De reiziger is thuis.

Joop is weer thuis en hij heeft al uitgebreid verslag gedaan, wat ik eigenlijk niet van hem gewend ben.
Egypte, hij is er geweest, heeft gezien wat hij wilde zien, maar hoeft niet meer terug. Ik geloof dat het mooiste wat hij gedaan heeft nog het snorkelen was op de laatste dag. Natuurlijk waren er wel leuke dingen, maar de boventoon voerde toch wel de geldklopperij vaak op een onredelijke manier.
Deze foto kost natuurlijk ook geld, dat is logisch maar als je dan bijvoorbeeld ook nog zo’n pet op wilt kost dat extra.
Afijn, ik hoef dus niet meer….(sprak zij vrolijk)
We zijn weer blij met mekaar en wat zal ik weer lekker slapen vannacht.

Ria Dinsdag 31 Maart 2009 at 10:13 pm | | Standaard | Veertien reacties

Veel

De kikkers hebben weer voor een hoop nageslacht gezorgd, voorlopig hoef ik niet bang te zijn dat we zonder zullen zitten. Dat mag ook wel want de huisreiger moet ook te eten hebben natuurlijk.
Een heerlijke dag vandaag, ik heb lekker gewandeld en vanmiddag een beetje in de tuin gescharreld, waarbij ik dan van alles ontdek natuurlijk, zoals het dril, de vergeetmenietjes volop in de knop, groene sprietjes waarvan ik dan niet meer weet wat het is en maar weer af moet wachten wat eruit komt, het is zoals elk jaar weer prachtig!
Na het wandelen door Renesse gereden voor het eerste softijsje van dit jaar.
Ik denk dat ik toch mijn ouwe Nokia maar eens in moet gaan ruilen voor eentje waarmee ik gelijk foto’s kan versturen, want dat vind ik toch ook wel erg leuk.

Ria Maandag 30 Maart 2009 at 6:58 pm | | Standaard | Vijftien reacties

Kort en geel

Het Klein Hoefblad bloeit nu ook. Zo langzamerhand krijgt de wereld weer wat meer kleur en zeker op een dag als vandaag gaat het hard. Volop zon, maar niet dat je zegt, ik ga eens lekker met zonder jas de polder in….
‘t Is ook weer even wennen met dat rare uur, ik kijk vaker op de klok en vraag me dan af hoe laat het anders geweest zou zijn…. waarom zou je het jezelf makkelijk maken als het ook moeilijk kan. Een kort dagje dat nu ook best alweer lang duurt.
Nog twee nachtjes, ik heb het wel weer gehad met het alleen zijn, niks aan!
Zo en nu de rest van de paling met een roseetje, ‘t is tenslotte voorjaar, al wordt het ook tijd dat ik weer eens ‘normaal’ ga eten.

Ria Zondag 29 Maart 2009 at 5:50 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Groot en geel

‘t Is wel een joekel, de kleintjes waren op.
“Grote zijn net zo lekker hoor en minder kop en vel”, was het verkooppraatje van de vrouw van Sam, dus nam ik een grote van vier ons voor ruim elf euro. Als ik zoiets in huis heb kan ik er eigenlijk niet vanaf blijven, maar dit is te veel dat moet ik maar niet doen, want ook errug VET. Veel vetter dan de kleintjes, het druipt er zomaar vanaf, dus de andere helft is voor morgen…

Vanmorgen kon ik het niet laten even naar de overbuurtjes te lopen voor wat kleur in de tuin, ik was toe aan wat geels, is dat vrolijk of is dat vrolijk! De kippen kreeg ik ooit eens van Truus (de echte), ze hebben af en toe de keuken opgefleurd en nu mogen ze buiten scharrelen.

Ria Zaterdag 28 Maart 2009 at 5:40 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Wellus

Om half zeven al klaarwakker vanmorgen. Ik dacht, als ik nu omdraai is het zo half tien en daar had ik ook geen zin in, met als gevolg dat om negen uur de dekbedhoes al buiten hing te wapperen. Een lange dag zodoende, met veel zon en erg veel wind.
Bovenstaand een stukje van ons gesprekje van gisteren, als je klikt is het iets duidelijker. De duif was geen succes, gelukkig maar. Joop had alles gezien wat hij wilde zien en nu nog een paar dagen over om te lanterfanten, snorkelen of zo.
Rond de vijver bloeien de dotters inmiddels uitbundig.

