Nieuw jaar, nieuwe kansen!Aleeer een jaar voorbij met veel bloemen, bessen, beestjes, blauwe luchten en vergezichten. Wat mij betreft ga ik gewoon op de oude voet verder en ik kijk nu alweer uit naar de eerste knopjes of andere mooie plaatjes om vast te leggen. Mijn weg gaat rechtdoor, anderen zullen misschien links of rechts gaan.
Ik houd het bij deze natuurlijke vuurpijl om iedereen een goed uiteinde te wensen en een voorspoedig en vooral gezond 2007, want gezondheid is en blijft toch het allerbelangrijkst.

Ria Zondag 31 December 2006 at 7:26 pm | | Standaard | Zestien reacties

Jummie!'t Was erg lekker allemaal en ook erg gezellig. We gaan zeker nog eens terug naar "de Proeverij". De kreeft smaakte heerlijk, net zoals de rest van het eten en de bijbehorende wijntjes. We raakten in gesprek met "het tafeltje" naast ons en toen ik naar zijn naam vroeg bleek dat we samen op de middelbare school hadden gezeten. Er was ook nog een ander bruidspaar maar die hadden nog maar net de 25 jaar gehaald. We hebben zelfs nog bloemen gehad vandaag, van de buurtjes en de Goudoevertjes, een struik voor in de tuin van Ina en Martin en van Bruno kregen we de taxi gratis!(woeiiii!) Toen we thuiskwamen bleek dat het honingkraam ondersteboven was gewaaid, het gaat aardig tekeer vanavond.
En nu weer even uitbuiken natuurlijk. Voorlopig geen foto's meer aan vreettafeltjes van ons. Morgen gaan we aan de soep en de oliebollen, die we voor het eerst sinds jaren niet meer zelf bakken, ik heb er tien besteld aan het kraam in het dorp, dat moet ruim voldoende zijn. Joop gaat nieuwsjaarsnacht weer zelf op de taxi.

Ria Zondag 31 December 2006 at 12:14 am | | Standaard | Elf reacties

40 jaar ons!De foto is op de kop af tien jaar geleden met kerst genomen. In die tien jaar is er erg veel veranderd, maar daar ga ik het verder niet over hebben. Wel even een kleine terugblik. Natuurlijk had ik het er al eerder over, nl. hier (de commentaarbakjes doen het daar ook weer dank zij Brillie!). En hier drie jaar geleden en deze dan nog van vorig jaar. Handig hoor, zo'n weblog archief. (de commentaarbakjes in het laatste archief werken voor een deel niet meer, maar dat komt hopelijk ook goed...alles komt meestal wel goed).

Echte problemen hebben we nooit gehad, gewone dingen zoals in ieder huishouden denk ik en onze relatie heeft zeker nooit op springen gestaan. We hebben het tot nu toe altijd leuk gehad samen, elkaar zoveel mogelijk in elkaars waarde gelaten. We zijn er allebei van overtuigd dat samen leven leuk is, maar dat toch ieder eigenlijk zijn eigen leven leidt. We weten precies wat we aan elkaar hebben, wat we denken en hoe we voelen, daar zijn geen woorden bij nodig.

Vanavond gaan we samen gezellig uit eten bij "de Proeverij" , we nemen een taxi voor de heen en terugreis. Komende zomer, wanneer ik 60 word geven we een tuinfeest voor familie, vrienden en bekenden, alvast even in de agenda noteren: 14-07-2007 . Iedereen is welkom!. Tegen die tijd zal ik nog wel een seintje geven.

Tot mijn verrassing zie ik dat een paar van onze liedjes nu ook op You Tube staan:
Buddy Holly
Merrilee Rush

Ria Zaterdag 30 December 2006 at 12:05 am | | Standaard | Negentien reacties

KerstgluurdersHet is een beetje aan de late kant, maar ik had ze nog niet eerder gezien, de kerstmannen waar ik naar uit zou kijken na de Sinterklaasgluurders. Vanmiddag voor de verandering weer eens een rondje watergat gedaan, zodoende kwam ik langs dat huis en jawel .......

Ria Vrijdag 29 December 2006 at 5:59 pm | | Standaard | Vijf reacties

HoroscoopHOROSCOOP: KREEFT
Vrijdag 29 december 2006

Het is goed om te informeren of het goed gaat met de ander, maar overdrijf dit niet. Kijk ook hoe het met ú gaat.

Klik hier voor je eigen daghoroscoop.

Ik heb me vandaag eens in mijn horoscoop verdiept, natuurlijk heb ik veel gelezen wat ik al wist, maar toch blijft het leuk en natuurlijk is een voorspelling voor 2007 ook nooit weg en hier staat een gratis weekhoroscoop.

Ria Vrijdag 29 December 2006 at 5:06 pm | | Standaard | Zes reacties

Heden en verleden


klik

't Is een beetje saai en er gebeurt ook niets, dus ik heb weinig te melden. Wel maak ik elke dag een heerlijke wandeling, maar ook daarover valt niets te vertellen. Foto's van het grijze landschap zijn ook niet echt dat je zegt, wow! De rest van de dag wordt gevuld met dagelijkse bezigheden en veel spelletjes, ook voor Joop (die gaat niet eens mee wandelen).
Positief puntje was vandaag een kaart van Wezli: "Als een gegeven paard, hier een eigengemaakte kaart" :-D

Leuke nieuwe site over de geschiedenis van Zeeland!

Ria Donderdag 28 December 2006 at 11:46 pm | | Standaard | Negen reacties

Silvia 37Vandaag wordt Silvia weer een jaartje ouder. Joop was in die tijd pas begonnen met het zelf ontwikkelen en afdrukken van foto's, dus van haar geboorte zijn er veel. De achterkant mocht er ook zijn, de dokter plukt nog een stukje watten tussen haar billen uit. De geboorte was een fluitje van een cent. Als ik nu die reclame zie over die verzekering, dat de puffende mevrouw "kennie? " roept, zo ongeveer ging het bij mij ook, ik moest even wachten tot de dokter er was en hoppa, daar lag ze.

