Voorbij

Als afsluiting van de logeerpartij ben ik vanavond gezellig getracteerd in de Surf Inn door Cor en Silvia. Cor heeft vanmiddag ook nog het gras gemaaid. Heerlijk! Want als dat nog twee weken had moeten duren, dan zou het echt veel te lang zijn geweest. 't Is niet dat ik niet op dat ding kan rijden, maar er moeten startkabels aan te pas komen om de boel aan de gang te krijgen, starten en tegelijkertijd de rem indrukken (kwamen we later achter), zulke dingen kan je nu eenmaal niet alleen.'t Is lekker kort nu, volgende week maar eens een beetje graszaad halen voor de kale plekken. De kinderen liggen zo langzamerhand weer lekker in hun eigen bed denk ik.


Ria Zondag 30 April 2006 at 10:06 pm | | Standaard | Geen reacties

Koninginnedag

6.45u: "Oma, ik heb in mijn broek geplast" (gelukkig heeft hij nog een luierbroekje aan 's nachts)Kwart voor zeven is voor deze oma heel erg vroeg hoor, ik heb dan ook gezegd dat het nog bijna nacht was en dat ze nog maar even lekker moesten gaan liggen, zonder al teveel lawaai te maken. Dat lukte tot half acht. UItgebreid gebadderd en daarna samen met Elly en kleinzoon Daniël naar de Vrijmarkt en gesprongen op de springkussens die er stonden. Het was een ijskoude wind, maar wel scheen af en toe de zon, we hebben het nog getroffen als ik zo naar de rest van het land kijk. Ik heb vanmiddag zelfs nog even in de zon gelegen (ff dutten), terwijl de kinderen leuk in de tuin en de caravan aan het spelen waren. Daarna zijn we ook nog even naar het strand geweest, ook al koud als je zomaar een beetje loopt te sukkelen en schelpjes zoekt, maar de kinderen genoten, vooral in de duinen waar iets minder wind was. We hebben pizza uit oma's oven gegeten ("zulke maakt mama nooit"), ze vonden ze heerlijk. Ik denk dat we zo de pyamaatjes maar eens op gaan zoeken.

Ria Zaterdag 29 April 2006 at 9:57 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Logee's

De kinderen zijn gearriveerd en vanmiddag hebben we nog even een paar boodschappen gedaan in het dorp. Op de terugweg kwamen we langs de geitjes die we een paar verse boterhammetjes hebben gevoerd. Levi vond het maar eng, maar Yara durfde wel. Natuurlijk hebben we lekker pannekoeken gegeten en nu wordt er nog volop gekeet in bed, al neemt het volume zo langzamerhand wel wat af. De oranje shirtjes voor morgen liggen klaar, hopelijk schijnt er ook een warm oranjezonnetje.


Ria Vrijdag 28 April 2006 at 9:45 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Radio debuut

Vanmorgen werd ik gebeld door mijn schoonzus, zij was benaderd door Omroep Zeeland en of ik die terug wilde bellen, want er zou vanmiddag aandacht worden besteed aan het webloggen. Geen idee hoe ze bij mij terecht zijn gekomen, maar ik vond het natuurlijk wel heel leuk en spannend. Tien over vier zou ik gebeld worden. Ik werd steeds zenuwachtiger en nog zit ik met een rood hoofd van opwinding, al viel het allemaal best mee natuurlijk. Gezellig even zitten praten met Eric Rotte over het webloggen. 
Ja ja, ik was vandaag op de radio

Ria Vrijdag 28 April 2006 at 9:44 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Love is in the air

Het was een hele orgie vanmorgen in de tuin, allemaal liefhebbende lieveheersbeestjes in de denneboompjes, ze zaten er vol mee. 
Druk in de tuin geweest vandaag en vanmiddag gezellig even naar de markt in Zierikzee. Winkel in winkel uit, ik kan gewoon niets vinden, broeken, schoenen het stikt er van, maar nooit liefde op het eerste gezicht en als het niet klikt koop ik het niet. Ik had Simba meegenomen, dat is een goede remedie, dan kan ik nooit ergens te lang treuzelen en alsnog maar besluiten iets te kopen wat ik eigenlijk niet wil hebben. Martin liep ook rond in Zierikzee, soms kom je op de gekste plaatsen de gekste mensen tegen. Het bleek dat Ina ook in het land was en wij hebben vanavond gezellig samen gegeten, voor het eerst buiten maar ik blijf het kil vinden met die noordwestenwind van zee.
Morgen krijg ik logees voor twee nachtjes, ze zijn nu al zenuwachtig vertelde Silvia net. Het zal wel weer lukken met die twee, oma kan wel een beetje afleiding gebruiken, dat opa er niet is weten ze al en Levi moet erg lachen als er gezegd wordt dat opa in Nepal zit, raar woord ook Nepal, die opa's van tegenwoordig ook, die doen maar....


