Oud Zeeuws gezegde

We deden een heel rondje Ellemeet vandaag, ‘t gaat goed!
Gras gemaaid en wat gepoetst en vanavond regende het terwijl tegelijkertijd de zon scheen, dat is niet zo bijzonder natuurlijk, dat gebeurt wel vaker, maar ik moet dan altijd aan het gezegde van mijn moeder denken:

Zonneschijn en nat, dat is morgen weer wat…

Nergens te vinden bij de spreuken en gezegdes, ze heeft het vast zelf verzonnen, of er was ooit iemand die het gezegd heeft, dat ze er om heeft moeten lachen.
Bij deze dus vastgelegd, want waar is hij zeker.

Ria Donderdag 30 Juli 2009 at 8:11 pm | | Standaard | Elf reacties

Vrijpoortje

Deze foto is voor Ruitje , om te laten zien dat de dikbuikige meneer wel degelijk bij de lelijk kijkende vrouw hoort en ik zet hem lekker niet op Zeelandnet, want ook daar worden muggen gezift, of ik heb het verkeerd begrepen, of ik ben niet goed wijs, of de rest is dat niet, kortom ik snap het weer eens niet.
Ik was in Zierikzee, het was er gezellig druk en warm… heb weer een slof shag en een paar doosjes wijn op voorraad, want er is geen betere raad dan ….
En WE hebben een nieuwe kamerplant, zo’n ficus met van die lange blaren, lekker groot al, hopelijk krijgt hij niet al te gauw luizen. De andere is naar buiten verhuisd, eens kijken wat er gebeurt en welke er komende winter nog leeft.

Ria Woensdag 29 Juli 2009 at 8:13 pm | | Standaard | Elf reacties

Dagje toeren

Vandaag deden we een rondje Voorne Putten samen met Ina en Martin in de otootjes. Stukje rijden, stukje wandelen, terrasje pakken en dat dan een keer of drie. Het was er heerlijk weer voor en als afsluiting hebben we bij Perry’s een hapje gegeten, ook al superlekker!. Jammer dat de zon niet in de zee wilde zakken, daar hadden we eigenlijk een beetje op gehoopt, dat houden we dan maar tegoed, reden om nog eens terug te gaan. Daarna nog even een afzakkertje bij Ina en Martin bij het kacheltje en nu net weer thuis.
Echt een vakantiedag!

Ria Woensdag 29 Juli 2009 at 12:13 am | | Standaard | Acht reacties

Paar druppels

Meer dan een paar druppels is er niet uitgekomen. ‘t Zag er erg dreigend uit al vanaf de middag en eindelijk tegen de avond een buitje. Hopelijk net genoeg om de kunstmest een beetje op te lossen want om nu te gaan sproeien vinden we ook een beetje overdreven, maar ja geel gras is ook niet mooi.
‘t Was een gewone saaie maandag, ik kan er verder geen chocola van maken.
O ja, gisteren is er nog een vreemdeling aan komen waaien, dat gebeurt wel meer, een Engelsman dit keer. Een tijdje geleden hadden we een Belg, die is naar Zierikzee verhuisd. Je kunt ze ook niet meer loslaten, zegt Joop, eigenlijk vind ik dat vreemd, want waarom zouden ze van hieruit niet naar huis vliegen…..

Ria Maandag 27 Juli 2009 at 8:45 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Droog

Het eten zit er in, de kachel brandt en de waxinelichtjes worden aangestoken.
We drinken en praten nog wat en zoals het zo vaak gaat wordt er wat met de telefoons gerotzooid.
Ruud had een leuke beltoon waar we erg om gelachen hebben, dronk smurfie, gelukkig gaat al die gekkigheid niet met mijn telefoon zodat ik gewoon een filmpje kon maken…

Op de achtergrond de DVD van Bruce Springsteen “Live in Dublin” met The Sessions Band, heerlijke muziek.

En nu moet het toch echt eens even gaan regenen hoor, Joop heeft drie dagen geleden kunstmest gestrooid omdat een boer zei dat het ging regenen, nou we hebben daarna nog geen druppel gezien….

