Ups en downs

Het had wel wat gevroren, dus mijn gedoe met de planten was niet voor niets geweest en het was mistig, maar toch gelijk maar een rondje want het zag er lekker rustig zo zonder wind. 

Eenmaal thuis kreeg ik een telefoontje van een dorpsgenootje, we waren elkaar eergister nog tegengekomen 's avonds, dus ik wist dat ze zou bellen om langs te komen met haar neef om naar de tekeningen te kijken in de kerk. Het kon gelijk vanmorgen. Gezellig gekletst en de boel bekeken.  Alweer complimenten, erg leuk weer. Neef was/is een tweelingbroer van hem en het was steeds net of ik dezelfde voor me had, ook hoe ze praatten en nu krijg ik van hem een boek te leen, ook leuk!

Vanmiddag wilde ik mijn bestelde brood ophalen op de fiets en gelijk weer vis kopen op de markt, maar net na de rotonde op Noordgouwe stopte mijn fiets ermee, tenminste er was een storing en ik moest nu zelf weer hard trappen. Doorgefietst naar de fietsenmaker en dat bleek een groter probleem dat niet zomaar opgelost was. Ik kreeg een leenfiets en ik deed mijn boodschappen zo hier en daar, de terugwag was erg koud, probleem nog niet opgelost, waarschijnlijk accu stuk. Wordt vervolgd.

Eenmaal thuis duurde wel even voor ik weer wat opgewarmd was, het was me behoorlijk tegengevallen.

Foto is van tien jaar geleden, nu ongeveer tien keer zoveel ganzen, geen idee hoor, maar heel erg veel.

Ria Donderdag 30 November 2023 at 7:13 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Maatregels

De nieuwe hoezen zijn binnen en ik heb nu alles gesorteerd op jaar, het werd een steeds grotere bende. Of ik het zo houd, twee per hoes dat weet ik nog niet, voorlopig de meeste toch, het is nu vijf jaar bij elkaar. 

Veel regen alweer vandaag, maar tussendoor toch een wandelingetje kunnen maken. Vanmiddag ook nog even naar de kapper, ik ben klaar voor de kerst. 

Toch in verband met de komende vorst maar wat voorbereidingen voor een paar planten gedaan en ze ingepakt in de hoezen die ik twee jaar geleden kocht en ook nog wat onder het afdak gezet. Meer mogelijkheden heb ik niet en ik vind het ook wel best zo, alles is drijfnat en weegt als lood. Ik zie wel wat ervan overblijft.

Ria Woensdag 29 November 2023 at 6:38 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , ,

Plus en min

Alweer dat kleine huisje op de prairie, oftewel Lillo, van foto's maken komt bijna niets, het is maar meer om te laten zien hoe het met het weer gesteld was vanmorgen en dat was heerlijk! Vandaar dat ik al vroeg langs Lillo kwam want dan is het rondje wat groter. De wasmachine had ik voor die tijd al aangezet, die was heeft nadien heerlijk buiten gedroogd.

Vanmiddag een bezoekje aan de opticien voor een oogmeting, er was zo goed als niets veranderd. Vorige keer werd er al op gewezen dat ik voor links misschien wel toe ben aan een staaroperatie, rechts niet maar dat doen ze dan wel tegelijkertijd. En omdat ik nog best tevreden ben met wat ik zie, laat ik het nog even voor wat het is, ook omdat het in tweeeneenhalf jaar bijna niets verslechterd is. Joop sportte ondertussen bij Fysant, die had ook al een rondje met de scootmobiel in de zon gedaan.

Gisteren in één dag een tekening gemaakt. Hoe lang doe je over een tekening wordt weleens gevraagd... nou als het meezit een dag, maar die daarvoor duurde een week.