Ria Donderdag 27 April 2006 at 9:43 pm | | Standaard | Geen reacties

Uit de krantDe gans heeft vandaag de krant gehaald.

SCHARENDIJKE - Een eenzame tamme witte gans bivakkeert sinds enige weken bij een picknickbankje aan de Rampweg bij Scharendijke. Het dier verdedigt het bankje en het schelpenterreintje er omheen inmiddels als zijn nieuwe thuis. Luid blazend laat hij weten dat bezoek niet op prijs wordt gesteld. Hoe het dier daar terecht is gekomen, is niet bekend, maar volgens D. Fluijt van Staatsbosbeheer zal het ongetwijfeld gedumpt zijn door iemand die er van af wilde. Mensen die dit doen, moeten zich schamen“, zegt Fluijt. Maar het gebeurt helaas vaker.“ Vorig jaar nog scharrelde een groepje tamme ganzen in de Prunje en enige tijd geleden zijn ze ook gezien in de inlagen. Fluijt heeft inmiddels contact gezocht met de dierenambulance, die al verschillende mislukte pogingen heeft ondernomen om het beest te vangen. Duidelijk is wel dat het beest daar niet tot in lengte van dagen kan blijven zitten. Hoewel een paars afwasteiltje en een klein wit bakje duiden op enige verzorging, zal een tamme witte gans volgens deskundigen op den duur in de vrije natuur niet overleven. Bovendien bestaat de kans dat deze gans zich met zijn wilde soortgenoten gaat mengen en dan is er sprake van faunavervalsing. Als het niet lukt om het dier te vangen, zal het worden afgemaakt.

Ria Woensdag 26 April 2006 at 9:42 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Gek mens

Hoe gek kan een mens zichzelf soms maken. Vanmorgen bij Mir toen ik in de spiegel keek, vond ik opeens mijn mond zo raar, het voelde ook vreemd en eigenlijk voelde ik me ook niet lekker. Eenmaal thuis bleef ik maar in de spiegel kijken, hing die ene mondhoek nou echt naar beneden, of was dat altijd al zo en zag ik nu ook met dat ene oog minder goed? Kortom ik begon me steeds meer ongerust te maken en zag mezelf al ergens aan de hartbewaking liggen. Ik ben in de auto gestapt en naar Elly gereden, die was niet thuis en toen ik daarna langs de dokterspost kwam ben ik daar ook maar gelijk gestopt en heb gezegd dat ik bang was. Ik mocht gaan zitten en op mijn beurt wachten, gelukkig zat er niemand meer in de wachtkamer. We hebben lieve dokters hier, ik deed mijn verhaal, ze deed een paar testjes (ik kon nog heel goed gekke bekken trekken) en kon eigenlijk niets bijzonders ontdekken, mijn bloeddruk was wat aan de hoge kant, maar dat kon ook van de zenuwen komen natuurlijk. Ze heeft me gerust gesteld en gezegd dat ik natuurlijk altijd kon bellen en dat er altijd wel ergens iemand bereikbaar was, dat rare vlekje was ook al niets bijzonders (misschien kwam het wel allemaal daardoor) en ik kon weer naar huis. Ik ben er wel de hele dag een beetje van uit mijn doen geweest, niets gedaan verder. Wel vanavond gezellig bij Elly gegeten, zij heeft een kleindochter te logeren en er stond een gehaktbal met boontjes op het menu, het was gezellig en erg lekker.

Ria Woensdag 26 April 2006 at 9:41 pm | | Standaard | Geen reacties

Bericht van Joop

Hallo 
Je computer staat uit denk ik dus probeer ik het op deze manier, hopelijk lukt en lees je het. Ik zit op dit ogenblik in Trusili en daar is 1 internet cafe. Ik ben af moeten wijken van de eerdere route omdat een pas was dicht gesneeuwd. Ben nu westelijk een dal uitgelopen in 3 dagen. Het is een leuke groep om mee te trekken. Deepak de gids, Tika een wat serieusere jongen van 20 en Janga een clown van 20, kleine korte jongen en heel sterk en dan Mani een man van 45 is een goede kok. Verder gaat alles goed. Ik ga vandaag beginnen aan een route in het gebied van Ganesh Himal en hoop in een dag of 10 in Gorka te zijn en dan met de bus naar Pokhara. De situatie in Nepal is gisteren strek verbeterd omdat de koning de democratie heeft terug gegeven aan het volk en er dus weer bussen rijden. Jammer dat ik niet rechtsreeks kon communiseren maar misschien de volgende keer. Kusjes en ik hou van je.
Djoep (zo noemen de Nepalezen hem)
Doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!