Ria Zondag 26 Juli 2009 at 7:59 pm | | Standaard | Vijf reacties

Bradedinges

We gaan zo gezellig bbqen bij Ina en Martin.
Ruud en Ulrike zijn gearriveerd, het wordt meer een familiefeestje dus, i.p.v. dansen op het dorp, eigenlijk wel jammer, maar ja je kunt niet alles hebben.
Het was rustig op het dorp en van de muziek heb ik weinig meegekregen omdat we bij Salud zaten.

De duiven zijn allemaal weer gezond en wel gearriveerd, niet echt een snelheidsrecord maar wel blij dat ze er allemaal weer zijn.
Morgen weer meer, we gaan eten.

Ria Zaterdag 25 Juli 2009 at 6:19 pm | | Standaard | Drie reacties

Consumptieve kwekerij

Vanmiddag was ik weer eens even op de kwekerij van Dieneke Klompe.
Eigenlijk veel te laat natuurlijk, want er was al veel uitgebloeid, volgend jaar maar eens wat vroeger proberen te gaan.
Ik zag hier een leuk stukje en hier staan mijn foto’s van vanmiddag.
Ik werd rondgeleid door haar zoon, die me best wilde helpen om de bloemen omhoog te houden zodat ik niet zo ver door de knieen hoefde. Ik moest wel erg lachen toen hij na het maken van de foto de bloem lekker oppeuzelde, het was geen gezicht. Even later verdween hij even, om terug te komen met twee heerlijke pruimen, eentje voor hemzelf en eentje voor mij, hij was heerlijk! Het was mijn eerste pruim dit jaar en er zullen er nog veel volgen want onze pruimenboom hangt overvol.

De duiven zijn gisteren al vertrokken en worden morgenochtend gelost in Sezanne, ten oosten van Parijs. Dat wordt weer spannend.

Ria Vrijdag 24 Juli 2009 at 8:44 pm | | Standaard | Acht reacties

Vroeger en nu


klik

Alleen het geraamte staat er nog na de brand van vorige week.

Deze foto kwam ik gisteren tegen in het doosje met oude foto’s van mijn moeder
Het Koepeltje in de jaren veertig?
Geen idee wie er op staan, het zal familie van mijn moeder zijn, een nicht of zo denk ik…

Update:
Ik zie nu pas dat ze een beest rond haar nek heeft, een vosje?

Ria Donderdag 23 Juli 2009 at 7:07 pm | | Standaard | Acht reacties

Sentiment

Deze bus stond vanmiddag op het dorp en ik moest gelijk aan mijn oom Han denken. Jaren heeft hij in zoiets gereden in de tijd dat hij aannemer was en ook nog de jaren erna toen hij al lang en breed met pensioen was, hij vond zo’n lage auto maar niets.
Oom Han was ook de eerste van de nabije familie die een auto had, ook een Renault, kenteken TT-55-25. Ik heb er al vaker naar gezocht en ik weet zeker dat er een foto van moet zijn, gemaakt op de dag dat hij ons meenam naar de Efteling. Wat een feest was dat, we woonden al op Zonnemaire, dus het was na de ramp.
(Janny als je dit leest, wil jij dan ook eens zoeken en hem meebrengen als jij hem wel hebt, dan kan ik hem scannen).

En dan plaats ik nog een keer, ik deed dit ook al eens in 2005, een mail die ik toendertijd kreeg van Teun Rosmolen, ik heb daarna nooit meer iets van hem gehoord.
De mail vind ik prachtig, vooral omdat hij dingen vertelt over oom Han die ik toen nog niet wist:

