Maaien en keren

Eindelijk heb ik een nieuw koffiezetapparaat gekocht! Ik heb nogal gewikt en gewogen, net als met mijn horloge. Ik heb geen zin achteraf spijt van aankopen te hebben, daarvoor is mijn leven nog tekort.

Vroeger had ik een DE van de punten, dat was zo'n fijn apparaat en zo vreselijk vond ik het dat hij stuk ging, want de koffie zou nooit meer hetzelfde zijn.

En nu heb ik er eentje gekocht, want ze zijn nog gewoon te koop, zonder punten. Met een glazen kan en een doorzichtig reservoir zodat Joop ook kan zien hoe hoog het water staat en hoeveel koffie er nog in de kan zit en hij het ook nog zelf kan zetten. Ze zijn er ook in een heleboel kleuren dat maakte de keus extra lastig natuurlijk, want ja als die kleuren er zijn neem je geen zwarte... wordt vervolgt.

Lekker in de zon gelegen vanmiddag. Niet al te lang natuurlijk, half uurtje voor- en achterkant want een beetje kleur mag best. Het voelt ook zo lekker warm altijd die eerste zonnestralen. 

Twee rondjes gelopen en nog steeds een verkouden kriebelkeel, Joop ook.

Ria Zondag 30 April 2023 at 7:08 pm | | Standaard | Vijf reacties

Malaise

Ik heb nog nooit zoveel wilgen zo uitbundig zien bloeien. Dat komt natuurlijk ook omdat ze rondom het dorp niet geknot zijn, maar zo overdadig als nu zag ik het nog nooit, of ik heb niet goed opgelet, dat kan ook natuurlijk.

En ik heb er behoorlijk last van, dus de pollenpillen die ik nog over heb van de pollenpillenkuur van laatst tegen de jeuk maak ik nu maar op en waarschijnlijk moet ik dan toch nog nieuwe kopen.

Het is allemaal wat, ik lag er wakker van vannacht, slijm in mijn keel dat ik niet door kon slikken, één neusgat verstopt, hoofdpijn, kriebelhoest, ik had het er druk mee. Gelukkig zag ik vanmorgen dat ik voordat ik er wakker van ging liggen toch nog een behoorlijke ruk geslapen had, want voor mijn gevoel lag ik alweer de hele nacht wakker, nu zonder Joop gelukkig.

Vandaag knipte ik de hedera van de buurvrouw die over de schutting groeit, dat doe ik elk jaar, dat vindt ze goed, maar dat was ook alweer allemaal stof dat er om mijn oren vloog, ook niet bevorderlijk voor mijn toestand.

Nu maar weer afwachten wat de nacht brengt want de kriebel in mijn keel zit er nog.

Ria Zaterdag 29 April 2023 at 6:41 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags:

Pollens

De wilgen bloeien en niet te zuinig, dat geeft binnenkort een hoop pluizen en pollen waar veel mensen last van hebben, mijn ogen jeuken nu ook maar dat doen ze wel meer...

Lekker aan de wandel geweest met af en toe een beetje miezer maar niet al te koud. Vanmiddag even naar Brouwershaven waar ik mijn ijsje lekker in de zon opat, die was er speciaal even voor mij blijkbaar want daarna niet meer gezien.

Vis gehaald bij de visboer, heerlijke gerookte zalmmoten, je schrikt van de prijs, maar het is het waard zullen we maar denken, we hebben gesmuld.

Pollens, een in 1973 door Wim T. Schippers bedachte, betekenisloze kreet; populair gemaakt door Barend Servet (artiestennaam van IJf Blokker). De geestelijke vader van deze, ondertussen door jongeren veelvuldig in de mond genomen, uitroep zou in het Latijns woordenboek te rade zijn gegaan. In die taal bet. het woord zowel ‘talrijk’ als ‘krachtig.

Ria Vrijdag 28 April 2023 at 7:31 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , ,

Iets minder fit

Een sfeerbeeld van de tent gisteravond, het was erg gezellig en we hebben lekker gedanst. Vandaag wel iets minder fit maar wel gewandeld. Aan verdere feestelijkheden heb ik niet meegedaan.