Ria Dinsdag 28 November 2023 at 7:10 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , ,

Nat

Alweer zo'n natte dag, het houdt niet op, maar vanmiddag toen het even wat minder nat leek toch even een frisse neus gehaald. De wilde zwanen zijn er weer, die houden wel van een beetje nattigheid. Er staan ook nog wat selderijknollen in de grond die niet gerooid konden worden denk ik.

Weer maar aan een kleurwerk begonnen  en nu aan het wachten of mijn bestelling arriveert, hoezen voor de tekeningen, ze waren bijna op en de prijs was nog niet omhoog sinds de vorige bestelling, dat zal waarschijnlijk niet lang meer duren. 

(Pakje is netjes op tijd afgeleverd. Eigenlijk heb ik nog nooit problemen ondervonden met wat voor bezorgdienst dan ook, behalve laatst dan toen er 5 van de 20 lijsten stuk waren, maar daar kreeg ik netjes nieuwe voor.)

Hopelijk gaat het niet sneeuwen en vriezen...

Ria Maandag 27 November 2023 at 4:36 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags:

Grijs met noten

Zo was het ongeveer de hele dag. Bovenstaande foto nam ik vanmorgen en onderstaand vanmiddag. Grijs maar wel heerlijk rustig weer en ook koud, maar daar kan je je op kleden.

Tussendoor kwam ik deze tegen, een kleine mantelmeeuw denk ik. Hij/zij zat er een beetje verdwaasd bij, zo van 'ik zit hier nu wel, maar ik weet ook niet goed wat ik hier doe'....

Verder deden we niet veel, Joop bekeek de laatste rit van Max en nu weer voetbal, er was witlof met een schnitzeltje en koffie tussendoor, met de notenkoek van Gijs die in de aanbieding was en erg lekker is!

Ria Zondag 26 November 2023 at 6:41 pm | | Standaard | Drie reacties

Sint in Zonnemaire

Vanmiddag wel weer wat meer aanloop gelukkig en de zon scheen in de kerk, dat maakt het gelijk een stuk gezelliger. 

Sinterklaas kwam met de taxi, want met al die buien en dan op een paard, voor je het weet ligt je mijter in de sloot. Sint koos voor veilig. Ik heb hem mijn kaartje gegeven, zodat hij iets origineels kan uitzoeken, iets heel speciaals. Hij zou de Pieten informeren, gelukkig had ik genoeg kaartjes uitgedeeld.

Ria Zaterdag 25 November 2023 at 5:30 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: ,

Brrr...

Niet gewandeld vandaag, dat is toch wel bijzonder en het vermelden waard. Niet dat ik geen zin had, maar de buien kwamen af en aan, het waaide hard en het was koud. Reden genoeg om lekker binnen te blijven en maar wat te kleuren. 

Vanmiddag deed ik wel uitgebreid boodschappen, vader Drees had gestort, zo fijn altijd. Er zullen niet veel politici zijn die maandelijks zo herdacht worden als hij, wel door mij tenminste, al heb ik er natuurlijk wel zelf aan bijgedragen, maar toch, goed geregeld.

Morgen weer naar de kerk!

Intocht Sinterklaas op het dorp, misschien wat extra reuring.

Ria Vrijdag 24 November 2023 at 7:12 pm | | Standaard | Drie reacties

Uitslag mri

Vanmorgen waren we in het gemeentehuis voor het ophalen van de invaliden parkeerkaart en maakten er ook gelijk maar even gebruik van. Eerst bij het gemeentehuis natuurlijk en even later in Zierikzee. We hadden de rolstoel meegenomen en het plan was dat ik niet zou duwen zodat Joop kon proberen of hij eventueel zelf een boodschap kon doen in Zierikzee, winkel in winkel uit en dan zelf aan de wieltjes draaien. Daar is bij voorbaat al niet aan te beginnen en gelukkig kan hij nog zelf lopen, zodat de rolstoel eventueel buiten kan blijven.

Het was heerlijk weer voor een rondje markt en we deden de geplande boodschappen, volgende week weer op de fiets. Joop kan als het lekker weer is ook gewoon een boodschap met de scootmobiel doen.

