LikmevestjeDit was een dag van likmevestje.
Nooit geweten waar het woord vandaan kwam, maar het staat bij de link:
Dat is van lik-me-vestje; ook 'dat is van lik-mijn-gat'.
Stoett acht het waarschijnlijk dat 'het vestje' een verbastering is van 't Franse woord 'fesse' = bil.

Weer wat geleerd.

Ria Zaterdag 31 Mei 2008 at 11:18 pm | | Standaard | Elf reacties

Nog meer zaad enzoDe morgenster geeft ook weer de eerste zaadbollen, ik knip ze af want ik wil er ook weer niet al teveel, er zullen er best een paar hun zaad kwijt kunnen en voor volgend jaar zie ik ze ook alweer. Nooit geweten dat die dingen tweejarig zijn.
Heerlijk gewandeld in mijn nieuwe afritsbroek van AH, € 9.99 met Jokerkorting, dat is toch geen geld en hij zit superlekker.
Onderweg een paar praatjes gemaakt met deze en gene, we hadden alle tijd want Simba vond het niet nodig het tempo hoog te leggen, daar houd ik dan ook maar rekening mee. Op het menu stonden vanavond asperges met eieren voor mij en boontjes met een schnitzel voor Joop, ik heb dus uitgebreid gekookt. Nog even geprobeerd ervan af te komen, want er staan nog tapa's op het programma met Joke en Wim, maar die hadden andere plannen....
We hebben heerlijk gegeten zodoende en die tapa's houden we nog even tegoed, ook wel een leuke gedachte.

Ria Vrijdag 30 Mei 2008 at 10:03 pm | | Standaard | Negen reacties

RietorchisVolop orchideeén op het moment.
Telkens ontdek ik weer nieuwe, het zijn er al best veel als je bedenkt dat Kees, nu een jaar of drie geleden de eerste ontdekte, er zitten prachtige grote tussen.

Ria Donderdag 29 Mei 2008 at 9:09 pm | | Standaard | Zes reacties

VoortbestaanOok hier nu volop klaprozen, gisteren zag ik dit bosje in de berm en vandaag kwam ik er nog meer tegen. Prachtig vind ik ze altijd.
De eerste zaadbollen van de (paarse)morgenster vormen zich ook weer, ik heb al beloofd zaad op te sturen naar een lid van footo die in Ede woont, mocht iemand verder nog interesse hebben dan hoor ik het wel. Ze blijken zeldzaam te worden, dus ik zal wel voor het voortbestaan zorgen...
Ook hier zat het Sahara zand op de ramen vanmorgen, dat heb ik er eerst maar even afgewassen. Daarna een tijdje in de tuin geklust, zoals eigenlijk elke morgen wel even en als het niet te warm is daarna wandelen, ook dat hebben we gedaan vandaag.
Joop klust wat aan de Spit, binnenkort hebben we een rit en dan moet hij piekfijn in orde zijn natuurlijk. Verder heeft hij zo hier en daar wat kluswerkjes, dus die verveelt zich ook geen moment, af en toe komen we elkaar eens tegen en 's avonds rollen we moe maar voldaan in bed .... om 's morgens weer uitgerust wakker te worden, meestal tenminste, als ik niet te luidruchtig geweest ben en hij ook heeft kunnen slapen, soms krijg ik zelfs een duw als ik klaarwakker ben.....

Ria Woensdag 28 Mei 2008 at 7:56 pm | | Standaard | Vijf reacties

Onverwacht genoegenOnverwacht bezoek vanmiddag, leuk voor mij, maar iets minder voor Sil, want even heen en weer naar de tandarts blijkt dan toch een flinke rit te zijn. De kinderen waren vrij van school dus die kwamen mee. Uitstekend weer om wat foto's te maken en dat heb ik dan ook gedaan, geen felle zon waarbij veel schaduwen ontstaan, maar mooi zacht licht. Alleen dat poseren hebben we nog niet zo onder de knie, ik knip maar wat met de hoop dat er iets goeds tussen zit.
Na een portie pannekoeken gauw weer op huis aan want daar moest ook nog van alles gebeuren, jong en dynamisch zeggen ze dan....
Gelukkig voel ik me ook weer wat beter, de meeste pijn is wel weg, alleen nog moe, daar schijnen meer mensen last van de hebben. Volgens Redstar kan het ook aan de lage druk liggen, daar heb ik nou nog nooit van gehoord, wel van de invloed van de maan, maar ik sluit het niet uit hoor, het heten toch niet voor niets depressies.

