Buien en boeren

Nog steeds aan het omschakelen van zomer naar wintertijd, ik ben elke ochtend erg vroeg wakker, of zou dat dan juist niet zo moeten zijn.... ik raak er altijd van in de war. Vroeg wakker, maar gelukkig niet meer midden in de nacht. Mijn watch vindt meestal ook dat ik tenminste goed slaap, al laat mijn mentale herstel soms te wensen over.

De regen is niet van de lucht, gelukkig hebben we de appjes om te zien of er een bui aankomt al is het ook verstandig tegelijkertijd even naar buiten te kijken. Twee rondjes Korteweg, verder kwam ik niet vandaag. Er werden eind van de middag alweer selderieknollen geoogst. Met de aardappelen komt het niet meer goed dit jaar, ze zitten nog in de grond, brengen niks op, dat wordt rijst eten komende winter, of pasta, ook lekker hoor.

En nu klettert het alweer op mijn koekoek..... het was kort maar krachtig.

Ria Dinsdag 31 Oktober 2023 at 6:52 pm | | Standaard | Vijf reacties

Verhangen

Joop kwam nog even kijken en Miriam en er werden wat foto's gmaakt, we waren er heel de ochtend druk mee. Gelukkig ging het wel voorspoedig , Anne (=niet de dominee) heeft ervaring met tentoonstellingen in de kerk.

Joop lijkt een beetje stijf maar die doet altijd veel kleren aan anders krijgt hij het koud. De scootmobiel is niet  handig in de kerk, maar met dit opvouwding ging het goed, het was ook een beetje generale repetitie voor zaterdagavond want in een kerkstoel steeds met je voeten op de vloer, dat gaat niet, op deze kan hij ze gestrekt naar voren doen.

Er komen er nog een paar bij en als het klaar is maak ik wel een filmpje.

Er was ook weer een nieuwe klaar en dat was best nodig want nu ik het leuk om de nieuwere te laten zien in de kerk werd het leger en leger in de kamer, dus daar hangen nu weer de wat oudere... van vorig jaar of zo. Hoeveel lijsten ik niet verwisseld heb de laatste dagen....

Het werd alweer een hoofd. Morgen de muziekwinkel eens proberen te openen in mijn eigen hoofd.

Ria Maandag 30 Oktober 2023 at 6:30 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: ,

Op volgorde

Te mooi om er letters tussen te zetten. Ik was blij dat ik voor een kort rondje had gekozen en naar mijn idee ook net voor de bui thuis, maar er is gloof ik nog geen druppel gevallen, wel een donderslag gehoord.

Vanmorgen toen Joop een rondje ging doen heb ik de kamer even verbouwd om te kijken hoe de volgorde van de tekeningen ongeveer moest zijn, dat is handig, cijfertjes geplakt, maar intussen heb ik alweer twee tekeningen vervangen... ik doe nu niets meer hoor, morgenochtend beginnen met ophangen.

Ria Zondag 29 Oktober 2023 at 5:15 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: ,

Dankbaar mens

Dit is Jaap Nieuwenhuis, de Jaap waar ik de laatste tijd wel vaker over schreef en waar we laatst nog een schilderij van kochten en dat ophaalden met de trein in Deventer.

De foto is gemaakt  16 december 2021 op zijn tentoonstelling in het Voerman Museum te Hattum. Op de foto samen met conservator Daphne Maas.

Jaap en ik kennen elkaar nog niet eens zo lang, we waren op doorreis en gingen even langs bij de nicht van Joop, Betsy van der Meer vrouw van Jaap, toen nog in leven, inmiddels afgelopen voorjaar overleden.

Bij dat bezoekje kwamen mijn tekeningen ter sprake, ik had toen pas mijn opa getekend en liet dat zien met nog wat andere. Hij vond ze erg mooi en sindsdien is het aan met Jaap en mij en mail ik ze naar hem als ik er een paar klaar heb.

Jaap is een echte kunstenaar met werk in het Rijksmuseum en al.

Wat wil ik daar nu allemaal mee zeggen...

Enthousiast als ik ben als er weer iets gebeurt met betrekking tot mijn tekeningen, dan mail ik dat naar hem, zoals vorige week toen ik in de kerk zou gaan hangen en dat ik ze passend per twee in de hoezen zou doen zodat ze nog eens omgedraaid konden worden. Veertig nogal dat was achteraf veel te veel, dat vond ik eigenlijk gelijk al.

