Mooie dag

Mijn ontbijtcrackers waren op vanmorgen dus ik fietste toch nog maar even naar Brouwershaven. Bijna bij de winkel zat er eentje naar me te toeteren, ik herkende hem niet, wilde eerst omdraaien, maar ik ging toch maar eerst naar de winkel. 

Op de terugweg zag ik het al, Janny stond naast de auto, ze zouden naar ons toe komen vanmiddag, maar hadden eerst al 40km gefietst en waren toe aan kibbeling. Ik hielp even met opeten.

Het was weer gezellig, lekker gelachten en ook nog een rondje Korteweg met z'n viertjes. Joop had ook al gefietst vanmorgen, dus we hadden onze beweging wel weer gehad voor vandaag, ik nog het minst geloof ik.

Het was een mooie dag.

Ria Dinsdag 31 Mei 2022 at 6:17 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags:

Kwijt en terecht

Nou dat was nog wat met dat pakje, dat was gewoon kwijt. Gelukkig belde Joop eerst of het daar wel was, nog nergens, maar dat kon nog komen. Bellen over en weer, eindelijk was het dan terecht met een heel verkeerd adres, alleen de naam was goed, bleek de postcode verkeerd. Nu ja het is boven water maar wel heen en weer naar BoZ gereden.

De klimop op de schutting geknipt, verder niet zoveel geloof ik maar ik ben er wel moe van. 

Ook nog een tekening verkocht, dat is erg leuk natuurlijk. Ik heb net nieuwe plastic hoezen gekocht, in alle afmetingen, waarin ik ze bewaar, die gaan per 50st, dus dat komt goed van pas.

Goudsbloemen. Ik vroeg aan Rita van welke bloemen de krans van Joop gemaakt  was. 'Marigold' antwoordde ze en dat zijn goudsbloemen, maar wel dubbele of zo denk ik. Hij hangt nog mooi te drogen, valt nog niet uit.

Ik heb aan Joop gevraagd om een verslagje te typen van wat Rabin en Rita aan het doen zijn en waar en misschien eventuele toekomstplannen. Hij heeft nog geen tijd gehad.

Ria Maandag 30 Mei 2022 at 8:09 pm | | Standaard | Vier reacties

Vragen

Het was somber vandaaag, maar aan het eind van de middag kwam de zon er toch door. 

Mir bracht de fiets terug, zodat Joop morgen ook weer eens een rondje kan fietsen, want vanmorgen tijdens het wandelen begon zijn voet ook weer op te spelen, fietsen is toch beter blijkbaar, wat Joop betreft.

Verder verdiepten we ons eens in Spotify. Ik heb al een tijd een account maar deed er eigenlijk niets mee, als er muziek moest komen deden we de radio aan. Joop ergert zich vaak aan het geklets tussendoor, dus ja. 

Toen Sil hier laatst was had ze een mooi boxje en zette een gezellig achtergrondmuziekje aan. Leuk boxje dat kan je overal neerleggen en een playlist aanzetten. Simpel zat. Maar nu komt het. Er is nog steeds reclame en als je dat weg wilt hebben moet je een premium account nemen (dat heeft sil ook). Ook nog eenvoudig. Maar wat nu als Joop een playlist af wil spelen via zijn telefoon en ik even later via mijn telefoon en ik heb alleen een premium account?

Even later toen Mir er was en we het erover hadden vertelde zij dat de geluidssterkte nogal eens wisselt bij de verschillende nummers. Zij maakt er ook weinig gebruik van dus had ook geen antwoord op onze vragen.

Nou we hebben weer iets te doen, boxje komt hopelijk zo, want een ander pakje werd niet bezorgd gisteren. We waren zogenaamd niet thuis terwijl we dat wel waren, of we het pakje morgen na drie uur maar in Bergen op Zoom af willen halen... dan is heen en weer ongeveer 100 km, wat zouden jullie doen?

Ria Zondag 29 Mei 2022 at 7:27 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Vreemde vogels

Kijk daar zijn we alweer! Vanmorgen vroeg om kwart over zeven alweer onderweg. We waren vroeg op en na de thee vonden we het best weer tijd voor een rondje. 

De fiets van Joop is nog bij Mir, daar heeft hij ook nog geen zin in, dus we lopen samen, dat is ook goed. Twee rondjes zoals ik altijd doe. Het waait ook nog steeds behoorlijk hard.