Ria Dinsdag 27 Mei 2008 at 8:14 pm | | Standaard | Dertien reacties

PijntjesEcht strandweer voor mij vandaag, heerlijk op mijn blote voeten door het zand en het water. Een natuurlijke voetmassage. Hopelijk helpt het want ik verga van de pijn in mijn rug, nek, heup, enkels, alles doet zeer, ik kon er niet van slapen gisteravond. Vanmorgen was het wel ietsje minder en zolang ik blijf lopen is er weinig aan de hand, stil op een stoel zitten, wat ik toch af en toe ook graag doe, houd ik niet lang vol. Dan zou je denken dat ik heel de dag lekker in de weer ben, maar dat is ook niet het geval, want ik ben ook errug moe. Het zal de terugslag wel zijn van mijn uitbundige knipgedrag vorige week.
Ik zal nu wel een ouwe zeur lijken, maar het is niet anders, dan ben ik dat maar.

Ria Maandag 26 Mei 2008 at 8:09 pm | | Standaard | Dertien reacties

WeekendZaad? Waar!
't Is weer de tijd van de zaadjes, Simba zit er soms helemaal onder, dit is nog niks, maar het staat haar altijd wel schattig vind ik.
Ina en Martin waren een weekendje over. We zijn gisteravond gezellig even uit eten geweest en daarna hebben we het kacheltje buiten voor de eerste keer dit jaar eens aangestoken, lekker uitbuiken bij een warm vuurtje. Vandaag was het vooral nattig, maar eigenlijk best lekker buiten, we hebben heerlijk gewandeld.
Vanmiddag ontdekte ik nog een nieuw bloemetje in de tuin, ik heb geen idee waar het vandaan komt, heb ik hiervan al eens zaad van iemand gekregen? Marlies?

Ria Zondag 25 Mei 2008 at 8:59 pm | | Standaard | Negen reacties

Steigers


klik

Zo ziet het er dus uit, achter de dijk, met de nieuwe steigers en trappen en natuurlijk hebben de duikers er al veel gemak van.
Ik blijf het nog even lelijk vinden.

Ria Zaterdag 24 Mei 2008 at 3:38 pm | | Standaard | Acht reacties

Prrrrrrrrrrr....Het moest er toch een keer van komen natuurlijk, want het gaat wel veel sneller met zo'n elektrische heggeNschaar.
Ik deed het altijd nog met de hand. Vanmiddag gelijk de oprit maar gedaan en nog wat andere struiken, ik was weer helemaal de rem kwijt, vanavond ook nog even doorgegaan met wat andere dingen, dat moet ik morgen weer bekopen, ik voel het nu al aan mijn rug. Maar heerlijk hoor, 't gaat natuurlijk tien keer sneller.
Toen we thuiskwamen hebben we blijkbaar allebei met andere ogen naar de drie coniferen gekeken die daar aan het eind staan, ik wil ze graag weg hebben en toen ik dat tegen Joop zei had hij net bedacht dat ze daar toch wel mooi stonden. Ze worden bruin en nu hoop ik maar dat ze helemaal bruin worden, de lichtgroene die er tegenaan leunt is veel mooier en die krijgt dan weer wat meer ruimte, er staat teveel van dat grote groene spul daar. Rechts staat ook een dode boom, daar moet toch de kettingzaag aan te pas komen, misschien dat ik hem toch nog zover krijg.