We hebben gisterochtend nog even gezellig met z'n allen koffie gedronken, ze hadden een nachtje bij Miriam gelogeerd om in de Surf Inn kerst te vieren. We gaan dus vandaag niet heen en weer naar Nijkerk rijden om daar koffie te drinken, dat kunnen we dan beter weer eens een ander keertje doen.

Ria Donderdag 28 December 2006 at 12:10 am | | Standaard | Twaalf reacties

Opsporing verzochtHet hele koeverhaal krijgt nog een staartje. Mijn foto was zelfs op Omroep Zeeland in het nieuws vanavond, vandaar dat ik er ook nog maar een schepje bovenop doe. Het kalfje en de poot van de koe zijn namelijk nog steeds niet terecht. Mochten er nu mensen zijn die ineens een kalf bij de buren in de tuin zien staan, dan zou dat natuurlijk deze weleens kunnen zijn en dan kan je misschien eens vragen waar ze hem eventueel gekocht hebben, ofzo. Ik hoop dat hij toch uiteindelijk nog terecht komt.

Ria Woensdag 27 December 2006 at 6:52 pm | | Standaard | Zeven reacties

Kerstmaal 2Ook weer erg gezellig met Ina en Martin, maar ik heb me een beetje ingehouden wat eten betreft. Gisteren hadden we eigenlijk te laat gegeten en dan kan ik niet slapen, dat zal nu wel beter lukken. Morgen gewoon woensdag!
Boer biet was er ook.

Ria Woensdag 27 December 2006 at 01:13 am | | Standaard | Acht reacties

KerstmaalKijk, de Goudoevertjes en wij aan ons kerstmaal. Ik moet er nu nog even niet aan denken daar morgen weer te zitten, want de buik is nog rond. Ik ga het er morgen eerst maar weer even aflopen en dan komt de honger vanzelf weer wel. Bedankt Gwen en Maurice voor de overheerlijke maaltijd en de gastvrijheid en ook Anneke en Maurice sr. voor het gezellig samen tafelen. Wat we aten? Een voorgerecht met entrecôte, een rundvleesbouillonsoepje, een triootje van vlees een desert ook al een triootje geloof ik, met tiramisu, schijfjes peer met ijs, en een stukje strudel? en een glaasje met lekkers (gelukkig was Miriam inmiddels even bijgeschoven zodat ze me kon helpen) daarna nog koffie met een zoete borrel.......... en nu even uitbuiken achter de pc.

Ria Dinsdag 26 December 2006 at 01:22 am | | Standaard | Zeven reacties

Gak gak gakLekker een paar uur door de polder gebanjerd, terwijl Joop aan het taxi rijden was. Het stuk land van het filmpje zat helemaal vol ganzen, ik ben blijven staan om een filmpje te maken als ze op zouden vliegen, gelukkig begrepen ze wat de bedoeling was. Straks gaan we uit eten bij Salud, dat zal wel smaken na zo'n wandeling. De Goudoevertjes zullen daar ook zijn en morgen gaan we met Ina en Martin, ook bij Salud. Ze hebben twee kerst menu's, eentje met vis en eentje met vlees, dus we hoeven niet twee dagen hetzelfde te eten ;-)

Ria Maandag 25 December 2006 at 5:10 pm | | Standaard | Vijf reacties

Kerstavond

Aargh ging met haar dochters in bad, dat lijkt mij ook heel leuk maar zeker weten dat dat hier niet past en meestal zijn ze ook niet allebei aanwezig. Vanavond kwam Miriam gezellig even een wijntje drinken in mijn hok achter de pc, zittend op het klapstoeltje, met de tv op een zender die wij zo tersluiks wilden volgen. Silvia zat ergens aan de andere kant van het land, maar die was er via MSN ook een beetje bij, dat vind ik dan ook wel weer iets hebben en het is zeker van deze tijd. Joop kijkt voetbal in zijn eigen stoel en ik gooi af en toe een blok hout in de kachel, want warm moet het wel blijven natuurlijk, zeker op kerstavond.

Ria Zondag 24 December 2006 at 11:37 pm | | Standaard | Dertien reacties

DramaKijk nou toch eens wat een drama, de koe is kapot. Er is een poot af en ze ligt op haar zij heel erg zielig te zijn. Het kalfje ligt ernaast. Binnenkort zal ik eens op ziekenbezoek gaan en vragen of het toch allemaal nog wel goed komt. Verder is het een heerlijke rustige zondag. Joop heeft taxi gereden vanmiddag en ik heb lekker op de bank gelegen met mijn boekje, ik heb het uit en Meggie is van de drank af, leuk geschreven aangrijpend verhaal.

Update:
Vanmorgen rond vijf uur stond er hier op de rotonde een koe, Miriam en ik denken nu dat het deze koe was, dat een paar "grapjassen" haar meegenomen hebben en daar neergezet. Nou, nou wat een lol!

Ria Zondag 24 December 2006 at 5:51 pm | | Standaard | Dertien reacties

Kadootje


u mag rustig klikken hoor

Vanmiddag voor de verandering eens samen naar Zierikzee geweest. Ik had van tevoren al aan Joop gevraagd of hij wel wist waar hij aan begon, want het zou natuurlijk reuze druk zijn overal en ik had niets meer nodig. Hij had me al een tijdje een armband beloofd omdat ik die van mijn moeder niet meer dragen kan, die is te kwetsbaar geworden, en dat moest vanmiddag gebeuren vond hij. Druk was het zeker, we hebben een kwartier rondgereden eer we een parkeerplaatsje hadden. Er was een gezellig sfeertje, het leek wel of alle eilandbewoners zich naar "de stad" hadden begeven. Gelukkig was het in de juwelierszaak waar ik heen wilde niet zo erg druk (Edelsmederij Jech, ze hebben geen website, maar zo'n leuke winkel!) en ik had me ook voorgenomen dat als ze niets naar mijn zin zouden hebben ik natuurlijk ook niets zou kopen, maar ze hadden wat! En ik ben er erg blij mee, stoer, stevig zilver, met een mooi slot. Daarna, voor volgende week zaterdag ergens een tafeltje voor twee gereserveerd, maar daarover volgende week meer.

