Bomen over ...

Eindelijk weer eens een tekening, de kleuren zijn in het echt iets zachter, ik ben tevreden.

Het dorp is in de ban van het 'vermoorde' hondje. De eigenaar van de boosdoener heeft zich nog steeds niet gemeld bij het slachtoffer en dat is op zijn minst niet netjes. Het kan/mag toch niet zo zijn dat iemand hier onopgemerkt mee wegkomt.

Er is aangifte gedaan, maar wat doet de politie hiermee? Wachten op het volgende incident? Mensen zijn bijna bang hun hondje uit te laten. 

Het blijkt nu ook dat er nog een andere? hond is, van dezelfde baasjes?... die verschillende mensen heeft aangevallen, mij ook. Ik heb dat niet verteld hier, het was ook niet heftig, maar hij had wel mijn jas te pakken, zonder schade gelukkig. De eigenaresse hield hem al kort, maar kon hem niet houden, iets wat ik ook van andere mensen hoor, want ja, we hebben het erover.

Gisteren kreeg ik zomaar een afspraak binnen van de plastisch chirurg voor het verwijderen van mijn bobbel (hij is inmiddels twee keer zo groot), die had ik nog niet want het was druk en ze zouden me bellen... en ja hoor 25 mei kan ik terecht!

Ria Vrijdag 31 Maart 2023 at 6:21 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Niet lekker

Eindelijk is de aap van tante Willy op de plaats van bestemming gearriveerd en hebben ze kennis gemaakt. Het is duidelijk dat hij niet lekker is, maar verder was Nora er wel van gecharmeerd zo te zien.

Veel wind en weinig zin om te lopen, wel twee rondjes gedaan maar om nu te zeggen dat het zo lekker was ....

Joop heeft inmiddels zijn gereviseerde batterij weer terug dus die kon ook weer fietsen. Hij fietste hem helemaal leeg, dat moet de eerste paar keer en hij kon goed merken dat hij weer meer power had (de fiets).

Ria Donderdag 30 Maart 2023 at 8:32 pm | | Standaard | Drie reacties

Verdriet

Een jaar geleden vertelde ik over Cees met zijn hondje. Ze zijn/waren inmiddels alweer een jaar ouder, maar wat er gisteren gebeurd is, is verschrikkelijk.

Ze zijn aangevallen door een grote hond, ik weet niet precies hoe het gegaan is, dat hoeft ook niet. De hond liep los en sprong tegen Cees, die daardoor viel, en greep daarna zijn hondje, die een behoorlijke wond opliep, die werd gehecht door de dierenarts. Vanmorgen bleek dat het hondje was overleden.

De vrouw was na de aanval gewoon weggelopen!. Inmiddels is wel bekend wie het is, dat duurt niet zo lang op een dorp en hopelijk meld ze zich alsnog bij het slachtoffer.

Ik loop er de hele dag aan te denken en dan die man, zijn hondje was alles, altijd samen, wat een verdriet op je tweeennegentigste...

Ria Woensdag 29 Maart 2023 at 7:26 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Hallo Sam

Je kunt nu niet bepaald zeggen dat dit een impulsieve aankoop is.

Hoe vaak ik mijn mandje al niet gevuld heb bij Samsung, dan weer met dit bandje dan weer met die kast, want de keuze is reuze, al valt dat ook wel weer mee, maar keuzes zijn altijd moeiijk en ik was er ook niet van overtuigd of ik hem echt wel nodig had. Het gaat me niet eens zo om de mogelijkheden, maar die Huawei was veel te groot voor mijn fragiele polsjes en ja hier kan meer mee maar of ik daar ook op zit te wachten, we zullen zien. 

Gisteren heb ik mijn mandje erdoor gedrukt en vanmorgen was hij er al, mijn Sam. Ik ben er erg blij mee want hij is mooi! Dat vooral. Ik heb nu eenmaal een zwak voor horloges, daarom vind ik die Swatches ook al jaren zo leuk, niet zo duur en je kunt nog eens wisselen. Kortom het is gewoon iets leuks voor mezelf, dat mag soms.

Maar goed, daar was ik dus wel een tijdje zoet mee vanmiddag en nog snap ik niet alles, maar Google is ook wat dit betreft erg behulpzaam en de gebruiksaanwijzing natuurlijk, maar vaak gaat googelen sneller.

O ja en kijk die sluiting eens! Geweldig! NIks buitensporig restant bandje dat tussen twee lipjes moet, neeheee, gewoon eronderdoor, weg ermee! Super! 

Nu ja ik ben er vol van tot het weer gewoon is.

Ria Dinsdag 28 Maart 2023 at 7:19 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , ,

Veilig

Het is nog even tobben met de tijd, want het was nog best donker toen ik Joop hoorde rommelen en ik totaal nog geen zin had om op te staan, het duurde ook veel te lang eer ik sliep.

Maar ja dan ben je toch wakker en de zon scheen, al bleek het later best heel koud te zijn. 

Vanmiddag wandelde ik weer naar Brouwershaven, altijd leuk en er zijn verschillende mogelijkheden. Heen en weer over het fietspad is het kortst en zo ging ik vandaag.

Ik had de moed al opgegeven en begon er maar niet meer over, want soms is die man van mij best eigenwijs, maar vanmorgen zat hij druk te bladeren en even later kwam het eruit.... er kwam toch een fietshelm......

De accu van zijn fiets is in de revisie, die was steeds sneller leeg en dan kun je ze laten reviseren, dat gebeurt nu. Al sinds vorige week is hij weg maar vandaag of morgen zou hij klaar zijn en dan fietst hij misschien wel nog harder, maar dan nu mèt helm want hij is al aangeschaft en al. Beter!

Ria Maandag 27 Maart 2023 at 6:58 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , ,

Niets

Al een paar avonden maak ik een klein tekeningetje 's avonds, gisteravond deze.

Eigenlijk is het niets, maar ik zie een hondje van opzij, en jullie?

Ria Zondag 26 Maart 2023 at 7:16 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags:

Waar blijft de fun

Mijn fototoestel heb ik eerst maar eens gereset naar de fabrieksinstellingen ik werd er niet goed van de laatste dagen. Niet dat ze nu altijd even mooi zijn, maar het klopte gewoon niet, ik had vast per ongeluk iets geks aangezet en kon het ook niet vinden. Dan maar zo.

Storm vandaag! Gisteren ook al, Janny en ik hadden moeite overeind te blijven op de dijk gisteren en Joop had beter niet mee kunnen gaan, zijn knie wil niet de laatste weken en dat moest hij vandaag bekopen.

Ik deed vanmiddag nog een rondje maar echt fijn was het niet. Bij thuiskomst wat foto's van de bloembakken. Zo leuk dat alles weer wakker wordt, al gaat het moeizaam.

Morgen een kort dagje, time flies, nu de fun nog.

Ria Zaterdag 25 Maart 2023 at 7:04 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Bejaard

Zierikzee 2008 tegenwoordig koop je er dit

Vamorgen bestelde Joop stokjes voor de ventilatie-roosters bovenin de ramen. Wij hebben tien van zulke roosters en als we die open willen zetten moeten we ergens op gaan staan, dus het is wel handig als we dat gewoon zonder ongelukken vanaf de vloer kunnen doen.

Nou dat is nog niet niks hoor, de open-en dicht- handeltjes moeten verlengd worden en dan moet er ook nog een bochtje aan het stokje, maar samen met een vriendelijke verkoper uit België zijn we eruit gekomen, nu maar hopen dat het goed komt. Wordt vervolgd.

Het was droog, wel veel wind maar omdat Janny en Freek vanmiddag op de koffie zouden komen liep ik naar Brouwershaven om bolussen voor daarbij. We hadden weer een gezellige middag en veel te bepraten want wij maken nogal wat mee hoor op onze oude dag, maar dat ga ik hier allemaal niet vertellen natuurlijk.

Ik had geen foto's ja ik had ze wel maar toestel stond niet goed, dus vandaar een bejaarde Zeeuwse bolus...

Ria Vrijdag 24 Maart 2023 at 7:06 pm | | Standaard | Drie reacties

Wekelijks

Vroeg op, Joop moest op controle bij de hartspecialist, dat moest 1x per jaar, maar alles ging zo goed dat hij ook daar niet meer terug hoeft te komen! Hiephoi! Toch wel lekker dat er ook gewoon dingen niet meer hoeven.

Ik liep zodoende ook al vroeg in de polder, in de verte kwam de zon er aan en eer ik thuis was scheen hij. Daarna aan de gang met de was en de stofzuiger, gewoon wekelijkse dingen en eenmaal klaar zag ik dat Joop alweer op de Zeelandbrug reed, dus wachtte ik nog even met koffie.

Vanmiddag een rondje Noordgouwe voor wat groente, volop zon, maar toch ook af en toe wat bewolking in de verte. Het was heerllijk om te wandelen.

Zo en nu maar weer eens tijd voor wat kleurwerk, inmiddels regent het weer.

Ria Donderdag 23 Maart 2023 at 6:31 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Stomme stam

Stammen langs de Blokweg gisteren, toen ik van Zierikzee naar huis liep. Prachtige stammen en dan schaam ik me bijna dat ik niet kan zeggen welke boom dat is, want heel apart ziet het er wel uit met eerst die structuur in de  lengte en na een meter of wat of nog minder gaat het overwegend over in breedte lijnen, zo lijkt het tenminste.

Ik weet er veel te weinig vanaf, van alles. Ik had gewoon vroeger toen ik van school kwam heel andere dingen moeten gaan doen. Een studie boswachter of tuinman of in elk geval iets natuurlijks. Of naar de kunstacademie dat wilde ik ook wel of kapster, ik wilde best veel.

Maar mijn zus (die ook allemaal andere dingen wilde) en ik, wij mochten niets! Wij moesten maar brave kantoormeisjes worden, een typecursus volgen dat mochten we, Janny deed zelfs nog steno en oh ja na de ULO nog een jaar INAS, daar leerde je voor huisvrouw. Dat heb ik ook al niet geleerd. Volgens mijn pa deed Janny alles beter, 'kiek nea je zuster', dat hoorde ik nogal eens. Nu lachen we erom natuurlijk, maar leuk was anders.

Janny kreeg een baantje bij de gemeente Brouwershaven als typiste en een paar jaar later kon ik terecht bij de Rotterdamse bank in Zierikzee. Wij waren veroordeeld tot kantoortrutjes.

Janny had er al heel snel genoeg van en ging een opleiding tot apothekersassistente volgen, op aanraden van haar schoonmoeder, want ze had toen ook al verkering met Freek. Dat deed ze uitstekend en ook daarin slaagde ze weer in één keer en kreeg een baan bij de Zierikzeese apotheker meneer Yoe. Zaterdag 's avonds bracht ze vaak een heerlijke zak Engelsedrop mee die ze daar verkochten. 

Ik had op de ULO al verkering met Joop en in de tijd erna vervulde hij zijn dienstplicht en rammelde ik op de boekhoudmachine van de bank, het was best leuk daar, eentonig werk dat wel, maar wat dat betreft leek een koekjesfabriek me ook wel wat en we hadden best veel lol. Dus de behoefte om te veranderen was bij mij ook niet zo aanwezig.

Nou en toen gingen we maar trouwen en stopte ik met werken, want dat deed je toen. Als ik er nu nog aan denk vind ik dat echt heel erg, dat ik nooit eens iets bijgeleerd heb. Ja jaren later toen ik een winkeltje wilde beginnen haalde ik ook in één keer mijn Detex diploma, middenstand had ik al cadeau gekregen op de ULO. 

Het leven gaat zoals het gaat en de een heeft wat meer ambities dan de ander, misschien had ik ze wel, maar het kwam er niet van want ik had ook een erg ondernemende man die ook nog van alles wilde leren en er moest toch iemand voor de kinderen zorgen... en studies van Joop leverden tenminste wat op.

De ene keer staat mijn verstand op nul tijdens het wandelen en kijk ik alleen maar om me heen, een andere keer komen er gedachten naar boven aan het een of ander door zo'n stomme stam. Waar gaat hij heen, in de lengte of in de breedte, links of rechtsom, keuzes, toevalligheden, maar toch uiteindelijk allemaal dezelfde kant op...

Ria Woensdag 22 Maart 2023 at 6:33 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Met de bus

Vanmorgen ging ik weer eens met de bus richting Zierikzee, mijn schoenen waren voorzien van nieuwe zolen en klaar vandaag. Het was in elk geval droog dus ik was van plan terug te lopen.

Bij het inchecken bleek mijn OV pas verlopen, ik had daar helemaal niet naar gekeken, maar gelukkig kan dat tegenwoordig ook gewoon met je bankpas. Erg handig! 

Alles wat bloeit valt nu wel op en de tulpenbomen op Schuddebeurs staan ook vol knoppen, nog even, jammer dat de zon niet scheen.

Bij trafohuisjes denken we aan Sjoerd en bij rieten daken dan denk ik aan JanK waar het rietsnijden zeker jaarlijks voorbij komt. Dit huis is pas voorzien van een prachtig nieuw rieten dak en ik stel me dan zo voor dat dat Fries riet is natuurlijk.

Het was een fijne terugwandeling, ik had het er lekker warm van gekregen.

Op Noordgouwe hebben de hondenbaasjes geen fatsoen, of tenminste toch één, daar liggen regelmatig echt hele grote hondrollen  midden op het fietspad en daar trapte ik in vandaag, met mijn nieuwe profiel, bah!

Ria Dinsdag 21 Maart 2023 at 4:51 pm | | Standaard | Drie reacties

Beppen over Beppie

Dit is Beppiedehond, we wandelen af en toe een stukje samen op en ze kent me ook al van verre, als ze het tenminste niet al te druk heeft met andere dingen.

Het kleuren ging niet zoals ik wilde vertelde ik tegen haar baasje, nou dan doe je toch Beppie zei ze vrolijk en eenmaal thuis dacht ik, waarom ook niet en ik zocht een leuke foto op haar Insta

Dus dit deed ik dit regenachtige weekend en vandaag kon ik niet naar buiten eer hij af was en dat lukte!

Daarna nog een heerlijk rondje in de miezer en Beppie blij gemaakt met haar portret :-D

Ria Maandag 20 Maart 2023 at 6:30 pm | | Standaard | Vijf reacties

Niks bijzonders

Als ik om zeven uur al wakker ben en ik zie dat er geen zon is, blijf ik nog lekker even liggen, zoals vanmorgen. Gistermorgen was dat wel anders, gedoucht en wel liep ik om acht uur al in de polder en eenmaal weer thuis lag Joop nog te slapen! Dat is echt een zeldzaamheid.

Vanmorgen na het douchen dacht ik , kom ik doe eens wat oefeningetjes voor mijn schouders. Niks bijzonders, gewoon inademen handen boven je hoofd samenbrengen, uitademen weer terug naar beneden en dat een keer of vijf, zes en er is toch blijkbaar iets niet goed gegaan met een spiertje of een peesje, niks bijzonders natuurlijk maar het doet zeer, af en toe...

Twee rondjes in de zure kou, niks aan vandaag, maar ik zou er toch niet aan moeten denken om Zonnemaire te verruilen voor Benidorm hoor.

Verder alleen maar gekleurd, links heb ik geen last gelukkig.

Ria Zondag 19 Maart 2023 at 6:40 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags:

Kwaaak

Afgelopen donderdag was ik dus in Zierikzee en ik kuierde eens wat rond op het Havenplein, Havenpark en Oude Haven en maakte wat foto's o.a. van dit pand Havenpark 33. Het viel me op omdat het de prachtig in de goudverf zat.

Vanaf 1867 tot 1998 was het pand eigendom van de staat en in gebruik als rechtbank cq kantongerecht. Het pand werd weer als woonhuis geschikt gemaakt in een verbouwing die anderhalf jaar in beslag nam. Het huis heeft een kelder, een parterre, twee verdiepingen en een zolder.

Havenpark 2023

Een stukje verder kwam ik bij de kikkerfontein... huh kikkerfontein..? die kikkers moesten toch weg hier!

Ze moesten naar het nieuwe toen nog aan te leggen Maarsplein tien jaar geleden, waar ook een fontein zou komen. Ik googelde weer maar eens.

Maarsplein 2014

De fontein wordt uitgerust met vier kikkers, die met dezelfde mal worden gemaakt als de kikkers die de afgelopen decennia de fontein op het Havenpark sierden. De verwachting is dat het werk aan het rigoureus opgeknapte Zierikzeese pleintje er half november op zit. 

Nieuwe kikkers dus en de oude op het Havenpark staan er ook nog steeds, maar dan wel vernieuwd. Ik heb dat duidelijk niet gevolgd maar vind het een mooie oplossing, twee kikkerfonteinen. Zierikzee kikkerstad.

Havenpark 2013

In 2015 en 2016 zijn het Havenplein en het Havenpark helemaal opnieuw ingericht, dat heeft er heel lang heel ongezellig uit gezien, maar zo langzamerhand komt er weer wat leven in de brouwerij.

Ria Zaterdag 18 Maart 2023 at 7:25 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: ,

Hol

Toe ik langs de bomenzagers liep gisteren aan het eind van de middag vroeg ik aan één van hun of ze het bijennest  gevonden hadden, want dat kon eigenlijk niet anders. Hij kwam gelijk met een paar foto's.

 De boom was zowat helemaal uitgehold en zat vol met raten, mooi om te zien en ik vroeg of ik de foto's kreeg. Gisteravond had ik ze nog niet, maar vanmorgen kwamen ze binnenrollen. 

 Een natuurlijke klotzbeute zodoende, ik had het er al eens over toen wij zelf bijen hadden, maar ik kan er niet veel meer over vinden dan dit. Ik kan me wel herinneren dat er een volkje in heeft gezeten, maar echt spectaculair zal het wel niet geweest zijn anders had ik het er wel uitgebreider over gehad.

Ik vind het prima dat de boom gerooid is, dat zei ik gisteren al, hij stond daar op een ongelukkig punt en het was echt een hoge windvangende joekel bij storm, dat zie je zo niet zo goed, maar die was echt binnen niet al te lange tijd omgegaan, zeker die holle!

Een heerlijke dag vandaag!

Ria Vrijdag 17 Maart 2023 at 4:31 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Gerooid

Deze foto is van 11-1 2023, het ging toen meer om de plek waar hij stond en om met Joop te spreken het is niet één boom, maar een heel rijtje bomen dicht naast elkaar. Ik heb het gemakshalve altijd maar over één boom.

En kijk, zoek de verschillen! Ik ben blij, het was een lelijk gevaarlijk bosje. Niet allles kan zomaar door blijven groeien, niet alles is mooi, al heb ik vorig jaar nog wel een poging gedaan ze netjes te fotograferen.

De mannen waren er twee dagen zoet mee en eind van de middag toen ik nog een rondje deed sprak ik er eentje van, maar daarover morgen meer.

Het was alweer een heerlijke dag, zon, wel wat wind maar lekker. Ik bracht mijn schoenen bij de schoenmaker, dat was nodig, gelukkig heb ik een goed reserve paar.

Ria Donderdag 16 Maart 2023 at 6:47 pm | | Standaard | Vier reacties

Emmers en ladders

We waren vroeg op en zodoende was ik ook vroeg aan de wandel, het was een heerlijke windstille ochtend. Zonnemaire lag er vredig bij.

Na de koffie gingen we met ons stembiljet op stap, het kon maar gebeurd zijn. Voordat we dat deden deed ik nog even een stemwijzer die toevallig voorbij kwam en na invulling bleek het aardig overeen te komen met wat ik van plan was, dat was mooi.

Joop stapte daarna op de fiets en ik zocht emmers, ladders en een ragebol bij elkaar want de voorkant van ons huis had nodig een sopje uh... nodig. De noordkant, daar komt zeker 's winters geen zon en dan wordt het groen, met de ragebol is dat er zo af, maar alles bij elkaar ben je er toch een tijdje zoet mee.

Ik was weer net klaar toen Joop ook weer kwam aangevlogen. 

Even pauze en daarna wandelde ik naar Brouw. Ik had een plastic zak meegenomen om wat rommel op te rapen, maar er lag bijna niets! Nog geen halve zak tot in Brouw, dat was weleens anders.

Het nest van de meerkoetjes was klaar, een prachtig hoog nest en ze ging er even af om te laten zien hoeveel eieren ze al wel niet had, zes stuks lagen daar de pronken, waarvan eentje beschadigd lijkt te zijn. Ze bleef in de buurt en als ik was blijven staan had ze er zo weer op gekropen. Over een week of drie jong spul! Ik kan me er nu alweer op verheugen.

Een fijne mooie dag, ik heb de vlag ook maar weer opgehangen.

Ria Woensdag 15 Maart 2023 at 6:30 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , ,

Vreemd

Ze is er klaar mee, dat zie je zo. Een beetje hoekig is ze ook, dat word je vanzelf als je ergens klaar mee bent. Ik vind hem wel leuk, maar ja, wie ben ik.

Tegenwoordig droom ik best vaak en afgelopen weekend droomde ik over Beau van Erven Dorens. De droom was maar kort al duurde het zoeken best lang. Ik zat bij hem op schoot, ja hoe raar wil je het hebben en we hadden lol, er waren een hoop andere mensen bij (journalisten? Fotografen?)  en ineens was ik mijn telefoon kwijt. Ik herinnerde mij dat er op mijn horloge ergens een knopje zat dat je telefoon 'I'm here!' gaat roepen als je dat aanklikt, maar nergens kon ik dat knopje vinden, stress natuurlijk en daar eindige ook ongeveer mijn droom, meer herinner ik me in elk geval niet.

De volgende morgen blader ik zo hier en daar eens op mijn telefoon en wat zie ik daar....

Ik had een vreemde droom vannacht...

Dat is toch wel heel vreemd hè. Ik lees geen AD, ik volg Beau op Insta, ik vind het een leuke vent en hij schrijft leuke columns die ik daar af en toe tegenkom, de laatste staat er nog niet eens....

Ria Dinsdag 14 Maart 2023 at 3:48 pm | | Standaard | Drie reacties

Goeie maandag

Best een beetje spannende dag vandaag. De hechtingen na de tweede snijsessie van Joop werden verwijderd en natuurlijk was wat er weggesneden was ook weer op kweek gezet. Alles was goed gelukkig, hij hoeft zelfs niet meer terug te komen. Dat is toch een mooi begin van de week.

Net als het weer. Na het ochtendrondje liep ik al te zweten, al waaide het toen nog niet zo hard.

Toen Joop weer thuis was uit het ziekenhuis deed ik nog een rondje, maar was er wel veel meer wind plus nog een graad of wat warmer.  Een hoop ganzen weer in de polder,  het waaide te hard en ik had niet alles onder controle, maar de foto's vallen me toch mee.

Hier zwommen we vroeger, het was een haventje. Kees vertelde me gisteren dat hij altijd viste in de geul die liep van de haven naar de Grevelingen. Ik denk dat mijn vader daar ook weleens viste, al zat die volgens mij vaker aan de zeedijk, want ja hier was ook eb en vloed en er groeide geen bosje, veel te zout dat water.

Nu is het natuurgebied en mag je er niet meer in zonder het risico op een boete.

Ria Maandag 13 Maart 2023 at 7:05 pm | | Standaard | Vier reacties

Zondags

Slecht geslapen afgelopen nacht. Dat kan dus ook nog, al weet ik nu dat ik dan niet de hele nacht wakker lig, maar wel heel onrustig ben en veel draai en keer waardoor mijn lijf pijn gaat doen en gelukkig word ik tot nu toe niet meer wakker met van die ongelooflijke wallen.

Het was droog en tijd voor een rondje, eenmaal op de dijk zag ik in de verte Kees hij kwam van de Achterweg liep langzaamaan verder en keek af en toe eens achter zich, tot hij bij de bocht bleef wachten. 

"Ga je ook een rondje Korteweg en vind je het goed als ik met je meeloop?' natuurlijk vond ik dat goed, een paar weken geleden deden we dat ook al. We kennen elkaar al vanaf de lagere school, dat schept een band natuurlijk.

We praatten wat over vroeger en nu en de ontwikkelingen zo hier en daar. Kees neemt grote stappen maar loopt niet hard, dus wel wat de snelheid aanpassen. Best gezellig zo op de zondagochtend.

De eerste foto maakte ik vanmiddag toen ik nog een rondje richting Noorgouwe liep, zo mooi die roze bomen die nu bloeien, ik weet niet hoe ze heten maar hier achter staan er ook twee..

Ria Zondag 12 Maart 2023 at 7:20 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , ,

Relaxt

Lekker licht vanmorgen, ik zag het al door de gordijnen toen ik wakker werd. Doordat ik eerder ga slapen ben ik ook vroeger wakker en kan dan eerst het nieuws eens checken en zo hier en daar  eens rondneuzen voordat ik uit bed stap, of Joop me 'wakker' komt maken. Zelfs opstaan is relaxter nu.

Een zonnige dag vandaag! Ik had een paar wasjes gepland, gedaan en alweer droog en wel in de kast. 

Vanmorgen al een wat groter rondje en na de koffie stapte Joop op de fiets. Toen hij weer thuiskwam was ik ook net klaar met mijn huishoudelijke werkzaamheden, zoals stof afnemen en stof zuigen en een kast opruimen en was de eerste was al bijna droog en voordat de tweede droog was wandelde ik ook nog een rondje. Joop zat ondertussen lekker in de zon en daarna dronken we ook nog koffie buiten.

Dat was toch wel een heel verschil met gisteren en om het feest compleet te maken aten we patat met kippedijtjes en vleugeltjes. Pas weer ontdekt vanwege de tasjes en erg lekker. Potje appelmoes erbij en klaar was Ria.

Ria Zaterdag 11 Maart 2023 at 7:19 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Rood en groen

Het eerste anemoontje bij mezelf in een anemonenpot, prachtig toch zo'n felrood knopje. Het sneeuwde wel volop vanmiddag, maar dat mag de pret niet drukken. Die sneeuw blijft gelukkig niet liggen en binnen is het warm en droog.

De luizen worden ook al wakker blijkbaar, ik dacht eerst dat het een sprinkhaan was met die lange poten, maar die hebben luizen blijkbaar ook

En maar regenen de hele dag door. Kleuren wilde ook al niet lukken en eindelijk om een uur of vijf lichtte het iets op. Na het eten dan ook snel mijn schoenen aangetrokken en nog lekker een rondje over de boulevard gedaan. Heerlijk even wat frisse lucht gehapt!

Ria Vrijdag 10 Maart 2023 at 7:32 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: ,

Het wordt lente!

Allebei lekker vroeg op stap vanmorgen want in de loop van de dag zou het gaan regenen en dat doet het nu al de hele middag dus blij dat we dat gedaan hebben. 

Onderweg kwam ik langs het meerkoetje, ik had vorige week al gezien dat ze een beginnetje had gemaakt en jawel het nest was al aardig gevorderd, steeds op dezelfde plek. Ze zit daar lekker schuil achter de dijk, het is overzichtelijk en bij onraad vlakbij een duiker om in te vluchten.  Ze was vast aan het meten of de maat goed was, want voor eieren lijkt het me nog wat vroeg.

Begin van de middag even naar de kapper, lekker stuk eraf, het wordt lente!

Ria Donderdag 09 Maart 2023 at 6:32 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Sneeuw?

Dit is zo'n beetje de enige sneeuw die bleef plakken vandaag.  Ik zag het wel vliegen als ik naar buiten keek, maar eenmaal op de grond was het zo verdwenen.

Ook geen ochtendrondje want in die natte rommel had ik geen zin, als het nu nog mooie vlokken waren geweest...

Lekker een beetje klungelen vond ik een beter plan, ik verveel me nooit gelukkig. Rond de middag werd het droog  en was het tijd voor een behoorlijk rondje. Joop had een afspraak bij de kapper dus ik moest wel op tijd terug zijn wilde ik ondertussen wat boodschappen doen.

Allemaal gelukt en de boodschappen lijken nog steeds alsmaar duurder te worden, niet normaal, ik keek eens op mijn briefje voor de aardigheid, nu ja daar is weinig aardigheid meer aan € 4,50 voor een banaan of tien geloof ik, ik nam er wat groene bij, we eten er elke dag ieder één. We zullen er geen banaan minder om eten maar toch... gelukkig was de koffie in de reclame ;-)

Ria Woensdag 08 Maart 2023 at 6:34 pm | | Standaard | Drie reacties

Eigen schuld..

 ....dikke bult want hij zit er nog.

Er was een telefonische afspraak voor vandaag, mijn telefoon ging toen ik in de wachtkamer zat en het was de bedoeling dat ze nu even zou vertellen wat er ging gebeuren en dat ik wat papier toegestuurd zou krijgen en waarschijnlijk zou er dan een afpraak worden gemaakt voor over een maand of zo. Deze tel afspraak was ook een maand geleden al gemaakt en per mail bevestigd. Niet goed gelezen.

Het papierwerk kon ik zo meenemen en er is geen afspraak gemaakt, ik word gebeld als er iemand wegvalt...  hopelijk is dat snel. Ik heb gezegd dat hij pijn ging doen en dat ik er last van heb. Nu maar weer wachten...

Een verloren dag, want alles draaide om bovenstaande.

Maar zo'n filmpje bij thuiskomst maakt dan weer een hoop goed :-D

 

Ria Dinsdag 07 Maart 2023 at 5:21 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Prikjes

Dovenetel bloeit eigenlijk het hele jaar door wel. Zon was er alweer niet, het was een frisse maandag maar wel gewandeld natuurlijk, anders voel ik me niet lekker. Het is ook wel een soort verslaving natuurlijk, dat geloop.

Morgen is het zover, dan wordt eindelijk mijn ganglion verwijderd. Ik zal blij zijn want ik krijg er last van. Het is wel mijn linkerhand, degene waar ik het meest alles mee doe en af en toe voel ik dat hij in de weg zit. 

Hopelijk valt het mee al heb ik een hekel aan verdovingsprikjes, die doen me dan weer aan al mijn tanden/implantaten/gebitsbehandelingen denken, daar heb ik wel een soort trauma aan overgehouden qua prikjes.

Grappig dat ik dan gewoon vanmiddag een (ver)dovenetel op de foto zet :-)

Ria Maandag 06 Maart 2023 at 6:31 pm | | Standaard | Zes reacties

Ander weer

Een heel verschil met gisteren vandaag. Somber met af en toe miezer niet echt dat je zegt ik ga lekker naar buiten. Ik deed het toch natuurlijk voor de broodnodige frisse lucht en om daarna weer opgefrist te kunnen kleuren.

Ik reed ook nog even naar Scharendijke voor een paar boodschappen en zag onderweg  de buien en rolwolken pas goed. 

Eind van de middag nog een rondje over de boulevard, ik hou het er maar in, ons dorpje lag er vanuit de verte op z'n zondags bij.

Ria Zondag 05 Maart 2023 at 5:17 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Fijn fris

Weeral zo lekker fris vandaag, niet die waterkou maar juist fijn fris waar je van opknapt en er waren steeds wel dreigende buien maar regen bleef uit.

Het lijkt wel het weerbericht van Ria elke dag, maar er is even niets anders.

Ja, de Strao feesten aan de andere kant van het eiland, maar die zoek ik echt niet meer op als het niet nodig is, daar heb ik genoeg lopen koukleumen en filmpjes en foto's worden er nu genoeg gemaakt. Facebook staat er vol mee. Dat was ook weleens anders toen er nog totaal geen facebook was en ik soms in mijn eentje op het strand liep bij storm en regen om nog wat foto's te maken. Het is pas van de laatste vijftien jaar dat het zo gegroeid is.

Dus ik fotografeer de polder en de wolken als die er zijn, binnenkort voor de afwisseling weer wat meer bloemen.

We aten het laatste stuk taart op van vorige week en vanmiddag liep ik weer om een makreel. Tussendoor kleur ik dan af en toen een beetje.

Ria Zaterdag 04 Maart 2023 at 6:40 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Om en om

Kijk, zo kan het ook als je een rijtje wilgen in je tuin hebt, om en om, dat scheelt elk jaar de helft (net als lakens om de week) en het is beter voor de bijen, want wilgen bloeien ook. Ze zijn heel makkelijk te stekken, dat staat ook allemaal op deze site (een leuke vind ik).

Het was fris en een das was best nog nodig, maar verder was het heerlijk. Rustig aan vandaag, mooie wolkenluchten en een noordoosten wind. Eerst maar richting het noorden zodoende.

Een bekend beeld voor wandelend Zonnemaire dat rondjes Korteweg doet, net als ik 's morgens, we noemen de Korteweg ondertussen gekscherend 'de boulevard van Zonnemaire'. Op de foto niet de Korteweg, maar de Binnendijk, aan het eind daarvan ga je links bij de witte boerderij de Korteweg in. Mooi hè.

Geen zin in iets groots begon ik begin van de week op A4 formaat lekker blokjes te kleuren, heerlijk ontspannend bijkomen van alle gedoe, ik weet niet wat, maar het was druk in mijn hoofd en wandelen en kleuren zijn daar erg goed voor. Afgelopen nacht uitstekend geslapen vond Hua, ik kreeg 90 punten. Ze is alleen zo groot vind ik, dus ik denk toch dat ik binnenkort voor een kleinere Samsung ga van 40mm anders loop je daar met je blote armen met je grote zwarte Hua (sorry Hu)

Ria Vrijdag 03 Maart 2023 at 6:25 pm | | Standaard | Drie reacties

Prima!

Gisteren 1 maart maakte ik een wandeling die ik niet zo vaak maak richting Schuddebeurs en maakte een foto van dit huis in aanbouw, want een tijdje geleden maakte ik daar ook een foto van.

Dat 'tijdje' blijkt inmiddels precies twee jaar te zijn want vandaag 2 maart twee jaar geleden wandelde ik daar ook en op de plek van het oude huis staat inmiddels bijna een nieuwe. Ik maakte maar één foto, want stel je voor...

Mooi huis en ik geef ze groot gelijk. Het blijkt om een erfenis te gaan, je zal als jong gezin maar zoiets erven, dan moet je ook wel de middelen hebben er iets van te maken.

Vandaag alweer zo'n zonnige dag en omdat ik me dat voorgenomen had trok ik maar gelijk de lakens van mijn bed. Apart slapen heeft nog meer voordelen namelijk, ook wat de was betreft veel voordelen. Deze week was mijn bed aan de beurt en omdat dan niet heel de machine vol met lakens zit kunnen de handdoeken en verdere gewone was er ook nog bij. Plus dat je als het droog is ook maar één bed hoeft op te maken en droog was het ook in een mum van tijd in de frisse wind.

Verder deden we nog wat boodschappen samen en ik kleurde en wandelde nog een beetje. Bovendien een brief van het bevolkingsonderzoek dat mijn darmen ook weer zijn goedgekeurd.

Het was een prima dag!

Ria Donderdag 02 Maart 2023 at 6:39 pm | | Standaard | Twee reacties

Kilometervreter

De polders van Schouwen, meestal nog kaal en onbewerkt.

In de verte Zonnemaire.

Overal staan knotwilgen. Als ze pas geknot zijn zo rond deze tijd vind ik ze het mooist, maar niet overal gebeurt dat even netjes. Deze gaat nog.

Links buiten de foto ligt Noordgouwe.

Als ik me omdraai ligt daar Dreischor, waar ik geboren ben.

Dit is het rondje van vanmiddag. Ik laat het eens zien om te laten zien hoeveel keus je hebt onder het wandelen, je kunt er zomaar nog een blokje bij doen als je in vorm bent, of gewoon een blokje minder, keuzes zat en allemaal even mooi onderweg. Niks eentonigs aan die polders hoor, ik geniet er tenminste met volle teugen van. Dit rondje was 12km. Het blokje boven Zonnemaire is mijn ochtendrondje dat is 3km.

Vanmorgen alweer geen ochtendrondje, de hondjes gaan me zo langzamerhand wel missen denk ik. Half acht werd de hordeur opgehangen in het kamertje van Joop en daarna was er een afspraak bij de oogarts na negen uur. Ik moest mee vanwege druppels maar dat bleek achteraf niet nodig, jammer hoor wachtkamerzitten is niet mijn hobby en het duurde best lang deze keer... maar gelukkig geen onverwachte zaken.

Vanmiddag een heerlijke wandeling en Joop fietste ook alweer. Voorlopig even niets gelukkig.

Ria Woensdag 01 Maart 2023 at 6:50 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,