Ria Vrijdag 23 Mei 2008 at 8:45 pm | | Standaard | Negen reacties

InvalideDe nieuwe steiger bij het koepeltje met aan het eind een lift voor de invaliden (duikers?). Ik heb geen idee of er wel eens invaliden komen daar, maar toen ik even met iemand stond te praten werd het me duidelijk.... "ze zijn er nog niet, ze maken ze eerst", zei hij, toen we het over het gapende gat hadden, waar niemand zonder kleerscheuren overheen komt.

Meteen even een foto van het tegelpad erbij en eentje zoals het in januari nog was, ach ja, 't zal wel weer wennen.

Ria Donderdag 22 Mei 2008 at 9:22 pm | | Standaard | Tien reacties

GedingestAf en toe doen we even een rondje, soms samen, soms alleen, de één ontdekt eens dit, de ander weer dat. Vooral vandaag was zo'n algehele lamlendige heen- en- weer- loop dag. Joop had een koutje, ik een baaltje, zodoende niet veel gedaan, maar genieten moet ook op zijn tijd natuurlijk.
Vanmiddag op het gemak in Zierikzee rondgelopen met een ijsje. Op de heenweg kwam ik een ouwe bekende tegen, ik zag het nog hoor, dat je zwaaide...

Oh ja, ik was het niet hoor.

Ria Woensdag 21 Mei 2008 at 9:03 pm | | Standaard | Veertien reacties

UitgeblustDe vorig jaar uitgebrande JOP.
Er is nog steeds niets anders voor in de plaats.
Ik merk dat ik veel foto's heb van dingen die niet meer zijn wat ze waren, dat is soms best leuk om te zien, soms ook niet natuurlijk, niet alle veranderingen zijn verbeteringen, het wordt er vaak niet mooier op. Net als de nieuwe steigers voor de duikers die ze aan het maken zijn achter de dijk, ik vind het zo lelijk. Het Koepeltje is ook het Koepeltje niet meer, daar loopt nu een tegelpad, met aan het eind ook al een vlonder en een lift voor gehandicapte duikers en er wordt een nieuw toiletgebouw geplaatst, dat is dan weer wel een pluspunt. Het is wel goed dat het gebeurt natuurlijk, maar mooi is anders. Ik denk dat ik er daarom ook nog geen foto's van heb gemaakt, die komen vast nog wel eens.

Het is prima weer om lekker in de tuin bezig te zijn, dat doe ik dan ook rustig aan.
Simba wordt binnenkort weer schijnzwanger dus die heeft geen zin om te lopen, al sleep ik haar wel mee voor een (klein) rondje.

Ria Dinsdag 20 Mei 2008 at 9:51 pm | | Standaard | Vijf reacties

Allemaal beestjesVanmorgen zag ik er ineens wel een stuk of tien bij elkaar hangen in het riet, de omhulsels die overblijven na de geboorte, niks doodgaan. Jammer dat ik het niet wist, het lijkt me prachtig om te zien hoe de vleugels zich vullen, maar ik zal het vast nog weleens tegenkomen.Verder wemelt het weer van de rupsen van de stippelmot, verschillende bomen zijn helemaal kaalgevreten, dat gebeurt elk jaar en het ziet er niet uit, maar ik weet zo langzamerhand dat het ook weer goed komt. Deze hingen te bungelen in de wind. Soms zitten er weleens een paar in mijn haar als ik zonder erg langs zo'n boom ben gegaan, ik vind het zo smerig!

Ria Maandag 19 Mei 2008 at 8:48 pm | | Standaard | Acht reacties

Doorzichtig"Kom eens kijken, er zit een heel vreemd insect bij de vijver", riep Joop vanmorgen.
Dus ik gelijk mijn fototoestel gepakt en naar de aangewezen plek gerend, want zoiets moet wel vastgelegd worden natuurlijk.
Het viel alleen een beetje tegen want het insect zat wel erg stil.... het was zo'n droge verdorde libelle... die van de foto leefde nog, de foto is een paar dagen geleden genomen, maar na een paar dagen zie je niet meer dan een omhulsel en dat ziet er best nog beestachtig uit.
Zelf heb ik hier een paar jaar geleden ook nog eens een foto geplaatst omdat ik niet wist wat het was, dus zo gek vind ik het niet hoor, dat Joop dacht dat het nog een echt beesje was.

We waren vanmiddag even in Ouwerkerk, bij de Pankowjes
Gezellig bijgekletst en een glaasje gedronken, nu kan het nog.
En als ik een glaasje gedronken heb, heb ik dus never nooit geen zin meer om te koken.
Als het moet doe ik het hoor, maar soms moet het niet....

Ria Zondag 18 Mei 2008 at 10:26 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Even....Even een muziekje zoeken dacht ik, maar als je eenmaal op You Tube begint is het einde zoek, tenminste bij mij.
Peter Gabriel , Joop en ik zijn er allebei groot fan van en Solsbury Hill is wel één van de bekendste (hihi, die vertaling). Ik vind de live uitvoeringen eigenlijk altijd het leukst, als ze er zijn tenminste.
Wat een weer weer hè...

Ria Zaterdag 17 Mei 2008 at 11:19 pm | | Standaard | Tien reacties

Even langs't Was weer tijd voor de tandarts voor Silvia, een kroon vastzetten, daar komt ze dan even voor heen en weer, want het is wel de allerbeste tandarts van heel Nederland, toevallig! Wel gezellig hoor, even naar Renesse geweest om tongetjes te kopen bij de viskraam, die we vanavond hebben gegeten.
Nu weer onderweg naar huis, met een tussenstop, even dansen met vriendinnen, ook dat moet je bijhouden....pfff, de muziek alleen al, het piept en het bliept, wel ritmisch maar niets herkenbaars, doe mij maar wat gouwe ouwe om een dansje te doen.

Ria Vrijdag 16 Mei 2008 at 10:14 pm | | Standaard | Negen reacties

WegwezenHet zomerritme komt er weer een beetje in, tijd voor de tuin en als het niet te warm is tijd voor een wandeling zoals vandaag. Lekker hoor. Op het viaduct even met de auto's gespeeld en ik heb nu de oplossing gevonden, als het te druk wordt ga ik gewoon daar staan en zet ik ze stuk voor stuk van het eiland af......

Vandaag kreeg ik al €20 van Philips terug voor één van de aangeschafte Senseo's, (deze en deze).
Ik zeg het maar even, want natuurlijk heb ik de link van mijn weblog erbij gezet, alles is betaald en ik wil gewoon 2x €20 terug, ze zijn al duur genoeg, ik vraag me af waarom niet allebei in één keer. Ik heb al een mailtje gestuurd, want dat waar ik al bang voor was gebeurt gewoon, terwijl ik het kassabonnetje van de ene en een kopie van het afschrift van de bank van de andere had opgestuurd.
Wordt vervolgt...

Ria Donderdag 15 Mei 2008 at 8:55 pm | | Standaard | Twaalf reacties

WielEr was al eerder een stukje over zijn fiets en zijn huis, vanmiddag kwam ik hem zelf tegen op de fiets, vandaar... vandaag Wiel zelf, hij ging even sla halen in zijn volkstuintje.
Hier en hier de stukjes, de meeste linken werken niet meer, reacties zijn niet meer te lezen en de boxjes lopen ook vol met spam zie ik nu, ik heb de strijd opgegeven, maar ze zijn er dus nog wel.
De foto's heb ik even opnieuw in het Scharendijke mapje gezet, want daar horen ze natuurlijk.

Lekker getuind vandaag, het is niet meer zo heet, dus een boel onkruid getrokken en wat knipwerk gedaan.
Gisteren meneer, vandaag mevrouw platbuik op visite.

Ria Woensdag 14 Mei 2008 at 7:28 pm | | Standaard | Elf reacties

PlatbuikDe platbuiken zijn er ook weer. Hij was erg beweeglijk, ik heb maar één foto kunnen maken, maar toch wel aardig gelukt vind ik.

