Storm

Wat een triest weer. Het stormt en plenst hier. Ik ben nog een beetje duf van gisteravond en mijn pink doet pijn. Verder vraag ik me af of ik nu nog een slof shag moet gaan halen i.v.m. de prijsstijging. Ik kan dan ook gelijk de brief bij Marco in de bus doen. Ik kan het ook laten natuurlijk en gewoon lekker thuisblijven. Wat is het leven toch ingewikkeld. Al die keuzes die gemaakt moeten worden.

Het buldert zomaar rond het huis, vreselijk. Ik hou niet van storm. Morgen is het de 1e februari, dus de gedachte aan de watersnoodramp is er ook weer. Mijn eerste traumatische ervaring. Ik zal het nooit kwijtraken.

Vanmiddag toch nog even naar Zierikzee geweest en een beetje extra tabak en sigaartjes ingeslagen. Ik heb ook de brief bij Marco in de bus geduwd. Nu maar weer afwachten of ik nog reaktie krijg. 
Daarna samen met Joop nog een rondje gewandeld, het was droog, maar het koste soms moeite op de been te blijven. Vanavond zijn Elly en Cor nog even op de koffie geweest. Ze zijn nu net weg. Joop moest om tien uur taxi rijden, dus nu ben ik weer alleen. Gelukkig staat de wind op de andere kant van het huis, dus hier hoor ik het niet zo goed.

 
 
Vanmorgen een artikel in de krant over een oud werknemer van ons, Kees Jan Vis. Leuk om te lezen. Hij is voor zichzelf begonnen en heeft nu de achterkant van zijn huis helemaal met mozaïek bekleed, met als voorbeeld Gaudi.
Meer Gaudi.

Ria Zaterdag 31 Januari 2004 at 7:49 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Pink

Pin is eruit. Daar is dan ook alles mee gezegd. Er zit nog weinig beweging in. Dat wordt veel oefenen ben ik bang. Ik ben ook nog even bij de fysiotherapeut geweest. Die heeft er even flink in geknepen en proberen te buigen >-( pijnlijk hoor. Maandag moet ik daar weer heen. En buig en strek en buig en strek ;)

Vanavond maar eens uit eten geweest, om te vieren dat ik verlost was van die boze pin. De Surf Inn was vanavond voor het eerst weer open. Joop heeft lekkere spareribs gegeten en ik tongetjes, daarna nog even naar Salud en daar zaten ook Mir en Mark. Gezellig nog even geborreld en nu weer thuis. Het kost wat, maar dan heb je ook wat zullen we maar denken. Jemig echt niet leuk meer die prijzen. Wat dat betreft raak ik aardig afgekickt, geef mij dan maar een sigaretje en een wijntje thuis. Maar het is met mij wel zo, als ik er eenmaal zit wil ik ook weer niet naar huis, dus ik moet het maar niet te vaak doen.
Verder het verhaal van de beschuldiging. Ik had het allemaal verteld maar toen was het weer kwijt, vandaar dat ik geen zin had het nog eens te vertellen. Ik heb inmiddels een antwoordbrief geschreven:

Beste Marco.

Vandaag heb ik je brief ontvangen. Ik ben er nogal van geschrokken.
Het is niet niks waar je me van beschuldigt en ik wil je dan ook nog wel even uitleggen 
hoe het werkelijk gegaan is. 
De afspraak was dat je 2 flessen gas zou leveren, bij het verlaten van de caravan.
Je was al lang en breed verhuisd, toen ik me afvroeg waar het gas bleef. Ik heb je toen gebeld.
Je zei dat je het besteld had en dat je het vreemd vond dat het nog niet geleverd was.
Je zou contact opnemen met Mol. Weer hoorde ik niets. Ik heb je toen weer gebeld. 
Je zei toen, dat de je de rekening al binnen had, maar dat de levering problemen gaf, omdat het hek vaak gesloten is. Ik heb toen tegen je gezegd dat ik zelf contact op zou nemen met Mol om te vragen wanneer ze het zouden brengen. Dat vond je goed.
Daarna heb ik Mol gebeld en is het gas geleverd. 
Dat mij nu verweten wordt dat ik zelf een bestelling geplaatst zou hebben komt me nogal vreemd over. 
Daar komt nog bij dat de levering van het gas niets te maken heeft met de afrekening van de elektriciteit en het zoek maken van de bediening van het hek. 
Ik zou dan ook graag de € 100. die je nog verschuldigd bent op mijn rekening zien verschijnen. Als het niet mogelijk is het in één keer te betalen, vind ik het ook prima als je het in termijnen doet. Een tientje per maand moet toch lukken. Nog mooier zou het zijn als je de afstandsbediening vond, dan is het maat €50.-- meer. Dreigen met advocaten en rechtszaken lijkt me in deze een beetje ver gezocht. Ik wil het netjes afhandelen en je recht aan kunnen kijken als ik je tegenkom.

Met vriendelijke groeten
Ria Kristelijn.


