All in the family

'Mama tanken' noemt ze het zelf en dat vind ik best leuk eigenlijk.

Even tot rust komen, bijtanken en ook nog actief zijn met datgene waar je mee bezig bent.

Er zijn nu eenmaal periodes in je leven waarin je meer brandstof verbruikt en dan is het fijn om even bij te tanken op een vertrouwde plek. Even wandelen, kletsen, natregenen, lekker slapen en weer opstaan in 'Schaerenol'.

Verder gebeurde er nog iets heel erg leuks vandaag, maar dat mag ik geloof ik nog niet zeggen, dus ik hou wijselijk mijn mond, maar echt.... 't was leuk!

En om de dag dan maar feestelijk af te sluiten aten we een hapje bij Salud. Om eerlijk te zijn had ik ook heel de dag nog niet aan 'watgaanwevanavondeten' gedacht....  want waarom zou ik dat altijd moeten verzinnen?!

Ria Zaterdag 30 November 2013 at 8:39 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Goed bezig!

Onze logee mocht uitkiezen wat er vanavond op tafel zou staan en ze koos voor peetjes met vis. Daar was ik wel blij mee want dat eten we, op af en toe een haring na, veel te weinig tegenwoordig. Joop vindt het te flauw of te vet, dussss...

waaide ik vanmiddag met windje mee richting Brouwershaven. Het was heerlijk, totaal niet koud en zo goed als geen regen. 

Het was nog spannend want toen ik het stadje inliep was het al tien over twee en de visboer is daar ergens links bij dat grote oranje dak. Er was gelukkig niemand voor me en toen ik naar buiten stapte sloeg de klok het kwartier, ik had nog vijf minuten voor de bus ging en toen ik bij de halte kwam moest ik zelfs nog even wachten.

Eenmaal weer thuis moest ik nog achter de peetjes aan en wandelde samen met Didi en Storm nog een rondje rond het dorp. Ik heb zodoende mijn portie buitenlucht wel te pakken vandaag.

Sil schrapte en ik schilde en de zalmmoten smaakten heerlijk.

Joop deed vanmiddag de fietstest bij de cardioloog, het was uitstekend! Hij is kerngezond en mag alles doen, behalve weer beginnen met roken.

En daar draag ik natuurlijk ook mijn steentje toe bij door hem dagelijks een gezonde maaltijd voor te zetten.

Ria Vrijdag 29 November 2013 at 5:51 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Songfestival 2014

Ilse en Waylon gaan naar het songfestival 2014 als 'The Common Linnets' en ik vind het mooi!

Jullie ook?

Niet dat het dit nummer al wordt, maar het zou kunnen.

Ik ben plots weer fan van het songfestival.

Ria Donderdag 28 November 2013 at 6:48 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

Even doorbijten

Ik deed eerst boodschappen vanmiddag en wandelde daardoor wat later, het werd alweer donker al was het nog maar half drie.

Het zijn weer erg korte dagen, zeker bij dit donkere weer.... nog een paar weken doorbijten, hopelijk met wat meer zon.

Op Elkerzee kwam ik langs de aardappel- uien- kraam en omdat ik wist dat de mijne bijna op waren nam ik een zakje van elk mee, 5 kg Frieslanders en 2 kg juun.

Ik was blij dat ik thuis was, al was het nog geen kilometer, maar dat weegt best door een paar van die zakjes.

En geen cent tevéé é...

Ria Woensdag 27 November 2013 at 6:32 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Opgeknapt

Het wordt wel netjes allemaal, zoals hier bij de nieuwe overgang naar paviljoen Sil de Jutter.

Nu nog een opknapbeurt voor Paviljoen de Wijde Wereld, zodat het een beetje bij de vernieuwde omgeving past.

Mooie nieuwe borden met uitleg overal, zoals deze. waarop verteld wordt waar het huis van de familie Stok stond.

Ik wist niet beter of het stond veel meer richting Scharendijke en dat was niet het geval zoals ook op deze foto te zien is.