De koekoek begeleidt ons daarbij en ineens vond ik het gek. Een koekoek komt uit het ei in een vreemd nest bij vogels die anders piepen, hoe weet hij dan dat hij 'koekoek' moet roepen?

Een Chinees die door Nederlanders wordt geadopteerd na zijn geboorte, gaat ook gewoon Nederlands praten. Of zie ik iets over het hoofd?

Ria Zaterdag 28 Mei 2022 at 6:30 pm | | Standaard | Vijf reacties

Bekomen

Op twee van die heerlijke doeken na heeft Joop verder niets meegebracht, dus de koffer was aanmerkelijk leger dan op de heenreis. 

Vandaag wandelden we vooral samen, dat vertelt makkelijk en frisse polderwind is goed voor vermoeide hoofden.

Joop was al bij de kapper vandaag en als ik de foto's zo zie wordt het voor mij ook weer eens tijd.

Een beetje gekleurd en gewinkeld, verder niets.

Ria Vrijdag 27 Mei 2022 at 7:07 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: ,

Back home

Toch maar even naar Goes gereden aan het eind van de middag want de bussen reden ook nog zondagsdienst vandaag. De reis van Joop was voorspoedig verlopen , behalve een uurtje vertraging op Schiphol en dat was nog zijn eigen schuld ook, waardoor hij de trein verliep. 

Eenmaal thuis heb ik ook de sjaaltjes even omgehangen, ze zijn leuk! Maar wat ik het leukste vind is de bloemenkrans. 

Gewoon echte Nepaleese blommetjes.

 

Zou ik dat nu een beetje goed kunnen houden? Donker en droog misschien...

Met Joop is alles goed hoor, hij heeft nieuwe zomerkleren gekocht :-)

Ria Donderdag 26 Mei 2022 at 9:43 pm | | Standaard | Negen reacties

Hup Feyenoord!

Een stormachtig dagje wat het weer betreft tenminste, verder gebeurde er weinig.

Twee korte rondjes en tussendoor gekleurd.

Joop vliegt op het ogenblik van Kathmandu naar Doha, daar landt hij om negen uur en morgenochtend om acht uur pas weer verder naar Schiphol waar hij dan om twee uur landt als alles goed gaat. 

Geen idee of hij op zijn tussenstop naar het voetbal kan kijken, dat zou wel leuk zijn natuurlijk. Hij heeft wel een hotelkamer, zodat hij ook nog even kan slapen.

Vanavond bedacht ik ineens dat het morgen hemelvaartsdag is en het dan best een druk zou kunnen zijn in de winkel. Ik ben toen gelijk maar in de auto gestapt, het kan maar binnen zijn en dat is het nu.

Fijne wedstrijd als iemand het nog voor die tijd leest, het zou leuk zijn als ze/we winnen! Ik ben fan!

Ria Woensdag 25 Mei 2022 at 7:39 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , ,

Afscheid en zo

Joop nam uitgebreid afscheid vandaag van de vrienden in Pokhara. Hij kreeg een krans omgehangen en de nodige sjaaltjes, er werden veel foto's gemaakt waarvan de meneer rechts op de foto geloof ik wel wat melig werd, of hij was gewoon jaloers op de krans van Joop, dat kan ook natuurlijk.

Joop kon nog uitgebreid met Rabin praten, dus dat was wel heel leuk, maar daarover zal hij zelf vast nog wel iets willen vertellen.

Mooie wolkenluchten vandaag, vanmiddag wandelde ik weer eens naar Brouw om vis.

Vlaskeuring op lengte denk ik, hoe langer hoe beter en het bloeide vandaag voor het eerst! Er zijn zo drie percelen in de buurt. Vlas is in hoorde ik van Freek.

De vis was heerlijk, zachtjes gesmoord in de boter, daar hoeven geen enge sausjes overheen, peetjes erbij en klaar. Ik snap eigenlijk niet wat ik zit te zeuren over dat eten hoor als ik dit nu weer zie. Zo klaar en erg lekker.

Ria Dinsdag 24 Mei 2022 at 6:39 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Jeetje Mina

Dat was me het nachtje wel, ik sliep om half vier nog niet en daarna alleen nog een paar hazeslaapjes. Te weinig gegeten stokbroodje kaas en huzarensalade, te weinig dus en voor het naar bed gaan nog maar een paar plakken kaas oh en eieren die er nog lagen, dus zo weinig was het eigenlijk ook weer niet, maar ik had vreselijk het zuur.

