer de trap op, Simba snapte er niets van. Ik ben haar een stukje tegemoet gelopen en mee terug naar huis gereden in de Chevy een ervaring op zich. Ze heeft daarbij een kussentje in haar rug. Ik moest gelijk aan Joop zijn moeder denken die altijd OP een kussentje zat in de Mercedes die ze toen hadden, ook zo'n grote bak, ze kon anders niet op de weg kijken en mèt kussentje zag je ze nog nauwelijks zitten....


Ria Vrijdag 06 Januari 2006 at 11:35 pm | | Standaard | Geen reacties

Drop en druifjes

Bij het schap met de losse dropjes staat altijd dat het pikken van één dropje ook al diefstal is. Toch deed ik het een paar dagen geleden, het klepje stond open en ik kon het niet laten vlug een Engels dropje in mijn mond te stoppen en die was lekkerrrr! De laatste dagen loop ik dan ook eerst even langs de winkel voordat ik mijn rondje ga doen en koop een zakje drop voor onderweg. Als ik mijn zakje gevuld heb laat ik het klepje expres open staan, dat is handig voor de mensen die na mij komen, kunnen zij ook even proeven. Eigenlijk zou erbij moeten staan "Proef maar gerust", dat komt toch alleen de verkoop maar ten goede?
Vanmorgen ook zo'n leuke pot met blauwe druifjes bij de overbuuv gehaald, wat zal dat vrolijk staan voor het keukenraam als ze bloeien.


Ria Vrijdag 06 Januari 2006 at 11:33 pm | | Standaard | Geen reacties

Bijzondere groenten


klik

Het ziet er al een stuk beter uit dan een tijdje geleden bij Dieneke Klompe.
Prachtige foto's waar ik wel weer blij van word!


Ria Donderdag 05 Januari 2006 at 11:32 pm | | Standaard | Geen reacties

Langer licht

's Morgens heb ik er geen erg in omdat ik dan nog op bed lig, maar 's avonds kan je het al goed merken, vanavond om vijf uur was het nog behoorlijk licht, nu nog wat warmer...
Vanmiddag zijn ze van de kwekerij de fruitbomen wezen snoeien die we afgelopen voorjaar daar gekocht hebben, voor degene die het niet deden hebben we keurig nieuwe gekregen en die hebben ze ook gelijk voor ons geplant, nu maar wachten op de pruimen en kersenbloesems. Ik heb niet veel gedaan, veel te koud. Ik zag wel dat er bij de overbuurman leuke potten met bloembollen staan, daar ga ik er morgen maar eens wat van halen denk ik, om de boel wat op te vrolijken.

Update:
Ik hoor net van Joop dat we die nieuwe bomen helemaal niet gekregen hebben, we moeten ze gewoon betalen  Maar wel gratis geplant.... denk ik

Ria Donderdag 05 Januari 2006 at 11:31 pm | | Standaard | Geen reacties

Het raadsel Papoe

Ik kan het niet laten hoor. De laatste tijd kijk ik ook wel eens op mijn andere metertje en dan zie ik ineens dat hij ergens bij Utrecht zit, terwijl ik altijd dacht dat het een dorpsgenoot was, dat hij hier vandaan komt is duidelijk, maar oeh ,oeh, wie is Papoe?? Doe eens gek en mail me als je durft! Geheimhouding verzekerd! (Ik ben helemaal niet nieuwschierig)


Ria Donderdag 05 Januari 2006 at 11:30 pm | | Standaard | Geen reacties

Laatste kans

Ik heb hem verspeeld door "nee" te zeggen en nu wordt ik gestraft....

niet welkom... gevoel....gunnen.... jij.... wij klein.... logeren.... ooit zelfvragen.... alleen maar lastig.... andere verwachting......Ik ..... voornemens.... éénrichtingsverkeer........mijn kinderen later....deur altijd open, ze horen n.l. bij ons, en als ze kinderen krijgen zou ik dolgraag op ze passen af en toe.....niet boos....teleurgesteld.... niet vlug weer zien.....gelukkig 2006

en dat doet pijn... 
als er nl. iemand zou moeten weten dat die deur echt altijd open is, is zij het wel....

Update: Ik wil nog even dit kwijt:
Ik had ook gewoon niets kunnen zeggen en net kunnen doen of er niets aan de hand is, maar dat ligt niet in mijn aard, zoals jullie waarschijnlijk al weten. Elk huis heeft af en toe zijn kruis, zo ook het onze. Met Sil komt het best wel weer goed, daar heb ik alle vertrouwen in.