Ria Woensdag 26 April 2006 at 9:40 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Vochtig

Sinds kort wappert er een vrolijke vis in de vlaggenmast, een mens moet toch wat om de boel een beetje op te fleuren en hij voelt zich als een vis in het water, want het regent alweer. De dag begon goed, zon, buiten douchen, buiten pedicuren, shirtje aan met zonder lange mouwen, wandelen met de hondjes in de zon... maar eenmaal weer thuis begon het alweer snel te betrekken. Mijn shirtje zonder mouwen werd verwisseld voor eentje mèt, plus fleece. Geen weer om in de zon te gaan zitten, maar wel lekker buiten bezig zijn. Ik heb de auto uitgemest, het was een plakkerige, vochtige, zeezoute zandbak, vermengd met hondenhaar. Vanmorgen had ik hem al in de zon gezet, met alles wat maar open kon open, zodat het een beetje kon drogen. Alles gezogen, gesopt en geklopt en hij ziet er weer uit als nieuw, de binnenkant dan hè, de buitenkant doe ik een andere keer weer, hij staat nu nog in de regen zodat het vuil een beetje kan weken. Belle is weer terug naar haar vrouwtje, het was een uitbundig weerzien.

Ria Dinsdag 25 April 2006 at 9:39 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Druk druk

Ik weet niet waarmee hoor, maar de dagen zijn te kort. hoewel ik toch best vroeg op ben. Ik slaap, wandel, pruts wat hier, doe wat daar, loop heen en weer weer en eigenlijk komt er niets uit mijn handen, maar druk dat ik het heb!


Ria Maandag 24 April 2006 at 9:38 pm | | Standaard | Geen reacties

Samen

De hondjes kunnen het goed vinden en hoewel Belle een eigen kleedje heeft zoekt ze toch de warmte van Simba, het is natuurlijk ook veel gezelliger om samen te slapen, ik vind er in mijn eentje ook niks aan. Gisteravond nog bezoek gehad van Ina en Martin, gezellig stokbroodjes en kaasjes gegeten met een lekker wijntje erbij (en niet te vergeten, de kachel aan). Vandaag een beetje in de tuin gerommeld, de Sleedoorn staat prachtig te bloeien, dat worden veel besjes komende winter. Hier zag ik wat je daar zoal van kan maken. Zo'n winterdrankje als helemaal onderaan staat lijkt me wel wat, de winters zijn tenslotte erg lang tegenwoordig. Eind van de middag nog een strandwandeling gemaakt in de miezerregen, het was weer niks vandaag, koud, bewolkt, guur en regen, ze zijn ziek bij het weerbericht!


Ria Zondag 23 April 2006 at 9:37 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Lintje

Heb ik vandaag toch zomaar een lintje vanThérèse gekregen, geen idee wat ik ervoor gedaan heb, alleen maar gereageerd geloof ik, maar leuk is hij wel en een lintje is natuurlijk nooit weg. 
Dankjewel Thé!
Ik ben er reuze blij mee! (evenkwijt maar ik vind het vast weer)

Ria Zondag 23 April 2006 at 9:29 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Onrust

De spanning loopt behoorlijk op in Nepal.

Ria Zondag 23 April 2006 at 9:29 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Jasses

Kijk ik net naar mijn handen, zie ik ineens zo'n rare vlek, zoals mijn opa's, oma's en mijn vader soms hadden, bij mijn moeder heb ik ze eigenlijk nooit gezien. Ik vond het altijd reuze eng, het begin van het einde dacht ik altijd. Als je zoiets kreeg kon het nooit meer lang duren. Nu denk ik, "ach, bloeduitstortinkje....."
Maar mochten jullie me missen.......


Ria Zondag 23 April 2006 at 9:27 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Tassie

Ik had hem afgelopen week al zien hangen, maar ik moest van mezelf nog even goed nadenken of ik wel een tas nodig had.... en dat heb ik gedaan. Ik heb hem echt nodig, eigenlijk snap ik niet hoe ik al zo lang zonder deze heb gekund, heeeeeeeeeel veeeeeeel zakjes en vakjes en ritsjes (Joop zal jaloers zijn), dus vanmiddag heb ik hem opgehaald, hij is iets roder dan op de foto, mooi hè!


Ria Zaterdag 22 April 2006 at 9:26 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Frissss

Het strand vanmiddag. Een graad of negen en een noorden wind, 't is nog geen lente hier hoor. Er wordt maar steeds prachtig weer voorspeld maar ik merk er nog niets van. Belle logeert weer een paar dagen bij me, dus we gaan lekker op het strand rennen, dat is veel leuker dan aan de riem door de polder.

Gisteren kwamen Silvia en Levi, Sil is nog steeds bij de tandarts hier dus af en toe moet er iets gebeuren en Levi is geknipt door tante Miriam (scroll maar even naar beneden voor het verschil). Gisteravond hebben we gezellig met z'n drietjes een pizzaatje gegeten en zijn de zussen nog even samen op stap geweest. En nu ga ik nog even Zierikzee onveilig maken.