Ria Zaterdag 23 December 2006 at 7:39 pm | | Standaard | Negentien reacties

Rimpelloos


klik

Dit is het Aquadome in Scharendijke, dat binnenkort moet verdwijnen. Het lag er zo mooi bij in het rimpelloze water, dat ik, nu het nog kon, nog maar eens een foto heb gemaakt. Zo ziet het er nog wel mooi uit, maar het geheel is een verwaarloosde bende, de eigenaar doet er al jaren niets meer aan. Op dezelfde plek lag jaren geleden het Dolfinarium.
Heerlijk was het vandaag, zon, geen wind, ik heb genoten. Zelfs de dekbedhoes heeft buiten aan de lijn te drogen gehangen, zonder te strijken weer rimpelloos op bed.
Salud opent op dit moment ook weer zijn deuren na de verbouwing, Joop is er al heen om de nieuwe tap in te wijden, ik ga zo ook even een wijntje drinken, maar zo laat als vorige keer ga ik het zeker niet maken.

Update:
Aquadome een paar weken geleden onder andere weersomstandigheden en vanuit een andere hoek:Misschien wilde ik vandaag wel alles mooier zien dan het werkelijk was......

Ria Vrijdag 22 December 2006 at 5:13 pm | | Standaard | Twintig reacties

iPodSimba en ik schrokken ons rot net, er kwamen allemaal vreemde geluiden uit het kamertje naast ons. Nu wil het geval dat Joop een tijdje geleden een iPod heeft gewonnen door mee te doen aan een enquete. Sindsdien loopt hij regelmatig met draadjes uit zijn oren. En nu zat hij dus een spelletje te spelen en mee te zingen.... heb je ooit al eens iemand horen zingen met draadjes uit zijn oren....? Je weet niet wat je hoort!

Ria Vrijdag 22 December 2006 at 12:40 pm | | Standaard | Zeven reacties

Halverwege


klik

Ja, ik dacht dat er een f tussen moest, maar toen ik het even opzocht bleek dat toch niet het geval. Halfvol dan weer wel. Maar we zijn dus op de helft. Vanaf nu wordt het beter, lichter vooral. Ik ben er klaar voor. Vanmiddag even om tandenstokers gereden in Zierikzee, lekker even over de markt gelopen met Simba en een Vietnamees loempiaatje gegeten. Eindelijk Tanya eens in levende lijve gezien, ze werkt in Zierikzee en daar heb ik even het boek opgehaald, ik mag het van haar lenen. Ze had het erg druk dus geen tijd voor een praatje, dat komt later wel. Ook nog even paling besteld bij Sam voor zaterdag, ik heb inmiddels ook een plaatjevan hem. Er wordt nog gerookt tot oudjaar, daarna zijn ze twee maanden gesloten.

Ria Donderdag 21 December 2006 at 4:49 pm | | Standaard | Elf reacties

De weersgesteldheid


klik

Somber, met af en toe een opklaring.

Ria Donderdag 21 December 2006 at 10:06 am | | Standaard | Vijf reacties

Post!


KLIK

Af en toe krijg ik toch zulke leuke post, zo ook weer vandaag, worstpost!!! Jummie! En dan staat erop dat je het nog even weg moet hangen.... goed, ik zal kijken hoe lang ik dat volhou.
Bedankt lieve worstenzendster uit Friesland

Ria Woensdag 20 December 2006 at 5:08 pm | | Standaard | Tien reacties

Walk onMijn nieuwe schoenen! Ze zitten heerlijk, ik heb ze nog steeds aan want zitten met nieuwe schoenen is heel goed, dan gaan ze een beetje naar je voeten staan. Wat ik me eigenlijk verder nog afvraag is dit, ook een beetje naar aanleiding van de reactie van Ina (mijn schoonzusje) bij mijn vorige log, zij reageert tegenwoordig regelmatig en dat vind ik leuk! Ik vertelde al over Truus, die zelfs mijn log nooit leest, terwijl het toch een hele goeie vriendin is (van haar weet ik dat ze het geduld niet heeft en altijd druk is met andere dingen). Dochters die wel lezen maar niet (soms) reageren, andere familieleden die misschien wel lezen, ik heb geen idee, want ze reageren nooit. Eigenlijk vind ik dat best jammer, dat ze niet zien wat ik doe, de foto's die ik maak, wat me bezig houdt. Ik weet zeker dat als de rest van mijn familie een weblog zou hebben dat ik daar elke dag even langs zou gaan, gewoon om even te kijken wat ze gedaan hebben en wat ze bezig houdt, iedereen zit toch elke dag wel even achter zijn pc denk ik zo. Hoe is dat bij jullie???

Ria Dinsdag 19 December 2006 at 8:58 pm | | Standaard | Zestien reacties

Oranje randje 2De foto is genomen om kwart voor vijf en het lijkt een stuk donkerder dan het in werkelijkheid was, nog bijna licht was het! En dat met nieuwe maan! En wat was het verukkeluk vandaag! Het leek wel voorjaar! Lekker een stuk over het strand gewandeld, op de terugweg de auto opgepikt in het dorp en daarna naar Zierikzee om nog maar eens wat boodschappen te doen, zowaar ook nog een paar shirtjes gevonden en een paar schoenen, alles behoorlijk afgeprijsd, dat scheelt toch weer een stuk (de laarsjes die ik een tijdje geleden kocht stonden nu ook met 30% korting). Die broek laat ik maar even voor wat het is, ik heb er nog eentje in mijn kast gevonden die ik weleens naar een begrafenis aan trek, zwart, best netjes en stretsjj, dat rekt zo lekker mee tijdens het eten, niet dat er veel gegeten moet worden en dat ik geen spijkerbroek aan zou kunnen, maar eigenlijk wil ik dat niet, dat hoort misschien ook nog wel bij dat "rare" postje van hieronder. Ik houd niet van opgetut, het liefst zou ik altijd maar in een makkelijke broek met t-shirt lopen en als het koud is een fleece erover heen en warme sokken, maar dat gaat nu eenmaal niet altijd. Al met al ben ik heel de middag lekker buiten geweest en dat is goed voor een mens. Ik word er tenminste wel blij van, zeker als je dan onderweg naar huis ook nog zo'n mooi plaatje ziet.