Bijna gelijk had ik een mailtje terug dat ik dat echt niet zo moest doen en zo zonde dat ik ze niet alle veertig in een lijst kon hangen en dat hij graag wilde helpen met de lijsten, hoeveel had ik er nodig....  twintig dus en ik mocht ze bestellen. Fantastisch toch! 

Ze zijn er inmiddels en er is breuk, dus daar moeten nog andere voor komen maar het meeste heb ik vanmiddag  ingelijst en ik kan je beloven het wordt prachtig in de kerk volgende week. 

Met al dit soort dingen heb ik geen ervaring genoeg en daar komt nog bij dat ik soms best onzeker ben over wat ik maak. Daarin stimuleert hij me enorm, hij vindt het bijzonder en zegt dat ook vaak. Hij maakt me zekerder en dat merk ik dan weer als ik zit te kleuren. 

Dankjewel Jaap, je bent een schat. 

Ria Zaterdag 28 Oktober 2023 at 8:54 pm | | Standaard | Vijf reacties

Vroeg dag

Het was een beetje een rare dag die voor mij om vijf uur al begon, ik vermaak me dan nog wel een tijdje met m'n telefoon, maar ja dat blijft ook niet duren,  ik was zodoende lekker vroeg op pad.

Er waren wat dingen aan de hand en ik poetste eens wat, dat moet toch ook zo nu en dan, al ben ik daar met dit weer al helemaal niet voor in de stemming. Er werd een pakket maar gedeeltelijk geleverd en er was ook nog eens schade, hopelijk komt het allemaal goed. Boedha doet een schietgebedje.

Ria Vrijdag 27 Oktober 2023 at 6:58 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: ,

Geduld...

Vroeg op want de auto kreeg nieuwe zolen en ik moest rijden want het was nog schemerig en dan rijdt Joop niet meer. We moesten naar Heinekenszand. Gelukkig hadden ze lekkere koffie want het duurde wel een uurtje. De bandjes wisten de weg nog niet goed, dat was goed te merken want ze namen al gelijk de verkeerde afslag, maar daar wist de routeplanner wel weer raad mee.

Eenmaal thuis gelijk maar naar buiten, het was nog droog en ik had geen zin om weer de hele dag binnen te zitten. Gelukkig trof ik het goed en heb lekker gewandeld.

Deze groeide in de berm, zo'n mooie grote koningskaars of toorts, zoiets zal het zijn, hopelijk wordt hij niet weggemaaid al wordt er nu ook niet meer gemaaid denk ik.

Vanmiddag werd het programmablaadje van de kerk gebracht voor volgende week.

Nou, is dat leuk of is dat leuk, ik kan niet wachten de boel te versieren.

Hier de rest van het programma voor geïnteresseerden.

Ria Donderdag 26 Oktober 2023 at 6:32 pm | | Standaard | Vier reacties

Nat

Een hoop blubber na al die regen, maar er zijn weer selderieknollen voor de erwtensoep voorradig hoor. Vanmorgen zag de weg er ook zo uit, maar dat was vanmiddag netjes allemaal opgeruimd.

Jammer genoeg zitten er ook nog een hoop aardappels in de grond, die zijn wat moeilijker te oogsten met die nattigheid.

De hele dag regen. Ik breide bijna een heel rugpand, dat schiet lekker op zo, maar toch ga ik liever een paar uur de polder in. Gelukkig kon dat eind van de middag nog even.

Het is niet anders, weinig te vertellen.

Ria Woensdag 25 Oktober 2023 at 6:56 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: ,

Warmte

Er viel weer een hoop nattigheid vandaag, maar vanochtend was het nog droog en toen ik thuiskwam was Joop alweer aan het bakken, hij heeft de smaak te pakken. Appeltaart vindt hij blijbaar lekkerder dan appelmoes. Met het boodschappen doen moest ik alvast maar weer een nieuw pak mix meebrengen.

Na een paar uur regen kwam er weer zon en gingen we nog lekker ieder even een rondje door de polder. Tussendoor verwisselde ik nog wat tekeningen.

De villa's aan de Zuidweg komen ook weer achter de bomen vandaan, zo zag het er zeventig jaar geleden ook al uit, toen woonde de dominee daar. Mooi dat de huizen goed onderhouden worden al zal het kostbaar zijn ze warm te stoken. 

Wij hebben voor een paar tientjes een vast jaarcontract nu bij Delta, langer kon niet. Echt koud is het nog niet geweest natuurlijk, gestookt hebben we nog nauwelijks.

Ria Dinsdag 24 Oktober 2023 at 6:45 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , ,

In een lijstje

 Joop en ik keken samen eens in de kerk vanmorgen, want dat plastic gaat het niet worden. Hoeveel en hoe, daar zijn we nu wel uit en op de plaats van de foto's komen ze te hangen, ingelijst en wel.

We kregen ook een hele lieve mail, zo eentje waar je gelukkig van wordt en je het even niet meer droog houdt.

 

Het Flaes orgel werd in 2009 gerestaureerd en staat inmiddels op de monumentenlijst als enige nog werkend Flaes orgel in Nederland.

Een filmpje gevonden van Jaap Verseput waarop het hele verhaal van de restauratie te zien is. Erg leuk voor mij want vele bekende dorpsgenoten, inclusief de zondagsschool juf van vroeger, Jaan van 't Veer. Ik zet het bij de Zonnemaire pagina. 

 

 Het was zodoende een dag om in te lijsten.

Ria Maandag 23 Oktober 2023 at 6:58 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , ,

Kort dag

De hele ochtend bezig met de tekeningen op volgorde (alweer) verwisselen (alweer) tot ik er bijna misselijk van werd. Ze liggen in de auto en nu slaat de twijfel alweer toe, mede door een mailtje. Plastic is niet mooi, het hobbelt en het glimt, dus ik begin toch aan lijsten te denken maar het is kort dag natuurlijk en ik kan er ook eventueel wat minder ophangen, want duur. Wordt vervolgd.

Vanmiddag een heerlijke wandeling met verstand op nul, lekker in de zon, zonder jas, wel bodywarmer.

Ria Zondag 22 Oktober 2023 at 8:37 pm | | Standaard | Vier reacties

Anti-vries

Vandaag deze tekening afgemaakt, ik begon er een week geleden al aan, dus Snelle Jelle is het niet. Wie dan wel weet ik ook niet.

Ook weer een mouw klaar.

Niet veel gewandeld want vanmiddag goot het alweer. Wel waren er oliebollen, kas-spekkende oliebollen voor de muziekvereniging. Een dikmakend weekend, veel lekkers en weinig beweging, moet kunnen, goed voor de winterkilo's tegen de kou.

UPDATE:

Ik weet het al, het is Harrie natuurlijk!

Ria Zaterdag 21 Oktober 2023 at 6:54 pm | | Standaard | Vijf reacties

Taart

'Zal ik eens een appeltaart bakken' zei Joop een tijdje geleden, dat zegt ie anders nooit. Ik had daarvoor de spullen niet in huis en het ging over en eigenlijk zag ik het ook niet zitten want zere voeten en rommel nadien... 

Maar gisteren kregen we appeltjes die uitstekend voor appeltaart geschikt zijn, eigenlijk geen andere lekkerder dan die, dus ja... ik moest toch even naar de kapper (haar eigen website bestaat niet meer, was ook niet indrukwekkend had ik ooit gemaakt)  en ook even naar de PLUS  en daar hebben ze appeltaartmix en kijk...!

Hij is heerlijk! (de taart)

Ria Vrijdag 20 Oktober 2023 at 6:55 pm | | Standaard | Zes reacties

Huis en tuin

De lucht van vanmorgen het was heerlijk zacht, dat kan tegenwoordig 's morgens wel een graad of tien schelen, gistermorgen liep ik met wanten aan.

Na de koffie kleurde ik eindelijk weer eens een tijdje, het komt er de laatste dagen gewoon niet van, druk druk, ook leuk hoor, als we maar wat te doen hebben.

Joop zit nu ineens weer bij de slechtzienden club, er wordt iets in het leven geroepen, hulp bij Windows op tablets en dan voor slechtzienden, ik weet het niet precies het is er ook nog niet, maar er was al wel telefonisch overleg.

Vanmiddag weer eens theevisite uit de Veerhoek, het campingseizoen loopt op zijn eind en ze bracht heerlijke ouderwetse Brabantse appeltjes mee, dat wordt appeltaart en appelmoes want daar zijn ze het lekkerst voor volgens Heleen. We hebben gezellig weer eens bijgepraat.

De 'tuin' wordt ook steeds leger., alles steeds meer een beetje in groepjes bij elkaar. stoelen opgevouwen en de rotan onder hun zeil in een hoek, hopelijk krijgen we niet teveel vorst, een nachtvorstje kunnen de meesten wel hebben. Geraniums bloeien nog volop, gezellig hoor.

Ria Donderdag 19 Oktober 2023 at 6:38 pm | | Standaard | Drie reacties

Aantrekkelijk

Gelijk maar begonnen met het uitzoeken van tekeningen vanmorgen, een heel gedoe hoor, want ook een beetje rekening houden met de kleur en periode per hoes. Er zijn nu iets van 45 hoezen met twee tekeningen, er kunnen er veertig hangen, twintig aan elke kant van de kerk en ik maak ze zo, zodat ze een keer omgedraaid kunnen worden zonder dat het te rommelig wordt, dat lijkt me wel leuk, verrassend ook voor de kerkgangers. 

Alle hoezen netjes schoongepoetst, vanmiddag nog gaatjes erin geprikt, weer een zorg minder. Ik ben er klaar voor, maar we gaan ze volgende week pas ophangen, dus dat duurt nog even.

Vanmiddag boodschappen en nog een was, net voor de regen binnengehaald. Bijna droog, nog even over de stoelen.

Toen nog een pan nasi gemaakt en nu eindelijk even rustig zitten. Foto's kijken van jaren geleden, want ik heb er weer niet gemaakt vandaag en ik zie zoveel leuks, daarom maar een filmpje van pas geleden...

Ukkies en afstandsbedieningen dat is nogal wat, zo aantrekkelijk! Opa Cor kookt.

Ria Woensdag 18 Oktober 2023 at 7:50 pm | | Standaard | Vijf reacties

Gezelligheid

Gisteravond kwam ze al, dus vanmorgen weer tijd voor een gezamenlijk ochtendrondje en je geboortedorp eens in de ochtendnevel vast te leggen.

We hadden een gezellig dagje zo samen, na de koffie even naar Zierikzee voor een boodschap en een kopje koffie bij Hector, lekker buiten in de zon op het terras. 

Vanmiddag nog een wandeing, een bezoekje aan de kapper voor Sil en we hielpen Joop met zijn pillen uit de stripjes te drukken. daar heeft hij een hekel aan. Hij kan ze dan makkelijk per week uit de potjes vullen in de wekelijkse dinges. Hij had nu ook weer andere gekregen die niet door de helft konden, maar na een telefoontje met de dokter blijken er ook pillensnijdertjes te bestaan.

Aardappels geschild voor de stamppot zuurkool met worst, de eerste van dit jaar, er zullen er nog best een paar volgen want het was lekker.

Het was erg gezellig en nu is ze weer op huis aan.

Ria Dinsdag 17 Oktober 2023 at 7:16 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags:

Oogsten

 Het wordt weer de tijd van de zonsopkomsten tijdens de ochtendwandeling, vaak mooie luchten om de dag mee te beginnen.

De boeren rijden weer druk heen en weer met aanhangers vol suikerbieten en aardappels.

Vandaag werd me gevraagd of ik mijn tekeningen in de kerk ten toon wil stellen tijdens het oogstfeest en als ik wil wat langer. Natuurlijk wil ik dat wel, leuk! Gelukkig krijg ik hulp bij het ophangen en ik heb al een passend stapeltje uitgezocht, dat wordt een vrolijke boel in de kerk, of tenminste toch kleurrijk. Als het meezit kan ik ze gewoon in de plastic hoezen ophangen, zodat ik geen extra lijsten nodig heb.

We hebben vanmorgen ook voor het eerst de verwarming aangedaan, als de zon zich niet laat zien blijft het wel wat fris, vanmiddag was hij er weer dan wordt de kamer vanzelf opgewarmd.

  En dan speciaal voor Jan het laatste strandfilmpje.

Ria Maandag 16 Oktober 2023 at 4:53 pm | | Standaard | Twee reacties

Koud en blauw

Koud ineens vanmorgen! Ik twijfelde al over wanten en een sjaal, maar zo'n vaart zou dat toch niet lopen dacht ik nog, maar dat deed het wel, het was geen overbodig luxe geweest. 

Vanmiddag nog steeds hetzelfde dus ik heb de wanten en sjaal alvast maar klaargelegd.

Ook maar een breiwerkje opgezet, de wol lag er nog van een paar jaar geleden dat zou een trui voor Joop worden, maar hij ziet af van eigengebreid, gelukkig! De mouw is inmiddels bijna af, nu maar weer even rustig aan want voor je het weet zit er ergens weer wat scheef.

Ria Zondag 15 Oktober 2023 at 6:46 pm | | Standaard | Vier reacties

Zand

Op dezelfde dag als het filmpje van gisteren maakte ik ook deze filmpjes, te leuk om niet te laten zien vind ik en geen foto's gemaakt vandaag, dus dat komt goed uit.

Het rolgordijn op de slaapkamer was kapot dus daar moest een ander voor komen, dat kwam er al een paar dagen aan maar vanmorgen was het zover, in Zierikzee bij Leen Bakker hadden ze tenminste de maat per 10cm, het was even zoeken met de kleuren, maar zand is altijd goed en verduisterend hoeft niet, veel te donker en er is altijd nog een extra gordijn.

Dan het ophangen nog, ik ben niet van de schroeven en het meten, dat komt niet goed, dat is de afdeling van Joop maar ja dat gaat ook niet meer zo makkelijk. We namen er de tijd voor en het kwam goed, het was er gelukkig maar één. 

Het was wel weer een fijne dag al stond ik al wel in de Xenos toen ik me realiseerde dat ik geen parkeerkaartje had gekocht, snel terug, werken die palen niet... gauw even terug voor de boodschap en door naar Leen.

Heerlijk herfstweer!

Ria Zaterdag 14 Oktober 2023 at 6:42 pm | | Standaard | Drie reacties

Met zonder..

Iets samen bestellen als je niet bij elkaar in de buurt woont is niet handig, zeker als er nageleverd wordt en het tegenvalt, wat nu het geval was. Dus reed ik nog eens naar Mir vanmorgen met de auto dit keer. Zelf had ze ook iets nieuws maar op Renesse gekocht, daar moest ik ook eens kijken, zo'n leuke winkel, zei ze! Ook nog even naar de PLUS ik was daar nu toch.

Renesse is helemaal verbouwd, je kunt met de auto bijna nergens meer door. De leuke winkel gevonden, paar dingen gepast en weer weg. Kom ik thuis zonder bril, die lag nog in die winkel. Hoezo vijdag de 13de.

Vanmiddag maar weer die kant op, ik wist nu tenminste hoe ik moest rijden en ik combineerde het met een bezoekje aan het tuincentrum en het strand, veel leuker dan kleren.  

Het viel wat tegen, hoog water dus los zand en er vielen spikkels, maar ik waagde toch maar een poging. Het begon te regenen en bij de eerste de beste overgang stak ik over naar de duinen. 

Op dat stuk liep er steeds een hond naast me, dan weer voorbij, weer even snuffelen, dan bleef ze weer achter en kwam even later weer aanrennen, ik liep dat stuk echt niet alleen...  mooie herinneringen, vaak gelopen daar, met allebei.

Ik zocht wat anders en kwam deze tegen, nog nooit geplaatst, wat hebben we daar toch vaak genoten, filmpje is van 31-10-2014, het lijkt zo lang maar eigenlijk nog maar zo kort geleden.

Het blad wordt bruin en zal gauw vallen, gelukkig staan de knoppen voor volgend jaar alweer klaar.

Ria Vrijdag 13 Oktober 2023 at 4:51 pm | | Standaard | Vier reacties

Gerust zijn

Er was nog niet van een wandeling gekomen vanmorgen, dus aan het begin van de middag raadpleegde ik de buienradar eens, het zag er al een beetje droog uit buiten. Op Facebook kwam ik bovenstaand bericht tegen en vertelde het tegen Joop, 'het regent helemaal niet hoor dat lijkt maar zo, de zon schijnt gewoon, je kunt gewoon met de scootmobiel naar Zierikzee' (hij had een afspraak met de fysiotherapeut).

Voor mij was het het teken gelijk mijn schoenen maar aan te trekken, hoezo regen, waar dan.. en op af en toe een druppel na was het dat ook, maar de zon was nergens te bekennen. Af en toe moest ik even gniffelen om dat bericht, daar moet je dan weer Belg voor zijn om zoiets te verzinnen, het weerkaatsen van de aarde en maar gerust zijn dat het droog blijft en dat bleef het ook lang, tot de stortbui op de laatste paar honderd meter, dat was zeker het windmolenpark dat voorbij kwam, oh nee dat leek maar zo, weerspiegeling, maar ik werd wel nat.

Thuisgekomen zocht ik het bericht nog eens op, dat was van twee dagen geleden, aha! Maar dat zoiets bestaat! Nooit geweten.

Ria Donderdag 12 Oktober 2023 at 6:49 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , ,

Op de fiets

Jan vroeg vanmiddag in de reacties wat de mevrouw van de gele fietstas daar aan het doen was op het fietspad en ik had al bedacht dat ik dat vergeten was te vertellen, dus bij deze, ze raapt kastanjes, altijd leuk om ergens neer te leggen. En toen ik daar wat foto's van maakte ook maar gelijk eentje van haar, zo ben ik nu eenmaal, ik kan daar ook niets aan doen.

En soms verschijn je dan hier, van haar weet ik nu wel dat ze dat prima vindt, er zijn er ook die angstig roepen, niet op je blog hoor, al wordt dat wel steeds minder. Dat heeft denk ik ook met de sociale media te maken, mensen raken gewend aan hoe ze er uitzien, ze krijgen vaker een foto van zichzelf onder ogen, dat vind ik best positief. Ikzelf heb daar vooral in het begin een tijdlang mee gespeeld door bijna elke dag een webcamplaatje te plaatsen, op dezelfde plek maar elke keer anders, dat was best grappig, maar de hele serie is nergens meer te vinden, daily mugshot heette het, prachtige series van anderen soms.

Geen zon vandaag en later steeds meer wind, dat weerhield me er niet van vanmiddag een fijn stukje te fietsen. Even naar de groenteboer op Noordgouwe en daarna nog even maar Mir op Scharendijke voor het pakje van gisteren, toch ruim 27km alles bij elkaar. Gelukkig terug windje mee, voorzover dat dan gaat, nooit helemaal natuurlijk.

Veel wind en geen zon en een stoffige atmosfeer, dat vond ik gisteren al, er schijnt een hele wolk saharazand aan te komen las ik vanmorgen ergens.

Ria Woensdag 11 Oktober 2023 at 5:10 pm | | Standaard | Acht reacties

Verwarring

Mir en ik hadden samen iets besteld vanwege verjaardagskorting, altijd fijn, en dat zou vandaag geleverd worden bij de Praxis, dat doet ze altijd zei ze dat vindt ze handig, ik vond het wel een beetje gek, maar goed. We spraken om kwart over vier af bij de Praxis  en omdat het alweer van dat prachtige weer was ging ik lekker op de fiets.

Onderweg kwam er uit een zijweg een andere fietster, zo'n honderd meter voor me, ik had haar niet aan zien komen maar toen ze voor me fietste dacht ik, 'hee dat lijkt zij van de gele fietstas wel'. .. maar ik wist het niet zeker, dus ik deed een tandje bij zodat ik kon zien of ze misschien aan de voorkant een rood tasje had. Zover kwam het niet want eenmaal dichterbij zag ik wel dat ze het was en ging met een 'goedemiddag mevrouw' gezellig naast haar fietsen. Haha altijd leuk zo'n verrassing.

We hadden allebei niets bijzonders te doen, ik moest alleen wel op tijd bij de Praxis zijn, we besloten wat te gaan drinken in de buurt van de Praxis en ik appte Mir, dat ze misschien even langs kon rijden om het af te geven. Toen bleek dat we in Zierikzee zaten in plaats van Renesse, waar blijkbaar ook een Praxis is... wat een verwarring maar wel erg gezellig met een joekel van een bier die we langzaam in onze benen hebben laten zakken. Het was heerlijk in de zon!

Alweer zo'n fijne dag!

Ria Dinsdag 10 Oktober 2023 at 6:52 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , ,

Gewoon leuk

Een heerlijk begin van de week. Veel gewandeld vandaag en veel gezweet, vooral vanmiddag was het best warm want ik had toch voor de zekerheid maar een trui aangedaan.