Ria Vrijdag 27 Maart 2009 at 5:46 pm | | Standaard | Zestien reacties

Naar buiten

Omdat het zo stormde vandaag besloot ik uit te wijken naar de Boswachterij in Westenschouwen, daar loop je dan tenminste een beetje beschut. We namen de gele route van 11km. Tot halfverwege was het goed te doen, maar toen begon het toch te regenen, jammer. We werden behoorlijk nat, maar gelukkig blijkt mijn jack nog goed waterdicht, het was een goeie test in elk geval.
Simba mocht niet mee op de uitkijktoren, dus ik had haar onderaan de trap vastgemaakt, dat was gek hoor, het vrouwtje zo hoog en zij beneden.
Al met al toch een heerlijke wandeling en wat foto’s voor een indruk hoe het er ongeveer uitziet in het grootste bos van Zeeland.

Ria Donderdag 26 Maart 2009 at 7:06 pm | | Standaard | Negen reacties

Staat netjes

Zoals ik me had voorgenomen vandaag de kelderkast onderhanden genomen en speciaal voor Th. weer een collage ervan gemaakt. Alles ligt weer netjes gesorteerd en op een rijtje voor zolang als het duurt en de planken zijn weer fris.
Op het luik van de kelder heb ik plakplastic geplakt, dat gaat sneller dan schilderen, alleen valt het een beetje tegen. Op de rol zat er een witte achtergrond achter, maar het plastic zelf bleek doorzichtig te zijn zodat de kleuren op de donkerbruine ondergrond niet zo mooi tot zijn recht komen. Het spul is eigenlijk bedoeld om op een douchewand te plakken, zodat je pa niet in zijn blootje onder de douche ziet staan. Het restant heb ik op de witte verdeelkast van de vloerverwarming geplakt waar het beter tot zijn recht komt.
Ik ben ook nog even in de kelder afgedaald en heb de flesjes geteld, er lag er eentje teveel!

Joop belde net, alles was goed, iedereen moet de groeten hebben en vanavond ging hij duif eten……. ‘t is toch wat!

Ria Woensdag 25 Maart 2009 at 6:31 pm | | Standaard | Veertien reacties

Opruimen

Ik zat er al lang tegenaan te hikken maar vandaag is het eindelijk gelukt, de klerenkast ligt er weer netjes geordend bij. Twee volle vuilniszakken liggen klaar voor de kledingbak en nog een andere volle zak ligt al in de Kliko.
Nu de kelderkast nog, die doe ik morgen… misschien.
Het komt er niet zo van om dingen te ondernemen, geen zin, te koud, ach ja het hoeft ook niet per se er moet tenslotte niets.

Straks eens kijken of ik de ISS shuttle over zie vliegen, al is het wel af en toe bewolkt en komt hij laag over geloof ik, geen idee waar ik ongeveer moet kijken, het zal wel achter de bomen zijn. Net na acht uur is het zover volgens Brillie en nu komt er net weer een bui over….

Update: De shuttle heb ik gezien, maar waar ik ook erg blij mee ben is dat ik voor het eerst de kikkers hoorde!
Kwaken was er nog niet bij natuurlijk, maar een beetje binnensmonds gemompel was duidelijk te horen.
Ze zijn er nog!

Ria Dinsdag 24 Maart 2009 at 6:58 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Waar en hoe enzo

Eindelijk weer eens even contact met Joop gehad, hij is in Kharma nu, gisteren in Dakhla en morgen naar Luxor, dan komt hij weer wat in de bewoonde wereld. Hij gaat dan met da taxi i.p.v. de bus, veel sneller en niet eens zoveel duurder. Er zijn blijkbaar ook nog wel eens wat misverstanden omdat bijna niemand Engels spreekt. Hij heeft zelf zijn reis uitgestippeld, ‘t is niet georganiseerd. Hij heeft het tot nu toe prima naar zijn zin, al was er net nog wel een zandstorm geweest.
Doe mij dan maar een buitje regen, al was het wel erg sombertjes vandaag.