Ria Zaterdag 22 April 2006 at 9:13 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Judaspenning

Ik heb er veel van! Vorig jaar stond het er zo bij. Geen latertjes, maar bestemd om dit jaar te bloeien. Ik heb het kleefkruid gelaten voor wat het was, de penningen zijn er dus niets van overkomen. Heel de middag in de tuin gekeuteld, beetje onkruid trekken, dood spul weghalen en alg vissen natuurlijk.

Van Joop heb ik niets meer gehoord, dus waarschijnlijk is het gelukt Kathmandu uit te komen, weg van de grootste ongeregeldheden, al is het overal wel onrustig als ik de berichten zo lees. Hopelijk gaat het allemaal goed en heeft hij er niet al te veel last van. Ik kan me nu wel zorgen gaan lopen maken maar daar schiet ik ook niets mee op, gewoon maar afwachten.

Ria Donderdag 20 April 2006 at 9:11 pm | | Standaard | Geen reacties

Storing cv

Vanmorgen is de monteur geweest om naar de ketel te kijken, er is flinke lekkage in de kruipruimte, Joop heeft een tijdje geleden een stuk leiding vervangen, wellicht dat er een koppeling los is gegaan. De boiler draait nu apart, zodat ik wel warm water heb en lekker kan douchen, maar geen cv. Joop mag het zelf repareren als hij terug is en misschien ook gelijk maar een nieuwe ketel voor de komende winter.

Ria Woensdag 19 April 2006 at 9:09 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Joop in KTM

Hij slaapt vannacht nog in het Kathmandu Guest House, vanavond nog een pizzaatje eten bij Fire and Ice en dan kan morgenvroeg om zes uur de tocht beginnen. Hij heeft er zin in. Vanmiddag nog even gekletst op MSN, alles was goed. Voor het laatste nieuws in Nepal kan je ook hier kijken. En nu wordt het stil de komende drie weken, de tocht duurt twintig dagen.


Ria Woensdag 19 April 2006 at 9:07 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Levi jarig

 

Vier alweer en het is een bikkel, een jongen van het lage land, want wie eet er nou ijs als het nog bijna vriest, brrrrrrr. Vrijdag een bezoekje aan tante Knip? 
Fijne verjaardag lieve Levi!


Ria Woensdag 19 April 2006 at 9:03 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

APK

Om tien uur vanmorgen moest de auto bij Rinus Roon Profile Tyrecenter zijn voor de APK keuring, er moesten een paar dingetjes gebeuren en als ik hem om tien uur bracht zou hij om twaalf uur klaar zijn. Na een nagenoeg koude douche (ik doe dat iedere morgen maar dan wel na een gloeiend hete en dat is toch heel iets anders) Simba ingeladen voor een flinke wandeling door Zierikzee. Het was heerlijk, in het Slingerbos en de stad zelf, waar ik ook nog een paar boodschapjes deed. Half twaalf weer richting Vissersdijk. De auto was nog niet klaar, dus eerst nog maar even koffie en een sigaretje. Toen eindelijk de keuring gemeld was en de auto klaar, zag ik dat ik rechts achter een rare velg had, dat is toch geen gezicht. Joop had wel verteld dat ik een band mee moest nemen, die dan verwisseld zou worden, ik weet ook niet goed wat er afgesproken was, maar het zal wel zuinigheid van Joop geweest zijn. Ik heb twee mooie nieuwe bandjes besteld en dan hebben we ook weer een goed reservewiel, mannen!
Vanmiddag nog een beetje in de vijver aan het vissen geweest, want het draadalg komt ook alweer opzetten en de opmerking van D. vorig jaar ligt nog vers in mijn geheugen nadat haar zus zei: "Jouw vijver is toch helder?" "Ja, maar ik heb het niet zover laten komen!" Dus ik hoop dat op een gegeven moment de planten gaan overheersen ofzo, of werkt het zo niet? 
Vanavond gezellig bij Elly gegeten, mie met garnalen, heerlijk!


Ria Dinsdag 18 April 2006 at 9:01 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Joop onderweg

Ik werd om de paar uur wakker vannacht, zo ook rond een uur of vijf en ik bedacht me dat Joop ongeveer op het vliegveld moest zijn en omdat hij eigenlijk nog een mailtje van zijn gids verwachtte heb ik nog maar even naar zijn mail gekeken en jawel, post van Deepak Rai zijn gids....

Dear joop Nameste!
I don't thing we can get to Gorkha by tourists bus or by taxi. I thing in this time we start our trek fom sundaryjal. we go sundary to syprobensi and then we do trek Ganesh Himal . From ktm to Sundaryjal I will arrange a taxi.
with best regards
deepak rai.


