Kiek

Je moet toch zeker als je wat ouder wordt met je tijd mee blijven gaan vindt Joop en er was een aanbieding, bij Zeelandnet en onze oude tv was daarvoor niet geschikt, afijn... genoeg smoezen. En nu hebben we dus een nieuw ding.

Verder maakten we ons niet druk. Klein rondje gewandeld en daarna een lekkere kluif van de vleesboerderij.

Oh ja en ik viste naar alg in de vijver, een kruiwagen vol, iemand moet het toch doen.

Ria Zaterdag 31 Mei 2014 at 7:13 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Drük

Zoek de verschillen.

Eerst een tijdje in de tuin zoet geweest vanmorgen. Ik durf niet te zeggen 'heermoesvrij', maar als het nu de moed niet opgeeft..... dan weet ik het niet meer.

Maar ja ik weet en snap wel meer niet.

Al met al was het best al laat toen ik ging wandelen dus ik besloot ons dorp eens te doorkruisen, daar is het nog het minst druuk. Overal fietsers en auto's en bovenop de dijk vooral veeel honden.

Nee dan het dorp, daar waken de poezen.

We hebben ook een heuse heermoespoes...

Volgende week nog zo'n weekend, of het blijft tussendoor gewoon zo druuk en dan daarna mag het wel weer iets minder van mij, maar ja, ik heb natuurlijk niets te mogen willen.

Ria Vrijdag 30 Mei 2014 at 6:30 pm | | Standaard | Tien reacties

Gatenkaas

"Wat is dit" vroeg Hanny gisteren toen ze naar de slootkant liep. Dat is Malva zei ik, want die weet ik. Ik vind ze ook mooi en ben trots dat ze bij mij willen bloeien. Kaasjeskruid dus.

Vanmiddag kwam ik ze ook in de polder tegen, iets lichter dan bij mij

Bij mij zitten ze vol gaten zie ik nu, in de polder ook wel, maar iets minder erg.

Er vloog een bij bij

En dit is denk ik een Wikkesoort.

Lekker gewandeld en daarna nog een stapeltje heermoes verzameld.

Ria Donderdag 29 Mei 2014 at 6:55 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , ,

Klessebessen

Omdat hij gisteren ook al niets gedaan had kroop Joop vanmorgen eerst maar weer eens onder de vloer voor het vervangen en omhoog brengen van de leidingen, hij doet het langzaamaan. We wonen hier nu ongeveer 25 jaar en voordat de cv leidingen lekkages beginnen te vertonen vervangt hij ze. Een groot deel is vorig jaar al gebeurd maar nu moet er nog een deel en alles in koper, gesoldeerd en wel, zonder koppelingen. Ik ben er dan om alles aan te geven en om in de gaten te houden of er nog leven is.

Vanmiddag wandelde ik mijn rondje met Hanny en Gosse, Joop bleef thuis om bij te komen van het gekruip. Donker weer, maar wel droog vandaag, heerlijk wandelweer dus!

Hanny had haar schaartje meegenomen zodat we wel even op het bankje van eergisteren uit konden rusten.

En vanavond aten we met z'n allen een hapje in Salud. Ina was ook nog mee, want die was ook in de buurt, dus een gezellige boel. Eten, drinken en kletsen, niets vervelends aan.

Ria Woensdag 28 Mei 2014 at 9:24 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Nat

Eerst weer een tijdje gevlochten vanmorgen. Het groeit al aardig dicht bij de schutting waar ooit het trapje stond. Ik ben erg blij met mijn aktie van een maand geleden om de boel op te hogen en de wingerd weer de kans te geven flink omhoog te klimmen en ik help hem daarbij af en toe een handje.

Alles wel in de regen want die is niet gestopt vandaag. De boel staat er lekker fris bij, de rozen doen het prima dit jaar en klauteren ook daar mooi naar boven.

Verder ben ik weer maar begonnen met Candy Crush, een mens moet toch wat, en wat foto's gemaakt.

Van de regendruppels.

En alles..

wat je daarbij verder nog tegenkomt.

Ria Dinsdag 27 Mei 2014 at 7:12 pm | | Standaard | Zestien reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Knipperdeknip

Een beetje donker weer vandaag, dus tijd om de buxussen te knippen, anders worden ze bruin. Nu heb ik er maar twee, dus dat was niet zoveel werk...

... maar ja, als je dan toch eenmaal aan het knippen bent...  dus ging ik verder met de klimop rond het terras en was lekker weer een ochtendje zoet.

Na de thee een rondje door de polder. Heerlijk wandelweer en we kwamen dit witje tegen onderweg.

Daarna nog even naar het tuincentrum, ik ben mijn schepje al weken kwijt en zonder ben ik helemaal gehandicapt, ook mijn snoeischaar was aan vervanging toe, dus deed ik die mezelf maar eens cadeau.

Bij mij zal het niet zover komen hoor dat de stekels tussen de stoelen door groeien.

Ria Maandag 26 Mei 2014 at 7:03 pm | | Standaard | Zeven reacties

Gezondheid!

Op de dag des heren begon ik met het verzamelen van een kruiwagen heermoes, ik vond dat wel toepasselijk. Ik ben nog niet rond, morgen de rest, maar de orchideeen komen nu wel een stuk beter tot hun recht.

Helaas heeft niet iedereen hier oog voor. gelukkig maaien ze niet overal. Brouwersdam staat er vol mee. Tweette Bosw8ter Wullum naar me.

Na de tweet van de boswachter had ik het lef, de orchidee van gisteren uit te spitten en in de tuin te planten, nu maar hopen dat hij het doet.

Daarna gingen we met de spit voor mij voor de eerste keer over de recreatieverdeelweg om een ijsje, want het lekkerste ijs van Schouwen wordt nog steeds verkocht bij de rotonde, ook Italiaans ijs, je staat even in de rij, maar dan heb je ook wat.

En als laatste het hoogtepunt van de dag, de ontmoeting met medeweblogster Hanny. Ze is met echtgenoot onverwacht wel heel dicht in de buurt, dus een kennismaking kon niet uitblijven.

We dronken een wijntje, zaten lekker in de zon en de honden speelden, wat wil je, twee reuen zomaar, feest voor Didi! Ze konden het goed vinden samen totdat ze op den duur uitgeput in slaap vielen.

Het was erg gezellig en komende week gaan we nog eens wandelen samen.

We poseerden eens links en we poseerden eens rechts.

Rimpels, dikke armen, kromme handen, niks meer aan te doen, zolang we maar gezond zijn.

Ria Zondag 25 Mei 2014 at 8:18 pm | | Standaard | Zestien reacties

Mooi en lekker!

Alle bermen worden iets minder vaak gemaaid en het viel me op dat het nu in de Boutlaan ook wel erg lang was. En plots viel mijn oog weer op iets vreemds, ik was er al een paar stappen voorbij, maar voor de zekerheid ging ik even terug.

En kijk nu toch eens wat een plaatje!

Een orchidee denk ik, maar wat voor eentje....

Mooi is hij zeker en er stond er ook maar een en die wordt dus volgende week gemaaid...

We waren onderweg naar Brouwershaven voor wat vis voor vanavond. Een gerookte makreel en toen de klant naast me drie bokkingen insloeg kon ik het ook niet laten, mijn vader was er ook gek op.

Ik vroeg speciaal om eentje met kuit, dat is zooo lekker, dat is de kaviaar van de lage landen zullen we maar denken. Die kuit heb ik al lang al op, maar de bokking bewaar ik tot morgen denk ik, eerst de makreel bij een stokbroodje. Ik at ooit eens kaviaar op een toastje, het smaakte nergens naar, ik proefde alleen het toastje.

En zo zaten we weer op de bus te wachten, het ging allemaal net.

Ria Zaterdag 24 Mei 2014 at 6:07 pm | | Standaard | Zeventien reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Wunderschön

We maakten een heerlijke lange strandwandeling vandaag, helemaal tot de kleine duintjes. 

Bij de nieuwe duintjes moet ik altijd aan Barbara denken, ze vond het het mooiste plekje van Schouwen. We stonden op het punt elkaar eens te ontmoeten, ze las altijd mee hier en ze hadden een huisje in den Osse. Ze werd ziek en overleed, we hebben elkaar nooit gezien en toch is ze, zeker daar, nog steeds in mijn gedachten...

Dat hart dat heb ik niet gemaakt, dat lag er al..

We liepen door de duinen terug.

Mooie wolkjes, mooie vlieren, veel mooier dan in de tuin lijkt het wel...

Mooie rode kamperfoelie, later kwam ik er nog eentje tegen, daar heb ik stekjes van meegenomen.

En toen zag ik ineens deze. Het lijken wel hele kleine anemoontjes, prachtige bloemetjes.

Zo klein!

En er is vast wel weer iemand die weet wat het is.

"Wunderschön!", riepen een paar Duitse fietsers, geen idee wat ze bedoelden, vast niet mijn kleine bloemetjes, want die zie je echt niet op de fiets hoor.

UPDATE:

Volgens bosw8wullum is het hondstong. En als ik het zo bekijk denk ik het ook.

Ria Vrijdag 23 Mei 2014 at 5:58 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Eensgezind

Vanmorgen op het gemak, met de snoeischaar, de laurier geknipt. Die kan er dus ook weer een tijdje tegen.

Met een electrische heggeschaar of een gewone grote knipper, knip je alle blaren door de helft en laurier is juist mooi om zijn blaren en besjes. Het was eigenlijk zo gebeurd.

Joop begon met zijn grotezomerklus, het vervangen van sommige leidingen onder de vloer. Het voorbereidend werk was nog bovengronds, maar we kijken er allebei (hij iets meer dan mij) naar uit als de klus geklaard is.

Daarna wandelde ik een rondje, het was lekker maar steeds dreigde de lucht met een donderbui, gelukkig kwam het er tijdens het wandelen niet van.

Daarna nog even boodschappen gedaan en op de terugweg bedacht ik even vis te halen in Brouw, maar de lucht werd steeds donkerder en de flitsen feller, dus ik ben omgedraaid, de zon tegemoet, dan maar geen vis.

En omdat ik absoluut nièt wist op wie ik wèl wilde stemmen, heb ik me deze keer bij Joop aangesloten, wel zo makkelijk, we zijn het eens dus, voor deze keer.

Ria Donderdag 22 Mei 2014 at 6:36 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Meer en minder

  

Leuk, die spuitdingen op het fietspad. Ik vind het ook altijd fijn als fietsers even bellen dat ze eraan komen, meestal zie of hoor ik het wel, maar van wielrenners kan je behoorlijk schrikken als je er niet op berekend bent. Didi is niet zo schrikachtig maar voor hetzelfde geld was ze dat wel, dat weten die fietsers niet en dan kunnen er toch rare dingen gebeuren, ook als ze aangelijnd zijn.

Ik had eerst een kleine grote schoonmaak vanmorgen. Heerlijk! Ik krijg er weer zin in en dan komt van het één het ander. 

Daarna deden we een rondje. Joop ook.

Het is inmiddels een jaar geleden dat hij zijn stends kreeg en zodoende moet hij nu weer over op de bloedverdunners die hij eerst had, zodat hij weer zelf kan prikken. Dat moet dan allemaal weer geregeld worden, want dat is allemaal ingeleverd vorig jaar.

Even weer een omschakeling, maar het betekent wel weer minder medicijnen en dat is alleen maar fijn natuurlijk.

Ria Woensdag 21 Mei 2014 at 7:05 pm | | Standaard | Acht reacties

Vitaminevreter

Vanmorgen lekker in de tuin bezig geweest. Het is heerlijk om wat te doen, niet te warm en een verfrissend windje erbij. Gras gemaaid en de kantjes bijgewerkt en dan ben je zomaar een paar uur verder.

Vanmiddag een rondje polder, lekker bloot, want dat kon wel met die wind erbij, het was heerlijk! Superveel vitamientjes opgezogen natuurlijk, dat is goed voor een mens!