Vanmorgen ook nog even naar Zierikzee geweest, onze auto wordt gerepareerd vanwege een schamp omdat iemand er een tijdje geleden tegenaan had gezeten, we hebben nu een Toyota Aygo, erg leuk autootje maar bijna geen kofferruimte, met een erg onhandig klepje.
Ik heb ook nog een bikini gepast in een erg onvoordelig verlicht pashokje en de spiegel was denk ik ook niet goed, ik ga maar eens op zoek naar een degelijk badpak met verticale streepjes...

Ria Dinsdag 13 Mei 2008 at 9:28 pm | | Standaard | Veertien reacties

PinkstergenotOns eiland helde de laatste dagen wat over richting Noordzee. Het was behoorlijk druk, al heb ik daar weinig van meegekregen. Joop wel die reed taxi de laatste twee avonden en in Renesse was er geen doorkomen aan vertelde hij. Overdag zijn we lekker in de tuin gebleven, Joop zocht het voornamelijk in de schaduw, ik wisselde het af en kluste af en toe wat in de tuin. Waar ik ben is Simba, die paste zich aan mij aan. Vanmorgen hebben we nog even pootje gebaad, verder gaat ze nooit, maar heerlijk is het wel.
Als het goed is gaan vanavond de meesten weer richting huis, het zal wel druk worden op de weg.
Wij gaan eens even op een terrasje zitten om de uittocht te aanschouwen.
Tijd voor tapa's!

UPDATE:Zo zag het er uit en het was heerlijk!
Spareribbetjes, champgnons met kaas, kippevleugeltjes, kipsaté, beenham, inktvisringetjes, taco's, worstjes, stukjes wrap met zalm, komkommer met euh... iets van kaas, stokbroodjes en alles met bijbehorend sausje natuurlijk en ik zal best nog wat vergeten zijn....... oh ja, de garnalen croquetjes en de olijven met fêta :-)

Als toetje namen we een Armagnac.
Joop vroeg zich af of ze dat wel zouden hebben.
Ik twijfelde daar niet aan.
Het bracht ons weer even terug in Frankrijk waar we het leerden kennen.
Elk jaar namen we een flesje mee voor thuis, waar we dan een heel jaar.... mee deden.
Armagnac is ook wel hier te krijgen natuurlijk, maar we kopen het eigenlijk nooit.

Waar we ook elk jaar een paar flesjes van meenamen was de Pineau des Charentes, een heerlijk aperitief, wat volgens mij hier niet te krijgen is, ik ben het tenminste nog nooit tegengekomen.

Ria Maandag 12 Mei 2008 at 4:52 pm | | Standaard | Veertien reacties

Bloemen en zoDit ziet er toch heel wat beter uit dan het kale schot van een paar jaar geleden.
Achter dat raam zit ik, dus mijn uitzicht is prachtig op het ogenblik.
De sierui die het meest open is, ziet er nu zo uit, ik vind ze erg decoratief.
Eersgisteren heb ik twee bakken geraniums gehaald en in potten gezet, dat vrolijkt de boel zo hier en daar wat op, veel gieten maar, de boel verdroogt waar je bij staat. Een flinke plensbui zou niet verkeerd zijn, maar verder hebben we toch niet te klagen dacht ik zo.

Ria Zondag 11 Mei 2008 at 9:41 pm | | Standaard | Elf reacties

De laatste vis


klik voor het artikel

ZIERIKZEE - Hij slaapt er al drie maanden bijna niet meer van. Zaterdag valt het doek.
Ko Hogerheijde (60) stopt na veertig jaar met zijn viswinkel aan de Mol in Zierikzee. Het gaat niet meer. Lichamelijk is het voor Ko en zijn vrouw Marieke niet meer op te brengen. Opvolgers zijn er niet.