Foto gepikt van het bord.

Ik ging naar de kapper vanmorgen en denk dat ik daarmee mijn sinterklaas èn kerstkapsel al heb, het zit weer heerlijk!

Vanmiddag een wandeling en tussendoor een beetje scharrelen, lekker vroeg gegeten met een lange hete avond voor de boeg. De kachel snort, want Joop heeft het koud, terwijl het toch 22 (hoog nulletje) in huis is, nog even en we gaan weer strippen, want dan is het weer te heet.

Ria Dinsdag 26 November 2013 at 6:15 pm | | Standaard | Negen reacties

Tip

Het wordt al een hele 'bloem', het geval in mijn dinges. Ik ben toch benieuwd of hij nog een beetje kleur krijgt of dat het hierbij blijft, qua kleur. Het zijn spannende tijden.

Ook wat betreft de verkoop. Nu is dat niets nieuws hoor, want meestal als ik zelf eens iets te verkopen heb is er geen sterveling die daarop zit te wachten blijkbaar. Maar stel dat ik nu zelf op zoek zou zijn naar een zuiver wollen konings blauwe v-hals trui, dan zou die echt nergens te vinden zijn, of alleen hartstikke duur...

De zwarte trui die ik wèl veel draag pilt, vervilt, fluist, of hoe je het wilt noemen. Bolletjes en pluisjes die het breiwerk ontsieren, dat zal je altijd zien met een fijne trui. Ik ging eens op zoek en kwam deze tegen.

Eerst probeerde ik het suede-borsteltje, want dat had ik ook nog, maar dat werkte niet en ik besloot over te stappen op het scheermes, gelukkig had ik een botte.... en dat werkt wel! Niet dat nu alles er al af is, want je moet best vaak wrijven (misschien toch te bot), maar het is al een stuk minder. Echt geweldig!

Ria Maandag 25 November 2013 at 6:03 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

Uit en te koop

Joop en ik deden elk een rondje Renesse vanmiddag. Eigenlijk wilde ik naar het strand, ik keek ook even aan de bovenkant van de trap, maar het voelde te koud, er waren buien en het waaide nogal, brrr... dus ik ben lekker aan de binnenkant van de duinen gebleven en bij het watergat richting dorp. Joop deed een ander rondje, langer natuurlijk. Ik was ook weer eerder bij de auto en ging lekker even op het terras bij Zeerust zitten, onder de kachels, met een capuccino. Na een half uurtje kwam Joop ook weer en reden we samen naar huis.

Verder is mijn trui te koop.

Ik draag hem niet, pak hem elke keer weer uit de kast en trek hem dan toch niet aan en hoewel ik de kleur nog steeds prachtig vind is blauw toch niet zo mijn draag kleur.

Dus als er liefhebbers zijn... er zit voor €90 zuivere merino wol in. Hier staat hij ook.

Ria Zondag 24 November 2013 at 5:37 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Schone zussen

Opklaringen vanuit het Noord Westen werd er beloofd en die waren er zo rond de middag. 

Joop was naar de duivenbeurs, Martin ook op stap, dus Ina en ik hadden afgesproken voor een middagje Zierikzee.

Dat was erg gezellig zo met een zonnetje erbij.

We hapten een harinkje bij Co, deden gezellig een rondje, dronken een kopje koffie en namen de toeristische route weer naar huis waar we nog een Beaujolaitje deden. Vis moet zwemmen tenslotte.

Ria Zaterdag 23 November 2013 at 7:18 pm | | Standaard | Tien reacties

Rendement

Kijk eens wat een licht en hoe de wimpel kan wapperen in onze flink uitgedunde bomenrand, zelfs de pruimenboom die nog nooit meer dan een pruimpje of drie vier gaf weet niet wat hij overkomt denk ik, we zullen het meemaken komend voorjaar.

Joop pimpte de wijnkelder. De houten rekken die hij maakte schimmelden, het is er toch altijd vochtig. Nu heeft hij er stenen gezet met planken er tussen, zoals we vroeger een boekenkast bouwden. Het kan in elk geval niet rotten en is ook een stuk steviger zo.

En omdat de voorraad de laatste paar jaar toch aardig geslonken is bestelde hij alvast nog maar eens wat. Mijn Beaujolaitjes komen daar niet eens terecht hoor, ik heb mijn eigen rek.

En zo klim je er dan weer uit, of donder je naar beneden

Ina en ik proefden nog eens van de Beaujolais vanavond. Die van AH is het lekkerst, ook het duurst, daarna de goedkoopste van de Lidl en als laatste de duurste van de Lidl. 

We kregen de afrekening van de Delta vandaag en hoewel we enorme waterhoeveelheden verwerkt hebben met het vullen van de gerepareerde en weer lekkende vijver kregen we zelfs nog een paar euro terug. De andere bezuinigingen hebben zodoende toch wel zoden aan de dijk gezet.

Ria Vrijdag 22 November 2013 at 7:33 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

Appellation Contrôlée

 De Beaujolais is binnen!

Bij AH moest ik er even naar zoeken, gewoon in de schappen tussen de andere wijnen, maar mèt schroefdop dit jaar, dat heb ik geloof ik nog niet eerder gezien.

Dat opent perspectieven natuurlijk, want toen ik daarna even bij Joke ging buurten wilden we eigenlijk best proeven en zij heeft glaasjes genoeg daar. Ze wilde weer eens niet op de foto, maar zo eentje met een knipoog moet kunnen.

Jannepoe en ik hebben daar verder geen problemen mee. Het was even erg gezellig dames!

De Beaujolais van AH smaakt heerlijk! Daar ga ik zeker nog een paar flesjes van halen!

Bij de Lidl dozen vol Primeur, iets goedkoper en ook een Côtes du Rhône Primeur, de voordeligste, ook lekker! Maar ja, ik ben nu eenmaal fan.

Ria Donderdag 21 November 2013 at 5:50 pm | | Standaard | Veertien reacties

Mèt muts

Didi en ik deden een stukje strand vandaag, het was erg koud dus voor het eerst mutsenweer, de wanten behoren al een tijdje tot de standaarduitrusting.

De muts gaat op mijn pas gewassen en gedroogde haar. Eenmaal weer thuis ziet dat er dan voor de rest van de dag niet meer uit, tot ik de volgende dag weer onder de douche ga en een uurtje daarna mijn muts weer op zet... 

Joop is ook nog steeds aan de wandel, we gaan alleen, dat bevalt goed, want hij gaat mij te hard. Ik moet af en toe eens even stil kunnen staan voor een foto of wat en Didi voor een plas.

Morgen hebben we weer de Beaujolais Primeur!

Ik kijk er naar uit, zoals elk jaar.

Ria Woensdag 20 November 2013 at 6:29 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Het is genoeg

Begrijp ik het nou goed van die 555- actie, dat de mensen bellen om te vertellen dat ze geld gaan overmaken? Je kunt toch gewoon overmaken zonder bellen en vertellen! Vreselijk deze acties, met dat vertoon van zich op de borst kloppende BN'ers en spaarpotlegende kindertjes. Het werkt bij mij eerder averechts dan stimulerend. (door Hanneke)

Wat ik me dan weer afvraag na die 21,5 miljoen, op 555, wat hebben andere landen binnengehaald? Belgie? Kom er maar in… of zijn wij weer zo gek. (door Brillie)

Ik ben er ook klaar mee. Laat de rest van de wereld waar geen ramp heeft plaats gevonden zich verzamelen, een vast bedrag per hoofd, vereniging of wat dan ook, er moet toch iets anders te verzinnen zijn dan dit onzinnige gedoe, waar alleen ons land zogenaamd 'goed' in is.

Het was leuk in de tijd van 'Open het dorp' een hele nacht bleven we op en daarna nog wel een paar leuke acties.

Binnenkort hebben we weer Serious Request, een hele week voor kindertjes aan de diarree. Natuurlijk is het vreselijk, maar waarom moet dat zo? Gewoon elk land, elke regering, weetikveel hoe en wat, maar daar moet toch een andere oplossing voor zijn dan die ellendige inzamelingsacties!

Wij geven niets, hebben (bijna) nooit gegeven, wij hebben ons eigen goede doel en dat vinden we meer dan genoeg. Verder betalen we belasting, net als iedereen.

Ria Dinsdag 19 November 2013 at 3:42 pm | | Standaard | Achttien reacties

Dag Wim

Op deze dag namen we afscheid van Wim.

Al vroeg op pad want Alphen a/d Rijn is niet naast de deur en de crematie was al om twaalf uur. We waren mooi op tijd en familieleden en onbekenden druppelden binnen. Ik keek eens om me heen en ineens zag ik Suus.

Het was een mooi afscheid en daarna gingen we samen naar een nabij gelegen restaurant voor 'a glass of wine and a sandwich', zoals Wim dat graag had gezien en ook dat was weer erg gezellig ook al klinkt dat misschien raar, maar Suus en ik hadden wel ongeveer 50 jaar bij te praten.

 Na de crematie gingen we met de hele familie nog even mee naar Ina die in Leiden woont. Nog nooit was ik in haar prachtig verbouwde huis, dus dat werd een keertje tijd.

Waar we nog een wijntje deden.

Tegen zessen waren we weer thuis. Didi had netjes opgepast en Miriam had lekker een rondje met haar gewandeld.

Het was een mooi afscheid, ik neem nog maar een wijntje.

Ria Maandag 18 November 2013 at 7:05 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Vol verwachting

Een grijze zondag

Maar wel lekker rustig, net als gisteren

Het is niet zo gek hoor, dat ik ze steeds zie...

Na de wandeling een lekkere kop soep, met ballen!

En vanavond waren we even in Salud. 

Sjoerd was in de buurt en ik had gehoopt... maar nee...

Wij aten desondanks een heerlijk hapje.

Mijn bordje, champignonkoppen met kaas, zo lekker!

Ria Zondag 17 November 2013 at 7:23 pm | | Standaard | Veertien reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Klein maar fijn

Wat een verschil met gisteren vandaag, een kleine wereld zonder zon.

Wel heel rustig weer, dus we wandelden er weer vrolijk op los, na eindelijk weer eens een nachtje slaap. Hoofdpijn, waar ik al dagen mee loop, wil nog niet erg zakken en bij dit weer gaan de gewrichten ook weer opspelen, vooral de schouders. Even zeuren hoor.

 

Eind van de middag scoorde ik nog wat vis op Brouw en op de terugweg stopte ik even voor het gat in de lucht.

Cora en Janneke deden een rondje op hun paard, jammer dat hij niet scherp is. 

(ja die titels... soms kom ik er niet uit hoor, maar ik bedoel een kleine wereld natuurlijk, vanwege de mist)

Ria Zaterdag 16 November 2013 at 6:23 pm | | Standaard | Negen reacties

Koperen ploert

Didi en ik maakten een lange strandwandeling

Lekker op tijd want het zou rond de middag vloed zijn

Het was heerlijk!

Verder gewone dagelijkse dingen, maar ook die gaan zoveel fijner met die koperen ploert erbij.

Ria Vrijdag 15 November 2013 at 5:49 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Bye bye

Was het een paar weken geleden mijn neef, vandaag kregen we het bericht dat de neef van Joop is overleden, mijn vroegere buurjongen. We hebben veel samen gespeeld in de periode dat we op de lagere school zaten. Beatle fan van de eerste orde, door hem leerde ik ze pas kennen. Hij had als eerste een lp.

Doordat ze naast ons woonden leerde ik ook Joop kennen, hij kwam vaak bij zijn tante logeren.

Wim werd 65.

 De groeten terug Wim, jij ook bedankt.

Rust zacht.

Ria Donderdag 14 November 2013 at 5:48 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Krotenkokers

Loop ik helemaal naar de Zoete Kers vanmorgen, zijn ze gesloten! Ik wilde graag verse krootjes, want in de supermarkt verkopen ze alleen nog van die vacuum verpakte dingen en die vind ik niet zo lekker, hoewel ik ze nu toch weer gekocht heb vanmiddag.

We liepen door naar Renesse voor wat harinkjes, eentje at ik er gelijk op en we liepen terug naar het Transferium waar over een kwartier  de bus zou komen. Het was er heerlijk op een bankje in de zon en ik nam nog maar een harinkje, het lieveheersbeestje kwam gezellig bij me op schoot zitten.

Vanmiddag maaide ik het gras nog eens, het was lekker opgedroogd in de zon, hoewel het nu om deze tijd nooit helemaal meer droog wordt natuurlijk en ik denk nu dat het wel zo ongeveer de laatste keer is geweest.

En zodoende dacht ik aan de krotenkokers en waar het woord vandaan zou komen. Hier vond ik de meest uitgebreide uitleg. En hier een erg leuk stukje:

Verjaardagslunch vandaag! Dit zorgt voor zoveel hoogspanningsstress dat mijn iPhone zich spontaan oplaadt.
“Jij hoeft mij niet zo giftig aan te kijken, mop! Het staat niet in het boek, dus ik ken er niks aan doen”, zegt het te blonde, kauwgumkauwende broodmeisje van de broodafdeling, die broodnodig een cursus klantvriendelijkheid zou moeten volgen om uiteindelijk niet brodeloos te eindigen. Ik vroeg alleen waarom de dertig croissants, gisteren besteld voor mijn verjaardagslunch, niet klaarliggen. 
Briesend van woede graaf ik in de krochten van mijn bestaan naar woorden die het gistingsproces aan haatgevoelens het beste uitdrukken... Maar, afgezien van een soort gesis en gebrom en wat vulkanische consumptie, komt er niks uit mijn mond.
“Addergebroed! Verrekte droeftoeter dat je bent!” Ik kijk naast mij in de twee lieve ogen van een oud, klein propje dame met plastic regenkapje. ‘‘T is dat ze hier van dat zachte brood hebben voor tandloze oude velletjes als ik, anders zou ik hier ook niet komen hoor, schat! Krotenkokers en natnekken, dat zijn het!” 
Ik geef het oude velletje een kus en zweef verdwaasd en lachend de winkel uit. Dankbaar voor de verrassende hulp en de retro-boost van mijn scheld-vocabulaire. Croissants? Zo 2011!

Ria Woensdag 13 November 2013 at 4:55 pm | | Standaard | Zeven reacties

Waarde...

Het was een beetje rare dag vandaag. Hij begon al raar omdat we veel te laat opstonden, dat had denk ik met het donkere weer te maken. Joop had om half tien een afspraak en had niet eens tijd voor een kopje koffie voordien. 

Controle bij de dokter er was bloed geprikt en nu bleek er een waarde weer veel te hoog, een stofje dat voor de spierafbraak zorgt of zoiets, dat was blijkbaar de vorige keer ook al het geval. De dokter stond ook voor een raadsel. Nu moet hij stoppen met de cholesterolverlagers, belde ze tegen de avond. Dat blijkt ook veel kramp in de benen te veroorzaken en daar heeft hij ook juist de laatste tijd veel last van. 

Verder regende het alleen toen ik aan de wandel was. Het was nog droog toen ik vertrok dus ik had geen extra regenkleding aan en eenmaal thuis werd het weer droog. 

Ik veegde het bruggetje nog eens en de tip van Aargh blijkt een gouden te zijn, het is niet meer glad en het wordt steeds schoner!

Ria Dinsdag 12 November 2013 at 7:30 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Memories

 'Dan had ik nu nog een vraagje, ik ben bezig met een album over Zonnemaire, heb zoveel mogelijk foto's van internet afgehaald van al die mooie oude huisjes. Nu ontbreekt nog....'