Deze engerd zat vanavond op mijn hand, ja dat is mijn hand daaronder, die kraters, ik denk dat het een spinnetje is, hij liep tenminste hard genoeg, alleen niet de kant op die ik wilde

Ria Dinsdag 20 Mei 2014 at 7:12 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Bezig

Hard gewerkt vandaag en dat was best nodig na een paar maanden van heel weinig, Ik mocht toch niet al teveel in de zon van mezelf want het gaat wel heel hard nu.

 De kikkers hadden het weer druk met andere dingen. Natuurlijk keek ik wel af en toe even bij de vijver die best weer mooi helder is, heel veel jonge visjes hebben we ook. We denken er aan de herstelwerkzaamheden uit te stellen naar volgend jaar en vullen af en toe wat bij, want nog steeds lek.

Deze zat nog op te drogen, pas uit zijn schulpje gekropen misschien.. ik weet het niet.

Wel veel stippen.

We hebben ook niet gewandeld, daar vond ik het te warm voor. In plaats daarvan heb ik Didi heerlijk geborsteld en lekker onder de douche gedaan. Ze vond het allemaal best.

Ria Maandag 19 Mei 2014 at 6:32 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Beesjes

Koraalrood deze keer, of gewoon oranje...

Ik heb vandaag wat op de loer gelegen, deze viel zowat niet op..

deze ook niet maar die lag op de loer, die had wel zin in een juffertje...of wat

maar juffertjes moeten ook eten

een lekker vliegje bijvoorbeeld.

en tot slot een mooi concert.

In het groot zijn ze nog leuker, dat kan altijd met alle foto's, ik zeg het nog maar eens.

Ria Zondag 18 Mei 2014 at 6:40 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Smaragtig

Wat was het heerlijk vandaag! Lekker vroeg op en gelijk naar buiten.

Veel aan het opbinden geweest bij de wilgentenenschutting die op instorten staat, om te voorkomen dat hij helemaal instort en een beetje één geheel blijft. Er groeit daar nu ook hop. Leuk! 

De hazelaars die middenin dat plekje om te zitten stonden heb ik helemaal weggesnoeid, alleen de stronken staan er nog, die zijn best groot en moeten een keer weggezaagd worden. Dat mag Joop doen.

En toen kwam er plots een prachtig smaragdgroen beestje op mijn arm zitten. Het lijkt net of zijn pakje gebreid is vind ik.

Deze bloeit ook alweer. alles is zeker heel vroeg. De hortensia, die normaal pas met mijn verjaardag half juli bloeit, staat nu ook al volop in de knop, dat zie ik ook geen maand meer duren en de lavendel zal ook niet lang meer duren. 

Ik vind het prima! Heerlijk! Als het maar af en toe een buitje regent is er niets aan de hand. Al kan ik niet al teveel plat gaan liggen of achterover in een stoel, want dan slaat mijn duizelgruis weer toe, het is weer zover. Heel vervelend, maar ik weet er zo langzamerhand wel mee om te gaan en hopelijk wordt het niet al te erg. Ik doe geen oefeningen want die vind ik heel vervelend, ik zorg gewoon zoveel mogelijk dat ik niet duizelig wordt en dan zakt het vanzelf wel weer weg, hoop ik..

Ria Zaterdag 17 Mei 2014 at 6:39 pm | | Standaard | Zes reacties

Klaar!

Zo!

Tenminste alle ligusterstuiken en overhangende takken, er blijft natuurlijk altijd wel iets te doen, maar hier was ik ook altijd wel een paar dagen, misschien zelfs een week zoet mee. Ik heb nu een heerlijk lichte electrische snoeisnaar, afkomstig uit de schuur van de duivengoeroe van Joop. Bij zulke dingen speelt het gewicht wel degelijk een rol, die van mij kan in de verkoop. Een echte Black en Decker, maar zwaar dus.

 Na een wandelingetje lekker buiten in de zon thee gedronken. Joop had de winterkoninkjes gefotografeerd terwijl ze bezig waren uit te vliegen, net op tijd. Dat wordt weer een hoop gekwetter de komende dagen.

Had ik een paar dagen geleden de dagkoekoeksbloem in het vizier, vanmiddag dacht ik 'dit zal dan de nachtkoekoeksbloem wel zijn' en jawel... het is toch allemaal zo simpel als wat.