Er is dus nog niet zeker welke tocht hij gaat maken, in het uiterste geval vertrekken ze gewoon lopend uit Kathmandu, maar uit de mail blijkt dat dat niet nodig is. Ik heb hem nog even gebeld en het was een kort nachtje geweest, erg vrolijk klonk hij nog niet, gourmetten en whiskey toe, dat gaat niet in je kouwe kleren zitten natuurlijk, misschien heeft hij wel lekker geslapen onderweg, ik ga eens kijken of ik ergens zijn vluchtnummer kan vinden, van de tijden op de uitdraai snap ik niks.

Update:

Hij zou er nu moeten zijn, nog niets gehoord.


Update 2:

Vanmiddag was hij even op MSN, hij had een goede reis gehad.
De regen kwam daar met bakken uit de hemel, hihihi, ik zei nog: "Joop neem nou die goede jas mee, die is tenminste goed waterdicht", "In Nepal regent het niet, daar is het heerlijk weer, 25-30 graden".
En dus nam hij dat oude kreng mee, boontje komt om zijn loontje!

Ria Maandag 17 April 2006 at 9:00 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

2e pasen

Om te beginnen waren de koffiepads op vanmorgen, iets wat me nooit overkomt, ik heb altijd wel een paar zakken te staan, maar nu dus niet en ik moet echt een paar bakjes hebben hoor, voordat ik weer een beetje mens ben. Gelukkig had ik nog van die Espresso dingen van Nescafé waar alleen kokend water bij moet. Later hoorde ik van Elly dat de winkel gewoon open was tot één uur, dus daar ben ik gelijk maar even heen gegaan.
Onder het koffiedrinken viel het me op dat de cv wel heel erg borrelde en klingkloing geluiden maakte, de ketel is al een tijdje aan het kwakkelen maar zulke dingen moet je blijkbaar zo lang mogelijk uitstellen. Er moest de laatste tijd steeds vaker bijgevuld worden en Joop had voor hij wegging nog voorgedaan hoe dat moet, dus ik ging even kijken en de druk was behoorlijk gezakt, terwijl het nog maar drie dagen geleden was. Tijdens het vullen ging ik al twijfelen, hoe was het ook weer, moet ik nu eerst dat knopje een halve slag draaien en dan pas de waterdruk erop, of andersom, afijn, ik heb maar wat gedaan en eerst ging het goed het wijzertje ging naar boven, maar even bezig met vullen stopte het ineens en liep keihard weer terug, een hoop herrie. Ik helemaal in de zenuwen natuurlijk en gelijk heel de volgorde kwijt, zodat het water in de garage liep en niet buiten bij de kraan, zoals Joop nog netjes voorgedaan had. Ik heb de stekker er maar uitgetrokken. De boiler was nog warm, zodat ik nog wel kon douchen en morgenochtend nog wel een beetje lauw denk ik. Ik heb onze "ouwe" monteur maar gebeld (die nog in bed lag, het was al elf uur) en die heeft beloofd morgen even langs te komen, misschien dat hij de boiler aan de praat kan houden tot Joop weer terug is, we zien het wel. Gelukkig heb ik nog wel mijn close inn boilertje nu.

Verder was het een heerlijke dag, lekker gewandeld, de zon scheen volop, op een paar uurtjes na, maar toen na tweeën de lucht weer strak blauw was, ben ik lekker languit in de zon gaan liggen, niks tuinieren, lekker luieren! De eerste potjes honing zijn ook weer verkocht, ik denk dat ik volgende week maar eens ga winkelen

Ria Maandag 17 April 2006 at 8:58 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

1ste pasen

Lekker een beetje in de tuin geprutst vandaag. Ik heb de wilgentenen in de grond gestopt en de rest erachter, samen met nog wat ander takkenspul, handig hoor, in het vervolg kan ik daar mijn snoeihout kwijt. Ik heb ze niet te ver uit elkaar gezet, zodat de boel goed in bedwang gehouden wordt en de "oude" schutting 's zomers een harig kruintje krijgt, tenminste dat hoop ik dan, dat het ongeveer zo wordt. Van een Clematis die ik vorig jaar geplant heb en die op het punt staat te gaan bloeien brak een heel stuk af, zonde!! Ik heb het stuk goed diep in de potgrond gezet en ben benieuwd of dat het zo gaat redden. Morgen weer verder in de tuin, er is genoeg te doen en het wordt mooi weer, de berichten zijn in ieder geval goed.
Eind van de middag Joop op de trein gezet in Goes, die nu bij zijn zus aan het gourmetten is. Ik had nog een restje nasi in de diepvries, ook lekker hoor.

Ria Zondag 16 April 2006 at 8:57 pm | | Standaard | Geen reacties

KlaarVanavond nog gezellig uit eten geweest bij Salud, het dorp is weer overvol, toen ik wilde bespreken in de Pizzeria vroegen ze of we binnen of buiten wilden zitten, liever binnen dus, maar dan kon het pas na negen uur. Bij Salud konden we nog terecht, maar ook daar was het even later helemaal vol. We hebben heerlijk gegeten en eenmaal thuis kwam Cor nog even langs. En nu mag het van mij morgenmiddag een uur of vier zijn, zodat ik hem uit kan zwaaien en "tot over vier weken" roepen...