Vandaag niet veel gegeten want nog steeds last, wel een halve maagbeschermer van Joop ingenomen. Af en toe een cracker met een kop thee. Nou hopelijk vannacht geen last.

Joop gaat morgen terugvliegen naar Kathmandu, daar ziet hij dan Rabin nog.

De laatste twee dagen alleen maar gekleurd, dat is dit geworden, ik denk dat het Jeetje & Mina zijn. Misschien is hij ook nog niet klaar, daar ben ik nog niet uit.

Ria Maandag 23 Mei 2022 at 7:16 pm | | Standaard | Negen reacties

Moe en versleten

De campanula bloeit, elk jaar weer prachtig.

En de schapebloemetjes ook mooi.

Kamillie op bezoek. Ik vind vaak de simpelste bloemetjes het mooist.

De eerste klaproos bloeit ook, daar krijg ik er nog wel veel meer van als alles goed blijft gaan.

Ik ben een beetje moe, Joop is versleten zegt hij, het wordt tijd dat er een eind komt aan alle gedoe.

We zijn het niet gewend.

Ria Zondag 22 Mei 2022 at 6:18 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags:

Vis en meer

Joop ging niet voor niets naar Anapurna en zag vanmorgen de zonsopkomst over de Himalaya, met de beroemde Fishtail natuurlijk.

Daarna ging hij weer met de bus terug naar het hotel in Pokhara.

De bus rijdt dan over zulke 'wegen', vol kuilen en scherpe bochten, dit is een tamelijk vlak stukje en sommige toeristen vinden het dan soms verstandiger om uit te stappen... terwijl de lokale bevolking toch aardig op het gemak op zijn stoel zit.

Ik wandelde vooral want daar was het weer voor en deed wat boodschappen op Scharendijke waar het overgrote deel van de nummerborden weer zwartwit gekleurd is, de rust is nu voorgoed voorbij, volgende week Hemelvaart.

Na een paar dagen alleen maar yoghurt, crackers kaas, sla, eieren en fruit, was ik nu toch wel weer toe aan in elk geval een goede maaltijd en toen ik de bakken postelein zag staan wist ik het. Heerlijk en sentiment want mijn vader had het ook altijd in zijn tuintje. Net als spinazie vindt Joop dit ook niet zo lekker. Wel weer eieren erbij maar die vind ik ook lekker. Ik heb nog geen stukje vlees gehad deze vakantie, wel vis.

Ria Zaterdag 21 Mei 2022 at 6:20 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , ,

Met de bus

Hier gebeurde niet zoveel, van foto's maken kwam ook al niets want rotweer vanmiddag.

Joop zijn dag was iets spannender, hij nam de lokale bus naar Anapurna. Niet zo heel ver, maar een avontuur op zich zei hij, veel mensen die dit niet kennen stappen uit.

 Zijn bed voor de komende nacht in de eco lodge.

Zo is het uitzicht nu, het is nog niet helder.

Hopelijk morgen zoiets.

En dan weer met de bus terug.

Ria Vrijdag 20 Mei 2022 at 5:26 pm | | Standaard | Zeven reacties

Snel

Het bootje staat in de verf en inmiddels zijn ze alweer met de volgende begonnen, ze gaan zeker niet zo lang mee.

Ik was vanmorgen op het Gemeentehuis voor mijn nieuwe rijbewijs, online een afspraak gemaakt, 11 uur moest ik er zijn. Loopt u maar door hoor, want ik was een kwartier te vroeg. Mijn naam was nergens te vinden, 'dan heeft u zeker niet op bevestigen gedrukt', natuurlijk krijg je zelf de schuld. Er was verder niemand dus ik was aan de beurt en volgende week is het al klaar.

Dat is snel zei ik, want overal staat dat je er op tijd mee moet beginnen, het kan maaanden duren. Nou dan heeft u niet goed gelezen hoor (weeral eigen schuld), dat verschilt per gemeente. Ik heb maar niets meer gezegd en €41 armer stapte ik weer naar buiten. Nu ben ik wel anderhalve maand te vroeg, dat moet ik dan over vijf jaar ook weer eerder, kassa!

Behoorlijk wat buien vandaag, maar vanmiddag toch een rondje met het hondje. Voor de rest lekker gekleurd.

Het weer in Nepal lijkt ook iets helderder te worden, zodat Joop toch nog naar Annapurna Ecovillage Resort kan om van het mooie uitzicht te genieten. 