_Geachte mevrouw,
Toevallig, omdat ik de “soepkokerij” zocht, kwam ik op uw pagina terecht. Wat een werk maakt u daarvan!
Zo doorlopend, kwam ik het onderwerp “oom Han is jarig” tegen. Dit moet wel Han Prince van de wagenmaker in de Dijkweg op Serooskerke zijn geweest. Ik las enige tijd geleden dat hij was overleden.
Hoe kende ik Han Prince? Wel, vanaf 1947 woonde ik met mijn ouders in Renesse. Zo vanaf 1950 begonnen mijn vrienden en ik met radio te hobbyen. Er was nog heel weinig materiaal te krijgen, het moest allemaal van bevriende relatie’s komen, want veel geld hadden we óók al niet. Met reparatie’s verdienden we wat bij.
Als we eens erg omhoog zaten met technische problemen, dan fietsten we naar Han Prince. Hij had een prachtige radio werkplaats waar hij mooie toestellen bouwde en repareerde. Hij had ook een voor ons onbereikbaar meetapparaat waar je radiolampen mee door kon meten. Voor een dubbeltje per lamp deed hij dat voor ons. Hij wist overal een oplossing voor. Omdat hij een goede hout-vakman was, bouwde hij ook zelf de radiokasten. Ik heb eens een grote luidspreker bij hem gekocht, die ik nog steeds bezit. Ook kochten we regelmatig onderdelen bij hem.
Voor buiten evenementen had hij een grote geluidsversterker gebouwd, de grote luidspreker zat niet in een hoorn of in een kast, nee, op een grote hartvormige plank, het klonk prachtig.
Hij had een autootje, ik meen een kleine Renault 4, met de motor achterin. Hij had daar zelf een autoradio voor gebouwd.
We hoorden toen ook dat hij in de oorlog een tabak snijmachine voor de zelf geteelde tabak had gebouwd. Hij was veelzijdig. Zijn Vader, die ik me herinner als een klein mannetje, een beetje krom lopend, was ook nog steeds druk bezig in de wagenmakerij.
Ach ja, zomaar wat herinneringen. Met een van de vrienden halen we nog wel eens herinneringen op uit die tijd. Hij woont al 40 jaar in Duitsland, maar komt regelmatig naar z’n huis in Brouwershaven.
met vriendelijke groet,
Teun Rosmolen Zierikzee._

Geweldig he!

Ria Woensdag 22 Juli 2009 at 7:22 pm | | Standaard | Vijf reacties

Uilig

De Gamma uil. Al een paar dagen zijn er heel veel van, net als andere vlinders. Deze is heel beweeglijk en wat moeilijker vast te leggen, vandaar een plaatsje hier.
‘t Is broeierig ook al heeft het net een buitje geregend.
Er zijn al Lijsterbessen en de Vlierbessen gaan ook alweer kleuren, nog even en we wandelen weer tussen de bramen….
Maar eerst braderie komende zaterdag en nog zoveel andere zomerse dingen.
Ik voel me een beetje uitgeblust en moet weer wat opgestookt worden geloof ik.

Voor de plaatjeskijkers nog een paar foto’s van de tuin gemaakt vandaag, die staan hier.

Ria Dinsdag 21 Juli 2009 at 8:07 pm | | Standaard | Zeven reacties

Bolletjes

De papaverbolletjes zijn er weer en natuurlijk heb ik ook dit jaar weer een foto gemaakt en er een paar geplukt voor thuis, want die van vorig jaar zijn niet opgekomen. Ik denk dat ik ze nu maar gewoon gelijk in de tuin gooi, het moet toch een keertje lukken.
Vanmiddag een paar uur in de tuin gestoeid. Veel uitgebloeid spul weggehaald zoals de Valeriaan, het is toch eigenlijk zo gebeurd allemaal, een paar weekjes en het is weer weg. Nu beginnen de Hibiscus struiken en de diepblauwe bodembedekker en die andere met rose bloemen die ‘s winters pluisjes worden…. (ik kom er heus wel op straks)
Een paar bollen die ik wil verplanten kan ik er nu toch wel uithalen? Ik laat ze altijd maar zitten, maar deze staan verkeerd.

We hebben ook nog lekker gewandeld, ik heb gebeld voor de uitslag van de levertest, maar de dokter was bezig, ze zou terugbellen… niet dus.
Ik mis Ken Buth, een goeie rechtdoorzee dierenarts, jammer dat hij met pensioen is. Zijn praktijk bestaat nog wel maar dat zit nu allemaal onder een en hetzelfde dak.

Ria Maandag 20 Juli 2009 at 7:44 pm | | Standaard | Vijf reacties

Winderig

We waren even in de Schelphoek, met de nadruk op even.
Veel wind en eigenlijk allebei geen zin.
Wel wat foto’s gemaakt en eigenlijk heel de dag druk geweest met andere foto’s, beetje reorganiseren, uitzoeken en weggooien een mens kan het maar ergens druk mee hebben tenslotte.
Morgen maar eens de tuin is, dat is ook weer nodig.
Simba knapt aardig op, half brokjes half gekookte rijst plus een pilletje voor de maag, ik hoor weinig gerommel meer en opgeven van vocht/slijm doet ze ook niet meer. Stukken beter dus eigenlijk, ze begon likkebaardend aan haar bak, die ze met smaak leeg at.

Ria Zondag 19 Juli 2009 at 8:00 pm | | Standaard | Zeven reacties

Gegeven tijd

Na een slechte start van de dag gaat het steeds beter. We hebben vanmiddag heerlijk anderhalf uur gewandeld, nadat we eerst een nieuwe voorraad voer hadden gehaald, vijftien kilo, dus we kunnen weer vooruit. Cora van de Beestenwinkel is net als ik van gedachte dat we maar gewoon moeten genieten van de tijd die we nog hebben samen, ze is al zo oud en ook nog pas loops geweest, dat gaat ook niet in je kouwe kleren zitten. Ik ga dan ook verder niets meer ondernemen en hoop dat ze ook deze zak voer weer gezond en wel op mag eten en anders maar niet, het kan zomaar gebeurd zijn.

De duiven zijn vandaag weer helemaal uit Frankrijk komen vliegen en kwamen achter elkaar binnen zo rond een uur of vier, half een waren ze gelost. Die beesten vliegen toch zo gemiddeld 80km per uur…

Ria Zaterdag 18 Juli 2009 at 5:35 pm | | Standaard | Veertien reacties

Vaag

Het wordt er allemaal niet duidelijker op.
Vanmiddag ging ik terug naar de dierenarts om te kijken hoe het gegaan was met de pillen en de reactie daarop. De computer was stuk, plus dat er een andere dokter was, dus ik mocht alles opnieuw vertellen, niet fijn. Het hoesten of overgeven van het slijm is wel iets minder, al doet ze het nog wel elke avond een keer, of twee. Ik weet ook niet het verschil tussen hoesten en braken, dat blijkt moeilijk bij honden, tenminste voor mij. Als ze braken komt het echt uit de buik en bij hoesten niet, er komen ook af en toe wat brokjes mee, dus zou je aan braken moeten denken. Het verschil is wel dat het ene met het maagdarmkanaal te maken heeft en het ander met de luchtwegen. Om nu weer te gaan gissen, want zo kom je ook niets verder, besloten we toch een scan van de buikholte te maken en bloedonderzoek te doen, daarvoor mocht ik vanmiddag naar Zierikzee, dat kan niet in Haamstede.
Weer een andere dokter, wel een computer, maar toch maar weer het hele verhaal. Ook de medicijnen doorgenomen, de harttabletjes hadden al een paar dagen op moeten zijn, terwijl ik nog een halve strip heb, de tabletjes die ik bijgehaald heb waren ook eigenlijk genoeg, hadden dus halverwege de week op moeten zijn. Heel slordig allemaal.
Afijn, de buik van Simba is kaalgeschoren en er is een scan gemaakt, ik kan daar net als bij baby’s weinig wijs uit, maar ook de dokter zag niets bijzonders, de baarmoeder was goed, nieren goed, lever ook niets bijzonders te zien. Daarna bloed afgenomen, met bandje rond haar bek, dat vind ik altijd zo zielig en eigenlijk onnodig bij haar, maar goed, geen suikerziekte, eiwitgehalte goed, leverfunctie ook, al wordt daar nu nog een andere test voor gedaan, waarvan maandag de uitslag.
De dokter adviseerde te stoppen met de harttabletten, de slijmoplossers mocht ik blijven geven maar daar stop ik dus ook mee, de bijwerkingen zijn dat ze er ook maagklachten van kunnen krijgen en sinds een paar dagen eet ze dus haar bak niet leeg. Ze heeft me nu pillen gegeven om de maag rustig te krijgen en ik moet de helt van haar eten vervangen door rijst, lichter verteerbaar. Toen ik die pillen kreeg aan de balie zei de assistente dat er antibiotica in zat, mijn reactie daarop was dat ze daar net een kuur van gehad had, ze keek het nog even na en mooi dat ik bijna de verkeerde pillen had gekregen. Erg slordig alweer.
Vanavond geef ik geen enkele pil meer, ze heeft lekker haar bak met rijst en gewoon voer leeggegeten en als toetje nog een paar overgebleven worteltjes. Tot nog toe blijft alles er keurig in, morgen zien we weer verder.

Update: Ik vergis me geloof ik, het moet echo zijn i.p.v. scan….

Ria Vrijdag 17 Juli 2009 at 7:41 pm | | Standaard | Veertien reacties

Badderdag

Het was heerlijk, prachtig weer ook, zodat we lekker buiten in de zon konden vertoeven, tussen de saunabeurten door. Ook nog in het zoute water gedreven en een kruidenbad genomen, gescrubd en gepoetst tot we helemaal blonken, je komt je dag echt wel door daar. Af en toe een hapje en een drankje en er mag nog gewoon gerookt worden ook, buiten natuurlijk dan, maar dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Helemaal rozig zijn we naar huis gereden zo rond een uur of zeven. De mannen hadden zich ook goed vermaakt en om de dag gezellig af te sluiten hebben we nog even op het terras bij Salud gezeten.
Ik denk dat ik wel lekker zal slapen straks….

Ria Donderdag 16 Juli 2009 at 11:51 pm | | Standaard | Negen reacties

Plezierig


klik

Van Ina kreeg ik gisteren een puzzeltje dat ik moest leggen en toen dat klaar was zag ik mijn cadeau, dat ik morgen samen met haar in ontvangst ga nemen. Het moet er heerlijk zijn en dat geloof ik graag, we gaan zodoende lekker een dagje relaxen.
Miriam verraste me met een prachtige bos gladiolen, een bon voor Country Garden en vanmorgen nog een borsteltje omdat de andere gebroken was.
Kaarten van Truus en mijn zus die later nog eens langs komen.
We hebben gebarbequed en hielden het zowaar droog onder het eten, later viel er een behoorlijke bui en moesten verhuizen naar de veranda, waar we nog een regendansje deden, we hebben lol gehad.
Vandaag een heel rondje Ellemeet gedaan met Simba, ze had er zin in. Eten gaat minder, ik denk dat ik plaats van een keer per dag het moet gaan verdelen over twee keer, ik kijk het nog even aan en ga vrijdag nog even bij de dierenarts langs, dat hadden we afgesproken.
Verder iedereen bedankt voor de felicitaties!

Ria Woensdag 15 Juli 2009 at 7:50 pm | | Standaard | Vier reacties

Jarig!

_Jonge bloem, van harte! Nog vele jaren en de eeuwige jeugd toegewenst.
Bij jou moet dat lukken._

Deze rozen plus felicitatie zaten al bij de post vanavond.
Morgen jarig, 62 is ook wel leuk omdraaien, al zou ik dat toch niet meer willen zijn hoor.

Ria Maandag 13 Juli 2009 at 9:40 pm | | Standaard | Dertien reacties

Gezelligheid

Silvia met vriendin en kinders kwamen even langs.
We konden lekker buiten zitten gisteren, vandaag was dat weer heel anders, ze zijn dan ook alweer op tijd vertrokken vanmiddag.
Gisteravond na het eten even geborreld bij de Surf Inn en daarna nog in de tuin gezeten bij het kacheltje. Ik heb er zodoende een kleinkind bij want Kick noemde mij al snel oma, dat gaat zo bij kinderen, je bent oma of niet.

Simba eet vanavond haar bak niet leeg, dan klopt er iets niet, dat komt eigenlijk nooit voor….

Update:
Door haar loopsheid is het arme beest weer helemaal de kluts kwijt.
Het is moeilijk voor mij om te zien of de oorzaak het loops zijn is, of de pillen met eventuele bijverschijnselen, of haar hart.
Ik hou het voorlopig maar even op het eerste, de bak is inmiddels leeg.

Ria Zondag 12 Juli 2009 at 6:32 pm | | Standaard | Zeven reacties

Mooi mis

Het was een fantastische dag, heerlijk met al die regen, zo mooi om te zien als je naar buiten kijkt, alles ziet er superfris uit, de pantjes krijgen hun water gewoon van moeder natuur in plaats van moeder Ria.
Genoten heb ik ook van mijn duffe hoofd, na de wijntjes van gisteravond, het was weer veel te gezellig en dan heb je er de volgende dag zodoende ook nog plezier van!
En na zo’n superdag ploppen de blog onderwerpen gewoon vanzelf naar boven, je kunt bijna niet kiezen, maar vrolijkheid mag je niet wegduwen of onderdrukken, vandaar dat ik er even met blijdschap kennis van geef.

Ria Vrijdag 10 Juli 2009 at 9:55 pm | | Standaard | Negen reacties

Nat, droog en dun


klik

We zijn eerst behoorlijk nat geregend vanmorgen, Joop heeft ons ergens opgevist, maar toen het eenmaal droog was hebben we het nog een keer geprobeerd, je bent tenslotte niet voor niets loops.
En het ging goed!
We hebben een heel rondje Ellemeet gedaan zonder een druppel regen en toen ik toch het rondje een beetje in wilde korten, wilde ze nergens van weten. Ik ben wel een keertje even gaan zitten om te rusten en heb veel foto’s gemaakt, daar kan je dan ook even bij gaan liggen. Natuurlijk gaat het dan wel steeds door me heen dat dit misschien wel het laatste rondje Ellemeet is dat we samen doen, maar wie weet volgen er ook zomaar nog een heleboel. Het vocht opgeven is in elk geval een stuk minder, af en toe wat geroggel dat wel, maar ja welk oud levend wezen roggelt er nu niet af en toe….
We hebben er in elk geval van genoten, allebei!

Eind van de middag even geborreld met Ina en Martin die hier vakantie aan het vieren zijn.
Verder ben ik er nog niet uit of mijn tanden niet goed zitten, of omdat het alleen maar anders is vanwege de nieuwe matrixjes, nog ff wennen dus.
Ook ben ik inmiddels ruimschoots in de 61, d.w.z. dat er toch ruim twee kilo minder van mij is. Nog even doorzetten, ik wil zo rond de 60 zijn, maar dit voelt ook al veel beter. Bij mij is het gewoon een kwestie van de vette dingen laten staan, vooral worst en ‘s avonds kaas en noten. Overdag veel fruit, brood, of haring :) anders niets. ‘s Avonds gewoon een warme maaltijd, maakt niet uit wat, een grote eter ben ik nog nooit geweest, dus als ik nu ineens borden pap zou gaan eten omdat dat zo gezond is, zou ik alleen maar aankomen.
‘s Avonds wel gewoon een wijntje natuurlijk, het moet wel leuk blijven.

Ria Donderdag 09 Juli 2009 at 8:53 pm | | Standaard | Acht reacties

Nieuw enzo

Gisteren zag ik ze ineens staan, ik had al op internet zitten kijken en daar had ik ze ook al gezien. Ze zijn superlicht, lekker soepel en met goretex gevoerd. Ze zaten gelijk heerlijk, dus ik hoefde niet lang te twijfelen. Vandaag gelijk de hele dag aangehad.
Eerst gehapt vanmorgen in het ziekenhuis in Vlissingen, daarna moest ik mijn tanden zelf ergens anders brengen, bij het zwembad langs de Vlissingseweg, nou dat hebben ze geweten daar in Vlissingen, want op het laatste moment zag ik dat ik eigenlijk af moest slaan en dat deed ik toen ook natuurlijk, een hoop getoeter maar het liep gelukkig goed af. Vanmiddag weer terug om ze op te halen, maar toen wist ik waar ik moest zijn, dat scheelt.

Simba lijkt minder kortademig, geeft nog af en toe wat vocht op, maar lijkt in elk geval levendiger. Als ik een stukje ga lopen weet ze van geen ophouden, want ze is ook loops en wil zodoende achter de mannen aan, dat is toch ook een goed teken.

Ria Woensdag 08 Juli 2009 at 7:45 pm | | Standaard | Tien reacties

Niet leuk

Vanmorgen dacht ik echt even dat Simba doodging, ze lag heel stil, heel kortademig en een beetje borrelend geluid maakte ze. Het is al een paar dagen dat ze niet echt de oude is, maar ook loops en ik dacht dat het daardoor kwam. Ze geeft ook steeds wat slijm op en hoest. Vanmiddag dus eerst maar eens naar de dierenarts geweest die vertelde dat de klachten die ze heeft op een vergroot hart kunnen wijzen. Een rontgenfoto maken om te kijken hoe groot de afwijking is ben ik niet aan begonnen, ik heb ook gelijk gezegd dat ik op haar leeftijd niet met haar ga zeulen. We hebben nu pillen, drie soorten en over tien dagen kijken we hoe het dan is. Het viel me de laatste dagen ook op dat ze niet de trap bij de dijk op wilde, we liepen dan gewoon onder aan de dijk verder. Gisteravond heeft ze ook nog leuk even met een reutje gespeeld, dan lijkt er niets aan de hand.
We wachten het rustig af, hopelijk helpen de pillen…

Vanmiddag voor de afleiding even naar Zierikzee, waar ik mijn verjaarscadeautje tegenkwam, ook dat is bijna weer zover, maar mogen eerst naar de tandarts, kwart voor negen in Vlissingen, dat is geen kattepis.

Ria Dinsdag 07 Juli 2009 at 7:30 pm | | Standaard | Acht reacties

Maandag

Kijk, ze hebben gewoon een rietje hoor, veel handiger natuurlijk dan heel je kop in zo’n bloempje stoppen.

Het hek is gerepareerd, dat deed het niet meer nadat Joop de tuinverlichting had gemaakt, zo gaat dat hier, het ene werkt weer en het andere gaat stuk. Hij kwam er zelf niet uit dus daar moest iemand voor komen die er meer verstand van had en eventueel een onderdeeltje.
Ik heb een deel van de ligusterstruiken gekortwiekt en achter vlinders en andere vliegbeestjes aangelopen. ‘t Was broeierig warm, zodoende gaan we vanavond nog maar een rondje doen.

Ria Maandag 06 Juli 2009 at 7:26 pm | | Standaard | Vijf reacties

Gemeenteroze

‘t Is toch elk jaar weer een erg mooi gezicht, al de verschillende soorten rozen langs de Elkerzeeseweg in het dorp, ze staan er alweer heel wat jaren. Er wordt op het ogenblik behoorlijk beknibbeld op het gemeentegroen. Waren de verkeersdruppels bij de rotonde voorgaande jaren nog mooi beplant met bloeiend spul, dit jaar zijn ze kaal en leeg en als ik het goed begrepen heb worden die geasfalteerd. Zonde hoor. ‘t Wordt er zodoende niet vrolijker op, of ze moeten ze leuk beschilderen, zou iemand dat al bedacht hebben? Misschien moet ik het eens voorstellen…

Ria Zondag 05 Juli 2009 at 9:34 pm | | Standaard | Zeven reacties

Framblij

En ook frampret en frampies, ik was er even zoet mee en ze waren heerlijk!

De duiven zijn allemaal weer thuis, alleen niet heelhuids, er was er eentje gewond. Blijkbaar rakelings over een draad gevlogen, want als je dacht dat die beesten hoog in de lucht terug naar huis vliegen, net als ik, heb je het fout, ze vliegen vaak maar een paar meter boven de grond.
Afijn het arme beest heeft nu een paar hechtingen en ligt bij te komen van de narcose, kosten 50 euro. Ik had toen Joop thuis kwam net een artikel in de Viva zitten lezen, over ‘hoe ver ga jij voor je dier’, er zijn mensen waar het niet ophoudt bij tienduizend euri.
Ik heb altijd gezegd en nog steeds, dat ik dat nooit zou doen, er zijn grenzen wat dat betreft vind ik en vaak is het alleen eigenbelang, zonder aan het beest te denken.

Ria Zaterdag 04 Juli 2009 at 6:22 pm | | Standaard | Tien reacties

Stormachtig

Weeralarm vandaag.
Daar hebben we hier niets van gemerkt hoor, het was heerlijk op wat wind na, veel wind.
Ik was even in Zierikzee vanmorgen en Ko is er weer, vorig jaar gestopt, maar hij staat samen met zijn vrouw weer visjes te verkopen, alleen op de vrijdag en de zaterdag, in de Hoge Molenstraat.
Ik heb gelijk maar een paar harinkjes meegenomen. Toen die op waren de tuin in, veel gedaan en vanmiddag ook nog even naar Renesse geweest. De Duitse vakanties beginnen vandaag en dat is te merken. Op de terugweg even een wijntje bij de Goudoevertjes, ze heeft wat spullen te koop en daar heb ik foto’s van gemaakt voor op Marktplaats, nu ze er nog op zien te krijgen, dat gaan we samen doen want ze weet nog niet goed hoe dat moet.
Iemand heeft vanmiddag op het weitje naast Country Garden een deuk in haar mooie rode Golf cabrio gereden, ze was boos… woest eigenlijk. Zijn er getuigen? Heeft iemand iets gezien? Het moet een grote zwarte auto zijn geweest, waarvan de bestuurder geen fatsoen had even een briefje achter te laten, of het even te melden bij Country Garden. Die is trouwens ook te koop, die Golf.

De pomp pompt weer en de lichtjes branden.
De duiven zijn onderweg naar Peronne, 211 km terugvliegen morgen…

Ria Vrijdag 03 Juli 2009 at 9:28 pm | | Standaard | Zeven reacties

Lekker warm

“er staat toch nog ergens zo’n voetenbankje?”
“ja… en?”
“…dat zou ik kunnen pakken…”

Ik vind dit heerlijk weer en ben lekker aan het rommelen geweest. Af en toe een beetje met water gespeeld, de tuintafel gewassen en daarna eindelijk eens opgeschuurd, niet dat hij nu al helemaal goed is, maar hij ziet er in elk geval al een stuk beter uit. Beddegoed gewassen, dat was in een mum droog en lag er al weer snel op. Nog een beetje geknipt en nog eens met water gespeeld, aan energie geen gebrek, van mij mag het tot november zo blijven, met af en toe een buitje voor het stof.
Joop is vanavond eens onder de vloer gekropen, de pomp van de vijver doet het niet meer en er zit daar ergens een lasdoos, gelukkig was alles daar in orde. Toen hij vroeg of ik het stopcontact buiten wat vrij wilde knippen, het was bijna niet meer te vinden, knipte ik in het snoer van de stekker, nu doet hij het zeker niet meer, die heeft dus morgen ook weer wat te doen. We komen de dagen wel door zodoende.

Ria Donderdag 02 Juli 2009 at 8:42 pm | | Standaard | Zeven reacties

Summertime

Zeker met van dat lekkere zomerse weer komt het altijd wel een keer naar boven.
Meerdere malen al gezocht maar tot nu toe kon ik het nooit vinden, ik wist ook niet wie het zongen, het blijken the Jamies te zijn en een hit in 1958…
dat is lang geleden…

Ria Woensdag 01 Juli 2009 at 8:21 pm | | Standaard | Twaalf reacties