Ik heb ook nog contact gehad met Mol (de leverancier van het gas) en het bleek dus dat er geen bestelling was, dus dat ik was voorgelogen in deze, maar dat ze nu wel een regeling getroffen hadden, wat betreft de betalingen, want het blijkt nu dat hij nog geen enkele fles gas betaald heeft, terwijl er al meerdere gekocht zijn.

de brief van marco:

Geachte heer, mevr, Kristelijn

Via Mol Schuddebeurs heb ik vernomen, dat U 2 gasflessen heeft besteld op mijn naam! De kosten € 62.50 Ik heb met Mol afgesproken dat ik deze betaal, om voor dat bedrijf geen verdere rompslomp te veroorzaken! Echter heb ik nu mijn overboeking aan u terug gehaald € 100.-- en ben ik niet van plan om deze te gaan betalen! Volgens een advocaat bent u niet bevoegdom ten alle teide iets namen mij te bestellen, om mijn naam. U heeft zonder mijn toestemming dit toch gedaan bij Mol en dit is tegen alle regels in; valsheid in geschrifte, en oplichting! Ik wens verder geen contact met u te houden, mocht u toch doorzetten, ben ik genoodzaakt, deze aan mijn advocaat te overdragen, deze zal ook inlichtingen doen bij Gemeente Schouwen-Duiveland, over de tijd van inwoning van mij, in de caravan!

Groetend Marco!
adres +tel.nr


en toen stond ik op
en ik dacht lieve mop
je hebt je nog niet uitgekleed
haal die ringen uit je oren
zodat je de nacht kunt horen
luister naar het duister
en fluister
en luister...

Ria Vrijdag 30 Januari 2004 at 7:42 pm | | Standaard | Geen reacties

Vandaag

Niet veel gedaan. We staan ook altijd veel te laat op en 's avonds te laat erin. Vanmiddag wel een heerlijke wandeling gemaakt. Samen met Joop een uurtje of twee onderweg geweest. Hij had gisteren nieuwe schoenen gekocht, omdat degene die hij had niet waterdicht bleken afgelopen weekend. 

En dan is morgen eindelijk de grote dag aangebroken. Als ik nu maar kan slapen vannacht. Ik moet er in ieder geval al heel vroeg uit, want ik moet om 8.20u al in Goes zijn. Spannend hoor! Eindelijk van mijn verbandje verlost. Gewoon mijn handen weer onder de kraan kunnen houden, ff doekje uit kunnen wringen, zonder dat alles nat wordt. Volgende week grote schoonmaak ;)


Ria Donderdag 29 Januari 2004 at 7:41 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Sneeuw

Winter 1958. Mijn zus en ik in de sneeuw. Ik bedacht me vanmiddag ineens, toen ik de bus zag rijden, hoe gewoon het is dat alles maar blijft rijden als het sneeuwt. Vroeger was dat heel anders. Als ik 's morgens zag dat het gesneeuwd had 's nachts, werd ik helemaal blij. Want dat er sneeuw lag was al leuk, maar ook de bussen reden niet. Dat kon wel eens even duren voordat er overal gestrooid was. Dus dat betekende eerst sneeuwballen gooien en met z'n allen wachten tot de bus eens een keer op kwam dagen en we naar Zierikzee konden, om met rooie wangen in de klas te gaan zitten. Het sneeuwt nu, maar de bussen zullen gewoon rijden morgen, ook al valt er een halve meter.

 

Ria Donderdag 29 Januari 2004 at 7:29 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Lourdes

Een paar jaar geleden heeft Joop eens een wandeltocht gemaakt in de buurt van Lourdes. Hij bracht toen hij terugkwam een fles water mee. Die heeft dus een paar jaar in de kelderkast gestaan, zonder dat ik wist wat er mee te doen eigenlijk. Gelukkig opperde iemand een tijdje geleden het idee er eens een aquarel mee te maken :) Nog drie nachtjes slapen en de pin mag uit mijn pink. Ik ga dan ook zeker komend weekend eens proberen of dat water een gunstige invloed heeft op mijn schilderkunsten. Dat kan toch bijna niet anders zou je zo denken.

Gewijde aquarellen, daar moet een bijzondere kracht vanuit gaan......

Ria Dinsdag 27 Januari 2004 at 7:24 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Koud

Vreselijk koud was het vandaag. Ik ben helemaal niet buiten geweest, alleen een paar keer hard heen en weer gelopen naar het houthok, want er moet natuurlijk wel flink gestookt worden. Er gaat zodoende heel wat hout doorheen deze winter, maar goed dat we een flinke klamp op voorraad hebben te liggen. Verder nog een beetje aan mijne site zitten prutsen, er staan nog een paar dingetjes bij, de oude teller loopt nu ook door ;)


Ria Maandag 26 Januari 2004 at 7:23 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Golf

Een aquarelletje dat ik nog nooit op de foto had gezet, was die van mijn oude golf. Jaren heb ik er met plezier in gereden. We hebben heel veel meegemaakt samen. Hele verhuizingen hebben we gedaan, als die meiden weer eens gingen verkassen. Echt ongelooflijk wat er allemaal in een Golf gaat met neergeklapte achterbank. Veel heen en weer gecrossed naar Goes, als er weer eens even iets opgehaald moest worden, toen we de zaak nog hadden. Ook is hij eens een keertje van de Brouwersdam afgereden. Ik was vergeten hem op de handrem te zetten en het waaide nogal, dus was hij naar beneden gehobbeld over de keien. En het was opkomend water! Gelukkig wist iedereen dat ie van mij was en waar ik liep, dus er kwam al snel iemand aangerend om het sleuteltje op te halen. Hij was niet erg nat geworden en kon, met moeite, weer tegen de stenen opgereden worden. Daarna nog een paar jaar in gereden. En nu staat ie te rusten in de tuin. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen hem naar de sloop te brengen.

Ria Maandag 26 Januari 2004 at 7:18 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

druk druk

Het was een heel gedoe en ik heb het er warm van gekregen. Vanaf vanmiddag bezig geweest, met alles een beetje aan te passen. Tussendoor kwam Joop ook nog thuis, hij heeft het hardstikke leuk gehad. Wel zwaar, maar voldaan. Hij zit er al van te slapen in zijn stoel. Ik heb vanmiddag ook nog een rondje gedaan. Prachtig weer was het, lekker warm zonnetje. 
En nu maar hopen dat ik niet al teveel problemen meer tegenkom. De comments zullen in elk geval geen problemen meer geven, als het goed is werken die altijd. Eindelijk van Enetation verlost!! Yeah!! Nu moet iedereen wel even het adres aanpassen natuurlijk. 
Het oude Blogger archief staat onderaan gelinkt, dat wordt ook nog wel anders, maar niet alles kan tegelijk natuurlijk.


Ria Maandag 26 Januari 2004 at 7:06 pm | | Standaard | Geen reacties

Nieuw log!!!

Nou hier ben ik dan op mijn nieuwe stek. Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad en zonder Downer was het me nooit gelukt, ik ben haar dan ook zeer dankbaar, wat zou ik toch zijn zonder al die lieve mensen die mij af en toe helpen. Maar ik heb er wel weer van geleerd en ben d'r ook nog niet klaar mee. Er zal nog weleens iets veranderen, zo af en toe, maar ik ben zeer tevreden zo.


Ria Zondag 25 Januari 2004 at 7:02 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

15-01-2004

zondag, januari 25, 2004

 
DIT LOG IS VERHUISD NAAR MIJN NIEUWE STEK!!!!! IK HOOP DAT JULLIE OOK HET ADRES IN JULLIE FAVORIETEN AANPASSEN, ZODAT JE VANZELF WEER BIJ MIJ TERECHT KOMT EN DIEGENEN DIE MIJ ERGENS LINKEN OOK EVENTJES AANPASSEN S.V.P. IK HOOP JULLIE DAAR OOK WEER TE ZIEN ;)
 

Door: ria 9:59 PM
 
 

 

Ria Zondag 25 Januari 2004 at 5:41 pm | | Standaard | Geen reacties

18-01-2004/25-01-2004

zaterdag, januari 24, 2004

 
Prachtig weer was het vandaag! Ik ben lekker naar buiten gegaan en heb ruim twee uur gewandeld. Heerlijk. Ben gelijk een stuk lichter in mijn hoofd en heb weer een beetje kleur gekregen. Joop belde net en had veel plezier, hij stond bij een kampvuur op te warmen. Het was koud en best wel zwaar, maar heel gezellig. Morgen krijg ik de rest wel te horen. En nu zit ik weer aan mijn site te prutsen, ik heb het er maar druk mee, maar leer een hele hoop zodoende en echt er komt een tijd dat ik het kan laten zien. Geduld is een schone zaak!
 

Door: ria 8:36 PM

vrijdag, januari 23, 2004

 
Joop heeft de auto mee, dus ik ben vanmiddag even naar Zierikzee geweest voor de nodige lekkere verse hapjes, ik zal niet verhongeren van het weekend. Koken doe ik niet als ik alleen ben, ik smikkel maar wat af en toe. Ik had ook een telefoonkaart gekocht van € 20.-- die een jaar geldig is, ik dacht dat moet lukken. Thuisgekomen wil ik mijn telefoon opladen, mooi niet! Dat gaat niet meer als je beltegoed "verlopen" is. Nu moet ik eerst weer een starterssetje kopen van € 16.--, krijg dan ook weer een ander nummer en dan kan ik mijn kaartje weer opladen, wat een gedoe. Dus laat niet je beltegoed verlopen, op tijd opwaarderen! Weer wat geleerd. Of zou ik als ie opgeladen is weer mijn ouwe simkaart erin kunnen doen, zodat ik weer mijn oude nr. heb, schiet me nu te binnen. Dat valt te proberen natuurlijk. Daarna nog even naar het strand geweest en nu druk achter de pc. Ik had Simba haar eten klaargezet op het aanrecht, dat moet altijd eerst even wellen, maar het duurde te lang eer ik het aan haar gaf denk ik, want toen ik in de keuken kwam had ze haar bak al bijna leeg gegeten, dat heeft ze nog nooit gedaan. Jammer dat ik er geen foto van kon maken, want ik zie het wel zo voor me, met haar poten op het aanrecht, lekker aan het slobberen.
 