Ria Dinsdag 19 December 2006 at 6:20 pm | | Standaard | Acht reacties

Stokje

Van Redstar kreeg ik een stokje toegeworpen, waar ik natuurlijk erg blij mee ben en nu is het de bedoeling dat ik zes rare dingen over mezelf ga vertellen. Dat is erg moeilijk want ik vind niet zo gauw iets raar, zeker niet van mezelf natuurlijk.

Want:

Ik peuter weleens in mijn navel en ruik dan daarna aan mijn vinger, heerlijk! Volgens mij doen miljoenen mensen dat, dus of dat raar is...

Net zoals wanneer je pas in bed ligt een scheet laten en dan met het dekbed gaan wapperen zodat de geur naar boven komt, dat doet volgens mij ook de halve wereld.

Verder voer ik tijdens het wandelen hele gesprekken met mijn hond, ik ben er van overtuigd dat ze dat leuk vindt en dat ze begrijpt wat ik zeg, dat is misschien wel een ietsiepietsie raar....

Rauw vlees vind ik heerlijk, vooral mager rudergehakt, biefstuk en speklappen, ik kan er niet vanaf blijven. Het is zeker ongezond, je krijgt er wormen van zeggen ze, al heb ik nog nooit een worm gezien. Misschien is dit ook wel een beetje raar?

Na een lange warme douche zet ik daarna altijd even de koude kraan aan, ik voel me niet fris als ik niet even koud gedoucht heb. Ik vind dat niet raar, het is gezond!

En tot slot heb ik haar op mijn benen, dat hoort niet tegenwoordig. Toen ik vorige week een broek paste en midden in de winkel mijn behaarde benen zag, vond zelfs ik dat een beetje raar.

Zo jullie zijn weer een beetje wijzer wat mijn eigenaardigheden betreft, of het ook werkelijk eigenaardigheden zijn laat ik maar aan jullie over, net zoals het overnemen van dit stokje. Ik zou zo gauw niet weten wie ik er blij mee kan maken, dus als jij vindt dat je leuke rariteiten hebt en dat graag wilt vertellen, meld het even hier en wij komen lezen.

Ria Maandag 18 December 2006 at 6:21 pm | | Standaard | Zeventien reacties

Robert Long

Robert Long is dood, net als Veerman
Ik was niet echt een groot fan maar sommige liedjes vond ik wel leuk en aan "Jezus redt" heb ik wel heel speciale herinneringen, vandaar.... toch nog maar even de songtekst......en mp3tje

Toen 't christendom op aarde kwam
En ieder mens het recht ontnam
Om zo te leven als hij dacht dat goed was
En heel de aardkorst dik bevlekt met bloed was
Werd het meteen de hoogste tijd dat heidenen na zware strijd
Door legers door de kerk geleid van hun cultuur werden bevrijd
Dat hield men eeuwenlang in stand
Vol liefde werd de rechterhand
Van dieven, slaven, kinderen en vrouwen
Als zij een misstap deden afgehouwen
Men zorgde voor een schuldcomplex wanneer je rondliep in iets geks
Of je te buiten ging aan sex, je stond al snel bekend als heks

Refr:
Jezus redt, jezus redt, alle mensen opgelet
Jezus redt, jezus redt enkel door 't gebed

Soms wordt een land vol hongersnood
Bezocht door weer zo'n vrome kloot
Die steeds dezelfde ouwe kool komt stoven
En roept vanuit zijn draagstoel: blijft geloven
Die zegenend naar mensen zwaait voor ieder lijk z'n hoofd omdraait
Elk argument van tafel maait en steeds opnieuw de mensen paait
Al jaren gaan er stemmen voor pil en voor geboortestop
Maar Rome weigert steeds om te beperken
Dat zou de zedeloosheid maar versterken
Elk recht wordt U nog steeds betwist
En sex blijft steeds de antichrist
Hij die door zijn orgaan slechts pist
Heeft steeds voor duizenden beslist

Refr:
Jezus redt, jezus redt, alle mensen opgelet
Jezus redt, jezus redt enkel door 't gebed

Maar kijk, men is veranderd want rooms-katholiek
En protestant begonnen hun greep wat te verliezen
Men moest dus wel een and're koers gaan kiezen
Men was geweldig in zijn sas want wat ontdekte men alras
Toen men nog's in de bijbel las, dat jezus ook een hippie was
De wereld kraakt aan alle kant
En grote delen staan in brand
Je zou dus zeggen: helpt het onheil weren
Gehuichel moeten wij de rug toekeren
Maar niets daarvan, vergeet 't maar
't is Boedha hier, Jehova daar
Men draaft getuigend door elkaar
En heeft de oplossing al klaar

Refr:
Jezus redt, jezus redt, alle mensen opgelet
Jezus redt, jezus redt enkel door 't gebed

Het is maar al te waar helaas
De paus, de kerstman, sinterklaas
Zij zijn al eeuwenlang de baas
En eeuwenlang al even dwaas

Jezus redt, jezus redt alle mensen uit de nood
Jezus, red jezus, red jezus uit de goot

Ria Zondag 17 December 2006 at 11:05 pm | | Standaard | Negen reacties

Oranje randje


klik

In sommige akkerranden staan nog volop bloemen te bloeien, vooral de goudsbloemen houden het erg lang vol.

"Zijn jullie thuis!" klonk het vanmorgen vrolijk door de telefoon.
"Ja hoor, we zijn er en hier schijnt de zon!" was mijn antwoord
En zoals zo vaak als er uit de rest van het land gebeld wordt was dat bij hun niet het geval. Toen ik vanmmiddag op de dijk liep, mèt mijn regenjas aan kreeg ik een SMSje met de vraag waar nu die zon was. Uh, ja, die was even weggekropen achter een buitje, maar even later was hij er wel weer, sommige mensen snappen ook niks. Eind van de middag kwamen ze (Ina en Martin) even een biertje drinken, even bijkletsen. Ik had geen druppel regen gehad onderweg, eigenlijk moet ik gewoon altijd een regenjas aandoen, dan blijft het tenminste droog.
Ik kijk mijn ogen uit naar al die kerstbomen in de kamers onderweg, vrouwen van rond de negentig die toch nog zo'n ding in de kamer zetten, ik snap daar niets van, kan me ook niets voorstellen van wat het toevoegt aan het dagelijks geluk, zeker niet als je al negentig bent. Mensen waarvan je het dan juist weer wel verwacht hebben niets, of dat moet nog komen natuurlijk dat kan ook, ik houd het even in de gaten.....(ria de razende reporter)

Ria Zondag 17 December 2006 at 9:03 pm | | Standaard | Tien reacties

Nat gefoeterHet zou zo droog worden, dacht ik toen ik om een uur of één op de buienradar keek, ik had niet eens mijn regenjas aangedaan, het druppelde nog maar een beetje. Goed en wel onderweg werden de druppels al groter, maar ik was niet te stoppen het werd immers zo droog... Bij het koepeltje liepen de druppels vanuit mijn haar al over mijn rug, ik ben toen maar omgedraaid want dat was niet echt een fijn gevoel. Verder was het gewoon saai, later werd het wel droog maar toen had ik geen zin meer, eigenlijk had ik nergens zin in. Ik vind dit altijd de ergste weken van het jaar, het is ook maar een paar uurtjes licht, maar gelukkig gaan binnenkort de dagen alweer lengen, meestal kan je het in januari al wel merken. Ik vind het heerlijk als het koud is en vriest, maar dit sombere weer.....vreselijk!

Ria Zaterdag 16 December 2006 at 7:30 pm | | Standaard | Acht reacties

40 jaar


klik

Vandaag zijn Kees en Truus onze Limburgse vriendjes en de opa en oma van Myrthe van de foto hieronder, 40 jaar getrouwd. Ze kijken nooit of heel zelden op mijn log, maar toch wilde ik het ook hier niet ongemerkt voorbij laten gaan, vooral ook omdat ik de foto zo leuk vind. Volgend jaar wordt Kees 65 en Truus 60 en dat gaan ze allemaal in één feest vieren op 30 juni, lekker buiten in de tuin.

Ria Zaterdag 16 December 2006 at 12:22 pm | | Standaard | Acht reacties

Oma's en kleine kinderenVanmiddag waren Iris en Pascal even op bezoek samen met de kindertjes, Boris en Myrthe. Altijd heel gezellig als ze 'even langs' komen. Ze moesten in Antwerpen zijn voor het verlengen van hun paspoort en ach ja, dan ben je toch al halfverwege. Lekker even uitwaaien op het strand en even naar de kapper, Boris had prachtige krullen dat had ik net nog even gezien, maar even later was het een echt jongenskopje! De kinderen moesten ook op de foto, vertelde Iris, voor het paspoort, kun je je van bovenstaand kind voorstellen dat daar een foto van gemaakt moet worden met de mond dicht en beide oren zichtbaar, zoals de regels tegenwoordig zijn....?
Myrthe is een maand of vijftien en erg ondernemend, wat ze ziet wil ze pakken, dus Joop zijn reliquieen tafeltje was leeggemaakt op een paar dingen na, het gebedsrolletje lag er nog, daar ging op een gegeven moment het slingertje af, maar Pascal had het netjes gerepareerd, alles werkte weer, tot ik toen ze eenmaal weg waren de boel weer netjes in het gareel aan het leggen was en het uit mijn handen liet vallen ...... ik ben bang dat het nu niet meer te reapareren is.... Joop zit in de bouwvergadering, die weet nog van niks. Bij het redden van een glaasje wijn stuiterde ook mijn fototoestel nog even op de tegels, gelukkig werkt alles nog tot nu toe. Kleine kinderen zijn wat, maar oma's moet je ook niet uitvlakken, die kunnen ook erg onhandig zijn....

Updeetje:
Joop moest er om lachen en vond het jammer dat hij ze niet gezien had ;-)

Ria Vrijdag 15 December 2006 at 6:45 pm | | Standaard | Zeven reacties

Van het één en het ander...Soms krijg ik hele leuke mailtjes, zo ook een tijdje geleden deze van Marlies:

Mochten de bijtjes ooit last krijgen van varoa mijten dan moet je oostindische kers zaaien. Dat las ik althans ergens. Via het zoeken naar een indonesisch recept, en daarna via mosterdolie en de bestanddelen daarvan, kwam ik dit artikeltje tegen. En omdat ik niet wist wat kapuziner kresse was ben ik op zoek gegaan en weet nu dat dat de duitse benaming van oostindische kers is.
En als er bijen in het spel zijn denk ik aan jou
.

En omdat toevallig een paar weken ervoor Joop geklaagd had over die Varoa mijt, die ook in zijn bijenkasten zit, vertelde ik dat weer tegen hem. Zodoende deed ik afgelopen week een mailtje naar Dieneke Klompe, of ze binnenkort wat zaadjes voor me had, zodat ik die komend voorjaar voor de bijenkasten kan zaaien. Een paar dagen later kreeg ik een mailtje terug:

Hoi Ria, O.I. kers is een "overal goed voor plantje" ik zal wat zaad in een zakje doen voor je en als je met de hond loopt kan je dat wel even ophalen. Je kan ze in maart al zaaien (wel afdekken bij nachtvorst) of voorzaaien en later uitplanten...zullen we ruilen tegen een potje honing?

De volgende morgen zaten ze al in de brievenbus, de honing moet ik nog even brengen, ik kom bijna elke dag langs haar huis. Nu ben ik toch benieuwd wat er uit die zaadjes komt, ongetwijfeld Oostindische kers, maar als ik op haar site kijk zie ik gele en oranje en wat zal het mooi staan langs de slootkant voor de bijenkasten komende zomer.