Vanmiddag waren we in het ziekenhuis voor de uitslag van de mri van een paar weken geleden. Met de onderrug is behalve de normale ouderdomsverschijnselen niets aan de hand. De zenuwen hebben voldoende ruimte. 

Opluchting natuurlijk want geen operatie, maar we gaan nu verder naar de vaatchirurg voor onderzoek, want als de doorbloeding niet goed is kan je ook daar veel pijn van krijgen. De wachtlijst is niet lang en als het goed is kunnen we daar snel terecht voor de benodigde onderzoeken en hebben dan ook gelijk de uitslag. Als daar dan ook weer niets uitkomt wist de neuroloog ook nog wel iets anders te verzinnen, kortom, wordt vervolgd.

Vervelende autoritten met een laagstaande zon heen en rijen autolampen in de schemer terug, niet echt ontspannend.

Lekkere vis met peetjes van de markt daarna.

Roken doe ik inmiddels al 12 jaar niet meer, ik denk er eigenlijk nooit meer aan en snap echt niet dat er nog mensen zijn die dat wel doen. Ik probeer het één keer zei ik, want ik wist dat het niet makkelijk zou zijn,  maar het is me wel gelukt, ook omdat ik het best graag wilde!

Ria Donderdag 23 November 2023 at 7:13 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Donker

Vorig jaar in Goes (toch eentje gevonden) net zo koud als vandaag.

Waterkoud vandaag, eind van de middag regende het alweer al viel het uiteindelijk wel mee. De boeren reden af en aan met aardappelen en suikerbieten, dat werd een keer tijd, vooral voor de aardappelen.

Na de koffie gingen we stemmen, ditmaal koos ik ook voor een grote partij, al die snipperpartijtjes dat schiet niet op, plus dat je jezelf rotzoekt op dat grote vel papier in het stemhokje, ik koos voor veilig op alle fronten, denk ik. 

Geen foto's gemaakt, ik zoek ook maar niets op. Twintig jaar geleden logeerden we in Nijkerk omdat Sinterklaas langs zou komen, één van de weinige logeerpartijtjes ooit omdat ik geen oog dicht doe in den vreemde. Tien jaar geleden hapte ik haring met Ina en vijf jaar geleden was Didi bij de kapper voor een was en droogbeurt, allemaal alsof het gisteren was, behalve de logeerpartij.

Soms denk ik dat ik depressief ben, maar dat is het eigenlijk niet, emotioneel is een beter woord, om allerlei dingen, die ik zie, hoor, of aan denk, huilen om toch wel iets, maar het helpt niets. Het zal de tijd van het jaar, of de stand van de maan wel zijn, zo snel mogelijk naar januari graag, of mei mag ook :-)

Ria Woensdag 22 November 2023 at 7:25 pm | | Standaard | Twee reacties

Kortdag

Verslapen kunnen we het niet natuurlijk, maar om half negen pas de gordijnen opentrekken vind ik best laat. De zon scheen al volop! Daarna al snel naar buiten. Joop trok er ook vroeg op uit. Onze verkoudheid loopt op zijn laatste benen al blijft bij mij het slijm maar naar boven komen, van die drellen die je dan in wilt slikken maar wat niet lukt en dan in je keel blijven hangen. Nu ja het wordt al wat minder.

Tussendoor gekleurd en vanmiddag nog een rondje. Het begon al te schemeren eer ik thuis was, dat heb je rond deze tijd zo rond een uur of vier.

Wel een leuke gedachte dat daar nu mijn tekeningen hangen, jammer dat niet meer mensen het kunnen zien, maar dat komt vast nog eens.

Ria Dinsdag 21 November 2023 at 6:57 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: ,

Gewoon

Het was weer eens een gewone dag vandaag, waarop je gewoon naar buiten kon zonder eerst de buienradar te raadplegen wanneer je dat het beste kon doen zonder drijfnat te worden.