Dat was vandaag.
Ik had me voorgenomen nog één keer een visje bij Co te gaan kopen, maar het warme weer weerhield me ervan.
Co kom ik vast nog wel eens ergens tegen.
Gemengde gevoelens ook bij mij, vooral omdat het de laatste winkel was waar ik samen met mijn moeder kwam.
"Even nog een visje voor pa kopen".
Het rare hanteren van haar portemonnee wat me vooral opviel, ze had er geen zin meer in....
en altijd als ik bij Co kwam, zag ik die handen, met het wegwuivende gebaar en dacht ik weer even aan haar, hoe we daar voor de laatste keer stonden.....

Ria Zaterdag 10 Mei 2008 at 10:27 pm | | Standaard | Acht reacties

Bol, bos en botHet is toch ieder jaar weer een verrassing wat er boven komt. Dit jaar zijn het bovenstaande bollen, er zijn er drie van, erg hoog en erg mooi, de knopjes worden lichtgele kelkjes. Ze komen uit het noorden van het land, want ze zitten tussen de bolletjes die ik een paar jaar geleden alweer van Dorenda kreeg.
Volgens mij heb ik ze nog niet eerder gezien.
De morgenster bloeit ook sinds een paar dagen en zo ontdek ik iedere dag wel weer iets.
Omdat het veel te heet was om in de polder te wandelen, ben ik vanmiddag uitgeweken naar de Schelphoek, daar was schaduw en het rook er heerlijk naar meidoorn en fluitekruid. Op de terugweg even langs de vleesboerderij voor een makkelijke biefstuk en een lekker bevroren bot voor Simba, een soort ijslollie dus. Ze ging er heerlijk mee in de schaduw liggen.

Ria Vrijdag 09 Mei 2008 at 9:20 pm | | Standaard | Veertien reacties

KlovenOp het filmpje van gisteren lijkt het nog een tamelijk kale boom, maar hij staat wel prachtig in bloei onze Pauwlonia Tomentosa.
Inmiddels ken ik de naam wel uit mijn hoofd, al moet ik af en toe nog wel even verzinnen.
Na de bloei komen de prachtige grote bladeren.

Joop, Ina en ik zijn vandaag de hele dag aan het kloven geweest. De stapel is flink geslonken.
Martin is weer een weekje de hort op met zijn kameraden.
Na een dag hard werken was het heerlijk pizza eten, we werden getrakteerd.
Na de pizza namen we nog wat lekkers op het terras bij Salud.
't Zijn zomerse dagen.
We genieten ervan.

Ria Vrijdag 09 Mei 2008 at 12:00 am | | Standaard | Vijf reacties

Vandaag...Waren er eendjes die zich uitgebreid kwamen wassen toen ik bij de vijver lag.
Ik had nog een veel leuker filmpje, waarbij er eendje onder dook, maar dat was te groot en van filmpjes kleiner maken heb ik nog geen kaas gegeten.Vanavond waren de kikkers druk in de weer, maar altijd als ik er dan bij kom staan stopt het luidruchtige gekwaak.Even later liep Simba luid blaffend op een paar fazanten af, kippetjes noem ik ze altijd, dan weet ze tenminste waar ik het over heb.
Gelijk maar even laten zien dat de bijenstal echt leeg is, 't blijft nog even wennen....

Ria Woensdag 07 Mei 2008 at 10:30 pm | | Standaard | Elf reacties

ZomertheeDe munt doet het weer uitstekend, ik heb verschillende soorten, maar deze is altijd het eerst.
Tijd voor een heerlijk kopje thee uit eigen tuin vanmiddag, na een lekkere wandeling, waarbij ik Simba maar zelf het tempo laat bepalen, dat gaat prima.
Er lopen vreemde schapen achter de dijk. Ik denk Jacobschapen, ze zijn tenminste gevlekt en ik kan niets anders vinden wat er op lijkt.

Vanavond heb ik eens voor mezelf asperges gemaakt, Joop lust ze niet, die kreeg boontjes.
Heel simpel met een ei erbij en een klontje boter, heb ik toch bijna het hele pondje opgesmikkeld, de laatste twee waren voor Simba.
Ze waren heerlijk!
Ik had ze laatst ook al bij Salud gegeten, met beenham en een sausje erbij, superlekker natuurlijk, maar dat vind ik dan voor mezelf alleen teveel gedoe, puur zijn ze ook lekker.

Ria Dinsdag 06 Mei 2008 at 8:23 pm | | Standaard | Dertien reacties

BevrijdingsdagDe kinderen vonden een vlag gistermiddag, die werd natuurlijk mee naar huis genomen en ik maakte nog maar eens een foto.
Vandaag zag ik het Duitse nummerbord erbij met OK erop en vond het wel toepasselijk voor vandaag.
Nu nog wapperen.

Update:
Het is een Pools nummer hoor ik net, nu ja... ook goed.

Update 2:
De vlag làg op de grond, ze hebben hem juist opgeraapt! Netjes opgevouwen en meegenomen.

Ria Maandag 05 Mei 2008 at 7:08 pm | | Standaard | Dertien reacties

Stukje rijdenNadat we vanmorgen eerst een paar uurtjes in de tuin hadden gewerkt, besloten we om eens een kijkje in Nijkerk te gaan nemen, het was prachtig weer, dus een leuk ritje met de Spit. We hadden ook nog een leuk cadeautje (de grijze), alvast voor moederdag, want koffie moet er wel zijn natuurlijk. Ze wist er al van en was er reuze blij mee. Nu nog eens kijken of ik nog wat terug krijg van mijn twee aangekochte exemplaren.
Het was een heerlijk ritje, ze heeft een prachtige penthouse, smaakvol ingericht in een rustige buurt, twee minuutjes lopen van school en daarna nog een paar minuutjes naar de stad. Dat hebben we vanmiddag ook even gelopen, Cor kwam vanaf de andere kant de kinderen brengen en we hebben met z'n allen nog wat gedronken.
Tijdens de dodenherdenking reden we op de rondweg Rotterdam, één auto stond op de vluchtstrook de rest reed rustig door.
Doden kan je ook al rijdend herdenken, ik wel tenminste.

Ria Zondag 04 Mei 2008 at 10:02 pm | | Standaard | Acht reacties

Onkruid vergaat nietbrrrrr.....schoonouders voor de deur, van die zwerfouderen.....jouw dochter moet een heilige zijn.....

Je zult er maar mee te maken hebben, elk jaar opnieuw.
Als een klein pluizebolletje tegenover drie betonblokken.
Zeker weten dat dat pluisje er volgend jaar weer net zo staat, en het jaar daarna...
Dat beton gaat langzaam aan verbrokkelen.

Update:
Even ter verduidelijking en aangepast.
't Is een beetje raadselachtig stukje geloof ik.
Het gaat er eigenlijk om dat ouders zich niet ongevraagd horen te bemoeien met het leven van hun volwassen kinderen.
Dat pluisje is vergroed met dat ene blok, maar het blijven toch blokken en die zijn hard.

Ria Zaterdag 03 Mei 2008 at 10:40 pm | | Standaard | Acht reacties

Zon!Vanmorgen gelijk in de tuin begonnen, de grond is nog lekker nat van de regen (soms heeft regen ook voordelen) dus alles gaat er makkelijk uit. Ook wat struikjes en stekken verplant, tot ik er genoeg van had en een blaar in mijn hand, dat merk ik altijd pas als hij stuk is, te laat voor handschoenen.
Morgen verder.
Wat is het weer prachtig overal met het bloeiende fluitekruid, ik rijd dan graag een rondje door de polder en ga dan toch altijd richting Zonnemaire, Noordgouwe en Dreischor. Schouwen op zijn mooist vind ik. Wat foto's gemaakt en ik kwam ook nog een 'Stalling" tegen, een kar met aardbeienplantjes, prei, rabarberjam, eieren, allemaal uit eigen huis en tuin, heel leuk. Ik heb wat aardbeienplantjes meegenomen, ze staan al in een pot, kunnen we af en toe een rijp aardbeitje snoepen.

Ria Vrijdag 02 Mei 2008 at 7:34 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Hemelval

Ria Donderdag 01 Mei 2008 at 1:49 pm | | Standaard | Negen reacties