Ria Woensdag 04 Januari 2006 at 11:29 pm | | Standaard | Geen reacties

Ik kan koken


 

Ik heb een periode gehad waarin ik allerlei soorten kookboeken kocht, maar ik heb ze eigenlijk nooit gebruikt, al dat gedoe en de helft van de ingredienten heb je dan weer net niet in huis, dus ik rotzooi altijd maar wat aan en we eten (bijna) altijd lekker, al zal het nooit mijn hobby worden. Maar als ik dan echt eens iets moet weten pak ik toch altijd weer naar mijn allereerste kookboek, gekregen van mijn moeder in de tijd dat we gingen trouwen. Zoals afgelopen zaterdag toen de oliebollen gebakken moesten worden. Ik had een pond bloem gekocht, want dat leek me wel voldoende. We hebben jaren gehad dat we twee kilo bloem "deden", daarna een tijdje één kilo en nu dacht ik dus aan een pond genoeg te hebben, maar dat vond Joop maar niets, als je oliebollen bakt doe je het goed, gelukkig had ik nog meer bloem in huis, maar nu wist ik niet of de gist voldoende was, 50 gram had ik meegebracht, dus dat moest ik even naslaan en gelukkig was het genoeg, ik zal wel ergens een voorgevoel gehad hebben. Het viel me op dat de bladzijden bij het gebak vooral erg vies waren, ik heb blijkbaar veel appeltaarten gebakken, en koekjes en ander lekkers. Het hele boek ziet er niet meer uit eigenlijk, maar toch blijft het mijn meest gebruikte naslagwerk.


Ria Dinsdag 03 Januari 2006 at 11:28 pm | | Standaard | Geen reacties

Opgeruimd staat netjes

De lampjes en engeltjes zijn weer naar de garage verhuisd, geen idee of ik ze volgend jaar nog tevoorschijn haal. Ik heb ze niet eens netjes opgerold zoals anders, het gedoe met Sil geeft me toch weer een vervelende nasmaak, zoals ik al zo vaak nadien een onbehaaglijk gevoel had, omdat er iets vervelends gebeurde. Het sterkt alleen maar mijn verlangen naar een jaareinde zonder poespas. 
Van Sil heb ik nog steeds niets gehoord... 
De auto is vandaag ook weer gemaakt, zodat we er weer langere stukken mee kunnen rijden, de thermostaat was stuk, hopelijk is het nu verholpen. 
Joop heeft weer eens kaakontsteking, voor de zoveelste keer is hij aan de peniciline, hij heeft voor volgende week een afspraak met de kaakchirurg en moet nu een week zonder bloedverdunners, dat vind ik dan weer eng. Het vervelende is dat het een kroon is waar nog een andere aan vastzit, dus als de wortel eruit moet is hij gelijk twee kiezen kwijt, daar word je ook niet vrolijk van. Verder lekker gepoetst en gewandeld, daar knapt een mens van op, ik wel tenminste, gezellig onderweg iedereen een goed nieuwjaar wensen, zonder zoenen, gewoon roepen en zwaaien naar bekenden die je in de verte ziet, de meeste Zeeuwen zijn echt niet zo bot als ze lijken.


Ria Maandag 02 Januari 2006 at 11:27 pm | | Standaard | Geen reacties

Nieuwjaarsdag

Mijn eerste strandwandeling zit er weer op (waarom gaat iedereen altijd naar het strand op nieuwjaarsdag?), Joop heeft lekker in het bos getraind en verder hebben we niets ondernomen. Oudejaarsavond hebben we samen met Elly en Cor doorgebracht, beetje tv gekeken, spelletjes gedaan, om twaalf uur naar buiten om naar het vuurwerk te kijken dat wel heel erg mooi was dit jaar, ik ben daarbij nog aan het prikkeldraad blijven hangen met mijn jas, er zit nu een winkelhaak in de mouw, zou dat onder de prikkeldraadverzekering vallen? Miriam en Mark kwamen ook nog even langs voor een bol en een flap, ze waren heerlijk (de bollen en de flappen dan hè), zoals altijd, Joop doet dat al jaren zelf op de ouderwetse manier met echte gist, geleerd van zijn vader die dat ook altijd deed.


Ria Zondag 01 Januari 2006 at 11:26 pm | | Standaard | Geen reacties