Weinig bijzonderheden verder er was nog een beest eind van de middag en de klaprozen zag ik even eerder op de dijk. Gewoon een leuke maandag.

Ria Maandag 09 Oktober 2023 at 4:34 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Stemming

Wat een rust met de zondagmorgen zo heerlijk stil, geen wind, genieten! Gelijk maar een wat langer rondje gedaan.

Daarna maakte ik alweer een tekening af. 

Daarna kwam mijn uitgeleende boekje terug, altijd fijn, hoewel ik bij het uitlenen ervan niet de minste twijfel had, maar ja als het langer duurt dan je verwacht slaat de twijfel toe.

We hadden nog een gezellig praatje. 

Hij gaf me vorige week een link naar 'Huis te vraag', met de daarbij horende documentaire 'De klimop rouwt nog steeds' over Leon en Willemijn van der Heijden.

Daar heb ik naar gekeken afgelopen week, wel een paar keer, zo mooi! Wat hij zegt en doet, het spreekt me erg aan, emotioneel ook. Dus mocht je eens een half uurtje tijd hebben is het een aanrader. Er is miscchien zelfs wel iemand die het kent.

Veel leuker en mooier dan alweer een oorlog. Ik kijk geen nieuws meer al een tijd niet, ik steek gewoon mijn kop in het zand.

Ria Zondag 08 Oktober 2023 at 7:06 pm | | Standaard | Vijf reacties

Voor wat hoort niets

Het was de tweede keer gisteren dat ik Senna uitliet, leuk om te doen en zoiets doe je dan gewoon even, voor een buur of bekende, ik laat wel vaker eens een hond uit. De eerste keer kreeg ik daarvoor iets van huidverzorging, dat ik nooit gebruik, het lag nog steeds ingepakt in de la waarin ik het toen deed en ik heb toen gelijk gezegd dat het niet nodig was en de volgende keer niet meer wilde. 

Gisteren stond er weer een pakje, ik nam het mee en maakte het open, nieuwsgierig als ik ben. Weer zoiets waarvan je denkt wat moet ik ermee, dus ik heb korte metten gemaakt en allebei in een tasje gestopt met een briefje erbij.

Als buren doe je zoiets gewoon en bovendien schept het ook weer verplichtingen, want mocht zij binnenkort eens iets voor mij doen dan ben ik ook weer verplicht iets te geven. Ik hou er niet van, al heb ik om die reden de buurman al een paar biertjes gegeven omdat hij ons hielp met de poortdeur. Daar heb ik toen ook al over lopen twijfelen, maar ja een paar biertjes gaan er meestal wel in, net als de chocolaatjes van Rosemarie...

Ria Zaterdag 07 Oktober 2023 at 7:05 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags:

Teren en leren

Drukke wasdag vandaag met bijbehorende werkzaamheden, alles lekker droog in de wind.

Ook een oppasdagje op Senna de nieuwe buurvrouw, een enthousiastelinge maar we hebben fijn gewandeld en daarnet nog een rondje.

De tekening maakte ik gisteren al af. Ik teer nog op de complimenten van afgelopen zaterdag. Het was ook heel leuk om de reacties van verschillende mensen te zien en te horen, sommigen verwachtten het totaal niet zo, of anderen die dan zeggen dat ze ze op facebook al gezien hebben, reageren ook vol verbazing, zo groot en wat mooi, echt heel leuk. Ik kan er weer even tegen.

Joop ging vandaag voor de eerste keer met de scoot de winkel in, hij dacht altijd dat hij niet door het poortje kon, maar die zijn daar speciaal wel voor gemaakt en ook bij de bieb lukte het. Boodschappen deed hij al niet meer juist daarom, maar dat kan nu weer, best handig want ik was yoghurt vergeten en die staat helemaal achterin.

Ria Vrijdag 06 Oktober 2023 at 7:24 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , ,

Gezellig fietsen

Vanmorgen was het nog wat somber maar daar kwam al snel verandering in. Mir kwam gezellig zelf met gebak aanzetten, ze had een snipperdag!  Ze heeft het druk en dagelijks haar vaste dingen, regelmaat is best belangrijk zeker voor haar als zzper. We fietsten gezellig samen terug tot Scharendijke.

Joop ging weer eens naar de fysiotherapeut, vorige keer had hij overgeslagen. Lastig allemaal hoor, je weet niet wat beter is en waar je later last van krijgt, het schommelt ook heel erg en ik erger me als hij met zijn voeten zit te stampen of te zwaaien. Gelukkig vermaak ik me boven.

Vanmiddag belden ze van het ziekenhuis de dokter had contact opgenomen voor een vervolg onderzoek er wordt nu nog een mri van de onderrug gemaakt om Lumbale stenose uit te sluiten, of misschien juist wel is, maar dat is pas volgende maand. Eerst maar eens kijken wat er wel gaat en wat niet en waar hij het meeste last van heeft, daar hebben we nu een maand de tijd voor.

Ria Donderdag 05 Oktober 2023 at 7:19 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , ,

Ouder zijn en worden

Dit is het logje van vijftien jaar geleden toen ze veertig werd en eigenlijk voelt het nog precies zo, al voegen de mankementen van Joop wel een ander gevoel toe. 

Een goede foto vinden is lastig want niet alles mag, wat ze daar doet weet ik niet meer, maar we wensen haar vooral een fijn gelukkig nieuw levensjaar, dat kunnen wij haar helaas niet cadeau doen.

Ria Woensdag 04 Oktober 2023 at 6:57 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Gekleurd

Erg aanlokkelijk zag het er niet uit maar grotendeels bleef het wel droog, de rest van de dag ook wel met af en toe een buitje. De bloemen op de Veerdijk wapperden wel heel vrolijk in de wind.

Ik zit veel te kleuren de laatste dagen vandaar dat ik er alweer eentje klaar heb na de beleving van Zonnemaire.

Ria Dinsdag 03 Oktober 2023 at 6:31 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , ,

Uitproberen

Wel weer een heerlijk stil ochtendrondje, maar verder waren er wat dingen waardoor het toch een beetje een gebroken dag was.

We waren ook nog in het ziekenhuis in Goes, nacontrole van de elektrische schok.  Er wordt dan weer een hartfilmpje gemaakt. Alles was goed en over een jaar terugkomen, ze moeten toch een beetje aan de gang blijven natuurlijk. Krijg je eerder klachten dan zelf contact opnemen. Ik zou denken, als er weer klachten zijn gelijk contact opnemen, want over een jaar is er waarschijnlijk niets aan de hand. Dat heen en weer gerij voor niets is toch nergens voor nodig.

Vanavond schoven we aan aan de aanschuiftafel, heerlijk gegeten met gezellige mensen aan onze tafel. Mijn buurvrouw was al in de tachtig maar ze deed echt van alles, slenderen, dat bleef me nog het meest bij, nog nooit van gehoord en ze zong en zwom, ik weet het niet eens allemaal meer, hartstikke leuk, maar ik moet er niet aan denken, van het ene clubje naar het andere, misschien komt dat ooit nog.

Zaterdag was ik schor van het praten de hele middag, ik ben dat totaal niet gewend en vanavond dacht ik weer 'wat praat ze veel' gelukkig kan ik goed luisteren.

Er was ook een andere man in een rolstoel die daarin aanschoof, wij deden dat niet en lieten hem buiten, maar volgende keer wil Joop dat ook wel, het blijft uitproberen met alles. 

In het ziekenhuis rolde hij zichzelf en liep ik erachter aan, wel een goeie oefening voor zijn armen.

Ria Maandag 02 Oktober 2023 at 7:27 pm | | Standaard | Vijf reacties

De dag nadien

Nog steeds een beetje aan het bijkomen van de dag van gisteren. Gezellige drukte op het ochtendrondje van mensen die ook meededen of ergens geweest waren en hoe ze het vonden. De kilometers waren hetzelfde alleen de tijd behoorlijk langer. 

Digna was alweer druk in haar tuintje, ze kreeg eergisteren haar Gouden Kalf.

Vanmiddag fietste ik een stukje en omdat dat wat ik nodig had op was op Brouw, fietste ik lekker door naar Scharendijke.

De bloemen op het land is een groenbemester en in dit geval denk ik veldrammanas of tuinradijs daar komen we één dezer dagen nog wel achter.

En nu heb ik een vlieg in mijn oog, op het laatst stukje fietsen waren het er wel drie, waarvan nu nog eentje ergens achter mijn oogbol ofzo. Rotgevoel.

Ria Zondag 01 Oktober 2023 at 7:11 pm | | Standaard | Drie reacties