Ria Maandag 23 Maart 2009 at 6:56 pm | | Standaard | Negen reacties

Verandering

Opgestaan is plaatsje vergaan, leek Simba te denken vanmiddag. Elke keer als ik even naar binnen ging lag ze, als ik weer buiten kwam op mijn matrasje en dat was niet de bedoeling natuurlijk. Het was heerlijk toeven buiten, zoals alle afgelopen dagen, al lijkt het nu serieus te gaan betrekken. Het is inmiddels bewolkt en de wind neemt toe, dat ziet er uit als een weersverandering.

Ria Zondag 22 Maart 2009 at 4:49 pm | | Standaard | Tien reacties

Nieuwe dinges

In een paar dagen tijd hebben ze toch al een behoorlijk nest in elkaar geflanst, onze nieuwe buren.
Ik weet niet of ik daar nu eigenlijk wel zo blij mee ben, ‘t zijn toch rovers en straks moeten die jongen ook weer te eten hebben… maar aan de andere kant hoort het ook bij de natuur. Ik laat ze dus maar rustig verder bouwen.

Gistermiddag was ik na de windmolentocht even in Renesse voor een boodschap voor Miriam, ik moest wachten want het was middagpauze. Zodoende deed ik een rondje door het dorp en ik zag daar toen een alleraardigst tasje, ik kon het niet laten hangen, deze maar dan in deze kleuren.
Vanmiddag was ik weer even in Renesse, het was er al een stuk drukker ineens. Ik had van de week een lekker pak zien hangen en dat ging ik nu even halen. Een donkerbruin tricotpak, dat zit natuurlijk superlekker en ik zag ook nog een bodywarmer dus ik ben voorlopig weer even blij met mijn nieuwe aanwinsten.

Van Joop krijg ik af en toe een mmsje met een fotootje, dat heeft als voordeel dat ik nu eindelijk mijn eigen mobiele nummer uit mijn hoofd ken, dat moet ik telkens invullen als ik ze wil bekijken. De foto’s zelf zijn niet spectaculair, niet mooi genoeg om te plaatsen zonder dat ik kan vertellen wat het is.
We zijn al bijna op de helft, het kan me niet vlug genoeg gaan want ik slaap erg slecht.

Oh ja en vanavond at ik een bokking, met kuit!
Mmmmm!

Ria Zaterdag 21 Maart 2009 at 7:35 pm | | Standaard | Tien reacties

Naakte energie

Sinds jaren was ik weer eens op het naaktstrand vanmorgen, er was natuurlijk geen kip te bekennen, behalve ik met mijn kleren aan, want er stond best een fris windje. Het is wel een stuk strand waar we al kwamen toen er nog geen bordje stond. Onofficieel was het toen nog, op dit stukje van de Neeltje Jans.

Ik heb de windmolens eens van dichtbij bekeken, indrukwekkende gevaartes zijn het, zo dichtbij had ik ze nog nooit gezien. Bij het omhoogkijken werd ik er zelfs een beetje draaierig van. Aan het eind van het filmpje staat Simba aan de voet van zo’n ding en het is best een grote hond hoor.
Het windpark Neeltje Jans is in handen van E-connection

Ria Vrijdag 20 Maart 2009 at 7:09 pm | | Standaard | Negen reacties

Ons stadje


Een rondje door het slingerbos van Zierikzee gelopen vanmiddag.
Bij ons was het nog bewolkt, maar daar scheen de zon, het was er heerlijk en erg rustig ondanks de weekmarkt. Ik hoefde weinig moeite te doen geen of tenminste weinig mensen in beeld te krijgen.
Je ziet het busstation, de Nobelpoort, een raam van fiZi, de Texaco, het Gemeentehuis, de Zuidwellebrug, de Dikke Toren, de Nieuwe Haven, Cafe de Gekroonde Suikerbiet, de haven toiletten, die vandaag niet open waren, de Zuidhavenpoort, de Oude haven, de Noordhavenpoort, het oude Hotel Restaurant Mondragon, vroeger superchique nu leeg en ongebruikt, in het steegje“de Concertzaal,”:http://www.mondragon.nl/ waar we vroeger naar de film gingen…

Ria Donderdag 19 Maart 2009 at 8:10 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Lekker!

Voor de verandering eens naar de overgang van het Watergat gereden, daar waar ik altijd omdraai. Dat mag eigenlijk niet, er staan verbodsborden voor auto’s maar er wonen daar ook mensen met auto’s dus er is wel een weg. Er stond een werkman wild te plassen en toen ik aan hem vroeg of je daar ook in mocht rijden knikte hij instemmend terwijl hij verder ging met het ophijsen en weer dichtdoen van zijn spijkerbroek, ik vond het wel een aparte ervaring en natuurlijk geloofde ik hem gelijk. We hebben daar heerlijk gewandeld op dat ontzettend brede strand waar het wel erg laag water was op dat moment.

Daar kan voor mij geen Sahara tegenop.
Op de terugweg een lekker visje gekocht en een nieuw spiraaltje om het slaapkamergordijn op te hangen, het dopje van de vorige was een tijdje geleden spoorloos verdwenen. De gordijnen van het kamertje van Joop zijn weer witter en die van mij weer iets helderder geel, ik vermaak me weer wel, maar ja dat doe ik anders ook…
Vanmiddag een mmsje van Joop, dat kan mijn telefoon niet aan, maar dan kan je het op internet weer opzoeken met de code die wordt meegestuurd, het is een foto van een plek waar je eigenlijk niet mag fotograferen, niet echt duidelijk zodoende.

Ria Woensdag 18 Maart 2009 at 7:48 pm | | Standaard | Zeven reacties

Rustig aan

Na een rare onderbroken nacht maar een beetje aangesukkeld vandaag.
Vanmiddag even naar de Schelphoek geweest en verder eigenlijk niets gedaan dan een beetje heen en weer gelopen en wat in de zon gezeten. Eind van de middag belde Joop, hij had een goede reis gehad.
Simba had alweer haar eerste teek vandaag, die zijn dus ook uit hun winterslaap ontwaakt.

Ria Dinsdag 17 Maart 2009 at 6:57 pm | | Standaard | Tien reacties

Aftellen

Nog een paar uurtjes en de taxi staat weer voor de deur, nu voor Joop zelf om hem naar Zaventem te brengen. Hopelijk kunnen we nog even slapen van tevoren want het is halfverwege de nacht, niet echt prettig dus.
Vandaag was het weer genieten geblazen en wat een rust heerst er nog op ons eiland. Tijdens het wandelen sta ik af en toe even stil om op Simba te wachten of gewoon om even luisteren naar de stilte. Ik ben de komende twee weken de enige toerist in eigen omgeving. Eens kijken of ik wat mooie foto’s kan maken, een wandelingetje op een plek waar ik anders niet kom, of gewoon lekker thuis een beetje keutelen, niets moet alles mag. De foto maakte ik vorige week in Zierikzee waar het nu ook nog lekker rustig is.
Gelukkig duurt het maar twee weken, lang zat.
En daarna komen de duifjes!
Wisten jullie trouwens dat duiven wel vijftien tot achttien jaar konden worden?

Ria Maandag 16 Maart 2009 at 8:22 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Foto's

Nu nog wat foto’s van de Straô en dan hebben we het wel weer gehad.
Silvia en Martin waren er ook nog even bij, zij gingen naar een ander feest in Rockanje, die hebben we zodoende maar even gezien.
De zon scheen heerlijk vandaag, daar heb ik erg van genoten.

Ria Zondag 15 Maart 2009 at 7:15 pm | | Standaard | Negen reacties

Filmpje

Een kleine impressie van de feestelijkheden van gisteren.
Eerst worden de paarden gekeurd, daarna gaan ze naar het strand voor het wassen van de voeten en daarna is het ringsteken op het dorp.
De muziek uit Zonnemaire, Nut en Uitspanning komt jaarlijks de boel opvrolijken, gisteren voor de 26ste keer.

Ria Zondag 15 Maart 2009 at 12:17 pm | | Standaard | Negen reacties

Straô 2009

‘t Is altijd reuze gezellig en ik ben een plakkerd, maar vanavond heb ik het niet al te laat gemaakt. Weer thuis na een reuze gezellig dorpsfeest, zoals elk jaar.
Ik heb filmpjes gemaakt, maar dat ga ik morgen maar even doen, typen valt me zwaarder dan ik dacht, maar een logje plaatsen lukt altijd natuurlijk en die van de foto waren er ook, wie zouden dat nu toch weer zijn?
Voor de winnaar ligt er een cadeautje klaar.

Ria Zaterdag 14 Maart 2009 at 11:34 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Anemonen en bonen

De anemoontjes en het longkruid bloeien, ik zag ze voor het eerst vandaag.
De tuinstoelen die we hadden opgeborgen zijn weer tevoorschijn gehaald, hopelijk kunnen we er veel gebruik van maken komende zomer, vandaag in elk geval wel.
Vanmiddag een tijdje in Zierikzee rondgelopen, waar de terrasjes ook al redelijk bezet waren, kortom het is voorjaar!
We hadden verse boontjes vanavond en daar doe ik altijd een klontje boter en een beetje nootmuskaat op. Er zat nog een klein stukje in het boterpapiertje, net genoeg voor de boontjes en ik moest aan mijn moeder denken, die dan met een mes altijd het papiertje schoon schraapte en vroeg me af of er mensen zijn die dat ook nog doen, ik niet in elk geval.
Morgen de jaarlijkse Straô, eens kijken of we dan ook de bloemetjes buiten kunnen zetten al zal het weer iets minder zijn volgens de vooruitzichten.

Ria Vrijdag 13 Maart 2009 at 8:01 pm | | Standaard | Negentien reacties

Over de datum

Moet je blazen? Op zijn duits? Oeps. Je maakt wat mee zeg. , zei Brillie gisteren tegen me op Twitter.

Ik weet wel dat ik niet veel meemaak, dat mijn leven niet echt flitsend en opwindend is en dat ik best saai ben misschien… en eigenlijk vind ik dat heerlijk. Niet meer van hot naar her hoeven te jakkeren, maar gewoon lekker alleen de dingen doen die ik leuk vind en waar ik plezier aan beleef en dat zijn dan vaak ook nog simpele dagelijkse dingen. Dat heeft natuurlijk alles met leeftijd te maken.
Elke nieuwe lente als ik weer de zon in ga om een kleurtje te krijgen en mezelf daarbij dan eens kritisch bekijk, zie ik weer een paar rimpels meer dan het jaar ervoor, of bruine vlekken die zichzelf uit lijken te zaaien en een vel als uitgelubberd elastiek. Ik heb me erbij neergelegd dat het er allemaal niet mooier op wordt en ben al met al nog best tevreden.
Belangrijker vind ik het hoe ik me voel, of ik lekker fit ben en ‘s morgens zin heb in de nieuwe dag. Elke dag de nodige vitamientjes en een gezonde maaltijd zijn zeker belangrijk en al is koken niet mijn hobby, ik doe het wel elke dag, meestal een gewone Hollandse pot.
Vanavond hadden we kip-kerrie met rijst. Houdbaar tot dec.2008 stond er op het pak van de mediterrane rijst, dat moet nog kunnen dacht ik en kieperde het in het kokende water dat gelijk een bruine kleur kreeg, maar omdat ik niet vaak mediterrane rijst gebruik (daarom was het ook over de datum natuurlijk) wist ik niet of dat nu zo hoorde of niet. Eenmaal klaar, vond ik het er toch niet fris uitzien en heb maar nieuwe gekookt. We hebben weer smakelijk gegeten.
Morgen alweer vrijdag, time flies….

Ria Donderdag 12 Maart 2009 at 7:51 pm | | Standaard | Veertien reacties

Braden en blaren

Wat was het heerlijk vandaag. Ik ben dan ook heel de dag lekker buiten geweest en ben zelfs begonnen mezelf lichtjes aan te braden, een half uurtje aan beide zijden, dat kan dat ouwe taaie vel wel aan en wat is dat goed voor een mens!
Daarna een rondje met een hond die geen zin had, dat kwam wel goed uit want ik was van plan nu toch eens wat aan de tuin te gaan doen. De bolletjes staan inmiddels ruimschoots boven de grond, er is alleen één soort dat wel erg lekker gevonden wordt door e.o.a. veelvraat, of muisjes, ik heb geen idee wie daar zo lekker van smult, maar er blijft weinig van over. Als hij of zij straks de knoppen maar met rust laat. Ik ben een tijdje met snoei- en heggenschaar in de weer geweest. De vlinderstruik en nog een paar andere struikjes zijn gekortwiekt, het dode spul van vorig jaar is opgeruimd en toen was mijn emmer overvol en had ik een paar blaren, want zoals elk jaar vergeet ik de eerste keer handschoenen aan te doen bij het snoeien.

Joop legt de laatste hand aan de duivenhokken.
Morgen worden de jonge duiven geringd. Eén van de twee heeft het niet gehaald, het eitje was beschadigd geweest dus dat zal de reden wel zijn. De duivengoeroe heeft er een jong van zichzelf bijgelegd, zodat we er nog wel twee hebben. Verder krijgt hij nog een paar jongen van iemand uit Zierikzee, maar eerst gaat hij nog even vakantie vieren.

Ria Woensdag 11 Maart 2009 at 7:18 pm | | Standaard | Elf reacties

Cairo

Vanmorgen eerst samen met Miriam naar het dierenasiel om naar de poezen te kijken, degene die ze op het oog had vielen tegen en de klik was er niet volgens haar, er zat nog wel een andere rooie, maar er wordt eerst nog verder gekeken.
Ik was op slag verliefd op Cairo een prachtige Rottweiler.

Cairo is een Rottweiler reu van 3 1/2 jaar, hij is geen makkelijke hond, we zoeken dus een ervaren baas voor hem zonder katten of kinderen. Met andere honden kan hij niet overweg, met teven gaat hij meestal wel, maar met reuen beslist niet. Gelukkig luistert Cairo goed naar commando`s. In de komende tijd willen wij gaan uitproberen of hij netjes aan de riem kan lopen.

Er moet toch ergens een plekje voor hem zijn, vandaar dat ik ook hier maar even aandacht aan hem schenk, dat is wel het minste wat ik doen kan. Hij zit er al ruim twee maanden. Hij was lekker buiten aan het rennen en de verzorger liet hem even binnen, hij kwispelde en snuffelde vrolijk, niks kwaads te bekennen, gewoon een goeie lobbes die een strenge hand nodig heeft.
Verder veel kou gehad vandaag, een snel rondje gedaan en daarna nog een snel rondje en veel spelletjes gepeeld.

Ria Dinsdag 10 Maart 2009 at 7:56 pm | | Standaard | Vier reacties

Samen

We hebben vanmiddag samen een rondje rond en door Renesse gedaan, dat is ook weleens gezellig.
Er wordt gelijnd, niet dat dat nodig is vind ik, maar zij vindt van wel en dan is een beetje extra beweging wel goed. In Renesse zijn gelukkig ook openbare toiletten. Dat deed me denken aan de tijd dat we nog samen carpoolden naar Rotterdam, Miriam werkte in Capelle a/d Ijssel en wij in Krimpen en vaak reed ze dan met ons mee, dan moest er ook nogal eens gestopt worden onderweg, iets waar Joop een vreselijke hekel aan had.
Het was een leuke tijd waar ik nu wel met plezier naar terug kijk, al vond ik zover weg werken niet het einde, gelukkig waren het voor mij maar drie dagen in de week. “Pa, ga nou naar rechts!” werd er nogal eens geroepen vanaf de achterbank omdat Joop vaak dicht tegen de middenstreep reed.

Morgenochtend gaan we in het asiel kijken, want er moet natuurlijk weer wel een andere poes komen, er zijn er genoeg zo te zien.

Ria Maandag 09 Maart 2009 at 7:00 pm | | Standaard | Elf reacties

't Komt goed...

Dank zij Bart kan ik weer inloggen.
Nu eens kijken of een postje plaatsen lukt, ik hoop niet dat alles daardoor nog meer in de war raakt.

Ik heb weer een vervelende nacht achter de rug, met zo’n akelige angstdroom, dat moet natuurlijk geen gewoonte gaan worden.

Ria Maandag 09 Maart 2009 at 10:01 am | | Standaard | Twaalf reacties

Stress bij Ria !!

bartacus Zondag 08 Maart 2009 at 9:12 pm | | Standaard | Vijftien reacties

RIP Casper



Casper de poes van Miriam en Mark.
Hij was al een tijdje aan het sukkelen, 21 jaar oud en de laatste weken mankeerde hij van alles. Open wonden, een schildklier die niet goed meer werkte en weet ik wat allemaal nog meer.
Vanmorgen hebben ze hem in laten slapen.

Miriam vertelde het toen ik terug kwam van mijn wandeling.
Ik was op het strand geweest bij de paarden van Ellemeet en hoewel het er vanmorgen redelijk uitzag, zelfs de zon scheen nog even, was het later op de dag erg koud. Ik heb nog een filmpje gemaakt, maar dat ziet er ook wat bibberig uit, ik moet toch eens leren mijn toestel wat stiller te houden bij het filmen en ik dacht nogal dat ik het erg rustig deed. Eigenlijk wilde ik wachten tot ze weer terug kwamen rijden, het is nu wel erg kort, maar ik vond het te koud.
Kijk en huiver:

Ria Zaterdag 07 Maart 2009 at 7:38 pm | | Standaard | Elf reacties

Vrij lange dag



We zijn alvast wat aan het oefenen om wat eerder op te staan, duiven moeten op tijd gevoerd en schoongemaakt worden.
Een uur eerder opstaan scheelt enorm, dat had ik vandaag wel in de gaten, misschien kwam het ook wel door het mooie weer hoor, maar om een uur of elf liep ik al in de duinen en dan daarna is de middag ook nog heel erg lang.
Joop is nog steeds druk aan het timmeren, de kennel wordt nu ook omgebouwd, dat wordt een broedhok, daar kunnen we dan vanuit huis naar kijken.
Niet dat ik nu verder met al die tijd zoveel gedaan heb hoor, de tuin is nog veel te nat, daar ga ik nog niet in lopen dabberen, 't was trouwens ook een erg koude noordenwind. Ik heb nog even in Zierikzee rondgelopen. Joop zijn veter was gebroken en het lusje van mijn horlogebandje, dat zijn rare boodschappen die ze niet in het dorp verkopen.
En nu is er de eerste vergadering van de duivenvereniging, want daar zijn we ook al lid van, met aansluitend een nachtje taxi.

Ria Vrijdag 06 Maart 2009 at 7:41 pm | | Standaard | Dertien reacties
Gebruikte Tags: , ,

Nieuw leven



Vorige week was er nog geen bloemetje te bekennen, maar toen ik vandaag weer eens mijn gewone rondje deed was er ineens een heel geel veld met speenkruid. Deze keer kon ik eens van de andere kant een foto maken, het huis staat te koop zodat ik nu wel de tuin in durfde. De oude vrouw die er woonde is een paar weken geleden overleden, ik zag haar nooit, maar durfde me toch niet in haar tuin te wagen.



We hadden ook gezinsuitbreiding vandaag.
De eitjes van Truus zijn uitgekomen en er liggen nu twee mormels.
Joop had alleen zijn telefoon bij zich, dus de foto is niet veel soeps.
Of het vrouwtjes of mannetjes zijn weten we nog niet, dat kan je ook niet zien blijkbaar, mannetjes koeren, vrouwtjes niet....
Weer wat geleerd.

Ria Donderdag 05 Maart 2009 at 6:57 pm | | Standaard | Veertien reacties

Ach zwaluw



Vanmorgen weer eens een aanvraag voor het mp3tje van Max en Betsy Anders, 'Zwaluw ach Zwaluw' in de postbox.
Leuk hoor, ik heb het natuurlijk gelijk verstuurd, maar het bracht me ook op het idee om er net als bij het Lentekind een filmpje van te maken om op You Tube te zetten zodat het in elk geval wat makkelijker te vinden is.
Het Lentekind is al 250 keer bekeken dus er wordt best naar gezocht, denk ik.
Kijk en geniet... of niet...



De reactie van Henk:

Heel veel dank voor je mp3 ,je maakt mij daar zeer gelukkig mee.
En wat heb je dat mooi gedaan op youtube ,prachtige opname's
Ik geloof dat je ook een beoordeling kunt geven als ik het goed heb ,maar dan moet ik mij eerst aanmelden en dat ga ik doen.
Ria, Geweldig.


En daar word ik dan weer gelukkig van.

Het hoesje vond ik op Ebay, het singeltje is verkocht.

Ria Woensdag 04 Maart 2009 at 6:53 pm | | Standaard | Dertien reacties

De Schelphoek

Ik liep vandaag op de dijk langs de Oosterschelde, het was koud en miezerig, maar er groeiden prachtige mosjes, ik heb zodoende heel wat foto's gemaakt.
Het was erg laag water, dus de zinkstukken lagen ook droog, daar groeit ook vanalles op.
Er staat ook een filmpje op You Tube, maar daar gaat de kwaliteit van de foto's erg achteruit, misschien moet ik ze daar eerst niet kleiner maken, dat ga ik ook nog een proberen. Deze slideshow staat bij Photobucket, maar die kan je dus niet stil zetten.
Als je op je gemak wilt kijken staan de foto's ook hier.

Ria Dinsdag 03 Maart 2009 at 7:53 pm | | Standaard | Elf reacties

Lente



We hebben een fijne strandwandeling gemaakt.
Het lijkt of Simba ook weer helemaal de oude wordt, ze loopt lekker mee, speelt met andere honden en we vonden zelfs een tonnetje. Daar moet ik dan tegen schoppen als ze het in haar bek heeft, dat is erg spannend. Of ik schop het een eind weg, dat is ook leuk. We doen het alleen niet meer zo erg wild als vroeger, ik denk dat hondenpoten als ze ouder worden ook wel wat brozer worden en soms struikelt ze er zo raar overheen dat ik bang ben dat ze wat breekt.

In gedachten was ik ook bij de familie van de vorige week overleden dorpsgenote.
We maakten altijd wel een praatje als we elkaar tegenkwamen en ze las ook hier mee. Zevenenvijftig is te jong om al afscheid te moeten nemen van het leven.
Voor ons een nieuwe lente die zij jammer genoeg niet meer mee mag maken.
Ik wens haar familie veel sterkte de komende tijd bij het verwerken van dit verdriet.

Ria Maandag 02 Maart 2009 at 7:16 pm | | Standaard | Tien reacties

Reizigers



Kees en Truus zijn met de trein gekomen, ze hadden treinkaartjes met een houdbaarheidsdatum en die was bijna verstreken, zodoende.
Met de trein naar Goes dat gaat en van Goes naar Zierikzee met de bus is ook goed te doen, maar daarna begint pas goed de reis, want de bus gaat dan alle dorpjes langs, vandaar dat we hun in Zierikzee gehaald en ook weer gebracht hebben.
't Was nog even spannend, want op het busstation in Zierikzee stond op de bordjes dat er op zondag geen bus zou rijden, dat zou toch te gek voor woorden zijn, maar vanaf 't Sas reden ze wel al moesten ze nog wel ruim een half uur wachten.
Zo heb ik ze dus achtergelaten, wachtend op de bus na een heel gezellig samenzijn.
Gisteren nog lekker een rondje gewandeld met z'n viertjes en daarna geborreld en Chili gegeten met Ina en Martin en nog meer geborreld.
Vandaag hebben we nog heerlijk een tijd buiten in de zon gezeten, het was echt voorjaarsachtig, dat was alleen van korte duur, want inmiddels regent het alweer.

Ria Zondag 01 Maart 2009 at 4:44 pm | | Standaard | Acht reacties