Ria Vrijdag 16 Mei 2014 at 6:11 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Draaiuren maken

Vanmorgen zoals ik al zei een paar uur druk in de tuin geweest met het knipwerk, maar al met al valt het toch nog tegen en er is nog wat extra wat ik even vergeten was, dus ik ben nog wel een poosje bezig. Op het gemak maar, voorzover ik dat kan.

Daarna een rondje Ellemeet en bij de ovonde komt er vanalles uit de  grond, hele grote klavers vooral.

En dit leuke gele spul.

Bijna thuis stond molen het Hert vrolijk te draaien, zoals wel vaker tegenwoordig, na jaren van veel stilstand. Leerling molenaar Jos Veenman zorgt daarvoor. Pas gepensioneerd en dan zo'n leuke hobby vlakbij huis, dat is een feestje natuurlijk.

Ria Donderdag 15 Mei 2014 at 8:09 pm | | Standaard | Twaalf reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Lekker bezig

Lekker weer vanmorgen dus al op tijd in de tuin begonnen. Eerst de oprit en de strook grond ernaast wat opgeruimd, onkruid weg, een paar stekjes geplant, beetje gehartk. De notenboom doet het prima! Eind van het jaar is hij groter dan ik denk ik zomaar.

Een wilde roos ineens, op een onverwachte plek, ik vind ze mooi dus die mag van mij wel even doorbloeien hoor.

Begin van de middag eerst weer een rondje natuurlijk, ik ben dan zelf ook wel toe aan even wat anders, maar daarna zocht ik toch de heggenschaar nog maar eens op.

Wat ga je nu doen zei Joop, het is nog maar net mei.

Maar overhangende takken bij het maaien vind ik niet fijn en ik weet nog goed hoe mijn vader ooit eens zei toen ik nog klein was, "nou de haag begint al bijna te bloeien, het is hoog tijd!" toen hij de lange ligusterhaag rondom om huis ging knippen. En onze ligusters beginnen ook al te bloeien, dus het is best tijd denk ik dan.

 En ik ben al ver!

Morgen nog zo'n dag en het is gebeurd! En dan ga ik voor de verandering eens in de tuin zitten denk ik, want ze geven mooi weer af en buiten kleuren is ook erg leuk,

Weet iemand ook wat dit is? Janny en ik zagen het maandag ook ineens langs de kant van de weg en deze heb ik in de tuin laten staan omdat ik hem mooi vind. Ik heb nog niet gezocht, dat ga ik straks eens doen.

We aten spinazie met een runderworst, erg lekker vind ik zelf.

Oh ja .... en Joop heeft het ook druk, met vanalles en nog wat, maar vooral de duiven natuurlijk.

Ria Woensdag 14 Mei 2014 at 7:28 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Onderhoud

Het komt niet zo van foto's maken. Je kunt ook maar het één of het ander doen hè en de dagen gaan snel. Vandaar deze kwallen van afgelopen zaterdag.

 

Vanmorgen eerst weer een tijdje gekleurd. Ik vind het lekker in de ochtendzon, kopje koffie erbij, voor in de tuin werken was het nog te nat en de Kirby onderhoudsmonteur zou komen, dus ik moest toch wachten.

Afijn, mijn Kirby kan er weer even tegen, nieuwe kogellagertjes natuurlijk, want er moet toch iets verkocht worden en natuurlijk werd er geprobeerd een nieuwe te verkopen. Leer my Kirby kennen ;)

Daarna deden we een rondje en maaide ik het gras, de zon was inmiddels gaan schijnen en hopelijk kan ik nu morgen gelijk lekker verder in de tuin, er moet nodig geknipt worden en ik denk dat ik toch deze keer de electrische heggenschaar maar eens pak, ik moet maar eens leren wat minder precies te zijn met die takken, ik kan dat toch niet blijven doen takje voor takje, al zou ik dat wel willen. 

Verder staat er nu eindelijk hier ook een 'doe mee, verlos de zee' krat ergens midden op het strand tussen twee overgangen in. Eigenlijk zouden ze bij elke overgang zo'n ding moeten zetten.

Update:

Morgen even betere foto maken

Ria Dinsdag 13 Mei 2014 at 6:39 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Goudenrandjesdag

We begonnen met koffie met een bolus vanmorgen en daarna wandelden we een rondje over het strand en door de polder, het was er heerlijk weer voor.

Freek en Joop liepen voorop en bleven af en toe even wachten zodat we weer aansluiting hadden. Voor ons hoefde dat eigenlijk niet zo, want zodoende konden we tenminste weer eens gezellig als zussen onder elkaar bijpraten.

Het schapenvrouwtje liep ook nog gezellig een stukje met ons op en vertelde natuurlijk uitgebreid over de schaapjes toen we er voorbij kwamen. 

Eenmaal weer thuis en na de soep keken Janny en ik nog even hier. Er hangt nu werk van Tatjana van Went wat wij allebei erg leuk vonden. Oud hang en sluitwerk opnieuw gebruikt.

Daarna keken we nog even bij Mir naar binnen en constateerden opnieuw dat ze het toch wel erg getroffen heeft met deze nieuwe plek.

Kortom het was weer een erg gezellige dag met veel plezier en herinneringen.

"Ik krab tegenwoordig weleens op mijn hoofd en dan moet ik altijd aan pa denken..."

"Ja, ik doe dat ook en ik heb ook korstjes..." 

"Nee, korstjes heb ik niet... tenminste dat geloof ik niet..." 

Ria Maandag 12 Mei 2014 at 6:41 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Zen

Eerst lekker op het gemakje in de sauna geweest vanmorgen, ik heb het er nog warm van, of zou dat van de wijntjes komen...

Vanmiddag deden we een rondje omdat het moest, niks an in die regen en wind.

En vanavond een lekker pizaatje op het dorp. Ik had me nog zo voorgenomen een mooie foto van de HELE pizza te maken, zodat hij mooi bij mijn tekening zou passen, maar helaas... ze zijn ook zo lekker daar. 

Wat de tekening betreft twijfel ik nog of hij wel af is, het is een soort mandala geworden, misschien brei ik er morgen nog wel een stukje aan.

En tot slot nog een afzakkertje in de kroeg.

Kortom een moederdag zoals een moederdag hoort te zijn, heerlijk rustig!

Update: Ik heb besloten dat hij AF is, hij is mooi zo.

Ria Zondag 11 Mei 2014 at 8:48 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Best leuk

We gingen weer eens gezellig met de bus, want best veel wind en soms regen en vanaf Renesse zouden we windje mee hebben en dat is fijn.

 Didi vindt het sowieso altijd erg leuk op het strand.

Ik maakte een filmpje van de vogelgeluiden, want die waren best mooi, maar ja toen moest zij er weer zo nodig tussen met haar gegrom.

Verder hebben we overal nieuwe trappen, naar, rond en bij het Koepeltje, het kan niet op! Die linkse is heel gevaarlijk, daar ga je zo onderuit, wie dat nu weer verzonnen heeft. Een trap moet waterpas zijn anders is het geen trap, dit is een glijbaan. Iets anders is het met de brede overgangen bij het strand, dat zijn paden en dan weet je dat het afloopt.

En dan nog zoiets belachelijks. Het trapje links is ook nieuw, daar was ook een oud trapje, dat is goed, prima, mij hoor je niet, maar dan....! Kijk nou toch!!! Dat is toch verschrikkelijk! En daar zijn ze al de hele week mee bezig hoor, het mag wat kosten! Vijftig meter verder is een mooi authentiek trapje, net als en evenoud als het muurtje en een stukje meer naar rechts zijn er ook nog twee. Ook mooi oud en net als het muurtje. Trapjes zat en een stukje langs de dijk lopen is echt geen straf. En waar kom je nu helemaal als je over dat trapje heengeklauterd bent.... in de brandnetels! Of zouden ze daar ook nog grootse plannen mee hebben?

En dan dit nog... geen idee wat het wordt, ik denk een speelding.

Inmiddels schijnt de zon alweer en zometeen het songfestival. Ik ga eens kijken deze keer denk ik, want ik vind ons liedje best heel leuk en Ilse ook.

Ria Zaterdag 10 Mei 2014 at 6:18 pm | | Standaard | Tien reacties

Geslaagd of niet

Nou en wat doe je dan op een dag als vandaag, als je jongste onder het mes moet, dan wacht je... op een telefoontje, een berichtje, of je belt zelf eens en nog eens, het  duurt altijd langer dan je denkt.

Maar eindelijk is ze er dan weer, niet al te blij, altijd al een ochtendhumeurtje, maar hopelijk zijn ze goed gelukt en is de rotzooi uit haar lijf, ik roep maar wat en ga niet op de details in. Toch vertel ik het vanwege een eventueel vervolg, want dat zou zomaar kunnen, zoniet dan blijft het hierbij.

Verder tekende ik wat. Heel lelijk vind ik zelf, vol 'fouten' en niet regelmatig gekleurd, maar ja het blijkt wel meer dat anderen iets wat ik niet zo geslaagd vind toch best leuk vinden, vandaar toch maar een plaatje erbij.

Ria Vrijdag 09 Mei 2014 at 7:09 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Mazen en Stoppen

Mijn allerfijnste trui is versleten, de ellebogen worden dun en nog net voordat het een gat werd heb ik in elk geval één mouw gestopt, of tenminste niet echt gestopt, meer gemaasd, stoppen is anders.

Regen regen en nog eens regen vanmiddag, om één uur liep ik nog ongewassen in mijn ochtendkleren.

Lekker getekend en daarna nog even naar de stad.

Ria Donderdag 08 Mei 2014 at 6:27 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , ,

Geborrel

Lekker getekend vandaag, hij is alleen nog niet af, vandaar de bomen. 

Ook gewandeld natuurlijk. 

We deden een rondje Klokje, lekker windje mee op de tweede helft.

Ik had genoeg om over na te denken. Nu heb ik dat altijd wel, maar de laatste tijd gebeuren er toch zulke onbegrijpelijke dingen en dan blijft het maar borrelen... want stel je hebt een vriendin, denk je...

ach laat ook maar, ik leun achterover, laat mijn karma stralen, heb meelij, sta mijlenver boven al die onbegrijpelijke zaken, blijf vooral vriendelijk lachen en wacht rustig af.

UPDATE:

Ria Woensdag 07 Mei 2014 at 6:36 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Tijd

Alweer hetzelfde rondje, er zit weinig variatie in de laatste tijd, iets langer of iets korter, dat dan weer wel. Vandaag behoorlijk lang, met af en toe zon.

Daarna deed ik nog wat in de tuin en plantte wat eenjarig spul.

Eind van de middag kwamen Joke en Wim even langs voor een kopje koffie en een wijntje.

We kennen elkaar nu al bijna ons hele leven, want zo gaat dat, die periode wordt steeds langer en de periode daarvoor valt daarbij steeds meer in het niet en eigenlijk is het in een vloek en een zucht voorbij, dat is misschien overdreven, maar snel gaat het zeker. Hopelijk drinken we nog veel lekkere wijntjes samen, want gezellig blijft het.

Met vriendschappen is het net als met huwlijken, er zijn er niet zoveel die zo lang stand houden.

Ria Dinsdag 06 Mei 2014 at 7:23 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Zonnig

Kijk, ik heb ook gewoon vlas in eigen tuin, zag ik vanmorgen. Op de plek waar ik afgelopen nazomer de zaadbollen hing, er komt vast nog meer.

Ik ging maar eens kijken vanmorgen, hoe ze gezellig uit lagen te slapen in de hut, toen bleek dat er op ontbijt op bed werd gewacht. Zelf moet ik er niet aan denken eerlijk gezegd, vandaar dat ik het anderen ook eigenlijk niet toewens, maar toen heb ik de ontbijtspulletjes maar gehaald zodat ze lekker buiten in de ochtendzon konden eten.

Daarna hebben ze de auto gewassen, die van ons was veel viezer en toen ik voorstelde om hem ernaast te zetten vonden ze dat prima, ik heb het toch maar niet gedaan ;)

Storm is altijd bang dat hij vergeten wordt en als er tassen worden gepakt is hij de eerste die zorgt dat hij in de auto zit.

Ze zijn weer weg dus.

Daarna deed ik een rondje. Het was heerlijk!

Ria Maandag 05 Mei 2014 at 6:35 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: ,

Wandelen mèt

We klungelden lekker wat aan in de zon.

Vanmiddag wandelden we een stukje.

Wandelen met de kinderen erbij is heel anders natuurlijk, dat schiet niet op.. hier even op...

daar even onder...

tussen de bloemetjes

ijsje dr bij...

hondjes hadden het ook druk.

Vanavond een heerlijke oma maaltijd en nu...

Ik kreeg vandaag een mailtje en dat eindigde zo:

Letten jullie vanavond eens op, er is veel veranderd maar om 2 minuten voor 8 is heel Nederland vervuld van merelzang. En die doden? Die zijn eigenlijk altijd in mijn gedachten.

Ria Zondag 04 Mei 2014 at 6:54 pm | | Standaard | Acht reacties

Zonnig

Alweer geen zonnig fluitekruid. Even later kwam de zon wel, maar toen liep ik daar niet meer.

Kijk maar, wel zon, maar geen fluitekruid te zien.

Sil is er dus we deden even een fotosessie voor onze fans.

De hele serie is via email te bestellen.

Ria Zaterdag 03 Mei 2014 at 6:57 pm | | Standaard | Vijftien reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Gewroet en gegroet

Vanmorgen eerst eens lekker een paar uur in de tuin gewroet. Joop had me zelfs buiten gesloten omdat hij me niet kon vinden en daarom dacht dat ik aan de wandel was. Ik heb er niets van gemerkt. Toen ik vanmiddag een rondje ging doen en dat tegen hem zei, dacht hij dat ik al geweest was. We zitten niet op elkaars lip, dat blijkt. 

Het was heerlijk in de polder. Eerst rechtuit rechtaan met tegenwind over de fietspaden en daarna met windje mee tussen het fluitenkruid door. Jammer dat de zon niet scheen, maar om te wandelen vind ik dat eigenlijk helemaal niet erg.

Liet ik de Kloosterweg vroeger altijd zoveel mogelijk links liggen, het is daar best druk zonder wandel of fietspad, en liep dan rechtdoor door de Kapelleweg, nu pak ik toch maar even de Kloosterweg, even langs Mir voor een real life praatje. Het is toch weer even anders, al zal dat ook wel weer slijten.

Daarna nog even wat boodschappen in Zierikzee en toen was het alweer etenstijd.

De Pauwlonia Tomentosa bloeit, maar als ik de afbeeldingen op het net bekijk, stelt die van ons niets voor en zijn het ook eigenlijk maar labiele kelkjes, de helft ligt al op het gras.

De blaren beginnen nu te komen, die zijn wel mooi en bij warm weer is het één grote parasol.

Ria Vrijdag 02 Mei 2014 at 6:41 pm | | Standaard | Zes reacties

Happyness

Toevallig kwam ik al een paar bloeiende vlasjes tegen vandaag op mijn wandeling.

We liepen weer eens richting Ellemeet, maar kunnen nog steeds niet door de Nieuwe weg, dat duurt nog wel tot juli geloof ik. Ach ja, ik ben maar bijtijds omgedraaid, want het leek erop dat ik toch niet door kon.

Verder help ik Mir nog even, vooral met de plantjes, de grassen waren zowat vergroeid geweest met de potten en die (grassen) heb ik in stukken gezaagd en opnieuw geplant. 

Er is soms gebrek aan een vaas of een pot en ik vind het leuk om even aan te draven en vooral om te zien hoe gelukkig ze daar is en hoe blij ze is met haar nieuwe onderkomen. Mooie nieuwe gevelreclame, andere kleurtjes, andere letters, we proberen eens wat uit.

Een nieuw begin!

Een gelukkig mens.

Ria Donderdag 01 Mei 2014 at 7:16 pm | | Standaard | Twaalf reacties