Tuinvermaak

Vanmiddag ben ik eens even naar de volkstuintjes een stukje verderop gelopen, het ziet er daar altijd erg gezellig uit, netjes verzorgd met hier een daar een aardigheidje en dat komt dan vooral door hem. Ze hebben ook een heel gezellig praathuis, maar wat me vooral daarheen trok waren de omgekeerde bloempotten op de bamboestokken. Daar moest ik toch een foto van maken. Het zal wel algemeen bekend zijn onder de volkstuintjesbezitters, maar ik had het nog nooit gezien, wat een vondst :)
Als ik nog geen tuintje had zou ik daar zeker ook een lapje willen. Ik zou er wat makkelijke dingen in zetten, struikjes met bessen ofzo en een stoel, gewoon voor de gezelligheid, het zal er wel nooit van komen.

Het duurde vandaag alweer een hele tijd voordat de zon eindelijk doorkwam, volgens mij komen we hier toch de laatste dagen niet aan de ons toegekende aantal zonuren. Vanmiddag was het heerlijk, al blijft de noordenwind klam en kil.

Ria Dinsdag 30 Juni 2009 at 8:57 pm | | Standaard | Tien reacties

Afval

Toen ik vanmiddag de restanten van ons losbandig leven weer eens in de glasbak ging brengen zag ik hem voor het eerst, de plastic bak . Een paar weken geleden kregen we al een folder met bijbehorende zak om de boel te verzamelen.
Glas en papier zit inmiddels wel in mijn systeem, groen ook, al horen daar bij mij geen etensresten bij hoor, dat gaat bij het ‘gewone’ afval, het moet wel leuk blijven. Het papier zijn bij mij ook alleen de kranten en de folders (vaak nog met het plastic hoesje) en de gewone rechte dingen, een wijndoosje wil ik dan nog wel plattrappen, maar een leeg rijstdoosje gaat weer bij het ‘gewone’ afval, er zijn grenzen. En dan komt daar nu het plastic bij, ik weet nog niet hoe ik dat in het vat ga gieten. Ik denk dat ik ergens maar een plastic tas op ga hangen en dan moet ik er ook nog aan denken natuurlijk, dat zal wel even zijn tijd nodig hebben en weten wat wel en niet. Vanmiddag had ik nog niets, ik wist nog niet eens dat hij er stond.

Vandaag weer lekker in de tuin bezig geweest, veel onkruid verzameld, van die staarten die je nooit weg krijgt, en wat geknipt, de paadjes moeten tenslotte begaanbaar blijven. Ik vind het niet fijn als ik overal moet bukken of opzij moet buigen voor overhangende takken, het staat wel leuk, maar iedereen moet overal rechtop kunnen lopen en vooral de vlieren buigen weer door vanwege besvorming.
Hebben nu hazelaars elk jaar zoveel luizen of is dat alleen dit jaar, of zijn het geen luizen…. alles plakt na een tijdje onder die bomen, niet fijn, want ze staan ook in het schaduwhoekje, met de stoelen eronder.

Ria Maandag 29 Juni 2009 at 7:14 pm | | Standaard | Tien reacties

Saai

Supersaai eigenlijk.
Er gebeurt niets, we ondernemen zelf niets en het weer is ook al saai.
Niet dat ik klaag hoor een saaie dag op zijn tijd moet er zijn om de leuke te kunnen herkennen, nu weten we tenminste weer hoe saai een saaie zondag kan zijn.

Ria Zondag 28 Juni 2009 at 6:38 pm | | Standaard | Elf reacties

Twittergemak

Met de auto was het niet makkelijk het dorp in te komen vandaag. De bewoners hadden een speciale spiegelhanger gekregen, de rest kwam moeilijker de controle posten langs. Ik twijfelde even vanmorgen toen iemand via Twitter vroeg of er nog andere parkeermogelijkheden waren in Scharendijke, maar heb toen toch maar aangeboden dat als het ze lukte ze hier wel de auto konden parkeren. Op bezoek gaan bij tante Ria blijkt een aardige smoes te zijn, mijn familie is dus met vijf man uitgebreid vandaag.
Joop heeft weer de hele middag heen en weer gereden en rond de tijd dat de duiven thuis zouden kunnen komen kwam hij even kijken, er was er eentje die toen binnenkwam de rest kwam later aanzakken, allemaal weer binnen!
Jammer dat het niet zulk lekker weer is als gisteren, anders was ik weer even naar de dijk gelopen, voor Simba hoeft het niet denk ik, die heeft haar kilometers al gemaakt vandaag.

Ria Zaterdag 27 Juni 2009 at 7:34 pm | | Standaard | Vier reacties

Zonnig zingen

Wat een heerlijke dag was het vandaag. Ik ben ondanks de warmte lekker in de tuin bezig geweest. De onderkant van de coniferen gesnoeid, dat kon nu want Joop was met de VIP’s van CAS aan het rondrijden. Hij zag het meteen natuurlijk, maar jammer genoeg kan ik het er niet meer aan plakken nu :)
Vanavond richting Brouwersdam gelopen en op de invalidensteiger een tijdje van de muziek genoten. Ik weet nu ook waar die invalidenlift voor gebruikt wordt. Ik heb er nog nooit een invalide in zien zitten, maar kinderen vinden het erg leuk speelgoed. Naar boven en weer naar beneden, stoeltje open stoeltje dicht en maar weer draaien….
Na een tijdje werd het klam op de steiger, Joop was inmiddels ook weer thuis en we dronken nog samen een borreltje op het terras bij Salud, overal in het dorp was de muziek te horen, ik vind dat toch altijd wel heel apart, vooral als je aan het lopen bent.
Thuisgekomen nog even buiten gezeten bij de buuv terwijl Marco de sterren van de hemel zong.
De duiven zijn onderweg naar Arras en mogen morgenochtend weer naar huis vliegen, dat wordt ook weer spannend. Daarna mag Joop alweer met de VIPs rondrijden en gaat ook eens achter de schermen kijken denkt hij, dat zwarte polsbandje is tenslotte niet voor niets.

Ria Zaterdag 27 Juni 2009 at 12:53 am | | Standaard | Vijf reacties

Open en dicht

Simba mocht gezellig even mee naar de markt in Zierikzee vanmiddag, daar zijn altijd wel plekjes waar je wat in de schaduw kan lopen en ik had niet veel boodschappen nodig. Wel een nieuw horlogebandje, dat is natuurlijk zo gepiept en die winkel vindt ze superleuk omdat mevrouw Jech haar altijd hartelijk verwelkomt, “ah m’n lieven, wat bin jie toch een scheetje, jie lust wel een lekker koekje zeker” en dan mag ze met haar voorpoten op de toonbank of anders erachter. Maar vanmiddag was mevrouw er niet, het was meneer en die wist van niks, maar ja voor Simba was het die leuke winkel waar alles mag, weet dat beest veel. Ik heb maar snel verteld dat hij daar verpest was door zijn vrouw, hij moest er om lachen en vertelde dat hij daar nooit aan begint, veel baasjes worden boos en mogen de hondjes geen koekjes… toen hij wist dat het mocht was de hondenbek snel gevuld natuurlijk. Ik ben er ook nooit zo’n voorstander van, maar sommige mensen kan je gewoon niks weigeren, zoals mevrouw Jech bijvoorbeeld ;)
We deden een rondje over de markt en ik kocht wat fruit van wat er over was, veel bakken waren al leeg en toen was het ineens nog best een eind lopen naar de Poststraat, met al die zware zakken. Ik had de auto daar gezet, omdat een ander straatje afgesloten was, parkeren in Zierikzee is ook best een hele toer, de meeste plekken zijn voor vergunninghouders en op donderdag is het Havenplein bezet door de markt.
Op de heenweg had ik al een foto gemaakt van de brievenbus van het postkantoor, dat sinds mei gesloten is.
Die brievenbus zal dus ook wel snel verdwijnen.

Ria Donderdag 25 Juni 2009 at 7:35 pm | | Standaard | Negen reacties

O-mamarlies

De mama was er ook bij en de mama van de mama.
Marlies is de mama van de papa en supertrotse oma van Luka. Ze hadden iets gekocht en dat moest opgehaald worden, zodoende waren ze in de buurt. Ik was alleen een rondje gaan lopen, zonder Simba, en onderweg belde Marlies dat ze eraan kwamen. We hebben gezellig koffie gedronken en Marlies heeft eindelijk een stek van de plant waar ik nu weer niet de naam van weet.
Daarna gingen ze nog even naar het strand, om van daar weer naar Purremereutel af te zakken.
Marlies vindt het vast wel goed dat ik de foto plaats, ze nam niet op net, het is toch een prachtig stel zo.

Ria Woensdag 24 Juni 2009 at 7:37 pm | | Standaard | Elf reacties

Vooruitzicht

Vroeg op om een afspraak te maken bij de dokter, maar ik was al te laat en kon alleen vanmiddag nog terecht in Brouwershaven, ook goed natuurlijk.
Daarna wat boodschappen gedaan in Zierikzee en nu was ik al zo vaak langs die half afgebroken boerderij aan de Oudeweg gereden dat ik dacht ‘daar moet ik eens een paar foto’s maken’ dat ik het nu eerst maar eens gedaan heb, voordat hij helemaal plat ligt.
Prachtige raampjes met niets erachter.