Door: ria 6:50 PM

donderdag, januari 22, 2004

 
Net weer eens even mijn telefoon in handen gehad. Het is tegenwoordig meer een telefoonboek, want om te bellen gebruik ik hem niet meer. Ik kocht altijd een pre pay kaart, maar aangezien die tegenwoordig maar 3 maanden meer geldig zijn en ik laatst nog €12.-- "over" had, vind ik het zonde. Een abonnement is ook duurder denk ik, ik heb me er eigenlijk nog niet in verdiept, maar ik bel er gewoon te weinig mee. Toch is het natuurlijk wel altijd handig als je bereikbaar bent. Zeker nu Joop weer een weekendje weg is loop ik er toch weer aan te denken maar zo'n kaart te gaan halen. Iemand nog tips?
 

Door: ria 8:35 PM
 

22-01-1914 De geboortedag van mijn vader. Hij zou vandaag dus 90 jaar geworden zijn. Gelukkig heeft het zover niet hoeven komen, want zo leuk waren zijn laatste levensjaren nu ook weer niet in het verpleegtehuis, in de rolstoel, met maar één been over en af en toe een beetje dwalend en heel ergens anders met zijn gedachten. Mijn pa. Ik had nooit zo'n goede band met hem. Toch weet ik dat hij van mij hield, natuurlijk hield hij van mij, maar niet zoveel als van mijn zus, tenminste zo voelde ik dat altijd, misschien is het ook helemaal geen waar. Hij was streng, je moest goed je best doen, in alles, het leven was een serieuze zaak, weinig tijd voor pleziertjes... en dat was wat ik wilde, plezier maken.....en dat werd niet in dank afgenomen natuurlijk. Hij begon als boerenknecht en na zijn trouwen en de oorlog haalde hij zijn politiediploma. Daarna is hij heel zijn leven politieagent geweest. Tot de ramp van 1953 in Dreischor, daarna in Zonnemaire tot september 1967 (de foto is genomen op 6-2-1964) en zijn laatste dienstjaren in St.Phillipsland. Het was geen makkelijk mens. Hij is 87 jaar geworden.
 

Door: ria 12:43 AM

woensdag, januari 21, 2004

 

Heerlijk zacht was het vanmiddag. Ik ben lekker naar
 buiten gegaan. Overal bloeien de elzenkatjes, leuk hoor. Daar knapt een mens weer wat van op. Joop is er met zijn rugzak op uit getrokken in de Domeinen. Hij gaat een weekend wandelen in de Ardennen met de Zeeuwse Bergsportvrienden en moest even oefenen of dat wel ging met rugzak en gebroken rib. Tentje even uitgeprobeerd. Hij is er klaar voor dus. Ik moet er niet aan denken nu 's nachts in een tent te moeten slapen, ik vind het 's zomers al niks.
 

Door: ria 4:45 PM
 
Het is nog één en al ellende hier, hevige niespartijen, water waar het maar uit kan komen. Ik moet het snuiten en plassen maar een beetje bijhouden, want met een volle blaas niezen levert problemen op. Ik zou nog bijna aan de Tena Lady moeten. Maar goed ook daaraan komt wel weer een eind. Ik bedacht vandaag ook dat ik op het midden van de drie extra weken pin ben en dat is ook wel weer een leuke gedachte. Nog anderhalve week!!! Vanavond hebben we lekker Chinees gegeten. Ik had geen zin om te koken en omdat ze zo slecht te bereiken zijn omdat de weg waarin ze zitten gerenoveerd wordt geven ze 30% korting, das toch mooi meegenomen.
 

Door: ria 12:03 AM

dinsdag, januari 20, 2004

 
Ik heb de nacht maar in de sauna doorgebracht op de matrassen daar, zodat ik Joop ook nog eens niet uit zijn slaap hield. Op een paar hazeslaapjes na bijna niet geslapen. Dan moet ik altijd maar aan mijn moeder denken. "Slaap je niet, dan rust je toch" zei ze altijd. Gelukkig viel het hoesten mee, wel een vol hoofd. Het is opgehouden met regenen en Joop is boodschappen aan het doen. Wat een luxe! Ik zit lekker aan de kamillethee met honing, heerlijk, waarom drink ik dat niet vaker eigenlijk?
 