Joop heeft griep dus met z'n tweeen ergens heen kwam ook niets van. Het is geen corona, vanmiddag heeft hij nog een test gedaan, maar wel hardnekkig. We keken naar de feestelijkheden in Rotterdam.

Gelukkig is het bijna mei! De spekkersen oftewel de Bigarreau Napoleon zijn in de maak en de meidoorn komt er ook aan.

Ria Donderdag 27 April 2023 at 6:44 pm | | Standaard | Drie reacties

Voorbereidingen

Vanmorgen om acht uur reden de biertappen al voorbij, gevolgd door alles wat daarbij hoort. De tent werd klaargemaakt voor de oranjenacht vanavond. Altijd een groot feest in Zonnemaire waar veel mensen van het hele eiland en ver daarbuiten op af komen. Onze Oranjeband is beroemd.

Er was nog geen vlaggetje te bekennen vanmorgen dus begon ik daar eerst maar eens mee, iemand moet het toch doen ;-)

Het was alweer heel lekker weer vandaag. Vanmiddag wandelde ik naar Zuidbos op Noordgouwe voor wat groente, mooie wolkenluchten onderweg.

Mir komt zo gezellig eten en dan gaan we samen eens in de tent kiijken, als eerste spelen de Zeevruchtjes en als ik het beu ben of het te hard wordt ga ik naar huis, want ik heb geen zin in een zeer hoofd morgen.

Ria Woensdag 26 April 2023 at 4:34 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , ,

Een beetje sentiment

Eindelijk weer eens lekker kunnen wandelen vandaag, het was droog en buien waren ver te zoeken.

Wassen en drogen en boodschappen tussendoor, heel fijn!

Vanavond op het nieuws dat Harry Belafonte was overleden! Hij werd 96 jaar.

Als ik de naam Harry Belafonte hoor begint het in mijn hoofd gelijk  te zingen..... altijd deze...

Een van mijn eerste lp's was van hem, vandaar een beetje sentiment toch, ik zal een jaar of twaalf zijn geweest, de tijd dat The Beatles nog in geen velden of wegen te horen waren en ik heb hem nog gewoon.

Ria Dinsdag 25 April 2023 at 6:28 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: ,

Rood op maandag

Na de witte tulp van eergisteren kwam ik vandaag een soortgelijke rode tegen. Natuurlijk had ik die al eerder gezien maar deze zit ook duidelijk in de laatste fase, het einde der tulpen nadert.

Vanmorgen wel op stap gegaan, maar het begon er al mee dat ik mijn regenbroek niet kon vinden, ik weet dat ik hem ergens anders heb opgeborgen, lag altijd bovenop de kapstok en bij weinig gebruik vond ik dat eigenlijk niet nodig, maar waar heb ik hem dan nu weer gelegd....

Natuurlijk begon het al snel te regenen en ben ik omgedraaid, dat kan ook.

Toen ik vanmiddag nog een poging waagde besloot ik toch maar foto's van de tulpen te maken, ook het rondje af kunnen maken gelukkig. 

Weer gekleurd natuurlijk, deze ging best snel, ze staan hier.

Ria Maandag 24 April 2023 at 7:02 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Horen, zien en kleuren

Vroeg wakker en zodoende ook vroeg in de polder, ik maakte er gelijk maar een wat langer rondje van (6km) want de zon scheen nog, het was heerlijk!

En ik hoorde voor het eerst de koekoek! En zag de bruine kiekendief, niet echt scherp dus ik maakte er maar een vierluik van, maar mooi genoeg om te laten zien vind ik. Altijd zo moeilijk zo'n beest terug te vinden op je schermpje. Gele kwikstaarten waren er ook weer maar die zag ik een paar dagen geleden ook al.

Mir kwam even aanfietsen en vanmiddag gekleurd, de zon was inmiddels verdwenen.

Ria Zondag 23 April 2023 at 6:11 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: ,

Pannenkoekenweer

Vanmorgen nog een streepje zon af en toe en welgemoed trok ik mijn sandalen maar weer aan... de verdere dag somber en koud. Ik heb lekker zitten kleuren.

Eind van de middag toch nog even een rondje. De prachtige grote witte tulpen uit een tuintje even verderop waren nu wel op zijn mooist na de regen, tulpen zijn gewoon het mooist als ze bijna uit elkaar vallen

Joop had verzonnen dat we pannenkoeken moesten eten, dat pak melk bleef daar maar staan en voor iets anders gebruik ik dat niet, dus vooruit het was er weer voor.

Ria Zaterdag 22 April 2023 at 7:06 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: ,

Lenteachtig

Het was heerlijk vandaag. Vanmorgen gelijk al zo lekker in de zon!

En ik zag de zwaluw! Die is vast al ergens eerder gesignaleerd, maar ik zag hem nu ook. Geen idee welke, er zijn sorten genoeg, maar de zwaluwstaartjes zijn herkenbaar.

Vanmiddag nog een rondje en ik zag voor het eerdt ganzen met jongen, je moet ze ook net tegenkomen natuurlijk en ik ben er ook niet op uit, dat ben ik alleen met de meerkoetjes, omdat ik weet waar ze hun nest elk jaar hebben.

Hondsdraf in de berm en het gezaaide vlas waar de boer het gisteren over had, staat ook al boven de grond, wel een beetje armoedig maar wie weet komt dat nog goed.

Joop kwam versleten thuis na het fietsen, die had gisteren iets teveel gedaan dacht hij, maar ik ben ook behoorlijk moe, geen idee waarvan... gelukkig was het kliekesdag!

Ria Vrijdag 21 April 2023 at 6:36 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: ,

Groen knollenland

Ik heb het wel even tegen de boer gezegd vanmorgen hoor, dat ik eigenlijk niks aan knolselderij vind, net als suikerbieten. Het groeit, en daar is dan ook alles mee gezegd. Er komen geen bloemetjes in, het verkleurd niet leuk, niks van dat alles, alleen maar één groene lap. Jaaa, gaf de boer toe, maar het is nu wel in één keer groen! 

Voor vlas moet ik in de langeweg zijn, vertelde hij, het is al gezaaid dus binnenkort maar eens kijken of het al opkomt.

Je zal er maar inzitten, heel de dag selderijplantjes in de grond duwen, geen idee hoe dat eigenlijk in zijn werk gaat in zo'n tentje.

Gelukkig stond de koffie al klaar.

Vroeg op pad vanmorgen, Joop bleef maar slapen, dus na de thee ging ik maar naar buiten, het was nog droog maar er zou al snel regen komen vertelde de buienradar. Dat viel gelukkig mee vandaag. Af en toe een paar spikkels, wel frisjes.

Ria Donderdag 20 April 2023 at 7:09 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Zonnige ontmoeting

Dit is wel zo'n beetje de laatste foto die er van ons samen gemaakt is, op die van tien jaar geleden na dan natuurlijk, toen we op de crematie van Wim waren.

Vorige week kreeg ik een mailtje en vandaag kwamen ze op de thee, Suus met haar man, ooit waren we vriendinnen in de I.M.van der Bijlstraat aan de andere kant van het dorp.

We hebben heel gezellig, buiten in de zon, zitten praten over wat we zoal gedaan hebben in dat hele leven dat achter ons ligt. Veel herinneringen en  'o, leeft die ook nog?'

En ik weet nog wel dat ik bij mijn moeder de zoekgeraakte naalden uit het speldenkussen zocht, maar dat ik het ook bij de buurvrouw deed dat wist ik niet meer, ook wel een beetje raar eigenijk. Bij mijn moeder maakte ik ook altijd mooie patroontjes met de spelden, dat zal ik dan misschien ook wel bij de buurvrouw gedaan hebben.

De foto van vandaag komt nog, even afwachten.

Nou jaa, vergeet ik toch helemaal te vermelden dat dit ventje vandaag 21 werd. 

Gelukkig kwam er een mooie foto via de app om me daaraan te herinneren.

Hij is een beetje breder geworden :-)

Ria Woensdag 19 April 2023 at 7:23 pm | | Standaard | Drie reacties

Joekte

En toen waren er nog maar drie. Ik weet niet hoeveel het er waren, maar er lagen toch zeven eieren laatst. Ze groeien goed en er wordt goed voor ze gezorgd zo te zien.

Best lekker wandelweer al moet je gewoon wel een een jas aan en sandalen is ook nog best fris als de zon niet schijnt. Echt weer de periode van 'wat moeten we aan vandaag'.

Vanmiddag kon ik mijn pilletjes ophalen op Brouw. Ik durf het eigenlijk nog niet hardop te zeggen, maar ik had er nog een paar en daar begon ik vorige week eens mee, de pollenpillen waren op en ik vroeg me af of ik nieuwe moest kopen, het leek wel iets te helpen (tegen de nu al een jaar durende jeuk).

Nu had ik ook nog een stripje levocetirizine dat is tegen allergie, als ik gestoken zou worden door een bij, daarvoor had ik ze. Dat is ook tegen jeuk, maar de dokter vond dat niet nodig, want op allergieën was ik getest, ik kreeg toen zalf een tube of drie, die niet hielpen. Het verhaal is bekend denk ik, ik heb van alles geprobeerd en nu dus Levocetirizine. Een week ongeveer en het lijkt of het helpt, helemaal weg is het niet, maar wel minder.

En nu heb ik dus een nieuw voorraadje (30st) en daarna zal ik wel echt weten of het misschien wel over is....! Het is ook gewoon online te bestellen.

Ik juig nog niet te hard hoor, want het lijkt toch iets hardnekkigs te zijn en ik hoor meer mensen klagen er zijn er die hebben het veel erger dan ik met rode uitslag en steken erbij. Wordt vervolgd maar weer.

Ria Dinsdag 18 April 2023 at 7:07 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: ,

Zonnig

Er was zon en wind en wolken en vochtigheid, alles bij elkaar nog niet om over naar huis te schrijven maar beter dan regen in elk geval.

De sterren van Bethlehem hebben zich toegevoegd aan het bloemenscala op de dijk, echt heel veel ineens. En er komt vast nog veel meer, want ik heb gehoord dat er niet meer gemaaid wordt voorlopig! Als dat eens waar zou zijn! Dan krijgen we een prachtige bloemendijk.

In de polder bloeit her en der bloesem, het wordt mooi!

En ik hoorde dat het helemaal geen ramp is 'as de aerpels laete de hrongt in gae' de boerenknecht die ik tegenkwam wist daar alles over te vertellen, dat komt best nog goed met de 'aerpels'.

Ria Maandag 17 April 2023 at 7:23 pm | | Standaard | Drie reacties

Sportdag

Het was vandaag totaal ander weer dan gisteren, niks zon en lekker op sandalen wandelen, maar gewoon op z'n minst toch wel weer een sjaal om. Het was niet anders, maar ik heb toch mijn rondjes gedaan, best lekker hoor het was in elk geval droog.

Joop had een sportdag, die begon met de marathon van Rotterdam die hij zelf ooit vijf keer liep. Zijn beste tijd was 3.10.23 uur in 1996. Hij liep er veertien in totaal.

Silvia liep hem ook een keer in 2006 haar tijd  3.49.52 uur

Dat was voor haar de eerste en tot nu toe de laatste keer, maar nog altijd sportief bezig.

Na de marathon was er wielrennen en voetbal, neee het was echt te koud om te fietsen vandaag.

Ik keek af en toe mee en kleurde nog wat.

De vogelverschrikkers hebben een metamorfose ondergaan, de vogels schrokken er niet meer van zeker, het scheelt wel een hoop ganzen nu.

Ria Zondag 16 April 2023 at 6:24 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Beleven

Geen ochtendrondje, maar wat later gelijk voor een wat langere wandeling op weg. Het was heerlijk, vanmiddag zou het weer harder gaan waaien. Joop stapte op de fiets. 

Als het nu eens even een tijdje droog blijft dan kunnen de boeren misschien binnenkort ook weer eens wat doen, er gebeurt nu helemaal niets en alles ziet er nog zo kaal uit.

Vanmiddag nog wat gekleurd.

Binnenkort is er weer Beleef Zonnemaire en ik doe daar weer aan mee.

Dit keer zal de nadruk liggen op kunst en tuinen tijdens de lente. Dit belooft een boeiende en inspirerende ervaring te worden voor alle liefhebbers van kunst en natuur. Om ervoor te zorgen dat je deze editie niet mist, is het raadzaam om de datum alvast in je agenda te zetten....Zaterdag 27 mei 2023 12:00 tot 17:00 uur.

Ria Zaterdag 15 April 2023 at 6:55 pm | | Standaard | Vijf reacties

Jarige Janny

We gingen lunchen vandaag bij de Platte Reedijk, Janny trakteerde want zij was jarig. Ook een paar vrienden van hun gingen mee, ze kenden de eeterij-tapperij  en ze hadden gelijk, we hebben er heerlijk gegeten.

Het hele café heeft ook nog voor haar gezongen, erg feestelijk hoor.

En dan word je tweeentachtig en krijg je een doosje met nagellakjes van je vriendin, ik ben heel benieuwd hoe ze de volgende keer met gelakte nagels verschijnt, want eigenlijk heb ik haar daar van haar hele leven nog niet mee gezien.

Ria Vrijdag 14 April 2023 at 6:37 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: ,

Poetsen en tulpen

Hard gewerkt vandaag. Het was nog pas donderdag, maar morgen hebben we andere bezigheden en het kan maar gebeurd zijn, die wekelijkse beslommeringen.

Ook gewandeld hoor en eind van de middag reden we nog een rondje voor wat boodschappen.

De tulpenvelden van Zonnemaire staan in bloei, rond deze staat dan weer geen schrikdraad, dat vind ik raar want het is maar net aan de andere kant van het dorp, daar komen die reeen ook ..... verder vind ik niet zoveel aan tulpen. Een vrolijk bosje zo aan het begin van het jaar voor wat kleur in huis, verder hoef ik ze niet.

Ria Donderdag 13 April 2023 at 5:40 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: ,

Wisselend

Het was nogal wisselvallig vandaag en best een beetje opletten wanneer je naar buiten ging. Het ochtendrondje ging goed, droog en zonnig, wat wil een mens nog meer. Volop bloesem en een bloeiende judaspenning.

Na de boodschappen ging ik weer op pad voor hetzelfde rondje andersom, maar ik kwam niet ver, op buienradar al gezien dat de bui er aan kwam maar hij was sneller dan verwacht, dus ik draaide maar even om op de dijk.

Ik kwam droog thuis en er viel geen druppel, ik had gewoon door kunnen lopen, maar ja, twee dagen geleden was ik ook al nat dus daar had ik weinig zin in.

Na de koffie probeerde ik het nog eens, het was inmiddels lekker zonnig dus dat trok wel en Joop pakte ook nog even de fiets. Toch nog de broodnodige buitenlucht gehad.

Appelbloesem, judaspenning, een dijk vol boshyacinten en rucola, prachtig!

Ria Woensdag 12 April 2023 at 7:09 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Wind mee

 Behoorlijk wat wind vandaag maar de zon scheen wel! 

Joop ging naar de clubmiddag voor slechtzienden op Nieuwerkerk, dat is één keer in de maand en hij gaat trouw. Vanmiddag was er iemand die over het apparaat kwm vertellen/uitleggen dat hij ook heeft, veel mogelijkheden zo blijkt, hij kende ze nog niet allemaal.

Hij ging met de auto en ik besloot ook die kant op te lopen, dan had ik grotendeels windje mee en kon dan mee terugrijden.

Zo kwam ik ook weer eens door Dreischor en langs mijn geboortehuis.

Dit is wijnboerderij 'de Kleine Schorre' 

Momenteel zijn er al 63.000 wijnstokken geplant. De wijngaard is uitgegroeid tot 14 ha en is daarmee een van de grootste wijngaarden van Nederland. In de schuur van de Wijnhoeve zijn de kelder en het proefdomein ondergebracht. Wanneer het tijd is voor de oogst, is de Wijnhoeve aangewezen op vrijwilligers om de druiven te plukken.

Er zat nog niet zo heel veel leven in de stokken, nog evn geduld.

Is het in? Ik zie en hoor ze steeds vaker, jongens op brommers, deze reed rondjes rond de wijngaard. Het is wel een hoop herrie, maar zolang ze maar op weitjes blijven vind ik het best.