In Zierikzee kocht ik een pakje Aleve. Gisteravond zag ik er een reclame van op tv, ik dacht gelijk ‘dat moet ik hebben’ en het helpt! Ongelooflijk toch hoe die pilletjes dat weten, paracetamol helpt niets, maar deze wel hoor. ‘t Is nog niet helemaal over maar ik denk dat ik vannacht wel wat beter zal slapen.

Toen ik een beetje liep te wachten om naar de dokter te gaan kwam ineens mijn zus aanwaaien, heel gezellig! Ze heeft echt een flinke jaap in haar been, ‘t is niet niks hoor en nu blijkt ook dat zij het plekje wel groter zag worden, maar dat de kleur heel normaal was eigenlijk.
We zijn zodoende gezellig samen naar de dokter geweest. Hij heeft mijn plekjes bekeken en zag niets verontrustends, maar als ik ze weg wil hebben is dat geen probleem. Hij heeft ze opgemeten en stelde voor over een maand terug te komen en nog eens te kijken en gewoon de boel in de gaten te houden.

We hebben een lekkere nieuwe haring meegenomen voor bij een roseetje, een mens moet namelijk zorgen dat hij altijd wat te vieren heeft.

Update:
Ik vergeet nog te vertellen dat Janny de hele stapel Reisenaers heeft meegenomen, die de P. me altijd nog trouw toestuurt en die ik altijd bewaar. Ze vond het erg leuk, bekende namen kwam ze tegen en misschien een volgend slachtoffer voor ‘trugdienke an Dreister?’

Ria Dinsdag 23 Juni 2009 at 7:33 pm | | Standaard | Veertien reacties

Ijs enzo

Niets bijzonders gedaan.
Lopen gaat me nog het beste af dus dat heb ik veel gedaan, wat fotootjes gemaakt en een ijsje gegeten bij de pas opgeknapte snackbar aan de Rampweg, *‘t Koepeltje*, ze hebben daar nu ook softijs, dat wordt moeilijk voorbijlopen in het vervolg, gelukkig kom ik daar niet zo vaak langs…
Komend weekend CAS ze zijn al volop bezig met het opbouwen.

Ria Maandag 22 Juni 2009 at 7:28 pm | | Standaard | Veertien reacties

Together again...

De duif die gisteren niet aankwam is vanmiddag gearriveerd.
Joop was de hele dag zowat de hort op met de taxi, zodat ik me wat met de duiven bemoeide, loslaten eten geven, poep ruimen… en ineens zit er dan eentje een beetje verdwaasd te kijken op het duivenhokdak, dat je denkt, die kan nu niet buiten zijn, en dat is dan de verloren zoon duif.
We zijn nu weer compleet voor zolang het duurt want volgende week gaan ze weer een stukje verder.

De zomer is begonnen en vanaf nu gaan de dagen weer korten:.
Ik heb het in mijn rug, ben moe, slecht geslapen vannacht en een beetje down (zeuren mag op je eigen weblog).
Gelukkig kwamen Ina en Martin gezellig even een biertje doen eind van de middag. Ina heeft een zere knie en de verbouwing van hun huis wil ook niet vlotten, het zijn de laatste loodjes en als het goed is kunnen (moeten) ze over vijf weken in hun nieuwe (verbouwde) huis.
Het gaat niet altijd van een Leids dakje.

Ik vind de Kaardenbollen net Wajangpoppen eigenlijk….(zal wat zaadjes voor je bewaren Sjoerd!)

Ria Zondag 21 Juni 2009 at 8:46 pm | | Standaard | Zeven reacties

Kom maar...

We stonden nog net niet als de distel kaardenbol met opgeheven armen, maar het was wel spannend vanmorgen en we zijn er dus tot nu weer eentje kwijt, en toen waren er nog maar zeven. Er zijn er die zestig duiven meegaven voor de wedstrijd en daar zijn er nog maar dertig van binnen, het valt bij ons nog mee zodoende. Er gebeuren ook met duiven vreemde dingen tegenwoordig.

Vanmiddag kwam zwager Ed gezellig even langs, hij is nog steeds druk met zijn hondjes. Ook hij is sinds vorig jaar gescheiden, samen oud worden schijnt tegenwoordig niet meer zo eenvoudig te zijn, als het minder leuk wordt ga je toch gewoon weg….

Eind van de middag belde mijn zus, we hadden het er de laatste keer nog over gehad, ouderdomsvlekjes. Zij heeft er pas eentje weg laten halen die haar niet zinde, niet nodig volgens de dokter, gewoon een ouderdomsvlek, maar nu blijkt toch het tegendeel, een heuse melanoom. Reden om toch wat alerter te zijn en niet alles gelijk maar ouderdomsvlek te noemen, ook al zien ze er zo uit. Als het goed is is bij haar alles weg nu, maar moet ze wel onder controle blijven. En ik ga volgende week eens naar dat vlekje op mijn buik laten kijken, dat er zomaar ineens was.

Ria Zaterdag 20 Juni 2009 at 8:14 pm | | Standaard | Acht reacties

Vis en vliegen

Een harinkje gescoord vanmiddag bij het viskraam in Renesse, ze zijn heerlijk dat had ik gisteren al geproefd, vandaar.

Vanmorgen eerst mijn enige kamerplant eens verplant, die stond al een jaar of tien in dezelfde aarde en hij werd er niet mooier op. Ik heb hem gesplitst en heb er nu twee zodoende, er is er vast wel eentje die het doet en anders is het tijd voor een nieuwe. Ik heb niet zoveel plaats voor planten binnen, ze staan al gauw in de weg en voor de ramen vind ik zonde, ik kijk liever naar buiten.

Morgen vliegen de duiven hun eerste wedstrijd, Joop heeft ze net naar Nieuwerkerk gebracht vanwaar ze naar Pommeroeul gebracht worden en morgenochtend daar gelost, dat is toch 142 km vliegen, ik moet er niet aan denken.
Er zijn er nu nog acht over. Bij de laatste vlucht had iemand er dertig mee laten doen en daar waren er maar acht van terug gekomen, er gaan er blijkbaar ook veel kwijt. We zullen het wel weer beleven morgen.
De vijf andere jongen mogen nog niet mee doen en vanmorgen hadden Kees en Truus ook weer gezinsuitbreiding, eentje dit keer, want het andere eitje was niet bevrucht.

Ria Vrijdag 19 Juni 2009 at 8:19 pm | | Standaard | Zeven reacties

Zoek!

Het was warm, te warm.
Ik vermaakte me af en toe met het maken van wat foto’s zodat ze wat kon rusten.

Geen idee hoe deze bloemen nu weer heten, die boekjes zijn leuk, maar ik kan er nooit iets in vinden hoor.
Gisteren een beetje teveel gedaan en dat moet ik vandaag weer bekopen.

Update:
Malva Magic Hollyhock

Ria Donderdag 18 Juni 2009 at 7:06 pm | | Standaard | Vijftien reacties

Tuinieren

Janneke vroeg zich weleens af wat ik altijd maar in die tuin liep te doen, zei ze. Maar toen ik vertelde dat het ruim 2700mtr is begreep ze wel dat er altijd wat te doen valt. Vandaag heb ik dit kleine stukje onderhanden genomen. Zo op het oog zie je daar bijna niets van, maar het stond vol met zaailingen van andere bomen en ander spul dat ik niet wil. Wieden doe ik nooit, ik trek alles er met de hand uit en op veel plaatsen groeit er klimop op de bodem, dat trek ik zo nu en dan als het teveel wordt ook wat weg.
Het is ook nog maar van ongeveer de laatste tien jaar dat we de boel wat beter onderhouden zodat het er een beetje mooi uitziet, voordien hadden we daar geen tijd voor, het was dus behoorlijk verwilderd. Eigenlijk is het in 2004 pas goed begonnen met het rooien van het ‘vogelbosje’ en de aanleg van de vijver. En alle moeite loont ook, want het wordt naar mijn idee toch elk jaar een stukje mooier.
Nou en daarna heb ik maar weer het gras gemaaid en een beetje de kantjes bijgewerkt, en o ja, de grasmaaier maaide niet voor niets zo kort vorige keer, het maaigedeelte was naar beneden gezakt ergens afgeschoten, als je me nog begrijpt, ik heb het omhoog gehesen en een spijker in een gaatje geduwd zodat dat niet meer kon gebeuren. Joop was er even niet, die was naar de duivengoeroe om te helpen met ringen en zo onderwijl nog wat bij te leren over de duiven, het hok is klaar in elk geval.

Ria Woensdag 17 Juni 2009 at 7:55 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Ga terug

De duiven zijn vanmorgen helemaal uit Oudenaarde weer naar huis komen vliegen. Drie waren er al na ruim een uur als eerste binnen, de rest kwam later en eentje is nog niet gearriveerd. Zo raken we er toch af en toe eentje kwijt, maar dat schijnt er bij te horen. Eind van de week hebben we weer een vers jong als het goed is.

Bij mijn afgekorte rondje met Simba loop ik vaak langs de afslag vanaf de grote weg, dat bord boeit, ik loop er vanaf de andere kant voorbij, dus ik ga niet terug, ook al roept het als ik omkijk. Als er weer een rits auto’s met zo’n zwart wit kenteken het bord passeert zou ik soms wel willen roepen…. ga terug, ‘t is ons eiland!

Vanmiddag was ik ‘even’ bij de tandarts in Vlissingen op controle. Ik was ruim een kwartier te vroeg, de wachtkamer zat vol en bleef vol leek het, anderhalf uur later was ik aan de buurt als op 1 na laatste, dat ga ik de volgende keer dus anders doen, want ik moet binnenkort wel een keertje terug voor een rebase aan de onderkant. Alles heeft zijn onderhoud nodig, ook kunstgebitten.

Ria Dinsdag 16 Juni 2009 at 8:12 pm | | Standaard | Elf reacties

Allegaartje

Gisteravond aten we bij de Goudoevertjes een hapje, gezellig en lekker, ‘t was alweer een tijdje geleden dat we elkaar zagen. Zij hebben ook een prachtige tuin en natuurlijk liepen we daar even doorheen en op een gegeven moment kwam het ook over snoeihout.Maurice vroeg zich af waarom ik daar niet zo’n gezellige hoop van maakte, als erfafscheiding. Ik zei er maar niet teveel van, want dat heb ik dus al eens gedaan, maar ook weer opgeruimd. Toch stelde ik voor om het nu weer te gaan doen tussen de rommel die nu bij de buurman staat en ons in. Joop vond het best, zei hij en zodoende begon ik gelijk vanmorgen er stond tenslotte nog een kar vol van vorige week. Die hoefde hij dan ook niet weg te brengen. Ai, dat was nu ook niet zo snel de bedoeling, dat wordt toch weer een rommeltje, zei Joop toen hij kwam kijken, maar ik zet nu door. Het is ook veel handiger om de takken gelijk daar neer te leggen na het snoeien. Daar wilde ik ook gelijk verder mee gaan, maar er zaten over al van die smerige mottenhopen in de liguster, daar ben ik maar mee gestopt, die moeten eerst maar uitvliegen. We gingen maar een stukje wandelen, maar dat was weer te warm en we keerden om….

Bijna thuis stopte er een auto, er zat een vrolijk zwaaiende vrouw in en een zwarte hond, ik begreep gelijk dat dat Janneke-uit-Zwijndrecht-die-in-Zierikzee-gaat-wonen moest zijn. We hadden al email contact gehad, want ze zit in de buurt te wachten tot het huis klaar is en we hadden al afgesproken elkaar te ontmoeten. Bij het nemen van het bruggetje nam ze bocht te kort en schampte de brievenbus, die brievenbus kan dat wel hebben, en aan de auto viel de schade gelukkig mee, iedereen was daar al aan gewend zei ze, dat hoort bij haar en dat mocht de pret niet drukken. Ze had lekkere aardbeitjes meegebracht en we hebben gezellig gekletst. Ik ga binnenkort eens in haar tijdelijke woonverblijf kijken.

Ria Maandag 15 Juni 2009 at 6:14 pm | | Standaard | Acht reacties

Uitbundig

Net na de verfissende regen van vanmorgen een rondje gedaan, de bermen zijn een lust voor het oog op het ogenblik. Op een halve meter naast de weg na, wordt er weinig gemaaid tot nu toe, ik vind het prachtig.
Zo meteen gaan we aan de bbq, hopelijk houden we het droog.
Voorlopig schijnt de zon weer in elk geval.

Ria Zondag 14 Juni 2009 at 3:43 pm | | Standaard | Acht reacties

Rozig

Genieten hoor, vandaag.
Heerlijk geluierd in de zon en in de schaduw.
En straks een pizzaatje in het dorp, samen met schoonzus en zwager.
Ik ben weer weg, het is veel te lekker buiten.

Ria Zaterdag 13 Juni 2009 at 5:03 pm | | Standaard | Negen reacties

Koek maal

Er zijn er weer veel van, die zo praten, ze hebben weer een speciaal weekend geloof ik.
Schitterend weer vandaag, ik ben dus maar weer eens de tuin ingegaan, maaien, knippen, snoeien, opruimen, vegen, nog wat knippen, weer opruimen, ik ben er druk mee, maar vind het heerlijk om te doen hoor. We kunnen nu vanuit de keuken bijna het hele hek weer zien. De duiven hebben ook al een paar bloemetjes in hun tuin en ik heb eindelijk eens een Oleander gekocht, twee nog wel, rode, kleintjes. Het gras heb ik extra kort gemaaid, Joop schrok ervan, “dat gaat niet goed hoor”, zei hij, maar anders gaat dat mos nooit dood en nu ziet het er weer gelikt uit, dat gras dat groeit wel weer.
Tussendoor nog een verfbeurt gehad, het is nu weer een stuk minder grijs.
Vanavond geen koek, maar Tagliatella gegeten, een beetje van mezelf en een beetje van Bertolli, we vinden het allebei erg lekker.

Ria Vrijdag 12 Juni 2009 at 7:34 pm | | Standaard | Vijftien reacties

Rustig aan

Ik heb een beetje een rustig-aan-week, er komt niet veel uit mijn handen. Dat ligt ook wel aan het weer natuurlijk, de tuin trekt niet erg, alles is nat en dat ben je dan zelf ook al snel. Vandaag deden we wel in een redelijk tempo een rondje Ellemeet, waarbij ik deze prachtig klaproos tegenkwam. In restaurants maken ze van radijsjes weleens een bloem daar vond ik deze wel iets van weghebben met zijn rode randjes.

Onderweg maakte ik ook nog een filmpje om ons tempo vast te leggen en te laten zien hoe we genieten :)

Ria Donderdag 11 Juni 2009 at 6:23 pm | | Standaard | Dertien reacties

Dimmen

De oude Schouwse dijk is een smalle dijk die Schouwen doorkruist vanaf Zierikzee tot Brouwershaven en een groot gedeelte daarvan is verboden voor auto’s. Toen ik op de middelbare school zat gingen we in de middagpauze bij mooi weer vaak naar die dijk, ik denk tenminste dat dat dezelfde is al heette hij toen de Leverdijk..? (kan best zijn dat ik dat verkeerd heb). Het was al jaren geleden dat ik daar overheen heb gelopen en ik was dan ook van plan dat vanmiddag eens een flink stuk te doen, maar het werd donkerder en donkerder en Simba hijgde zo verschrikkelijk, dat ik na een paar kilometer maar besloot om terug te gaan. Ik was net op tijd weer bij de auto. Dat doen we dus nog eens overnieuw, of ik alleen.

Gisteravond bleek het licht van de nieuwe keukenlamp erg licht en omdat Joop verf tekort kwam moest ik ook nog even langs de Praxis. Ik besloot een dimmertje mee te nemen, daar had ik het gisteravond ook al over gehad, maar moeilijk, dat kan niet, dat past niet, weet je wel wat dat kost, afijn……. de prijs viel wel mee en Joop was heel blij (not), maar hij zit al op de plek van de oude schakelaar en hij dimt! Hij past niet echt netjes, maar als je dat niet weet zie je er niks van en niemand weet het …. ;)

UPDATE:
Voor iedereen die het niet weet, HIER is de Schouwsedijk.

Ria Woensdag 10 Juni 2009 at 7:37 pm | | Standaard | Zestien reacties

Geluk zit in een klein kapje

De duiven werden vanmorgen om half tien gelost en om half elf waren de eerste drie al binnen, dat is best snel vind ik want het was toch ruim 84 kilometer vliegen. Mijn favoriet, het bonte jong van Kees en Truus kwam als laatste binnen, die was even de weg kwijt geweest, maar ze hebben het er dus allemaal zonder kleerscheuren vanaf gebracht.

Een rondje met het hondje leverde me een paar aardige plaatjes op.
Bij de aanzet van de Brouwersdam is een prachtig stukje natuur aan het ontstaan en er bloeien daar ook al volop wilde orchideeen, dezelfde als ik in de tuin heb.
Daarna samen even met Joop naar de Praxis voor een blikje verf en we hebben waarempel een keukenlamp gekocht, hij hangt zelfs al en het licht op de slaapkamer brandt ook sinds maanden weer. Er was een draadje losgeraakt bij het ragebollen en er zit nu zelfs een kapje tegen het plafond, zo eentje dat je het kroonsteentje niet meer ziet. Ik denk dat ik vannacht met het licht aan slaap en de hele nacht naar dat prachtige kapje ga liggen kijken.

Ria Dinsdag 09 Juni 2009 at 5:30 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Onderweg

Deze knaap was vanmiddag bezig Heuvelsweg bij Kerkwerve over te steken, het is best druk daar en omdat ik niet zo gauw zag wat het was, hield ik het netjes tussen mijn bandjes. Toen ik dichterbij kwam zag ik pas dat het een schildpad was. Ik ben natuurlijk gelijk gestopt en de auto’s die eraan kwamen snelheid laten minderen, gelukkig deden ze dat netjes. Ik kon hem toen oppakken en in de berm zetten.

Ik was even bij de Fixed geweest in Schuddebeurs voor een rolletje gaas, Joop maakt er nog maar een vlieghok bij. Dat gaf mij mooi de gelegenheid een rondje door de polderweggetjes te maken, keus genoeg en alles is zoo mooi, zoals dit koolzaadveld bij Schuddebeurs in de buurt.

De duiven staan klaar in de korven. Joop brengt ze zo naar Nieuwerkerk en van daaruit worden ze naar Duffel gebracht, waar ze morgenochtend gelost worden. Spannend!

Ria Maandag 08 Juni 2009 at 6:31 pm | | Standaard | Zestien reacties

Verkocht

De laatste dagen ineens reacties op mijn advertentie op marktplaats. Er was al wel een paar keer geboden, die mensen had ik ook al gemaild dat ik er minstens vijftig euro voor wilde hebben maar daar reageerden ze niet op. En nu is er een heel gelukkige jongen van dertien jaar in Middelburg, ze zaten hem goed en zodoende zijn we allebei blij. Ik heb hem ook nog geleerd hoe hij zijn sokken aan moest trekken, want dat wilde niet erg lukken, eerst oprollen tot bij de teen en dan over je voet trekken. Zij pa was er blij mee, als de schoenen niet pasten had zijn zoon toch nog iets geleerd vond hij en ook bij zulke schoenen goed de veters strikken is nog even een kunst apart. Ik voelde mij een ware onderwijzeres, de beugel straalde mij toe. Bij het afrekenen gaf de pa mij zestig euro, kijk zei ik, dat is nog eens aardig, hoe gelukkig kan een mens zijn, ik had al een keer of drie verteld dat ze toch minstens het drievoudige gekost hadden, maar dat bleek toch niet de bedoeling en hij verwachtte wel een tientje terug, zoonlief kon de lol er wel van in zien.

Het heeft vandaag heerlijk een paar uur geregend, de boel is behoorlijk opgefrist en de wind zit weer in het westen, daar waar hij hoort. De maagdenpalm vrouwenmantel heb ik even uitgeschud, die ligt na zo’n bui altijd gelijk plat en het keukenraam heb ik opgeleukt met een bosje ervan. De foto nam ik van buiten af en ik dacht, kom… ik doe er eens een lijstje rond.

Ria Zondag 07 Juni 2009 at 9:35 pm | | Standaard | Negen reacties

BeachBoom

Vanmorgen eerst weer een stukje gesnoeid en voor de duiven gezorgd. Dinsdag vliegen ze als het goed is hun eerste wedstrijd, ze worden dan maandagavond naar Duffel gebracht, dat is ergens in de buurt bij Antwerpen en dinsdagmorgen gelost. Ver he. Het moet wel een beetje goed weer zijn anders gaat het niet door.

Vanmiddag even op het strand gekeken, waar ze druk in de weer waren alles voor Beach Boom in orde aan het maken. Hopelijk blijft het nog even droog, de wind is inmiddels wel wat gaan liggen, maar erg warm is het niet. Ze moeten zich dan maar warm dansen, dat zal wel lukken denk ik. Mij zul je er niet vinden het is niet mijn muziek. Silvia was eerst wel van plan te komen, maar een kaartje is best duur en zuslief zit ergens in Zweden, dus ziet ze er maar van af. Er komen vast nog meer BeachBooms, dit jaar wel vier en je kunt tenslotte niet altijd overal bij zijn.

Ria Zaterdag 06 Juni 2009 at 8:09 pm | | Standaard | Elf reacties

Blauw en groen

Prachtig weer hier vandaag en dat was geloof ik niet overal het geval. Heel lekker ook om wat in de tuin te sjouwen, wat ik de eerste paar uur dan ook deed. Joop sliep uit vanwege een nachtrit, dus dan vind ik het wel lekker als ik naar buiten kan. Lekker geknipt met dit als resultaat.
Even een klein rondje met Simba gedaan, waarbij we de molen in volle glorie zagen draaien, hij draait vaak sinds er nieuwe eigenaars zijn, maar meestal zonder zeilen, dat zal wel anders heten natuurlijk. Het pand ernaast wordt grondig onder handen genomen.
Daarna plat in de zon met een blaadje, uit de wind was het heerlijk.

Ria Vrijdag 05 Juni 2009 at 8:18 pm | | Standaard | Elf reacties

Vallen en opstaan

De Valeriaan staat alweer hoog op zijn benen en de knopjes zullen bij een beetje zon snel open gaan. Ik vind ze prachtig en als ze eenmaal bloeien ruikt die hele hoek heerlijk zoet.
Vanmorgen weer een kar hout bij elkaar gesprokkeld en de groene bak zit ook alweer vol met snoeisel van de bomenrij aan de achterkant, die ziet er nu ook weer strak uit en zodoende krijg ik geen zwiepende takken meer in mijn gezicht bij het maaien.
Vanmiddag de voorraden weer eens wat aangevuld, de kelderkast en ook het wijnrek vertoonden grote lege plekken, dat kan natuurlijk niet, want na al dat gezwoeg heeft een mens natuurlijk weer wel eten en drinken nodig om op krachten te blijven.
Ook nog een paar leuke slippers ‘gevonden’, de oude gingen splijten aan de voorkant en dan struikel je makkelijk, denk ik, het was me nog niet overkomen maar zulke dingen moet je voor zijn.
Vanavond hebben we gestemd en zal ik eens wat vertellen……. ik heb het fout gedaan! Niet heel erg fout, maar anders dan ik in gedachten had, hij stond ook bovenaan bij de uitslag van mijn stemwijzer, die ander stond op de derde plek, maar spreekt mij meer aan, en toen heb ik toch op degene gestemd die bovenaan stond. Toen ik het buiten tegen Joop vertelde zei hij “dan ga je toch terug en vraag je of je nog een keer mag”, hahahaha, ik had die gezichten weleens willen zien, maar dat durfde ik toch niet aan, ook al was het mijn (bijna) buurman. Ach ja, ik heb in elk geval mijn recht om te mogen stemmen niet voorbij laten gaan zoals zovelen dat wel gedaan hebben.

Ria Donderdag 04 Juni 2009 at 8:01 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Gewoon mooi


Het zijn er weer meer dan vorig jaar en ze lijken ook elk jaar wat groter te worden, nog niet allemaal helemaal open maar weer wel erg mooi. De gewone Rietorchis of de gevlekte ik hou het er maar op dat dat hem is.

Nog even geknipt vanmorgen, maar toen Joop de kar volgeladen had en vroeg of ik mijn ho-houder weer niet kon vinden ben ik maar gestopt, er komen nog meer dagen. Of hij dat nu zei omdat hij het elke keer af moet voeren, of omdat ik niet te hard moet gaan vanwege mijn lijf weet ik eigenlijk niet, het zal allebei wel zijn.

Ria Woensdag 03 Juni 2009 at 9:34 pm | | Standaard | Elf reacties

Dubbel

De Campanula vermengt zich met het wat stijve Spiraea haagje, leuk hoor, sommige dingen laat ik maar lekker zijn gang gaan. Vanmiddag druk gesnoeid bij het hek, nu de Porto Cabin weg is kunnen we dat weer zien (als er tenminste geen camper op die plaats staat zoals nu) en er moet veel weg daar, zodat we weer kunnen zien wie er bij de bel staat en daar ben ik dus vanmiddag mee begonnen na een rondje Ellemeet. Morgen weer verder.

Ria Dinsdag 02 Juni 2009 at 7:33 pm | | Standaard | Zeven reacties

Wie anders...

Nadat we vanmorgen eerst uitgebreid gemanicuurd hebben, is Silvia met de kinderen weer vertrokken en voordat de drukte begon kwam ze zonder files weer thuis met haar “‘gloednieuwe’ Polo. Verandering van werkomstandigheden, geen lease auto meer, dus aanschaf van iets anders, een Polootje op gas. Ze is er reuze blij mee en hij ziet er ook nog erg goed uit voor zijn leeftijd. Nu maar hopen dat hij een tijdje meegaat, dat moet lukken met een Volkswagen.
Toen ze weg waren ben ik lekker aan de zwier gegaan met mijn zemenlap en de stofzuiger en de grasmaaimachine, en ik zette de wasmachine en de droger aan het werk. Joop deed vanmiddag een ritje Schiphol en toen hij thuiskwam hebben we even een pizzaatje gegeten in het dorp en een afzakkertje bij Salud op het terras gedronken.
Ik heb het wel weer gehad met de Pinksteren, morgen weer een ‘gewone’ dag, ik houd nu eenmaal niet zo van dagen met bijnamen.

Ria Maandag 01 Juni 2009 at 9:08 pm | | Standaard | Zeven reacties