Kapper

Omdat het tijd was dat er weer eens iets met mijn haar moest gebeuren, bedacht ik gisteravond om eens bij Miriam in de kapsalon te gaan kijken. Ik vertelde dat via MSN aan Joke en die wilde ook wel mee.
Vanmorgen gebeld en gelukkig konden we vanmiddag gelijk terecht.
Gezellig hoor,mooie kapsalon en leuke kapsters.
We zijn allebei geknipt en ik ook geverfd, het is nu weer een stuk donkerder, een mooie warme kleur.
We waren allebei al klaar, toen ik bedacht dat er ook nog foto's gemaakt moesten worden, jammerrrrr, nu heb ik er niet één waar Joke leuk opstaat. 
Toen we daar zaten belde Joop dat hij onderweg was, dat kwam mooi uit want dan konden we hem gelijk in Goes oppikken op de terugweg.
Gelukkig waren we met de auto van Joke, want met die van mij had dat niet eens gekund, of er had er eentje achterin moeten zitten, ik heb nl. geen achterbank.
Onderweg naar huis besloten we dat we het geheel maar af moesten sluiten met een pizzaatje, dus in Ouwerkerk Wim opgehaald en met z'n viertjes in Zierikzee gegeten.
Een heel gezellige middag en avond en nu zijn we weer met z'n tweetjes, het is weer voetbal op tv en ik moet even mijn verhaal kwijt, alles is weer als vanouds.
Heerlijk!

Update:
Als Joop een trein later was geweest, had hij in de trein gezeten die bij Roosendaal botste.

Ria Donderdag 30 September 2004 at 5:20 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Borsten enzo

Vanmorgen om negen uur moest ik al in Zierikzee zijn voor het bevolkingsonderzoek, dat is vroeg voor mij, want normaal gesproken lig ik dan nog lekker in mijn bedje.
Ik moet nu ook eerlijk bekennen dat ik een gebrek heb, ik kan namelijk geen wekker zetten dat doet Joop altijd en ik heb me daar nog nooit in verdiept, ik kan het wel.... denk ik..... als ik me erin ga verdiepen, maar dat is me dan net weer teveel moeite, ik ga er dan maar vanuit dat ik toch wel op tijd wakker ben.
Dat neemt niet weg, dat je dan toch een beetje onrustig gaat slapen, want stel je voor dat je echt niet op tijd wakker wordt. 
Al met al kwam ik dus helemaal niet in slaap en heb maar liggen draaien en keren, tot het ineens half zeven was. Nog een uurtje gedraaid en toen maar eruit.
Het was weer erg gezellig in de bus en de borsten zijn weer geplet, gelukkig trekt het ook gelijk weer bij en nu maar weer hopen dat ze niks vinden.
Boodschappen gedaan en gewandeld en daarna de kozijnen geschilderd die ik nog moest doen, het blauw dan, wit kom ik tekort, dat moet ik eerst nog bijbestellen, had ik natuurlijk ook allang kunnen doen.
Maar ik ben alweer een stapje verder. 
Daarna heb ik een schuttinkje gevlochten van eigengesnoeide wilgentenen.
Eerst een paar palen in de grond geslagen en daarna de takken erdoor gevlochten die ik al een paar jaar te staan had bij de hondenkennel.
Het verhaal erachter is dit:
We hadden het plan opgevat om de veranda uit te breiden tot aan het eind van het terras, er zou dus een afdak komen met daarin wel twee lichtkoepels, maar toen ik vanmiddag thuiskwam van het wandelen scheen de zon zo heerlijk in de kamer, dat ik dacht "we lijken wel gek".
Voor die twee of drie keer per jaar dat je dan misschien lekker droog zit en nog niet eens uit de wind, terwijl wel de hele winter de zon in je kamer schijnt, ik was gelijk genezen.
Vandaar dat ik voor het uit de wind zitten daar maar een schuttinkje gevlochten heb.
Ik was er net mee klaar toen Ina belde met de vraag waar ik zin in had, dat was niet moeilijk want ik stikte van de dorst "biertje" was dus mijn antwoord. Bleek dat ze alweer hier was om te studeren.
We hebben gezellig samen gegeten bij het kacheltje, want ik had zoveel afvaltroep dat ik dat maar had aangestoken. Cor kwam ook nog even langs om tegels te brengen, weer voor een ander afdak.
Al met al een gezellig en productief dagje met heerlijk weer.
Joop doet morgen de laatste etappe en komt dan weer naar huis, hij zal morgenavond in Goes aankomen waar ik hem dan op ga halen.


Ria Woensdag 29 September 2004 at 5:19 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Rust

De rust is weergekeerd in het dorp, de toeristen zijn zo goed als vertrokken.
Het zal met de herfstvakantie misschien nog even iets drukker zijn, maar dan gaan we de winter weer tegemoet. 
De wingerd aan de schutting kleurt al prachtig rood.

Vanmiddag even naar Renesse geweest en waarempel ik heb een rek gevonden en nog wel voor de helft van de prijs. Nu kan mijn rieten rekje weer naar de badkamer.
Verder lekker gewandeld en nog een beetje in de tuin geklust.

Joop is bij Kees en Truus in Grootgenhout gearriveerd.
Hij kan dan de laatste dagen zonder bepakking lopen, in een echt bed slapen en een hapje meeeten.
Donderdagavond of vrijdag komt hij weer naar huis.
Hij heeft er dan precies twee weken over gedaan.


Ria Dinsdag 28 September 2004 at 5:17 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Bewogen dag

Vanmorgen eindelijk Yari eens in levende lijve ontmoet en ik moet zeggen dat viel niet tegen.
Wat een schattig ventje. Oma was ook meegekomen en we hebben gezellig koffie gedronken en over moedergevoelens en luiers en op handen zijnd werk gekletst.
Yari treft het maar met zo'n moeder en oma en zeker papa niet te vergeten, komt helemaal goed met hem hoor.
Toen de koffie op was en ze weer vertrokken waren ben ik een rondje gaan doen met Simba.
Het was heerlijk weertje en ik was in de mood voor een ander rondje , wat weer mooie foto's opleverde.
Uhhhh, nu ff niet aanklikbaar, want die moet ik eerst bewerken en daar heb ik nu even geen zin in, want het is ook al laat.
Thuisgekomen de tuin ingedoken en echt ik heb geknipt of mijn leven ervan af hing, maar als je nu zegt waar heb je dan geknipt???? Ik weet het wel en de bossen afval liegen er niet om, maar echt niemand die het ziet dus. Dinsdag maar weer de truc mer de Kliko uithalen, anders raak ik het niet kwijt.

Eind van de middag naar Elly afgezakt en daar nog even onder het nieuwe afdak gezeten met een wijntje. Daarna samen een pizzaatje gegeten en Mir kwam ons vergezellen bij het toetje, ik had me daar toch een heerlijke ijssssss...........
Sambuca toe.
En omdat Elly nog nooit in de Surf Inn geweest was daar nog een afzakkertje gehaald.
Gelukkig zijn we heelhuids thuis gekomen.
Ik had net mijn avondpyama aan toen Ina belde, ze waren ook uit eten geweest en kwamen nog even een afzakkertje bij mij halen, heeeeeel gezellig.
En nu weer even bijkomen hier en alles ff onder woorden brengen, want ik moet het toch ergens kwijt.
Het blijft leuk zo'n log, het is net een dagboek.

Jeugd trauma


Politiedochter.
Soortgelijk bordje hing aan ons huis.
Er werd me altijd ingepeperd dat ik het "goede voorbeeld" moest geven aan vriendjes en vriendinnetjes.
Kortom:
Ik heb gestolen, ik hing achter aanhangwagens van tractroren, , ik liet me slepen door brommertjes, ik was gewoon ondeugend en dat ben ik eigenlijk nog steeds, die ouwe heeft het er niet uit gekregen met zijn gummiknuppel, want daar is het waar het verkeerd is gegaan tussen mijn pa en mij, hij heeft gedreigd met dat ding toen hij onderaan de trap stond en ik boven..........ik was tien, hij had beter moeten weten en het anders aan moeten pakken .......heel stom, maar het is een voorval, misschien heel klein, dat me heel mijn leven achtervolgd heeft...ik heb het hem nooit vergeven....


Ria Maandag 27 September 2004 at 5:09 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Mysterie

Ik ben er inmiddels achter waar Simba zo bang voor is in de auto.
Het is niks mysterieus, het is gewoon de achterruitenwisser 

Daar kwam ik gisteren achter toen het weer regende onderweg naar Zierikzee.
Geen idee hoe dat nu ineens komt, het zal toch wel eens meer geregend hebben als ze in de auto zat.

Dagje niks

Al zou je dat op de foto niet zeggen, het was nog best druk op het strand vanmorgen.
Kite surfers hadden het naar hun zin, het waaide behoorlijk.
Moeilijk zo iemand op de foto te zetten als hij in de lucht hangt, want dat zijn maar een paar seconden, maar het is me gelukt ook al is het maar heel in de verte.

Verder niet veel gedaan.
Nog even in de tuin geprutst, al had ik niet veel zin, ik heb me daarna dan ook maar lekker op de bank geïnstalleerd, met een paar bladen.

Eigen huis en tuin

Ik moet zeggen, het was ff wennen, maar ik vind het leuk!!!
We hebben nu Thomas in plaats van Nico
Ik vind dat wel een verbetering hoor (blush)
En hij kan net zo handig klussen als Nico.
Ik kijk er altijd graag naar, veel tips, je steekt er nog eens wat van op.

Zo heb ik vandaag weer geleerd dat die struik die het bij mij nog steeds niet goed doet een Camellia is.
In het voorjaar worden de blaren geel en rotten de knoppen weg.
Ik ben al bezig geweest hem eruit te halen, maar hij staat te vast en ik krijg hem er niet uit, Joop ook niet, dus nu staat hij er nog steeds en ondanks dat er wel een paar wortels afgehakt zijn ziet hij er nog mooi groen uit. Ik wacht nu eerst maar weer af wat hij komend voorjaar gaat doen.

Ria Zondag 26 September 2004 at 5:07 pm | | Standaard | Geen reacties

Buien

Vanmorgen vrolijk in de tuin begonnen. 
De knipschaar van gisteren lag er nog en er moet nog veel meer geknipt worden.
Ik heb wel het één en ander gedaan, maar het is op het ogenblik niet leuk meer, de ene plensbui na de andere, dus ik ben maar weer gestopt.
Straks nog maar even naar Zierikzee. Ik heb gisteren nog kussentjes gehaald voor de stoelen in de keuken, maar die ga ik weer terugbregen, ze staan niet leuk. Gelukkig doen ze bij Xenos nooit moeilijk daarover. Ik was er ook pas tegen half zes en om half zes moest iedereen de winkel verlaten, ik was er toen nog lang niet uit eigenlijk.
De oude gordijnen en rails heb ik ook alvast weggehaald, dus ik ben helemaal klaar voor mijn nieuwe spul, al zal dat nog wel een paar weken duren.

Joop belt iedere dag even als hij zijn bestemming bereikt heeft.
Het gaat goed en gisteren is Cor naar hem afgereisd om hem komend weekend gezelschap te houden.

Mmmmmm.....

De negerzoenen smelten in de mond en er is beheersing nodig om ze niet alle 9 achter elkaar op te eten. Deze traktatie voor jong en oud is een mooi product tegen een gunstige prijs. 

Dat had ik dus niet, beheersing.
Ze zijn al op! 
Zes in de auto en de resterende drie bij de thee.

Drama

UIt de krant van vandaag:

ZIERIKZEE - John Elenbaas uit Ellemeet is diep in mineur met hetgeen hem deze week gedeeltelijk door eigen toedoen is overkomen. Zijn gloednieuwe digitale videocamera - een JVC type GRDV700 E - is woensdagmiddag gestolen vanaf het terras bij restaurant Concordia in Zierikzee. Dat betreurt hij, maar wat hij veel erger vindt, is daarmee ook het verlies van unieke tapes met opnamen van de huwelijksvoltrekking van zijn broer en schoonzus.

Hoe vertel ik hem dat straks?“, vraagt John zich af. Zijn broer Jacco en diens echtgenote Daniëlle zijn nu nog op huwelijksreis. Ze komen over twee weken terug en verwachten dan een mooie beeldregistratie van hun trouwdag op donderdag 16 september. Het was Johns bedoeling zijn broer en schoonzus daar een uniek geschenk mee te kunnnen aanbieden. Jacco is sinds zijn zesde jaar tengevolgde van een verkeersongeluk aan een rolstoel gekluisterd. John wil daar niet dramatisch over doen, maar wellicht verklaart het de extra betrokkenheid met zijn broer. 

Oooooh, wat een drama!
Ik draag dan ook op deze manier mijn steentje bij, je weet maar nooit en het zijn tenslotte neven van Joop, niet dat dat enig verschil maakt, maar toch...
Dus zie je plotseling je buurman met een video in de weer die hij anders nooit bezat, vraag dan even hoe hij eraan gekomen is. 
Als die filmpjes maar boven water komen, trouwen doe je tenslotte maar een keer, als het meezit.

Ria Vrijdag 24 September 2004 at 5:05 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Andre Hazes overleden

Heerlijk land van mijn dromen
ergens hier ver vandaan
waar ik zo graag wil komen
daar waar geen leed kan bestaan

Droomland
Droomland
Oh ik verlang zo naar Droomland
daar is steeds vree
dus ga met me mee
samen naar 't heerlijke Droomland

Zwerver gij vindt daar vrede
zieke gij kent geen pijn
daar wordt geen strijd gestreden
daar waar mijn broeders nog zijn

Droomland
Droomland
Oh ik verlang zo naar Droomland
daar is steeds vree
dus ga met me mee
samen naar 't heerlijke Droomland

Ria Donderdag 23 September 2004 at 5:04 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Storing cv

Gisteren had ik een SMSje naar Joop gedaan en een paar keer geprobeerd te bellen omdat de boiler niet opwarmde. Om zijn batterijen te sparen zet hij zijn telefoon uit, niet altijd even handig blijkt, want hij had het niet gezien.
Vanmorgen belde hij me wakker om te vragen wat er was.
We hebben de storing verholpen, het was een fluitje van een cent, stekker eruit en er weer in en hij deed het weer, dat scheelt toch weer uurloon en voorrijkosten van een cv monteur, ik mag het in natura betalen als hij weer thuis is.

Vanmiddag eindelijk een rolgordijn en een gewoon gordijn voor de deur besteld voor in de keuken, terra cotta achtig kleurtje, beetje oranje rood, kleurt mooi bij mijn senseo apparaat  en de stoelen in de kamer, lekker warm.

Daarna gezellig even bij Joke op de koffie geweest dat was ook al een tijd geleden.
Eng weer was het op de terugweg, stortbuien en heel grijs alles, Simba vond het blijkbaar ook eng, want ze klom op de stoel naast mij onderweg en ging daarvoor op de grond liggen, "dat doet ze anders nooit"  
De hond van Joke deed ook al vreemd, durfde niet naar buiten en was ook bang, zou er iets in de lucht hangen?
Thuisgekomen lekker de houtkachel aangestoken en patatjes gebakken.


Ria Woensdag 22 September 2004 at 5:02 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Herfst

Morgen officieel, maar het weer is er nu al naar.
Jassen, truien en sokken kunnen weer uit de kast.
Ik vind het wel lekker hoor, we gaan weer knus bij de kachel.

Vanmorgen eerst uitgewaaid en vanmiddag een beetje gewinkeld.
Niets gekocht nog, maar ik ben me eindelijk eens in de rolgordijntjes aan het verdiepen.
Een paar stalenboeken meegenomen en ik denk dat ik al iets gevonden heb.
Verder ben ik ook nog op zoek naar een rotan kastje, maar dat is geloof ik niet zo eenvoudig, ik zie ze tenminste nergens. Vroeger stond Xenos er vol mee.
Ik heb al jaren zo'n ding in de badkamer voor de handdoeken, maar dat heb ik nu in de kamer gezet, op de plek van de plant, dus ik wil er nog eentje bij eigenlijk.
Misschien moet ik morgen maar eens in Goes gaan kijken.


Ria Dinsdag 21 September 2004 at 5:00 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Eng

Het wordt misschien wel een beetje afgezaagd, maar ik heb vandaag weer niets anders gedaan dan gesnoeid en ben nu eindelijk zo goed als klaar. 
Het gras ligt nu weer vol en er zitten joekels van takken en stammetjes tussen, die echt niet in ons hakselaartje kunnen hoor.
Ik heb me dan ook voorgenomen het lekker te laten liggen tot Joop weer terug is, dan kunnen we ons daar weer samen doorheen worstelen.

Aanbieding!

Gratis af te halen een joekel van een Asparagus, oftewel sierasperge.
Zonder pot natuurlijk. Ik ben hem zat en heb hem buiten gegooid.
Daar houdt hij het nog wel een tijdje uit en volgens de boeken moet hij zelfs buiten kunnen staan, ik heb geen idee of hij de winter zal overleven, maar dan gaat hij alsnog volgend jaar de kliko in.
Hij is groot en breed en er zitten stekels aan.
Ik vind ze altijd mooi en ik zal best wel weer eens een kleintje kopen, tot die ook weer te groot wordt.....

Twijfel

 

Mijn pink.
Bijna een jaar nadat ik uitgleed.
Geopereerd op 12 december vorig jaar en 1 februari ging de pin eruit.
Hij blijft dik, doet altijd pijn als ik hem buig en ook dat buigen is nog niet optimaal, hij blijft ruim achter bij mijn andere vingers.
Ik denk erover terug te gaan naar de chirurg, want het moet toch niet de bedoeling zijn dat ik altijd een pijnlijke pink blijf houden, maar aan de andere kant zie ik er vreselijk tegenop, stel je voor dat ik weer geopereerd moet worden, daar moet ik eerlijk gezegd niet aan denken.
Misschien heeft het ook nog gewoon zijn tijd nodig, maar echt.... af en toe bij het snoeien..... dacht ik soms, zal ik dit takje ook maar snoeien.... 

Eng

Uit de krant van 18 juni :

MIDDELBURG - Een 63-jarige inwoner van Scharendijke realiseerde zich pas achteraf dat hij een man had kunnen doodslaan met een sloophamer. Ik was helemaal de kluts kwijt“, vertelde hij gisteren voor het hekje van de rechtbank in Middelburg.

Officier van justitie R. Rammeloo achtte poging tot doodslag bewezen en vroeg, de verdachte voor maximaal een jaar in een psychiatrisch ziekenhuis te laten plaatsen. Rammeloo ging af op de conclusie van de gedragsdeskundigen die de man ontoerekeningsvatbaar verklaarden. Volgens de psycholoog leed de Scharendijker aan paranoia en schizofrenie. In de eis werd ook de mishandeling van een vrouw meegenomen.

Het hamerincident speelde zich op 24 januari dit jaar in Scharendijke af. Verdachte zag een onbekende man voor de woning staan, waar zijn zuster zojuist de voordeur had geopend. Zonder een moment na te denken sloeg hij met de sloophamer van vier kilo op het hoofd van het slachtoffer. Ik sloeg zo hard als ik kon. Ik dacht dat die man niet te vertrouwen was“, had hij tegen de politie verklaard. Met zo’n hamer had u hem de schedel kunnen inslaan. Normaal gesproken was hij dood geweest“, stelde de officier. Het slachtoffer heeft heel veel geluk gehad“, voegde hij eraan toe.


Ik heb het even opgezocht, omdat ik hem zaterdag tegenkwam, hij was met de fiets, terwijl hij anders altijd auto reed, hij zag er slecht uit.
Ik vind het eng dat zo iemand zomaar weer rondloopt, geen idee of hij altijd thuis is, of alleen maar op weekend bezoek, ik hoop het laatste.

Ria Maandag 20 September 2004 at 4:57 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Gewond

Nadat Sil en haar vriendin vertrokken waren ben ik aan het snoeien geslagen.
Ik heb geprobeerd het gelijk in de hakselaar te doen, maar dat schiet niet op, dus eerst maar alles snoeien en daarna versnipperen. 
Heel de middag daar lekker mee bezig geweest, ik ben al voorbij de caravan.
Toen ik gestopt was, vond ik dat ik nu eindelijk mijn roos maar eens moest planten.
En toen ging er iets mis....... ik weet niet meer precies wat, maar ik gleed van mijn slipper of zo, op een stronkje en dat deed pijn, een lapje los vel was het gevolg. 
Ik heb het er maar weer tegenaan geplakt het zat nog vast, bloeden deed het bijna niet, maar het was wel diep voor zover ik het kon zien, ik laat het maar lekker even zitten.

Ik heb heerlijk gerookte paling gegeten, jummie 
Daarna is Elly nog even langs geweest.
Ik had het kacheltje aangestoken en daar hebben we gezellig even bij zitten kletsen.

Joop heeft het goed naar zijn zin, alles verloopt volgens plan.
Hij is vandaag in Beek (Gld) gearriveerd.


Ria Zondag 19 September 2004 at 4:53 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Lijfwacht

Ze is waakzaam en volgt me overal.
Het is alsof ze het voelt, heel vreemd, terwijl we toch een flinke wandeling gemaakt hebben vandaag.
Misschien merkt ze aan mij dat ik anders ben, meer op mijn hoede, licht aan waar het anders niet brandt.
Ik ben wel blij met mijn hondje hoor.

Cat Stevens:

I love my dog as much as I love you
But you may fade, my dog will always come through

All he asks from me is the food to give him strength
All he ever needs is love and that he knows he'll get

So, I love my dog as much as I love you
But you may fade, my dog will always come through

All the pay I need comes shining through his eyes
I don't need no cold water to make me realize that

I love my dog as much as I love you
But you may fade, my dog will always come through

Na, na, na, na, na, na, nana..

I love my dog as much as I love you
But you may fade, my dog will always come through

Na, na, na, na, na, na, nana

I love my dog, Baby, I love my dog. Na, na, na
I love my dog, Baby, I love my dog. Na, na, na

Bezoek

UItgaansbezoek!
Dus dan is het ff zoeken in de tas, "wat doen we aan, wat staat beter", maar het is gelukt, want ze zijn de deur uit mèt kleren aan.

Verder niets bijzonders gedaan. 
De krant uitgeplozen, gewandeld en een beetje muziekjes gedownload.

# | 20.46 | Ria | een reactie

 
Liedje

Ria Zaterdag 18 September 2004 at 4:48 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Zin!

Kijk dat hoofd, hij kan niet wachten.
Vanmorgen heb ik hem al vroeg in Goes gebracht, waar hij bepakt en bezakt op de trein is gestapt.
De weersverwachtingen zijn goed, dus ik hoop dat hij een fijne wandelvakantie heeft.

Op de terugweg even een paar boodschappen in Zierikzee gedaan en daarna ben ik ook gaan wandelen. Heerlijk weertje.
Ik heb de grote route genomen en ben een paar uur onderweg geweest.
Ik ga eerst ook lekker een paar dagen niksen (denk ik) en volgende week verder met snoeien.

Lekker geurtje

Ik heb vanmiddag de Rozemarijn afgeknipt.
Nu ik dit zo lees had ik het misschien niet moeten doen, maar ik vond hem zo hoog worden en ben dan altijd bang dat het uit elkaar gaat vallen.
Ik ben zo iemand die eerst doet en daarna pas gaat lezen hoe het misschien had gemoeten.
Het is gebeurd, niks meer aan te doen, intussen ruikt het wel heel lekker in huis, want ik heb het natuurlijk niet zomaar weggegooid.
Iedere keer als ik naar de keuken ga en langs het emmertje loop, komt de heerlijke geur me achterop.
Achter mijn beeldscherm heb ik ook een bosje gelegd en buiten staat ook nog een emmertje.
Wat er van de struik terecht komt wacht ik maar weer af.

Geschiedenis:
Rozemarijn hing samen met niet vergeten: men gaf takjes aan geliefden die op reis gingen


Ria Vrijdag 17 September 2004 at 4:42 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Pompoenen

Vanmiddag weer even bij Oom Han langs geweest.
Ik begin het gezellig te vinden, er waren veel bramen rijp, die heb ik nog geplukt.
Samen een kopje thee gedronken en wat gekletst.
Nog zaad van bloemetjes meegenomen en op de terugweg bij "De Zoete Kers"langs.
Lekker vers fruit meegenomen, zelfs de Reine Victoria's hadden ze nog.
Wat een berg pompoenen en kalebassen liggen daar.
Prachtig gezicht!


Ria Donderdag 16 September 2004 at 4:40 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Donders

Het was geen weer om verder te snoeien vandaag. 
De plensbuien dreven af en aan.
Ik had mijn oom beloofd donderdagmiddag langs te komen, want woensdag kon hij niet, dan kwam de thuishulp en hij moest voor controle naar het ziekenhuis. Dus ik vanmiddag in de auto gestapt..... eenmaal bij Haamstede had ik eindelijk door dat het nog maar woensdag was.
Ik heb de touristische route terug genomen, over Burghsluis.
Verder veeeel spelletjes gespeeld en omdat ik toch nog wat nuttigs wilde doen vanavond eindelijk maar met etiketten plakken begonnen. 
Ik schiet al aardig op en heb nu eindelijk door hoe ik ze er netjes op kan krijgen, niet te nat maken en met een theedoek stevig aandrukken, kost veel tijd..... maar de tafel wordt leger en de kast voller ;-)


Pieterpad deel 2

Joop is druk met de voorbereidingen.
Vrijdag vertrekt hij voor het laatste traject van Vorden naar de St.Pietersberg.
De weersvoorspellingen zijn goed, daarom gaat hij ook iets eerder dan hij van plan was.
Wat zal het weer stil zijn in huis.
En wat zal ik allemaal eens gaan doen?

Ria Woensdag 15 September 2004 at 4:38 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Tuin en klusbedrijf K.

We hebben eindelijk de hakselaar eens uitgeprobeerd.
Ik had al een hoop gesnoeid toen Joop aan kwam rijden met het machientje.
Het was wel even wennen, want die vier centimeter waar ze over praten klopt dus niet, hooguit drie en niet te moeilijke vertakkingen, maar verder werkt hij perfect.
Ik zag al gelijk dat Joop het niet leuk vond.
Hij wil er teveel in proppen en dan loopt ie vast en slaat af.
Hij is gewoon te onbehouwen en roept al gauw, "Dan had ie maar geen hakselaar moeten worden".
Het is ook niet handig als er al zo'n hoop ligt, dus in het vervolg moet ik er bij het snoeien al op letten en de takken daarna gelijk in de hakselaar.
Bij mij loopt ie natuurlijk ook weleens vast, je moet hem dan even openmaken en oppassen dat je niet met je vingers langs de messen gaat, die zijn scherp...... 
Morgen maar weer verder, zo duurt het natuurlijk wel twee keer zo lang, maar ik wil het wel nu doen, want de blaren zitten nu nog aan de bomen en kan ik dus beter het dode hout herkennen.

Toen het ging regenen, hebben we eindelijk de kelder weer eens leeggehaald er stond zo'n 20cm water in. Joop heeft hem vorige week nog maar eens aangesmeerd en hopelijk blijft hij nu droog.
Verder doet de bel het weer en als het goed is gaat er buitenlicht branden in de oprit vanavond.
Het lijstje met "Dingen die nog moeten gebeuren voor de winter" wordt zodoende wel steeds korter.

Peter van Straaten

 

Iedere ochtend een plaatje van hem in de krant.Ik vind ze altijd heel leuk en ik denk dat ik voor volgend jaar deze maar eens ga bestellen.

Ria Dinsdag 14 September 2004 at 4:36 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Leeg

De camping is weer leeg.
Iris en Pascal zijn weer richting België.
Ze hebben het getroffen met het weer en hebben vanmorgen ook alles nog droog in kunnen pakken.
Ze waren het hek nog niet uit of het begon te regenen.

Titel

Leef je droom of droom je leven

NOORDWELLE - Leven is veranderen, stelt Martin Loeve uit Noordwelle. Dat kan gewild of ongewild zijn. Voor iedereen die tijdens een veranderingsproces de touwtjes zelf in handen wil hebben, heeft hij het boek Change maker geschreven.

"Je leeft je droom of je droomt je leven“, zegt Loeve. Ik vind het zo jammer van al die mensen die hun hele leven dromen over de dingen die ze willen doen als ze met pensioen zijn. Als je iets wilt bereiken op het persoonlijke of het zakelijke vlak, kun je niet stil blijven zitten. Je moet zelf in beweging komen en blijven.“ 


Vooral de titel van het stukje in de krant van zaterdag sprak me erg aan...... leef je droom, dat zouden meer mensen moeten doen.

Najaar

Volgens het weerbericht gaat het maar een paar dagen duren, maar het is behoorlijk najaarsachtig ineens, volop regen en wind. 
Niet veel gedaan vandaag, ik ben nog aan het uitrusten van het schilderen.
De honingpotjes staan ook nog steeds op de keukentafel op een etiketje te wachten.
Wel samen met Joop gewandeld in de regen.
Voor Simba is het ook weer stil, ze heeft de afgelopen dagen heel veel met Tara gespeeld,  die samen plezier hadden.


Ria Maandag 13 September 2004 at 4:33 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Duf

Te lang blijven plakken in de Surf Inn gisteravond.
We hadden eerst gegeten en Joop was al naar huis gegaan, Iris en ik bleven nog even, maar zij werd even later door Miriam opgehaald.
Ik bleef alleen over en hoewel het helemaal niet zo gezellig was, bleef ik maar zitten, beetje dansen, beetje hangen en om half twee naar huis gewaggeld, wat een eind is het dan....
En nu heb ik spijt, een duf hoofd, dorst, zin in soep en ander hartigs.

Het raadsel van de koffieboontjes

Al een paar dagen hoor ik steeds een knappend geluid in de tuin, openspringend zaad.
Vanmiddag zagen we ineens allemaal "koffieboontjes" liggen op het terras en tegelijkertijd weer dat geluid.
Het kwam bij de plant op de foto vandaan, dus wij gelijk zo'n zaadbol opgengemaakt, maar daar zitten geen "koffieboontjes" in..... 
Weet iemand een oplossing voor dit raadsel?

Ria Zondag 12 September 2004 at 4:05 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Moe maar voldaan

Hard gewerkt, gewandeld, geschilderd en heel veel opgeruimd.
De schilder heeft vanmorgen de nieuwe ruit geplaatst, eindelijk na veertien jaar een ruit zonder scheur.
De auto is uitgelijnd en heeft twee nieuwe bandjes, dat was nodig.
Het blijkt dat Profile Tirecentre bij lange na niet meer de goedkoopste is.
Joop had ook in Goes prijs opgevraagd en dat scheelde nogal.
Bijna €100.-- wel te verstaan.
Het is wel een speciale maat banden, ze moeten altijd besteld worden, maar nu waren we voor € 178.-- klaar


Ria Vrijdag 10 September 2004 at 4:02 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Trotse schilder

Carpoort helemaal schoongemaakt en de bovenste balkjes al geschilderd vandaag, het is wel een verschrikkelijk tochtgat en het waaide behoorlijk, maar goed, het begin is er weer.
Autootje eindelijk eens gewassen, is ook weer geel nu.
Kortom weer druk in de weer geweest vandaag.
Vanavond lekker gebarbequed met Iris en Pascal.

Silvia is aan het hardlopen, ze wil zeker haar pa achterop en ook nog eens een marathon doen.

Voorlopig is ze lekker aan het trainen en heeft er plezier in, dat is het belangrijkst.
Ik heb het nooit iets gevonden, je wordt er zo verschrikkelijk moe van, om van de blessures nog maar te zwijgen, geef mij maar een fikse wandeling of iets anders inspannends, maar niet hardlopen.
Ieder zijn meug.
Sil ik ben trots op je.

Miriam heeft vanmiddag een rondje Brouwersdam gedaan op haar skates en nog even heen en weer naar Renesse.
Op haar ben ik net zo trots.

Het gaat niet om de prestatie of hoe hard je gaat, maar gewoon lekker dat doen, waardoor je lekker in je vel zit.....

Ria Donderdag 09 September 2004 at 3:59 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Out

De oom waar ik maandag op bezoek was, is altijd aannemer/ timmerman geweest.
Toen ik hem vertelde dat ik mijn huis aan het schildereren was met verf op waterbasis, veerde hij overeind...

"Noe za ik joe es één dieng vertaale Ria. 
Ut eeste wat ongs vroeher op schoole leerde, was dat wèter de hrooste vijangd van out is en noe zei jie dajut 'terop smeart.....sjongejongejonge...."

Zonsondergang



Wow !!!
Vanavond gezellig in de spit naar de zonsondergang gaan kijken aan de Brouwersdam.
We hadden een wijntje meegenomen.

Het was echt prachig, zo mooi heb ik hem zelden in de zee zien zakken.
En dubbel feest omdat de spitfire het weer deed.
Joop is twee dagen aan het sleutelen geweest om de koppeling te vervangen.
Dat was een heel karwei, maar hij rijdt nu weer als een zonnetje.

Tante Marie

 

Vanmiddag alweer op bezoek geweest bij oude familieleden.
Dit keer op de begraafplaats in Dreischor.
Ik heb me rot lopen zoeken, want ze zijn al heel lang dood allemaal, maar ik heb ze gevonden.
Vooral deze tante vond ik heel leuk terug te vinden.
Ze was mijn lievelingstante, ik ging er heel vaak heen op de fiets, vooral op zaterdag.
Zus van mijn vader, ze had ook nog een tweelingzus, die heb ik ook gevonden.
Mens, wat gaat er toch door je heen als je daar zo loopt.
En dan te zien dat ze maar 55 geworden is....
Ze had een drankprobleem en is daar ook aan ten onder gegaan, maar wat een lief mens was het.

Ria Woensdag 08 September 2004 at 12:44 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

Bezoek

Ziet het er niet keurig netjes en strak in de verf uit!
Ik ben rond.
Nu enkel het gat nog waar de auto instaat en nog een stuk of wat kozijnen.
Morgen maar eens een rustdag inlassen.

Bezoek



Dit is Boris.
Het zoontje van Iris en Pascal 
Iris is weer de dochter van Kees en Truus, vrienden van ons.
Ze zijn vanmiddag gearriveerd voor een paar daagjes Scharendijks vakantiegevoel.
Boris wordt over een paar weekjes ook alweer een jaar.


Pascal heeft sinds kort een andere auto en echt het kostte enige moeite om de bocht van de oprit te nemen...... wij hebben daar met onze Fiat nooit last mee.......
Geweldig! Wat een auto. 
En je kan vooral veel mee nemen.
We hebben pizzaatjes gehaald en buiten opgepeuzeld en daarna nog tot laat buiten gezeten.

Ria Dinsdag 07 September 2004 at 11:52 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Stijf

Zolang ik blijf zitten is er niets aan de hand, maar.......als ik in beweging moet komen om het één of ander te doen kost dat toch wel enige moeite, jemig wat ben ik stijf.
Vandaag weer heerlijk geschilderd, lekker opgeschoten ook. 
Maar trappetje op trappetje af, eerst schoonmaken en daarna schilderen, pfffff, dat gaat niet in je kouwe kleren zitten.
Vanavond lekker mossels gegeten bij Elly en Cor.
Er was blijkbaar een misverstand over de plaats waar we zouden eten, want net toen wij naar hun op weg waren, kwamen zij op de fiets aanrijden.
Het was gezellig, de mossels waren overheerlijk, de wijntjes smaakten ook perfect, wat wil een mens nog meer.
We zijn net thuis, ik heb wel foto's gemaakt, maar dat stelt ook niet zoveel voor.
Beetje op tijd slapen maar, want morgen naar oom Han.
Nog geen instructies van mijn zus doorgekregen.
Ik ga wel even kijken wat ik doen kan, misschien een paar boodschappen of zo.

I got no deeds to do
No promises to keep
I'm dappled and drowsy and ready to sleep
Let the morning time drop all its petals on me
Life I love you, all is groovy

Lekker dagje

Vanmorgen gelijk maar weer met mijn schilderwerk verder gegaan.
Schiet lekker op nu, al ben ik er nog lang niet, gelukkig zijn de weersvoorspellingen voor de komende dagen ook nog goed.

Om een uur of drie richting Middelburg om bij mijn zieke oom op bezoek te gaan.
Hij was net thee aan het zetten en was blij me te zien.
Thee met een krakeling en bij het tweede bakje een Droste flik.
Hij zag er moe uit en had last van de warmte.
Hij had heerlijke bramen in de tuin, daar heb ik er ook nog wat van gesnoept.
Na een uurtje weer richting huis.
Onderweg nog een paar kilo overheerlijke Reine Victoria's gekocht en ander lekker fruit.

Opa en Omoe



Op de terugweg naar huis langs het graf van tante Nel gereden, de vrouw van oom Han.
Ik kom daar dan bijna langs en had even zin in een rondje Serooskerke.
Mijn opa en oma liggen daar ook. 
Ik kreeg daar het idee deze foto eens op te zoeken en te plaatsen.
Het is echt zo'n oude bijgewerkte foto, ik heb ook geen idee hoe oud ze daar zijn.

Update:
Ik moest trouwens heel erg om mijn opa zijn oren lachen, ze zitten zo laag.
Gelijk een foto van  gemaakt met ontblote oren en wat denk je..... die zitten net zo laag, geen gezicht als je erop gaat letten en de ene zit ook nog eens hoger/lager dan de andere......

Ria Maandag 06 September 2004 at 11:49 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

Feelin Groovy

Slow down, you move too fast
You got to make the morning last
Just kicking down the cobblestones
Looking for fun and feeling groovy
Ba da da da da da da, feeling groovy

Hello lamppost, what'cha knowing
I've come to watch your flowers growin'
Ain't cha got no rhymes for me?
Doo-it in doo doo, feeling groovy
Ba da da da da da da, feeling groovy

I got no deeds to do
No promises to keep
I'm dappled and drowsy and ready to sleep
Let the morning time drop all its petals on me
Life I love you, all is groovy 

Simon and Garfunkel

Ria Zondag 05 September 2004 at 11:47 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Hondjes

Hard gewerkt vandaag.
Geschilderd en honing in potjes gedaan.
Vanavond het kacheltje gestookt en lekker buiten gezeten.

Vrachtwagen

 

Ik was hem op de heenweg al tegengekomen op mijn avondwandelingetje, maar toen had ik zo gauw mijn fototoestel niet bij de hand. 
Bijna thuis kwam hij weer aanrijden en toen kon ik hem wel ff vastleggen. 
Ik heb wel een zwak voor vrachtwagens, zeker met van die grote vierkante neuzen en als ze dan ook nog mooi beschilderd zijn, wow!
Het lijkt me ook leuk daar hele dagen in rond te rijden.
Ik zeg weleens, dat als ik nu jong zou zijn, ik vast vrachtwagenchauffeur zou worden.
Gelukkig hoeft niemand daar meer bang voor te zijn.

Wat een prachtig weer is het.
Lekker om te schilderen ook, ik ben er alweer heel de dag zoet mee geweest, al heb ik niet echt het gevoel dat ik opschiet. Vandaag de deuren en kozijnen gedaan en dat gaat niet zo snel, nog wel een paar andere dingen ook, morgen maar weer verder met de grote stukken, dat gaat sneller.

Hondjes

Simba is weer loops. dat wordt weer oppassen geblazen.
Iris en Pascal wilden een paar nachtjes naar de caravan komen, die heb ik net gebeld, dat wordt niks nu, zij hebben ook  een teefje en een reu. 
Dus ze komen nu zonder honden, of niet, we zien wel.

Verder nog het heugelijke nieuws dat Elly en Cor ook zwanger zijn van een hondje.

Deze moet het worden, op de foto staat de moeder, die deze week pas bevrucht is, dus als het lukt hebben ze begin januari een pup.
Het is een Entlebucher Sennenhond
Ik had er nog nooit van gehoord, maar het is vast en zeker een lieve hond.
Elly had hem ergens gezien en was er meteen weg van.
Krijgt ze toch eindelijk haar hondje.

Bram Vermeulen



Zoals de bakker alleen bakker is als hij brood bakt, zo ben ik geen zanger. Zo ben ik Bram Vermeulen die soms zingt, soms liederen componeert, soms schildert, soms columns schrijft, soms boeken, soms theaterprogramma' s maakt, soms strips tekent, soms televisie programma' s maakt, soms gedichten schrijft, kortom, die zelden niets doet. Wat ik ook vertellen wil, mede delen, de bron is steeds hetzelfde. Alleen de vorm die ik kies om het over te brengen verschilt. Terwijl de reden waarom ik voor precies die vorm kies meestal uit wat ik wil over brengen voortkomt. 

Zaterdagmorgen overleden, 57 jaar jong, net zo oud als mij........

Het ga je goed Bram...

Ria Zaterdag 04 September 2004 at 11:42 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Sokken enzo

Ze zijn binnen!
Mooie sokken hoor, goeie kwaliteit!
Dat mag wel ook want de waarde zou € 19.60 zijn volgens de rekening.
En dat is duur voor twee paar sokken.
De portokosten zijn € 2.90, die moet ik wel betalen.
De voorwaarden vallen ook mee. Er zit nu een folder bij van wat de volgende zending zal zijn, ook weer sokken en eventueel een voordelig T-shirt.
Dat kan ik nu gelijk al afzeggen, of zelfs alle zendingen stopzetten, er is geen enkele koopverplichting.
Elke drie maanden ontvang je dus een folder met een "voordelige" aanbieding.
Maarrrr.....ik vind het goeie sokken, zoals ik al zei mooie kwaliteit, ze zitten heerlijk, dus Joop krijgt er ook een paar.
Ik krijg nu drie paar voor € 13.80 (normale prijs € 29.40 staat er), verzendkosten € 3.90.
Het is ander materiaal.
Maar goed, genoeg over de sokken.
Socks by Tono

Grrrrrrrrrrrrr........

Zit ik net een heel stuk te tiepen met allemaal linken en fotootjes, was het bijna klaar.....
FOETSIE!!!!
WEG!!! 
Ik heb even geen zin meer.
Even tiet veur een pafke en daarna zie ik weer wel.
Eerst ook even de vliegemepper zoeken om een vervelende vlieg dood te slaan! Grrrrrrrrr........

Vandaag, zonder fratsen

Vanmorgen eerst begonnen om de voortent van de caravan af te breken.
Netjes schoongemaakt en opgevouwen. Het slaapbankje dat erin stond heb ik nu over, geen plaats meer voor, dus wie biedt. Ik heb vanmiddag maar een briefje bij de supermarkt gehangen.
Daarna begonnen met schilderen, morgen weer verder.
Vanavond nog even een stukje gewandeld en mijn oom gebeld, die sinds dinsdag alweer thuis is.
Nu blijkt dat mijn zus daar al een paar dagen logeert.
Ze sturen de mensen tegenwoordig maar naar huis, of ze nu wel of niet voor zichzelf kunnen zorgen.
Ik had dat niet meegekregen. Janny gelukkig wel. Ze zal me ook niet eens bellen om het te vertellen.
Ze blijft er tot zondag. Ik ga dan maandag. Maar ik rijd gewoon heen en weer natuurlijk, ga daar niet slapen. Hopelijk is hij dan ook weer iets meer opgeknapt.
Het gaat nu ook al aardig alleen is hij nog snel moe. Hij redt zich ook wel alleen en kan uitgebreidere thuiszorg krijgen, maar dat vindt hij niet nodig.
Ik wacht de instructies verder maar af.
Janny heeft toen ze achttien was haar rijbewijs gehaald en nadien nooit meer gereden.
Met openbaar vervoer is ze twee uur onderweg van Numansdorp naar Middelburg.

Ria Donderdag 02 September 2004 at 11:38 am | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Slingeren

Het duurt een paar uur maar dan heb je ook wat.
Gisteravond werd het al dik, maar vanmorgen ziet het er helemaal niet uit en het jeukt als een gek.
Ik zal maar denken dat het vast wel ergens goed voor is.

Slingerdagje

Heel de middag aan het honing slingeren geweest.
Ruim zeven emmers.
Nu kunnen we weer potjes vullen en etiketjes plakken.
Het is hele mooie lichte honing, wat een verschil met vorige keer, toen het tamelijk donker was en veel stroperiger.
We zijn ook nog wel een tijdje bezig met het opruimen, de bijen krijgen de lege raten weer terug om ze uit te likken en al het andere gereedschap ook, keurig schoon is het dan.
Daarna gaan de raten in de wassmelter.
We zijn nog niet zover dat we ook kaarsen maken, maar misschien moeten we dat ook nog eens proberen.
Als we bezig zijn met slingeren, moeten we wel opletten dat de deuren dicht blijven, er zouden in een mum van tijd duizenden bijtjes de keuken invliegen.
En één steek vind ik wel genoeg.
Ik heb vanmiddag mijn wang ingesmeerd met honing om te kijken of het niet hielp tegen de jeuk, of de zwelling, maar het voelt en ziet er nog precies hetzelfde uit.

BoB

BoB staat voor Bevolkingsonderzoek borstkanker.
Vorige week, een dag na mijn schilderijtje en gedicht over kanker, kreeg ik de oproep in de bus.
Toeval natuurlijk.
En ook kan ik me bijna niet voorstellen dat het alweer twee jaar geleden is, eigenlijk dacht ik eerst dat ze verkeerd waren, maar dat zal wel niet zo zijn, tijd gaat nu eenmaal sneller dan je denkt.
Eind van de maand moet ik pas, maar ik vind het toch altijd wel weer even spannend.
Goed ook dat het gebeurd, er worden zeker levens mee gered.

In 2003 hebben in de regio Zuidwest Nederland 111.694 vrouwen deelgenomen aan het bevolkingsonderzoek borstkanker. Van de 1.689 (1,5%) vrouwen die voor verder onderzoek naar het ziekenhuis verwezen zijn, is bij 531 vrouwen ook daadwerkelijk borstkanker gevonden. Dit blijkt uit het jaarverslag over 2003 van de Stichting Bevolkingsonderzoek Borstkanker Zuidwest Nederland (SBBZWN


Ria Woensdag 01 September 2004 at 11:34 am | | Standaard | Geen reacties