Het was wel erg donker weer vandaag en ik ben er nog een paar vergeten, dus ik moet nog eens, maar dat komt allemaal goed. Ik ging met de bus heen en lopend terug.

Huize Villetta op de foto, waar juffrouw Hocke Hoogenboom woonde.

Het oude postkantoor. Betsy van Felius deed de post en in het huis woonde een heel oude mevrouw, kan iemand me vertellen wie dat ook alweer was?

De Kromte. Als ik daar kom moet ik altijd denken aan de tijd dat ik de Kerkbode rond bracht, ja ja ik had de buitenroute en bij dit huis moest er ook eentje in de bus.

De kolenopslagplaats van Co Daane. Ik zie nog zo voor me hoe hij met zijn tot een punt gevouwen juten zak op zijn hoofd bij ons het kolenhok kwam volgooien. Eierkolen en een beetje van die andere want die brandden sneller geloof ik, de eierkolen gloeiden langer.  Zouden die eigenlijk hetzelfde zijn als de briquetten voor de bbq van tegenwoordig? Ze zien er wel hetzelfde uit.

Het was weer een hele tippel, maar daarna zit je weer zo lekker en het eten smaakt zo goed! 

Memories, ook op tv vanavond.

Ria Maandag 11 November 2013 at 5:54 pm | | Standaard | Zestien reacties

Oost west....

Veel verder dan de jachthaven ben ik niet gekomen vandaag.

We hielden het droog en het was best lekker. Dat is altijd meestal wel het geval als je eenmaal de stap genomen hebt om dan toch maar te gaan, ook al zie je er als een berg tegenop.

Westenwind in de zon, tussen de buien... hoewel hij uit het noordwestenkwam.

Verder is het lekker bij de snorrende kachel, houtjes bij de hand en inmiddels tijd voor een wijntje. Joop die af en toe juigt voor een doelpunt van Feyenoord, het leven is goed...

Ria Zondag 10 November 2013 at 5:16 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Veranderingen

Zeven jaar geleden is het dat ze het paadje veranderden in een strak fietspad.

Nu wordt het weer veranderd en komt er een groot parkeerterrein, dat was er al, maar dat werd niet gebruikt... terwijl je er toch niet hoefde te betalen.

Zo was het, saai en rond.

Zo wordt het, met bochten en duinen, het ziet er erg leuk uit en ik denk ook wel mèt parkeermeters. Als er net zoveel auto's gaan parkeren als op het oude terrein zal dat weinig opleveren. Voorlopig zijn de meters weer afgedekt tot april.

De snippers zijn verspreid, ze waren heerlijk warm en steeds als ik een kruiwagen had leeggekieperd, ging Didi er lekker op liggen, al ging ze eigenlijk liever wandelen...

Ria Zaterdag 09 November 2013 at 6:46 pm | | Standaard | Zeven reacties

Haaks

Vanmorgen begonnen met het verdelen van de snippers, ik vind dat een leuk karweitje want de boel knapt er behoorlijk van op en het ruikt ook zo lekker. Met het prikken en scheppen met de riek in de grote hoop begint hij behoorlijk te dampen, dan lijkt het wel een mesthoop.

Ik ben daar nog niet mee klaar, morgen verder, of overmorgen... 

Vanmiddag een flinke wandeling en na een kopje thee en gedoe met de was en kachelhout was het alweer tijd om te koken, de dagen vliegen voorbij.

Alles Zen verder, tenminste dat probeer ik

Ria Vrijdag 08 November 2013 at 6:30 pm | | Standaard | Dertien reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Dingen

Alweer een natte boel vanmorgen. Gelukkig werd het vanmiddag wel iets droger zodat ik nog een rondje kon lopen. We deden een stukje Brouwersdam.

Mooie luchten en een bijna spiegelgladde Grevelingen.

Door het afgraven van het zand, voor het ophogen van de duinen een stukje verderop, is aan het begin van de dam nu de Grevelingen ook weer zichtbaar, net als vroeger. Aan de ene kant de Noordzee en aan de andere de Grevelingen.

Er ligt nog genoeg en ook dat zal verdwijnen.

We hielden het droog en het was heerlijk om nog even buiten te zijn.

Joop is zo jaloers op mijn mooie nieuwe laarzen, dat hij vanmiddag expres een scherp tangetje op de zijne liet vallen, ook lek nu, plus een zere teen.

Morgen gaat mijn zus voor het eerst van haar leven de lucht in, spannend voor haar! 

Goeie vlucht en gezond weer terug lieve zus!

En waar zou die mooie spreuk nu wel hangen?

Ria Donderdag 07 November 2013 at 6:30 pm | | Standaard | Dertien reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Snippers!

Vanmorgen om acht uur waren ze er al, twee man sterk en ze gingen bomen omzagen en snoeihout snipperen.

Vanmorgen was het nog redelijk droog, maar na de middag begon het langzaamaan te regenen, tot het uiteindelijk weer gestaag doorzeikte. Een mens zou er moedeloos van worden. 

De vorige keer dat ze hier waren plensde het ook zo en ook dat kan ik weer niet vinden.

De mannen gingen vrolijk verder onder het mom van 'het is maar water' en ' gelukkig is het niet koud', maar leuk is anders natuurlijk.

Afijn, veel van de elzen (die dunne stokjes) liggen inmiddels op de grote snipperhoop en zodoende is het al wat lichter overal. 

Ze hebben alles keurig aan de kant geblazen en opgeruimd, om tegen half zes weer te vertrekken. Dat was een lange dag, maar ik ben een zeer tevreden mens. Volgende keer weer Hoveniersbedrijf Moelker.

In de Helleboris, (of wat is het nu eigenlijk, ik ben het vergeten te vragen) zit een knop! Of tenminste ik denk dat hij een poging waagt om te gaan bloeien. Spannend!

De grote hoop snippers mag ik zelf gaan verdelen, als het droog is...

Ria Woensdag 06 November 2013 at 6:14 pm | | Standaard | Veertien reacties

Snel en handig

Gisteren op het strand ontdekte ik dat mijn laarzen lek waren, ik dacht het al eerder, maar nu wist ik het zeker. En daar heeft een mens geen laarzen voor, om natte voeten te krijgen. Dus ik keek eens even rond en ineens zag ik ze en bestelde gelijk ook maar een paar en nu zijn ze er al! 

Ze zijn heerlijk, de maat is perfect, 39=39 niks te krap en lekker warm met immitatiebont.

Ze mochten al even mee naar het strand toen ik wat zand haalde voor de tip van Aargh, vanwege mijn glibberige bruggetje, zeker om deze tijd als het vaak nat weer is, is het een hele goeie.

Ah ja, leuk dat ik die tip eens kan doorgeven. Ik heb op het terras altijd een emmer met zand staan. Zodra het een tijdje regent strooi ik daar een paar handen van in het rond, dan kun je al meteen niet meer uitglijden. Met lopen verspreid je het vanzelf en je schuurt al lopend de boel ook een beetje schoon. Af en toe veeg ik het zand weg en dan komt er een heleboel groen mee. In de winter veeg ik regelmatig als het sneeuwt, dat werkt ook heel goed.

Ik kan in elk geval morgen veilig oversteken.

Ria Dinsdag 05 November 2013 at 6:49 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

De zon tegemoet

Wat een regen weer afgelopen nacht en vanmorgen. De vijver was alweer helemaal tot de rand gevuld en er kwam nog steeds bij. Ik besloot de bus te nemen naar Renesse en lopend terug te komen, met windje mee.

Onderweg in de bus zag ik het al, kleine stukjes blauw in de verte en jawel hoor eenmaal op het strand brak de zon al snel door...

... en keek ik de regen in de rug, heerlijk!