Vanmorgen èn eind van de middag lekker even gewandeld, het was een goede dag.

Onderweg het eerste compliment vanuit de kerk ontvangen, heel leuk! Er blijkt toch met belangstelling naar gekeken te worden door sommigen en vooral ook gewaardeerd vanwege de kleur die het brengt. Dat doet me goed! 

Komende zondag is er een speciale dienst waar dan blijkbaar weer meer mensen van het eiland op af komen. Voleindingszondag nog nooit van gehoord, oh het heeft meerdere namen zie ik nu, allerzielen komt me bekender voor, het gaat om het herdenken van de overledenen. Zo leer ik ook nog wat.

Ik denk wel aan ze als ik wandel daar heb ik verder niemand bij nodig.

Ria Maandag 20 November 2023 at 7:00 pm | | Standaard | Vier reacties

Vroeger en nu.

Gisteren in de kerk keek ik eens wat oude boeken in en kwam deze foto tegen, die kende ik nog niet en dan de tekst erbij is natuurlijk ook leuk. Zo was het...

en zo is het.

Deze maakte ik vanmorgen en wilde vanmiddag een betere maken, maar toen regende het alweer. Ons huis staat er niet op dat staat een stukje naar achteren, wij hebben een stoep, met de plantenbakken die je nog net ziet.

Ria Zondag 19 November 2023 at 6:52 pm | | Standaard | Vijf reacties

Aanwezig

De hele dag pijpenstelen belooft niet veel goeds voor een expositie in een koude kerk, maar natuurlijk ging ik wel want afspraak is afspraak en ik had me wat beter voorbereid op de kou dan vorige week en ik nam een muziekje mee en een wijntje  voor noodgevallen, maar zover kwam het niet eens.

Er liggen ook wat boeken, daar begon ik eens mee en even later kwam Inge binnenwandelen voor een gezellig praatje en verder nog eens in de boeken gegluurd en wat foto's gemaakt. Inmiddels liep het al tegen half vier en ineens bedacht ik dat ik wel een paar tekeningen kon vervangen, ik neem er altijd wel wat extra mee, daar was ik toen wel weer even mee bezig. Je moet je tijd wel zien te vullen natuurlijk, ook al heb je niets te doen.

Volgende week beter! Bij het verwisselen merkte ik wel dat er qua vocht nog niets aan de hand is gelukkig.

En deze hangt nu mooi te wezen op een prima plek!

Ria Zaterdag 18 November 2023 at 6:36 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: ,

Mooi Zonnemaire

Zonnemaire krijgt er een nieuw stukje natuur bij! Een hele grote waterpartij, diep aan de voorkant en naar achter toe wat moerassig heb ik begrepen. De waterpartij was met een week of twee helemaal volgeregend. Hoe het er allemaal uit gaat zien is nog een verrassing maar het is zo al heel mooi, aan de rand van Zonnemaire.

Vandaag weer een tekening klaar, die kan morgen mee naar de kerk, met nog een paar andere losse die ik extra meeneem, hopelijk is er wat aanloop.

Ria Vrijdag 17 November 2023 at 7:09 pm | | Standaard | Vier reacties

Proost

Nou hier is hij dan weer, de jaarlijkse Beaujolais Nouveau foto, ik ben er vanmorgen speciaal voor naar Zierikzee gefietst. Ze hadden maar één soort dus er viel niet veel te kiezen, ik nam drie flesjes mee, van vorig jaar heb ik er ook nog eentje. Ik las gisteren dat je de Nouveau best even kunt bewaren, dus die ga ik nu ook maar eens opdrinken.

Tegelijkertijd even naar de markt voor vis en naar de natuurwinkel voor thee en onderweg nog even bij de biologische winkel langs voor peetjes bij de vis, een leuk en vooral gezond fietsritje al was het wel heel koud maar ik was goed aangekleed en buitenlucht is goed als je verkouden bent, het wordt al minder.