Ria Donderdag 19 Mei 2022 at 6:48 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Kleurrijk

Het bootje vordert gestaag en krijgt een mooie blauwe kleur.

Gelukkig niet meer zo heet vandaag met een fris windje. Vanmorgen al vroeg en vanmiddag wat later een rondje, tussendoor maakte ik de tekening klaar waar ik een paar dagen terug aan begonnen was, dat moet dan even achter elkaar.

Ik vind hem goed gelukt het hoeft ook niet precies te lijken. 

Ik heb al een lijst besteld, dan kan hij ergens hangen. Die jas heeft hij tot op de draad versleten, op het laatst ging ik er niet meer naast lopen als hij die aan had ;-)

Ria Woensdag 18 Mei 2022 at 6:29 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Over de helft

De foto is al van eergisteravond, toen ik nog een avondrondje deed. Mooie lichtgroene lentebomen in de avondzon.

Het was vooral erg warm vandaag. Vanmorgen ging het nog en heb ik de tuin gevogen en omdat het heerlijk geregend had kon ik zo alle mosjes vantussen te tegels trekken. De boel is er van opgeknapt. Ook plantte ik de Oostindische kers in grotere potten. Er zitten rupsjes in, koolwitjes blijkbaar ik heb even gegoogeld, die vinden Oostindische kers nog lekkerder dan kool. Nou en wie weet vinden de koolmeesjes ze ook wel lekker, of hun jongen.

Deze is van gisteren, morgenochtend eens kijjken of ze al open zijn.

Vanmorgen even gebeld met Joop via de app, hij had mij al gebeld toen ik aan het vegen was. Afgelopen nacht flink aan de diarree geweest en omdat hij wegens zijn medicijngebruik niet zomaar naar de gewone dokter wilde kwam via Hari (zijn vriend) een ziekenhuisdokter. Die heeft hem onderzocht, mineralen gegeven en veel drinken natuurlijk, nu ja er leek niets verontrustends aan de hand. En vandaag gaat het eten gewoon goed, nu maar hopen dat het binnen blijft.

Hij is nog wel even bij het bootje wezen kijken. Het gaat niet hard maar de bodem zit erin en de naden worden gedicht met teer.

Ria Dinsdag 17 Mei 2022 at 5:38 pm | | Standaard | Twee reacties

Water!

In Nepal is Buddha jarig vandaag, er valt daar nogal eens wat te vieren maar Joop heeft er weinig van gemerkt. Er was onweer en regen  en hij wandelde weer langs het meer. Het bootje heeft ondertussen een plankje meer, nu de bodem nog en de banken. Ze worden gebruikt voor het vervoer van toeristen.

Hij is verhuisd binnen het hotel en zit nu op de bovenste verdieping, de reden daarvoor zijn groepen Indieërs. Vandaag komt er weer een groep en die mensen maken blijkbaar nogal veel kabaal ook 's nachts. Ze praten heel hard en slaan met de deuren, zegt Joop, dat is dan weer minder.

Het uitzicht gaat er wel op vooruit, de verlichting verderop is van een tempelcomplex .

Ik vroeg of dat groepje met de scooters onderin hangjongeren waren, maar daar zijn twee watertappunten, daar komen de hele dag mensen drinkwater halen in grote flessen van 10ltr, maar er komt niet veel uit de kraan dus het duurt lang. Het hotelwater is blijkbaar wel drinkbaar, maar Joop koopt flessen.

Hier ook regen vandaag. Heerlijk! Wel veel wind, maar lekker wandelweer!

Ria Maandag 16 Mei 2022 at 6:34 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Pet

Het hotel van Joop is vlakbij het Fewa meer met de vele gekleurde bootjes, die daar ook gemaakt worden.

Er is een boulevard van ongeveer 2km waar hij elke dag loopt. Het is er erg warm en benauwd.

Kijk eens wat een mooie rotan stoelen :-)

Hier is het ook erg warm maar binnen blijft het heerlijk koel met de gordijnen dicht, dat scheelt een hoop. Ik heb ook zowat niet buiten gezeten en heb lekker zitten kleuren. Ik denk dat een paar dagen geleden mijn hoofd wat verbrand is, dat is nog steeds erg gevoelig. In het vervolg maar een pet op.