Joop gebeld die het bijna niet kon geloven, ik heb de zon dus als beloofd mee naar huis genomen.

En voor iedereen die van de golven houdt een filmpje.

Ria Maandag 04 November 2013 at 6:40 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

It's my life!

Vanaf 6 december 1962 doe ik het dus al. 

Lang niet elke dag en soms met tussenpozen van jaren, maar het hoorde wel altijd bij mij. En was het geen dagboek of een agenda, dan was het misschien een los papier dat in de loop der jaren verdwenen is. Altijd heb ik alles van me afgeschreven, soms ook maar een paar regels in een agenda, die heb ik allemaal nog.

En nu doe ik dat dus de laatste tien jaar hier, wèl elke dag. Soms onzin, soms enkel wat foto's, of een filmpje wel diezelfde dag gemaakt meestal.

Zo gun ik anderen een kijkje in mijn leven, wat ik zoal doe en wat me bezig houdt. Ik vind dat leuk om te doen en nog leuker als anderen meelev(z)en en een reactie achterlaten. Ik heb niet zo heel veel lezers, dat hoeft ook niet, maar wel veel terugkerende lezers, ik neem aan dat die wat ik doe en schrijf leuk vinden 

Mensen die mij niet mogen en wat ik schrijf al helemaal niets vinden, hoeven hier echt niet te komen lezen hoor. Dus mocht je toch de drang hebben, maar je kunt het niet onderdrukken, zeg dat dan even in de reacties, dan kan ik je zo blokkeren.

In de archieven kijkt nooit iemand, hooguit een googelaar die zoekt hoe hij advocaat moet maken, of iemand die op zoek is naar Peter van Straaten. En ik alleen als ik iets zoek en vaak is dat dan nog vergeefs. Dus heb maar niet de illusie dat iemand naar jou op zoek gaat en alle logjes die over jou gaan gaat zitten lezen, dat doet nooit iemand.

Ria Zondag 03 November 2013 at 3:57 pm | | Standaard | Zestien reacties
Gebruikte Tags: , ,

Storm en Meer

"Storm, waar ben je dan?"

"Storm, waar zit je nou?"

Na een tijdje ondekten voorbijgangers hem ergens ver op het land, dus hij is weer terecht, maar we waren er wel weer een tijdje zoet mee. 

Na een meting van de toestand van onze anti oxydanten blijkt dat Joop en ik erg gezond zijn, wat wil je ook met zo'n gezonde levenswijze....

 en af en toe een visje van Zee en Meer.

Eén twee, kopje thee

Drie vier, potje bier

Vijf zes, kurk op de fles

Zeven acht, ik sta op wacht

Negen tien, wie niet weg is is gezien!!!

Ik kom!!!


Zulke versjes komen soms ineens boven drijven, gek hè...


Ria Zaterdag 02 November 2013 at 8:29 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Hallow

Iedereen lijkt vergroeid met zijn 'ding' tegenwoordig. Ik niet, want ik heb niet zo'n 'ding', maar als ik thuis kom is wel het eerste wat ik doe, even op mijn tablet kijken. Zijn er nog mailtjes, is er nog nieuws op Facebook, ben ik al aan de beurt met een spelletje.

Maar eigenlijk gaat er toch niets boven het eigenlijke echte, real life contact. Een knuffel en elkaar recht aan kunnen kijken.

Dat doen wij nu ook weer even. Gezellig thee en koffie samen, een rondje wandelen, een beetje keuvelen over bezigheden en vrouwenzaken. Dat moet af en toe even.

Vanavond deden we nog even een rondje dorp met de hondjes, dat was best eng eigenlijk, tenminste dat vonden de hondjes. 

Want anders zitten er nooit van die enge mannen op het dak.

Het zag er wel leuk uit, voor de schoolkinderen zeker.

Sil kwam ook nog een oude bekende tegen.

Nu weer thuis met een kopje thee the Voice kijken.

Ria Vrijdag 01 November 2013 at 5:37 pm | | Standaard | Zeven reacties