Vanmiddag was ik even in de kerk om een lijst op te halen, ook verwisselde ik twee anderen. Ik merkte aan het papier dat achter de tekeningen zit, dat is erg dun papier, dat het een beetje begon te bobbelen, het is natuurlijk niet de bedoeling dat alles vochtig wordt, ik ga het in elk geval in de gaten houden en anders houdt het op, dat zou wel jammer zijn. Ik heb achter de tekeningen die ik verwisselde stroken keukenpapier gedaan, het is een probeersel. De tekeningen die bij mij in de garage voor het raam staan overkomen niets, die staan daar al jaren.

De Beaujolais smaakt prima! Joop en ik hebben geproost en afgesproken dat we dat volgend jaar weer doen. 

Oja en mijn nieuwe trui heb ik aan, prima trui!

Ria Donderdag 16 November 2023 at 6:31 pm | | Standaard | Vier reacties

Traditie

Morgen is het weer zover, tijd voor de Beaujolais Primeur en het jaarlijkse fotootje.

Ik wilde eigenlijk een collage maken van alle jaren dat ik zo'n foto maakte vanaf 2011 nog niet eens zo heel lang geleden dus, maar het was me teveel werk en toen kwam ik ook deze nog tegen. Dat zal de laatste keer geweest zijn dat we samen op de Beaujolais proosten op 16 november 2017.

Het is alweer ruim twee jaar geleden dat ze overleed en afgelopen zondag zou ze 69 zijn geworden, mijn lieve schoonzus, er gaat bijna geen dag voorbij dat ik niet aan haar denk. 

Wel lekker gewandeld vandaag het was heerlijk in de zon! Beetje tever misschien want ik was er wel erg moe van en mijn rug deed zeer, maar de bijgeluiden zijn al een stuk minder.

Morgen hopelijk weer de oude, mèt Beaujolais want ik ga wel een paar flesjes halen natuurlijk! Misschien wel op de fiets!

Ria Woensdag 15 November 2023 at 8:00 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags:

Ontmoeting

We gingen vanmorgen met de slechtziendenclub waar Joop af en toe heen gaat naar het watersnoordmuseum. Nu valt er in het watersnoodmuseum vooral van alles te zien... maar gelukkig was er een rondleider bij die van alles vertelde. De meesten waren ook niet alleen slechtziend, maar zaten net als Joop in een rolstoel of hadden een rollator of een stok. Het schoot niet erg op allemaal, terwijl de gids steeds maar zei dat hij 'nog veel te vertellen had en dat het nog best een eind lopen was.

Bij het verzamelen bij de ingang zag ik hem gelijk, ik had zijn naam al gezien bij de rondgestuurde email en vroeg me af of hij het zou zijn en jawel, Wim Bax, zes jaar samen ULO gedaan, alleen niet altijd in dezelfde klas gezeten, dat had ook met de keuzevakken voor het examen te maken. Hij herkende mij niet, zelf is hij niks veranderd.

Hij had ook nog een klassefoto waar ik niet op sta en hij niet op de mijne , we wisselden ze uit.

De mijne uit 1965, die ik al een paar keer eerder plaatste

De zijne waar ik niet op sta, maar hij wel en waar ik de meeste anderen ook van ken, want ik dacht altijd dat ik de enige was die bleef zitten, maar er waren er wel meer die 6 jaar over die vier jaar deden.

Ondertussen werd ik steeds meer verkouden ... en heb daar al wel twee zakjes zakdoekjes vol gesnoten, volop geniesd en gekucht, zoveel mogelijk rekening houdend met de anderen natuurijk. Toch een pestje opgelopen zaterdag in de kerk. In jaren niet zo ziek geweest.

Ook nog geluncht met z'n allen en daarbij de foto gemaakt.. waarop ik er niet uitzie natuurlijk met mijn opgeblazen hoesthoofd.