Ria Donderdag 14 December 2006 at 4:25 pm | | Standaard | Elf reacties

DubbelopBij het boodschappen doen vanmiddag heb ik van veel dingen maar de dubbele dosis genomen, dan kunnen we even vooruit, volgende week is het natuurlijk overal weer vreselijk druk. Ik heb ook nog een stuk of wat broeken gepast, alles is al in de uitverkoop, maar het wilde niet lukken, het blijven van die rare lage dingen, zolang ik sta zit het goed maar als ik ga zitten komt er zo'n grote schenktuit aan de achterkant en van een riem krijg ik altijd buikpijn. Ik ga dus van de week nog maar eens in Goes kijken, het zou toch al vreemd zijn als er nergens een broek voor mij te vinden is. Nog wel een leuk shirt gevonden, appeltjesgroene fleece, lekker zacht. Een maal thuis een potje thee gezet, ik vond al dat het zo snel kleurde en toen ik aan het touwtje trok zag ik dat er twee zakjes aanzaten, lekker sterke Groene Ginseng dus.

Updeetje:


Ook nog leuke Jamie Oliver glazen gekocht bij AH, ik drink altijd uit van die 'bekertjes' maar deze kon ik niet laten staan, lekker stoer en rond enJamie vind ik ook altijd geweldig.

Ria Woensdag 13 December 2006 at 5:27 pm | | Standaard | Elf reacties

Elfjes


klik

Gezien bijBolus
Maken jullie ook allemaal even zo'n leuk elfje zodat we samen kunnen dansen!

Ria Dinsdag 12 December 2006 at 3:58 pm | | Standaard | 41 reacties

De bil van JoopOp aandringen van Fialas die, blauw of niet, ook weleens een leuke herenbil wil zien, heb ik Joop vanmorgen toch over kunnen halen even zijn bil te showen. Het is na tien dagen lang niet meer zo spectaculair natuurlijk, de zwelling is weg en het blauw gezakt, bij zijn heup zit nog wel een bobbel, maar dat mag geen naam hebben. Voor de rest niks op aan te merken toch hè.

Ria Dinsdag 12 December 2006 at 10:34 am | | Standaard | Twaalf reacties

Johan Veerman overledenGisteravond toen we na ons bezoekje aan de Surf Inn naar huis gingen stonden er twee ambulances en een ziekenauto en vandaag hoorden we dat Veerman was overleden aan een hartaanval. De dorpsschilder. Ik heb heel veel bakjes koffie met hem gedronken. Onze kinderen zaten bij elkaar in de klas. De loods heeft hij geschilderd en toen tijdens de bouw van ons huis bleek dat er een impregneerfout gemaakt was, heeft hij heel het huis geschuurd de binnen en de buitenkant. Bij de buitenkant liep ik hem met de kwast achterna, zodat er gelijk een laag op zat. Een paar weken geleden heb ik nog een praatje met hem staan maken, hij had prostaatkanker vertelde hij, maar dat was naar zijn zeggen onder controle. Als je eenmaal met Veerman begon te praten wist je nooit hoe lang het zou duren, hij was niet bepaald kort van stof en vroeger werden daar dan tussendoor ook nog een paar shagjes bij gerold, maar daar was hij mee gestopt zo vertelde hij en dat viel niet mee. Hij zag er goed uit vond ik, achteraf denk ik misschien wel te goed. Vorige week toen ik weer langs hun huis liep, vroeg ik me af hoe het met Riet, zijn vrouw zou moeten als hij er eens niet meer zou zijn, ze is slecht ter been en runt de dorpsdrogisterij een paar honderd meter bij hun huis vandaan, hij bracht en haalde haar altijd..... natuurlijk realiseerde ik me toen niet dat dat al zo snel zou zijn....
Ik wens de familie Veerman veel sterkte de komende tijd.

Ria Maandag 11 December 2006 at 10:18 pm | | Standaard | Zeven reacties

En toen was er .....Licht!
Ik weet ieder jaar dat het gaat gebeuren, zeker als het een dag is als vandaag, donker en nat. Ik zie dan vanuit mijn keukenraam de overbuurtjes druk met het versieren van hun huis en winkel en denk dan bij mezelf: "staat toch wel gezellig al die lichtjes" en voordat de dag dan voorbij is heb ik me al naar de garagezolder begeven om mijn lampjes ook weer tevoorschijn te halen. Ik had ze keurig opgeruimd vorig jaar, alle frutsels erin laten zitten, opgerold en met het laatste stukje snoer bij elkaar gebonden, de spijkertjes zaten ook nog in de wand, dus het was alleen een kwestie van afrollen en ophangen. Ik heb het er bij vijf gelaten dit jaar, eentje hier bij mijn pc, één in de gang, één in de kamer en twee in de keuken en als het dan donker wordt staat het toch wel weer gezellig...... ;-)
Verder druk geweest met het opruimen van de foto's. Degene die ik niet wil bewaren gaan in de prullenbak en van het restant maak ik twee mapjes eentje voor de familie en eentje met de rest, dan kunnen binnenkort de jaarlijkse cd's weer gebrand worden, de rest van de familie krijgt er ook één zodat er meerdere zijn, altijd handig.

Ria Maandag 11 December 2006 at 6:07 pm | | Standaard | Zeven reacties

Dart toernooi Surf InnOmdat we wel zin in spare ribs hadden, togen we gisteren eind van de middag naar de Surf Inn, daar bleek het jaarlijkse Dart toernooi aan de gang te zijn. Volle bak en de keuken was gesloten. Er was wel een grote pan chili con carne. Erg gezellig. Ze waren 's morgens om elf uur al begonnen en rond een uur of acht was het afgelopen. Marco Stok en Paul Rivas waren de winnaars, Serge Brondgeest en Pieter .?..(de post) eindigden als nummer twee. Hier kan je de foto's bekijken.

Ria Maandag 11 December 2006 at 10:53 am | | Standaard | Drie reacties

Onbekend talentAllemaal weer naar de X-FACTOR gekeken vanavond? 't Wordt weer steeds meer een huilpartij waar ik dan ook vrolijk aan mee doe natuurlijk, zelfs Henk Jan Smits hield het niet droog vanavond. Er zit deze keer zelfs een oma bij, ze kan prachtig zingen maar die X-FACTOR is ze toch al een beetje ontgroeid denk ik zo. Het programma zal niet meer lang duren, want je kunt tegenwoordig ook on line auditie doen en Henk Jan kijkt dan of je talent hebt, of je wordt ster van de week, gekozen door anderen. Aan mij is het niet besteed, ik kan niet zingen en die X-FACTOR ben ik al jaren ontgroeid, als ik hem ooit al had. Maar misschien zijn er andere talenten die zich nog willen melden ;-)

Ria Zaterdag 09 December 2006 at 11:00 pm | | Standaard | Tien reacties

Buiten gewoonDe wind van afgelopen dagen had er voor gezord dat alle blaren netjes op hopen waren gewaaid, het was alleen een kwestie van even opscheppen. Het was heerlijk vanmiddag en terwijl iedereen met kerstbomen liep te sjouwen heb ik me buiten vermaakt. Een tijdje in de tuin, waar twee atalanta's uitbundig aan het fladderen waren, ik durfde er niet goed dichtbij om een foto te maken, want de bijen hadden het ook reuze druk, die gele struik zat er vol mee. Daarna heerlijk gewandeld met mijn gezicht in de zon en nu zit ik ervan na te gloeien met een lekker potje thee. Straks een stokbroodje met vers gerookte makreel van de visboer en wat er verder nog in huis is, jummie!

Ria Zaterdag 09 December 2006 at 4:17 pm | | Standaard | Zeven reacties

Rain on the RoofRegen is er genoeg gevallen vandaag, ik heb heel de dag maar een beetje zitten klungelen. Eindelijk ben ik erachter hoe ik dingen kan veranderen en heb zodoende de boel een beetje netjes gemaakt. Verder kwam ik een leuke site tegen van The Lovin Spoonful, ik ben al jaren fan, heerlijke muziek en op de site staan veel bekende nummers te beluisteren. Echt wandelweer was het niet, maar gelukkig wel een tijdje droog vanmiddag, zodat ik toch nog even een luchtje kon scheppen. Joop heeft tegenwoordig eind van de middag steeds bouwvergadering, ze hebben besloten dat als de verbouwing klaar is, ze de dagelijkse vergadering erin houden.

Ria Vrijdag 08 December 2006 at 9:47 pm | | Standaard | Negen reacties

Blauw

Ik mag er jammer genoeg geen foto van maken, maar anders zouden jullie nog eens wat zien! Joop is afgelopen zaterdagmorgen gevallen toen hij uit de douche stapte. Ik hoorde een hoop gekreun en gesteun maar hij stond alweer overeind, dus zo erg kon het niet zijn. Zijn arm bloedde een beetje en zag ook gelijk al blauw, zijn bil deed een beetje zeer, maar ach, niks gebroken zo te zien. Al naar gelang het weekend vorderde ging het steeds meer pijn doen, vooral zijn bil, er kwam zo langzamerhand een extra bil bij. Maandagmorgen toch maar even naar de dokter en die vertelde dat er bv op je hand of in je arm niet veel bloed terecht kan, maar in je bil kan er blijkbaar een hele hoop, het was een flinke bloeduitstorting ook tengevolge van die bloedverdunners. Het doet nog steeds veel pijn en hij ziet echt blauw vanaf zijn middel tot aan de knieholte een flinke dikke bult. In beweging blijven zei de dokter, dat doet hij dus ook wel, maar dat is niet altijd even eenvoudig.
Vandaag heeft hij wel zijn nieuwe sleutel voor Zze Matizz opgehaald, ik heb er eentje waar je op kunt drukken, zodat alles knippert en op slot zit of open gaat, dat wilde hij ook. Het kost wat maar dan heb je er ook weer gemak van zullen we maar denken.
Het is ook niet altijd even handig hoor, want ik heb nu een sleutelbos met een hekkedingetje met twee knopjes en een autosleutel met twee knopjes, het gebeurt nogal eens dat ik de auto met het hekkedingetje open wil maken en het hek met de autosleutel........

Ria Donderdag 07 December 2006 at 8:24 pm | | Standaard | Negentien reacties

Foei Ria

Even testen hoor, ik ben aan het knoeien geweest, foei foei foei!!! Ik kan wel janken! Ik heb niets gewist hoor en ze zijn er nog ik kan ze alleen niet tevoorschijn toveren. Even kijken of ik dit nog wel kan posten.....

Ria Donderdag 07 December 2006 at 6:50 pm | | Standaard | Zeven reacties

RoodNiet zomaar eentje, nee een heel veldje met van die prachtige ieniemienie knopjes ontdekte ik vanmiddag bij Ellemeet. We hebben weer eens heerlijk gewandeld. Daarna even op de winkel van Miriam gepast, ze moest even wat boodschappen doen en toen ze terugkwam had ze de kerstman meegebracht, ik heb er gelijk maar een filmpje van gemaakt. Daarna geknipt, er is weer een flink stuk af, het langer laten worden lukt me niet hoor, gedoe altijd met dat haar.

UPDATE:UPDATE:UPDATE:


Dit filmpje kwam ik vandaag ook nog tegen, te leuk om niet te plaatsen!

Ria Woensdag 06 December 2006 at 6:13 pm | | Standaard | Negen reacties

Op herhaling

De geschiedenis herhaalt zich, op alle fronten, dus ook op het huiselijke vlak. Als ik zeg dat ik geen zin meer heb om lichtjes op te hangen denk ik automatisch aan mijn moeder. Ik zie het nog zo voor me, ik druk in de weer om de kerstboom een plekje te geven, de ballen en de slingers nog in de doos, want daar mochten de kinderen bij helpen en mijn moeder die zei: "Ik zal ook mijn kaarsenstandaard weer eens opzoeken". Ik snapte daar dan niets van, zo ongezellig alleen maar een kaars op tafel maar nu weet ik precies wat ze bedoelde. Ik vond de kerst altijd heel gezellig, lekker thuis, veel tv kijken (jaaroverzichten) en spelletjes doen, uit eten gingen we nooit. We aten één van de dagen uitgebreid met vrienden (in die tijd was dat meestal fondue) en de andere dag deden we dan rustig aan, lekker uitslapen, luieren en snoepen uit de kerstpaketten. Ik heb er goede herinneringen aan, net zoals ik goede herinneringen heb aan de laatste, ik denk ongeveer vijftien jaar van gourmetten. Ik vind het mooi geweest en wil nu rust. Rust in alle opzichten, eens kijken hoe dat bevalt. Ik hoop dat iedereen dat een beetje begrijpt, zo niet, dan komt dat later wel.

Ria Dinsdag 05 December 2006 at 7:59 pm | | Standaard | Zeventien reacties

Geknipt en besproken

Vanmiddag eerst naar de dierenarts geweest in Burgh. Dat is nooit een pretje, want Simba zit altijd helemaal te shaken als we moeten wachten, gelukkig waren er maar twee voor ons. Ze kreeg twee verdovingsspuitjes bij de wrat en daarna heeft hij hem er afgeknipt en de huid dichtgeschroeid, opgeruimd staat netjes. Het lopen ging vanmorgen ineens een stuk beter, het zal de regen en de wind wel geweest zijn, daar ben ik dus nog maar even niet over begonnen.
De mossels waren heerlijk gisteravond, vers van de Neeltje Jans. Ina en Martin gaan tweede kerst gezellig mee bij Salud eten, voor de rest doen we niets. Joop gaat taxirijden eerste kerst, dus dan eten we gewoon een prakje thuis en ook van oud op nieuw gaat hij taxi rijden, lekker relaxed allemaal. Ik begin zelfs te twijfelen of ik de lichtjes wel tevoorschijn ga halen voor die paar dagen. Van mij mag het morgen al januari zijn...

Ria Maandag 04 December 2006 at 6:08 pm | | Standaard | Achttien reacties

StormachtigDe schoenen zijn gezet en we hebben uit volle borst gezongen gisteravond. Ik had gistermiddag al een paar pakjes bij de kachel gelegd, zodat ze gelijk wat uit te pakken hadden, maar voor ieder eentje achter gehouden om in de schoenen te doen. Wat mij betreft kan de Goedheiligman nu weer naar Spanje. Volgende week de lichtjes maar weer opzoeken. Ze zijn vanmiddag na de soep alweer vertrokken, want wat een rotweer, regen en wind, er viel niet veel te ondernemen. Tussen de buien even een stukje met Simba gelopen die nog steeds niet erg in orde is, ze heeft een pijnlijke poot en die wrat wil er ook maar niet afvallen. Ik kon niet slapen vannacht en zodoende ging ik allemaal leeuwen en beren zien, straks lukt het helemaal niet met die wrat. Even aanzien nog maar. Straks lekker mosseltjes eten bij Ina en Martin, jummie!Ik had Ice Age 2 voor ze gekocht, die hebben we natuurlijk ook bekeken, geweldige film!

Ria Zondag 03 December 2006 at 3:33 pm | | Standaard | Zeventien reacties

Help ik (ver)zuipZe hadden hem niet op voorraad vanmiddag anders had ik hem zeker gekocht, want op je dertigste je eerste glas alcohol drinken en na tien jaar verslaafd zijn aan vier flessen per dag lijkt me leuk om te lezen, hoe dat allemaal zo gekomen is. Ik drink ook graag een wijntje, vaak zelfs een fles per dag en bij hoge mate van gezelligheid kan dat dan zelfs wel meer zijn en soms ook niets of minder, ja ja, ik ben een zuiplap. Soms heb ik weleens het idee dat het toch te gek is en dat ik een beetje moet minderen. Maar het is wel lekker en ik doe er niemand kwaad mee, ik loop niet lallend over straat, overdag drink ik zelfs geen druppel, pas rond een uur of vijf neem ik eens een wijntje, of soms pas rond een uur of negen, het is maar net hoe het uitkomt en hoe hoog de gezelligheidsfactor is die dag. Daarom ben ik eigenlijk ook best nieuwschierig naar het verhaal erachter, hoe iemand zover komt zoveel te drinken. Want als ik eerlijk ben word ik na meer dan één fles niet lekker wakker 's morgens, je slaapt ook niet rustig en bent niet goed uitgerust. Kortom ik weet wat ik doe en vooral wat de drank met mij doet, veel mensen zijn zich daar denk ik niet van bewust, die drinken maar door en dan gaat het fout. Als er zich dan ook nog eens problemen voordoen lijkt die borrel de oplossing, wat dus nooit het geval is. Jammer dat ze hem niet hadden, maar binnenkort staat hij wel op mijn boekenplank hoor. Ik heb een paar makkelijke wegleespockets gekocht: Sergio Pitol: Het geluk getrouwd te zijn, Yvonne Kroonenberg:Wat rijmt er op huwelijk , Oelikoeli en andere goden van Yoep van 't Hek. Leuk triootje om uit te wisselen met mijn dochters.

Ria Vrijdag 01 December 2006 at 9:40 pm | | Standaard | 21 reacties

Knuffelweekend in zichtZoiets kan je toch niet lagen liggen als je weet dat je kleinkinderen hun schoen komen zetten hè, zo heerlijk zacht en zo lekker groot en ook zooo voordelig afgeprijsd. Ik had een mandje genomen, want ik had niet veel nodig dacht ik, maar met dit beest erin was het gelijk vol. Ik ben weer druk met de boodschappen geweest vandaag, want alles was alweer op natuurlijk. Glasbak en papierbak ook weer blij gemaakt en Simba verrast met een superkussen met bolletjes erin. Ze had een kussen met een soort watten, dat allemaal op een prop ging zitten en iedere keer uit elkaar getrokken moest worden en opgeschud. Het is weer even wennen want dit "ritselt" als je erop gaat liggen, maar als je dan eenmaal ligt is het wel heel lekker. Eind van de middag bij de papierbak kwam ik Ina tegen, ze is gezellig meegereden om een wijntje te drinken. Joop is nog steeds druk aan het klussen om volgend jaar verzekerd te zijn van de nodige ossehaaspuntjes/spareribs/wijntjes/biertjes en misschien nog wel meer lekkers. Morgen komen de kinders voor een nachtje, Ina en Martin zijn ook in het land, dus het wordt een druk weekend. Ik heb er zin in!

Ria Vrijdag 01 December 2006 at 7:32 pm | | Standaard | Vier reacties