Ria Zondag 16 April 2006 at 8:56 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Dagje Nijkerk

Vanmorgen met de Spit richting Nijkerk, het was ontzettend druk op de weg, maar gelukkig was het droog, zodat we warm aangekleed lekker met een open dakje konden rijden. Levi was blij met zijn Action man en Feyenoord broodtrommel. Afgelopen week had ik in de supermarkt prachtige oranje hofnar mutsen cadeau gekregen, met belletjes eraan dus daar heeft Yara de hele middag mee op haar hoofd gelopen.

 

Na een stokbroodje, kaasje, wijntje en voor opa (en mij ook wel hoor) een lekker patatje weer naar huis. Dat ging een stuk voorspoediger. Het was weer even leuk de kinderen te zien, Yara kan prachtige spuugbellen blazen en vanwege een gebrek aan boventanden ook fluiten. Levi gaat volgende week naar zijn nieuwe klas, waar hij erg veel zin in heeft.


Ria Vrijdag 14 April 2006 at 8:52 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Jarige zus


klik

Vandaag wordt mijn zus 65.
Zoals inmiddels wel bekend is zien we elkaar niet al te vaak, maar natuurlijk wil ik dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Ik heb een volgeschreven kaart gestuurd, met email en website adres erop, maar mijn zus is niet zo computergestoord als ik geloof ik, ik verwacht dan ook geen reactie.
Toch blijf ik hopen op een beter contact ook met mijn zwager en hun kinderen.

Hartelijk Gefeliciteerd Janny!


Ria Vrijdag 14 April 2006 at 8:44 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Voorbereidingen

"Het past niet". "Ze zijn te zwaar". Inpakken en weer uitpakken, passen en meten. Heel zijn kamertje ligt vol met spullen, ik kan op één foto maar een klein stukje laten zien, maar geloof me, het ligt vol daar. Ik bemoei me er niet mee, dat heb ik nog nooit gedaan, dat is ook beter want anders weet hij helemaal niet meer wat waar zit, maar het is iedere keer weer een hele ceremonie. Het probleem is volgens hem het eten, hij neemt pakketjes "droogvoer" mee voor tijdens de trektocht, dat neemt natuurlijk veel ruimte in, maar het wordt wel steeds minder. Verder gaan nu ook zijn bloedprikspullen mee, dat moet van de dokter zodat hij daar ook de boel kan controleren en eventueel de medicijnen aanpassen, dat neemt ook weer extra ruimte in beslag. Het zijn altijd een paar rare dagen zo vlak voor vertrek en het zal dan ook een rust zijn als alles ingepakt en wel klaar staat. 

De klamp hout die op de plek waar op deze foto de bezem staat is gekloofd en ligt klaar om te drogen, opgeruimd staat weer netjes. Nu ligt er nog ergens een klampje te wachten, maar dat komt na de vakantie wel weer. Vandaag ook alle kapotte lampen vervangen, dat waren er een stuk of zes, dus ik heb overal weer licht, nu moet alleen het gras nog gemaaid worden, dat kan (mag) ik niet doen en vier weken is te lang om te wachten. 
Morgen een dagje naar Nijkerk, volgende week is Levi jarig, dus die gaan we alvast feliciteren en cadeutjes geven en gelijk even gedag zeggen voor Joop. Maandagmorgen om zes uur gaat zijn vlucht. Zondag gaat hij naar Ina en Martin in Zoeterwoude Rijndijk, zodat het nog maar een klein stukje is op de vroege 2e paasmorgen en de reis eindelijk kan beginnen.


Ria Donderdag 13 April 2006 at 8:42 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Webcams

De webcams in Renesse en omgeving draaien weer op volle toeren, het zijn er inmiddels tien. Er staat er nu ook eentje bij Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam.Geen idee wat er overdag te zien is, ik zag het vanavond pas, maar ik denk dat daar surfles gegeven wordt. Ik kijk elke dag even, ook handig om te zien of het hoog water is.

Vanmiddag heerlijk buiten in de zon koffie gedronken met Ed die even langs kwam, morgen weer regen en wind, een mens zou er toch moedeloos van worden....


Ria Woensdag 12 April 2006 at 8:41 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Oeps

Hij: "Bruine ballen".
Ik: "Ja, ik was nog net op tijd".
Hij: "Net op tijd?"
Ik: "Ja"
Hij: "Beetje hard korstje" 
Ik: "Knapperig krokant heet dat" 
Hij: "Ohw, ja ja...."

De rundervinkjes waren best lekker hoor en dat kleintje was voor mij, want die dingen zijn rauw ook niet te versmaden. Ik moet ook niet achter de pc gaan zitten als het eten al op staat..