Ria Dinsdag 14 November 2023 at 6:45 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Puntjes op de i

Tien jaar geleden wandelde ik hier ook en af en toe kom ik dan foto's tegen die ik nog nooit gebruikt heb, dus ook niet vind omdat ze nog het toestel nr. hebben. Daarom is het juist zo leuk de mapjes eens door te bladeren, want een paar weken geleden maakte ik van dezelfde plek weer een foto en kijk bovenstaand is van 3-11-2013.

En deze van 5-11-2023

Deze foto maakte ik omdat het dak van de schuur achterin pas helemaal vernieuwd is met allerlei bijkomende werkzaamheden, maar het ziet er weer prachtig uit inclusief jaartal. Het zijn de kleine dingen die het doen.

Er worden best veel oude panden opgeknapt op het dorp, of het ligt weer een tijd stil omdat de buren moeilijk doen over een raam dat ze niet gewend zijn. Nu ja dat komt vast ook allemaal weer goed en zo fijn ook dat het dorp er op deze manier netjes uit blijft zien.

Ria Maandag 13 November 2023 at 7:12 pm | | Standaard | Vier reacties

Zondag

Foto moest weg vanwege 'verschrikkelijk'.

Zowat de hele dag bezig geweest met het in elkaar naaien van mijn trui, stukje gewandeld, Mir even op de borrel en dat was de zondag alweer. Keelpijn ook vandaag, hopelijk morgen over.

Ria Zondag 12 November 2023 at 7:14 pm | | Standaard | Vier reacties

Sprekend

Het was koud in de kerk, niet druk, helemaal niet druk, maar best even gezellig en dan is twee uur lang genoeg. Het wapen van Zonnemaire dat ik het laatst tekende is vekocht. Erg leuk! Ze wisten niet eens dat dat het wapen van Zonnemaire was, maar eenmaal op de hoogte vonden ze het nog leuker om het te kopen.

Dat betekent echt niet dat ik nu aan de lopende band wapens ga tekenen en als mijn trui in elkaar genaaid is, want hij is klaar zonder extra bolletje, dan ga ik weer eens aan iets heel nieuws beginnen... al weet ik nog niet wat.

Volgende zaterdag weer! Best leuk in de kerk!

Ria Zaterdag 11 November 2023 at 5:03 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags:

Kiekeboe!

Ik vind het een rare week. Al die regen maakt dat ik niet veel wandel, maar dat komt ook omdat ik nu eindelijk mijn trui eens af wil hebben. Vanmorgen nog een extra bolletje gehaald, maar als het een klein beetje tegen zit, moet er nog eentje komen, of anders maar een smal halsboordje, of een paar toertjes met een ander kleurtje, want zo krap is het.

's Avonds kan ik niets doen dat is te donker.

Morgen ga ik in de kerk zitten van 14.00 tot 16.00 uur en ik denk de daaropvolgende zaterdagen ook. Anders ben ik altijd te bereiken voor een afspraak. Zou leuk zijn als er een beetje aanloop is, ik ga er ook af en toe een paar verwisselen, ook leuk voor de kerkgangers.

Ik kan er ook niets aan doen één en al expositie hier, ik moet toch ook een beetje aanloop zien te krijgen want 's winters door de week is de kerk gesloten.

 

Nora speelt ondertussen 'Kiekeboe!'

Ria Vrijdag 10 November 2023 at 7:13 pm | | Standaard | Drie reacties

Kaartjes en bedankjes

Zelf had ik het hele wapen genomen en dan overdwars, maar Betty, die mij bijstaat in deze wat onwennige tijden en die grafisch ontwerpster is maakte er dit van. Ik ben er erg blij mee!  

Afgedrukt bij Rap Repro, dat is vlakbij en zo klaar! Nu maar uitdelen.

Vandaag hoorde ik dat de dominee afgelopen zondag ook best aandacht schonk aan mijn tekeningen en eigenlijk viind ik het nu wel jammer dat ik er niet was, maar ja ... dus heb ik vandaag naar kerkdienst gemist geluisterd en de dominee daarna een bedankje gestuurd.

 

Van dat bord waar ze het hierboven over heeft maakte ik één van de eerste keren dat ik daar was voor de tentoonstelling al een foto. Kijk, dacht ik, hij kent me toch wel, daarvoor hoef ik echt niet naar de kerk. Ik hou het lekker buiten, bij mijn eigen vogeltjeskerk.

Tot slot deze lieve mensen ook eens even in het zonnetje voor al hun hulp en Petra zorgde er zelfs voor dat de kerkdeuren voor mij open gingen. Super bedankt allebei!

Ria Donderdag 09 November 2023 at 4:01 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags:

Gewapend

En dit is dan nummer drie van de wapenserie, meer doe ik er niet want het is totaal niet mijn ding dingen te kopieren of na te doen, maar voor eventuele kopers is dit natuurlijk wel herkenbaar, het wapen van Zonnemaire, mokkokkè! Cadeautip!

We waren weer eens in het ziekenhuis vanmiddag, de MRI van de onderrug van Joop is gemaakt, nu de uitslag nog eind van de maand. Daarna was hij bij de dokter voor pijnstillers, hopelijk verbetert het, hij wordt er in elk geval vrolijk van staat erbij, want ook anti depressief, dat is dan mooi meegenomen, als is gewoon pijnloos natuurlijk het fijnst.

Ria Woensdag 08 November 2023 at 6:35 pm | | Standaard | Drie reacties

Goeiemorgen

Daar in de verte loopt Ria van Felius al. Goedemorgen!, zei een dorpsgenootje op Facebook vanmorgen. Ik heb het maar even uitvergroot want je ziet eigenlijk alleen een wandelende spijkerbroek. Het was heerlijk zo vroeg in het zonnetje en ik maakte er gelijk een flink rondje van, want voor je het weet regent het weer.

Deze maakte ik zelf een paar minuten later.

En weer even daarna was er de hanenkolonie of zoiets er lopen er een stuk of tien, ze worden gevoerd en verblijven meestal achter het gaas, maar soms lopen ze ook op de weg, of aan de overkant op het land. Best gezellig.

En zo eentje heb ik er nog nooit gezien.

De rest van de middag gekleurd.

Ria Dinsdag 07 November 2023 at 6:22 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , ,

Op herhaling

De laatste twee dagen alleen maar zitten kleuren, op een wandeling na dan. 

Nog een keer het wapen van Zonnemaire, omdat ik de eerste bijna verkocht had terwijl ik dat eigenlijk niet wilde, stom gedoe, maar gelukkig hangt hij nog veilig aan de kansel...

Heerlijk gewandeld vanmorgen, de zon scheen, prachtige luchten!

En nu zo maar weer eens aanschuiven.

Ria Maandag 06 November 2023 at 4:20 pm | | Standaard | Zes reacties

Gewoon

Bram mocht voor het eerst meeblazen, zo leuk! Hij stal de harten van iedereen en hij kon het al geweldig goed. Ik heb geen toestemming maar ik hoop maar dat ik de foto mag plaatsen, ik vind het een vetederend momentje met z'n papa.

Vandaag weer een gewone zondag, voorzover je iets gewoon kunt noemen tegenwoordig. Klein rondje gewandeld en gekleurd op A3 dat is de helft van wat ik anders doe, maar ik vind de grote toch leuker om te doen, dus daar ben ik ook alweer mee bezig.

Ria Zondag 05 November 2023 at 6:53 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Met de muziek mee

Het was heel moeilijk kiezen welke ik op zou hangen en de oudere (met de witte lijntjes) liet ik eigenlijk wat achterwege, maar 'die stijl is ook heel goed' zei mijn hulplijn, 'heel grafisch' komt goed uit tegen een witte muur, dus ik veranderde er nog maar eens een paar. De laatste zijn abstracter, zei ze. Ja en dat vind ik op het ogenblik leukder om te doen. Misschien vind ik nog eens iets ergens ertussenin.

Nou ik ben benieuwd hoe de bezoekers er tegenaan kijken straks, we gaan lekker vroeg met de rolstoel, zodat we alvast zitten voordat het drukker wordt.  

Het is de Harmonie die zijn 150 jarig jubileum viert dit jaar.

Als je zin hebt en op tijd bent kan je hier meesluisteren, want beeld is er niet bij geloof ik, geen idee.

Ria Zaterdag 04 November 2023 at 5:33 pm | | Standaard | Drie reacties

Feestelijk

De Bermweg lag er weer rustig bij vanmorgen, niets omgewaaid, misschien wat meer blad op straat dan aan de bomen, maar verder niets aan de hand.

Hier was wel iets aan de hand, maar ook eigenlijk niets ernstigs. We hebben de orkaan goed doorstaan.

Vanmiddag kwamen Janny en Freek gezellig op de koffie. Het lukt mij nog niet erg om naar Numansdorp te rijden, vooral niet nu ik het druk heb met de expositie in de kerk en ze wilden het ook wel graag even zien natuurlijk.

Vanmorgen de laatste vijf opgehangen alles hangt inmiddels keurig recht, er zijn bloemen en een oogstpalet, het wordt steeds gezelliger in de kerk. Het feest kan beginnen.

Ria Vrijdag 03 November 2023 at 7:11 pm | | Standaard | Vijf reacties

Stormen

Als ik storm in tik bij mijn grote plaatjesboek om eens te kijken wat voor sensationele stormfoto's ik heb gemaakt, krijg ik alleen maar beesten te zien.  Dit was ooit de poes van Mir, Storm genaamd.

En de Storm van Sil, hier beter bekend, poezen komen nu eenmaal niet met hun personeel mee.

Het meeste leed wat de storm betreft is wel geleden als ik het zo hoor, geen schade gezien hier in de buurt maar het ging wel flink tekeer. Ook maar heel even met de auto naar Noordgouwe gereden voor wat fruit.

Verder had ik vanmorgen ook nog even contact met mijn hulplijn, zo fijn dat er iemand met verstand van zaken meedenkt!

Er moeten er nog een paar opgehangen worden in de kerk, de vervangende lijsten waren heelhuids aangekomen gisteren en ik had er al iets in gedaan, maar ik kreeg nog wat tips en ja ze had gelijk, maar op haar advies om er nog maar een paar bij te hangen ben ik niet ingegaan, ook geen lijsten genoeg trouwens, het moet thuis toch ook nog wel een beetje gezellig blijven. 

Verder alleen maar geklungeld, veel op internet, nog altijd leuk een beetje van het één naar het ander te surfen en af en toe naar buiten gekeken of alles er nog stond.

Ria Donderdag 02 November 2023 at 7:32 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: ,

Dreiging

Vroeg de wasmachine aan dan kon het nog lekker buiten hangen dacht ik en dat was ook wel zo, maar veel wind en dekbedhoezen waaien dan dubbel, gelukkig best snel droog na nog even binnen over de stoelen, ander wasje ook, ik ben weer uitgewassen tot volgende week.

Joop scooterde een flink rondje maar kreeg net het laatste stuk een bui. Ik wachtte op de pakketpost, de vijf nieuwe lijsten zijn heel en wel gearriveerd, nu nog wat erin.

Tegen de avond kon ik zodoende ook nog even een rondje doen met dreigende luchten rondom, maar ik hield het droog. Nu die vreselijke storm van morgen maar weer afwachten.

Soms denk ik weleens, mijn leven begon na een storm, misschien eindigt het er ook wel mee... ja ik ben (soms) echt van de vrolijkste hoor.

Ria Woensdag 01 November 2023 at 4:48 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , ,