Feestmaal

Joop weer terug in Pokhara, midden in de feestelijkheden van Dashian het grote familiefestival, veel leuker natuurlijk dan dat geklauter in die bergen.
 
k moest er ook aan geloven ter ere van de laatste dag van Dashain. Het grootste familiefestival in Nepal. 
Het plantje achter mijn oor wordt speciaal voor Dashain in donker gekweekt.
Iedereen krijgt daarbij ook nog een geschenk. Ik kreeg een appel, een banaan en een pakje drinken. Er wordt wel geld gegeven maar dat is voor echte familieleden.
 
 
Mijn eten voor vanavond. Nu alleen met Hari gegeten. Morgen met de hele familie.
 
Dus, het gaat wel goed daar. Hier ook al ben ik nog steeds flink verkouden, nou niet eens verkouden eigenlijk, maar keelpijn, ik kan 's morgens niet eens praten. 
 
Ik heb net een halve makreel op met een broodje en toen ik die ging halen een bakje inktvisringen, lekker!
Gisteren broccoli met een biefstukje, dus ik zorg ook best goed voor mezelf. Oh en ook nog een lekkere pan verse kippensoep gemaakt.
 
De foto van Rita is weer up to date ------------->
Er was ook weer een uitstekend rapport maar daarover vast meer als Joop weer terug is.
 
 
 

Ria Zaterdag 30 September 2017 at 5:10 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Pozielief

Het was me het dagje wel hoor, want je bent er toch een beetje van uit je doen.

Gelukkig hadden we heerlijk geslapen en hingen maar wat rond in afwachting van...

We aten eens wat en dronken eens wat...

Best een lange dag

Maar goed al met al nog niet veel wijzer, dan dat ...

we met een positief gevoel het weekend in gaan.

en dat is fijn!

Lekker hoor zo'n stok, maar mensen weten niet wat ze je aandoen.

Ria Vrijdag 29 September 2017 at 6:08 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

In gang

Eigenlijk sliep ik tot gisteren heerlijk, maar afgelopen nacht was het tot een uur of drie mis, daarna toch nog wel even een tukje gedaan gelukkig.

Joop heeft vandaag weer geen internet, maar volgens Humraj de vader van Rabin en Rita was alles goed, hoe die dat dan weer weet is me een raadsel want Joop heeft ook telefoons bij zich. Gewoon zijn eigen telefoon en een ouwetje waar hij een nieuw Nepalees sim kaartje voor kocht en die als de vakantie voorbij is voor Rabin is, die was de zijne een tijdje geleden verloren. Nu ja als het maar goed gaat.

Morgen is hij weer in Pokhara en daar heeft hij weer wel internet. 

De verkoop van het huis is in gang gezet, de papierwinkel draait, dat merkte ik gisteren wel toen ik op 'afdrukken' drukte nadat ik de mail binnen had, de printer wist van geen ophouden. Gelukkig lag er nog een reserve inktding en was er papier genoeg. Morgen de bouwkundige keuring.

De tuin verkleurt prachtig als ik het zo van een afstandje bekijk, de wingerd bloedt.... ik ben er sinds het voorjaar niet meer geweest.

Ria Donderdag 28 September 2017 at 6:25 pm | | Standaard | Dertien reacties

Onderweg

Vroeg op voor een wandelingetje, want de zon scheen.

Daarna was er het weerzien met Janny. Met Freek ook natuurlijk maar dat was iets minder heftig.

We wandelden naar Brouwershaven en aten daar een visje want Freek was zijn brood vergeten. 

Onderweg was er weer contact met Joop, die weer op de terugweg was, het was er mistig,  het regende en hij was moe. Morgen weer een wandeling van een uur of vijf, hopelijk is het dan wat beter weer. Overmorgen is hij dan weer in Pokhara. Foto's krijg ik niet binnen, die komen dan misschien als hij weer thuis is.

Ria Woensdag 27 September 2017 at 6:26 pm | | Standaard | Vier reacties

Pluizenaar

Ina had afgelopen weekend toen ze hier was een flinke verkoudheid te pakken en naar het er nu naar uitziet heeft ze me die cadeau gedaan. Ik voel me niet bepaald fit, maar gelukkig houdt het mooie weer aan zodat we fijn naar buiten kunnen.

De pluizebollen als thema vandaag, er waren er genoeg en ze zijn best fotogeniek.

Joop is niet te bereiken, maar hij maakt het goed volgens de berichten van de gids die even met Humraj sprak. Morgen gaan ze naar High Camp dat is geloof ik al het hoogste punt

Buikje is ook weer rond met een restje pasta en als voorgerecht een pond druiven. De restjes zijn nu op.

Ria Dinsdag 26 September 2017 at 5:31 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Ruimte maken

Ik was bij Leen vandaag, daar verkopen ze opbergdozen en kleerhangers en die had ik nodig voor mijn opnieuw ingerichte opbergruimte. Het is nu meer een inloopkast met een kledingrek, in de opbergdoos gaat het logeerdekbed, in plaats van in de grote blauwe kraakzak van Ikea. Ik heb het gelijk maar uitgewassen vandaag.

Verder een paar potten leeggemaakt want de bloembollen moeten in de grond lees ik overal. Op Scharendijke liet ik ze altijd zitten, maar nu zitten ze in een krat en het zou zonde zijn als ik ze vergat, dat rijmt.

Ook nog een paar stekjes op de post gedaan, daar ben ik twee keer voor heen en weer gereden, de enveloppe was al doorweekt voordat hij gepost was, ik hoop dat het nu wel goed aankomt.

Wandelingetje gedaan en toen was de dag alweer bijna voorbij. Pompoensoep opgemaakt met een broodje ei erbij, dat rijmt ook al...

Ria Maandag 25 September 2017 at 5:58 pm | | Standaard | Zeven reacties

Hier en daar

Eerst nog een rondje in de ochtendzon door de polder en daarna weer naar huis, we hebben het erg gezellig gehad. 

'Uitzicht over Fewe lake vanaf het hoogste punt van het hotel van Hari, Hotel Raniban Arcade'. Zei Joop over de foto, daar was hij gisteren. Zelf logeert hij altijd in het hotel waar de vader van Rabin en Rita werkt.
 
'Dear Ria we arrived at pittam Deaurli by half past twelve almost 2100 meter today we staying here everything is good with us'
 
Dit berichtje kreeg ik van de gids van Joop, nog geen meter gelopen, maar ze zijn onderweg. Joop heeft geen telefoon met mb's die is afhankelijk van de wifi en dat zal daar niet zijn. Zodoende leer ik toch ook al aardig wat Nepalezen kennen.
 

Hier ging het leven na het vertrek van Ina ook weer zijn gewone gang, een heerlijke zonnige dag, lekker met Didi gelopen en de mussen genoten er ook van.

Ria Zondag 24 September 2017 at 3:25 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Opdrogen

We hadden best even tijd nodig om een beetje fatsoenlijk op te drogen vanmorgen want het was best laat geworden gisteravond. Ina besloot nog een nachtje te blijven zodat we vanavond lekker mosseltjes konden eten. Die gingen we eerst maar halen in Zierikzee, gelijk een harinkje gehapt en er lagen ook heerlijke garnalen. 

Vanmiddag een fijne wandeling, het was heerlijk weer.

De rest van de middag lekker in de zon gezeten om verder op te drogen.

Tot het tijd was voor de mossels, de garnalen hadden we al opgepeuzeld. Het was allemaal heerlijk.

Joop maakt het goed die gaat morgen aan zijn toch beginnen die zeven dagen duurt, geen idee of ik dan nog iets van hem hoor.

Ria Zaterdag 23 September 2017 at 9:00 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Hupsekeetje

Joop is inmiddels in Pokhara gearriveerd. Humraj heeft hem opgehaald van het vliegveld daar, er was wat vertraging vanwege het slechte weer, maar toch gelukt.

Inmiddels staat iedereen weer op de foto. Rabin en Rita, allebei weer twee jaar ouder wat vooral bij Rita goed te zien is natuurlijk en Rabin wordt al een echte man.

Ook hun moeder was erbij, de familie compleet.

En omdat ik hier toch maar zat te niksen heb ik ondertussen ons huis in Scharendijke verkocht, tenminste... zo goed als hè, nog niets getekend, dus zover waren we al eerder, maar toch... het moet er een keer van komen en hopelijk is dat nu. 

Inmiddels ben ik serieus mijn portemonnee kwijt geweest, terwijl hij gewoon in mijn tas zat, heb ik vanmiddag geprobeerd de garagedeur uit zijn voegen te rijden, de deur was nog niet helemaal open en gelukkig valt de schade mee. Nu is Ina er om even op me te passen en gaan we zo Zonnemaire eens op stelten zetten.

Ria Vrijdag 22 September 2017 at 5:00 pm | | Standaard | Tien reacties

Enerverend

Joop had een goede reis gehad en heeft er inmiddels alweer een dagje Kathmandu opzitten, ik denk dat hij na een overgeslagen nacht al lekker ligt te snurken, er is een uur of drie tijdsverschil.

Ik liep alweer vroeg op de dijk in de ochtendzon, het was weer een heerlijke dag, wel met onverwachte zaken. Ik ging van de weersomstuit maar wat ramen zemen en dweilen enzo, hoezo niks huishoudelijks in de vakantie...

Vanmiddag een heerlijk wandeling en daarna even naar Zierikzee, even door de Hema gelopen en bij Kwekerij Zuidbos stond er een prachtig ouwetje voor de garage van Sjoerd, nu ben ik alleen vergeten wat voor merk het was maar dat weet Sjoerd vast.

Al lijkt het misschien niet zo, maar deze dag valt in de categorie 'enerverend', daarover later vast meer.

Ria Donderdag 21 September 2017 at 6:45 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Zwaai zwaai

Daar gaat hij dan, met de zo bekende NYT waar hij zelf een tijd mee reed, voor mij had hij al helemaal geen oog meer toen hij er eenmaal in zat. Het omgekeerde aftellen kan beginnen.

Natuurlijk hoop ik ook dat hij daar een leuke tijd heeft, een fijne tocht maakt en het leuk heeft met zijn Nepalese vrienden, er komen de komende dagen vast wat foto's om te plaatsen.

Het was heerlijk vandaag! Vanmorgen al een fijne wandeling en nadat Joop vertrokken was nog eentje. Heel de zomer nog geen blauwtje dat voor me wilde poseren, vandaag wel al was het maar heel even, dat brengt vast geluk.

Ik heb mijn laptop naar beneden gehaald en om te kleuren pak ik mijn plankje er wel bij of ik neem het bureau van Joop in beslag, dat is voor Didi ook wat gezelliger. Het is toch allemaal net iets anders. 

Lekker gegeten er was nog pasta over van gisteren, wijntje erbij...

Ria Woensdag 20 September 2017 at 6:05 pm | | Standaard | Vijf reacties

Aftellen2

Ik zal zo blij zijn als het morgenmiddag 1 uur is, de tijd schiet niet op, de dag duurt uren langer. Niet dat ik Joop zo graag weg wil hebben hoor, integendeel, maar dan daarna kan juist dat andere aftellen beginnen.

 Hoe heb ik het ooit goed kunnen vinden dat hij ermee begon, natuurlijk ging dat heel geleidelijk allemaal met eens een klimweekendje, een cursusje, Ardennen, Frankrijk en als je dan eenmaal de Mont Blanc gehad hebt, dan wil je meer, zo gaat dat nu eenmaal.

En natuurlijk was er ook een beetje eigenbelang. Bergen daar had ik geen zin in maar eens een weekend alleen zijn en ook eens even uit de band springen met een logee of gewoon alleen thuis dat trok mij wel. Zo heb ik ook best weleens ergens het licht uit gedaan en was Simba toen nog mijn trouwe metgezel.

Ik verheug me nu juist op het niets hoeven te doen. Alles is schoon, geen was, niks te zuigen, niet hoeven te koken, natuurlijk moet ik wel eten, maar toch.. 

Ik ga bollen planten en breien, ik heb de trui waar ik aan bezig ben aan Sil beloofd, en kleuren, dat ook, dus ik verzin al een beetje en in huis nog het één en ander veranderen wat opbergen betreft, zulke dingen, maar ja dat doe ik ook als we samen thuis zijn...

5 oktober is hij er weer, ik zal zo blij zijn!

Mardi Himal heet de tocht er is genoeg over te vinden als je wilt googelen.

 

 

Ria Dinsdag 19 September 2017 at 7:01 pm | | Standaard | Twaalf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Aftellen

Vanmorgen Silvia weer bij de trein gebracht in Goes, ze heeft een dalurenkaart, dat scheelt behoorlijk. Ik denk nu dat Ina dat ook had omdat wij als medereizigers 40% korting kregen vorige week

Onderweg terug loog de lucht er niet om en vanmiddag toen ik een rondje deed was het al niet veel beter. Indrukwekkende luchten. Waren die er nu vroeger ook al? Of worden die ook steeds griezeliger.

Ik hield het droog, koud was het zeker niet en wie weet krijgen we nog een paar mooie weken, dat kan best!

Joop zal blij zijn als hij in de taxi zit woensdag. Je zult altijd zien dat er net op het laatste moment dingen kapot gaan. Niet hier maar op Scharendijke en daar moet je dan toch weer achteraan natuurlijk.

Nog 48 uur en hij hangt in de lucht, we tellen af, ik ook!

Ria Maandag 18 September 2017 at 6:30 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Sissen

Een nachtje bij mij een nachtje bij Mir en vanavond weer hier. We hebben weleens mot, maar meestal is het gewoon heel gezellig als we bij elkaar zijn.

Samen naar de sportschool vanmorgen en vanmiddag een wandeling met z'n drietjes. Joop had andere dingen te doen. 

Het was heerlijk weer en zodoende behoorlijk druk in het bos, al zou je dat op de foto's niet zeggen.

Vanavond aten we met z'n viertjes gezellig een pizzaatje in Scharendijke en proostten we op de goede afloop van de reis van Joop. Dat hij maar weer heelhuids terug mag komen.

Ria Zondag 17 September 2017 at 5:38 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Roekoe!

Vanmorgen weer eens leuke post! Thérèse bood een paar dagen geleden haar etsen te koop aan en omdat dat er niet bij stond vroeg ik eens hoe groot en hoe duur enzo. Daarop kreeg ik een berichtje dat ik er eentje uit mocht zoeken, zij had tenslotte ook een tekening van mij gekregen. 

Dat liet ik mij geen twee keer zeggen en ik zocht een duifje uit, dat vond ik wel toepasselijk. De hele collectie staat hier. (fb)

Ik heb hem boven het wijnrek gehangen, dus elke keer als ik een wijntje tap koer ik nu even 'roekoe'.

Sil en ik wandelden een rondje nadat de regen gestopt was. Ik plukte onderweg nog wat vrolijke lampionplantjes in mijn fijne nieuwe jas.

en die krijgen dan weer een plekje in de tuin

Ria Zaterdag 16 September 2017 at 6:24 pm | | Standaard | Vijf reacties

Na regen komt...

Het was lekker vanmorgen, droog, zon en een koekje onderweg, wat wil een hond nog meer.

Vanmiddag even naar Goes om Silvia op te halen.

Ze kwam maar niet door die deur dus ik ging maar eens bellen, stond ze achter me te praten, 'ja ik sta hier voor een te koop bord...'

En na een dagje treinen is het natuurlijk heerlijk om even een rondje door de polder te doen, even een 'frisse neuze' en een beetje bijkletsen natuurlijk.

Ria Vrijdag 15 September 2017 at 6:52 pm | | Standaard | Twee reacties

Natjes

Mijn nieuwe winterjas is wind- en waterdicht en dat is maar goed ook want daar kocht ik hem voor. We hebben de verwarming een beetje aangezet en ik kocht een droogrek voor binnen, want buiten onder het afdak droogt het nu ook niet echt. Verder aten we spruitjes bij kaarslicht en zijn we erg blij met het aangelegde afwateringsrooster achter de tegels. 

De riolering blubt af en toe, het is ook nogal niet niks wat er valt, maar we houden het droog.

Je aardappels zullen nu nog maar op het land staan en dat zijn er veel! Gelukkig ben ik geen boerin.

Cyclaampjes zijn zo leuk! Deze heb ik al een jaar of vier en soms is het bijna niets meer dat ik twijfel om ze maar weg te gooien en nu beginnen ze weer.

Ria Donderdag 14 September 2017 at 7:00 pm | | Standaard | Negen reacties

Wakkere wind

Na een winderige nacht waarin ik eigenlijk geen oog dicht deed was het vandaag best lekker, maar ja fit ben je dan niet echt en omdat ik zin in vis had ging ik even met de bus naar Brouwershaven en lopend met de wind in de rug terug.

Niet veel gedaan verder, een beetje gebreid en vanmiddag zat er in de laatste zonnestralen een wants op het raam, ook leuk.

Daarna begon het weer uitgebreid te plenzen, voordeel is wel dat de dakramen er best wel weer schoon van worden en regenwater geeft geen strepen ;)

Ria Woensdag 13 September 2017 at 7:24 pm | | Standaard | Vijf reacties

De dag na

Ik moest er wel een beetje van bijkomen vandaag hoor. Het begint natuurlijk al dagen van tevoren dat het eraan komt, dan de dag zelf, dingen die je niet gewend bent en versleten thuiskomen. Ik was er nog suf van vanmorgen.

Verder beginnen nu een beetje de voorbereidingen bij Joop, spullen bij elkaar zoeken en zo. Dat is vroeg. Ik kan me tijden herinneren dat hij pas een dag of twee voor vertrek daarmee begon, nu duurt het nog acht dagen.

We ruimen een beetje de zomerdingen op en Joop keek op Scharendijke een paar dingen na.

Het was een mooie dag en Didi en ik deden een rustgevend wandelingetje.

Ria Dinsdag 12 September 2017 at 6:55 pm | | Standaard | Zeven reacties

Op stap

Hier was het eigenlijk allemaal om te doen vandaag, dat moest nog gebeuren voor de vakantie en omdat Ina gisteren verhuisd was naar haar nieuwe stek combineerden we dat met een bezoekje.

Vanmorgen vroeg op zodat we op tijd in Leiden zouden zijn, want op het consulaat van Nepal kon Joop maar tot één uur terecht. Ina zou meegaan om ons te begeleiden, de auto kon dan bij haar blijven staan en gingen we gezellig met de trein op onze OV kaart, toch wel handig en we kregen ook nog eens meereiskorting van Ina.

Alles ging lekker vlot en we hoefden eigenlijk nergens lang te wachten.  

Het consulaat is aan de Herengracht, daar ben ik nu dan ook eens geweest.

Ik was zelfs binnen.

Het was zo geregeld en daarna liepen we terug naar het station met onderweg een kopje koffie en een appelpunt natuurlijk.

Het was voor mij nu de tweede keer dat ik er geweest ben, ik denk een jaar of vijfendertig geleden ook eens, ik ging toen met een vriendin naar de musical Cats, we sliepen er toen ook een nachtje.

Ik heb niets met die drukte, al die mensen, ik loop liever door de polder. Die stad ziet er toch ook elke dag hetzelfde uit.

De terugreis ging ook voorspoedig. 

Uit Zonnemaire kregen we bericht dat het met Didi die op het huis paste ook goed ging, dus geen vuiltje aan de lucht zou je denken....

al zag het er af en toe best vuil uit.

Ria Maandag 11 September 2017 at 6:15 pm | | Standaard | Zeven reacties

Japie

Vanmiddag kwam ik weer zo'n groen mormel tegen, ze verraden zich door nog net even een sprongetje te maken als je langsloopt, zodat je net even wat beter gaat kijken.

En daar zat Japie.

Genietend van het mooie uitzicht, of gewoon mij aan het wegkijken.

Ria Zondag 10 September 2017 at 5:57 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , ,

Leger

Het duivenseizoen zit er ook weer op en al heeft Joop dan zelf wel geen duiven meer, hij heeft het er toch een heel seizoen nog best druk mee gehad. 

Bij het afslaan/klokken reed ik even mee voor een paar boodschappen in 'de stad' en toen ik dat gedaan had stond ik dus even te wachten daar op Het Kerkhof bij het clubhuis en maakte wat foto's.

Na nog een laatste onweersbui vanmorgen was het de rest van de dag lekker weer. Ik ruimde de tuin wat op, uitgebloeid spul kan nu wel in de kliko, het wordt een beetje leger, maar lang niet meer zo kaal als het was in mijn tuintje.

Ria Zaterdag 09 September 2017 at 5:09 pm | | Standaard | Vijf reacties

Aanpassen

Gewoon maar verder met het volgende breiwerkje, kopje thee, kopje koffie, boterhammetje, snel even plassen/poepen met Didi, maaltje koken, wijntje erbij, zo ongeveer zag het eruit vandaag.

Cocoonen, gedwongen dat wel, maar niet minder knus, ik heb me erbij neergelegd en ben niet uit de joggingbroek geweest vandaag.

Ria Vrijdag 08 September 2017 at 7:07 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Grijs

Trui is af. Gewoon grijs, niks bijzonders en toch is er maar eentje van. 

Ik maakte weer wat foto's met de zelfontspanner, altijd een leuke bezigheid en ik zag hem vliegen en dacht, dat zou leuk zijn! Niet scherp, maar wel aanwezig.

Joop bracht vandaag de grote zinken teil mee die nog op Scharendijke stond, ik ga er een vijvertje in maken, iemand al eens zoiets gedaan? Ik denk wel dat er folie in moet, hij is een beetje roestig. En als het niet lukt is het altijd weer zo opgeruimd.

Zo, wat zal ik nu verder weer eens gaan doen, een nieuw breiwerkje opzetten, nog wol zat over, of toch maar weer eens een tekening, ik ben er nog niet uit.

Ria Donderdag 07 September 2017 at 4:15 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

Winterklaar

Na de sokken van gisteren werd vandaag mijn nieuwe spijkerbroek bezorgd. Ze pakken dat handig aan bij Levi's, lengtematen zijn niet meer verkrijgbaar, je krijgt de broek gewoon met een flinke omslag thuisbezorgd. Ik ben weer erg blij met mijn superbroek voor de komende winter, fijn ook dat ik nog steeds met gemak in dezelfde maat pas, de omslag wordt misschien alleen iets groter...

Verder brei ik er rustig op los, een mens moet zorgen dat hij klaar is voor de winterkou.

Vandaag was het nog fijn buiten en als de zon door de wolken prikt wil het best warm zijn ineens, ook nog een mooie rozebotteltak gescoord.

Ria Woensdag 06 September 2017 at 6:48 pm | | Standaard | Vijf reacties

Rechts en averechts

Het is toch wat. Mijn wollen Falke sokken van vorig jaar waar na een paar weken al een gat is zat en waarvoor ik wel een paar nieuwe kreeg, waren alweer kapot, allebei de paren. Niet kopen dus die wollen Falke sokken, want ik knip echt mijn nagels op tijd, de gaten zaten gewoon aan de onderkant voet. Andere Falke sokken heb ik nooit problemen mee gehad.

Joop kocht een tijdje geleden goeie nieuwe, dus ik keek ook eens bij de ANWB, dat trof er was een aanbieding. Ik bestelde gelijk vier paar... dat heb ik later maar weer terug gedraaid, twee paar is zat. Ik word altijd zo hebberig dan. Toen ik het lidmaatschapnummer nodig had bleek dat Joop ze heel ergens anders besteld had. 

Ik kreeg dus één paar met twee rechtse, maar aan het machinale breiwerk kan je zien dat er geen zichtbaar verschil is tussen links en rechts, het andere paar was goed, dus ik hou ze gewoon.

Voornamelijk gebreid vandaag, een hele mouw en nog een beetje 'inmekaarnaaiwerk'.

Rondje gewandeld na de regenbui, een zakje laatste pruimen gekocht en pittige boontjes gemaakt. Die hebben ze in Nepal niet hoor... Joop is aan het aftellen, nog 15 dagen.

Ria Dinsdag 05 September 2017 at 6:26 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Appeltje eitje

We waren weer gezellig even op de thee bij Heleen, ze had prachtige rode appeltjes in een kistje. 'Niet te eten' zei ze zelf toen ik er een hapje van nam, die was nog erg zuur, 'en zodra ze dat niet meer zijn zijn ze melig'.

De kleur is prachtig, ouderwetse sterappeltjes en als je ze toch niet opeet is het leuker om ze in de boom te laten hangen, maar ja dan vallen ze er weer uit, dus dan leg je ze in een kistje, ook leuk!

'Als je ze doorsnijdt zie je een prachtig sterretje', zei ze en eenmaal thuis probeerde ik dat eens uit natuurlijk. Nou bij mijn appeltje was nergens een sterretje te bekennen, gewoon een saai klokhuis... ik heb hem daarna toch maar opgegeten. En nu ik eens even google zie ik dat ik hem 'gewoon' overdwars door had moeten snijden... tsja...

Op onze ochtendwandeling nam ik weer een doosje eitjes van Dieneke mee, gisteren gebruikte ik de laatste voor een cake. Ik heb nog nooit zo'n gele cake gehad, volgens mij eten die kippen alleen gele bloemetjes.

Ria Maandag 04 September 2017 at 7:07 pm | | Standaard | Zes reacties

Zondags

Lekker nazomerweer, want zo heet dat als om deze tijd het zonnetje schijnt. Fijn gewandeld ook en nog een mooie rozebotteltak gevonden. Gelukkig zat de snoeischaar nog in mijn tasje.

Gisteren had ik al pompoensoep gemaakt en vanmorgen een cake gebakken, allemaal lekker met de zondag.

Vanmiddag nog een stukje zitten breien, nu alleen de mouwen nog.

Bijna volle maan, ik ben er een beetje onrustig van, stomme maan ook altijd met zijn gewas...

In het Frans heet de wassende maan "croissant", wat 'groeiend' betekent. Een croissant is ook een broodje in de vorm van een maansikkel.

Ria Zondag 03 September 2017 at 5:52 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Denk aan mij

Een heel doodgewoon motje denk ik zomaar, maar ja ook doodgewone motjes zijn het waard om gefotografeerd te worden en omdat hij op het raam zat kon zijn buikje er ook mooi op.

Het was een heerlijke dag vandaag. Lekker gewandeld, Joop ook. Het was zelfs zo dat hij me inhaalde onderweg. Ik was nog van plan een tak af te knippen ergens, ik had mijn snoeischaar bij me, dus ik heb hem lekker door laten stiefelen. De tak kon ik niet bij, dat was jammer.

Ik had vorige week van Kees een mooie rozenbotteltak meegekregen en wilde er eigenlijk nog eentje bij, dus mocht je aan het snoeien gaan, denk aan mij, of zet ze anders zelf ergens neer, het staat erg leuk vind ik die oranjerode bolletjes.

Ria Zaterdag 02 September 2017 at 5:29 pm | | Standaard | Vijf reacties

Opperdepop

Het is nu ongeveer zes jaar dat ik het niet meer doe. Ik heb het langzaam afgebouwd met de gedachte, ik probeer het één keer, want ik had nog nooit een poging gewaagd en als het niet zou lukken was het gelijk ook de laatste keer. Niet dat gedoe van elk jaar een poging daar had ik geen zin in en zeker ook niet bij elke dwarse scheet weer beginnen. 

Het is me gelukt! Natuurlijk! Want als je echt iets wilt gaat het! 

Ik heb vandaag mijn stoepje verder schoongemaakt en de webben van het huis geveegd, boodschappen gedaan, ja alweer, dat gaat maar door die boodschappen altijd. Oh en nog veel meer huishoudelijks. Een lekkere pan met chili con carne gemaakt, ik dacht dat is misschien wel genoeg voor nog een restje in de diepvries, want dat vind ik dan soms weleens handig, maar nee hoor, Joop schepte zijn kommetje nog eens vol, opperdepop.

Ria Vrijdag 01 September 2017 at 6:55 pm | | Standaard | Acht reacties