Ria Dinsdag 11 April 2006 at 8:40 pm | | Standaard | Geen reacties

MaandagIk heb lekker gewandeld ('t gaat weer goed met Simba haar poot) en onderaan de Rampweg stonden de bloemetjes van de foto, ik heb al gezocht, maar geen idee wat het is. 
Deze 
zag ik ook ergens, leuk hè, zoiets moet het dus worden denk ik. 
Joop heeft voor alle zekerheid toch nog maar een anuleringsverzekering afgesloten, het rommelt behoorlijk in Nepal, dus je weet maar nooit. 
Verder komen de Deutsche leute ook weer binnendruppelen, a.s.weekend is het Pasen, één van de drukste weekenden van het jaar.

Ria Maandag 10 April 2006 at 8:39 pm | | Standaard | Geen reacties

She did it!!!

We kregen elke 5 km een SMSje met de tussentijd.
Fantastisch gelopen, mooi regelmatig.
Gefeliciteerd Sil!

Tijden:
5 km 28.02
10 km 55.44
15 km 1.23.01
20 km 1.49.58
25 km 2.16.48
30 km 2.43.26
35 km 3.10.30
40 km 3.38.25

Finish 3.49.52 Geweldig!!!

Ria Zondag 09 April 2006 at 8:33 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Eindelijk

Morgen is de grote dag voor Silvia, ze gaat dan haar eerste (en misschien wel laatste) marathon lopen in Roterdam. Hopelijk knapt het weer nog iets op en gaat de wind wat liggen, anders zal het een zware dobber worden, het is een blijft een takkeeind. 
Veel succes morgen Sil !!!
(Psst...stoppen màg gewoon hoor, als het niet meer gaat)

Jarige Joke

We waren vandaag ff op verjaarsvisite bij Joke, ze is nu weer net zo oud als ik, gelukkig maar. Haar hondje was ook al jarig dus eigenlijk dubbel feest. Oude bekenden weer tegengekomen, dat gaat zo op verjaardagen hè, het was gezellig en ik heb ook weer even lekker gezoend met Wim. Vroeger dansten we alleen maar, maar tegenwoordig zoenen we, veel lekkerder eigenlijk dan dansen, met Wim dan...

Ria Zaterdag 08 April 2006 at 8:32 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Verliefd stel

Onze huiseenden, ik vraag me af of het dezelfde zijn als vorig jaar. Ze doen weer kunstjes in de vijver en slapen daarna op het gras, poedelen wat en af en toe gaan ze een rondje vliegen. Simba kijkt er niet naar om.

Vanmiddag lekker een tijd in de tuin bezig geweest, daar word je dan wel warm van, maar wat blijft het koud en daar komt voorlopig nog geen verandering in vertelt Helga me net.
Joop heeft een inspectierondje door de bijenkasten gedaan, het zag er allemaal nog goed uit maar ze moeten nu zo langzamerhand weer eens wat honing gaan halen, het schiet niet op zo. 
Ik heb de kachel maar weer aangemaakt...


Ria Vrijdag 07 April 2006 at 8:30 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Gewillig

We hebben twee wilgen en vandaag zijn ze eindelijk geknot, onthoofd eigenlijk. Joop deed wel eerst netjes alle takken eraf met de motorzaag, maar voor ik er erg in had was de boom ook ineens een halve meter korter. Ze staan ook een beetje onhandig en eigenlijk konden we er niet meer goed bij, één ervan is al behoorlijk aan het wegrotten zagen we later. Nu heb ik weer een hoopje wilgentenen, ik heb ze vlug apart gelegd voordat ze in de kar zouden verdwijnen en tegelijkertijd ook tegen Joop gezegd dat ik eigenlijk aan de achterkant van de schutting nog een rijtje paaltjes wil, zodat ik daar de takken kwijt kan en eventueel nog ander snoeihout. Ik vind de schutting zoals hij nu is eigenlijk te kaal, te iel, het moet wat meer volume krijgen. Hij was daar niet blij mee, want het is volgens hem al gauw te rommelig, of het is lastig met het maaien, er valt altijd wel wat te verzinnen. Eens kijken of het gaat lukken.


Ria Donderdag 06 April 2006 at 8:29 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

't Is genoeg!

Gezien bij ZeeTeeVee

De tekst van Aldo de Spirt voluit:
't Verzoope land van Everinghe in andere zaeken
(tot schande, ergernis, lering ende vermaek)

nieuwe natuur ,tureluur,
verdiepen, ontpolderen
Alles onderdeel van’t grote plan:
genaemd “ ‘t mot en zal er an”
Boeren van de Everinghe polder
as zeeuw van de schouwen-duvelandse overkant:
“verkaop toch nie j’n eigen land”
vo Belg, den haag of Staeten
ma au toch in de gaeten
joe stukje zeeuwse grond is ok van ons, ok van mien in wezen
laet ’t nie verzuupe, dans nie nae aores puupe.
Voor da stukje Zeeland van moeder op dochter, van vader op zoon
Pak ‘t nie dat zoute judasloon.
Laat je niet deporteren
Laat de Belg zijn eigen schapen maar scheren
Vo mien is natuur, dat boerenland
Van ier en van d’n overkant.
Nieuwe natuur, waarom nie buuten den diek,
Da tureluurs da maek m’n ziek.
De muggen vliegen rond j’n oren,
De ganzen freten al m’n koren.
En dienke ze ’t toch beter te wete,
Lae dan ’n referendem spreke.


Vind je het ook welletjes? klik

Ria Woensdag 05 April 2006 at 8:28 pm | | Standaard | Geen reacties

Thuis

Het gaat nu hard, ondanks de kou. De dotters bij de vijver beginnen ook, die van de foto was gister nog dicht en bij iemand anders zag ik zelfs al anemonen. Lekker een tijdje warm aangekleed buiten gezeten, waar is de tijd gebleven dat ik soms al in februari bloot in de zon lag....

Joop is ook weer thuis, Drente is mooi, jammer alleen dat het pad weinig dorpjes passeert, geen mogelijkheid tot het kopen van koek, snoep en ander lekkers (goeie oefening dus voor Nepal). Voor de rest is het goed bevallen. Nu voorbereidingen gaan treffen voor de trip naar Nepal over anderhalve week. Als iemand nog een Pashmina, saffraan, of iets anders wil, is het handiger als je Joop even mailt over welke en wat voor kleur enzo.

En nu klinkt er weer gezellig voetbal uit de kamer, ik zal weer lekker slapen omdat hij er weer is en hij omdat hij weer gezellig naast mij ligt natuurlijk (zo'n zichzelf opblazend oprolbedje schijnt heerlijk te liggen hoor), ook al snurk ik dan af en toe....


Ria Dinsdag 04 April 2006 at 8:23 pm | | Standaard | Geen reacties

Pijnlijk


klik

De mannen zitten op het ogenblik een km of zeven ten westen van Beilen ergens in de rimboe, ze zijn afgelopen donderdagmiddag uit Emmen vertrokken en hebben er inmiddels ongeveer 85 km. opzitten. Morgen komen ze terug, een paar dagen eerder dan de bedoeling was, want Cor heeft blaren. Hij is niet flauw (RVS zegt hij zelf altijd) dus het zal niet zomaar een blaartje zijn. Ze hebben toch lekker een stuk gelopen en zijn er even uit geweest. Joop heeft geen last, alleen 's avonds wel pijnlijke voeten, ze lopen toch met een kilootje of zestien op hun rug.
Elly is bezig met het uitzoeken van de spullen, ik heb haar vanmiddag een beetje proberen te helpen, veel kun je daar als buitenstaander ook niet aan doen, maar dozen van het ene huis naar het andere brengen, dat gaat. Komend weekend gaat ze over en zijn de moeilijke praktische dingen achter de rug.


Ria Maandag 03 April 2006 at 8:21 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Saai

Vanmorgen zag het er troosteloos uit met al die regen, maar gelukkig klaarde het aan het eind van de morgen al wat op tot een stralend blauwe lucht de rest van de middag, als nu de wind ook nog eens een keer wil gaan liggen....
Lekker gewandeld vanmiddag, ik doe het rustig aan want Simba heeft nog steeds last van haar poot, toch loopt ze vrolijk het hele rondje mee, dus echt pijn doet het niet denk ik. Joop belt een paar keer per dag, 's morgens als ik onder de douche sta, 's middags als ik wandel, of ik krijg een Smsje dat ze een pannekoek zitten te eten, dan weer om te vragen hoe de weersvoorspelling is. Vanmorgen hadden ze een paar uur regen gehad, maar ook daar was het later droog geworden, geen zon, maar ja daarvoor moet je ook in Zeeland zijn hè...


Ria Zondag 02 April 2006 at 8:20 pm | | Standaard | Geen reacties

Dansen aan de zee...

Paal 6 940

Op blote voeten en met opgerolde broekspijpen liepen ze heerlijk te dollen.......ik heb ook een beetje meegenoten....

Ria Zaterdag 01 April 2006 at 8:19 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

1 AprilVanaf vandaag weer OVERAL betaald parkeren!!! (K*T!!!)

Ria Zaterdag 01 April 2006 at 8:13 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Ben ik nou gek?Ik krijg al een ongemakkelijk gevoel als ik er naar kijk.
Is dit duidelijke geval van "string onder stevige broek" sexy?
Of denkt deze mevrouw dat alleen maar. 
Niemand die mij wijsmaakt dat het lekker zit....


Ria Zaterdag 01 April 2006 at 5:21 pm | | Standaard | Geen reacties