Ria Zondag 15 Mei 2022 at 6:24 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Drinken en eten

Gisteravond kwam Silvia gezellig aanwaaien. Ze had een mooie fles wijn gekregen en vond het leuk om die samen met mij op te drinken, dat vond ik ook! De wijn was heerlijk en we hadden eens een één op één avondje, dat gebeurt zelden. Vanmorgen wandelden we al vroeg naar Brouwershaven waar we koffie dronken en vanmiddag reed ze weer naar huis, want morgen weer werken.

Joop had vanavond een afscheidsdiner met Humraj en zijn vrouw, Hari Bhujel en zijn vrouw, Rita, haar nichtje en de kinderen van Hari. Alles was goed verlopen en ze hadden lol gehad, dat is belangrijk!

Joop was er moe van en was toe aan een borrel, dus die ligt al te slapen denk ik. Ik ben ook een beetje laat. Lekker gekleurd vanmiddag, het gaat weer geloof ik, een beginnetje gemaakt met iets dat ik al lang van plan ben. Zo zijn er nog wel een paar, maar dat komt later.

Ria Zaterdag 14 Mei 2022 at 6:45 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Wind en wolken

Heerlijk helder weer vandaag met mooie wolkenluchten.

Vanmiddag wandelde ik naar Brouwershaven, ik doe nu ik alleen ben maar niet veel boodschappen teglijk, alleen dat wat ik nodig heb zo om de twee dagen en de Spar heeft ook alles.

Veel wind met op de terugwg windje mee.

Verder viel er niet veel te beleven.

Met Joop gaat het goed, daar viel vandaag ook weinig te beleven i.v.m. de verkiezingen, er was zelfs weinig verkeer. Je zou toch denken dat ze dan juist naar de stembus moeten, maar dat zal daar vast wel anders gaan dan hier.

Ria Vrijdag 13 Mei 2022 at 5:22 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , ,

Anders

Vanmiddag kwamen Janny en Freek op de koffie. Ik deed nog even een boodschap en toen ik terugkwam zaten ze er al, dat was best gezellig thuiskomen zo.

We hadden een leuke middag en hoe vaak ik al niet geroepen heb dat het zo fijn is dat de boom weg is, echt een heerlijkheid!  We wandelden een rondje, hadden heel wat te bepraten en dronken een wijntje.

Verder bestelde ik gordijnen voor de ramen waar nog geen gordijnen hangen, want dat lijkt ons toch wel knus komende winter, de kleur zocht ik gisteren al uit en vanmorgen werd de boel opgemeten. 

Kleuren komt overdag nog niet veel van maar ik doe elke avond zowat een kleintje op A5 formaat (dat is een half a4tje). Avonden vind ik lastig, hoewel ik 's avonds vaak alleen boven zit en Joop beneden is dat toch allemaal anders nu.

Ria Donderdag 12 Mei 2022 at 7:15 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: ,

Op stap

Hier troffen Rita en haar oma elkaar, oma was waarschijnlijk toch zelf gekomen, dat begrijp ik niet helemaal, maar om nu alles in de app te gaan vragen is ook zo'n gedoe. De appjes van Joop staan vol met fouten van de auto aanvulling, maar meestal begrijp ik wel wat hij bedoelt.

De moeder van Humraj, ze is 74 net zo oud als ik.

Het hotel waar Joop verblijft. Zijn kamer is links op de derde verdieping.

Ik was vanmiddag in Zierikzee, ik dacht daar een rondje te wandelen en tegelijkertijd pasfoto's voor mijn rijbewijs te laten maken, dat is gelukt. Dat wandelen kwam weinig van terecht, ik kwam steeds bekenden tegen.

Toen ben ik maar geland op het terras van de Banjaard voor lekkere garnalencroquetten.

Bij de tafel naast mij was een familiereunie, ze gingen blijkbaar iemand uitstrooien, mensen kwamen aan en de ene omhelzing was nog inniger dan de andere, leuk om naar te kijken onder het eten.

Ria Woensdag 11 Mei 2022 at 4:38 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Meeting

Joop is in Pokhara gearriveerd en Rita kwam met de bus. Ze heeft haar spuletjes al in ontvangst genomen en Joop vergat natuurlijk daar een foto van te maken. Ze was er heel blij mee.

Ze blijft een paar dagen maar gaat ook nog naar haar oma waar ze moet stemmen voor de gemeenteverkiezingen. Aanstaande vrijdag gaan ze uit eten. Rabin kan niet komen die ziet hij misschien de 24 ste als hij weer terug is in Kathmandu.

Foto's gemaakt op de hotelkamer van Joop.

Joop ging gisteren vier kilometer wandelen bij 34 graden, dat was niet zo'n goed idee vond hij zelf ook wel, hij heeft daarna een kwartier onder de koude douche gestaan....

Ik deed wat klusjes vandaag en was even in het tuincentrum, ik heb het gewoon druk en kan niet de rust vinden om te gaan zitten kleuren. Hopelijk komt dat nog, want dat denk ik dan altijd te gaan doen als Joop weg is, dan hoeft er niets en ga ik alleen maar zitten kleuren neem ik me voor en als het dan eenmaal zover is ben ik alleen maar heen en weer aan het lopen.

Ria Dinsdag 10 Mei 2022 at 6:52 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: ,

Alleen

Het was een heerlijke morgen en ik wandelde een ochtendrondje met Paule, zijn vaste uitlaatster komt pas half mei weer terug, dus als ik zin heb ga ik, dat lukt meestal wel.

Het is prachtig overal en heerlijk rustig.

Daarna schilderde ik wat, gewoon schilderwerk, dat is mijn klusje, maar dat valt nog niet mee. Het was de eerste poging en als het zo bekijk komen er nog wel twee... of misschien moet ik daarna gewoon een echte schilder inschakelen.

Vanmiddag (weeral) naar Brouwershaven gefietst, voor wandelen was het te warm vond ik.

Alleen eten vind ik niets, ik neem er ook niet de tijd voor. Ik bracht een pistoletje mee, daar smeerde ik het restant blauwe kaas op van gisteren en ik maakte een bak sla met avocado en tomaten en dat at ik net allemaal achter de pc op terwijl ik ondertussen nog iets met foto's deed. Als ik daarmee aan tafel ga zitten of buiten dan zit je daar met je sla en je brood, dat vind ik niks.

Ria Maandag 09 Mei 2022 at 5:12 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , ,

Contact

Eerst naar Brouwershaven gewandeld om een paar boodschappen, toch wel fijn dat tegenwoordig de winkels ook op zondag open zijn, we staan er al niet meer bij stil eigenlijk.

Een prachtige dag! Volop zon, helder en een stevige bries.

Heel veel bloemen onderweg.

Dijken vol, echt prachtig.

Ik at een croissantje op een bankje, de meeuw had het maar wat graag van me afgepakt, ik ben gewoon maar weggelopen hij kwam steeds dichter naar me toe.

Vanmiddag gezellig een wijntje met Mir, ze kwam op de fiets. Met Sil appte ik even vanmorgen en verder af en toe met Joop, hij had een busreis naar Sauraha Wildlife Camp die nogal tegenzat wegens files onderweg. Hij blijft daar twee nachtjes.

Joop at momo's

Ik had een vissoepje met stokbrood en kaas.

Ria Zondag 08 Mei 2022 at 6:43 pm | | Standaard | Vier reacties

Blij

Vanmorgen al vroeg op de fiets naar Scharendijke, hoe vroeger hoe beter want dan is er nog zo goed als geen wind. De polder is prachtig met al het bloeiende fluitekruid, weinig koolzaad hier in de bermen, alles is wit.

De nieuw aangeplantte bomen worden nu van verre ook beter zichtbaar, zo onstaan er toch weer wegen met mooie bomenrijen.

Toen ik wakker werd was Joop goed aangekomen in Kathmandu, alles was keurig volgens plan verlopen. Vandaag had hij ook heel veel gelopen dus ik denk dat hij al uitgeteld onder de pannen is. Zo'n reis gaat toch ook niet in je kouwe kleren zitten.

Vanmiddag kreeg ik bezoek en verkocht een tekening met lijst en passe partout en kreeg net een appje dat hij hangt en dat ze er blij mee is! Dat is fijn! Dan ben ik ook blij.

Daarna wandelde ik nog een rondje met het hondje en kookte ik een lekker potje asperges voor mezelf (die lust Joop ook niet) en nu ben ik er ook versleten van hoor.

Ria Zaterdag 07 Mei 2022 at 7:02 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: ,

Onderweg

Oh ja die lampjes zou ik ook nog weghalen en op het laatste moment deden we dat nog. Ze deden het al een jaar of twee niet meer. In elk huishouden zijn er wel van die dingen waarvan je zegt 'dat komt nog weleens', zoals boorgaatjes in het plafond omdat iets er niet meer zit, of weer andere gaatjes in tegels en gaatjes in potten en lampjes die het niet meer doen, of het mandje van je fiets dat je elke keer verliest omdat het schroefje weg is. Nou zulke dingen hebben wij nu dus niet meer, oh ja nog eentje, maar dat doe ik.

We waren ook veel te vroeg op natuurlijk en eindelijk konden we naar de bus. Een jas heeft hij niet mee, het is daar warm en in de bus en de trein heb je ook geen jas nodig, dan heb je maar meer last dan gemak van je jas. Een paraplu dan weer wel, zo'n kleintje. Zie je dat geniepige lachje, eindelijk is het zover ;-)

Ik kreep appjes, Goes, Rotterdam, Schiphol met het vliegtuig erbij en nu hangt hij ergens. Heleen kijkt af en toe waar, zij vindt dat leuk.

Nadat Joop in de bus was gestapt stapte ik op de fiets, er moest een pakje retour op Dreischor en ik wilde verse groente, want ik heb me voorgenomen nu eens goed voor mezelf te zorgen deze vakantie. 

Er hing al een was en er draaide er nog eentje, daar was ik daarna weer druk mee en ik had honger en zat om half vijf al te eten

Ria Vrijdag 06 Mei 2022 at 5:51 pm | | Standaard | Elf reacties

Klaar!

Alle dingen die nog moesten gebeuren zijn gedaan. Joop laat de boel altijd keurig achter en op onverwachte dingen kun je je nu eenmaal niet voorbereiden.

De tv begint nu alweer raar te doen, een paar dagen geleden toen Joop even de laptop ophaalde begon het al, ik zat erbij en ineens was het scherm blauw, ik heb maar gewacht tot hij weer thuis was en dan is het ook zo weer goed. Vanavond ging hij niet aan, gewoon zomaar, nu ja ik weet nu ook hoe ik 'het kastje' moet resetten.

De tv en ik alleen thuis geeft altijd spanning, ik ben benieuwd hoe lang ik beeld heb, al hoef ik ook niet zo nodig te kijken hoor en het kan altijd ook nog op de pc tegenwoordig.

Op de bovenste foto de ochtendmeidoorn toen ik een rondje met het hondje deed. Hierboven vanmiddag met een zonnetje erbij een wat langer rondje, het was best nog fris. Jammer genoeg geen geur erbij want heel de polder ruikt heerlijk naar fluitekruid en meidoorn.

Miriam kwam vanmiddag Joop zijn fiets ophalen, ze is aan het sparen voor een elektrische en mag tijdens de vakantie die van Joop gebruiken, als dat nu maar weer goed afloopt.

Het vertrek is morgenochtend om half elf, dan stapt hij op de bus naar Goes en daar op de trein naar Schiphol, alleen handbagage op wieltjes reist natuurlijk best makkelijk en het is onzin heen en weer naar Goes te gaan rijden. Wordt vervolgd!

Ria Donderdag 05 Mei 2022 at 6:52 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: ,

Wachten

Rond 1990 bouwden we ons huis, dus ik denk dat het bankje er zeker zo ongeveer vijf jaar later wel was en het mankeert nog niets. Een fijn bankje, ik dacht er alleen hier geen plaats voor te hebben. De stoep was toen ook nog niet bestraat, het was nog een rommeltje en Miriam wilde het wel hebben, zodoende verhuisde het naar Haamstede. 

Eergisteren kreeg ik een appje of dat bankje nog speciaal was of zo, ze wilde het verkopen. Ho ho ho, dacht ik toen gelijk want ik liep al een paar weken aan een bankje te denken voor die plek. Zodoende is het bankje weer thuis, ik kreeg het voor moederdag alvast, dan hoeft ze daar ook niet meer over na te denken ;-)

Nou we zijn behoorlijk aan het wachten. Vanmiddag samen om een ijsje en een paar boodschappen gefietst, het was nog behoorlijk koud, maar zo was Joop in elk geval ook nog even buiten, alleen van zo'n ijsje word je ook niet bepaald warm. 

Hij is inmiddels ingecheckt en nog iets, er komt geen balie meer aan te pas blijkbaar, dat scheelt drukte.

Van der Krieke deed sam sam wat de rekening betreft dat is fijn!

Rabin en Rita doen hun best hem ergens te ontmoeten maar dat gaat nog niet eenvoudig zijn. Rabin gaat juist vrijdag weer naar zijn werk en Rita zit al op de Universiteit in Dharan en dat is een flink stuk van Kathmandu verwijderd.

Er komen wel verkiezingen 15 mei en waarschijnlijk hebben ze dan een paar dagen vrij. Dat zou leuk zijn. Joop heeft ook al gezegd dat het waarschijnlijk de laatste keer is dat hij daar is.

Ria Woensdag 04 Mei 2022 at 6:35 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Voorbereidingen

Geen oog dicht gedaan afgelopen nacht. Ik was op facebook een inzameling begonnen voor de laptop van Rita want het overzetten van Windows in het engels gaf nog weleens problemen wegens te weinig geheugen en omdat we zeker wilden zijn dat we toch iets hadden kocht Joop een tweedehands en haalde die gisteravond nog op in Zeeuws Vlaanderen, een gejakker natuurlijk.

En dan gedoe hoe ik dat moest doen, je maakt je toch onnodig druk. Dat geld is ruimschoots opgehaald en als van der Krieke nu ook een duit in het zakje doet blijft er over, want Windows overzetten kost standaard €75 en dat was nu al drie keer gebeurd (1x mislukt bij de onze, 1x fout want nederlands dus moest overnieuw en 1x de 'nieuwe'). Morgen horen we dat want de baas was er vanmiddag niet. Als er geld overblijft gaat dat mee, er is vast nog wel iets nodig, dat horen jullie dan vanzelf.

Dit gaat er mee. Links de rode laptop van gisteravond waar ook inmiddels Windows engels op zit, rechts de laptop die we kregen van iemand op Scharendijke, ook gebruiksklaar. Twee telefoons en een tablet van ons. Hoe ze dat verdelen moeten ze zelf maar zien. Misschien de ouders ook een telefoon, we horen het wel.

Namens Rita en ook Joop natuurlijk, alle goede gevers super bedankt voor de bijdrage! 

De rolkoffer staat inmiddels beneden, daar gaat alles is, alleen handbagage gaat er mee.

 

Ria Dinsdag 03 Mei 2022 at 7:10 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Genieten!

Soms als er iemand overleden is kan je tegenwoordig de kerkdienst online bijwonen en heel af en toe als het een bekende was doe ik dat dan weleens.  Het was mooi, dappere mensen die toespraken hielden en een leuke dorpsdomineese

Ik heb niets met kerk en bijbels, dat mag bekend zijn, maar het thema kwam steeds terug en dat was mooi, want dan blijft het hangen, dat deed ze goed die dominee.

En nu als ik eens somber ben dan moet ik daaraan denken.

Dus eet je brood met vreugde, drink met een vrolijk hart je wijn. God ziet alles wat je doet allang met welbehagen aan. Draag altijd vrolijke kleren, kies een feestelijke geur.  Geniet van het leven met de vrouw die je bemint. Geniet op alle dagen van je leven, die God je heeft gegeven. 

En in dat kleine stukje staan dan alweer dingen die me tegenstaan natuurlijk, ik ga er niet eens over beginnen en je kunt ook niet elke dag maar met volle teugen aan het genieten zijn, tegenwoordig is het bijna verplicht. Genieten hè, wordt er geroepen als de zon schijnt. Of geniet ervan, als je ergens naar toe gaat. Of vergeet niet te genieten! Ik zou niet eens weten hoe het moet, het gebeurt of anders maar niet.

Dat van dat brood en die wijn en vrolijke kleuren, dat staat me aan, maar dat was vast ook al bekend.

En het is dan ook weer leuk dat ik tegelijkertijd even aan de overleden persoon denk.

 

Ria Maandag 02 Mei 2022 at 6:57 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Z'ondag

Niet veel zin om te wandelen vanmorgen, maar ja als je dan weet dat er iemand misschien wel zit te wachten ga je toch natuurlijk en ik ging lekker op de fiets.

Vanmiddag nog een rondje , maar ik had niet mijn dag, nieuwe maan zag ik gisteren, die wil ook nog weleens een stempel drukken. Ik zag wat vogeltjes en ze floten er lustig op los. Toen ik mijn vogelappje aan wilde zetten om te zien wie daar zo mooi floot stopte hij ( de vogel) ermee.

De foto is niet scherp, maar hij zit zo mooi open en bloot.

Ria Zondag 01 Mei 2022 at 6:55 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: ,