Door: ria 12:23 PM

maandag, januari 19, 2004

 
  
Door: ria 10:59 PM
 
Ik ben zo ziek als een hond, het water loopt uit mijn neus, ik heb een kriebelkeel en ik heb het koud. Bah! Bijna niet kunnen slapen omdat ik steeds moest hoesten. Zodoende vandaag niets gedaan. Spelletjes, dat wel. Bovendien regent het heel de dag, dus trekt het ook niet om even naar buiten te gaan. Dat wordt in de tuin poepen voor Simba. Hopelijk is het morgen weer droog, schijnt de zon en ben ik weer beter ;)
 

Door: ria 5:54 PM

zondag, januari 18, 2004

 
 marionet
onnozel portret
zo voel ik me soms
maar goed dat ik weet
dat de waarheid anders is
ik me niet hoef te schamen voor hetgeen ik doe
ik ben een mens met al mijn fouten
ik ben ik
van Liefhebber:
 al slingert je gevoel en heb je zo je kuren
blijf kijken naar je doel en deel ons je avonturen
een open eerlijk mens met fouten en gebreken
vind'k zo veel mooier dan een met alleen maar vaste steken
blijf wie je bent en weet dat we genieten van jouw zijn
als ik jou website weer bezoek heb'k weer een glimlach, en das waarachtig fijn
(ps prachtige aqua! droef maar door z'n eenvoud krachtig en kwetsbaar tegelijk)
 

Door: ria 11:17 PM
 
Foto afgelopen vrijdag in de kroeg gemaakt. De eerste tulpen van dit jaar. Yeah!!!! Ze zijn er weer!!!
 

Door: ria 9:18 PM
 
Ik heb afgelopen vrijdag met de strandwandeling een flinke kou gepakt. Ik weet ook nog precies wanneer het gebeurde, we kwamen bezweet uit de duinen, heuveltje op heuveltje af en toen in de volle storm op het strand, ik voelde de kou in mijn vochtige t-shirt en dacht bij mezelf, "dit is niet goed". Ik kon er verder ook niets aan doen. Maar nu zit ik dus lekker te snotteren en te kuchen. Vanmiddag wel lekker gewandeld, de zon scheen heerlijk en het leek wel of iedereen er op uit getrokken was. Fietsers, wandelaars, het was druk onderweg.
 

Door: ria 4:35 PM
 

Doe de test En kijk of je wel goed bij je partner past. Bij ons klopt het aardig zo te zien
 

Door: ria 12:37 AM

Ria Zondag 18 Januari 2004 at 5:43 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

11-01-2004/17-01-2004

zaterdag, januari 17, 2004

 
Heel de dag zowat met mijn boek op de bank gehangen. Het is echt zo'n boek waar je niet in kunt stoppen en in één adem uitleest. Ben al ruim over de helft. Heel leuk boek, opwindend ook, ik overweeg nu ook een minnaar te nemen ;)
 

Door: ria 9:57 PM
 
horoscoop van vandaag: Als u geneigd bent de fout eerst bij een ander te zoeken en dan pas bij uzelf, dan krijgt u het vandaag heel moeilijk: inderdaad het lag deze keer echt aan u. Accepteer uw onvolmaaktheid, pas dan bent u een compleet mens. Het was geen makkelijke dag vandaag, het was helemaal mijn eigen fout, ik geef het toe, ik accepteer mijn onvolmaaktheid, maar ja....... of ik daardoor nu compleet ben......
 

Door: ria 9:40 PM
 
 
 Het was heel erg gezellig! We hebben heerlijk in de storm gewandeld gistermiddag. Gelukkig bleef het droog. Daarna uit eten geweest, alweer bij Salud, want alle andere eet en drinktenten waren gesloten. Het maakt ook niet zoveel uit, maar het is natuurlijk ook wel eens leuk ergens anders heen te gaan. We hebben heerlijk gegeten, gedanst en gedronken. Thuis nog even nagepraat en toen iedereen naar bed was kon ik het niet laten nog even achter de pc te kruipen en zo hier en daar nog wat te roepen, al had ik wel wat moeite met typen geloof ik. En nu zijn ze weer onderweg naar Limburg. 
 

Door: ria 2:02 PM

vrijdag, januari 16, 2004

 

We zijn sinds gisteravond 4 
tuinkabouters rijker, hopelijk krijgen ze het een beetje naar hun zin in onze tuin, ik ga in ieder geval een mooi plaatsje voor ze zoeken en we hebben al besloten dat we ze af en toe ook eens aan het werk zullen zetten, zodat ze zich niet al teveel vervelen. Ik kreeg een mooi boek (Godin van de jacht), zodat ik ook eens vanachter die pc kom ;) en vanmiddag zijn daar nog een paar kippen aan toegevoegd.
 

Door: ria 10:48 AM

donderdag, januari 15, 2004

 
Het raadsel van Joop zijn pijnlijke zij is eindelijk opgelost. Vanmorgen heeft de dokter hem doorgestuurd naar de EHBO in Goes en daar zijn foto's genomen. Hij heeft een gebroken rib. Wel pijnlijk natuurlijk, maar gelukkig niets anders inwendigs aan de hand. Het moet maar gewoon weer aan elkaar groeien.
 

Door: ria 12:04 PM

woensdag, januari 14, 2004

 
Morgen krijgen we weer bezoek. Onze vrienden uit Limburg komen een paar nachtjes logeren. Gezellig! We zien ze niet zo vaak. We hebben elkaar leren kennen tijdens de vakantie in 1976 in Denemarken. Veel lol gehad in de jaren nadien en nog steeds contact. In 2002 zelfs een reunie gehad met kinderen en kleinkinderen erbij. Ik verheug me erop en hopelijk kunnen we lekker gaan wandelen met z'n viertjes. Het is raar maar waar, maar als we elkaar zagen de laatste paar jaar had Joop altijd wel wat. Jicht, nierstenen, herstellend van iets en nu dit weer dus, het lijkt wel of de duvel ermee speelt. Niet dat het er iets mee te maken heeft, maar ik heb vanavond mijn trouwring afgedaan. Ik was hem zat. Joop heeft hem nog nooit gedragen, in verband met zijn werk eerst en later had hij er geen zin meer in. Dus ik heb ook het volste recht mij ervan te ontdoen. Gisteren al mijn pinkring uit, ook een gouden. Ik hoef geen goud meer. Ik heb er nog nooit van gehouden. Vandaar ook dat mijn oorbelletjes van witgoud zijn. Diamantjes kan je nu eenmaal niet in zilver zetten, maar daar ben ik nog wel steeds heel erg blij mee. (die heb ik ook van Joop gekregen ;) Het is iedere dag een heel ritueel. s'Avonds gaan ze eruit, vijf diamantjesen twee robijntjes of twee smaragdjes, het ligt eraan wat voor kleren ik aan heb, zeven in totaal en 's morgens er weer in. Ach ja, elke gek heeft zijn gebrek...
 

Door: ria 11:13 PM
 

De valpartij van Joop afgelopen zondag krijgt nog een staartje. Gisteren had hij al veel pijn in zijn zij en was al naar de dokter geweest. Hij kon niets aanwijsbaars vinden, dus maar ff bloed prikken vanmorgen. Dat leverde ook niets op en de pijn werd maar erger. Vanmiddag weer ff naar de dokter, hij weet het niet, misschien dat hij met galstenen liep en dat ze door de klap losgeschoten zijn? Vreemd hoor. Morgenochtend moet hij weer terug. Hij heeft intussen wel pijnstillers gehad. Wel vervelend allemaal. Ik had ook nog een aardigheidje vanmiddag. Lekker gewandeld in de regen met de plu, echt niets als plensen onderweg, maar toch een lekker stuk gedaan. Toen ik bijna thuis was reed de bus langs, ik had Simba aangelijnd en hield de riem vast met mijn linkerhand en jawel, ze viel uit naar de bus......soms doet ze dat en soms ook niet, ik weet niet waar het aan ligt, maar ik ben er altijd wel op voorbereid, vanmiddag niet dus en de riem schoot langs mijn pink........en de haak.......en....auwwww. Arm beest, ze kan er ook niets aan doen natuurlijk, maar ze heeft ons zodoende wel allebei te pakken gehad. Misschien moet onze volgende hond een pekineesje zijn ofzo ;) Ik denk toch dat ik weer voor zoiets val. Als ik dat zo zie zou ik er zo eentje bijnemen, ik moet maar niet teveel op die 'hondepagina's neuzen.
 

Door: ria 6:45 PM
 
Even voor de mensen die ook wel eens bij JWeetje kijken een mededeling. Hij ligt eruit, heeft een storing, ik weet niet precies wat er aan de hand is, maar hij kan even geen berichten plaatsen.
 

Door: ria 10:16 AM

dinsdag, januari 13, 2004

 

Ik heb zin in tulpen, knoppen, ontluikend groenkleuren!!! Wat is het saai overal. Zelfs desupermarkt is nog saaier en ongezelliger dan ie al was, ze zijn aan het verbouwen. Ik ben wel lekker uitgewaaid vanmiddag. Soms had ik moeite op de weg te blijven, maar op lastige stukken heb ik Simba maar aangelijnd, dat waait moeilijker weg. Verder hoor ik net dat witte sokken echt niet meer kunnen, maar dat wisten we toch al lang?
 

Door: ria 5:04 PM

maandag, januari 12, 2004

 
Het regent, het regent en alles wordt weer nat en ook totaal geen zin om naar buiten te gaan natuurlijk. Gelukkig heb ik een hond, die om een uur of twaalf al naar me gaat zitten kijken met een blik van "wanneer gaan we?" Met tegenzin schoenen regenjas en paraplu opgezocht. Eenmaal buiten was het heerlijk! Lekker zacht weer en een druilerig regentje. Lekker gewandeld dus, dankzij Simba ;) Verder een beetje spelletjes gedaan. Joop is ook nog steeds zoet met zijn Play Station spelletje, hij doet het met heel zijn lijf.
 

Door: ria 8:00 PM
 
Zomer 2003. Ik heb ze heel de zomer van een afstand zien staan, de entreeprijs vond ik te pittig, maar vanmiddag vond ik de foto's van de zandsculpturen . Leuk! Zie ik ze ook nog eens van de andere kant.
 

Door: ria 5:27 PM
 
Een financiële meevaller, laat bij u de kassa rinkelen. Maar ook de kassa van een ander want u weet al precies waar u het aan uit gaat geven! Bewaart u ook een appeltje voor de dorst?! Mijn horoscoop voor vandaag, woeiiii..... zou ik ergens iets gewonnen hebben?
 

Door: ria 10:03 AM

zondag, januari 11, 2004

 
Saaie zondag. OP het strand een stuk tegen de wind in geworsteld en weer teruggewaaid, waarbij Joop nog ondersteboven werd gelopen door Simba. Ze was onderweg naar haar balletje en de weg door Joop was de kortste. Hij lag ineens plat. Verder niks beleefd eigenlijk, misschien komt het nog. Joop is naar de kroeg, darten kijken. Ik ben maar niet meegegaan, want iedereen zit dan toch maar naar dat scherm te loeren.
 

Door: ria 6:56 PM

Ria Zondag 11 Januari 2004 at 5:44 pm | | Standaard | Geen reacties

04-01-2004/10-01-2004

zaterdag, januari 10, 2004

 

Waarom moeten kleine meisjes altijd lang haar hebben? Iedere morgen weer een drama om de speldjes en elastiekjes op zijn plaats te krijgen. Ik heb het natuurlijk ook gedaan, maar ik was ook altijd erg met de schaar in de weer. Ik deed het zelf. Zoals bijna iedereen in die tijd, zelfs mijn eigen haar knipte ik. Pony's, staartjes, bobjes, ik was er druk mee. Tot ze het gepruts van mij zat waren natuurlijk en toen moest het lang worden en bleef het lang. Ik ben een groot voorstander van korte plukken, die lekker om je hoofd vallen. Heerlijk als je in de wind loopt, geen knellende elastieken, trekkende spelden en haarpijn. Je ziet het ventje op de achtergrond denken "gelukkig ben ik een jongen, voor mij geen lang haar". Maar ja een kuif heeft soms ook z'n problemen ;)
 

Door: ria 11:21 PM
 

Hoe raar kan het lopen. Eind 2001, begin 2002 begon ik met chatten, de eerste box waar ik kwam bleef ik hangen, zoals ik al eerder vertelde was dat 3FM. Het was er gezellig en nooit druk, zodat je al gauw iedereen kende. Nicole aka Starshine was er ongeveer gelijk met mij en even later kwam sOezy. De foto is genomen op het strand hier bij de eerste meeting in mei 2002. Hoewel ik eigenlijk nooit meer chat, alleen af en toe op MSN en de dames allebei nog steeds in mijn lijstje staan, zag ik een paar dagen geleden dat sOezy nu ook een weblog heeft. Een goeie reden om ook haar bij mijn linken te zetten. Succes Suus ;)
 

Door: ria 7:28 PM
 

Er heeft weer een aquarel een plaatsje gekregen. Netjes gedaan en fijn dat je de blije kant van je masker genomen hebt Wezli ;) Verder iedereen bedankt voor de steun, bij het niet kwijt raken van mijn pin. Iemand riep "en buig en strek en buig en strek", maar dat mag voorlopig alleen nog maar met het bovenste kootje. Ik zal gewoon geduld moeten hebben, mijn drie weken uitzitten en vooral oppassen dat ik nergens achter blijf haken. We zijn ook weer terug in Scharendijke. Het was vroeg dag vanmorgen, om half zeven klonk er al een "oma?" in het donker en even later was de ander ook wakker. Even na zeven uur zat ik al aan de koffie beneden, zodat de rest even uit kon slapen.
 

Door: ria 3:52 PM

vrijdag, januari 09, 2004

 
Heel de middag in het ziekenhuis geweest. Eerst de foto laten maken en daarna naar de chirurg. Toen ik daar aankwam zat de wachtkamer vol en was hij net weggeroepen voor een spoedgeval. Maar ja, ik dacht, ik blijf......dat ding moet eruit!! Eindelijk na twee uur was ik aan de beurt. Hij bekeek even de foto, alles zat nog goed, wel een beetje verbogen, maar dat kon geen kwaad. "Tot over drie weken, dan mag hij eruit" Erg he!!! Moet ik er nog drie weken mee lopen. En al dat wachten was voor niets. Snel naar huis en onderweg even bij AH in Zierikzee langs. Kant en klaar eten meegenomen en nu zijn we bij Sil. Ze hebben een feestje en wij passen op. De kinderen waren nog op toen we aankwamen dus dat was nog ff gezellig.
 

Door: ria 10:17 PM

donderdag, januari 08, 2004

 

Even als afscheid en om te laten zien hoe goed het er eigenlijk uit ziet. Ik ben tenminste wel tevreden. Het is nog wel dik en omdat ik het gestoten heb is het bij die pin nog wel een beetje pijnlijk, maar als ie er eenmaal uit is kan ik hem iig weer buigen, dat hoop ik tenminste. Morgen is het zover. Eerst een foto laten maken in het ziekenhuis en daarna naar de chirurg, hopelijk zit de wachtkamer niet al te vol. Drukke bedoening altijd.
 

Door: ria 9:37 PM
 
Klik op het plaatje voor een leuke site met allemaal oude liedjes ik heb me er een tijdje mee vermaakt in ieder geval. Je moet toch wat om weer een beetje vrolijk te worden. Bah, rotregen! Van wandelen komt zodoende ook niet veel, gisteren nog wel een rondje gedaan met Joop, maar vandaag blijf ik lekker binnen denk ik. Joop moest vanmorgen al op tijd weg met de taxi, ik ben toen ook vroeg opgestaan en heb eens een beetje gepoetst, gelucht en wierook gebrand, ruikt het weer een beetje fris. De hondedeken ook eens uitgewassen. Gaat toch stinken op den duur. Verder is Joop ook gestopt met roken, tenminste hij doet weer een poging. Hij is er chaggerijnig van, ik heb dus maar liever dat hij een sigaartje opsteekt.
 

Door: ria 12:56 PM

woensdag, januari 07, 2004

 
 Een zeldzame foto, broers en zus op een rij, dat gebeurt niet zo vaak. v.l.n.r. Ruud, Ina (het kleine zusje, de jongste ook) Ed, Joop. Het was een gezellig familiebijeenkomst gisteren op de begrafenis. Veel van de neven en nichten waren er, ooms en tantes. Het idee is geboren om een jaarlijkse neven en nichtendag te organiseren. Wij hebben na afloop met z'n vijven gezellig bij Salud gegeten. mailtje van RuudHoi Ria, Ik roep wel wat maar heb de indruk dat het niet over komt. Ik krijg steeds maar spul waardoor ik het niet echt meer begrijp. Of ik moet een hele waslijst met gegevens invullen (niet echt leuk) of ik moet donor worden (?). Nou ja, bij deze dan: Leuke foto! Groetjes, Ruud
 

Door: ria 11:47 AM

maandag, januari 05, 2004

 
Op 2 januari is tante Krien overleden. Ze is 94 jaar geworden. Ik zag het vanmorgen in de krant. Ik ben zo'n raar mens die altijd naar de overlijdensadvertenties kijkt. Gelukkig maar, want we hebben geen kaart gehad. Ik heb in Zonnemaire 18 jaar naast haar gewoond en het was de tante waar Joop kwam logeren in de vakanties. We hebben zodoende onverwachts een familiereunie morgen. Joop zijn broers en zus komen ook naar de begrafenis. Het was toch altijd een speciale tante, waar ze altijd graag kwamen en veel gelogeerd hebben.
 

Door: ria 7:21 PM
 

Ik ben niet gestopt! Ben het ook niet van plan. Mijn shag inclusief het mooie pakje oranje Rizla is onlosmakelijk verbonden met mij. Waar ik ben is mijn shag. Zelfs als ik ga wandelen, gaat het mee, je weet maar nooit of ik onderweg zin in een sigaretje krijg. Ik koop iedere maand een slof. Soms hou ik over, maar ik kom eigenlijk nooit tekort. Overdag rook ik heel weinig, zeker niet als ik bezig ben met iets, meestal bij de koffie een peukje. Ik vind het lekker en geniet ervan. Ik draai dunne shagjes en rook ze eigenlijk ook maar voor de helft op. Veel sterkte iedereen die een poging waagt om te stoppen, ik vind het wel knap hoor, maar ik ga de kwelling niet aan, ik weet toch dat ik het niet volhou. Wel heb ik ooit eens bovenstaande collage voor Yara gemaakt, omdat het natuurlijk dom is, als je jong bent te beginnen.
 

Door: ria 6:35 AM

zondag, januari 04, 2004

 
Spiegelglad was het hier vannacht. Joop zat op de taxi en was pas een uur of vijf thuis, zodoende kwam er niet veel van trainen. We hebben dus lekker samen gewandeld vanmiddag. We zijn tweeënhalf uur onderweg geweest. Ik heb er stijve billen van, want Joop stapt stevig door. Verder niet veel gedaan, beetje gelezen in het HTML boek, dat gelukkig wel in het nederlands is, ik zie dat de site engels is. Het is stap voor stap, wel handig en je steekt er altijd weer wat van op
 

Door: ria 6:36 PM

Ria Zondag 04 Januari 2004 at 5:45 pm | | Standaard | Geen reacties