We kwamen tegelijk aan op een kruispunt en zo was ik snel weer thuis.

Ria Dinsdag 11 April 2023 at 7:05 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Tweede Pasen

Zo langzamerhand begint alles te bloeien. Dit zijn de appelboompjes van Rosemarie die vorig jaar overleed. Haar huis is verkocht, maar het stukje grond met de fruitbomen is nog van haar kinderen.

Geen blauwe lucht maar somber weer en toen ik de foto maakte begon het te regenen, de beloofde regen die zo lang uitbleef dat ik het toch maar waagde een rondje te doen. Eigenwijs natuurlijk en ik werd nat.

 

Deze schapen waren er ook ineens eergister, nog geen lam gezien dit jaar en zo staan ze ineens geschoren en wel in de wei. Wel gezellig natuurlijk.

Verder erg saai, maar wel een hele leuke mail vanmorgen, daar komt vast nog wel een vervolg op.

Ria Maandag 10 April 2023 at 4:45 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Prachtig paars

We zijn alweer klaar met de Senseo die we sinds vorig jaar februari gebruiken. Ik ontkalk als hij zegt dat het moet, ik houd de doorloopgaatjes schoon, hij lekt niet, maar de koffie gaat steeds meer tegen staan en produceert een hoop schuim bij elk kopje. Kortom, we gaan weer over op gewone filterkoffie, nu nog een apparaat.

Om te proberen zocht ik vanmorgen een koffiepotje dat ik nog had eens op en bracht filters en koffie mee uit de winkel. Dat smaakte heerlijk! Ik had goed gegokt met de verhoudingen, alleen blijft het niet warm in zo'n potje, daarom had ik het nu wel voorverwarmd.

Kleine bijkomstighed is dat we vorig jaar februari met senseo begonnen en mijn jeuk daarna in maart/mei begon op te vallen. Je weet maar nooit al begin ik Corona ook niet uit te sluiten, dat hadden we in december en er zijn meer mensen met jeuk. Het nieuwe dekbed heeft in elk geval geen verbetering gebracht.

Vorig jaar najaar zag ik ze al in de pot bij een andere plant, ik liet ze maar staan want ik herkende ze niet zo gauw en dat is voor mij dan juist een reden om ze te laten staan, ik zette ze een week of wat geleden juist apart in een pot, want ik vond de blaadjes toch wel bijzonder.

En kijk nu eens er komt iets prachtig paarsigs aan, ik googelde eens en dan blijkt het de Cerinthe major ‘Pride of Gibraltar’ (Wasbloem) te zijn. Dat vind ik dan zo'n leuk kadootje!

Ria Zondag 09 April 2023 at 6:40 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Versleten

Gisteren was er ook een tekening klaar, ik ben tevreden en heb het op mijn gemak gedaan, dat is het beste.

Vanmorgen rommelde ik weer wat in de tuin. Potten met dood spul leegemaakt en wat er nog leefde opgefrist in nieuwe aarde gezet. De aarde die uit de potten kwam en nog goed was heb ik te drogen gelegd, die was zeiknat. De grond is duur, €4 voor een zakje van 20ltr, daar vul je 1 flinke pot mee. Dus ik ga die goed grond nog maar niet weggooien dat deed ik anders al snel.

Vanmiddag liep ik naar Brouwershaven want ik was toch wel nieuwschierig of de meerkoetjes al jongen hadden en warempel, drie stuks en moeder maakte vooral geen aanstalten om op te staan, dus ik denk dat daar nog wel meer onder zat. Lief hè, ik vind ze altijd prachtig!

Ik trakteerde mezelf op een ijsje en liep weer huiswaarts. 

Versleten nu.

Ria Zaterdag 08 April 2023 at 7:06 pm | | Standaard | Vijf reacties

Onvrolijk

Niet al te vrolijke dag vandaag, ik moest aan dit nummer denken. Ik heb de CD van Moby al lang niet gehoord omdat we geen cd speler hebben, maar af en toe zoek ik het wel op op You Tube.

Met LP's al net zo, we hebben wel een pick-up, maar geen boxen, of ja wel een box, maar rijg het allemaal maar eens aan elkaar voordat er geluid uit komt, dat lukt ons nooit...

Prachtig filmpje vind ik zef, en de muziek natuurlijk ook.

Ochtendwandeling met sandalen aan, dat ging best hoor, ik had ze al aan en geen zin andere schoenen aan te doen, vanmiddag deed ik dat toch maar wel, het staat ook wel een beetje raar met die kou.

En heel af en toe zou ik best eens even John de Wolf willen zijn! 

Soms ben ik zo boos en verdrietig, zodat ik het wel even uit wil schreeuwen...

Gebruik je verstand GVD!!

Ria Vrijdag 07 April 2023 at 6:55 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , ,

Dag Storm

27 januari 2012

Vandaag is Storm overleden.

Hij heeft waarschijnlijk een dag of twee geleden een beroerte gehad, of een hersentumor, maar het zag er niet naar uit dat hij nog op ging knappen en om hem verder lijden te besparen is hij vandaag geëuthanaseerd. 

Waar en wanneer hij geboren is is onbekend, maar hij is ongeveer twaalf geworden. Na een leven op straat en opgevangen in het asiel is hij daarna bij Sil terechtgekomen (23-10-2011).

Hij heeft bij haar en Cor en de kinderen en heel fijn leven gehad. Het was een schat van een beest, wel wat eigenwijs en we hebben ook af en toe best veel lol om zijn rare fratsen gehad. 

Voor Sil en de kinderen, die er vanmiddag bij waren, valt dat-- weer even niet mee natuurlijk.

 

24 augustus 2013

Dag lieve Storm, ik heb veel van je gehouden, we begrepen elkaar best.... ik ga je niet missen want je kwam al weinig meer, maar we hebben goeie herinneringen samen, ook samen met Didi, jullie waren een mooi stel.

Ria Donderdag 06 April 2023 at 7:11 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: ,

Zwaar

Lekker weertje vandaag en ik begon eens wat te rommelen op mijn tegels. Allereerst eens goed vegen en opkomend 'onkruid' vantussen de tegels te plukken het is nooit veel, ik doe dat  regelmatig en alles is nu nog nat zat zodat het makkelijk gaat. 

En dan ga je eens beter kijken wat er zoal nog in de potten zit en wat er eventueel mee moet gebeuren. Tussendoor ook wat zakken potgrond gehaald, ik heb me bij de zakjes van 20ltr gehouden, die zijn handelbaarder, want ook de potten lijken steeds zwaarder te worden.

Eenjarig spul ga ik overslaan, behalve de geraniums dan, dat is nog wel te doen als ik ze in niet al te zware grote potten doe. Het staat wel mooi maar ik vind het te zwaar worden, mijn schouders spelen nu alweer op. Een soort zenuwpijn in mijn rechter, nu ja, ik heb gewoon iets teveel gedaan, nu al en het leek nog niets.

Elke dag een beetje, dat zei de nieuwe overbuurman ook, ze wonen er pas maar maken het heel leuk daar aan de overkant. Een balkon vol groen, zo leuk om te zien!

Wel twee rondjes gewandeld, eigenlijk was ik al moe toen ik opstond. Mijn nieuwe horloge geeft ook aan wanneer ik wakker ben, dat klopt beter.

Ria Woensdag 05 April 2023 at 6:24 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Overdaad schaadt

Heerlijk zonnig vandaag, alleen de oostenwind maakte het nog wat fris, vanmorgen waren zelfs de autoruiten buiten nog bevroren.

Vanmiddag wandelde ik de polder weer eens in. De tulpen beginnen te bloeien en het was me al opgevallen dat de boer zijn perceel had afgezet met schrikdraad. Hij kwam toen ik langsliep net even controleren of alles nog werkte. Ik vroeg waarvoor dat schrikdraad was en hij zei dat dat voor de reeen was.

In de hoek waar de tulpen staan leven zestien reeen, dat is best veel en ze lusten graag tulpen vertelde hij en een tulp heeft maar één steeltje en als dat weg is komt er geen andere tulp meer. Aan de andere kant van de weg is een soort bosje en een stukje verder een klein stukje natuurterrein

We hadden het er zodoende even over hoe dat nu moest met al dat wild dat maar raak graast, zelfs gewone burgertuintjes ruineren ze. We waren het er allebei over eens dat dat beter in de hand moet worden gehouden, natuurlijk is het prachtig dat die beesten er zijn, maar het moet niet uit de hand lopen wegens gebrek aan natuurlijke vijanden en dat is er. 

Hetzelfde met de ganzen, hele akkers vreten ze aan. Vossen, wolven, wilde zwijnen, damherten, prima dat ze er zijn, maar het moet niet uit de hand lopen. Dat is toch met alles zo! 

Ik keek eens op de site van de jagers, want ik vind dan wel dat er gejaagd moet worden, maar verder weet ik er ook weinig van en ik hoef dat ook allemaal niet te weten want ik jaag niet, maar als je commentaar hebt op de jacht is het misschien goed je er eens in te verdiepen.

Bovendien zijn het prachtige stukken vlees. De dieren hebben gerend en zelf hun maaltje bij elkaar gezocht, goed geleefd, dat moet toch prima smaken. Joop houdt wel van een stukje wild, ik hoef het niet, doe mij maar vis.... maar hee vis, dat wordt toch ook gevangen. Nu ja overdaad schaadt zullen we maar zeggen, maar na het praatje met de boer wilde ik dit wel even kwijt.

Ria Dinsdag 04 April 2023 at 6:41 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Draagbaar

De zon mag dan wel schijnen, het is nog erg fris! Ik heb dan ook net de geraniums enz. maar weer in de garage gezet, want je zult zien dat als je het niet doet de boel toch nog bevriest.

Vanmorgen pakte ik de tekening in voor de reis naar Eindhoven en vanmiddag bracht ik hem op Brouwershaven, ik had geen zin om met de auto te gaan, maar ja, hoe wandel je met zo'n groot pak...

Daar moest ik even over verzinnen, maar met twee oude panty's en een schilderijtas, hoe noem je zoiets, die al jaren op zolder ligt, kwam ik een heel eind, zelfs in Brouwershaven. Mooi toch!

De ribes in de wilg op de bovenste foto wordt steeds groter, het is wel een vrolijke boom zo.

Ria Maandag 03 April 2023 at 6:47 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: ,

Visite

Kijk, we hadden bezoek vandaag! Oma Sil met haar kleindochter kwamen even een middagje over. Zo konden we voor de tweede keer even aan elkaar ruiken en was ze al een stuk levendiger dan de eerste keer.

Mama was aan het werk, Sil paste op en reed een stukje.

Hoe we allemaal gaan heten daar zijn we nog niet over uit, je bent toch geneigd jezelf oma te noemen terwijl dat helemaal niet zo is, ik ben tevreden met opoe, dat vind ik ook eigenlijk best leuk, de andere overgrootmoeder is omi, want die heeft al meer achterkleinkinderen. Wat Joop wordt weten we nog niet, dat bepaalt Nora later maar.

Het is een makkelijk kind, ze kan het met iedereen goed vinden.

Mir kwam ook nog even ruiken en van opoe kreeg ze haar potje oranje bloemkool, ze vond het heerlijk!

 

We wandelden ook nog een rondje Korteweg, maar dat was geen succes, te moe, te druk, te koud, ze moest alleen maar huilen.

Ria Zondag 02 April 2023 at 7:39 pm | | Standaard | Zes reacties

Morgen Zon-dag

Nou bah natte boel vandaag. Wel twee kleine rondjes gedaan, lekker in regenkleding, als er niet al teveel wind is is dat ook best fijn. Dat vind deze poes ook, ze is al dagen op vrijersvoeten en gaat nu weer even naar huis om te eten. Er lopen vaak poezen over onze schutting als het lekker weer is gaan ze vaak even in de zon liggen. Dit is een nieuwkomer, die kende ik nog niet, maar nu dus wel. Daar komt vast jong spul van.

De tekening van gisteren is verkocht, leuk! Laurent houdt van mijn bomen, hij heeft er al één en nu dus twee.

Morgen wordt het een mooie dag zeggen ze.

Ria Zaterdag 01 April 2023 at 7:22 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , ,