Uitgefeest

Ik denk dat het niet meer kan, er komen steeds meer van zulke gekken. Ik hoop ook dat deze gek het niet overleefd, opgeruimd staat netjes, dan hoeven we ons daar ook niet meer druk over te maken en ik ben denk ik net als zoveel anderen zo verschrikkelijk kwaad, maar vooral verdrietig.
Het werd al gezegd, zoiets is niet te voorkomen, tenminste niet bij zoiets massaals.
Koninginnedag is geweest, we krijgen een koning!

Ria Donderdag 30 April 2009 at 8:30 pm | | Standaard | Tien reacties

Druk druk

‘t Was heerlijk weer om alles eens lekker te luchten, dat heb ik dan ook gedaan.
De caravan is klaar voor de zomer, ik heb zelfs een heuse loungehoek gecreeerd. Heel de dag zodoende druk heen en weer gelopen, van het huis naar de waslijn, van de waslijn naar de caravan, weer terug naar huis en dat tig keer. Geen tijd en zin voor een wandeling , want ook nog even in de tuin wat gedaan, ik ben er versleten van.

Morgen alweer mooi weer ziet het naar uit, dan ga ik lekker een dagje niets doen, denk ik,oranjebitter (oeps dat heb ik niet in huis) drinken en hoedjes en kindertjes in Apeldoorn kijken.

Ria Woensdag 29 April 2009 at 7:49 pm | | Standaard | Elf reacties

Nattig

Het was een beetje doelloze dag, veel achter de pc, veel spelletjes.
Wel gewandeld maar voor het grootste deel in de regen. Gingen we gisteren linksom, vandaag rechtsom, erg saai maar soms heb ik ook gewoon geen zin om iets anders te verzinnen. Tegen de avond brak de zon door en ben ik nog lekker even de tuin ingedoken en dat is best nodig, mensen wat gaat het hard, ook het onkruid spul dat ik niet wil.

Er staat nu ook een webcam ergens bij een stel kippen, erg leuk om af en toe eens naar te kijken, soms staan ze pontificaal met hun kont voor de lens. Het moet wel licht zijn natuurlijk als je kijkt.

Ria Dinsdag 28 April 2009 at 7:57 pm | | Standaard | Zeven reacties

Jong spul

Nu ga ik niet alle jonggeboren duiven laten zien natuurlijk, maar dit zijn de eerste, dat mag.

Donderdag koninginnedag, het weer is er al naar want dit is echt koninginnedagweer vind ik, koud, winderig en buiig zodat je als ouder loopt te kleumen achter je kind met zijn versierde fietsje en nog erger, de spelletjes moet volgen die ze spelen op het voetbalveld. Gelukkig ligt die tijd al lang achter mij, maar toch doet dit weer me daar altijd weer aan denken.
De geruchten als zou Bea af gaan treden zijn niet van de lucht, het zou natuurlijk wel leuk zijn, maar ook nu heb ik nog niets over een extra nieuwsuitzending vernomen die al dagen voorspeld wordt. Dus Brillie, je bron is niet betrouwbaar…

Kijk hier voor het programma van Scharendijke voor donderdag.

Ria Maandag 27 April 2009 at 6:45 pm | | Standaard | Vijftien reacties

Mals

Een mals buitje noemen ze dat wat er viel vanmorgen.
Sappig, zacht en verkwikkend was het zeker en het ruikt dan ook zo lekker, ik raakte tenminste niet uitgesnoven.
Eerst zag het ernaar uit dat het heel de dag zou regenen dus ging ik met mijn regenjas aan op pad, maar al snel werd het droog. Je ziet de boel gewoon groeien en groener worden en halverwege ben ik even een tijdje gaan zitten om dat allemaal gade te slaan, het was zoooo stil… heerlijk.
Voor de rest zomaar wat aangeklungeld, rug lijkt iets beter te gaan.
Vanmorgen was er gezinsuitbreiding bij Kees en Truus, twee dagen te vroeg eigenlijk, maar het lag er gezond bij, de ander zal dan morgen wel uitkomen het eitje was al aangepikt. Ik heb nog maar geen foto gemaakt.

Ria Zondag 26 April 2009 at 7:17 pm | | Standaard | Negen reacties

Hosternokke!

We waren vanmiddag net thuis van het boodschappen doen toen de bel ging … Peter van Hosternokke was een rondje aan het toeren en kwam eens even kijken hoe de boel er in werkelijkheid uitziet hier. “Allemaal heel bekend” zei hij, dat is bij de meesten zo natuurlijk, omdat er toch vaak foto’s op mijn log staan. We hebben gezellig even wat gedronken en gekletst en natuurlijk even een rondje door de tuin gedaan en bij de duiven gekeken. Toen hij weer ging heeft Joop een foto gemaakt, ik lijk wel tachtig en ben nog steeds niet helemaal overeind zoals je ziet.

Gisteravond heeft Joop voor het eerst weer taxi gereden, zodoende was ik er op tijd uit om de duiven de vrijheid te geven en wat later te voeren, ik weet nu de volgorde en zij ook inmiddels. Ik heb maar weer eens een filmpje gemaakt.

Update:!

Bij het filmpje vergeet ik te vertellen dat de duif met de witte kop, die duidelijk anders is dan de rest, een jong is van Kees en Truus. Ik vind het een prachtig beestje. Komende week krijgt ze weer zusjes of broertjes.

Verder is Joop na zijn ziek zijn gestopt met roken, we hebben vanmiddag de voorraad sigaren ingeruild voor shag.

Ria Zaterdag 25 April 2009 at 5:31 pm | | Standaard | Zeventien reacties

Luie vrijdag

Nog steeds behoorlijk last van mijn rug, dus een goede reden om lekker lui te zijn. Vanmorgen hebben we eerst een flinke wandeling gemaakt, petje af voor Simba, ze tippelde lekker mee.
Daarna heb ik een lekker plekje uit de wind opgezocht en me tegoed gedaan aan de warme zonnestralen, dat beviel prima en ik heb het met gemak een paar uur volgehouden.
Ik heb dus eigenlijk niets gedaan….

Ria Vrijdag 24 April 2009 at 8:03 pm | | Standaard | Vier reacties

Komen en gaan

Vandaag is Silvia gezellig even langsgeweest. Eerst een bezoekje bij zuslief voor de haartjes en daarna wat gegeten in de tuin. Weer vroeg op weg voor de thuisreis om de file voor te zijn, kort maar krachtig dus, maar fijn om elkaar weer even te zien. Het meegebrachte ontstoppingsmiddel bracht Joop geen geluk, morsen op zijn zondagse spijkerbroek betekende ondanks een snelle wasbeurt, flinke gaten. Gelukkig niet in de pas met de post gearriveerde stofjas.
Vanavond is er een duif niet thuisgekomen… en toen waren er nog maar elf.
Ik heb het verder rustig aan gedaan vandaag, dat moest nog …

Ria Donderdag 23 April 2009 at 8:28 pm | | Standaard | Tien reacties

Ook ik zal hem missen ...

KWESTIE VAN ZIEN

Alles altijd bij het oude: wat is daar
De schoonheid van? Inderdaad, je
Kunt je overal het hoofd wel over breken.

Beter is misschien de kop er
bij te houden en de dingen

Te nemen zoals ze komen

Je doet er toch niets aan, en
Wie goed kijkt, ziet in hetzelfde
Altijd wel iets anders. Dat is de

Kunst.

Geschreven op 26 juli 2008
van Martin Bril

Ria Donderdag 23 April 2009 at 8:04 pm | | Standaard | Vier reacties

Halen en brengen

Op wat hoestbuien ‘s nachts na, knapt Joop weer aardig op, hij is weer lekker bezig. En omdat ik gisteren zo lekker bezig was kan ik vandaag geen kant op en heb alweer geen oog dichtgedaan, door het gehoest van Joop en het niet weten hoe te liggen van de rugpijn. Lopen gaat aardig en ik ben ook wel in de tuin bezig geweest, want zitten gaat eigenlijk nog het slechtst. En ik weet nu ook weer hoe het komt, ik heb geharkt en harken gaat nu eenmaal niet, net als blaren harken in het najaar, van harken word ik zelf een hark.
Als ik dat mezelf nu eens herinner voordat ik ga …… juist.

Ik vind trouwens niet alle voorjaarsgroen even mooi, neem nou de bomen in de Weelweg, het jonge groen is bruinig, als dat tussen een mengeling van ander voorjaarsgroen staat is het wel mooi, maar zo’n hele weg…

Ria Woensdag 22 April 2009 at 7:18 pm | | Standaard | Dertien reacties

Onderweg

Wat er nu zoal bloeit in de polder.

Ria Woensdag 22 April 2009 at 1:31 pm | | Standaard | Drie reacties

Geel en groen.

Dat ik ze niet in de tuin wil, wil natuurlijk niet zeggen dat ik ze in het wild niet mooi vind. Hele velden bloeien ervan en deze hadden van die mooie lange steeltjes.
De zon schijnt wel, maar het blijft aan de frisse kant, met af en toe zeemist, heerlijk om te wandelen natuurlijk en vanmiddag ben ik weer eens enthousiast in de tuin begonnen, met als gevolg dat ik nu haaks sta. Helemaal krom gaat ook, dan is er niets aan de hand, maar verder terug dan die negentig graden doet pijn en lukt bijna niet. Hopelijk is het morgen weer over want er moet nog genoeg gebeuren. Sinds ze op het terrein bij de buren alles vol met rommel zetten, wil ik daar wat groenblijvers tussen planten, geen coniferen natuurlijk, maar ik heb genoeg laurier en liguster-stekken, die dan wel verplant moeten worden.

Verder wil ik even aandacht vragen voor het Toverballenspel bij Serendips
I. van IenR staat nu bovenaan en dat is niet de bedoeling natuurlijk, wie komt me helpen!

Ria Dinsdag 21 April 2009 at 7:23 pm | | Standaard | Veertien reacties

Oud geld

Toch wel grappig om na zoveel jaar opeens een rekening van jezelf retour te krijgen in zo’n vertrouwde ‘Kristelijn’ envelop. Factuurdatum 14-09-1994 en waarschijnlijk bij een grote schoonmaak of verbouwing tevoorschijn gekomen. Een zomerwoning waar de Duitse bewoners blijkbaar niet al te vaak komen.
Er was al fl. 150.— op vooruitbetaald, maar de kosten waren een paar tientjes meer, waarschijnlijk waren ze het daar niet mee eens.

Ik ga het verder maar niet meer over ziek zijn en beter worden hebben, maar wat ben ik blij dat ik nooit de verpleging ben ingegaan. Ik kan er niet tegen…. gemeut en getreuzel, gezucht en gesteun, ik weet ook wel dat het niet lekker is, dat hoeft niet nog eens benadrukt te worden. Zelfs heen en weer lopen is al teveel, want dan kan het programma waar naar gekeken wordt niet gevolgd worden.
“Ben je nou eindelijk eens klaar?” Nee, dus!
We hebben wel samen de duiven schoongemaakt vandaag en ik heb alweer gemaaid, als ik nu ook nog eens lekker kon slapen vannacht ben ik misschien morgen weer wat vrolijker.

Ria Maandag 20 April 2009 at 6:30 pm | | Standaard | Tien reacties

Jarig enzo

Vandaag is Levi jarig, hij wordt alweer zeven. Jammer genoeg kunnen we daar zodoende niet bij zijn, maar dat komt wel goed als Joop weer beter is, zijn cadeautje staat in elk geval klaar en er komt vast nog meer bezoek met ook cadeautjes.
Joop lijkt vandaag iets op te knappen, hij zit niet meer zo te bibberen, de lip trekt ook iets bij en de pas gebakken pannenkoeken gaan er in als koek zag ik net.
Het was heerlijk weer vanmorgen, Simba en ik hebben lekker gewandeld en kwamen onderweg buurman Mark tegen op zijn tractor, ik dacht er zowaar aan een filmpje te maken. Het is wat kort, want het laatste stuk dat ik filmde is niet scherp, jammer want hij poseerde zo netjes bij de molen en verdween daarna heel mooi uit beeld. Toch wel de moeite om te plaatsen natuurlijk en wie er zo schadelijk staat de lachen weet ik ook niet hoor… ;)

Ria Zondag 19 April 2009 at 5:12 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Koortsig gefluit

Vanmorgen eerst maar eens de huisartsenpost gebeld, want om nu nog zo heel het weekend door te tobben is ook niks, de koorts bleef maar hoog, zo rond de 40, af en toe even iets minder om dan weer naar boven te gaan. Hij heeft een antibioticakuur gehad, nu maar weer afwachten. Die kuur moesten we ophalen bij de Apotheek in Zierikzee, wat nu een Kringapotheek is. Als je de link aanklikt en je scrollt een stukje naar beneden kom je een stukje tegen over Q-koorts, straks heeft hij dat…
Bij die apotheek in Zierikzee heeft mijn zus jaren pillen staan draaien en poedertjes gemaakt, ze was apothekers-assistente bij meneer en mevrouw Yoe, geen idee of ik het goed schrijf, ik kan er ook niets over vinden, terwijl die kleine Chineesjes toch wel een bijzonder stel waren in Zierikzee in die tijd.
‘s Zaterdags bracht Janny vaak een grote zak Engelse drop mee die we dan ‘s avonds voor de tv opaten, heerlijk!

Met de duiven heb ik iets totaal verkeerd gedaan, ik vond het de eerste ochtend dat ik ze voerde al zo vreemd, ze wilden gelijk naar buiten….wat raar dacht ik, ze krijgen toch eten… en ik maar fluiten op mijn fluitje. Nu blijkt dat ze eerst moeten gaan vliegen natuurlijk en na een uurtje of twee worden ze dan beloond en krijgen eten, waarbij je dan fluit. Die beesten zijn snel verpest hoor, want vanmorgen, toen ik wist dat het anders moest, maakten ze totaal geen aanstalten meer om te gaan vliegen, welnee, ze zaten bij de bak en ik floot niet eens… Ik heb gezegd dat ze eerst maar een stukje moesten gaan vliegen en dat ik over een uurtje of twee terug zou komen om te voeren… en te fluiten, pfff…

Ria Zaterdag 18 April 2009 at 7:19 pm | | Standaard | Tien reacties

De klok en ik

Het is nog steeds niet zoals het wezen moet hier.
Ik was vanmorgen te laat en daardoor ook weer vroeg als u begrijpt wat ik bedoel. Er zouden duivenmeneren komen om te ‘prikken’ wat betreft de klok, dus te laat uit bed betekent dan gelijk onder de douche, waardoor ik dan toch weer op tijd ben voor die klok en zo verliep gewoon alles volgens plan.
De koorts van Joop was weer opgelopen, plas inleveren bij de dokter ging ook al niet want er kwam niets, hij zweet alles uit denk ik en me bemoeien met de pillen mag ik ook al niet. ‘t Is echt zo’n vrolijke boel hier, dat ik vandaag maar veel gevlucht ben. Even naar Zierikzee, voor een cadeautje voor Levi, hij is zondag jarig, ook maar gelijk een kaart voor morgen met uitleg, dat we misschien niet komen…
Gezellig even met Simba door de stad gelopen en op het terras gezeten voor een Capuccino, paar fotootjes gemaakt en daar kan ik nu weer wat mee spelen want sinds een paar dagen weer een Photoshop programma, Elements 7.0 en ook nog eens in het Nederlands, ik ben er weer blij mee.

Update: Ik vergat te vertellen dat de koorts vanmiddag alweer iets gezakt was, alleen die onderlip, die wil nog niet stijgen…

Ria Vrijdag 17 April 2009 at 7:09 pm | | Standaard | Elf reacties

Napoleonschuur

SCHARENDIJKE”:http://www.pzc.nl/regio/schouwen-duiveland/4819801/Ecoscope-gaat-op-in-nieuw-educatiecentrum.ece- Educatiecentrum Ecoscope gaat, in aangepaste vorm, waarschijnlijk op in een nieuw voorlichtingscentrum bij Scharendijke. De gemeente Schouwen-Duiveland wil in de Napoleonschuur, de oude landbouwschuur bij ‘t Koepeltje, een educatiecentrum over onderwaternatuur openen. De schuur wordt daarvoor uitgebreid.

Lees hier het hele artikel.

Nooit geweten dat die schuur ook een naam heeft en wat leuk dat ze er iets mee gaan doen en dat hij zodoende toch bewaard blijft.
In Ecoscope was ik al eens met de kinderen, erg leuk en leerzaam om eens een regenachtige middag door te brengen.
‘t Is wel een hoop geld, nu maar afwachten of het uiteindelijk toch door gaat, die ‘parelketting van edutainmentattracties’… wat een woord.

Vanmorgen eerst de dokter maar eens gebeld, de koorts wilde maar niet zakken. Begin van de middag kwamen ze langs, twee vrouw sterk, ik denk een stagiere erbij en voorlopig houden we het op een ‘gewoon’ griepje, het heerst zei de dokter… ik zou wel weer eens gewoon een nachtje willen slapen eigenlijk.

Ria Donderdag 16 April 2009 at 5:00 pm | | Standaard | Tien reacties

Maaien en scheppen

Nu Joop ziek is moet ik er zodoende elke morgen vroeg uit om de duiven te voeren en het klepje open te zetten zodat ze kunnen gaan vliegen. We kletsen wat af en als ze eten krijgen blaas ik op een fluitje, want dat kan ik zelf niet, zodoende weten ze dat als het fluitje gaat dat ze dan naar binnen moeten.

Vanmorgen ook eerst maar eens gemaaid, want het gras stond echt op sommige plaatsen twee kontjes hoog, dat zijn dan de plaatsen waar Simba vaak plast, dus zo slecht is zo’n plasje nog niet voor de natuur.
Joop kon nog wel even moed op brengen om een foto te maken, maar verder is het nog niet veel gedaan met hem, koorts, slap en rillerig en hij ligt veel op bed, echt ziek, niks an.

Vanmiddag even naar Renesse voor een nieuw schepje bij het tuincentrum, de oude zal ik dus morgen wel weer vinden. De paardenbloemen bloeien uitbundig en die wil ik eigenlijk liever niet, er is niet veel dat ik niet in de tuin blief en daar zijn paardenbloemen er een van. Meestal krijg je ook de lange penwortel niet goed mee, zodat hij gewoon weer aangroeit, maar ik heb mijn best gedaan in elk geval, met mijn nieuwe schepje.

Ria Woensdag 15 April 2009 at 5:14 pm | | Standaard | Vijftien reacties

Gesukkel

Joop kwam gisteren ziek thuis van de taxirit, hij bibberde helemaal en is na een kop soep zijn bed ingedoken. Ik heb zodoende ook niet veel geslapen, want menslief wat maken mannen een herrie als ze een beetje zielig zijn, het gekreun was niet van de lucht en vandaag was het nog niet veel beter. Alles gewassen, zelfs de matras buiten gehad, want alles was doornat.
Op de koop toe wilde vanmiddag mijn computer niet opstarten, dat zal je dan altijd zien, gelukkig ging het na wat gehannes weer wel en hopelijk blijft dat zo. Ik ben er ook een beetje moe van, ik hoop niet dat ik het ook krijg. Het lijkt wel erg mooi met de zon erbij maar het is een venijnig windje, vochtig ook, weer waarbij je het snel te pakken hebt.

Verder heb ik vandaag klaprozen en vlas”: gezaaid, dat wordt vast prachtig komende zomer.

Ria Dinsdag 14 April 2009 at 8:05 pm | | Standaard | Tien reacties

Lekker lanterfanten

Natuurlijk is dat bij iedereen zo, maar hier dus ook, alles bloeit zo prachtig, zoveel wit en de peer zit vol met bloesem, als dat allemaal peren worden….
We hebben vanmorgen eerst weer eens de sauna aangezet, dat was voor ons allebei al een hele tijd geleden en toch is het zo lekker, een beetje badderen en wat algeheel onderhoud aan lijf en leden plegen, daar knapt een mens van op.
Simba en ik hebben daarna lekker gewandeld. Joop had een rit naar Zestienhoven waar hij nu met pech staat, het kan wel even duren eer hij weer thuis is.
Ik heb de duiven gevoerd en toen ze allemaal weer binnen waren het klepje dichtgedaan, ze vliegen nu al een heel eind weg dus we tellen ze af en toe.

Pasen zit er weer op! Het was een fijn weekend, maar dat kan het volgend weekend ook zomaar weer zijn, daar hoeft het echt geen Pasen voor te heten.

Ria Maandag 13 April 2009 at 6:12 pm | | Standaard | Dertien reacties

Toeren en zo

Vandaag voor het eerst een rondje met de Spit gedaan, nadat Joop hem natuurlijk eerst netjes had opgpoetst. Het was best nog fris en een mutsje was dan ook totaal niet overbodig. Ik heb nog even naarBart gezwaaid die bij zijn ouders op bezoek was en daarna zijn we doorgereden naar Noord Beveland om even een pilsje bij Patrick te drinken, hij werkte eerder bij Salud. 
Als afsluiting hebben we een hapje bij Salud gegeten en daarna kwamen Ina en Martin nog even langs. Zodoende is het ineens laat, dat kan zomaar gebeuren na een gezellige dag. Ik duik nu ook mijn bedje in, morgen weer een dag, met hopelijk iets meer zon.
Toedeloe!

Ria Maandag 13 April 2009 at 12:57 am | | Standaard | Zes reacties

Stoere oma

“Lijkt me een foto waard, oma op de fiets met een helm”, zei Me! bij de reacties van het vorige logje.
Zover heb ik haar jammer genoeg niet gekregen, maar deze vind ik ook zeker de moeite waard, mijn stoere zus, met racefiets en helm. Ze zijn een paar dagen in de buurt en zodoende kwam ze even langs. We hebben een rondje gewandeld en nadien lekker even op een terras gezeten in het dorp.
Heel de middag heerlijk gekeuveld over mannen, kinderen, kleinkinderen, ouder worden, elkaars vlekjes en handen bekeken, over vroeger nu en de toekomst, lekker gelachen, kortom we worden weer steeds meer zusjes en dat is fijn!
Dinsdag wordt ze achtenzestig en dat vinden we allebei best al oud, maar zolang alles het nog doet en we ons goed voelen is er niks in de weg natuurlijk, laten we hopen dat dat nog lang zo blijft. Ze hebben pas een camper aangeschaft en daar kunnen ze nog jaren plezier van hebben, al begrijp ik nog steeds niet hoe ze het in hun hoofd halen die uit te gaan testen in het Paasweekend in Renesse.
(En Janny, al de dikgedrukte woorden kan je aanklikken, daar valt dan ook weer iets te zien ;))

Ria Zaterdag 11 April 2009 at 7:26 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Toerist in eigen omgeving

Omdat er vanavond vis op het menu stond moest ik wel even naar Renesse vanmiddag, ik had geen zin in diepvries en voor verse moet ik nu eenmaal daar zijn. Het was er een gezellige drukte en zodoende heb ik ook maar even een rondje over de Renesser promenade gedaan. Veel mensen lopen er bij deze eerste zonnestraaltjes al gelijk bij of het hartje zomer is, brrr, ik moet er nog niet aan denken, ziek worden kan altijd nog denk ik dan.
De man op de bovenste foto bij de visboer is duidelijk op de fiets. Na het plaatsen van mijn verhaaltje van een paar dagen geleden schoot me te binnen dat mijn zus bij onze laatste ontmoeting verteld had dat ze ook een helmpje op zet als ze gaat fietsen, ze moest er wel een beetje bij gniffelen maar ‘t was toch veiliger zei ze en dat is natuurlijk ook wel zo. Haar kleinzoon had ook trots tegen zijn vriendje gezegd dat zijn oma een racefiets had, dan moet je wel natuurlijk…

Wil je de drukte in Renesse met eigen ogen aanschouwen dan kan dat hier.

Ria Vrijdag 10 April 2009 at 6:54 pm | | Standaard | Vijf reacties

Joepie!

Afschuwelijk vond ik het toen Mark een jaar of zes/zeven (ik weet het niet precies meer) geleden besloot om de portocabin van de ene naar de andere hoek te verplaatsen, precies voor mijn uitzicht in de keuken. Natuurlijk heb ik geprobeerd hem over te halen het niet te doen, maar dat hielp allemaal niets, hij was vastbesloten. Nu ziet het er naar uit dat het foeilelijke ding eindelijk uit mijn ogen verdwijnt naar een plekje achter de loods, zodat ik weer vrij op de weg kan kijken. Dat is fijn, want ik hang nogal eens op het aanrecht om te kijken of het druk is bij Country Garden en Superscissors
De kapsalon bestaat rond deze tijd zo ongeveer drie jaar en het gaat goed! Ze draait lekker en van de toeristen pikt ze ook een graantje mee.

Ria Donderdag 09 April 2009 at 5:01 pm | | Standaard | Zeven reacties

Peter van Straaten

Als vervolg op het fietsverhaal dit plaatje, het was gisteren het blaadje van de Zeurkalender van Peter van Straaten.
In de PZC staat ook elke dag een tekening van hem, ik vind ze meestal erg leuk.

Ria Woensdag 08 April 2009 at 9:29 pm | | Standaard | Negen reacties

Na regen...

Wat een rotweer vandaag, tot eind van de middag de boel wat opklaarde. We hebben vanmorgen lekker de houtkachel weer aangemaakt en verder maar een beetje aangerommeld. Truus heeft weer een ei gelegd. Niet dat ik nu elk ei ga melden, maar dit is de eerste sinds ze hier is, toch wel een mijlpaal natuurlijk.

De nieuwsbrief van Rabin is ververst een nieuw update. Hij is geslaagd voor dit schooljaar en gaat nu naar het zevende leerjaar, van de twaalf die hij moet.
Iemand vroeg zijn adres om hem eens een kaart te sturen, dat staat er ook bij en zijn rapport natuurlijk
Voor komend schooljaar is er al voldoende geld, laten we samen zorgen dat de volgende vijf ook vol komen, nieuwe donateurs blijven welkom.

Ria Woensdag 08 April 2009 at 8:15 pm | | Standaard | Vier reacties

Op de fiets

_ZIERIKZEE – De cijfers van ernstige fietsongevallen waarbij ouderen zijn betrokken, baren zorgen.
Van de 341 ernstige verkeersslachtoffers die tussen 2003 en 2007 onder fietsers in Zeeland vielen, ging het in 46 gevallen om mensen van 75 jaar en ouder. Een kwart van de 25 dodelijke slachtoffers onder de fietsers was eveneens 75-plus. Op verzoek van het ROVZ heeft Veilig Verkeer Nederland (VVN) district Zeeland nu een fietsvaardigheidstraining voor 70-plussers op poten gezet. De cursus beleeft in mei een primeur op Schouwen-Duiveland. De rest van Zeeland komt aansluitend aan de beurt._

Je begint met lopen en daarna leer je fietsen wat je net als lopen nooit meer verleert. Ik heb al jaren niet meer op een fiets gezeten omdat ik er een hekel aan heb, je krijgt een zere kont en de wind heb je op een enkele keer na altijd tegen, maar zet je me nu op een fiets dan fiets ik zo weer weg.
Een fietsvaardigheidstraining voor 70 plussers, mensen die hun hele leven gefietst hebben…. het moet toch niet gekker worden. Als het niet net 1 april geweest was zou ik gelijk aan een grap denken. Kinderen, vooral de Duitse, fietsen tegenwoordig al met een helmpje op, ze moesten eens een gat in hun hoofd of knie vallen… en een vlaggetje zodat ze beter opvallen in het verkeer, al vind ik dat voor de kinderen dan wel weer ok.
Zouden ze er ook een diploma voor krijgen, “u bent geslaagd hoor, de komende tien jaar mag u weer fietsen”….

De foto is gemaakt op mijn tiende verjaardag, ik kreeg een nieuwe fiets.
De strokenrok was heel wijd, als je draaide werd het een cirkel, het was een roze-wit ruitje met zwarte strikjes en centuurtje. En natuurlijk had mijn moeder dat allemaal zelf genaaid.

Ria Dinsdag 07 April 2009 at 5:32 pm | | Standaard | Twintig reacties

Druk

Ik dacht dat het nog wel te doen zou zijn, een rondje Watergat, maar het bleek al snel dat het voorlopig weer de laatste keer is geweest. Het wordt te druk, vooral aan de binnenkant van de duinen wemelt het van de fietsers en dat loopt niet lekker. Ook op het strand, het was hoog water, is het dan niet fijn. Mensen gooien van allerlei eetbaars neer en volgens mij worden ook poepluiers geleegd om nog een keer te gebruiken en voor een hond is dat een erg smakelijk hapje. Wij zijn er voorlopig dus niet meer te vinden, het strand is weer voor de toeristen, tot de rust ergens in oktober weer keert. Bovendien zijn de parkeermeters ook weer in gebruik genomen en om nu ook nog eens parkeergeld te gaan betalen om een rondje te wandelen, daar beginnen we maar niet aan.
Veel Duitsers zijn er al vanwege de Pasen komend weekend, altijd een van de drukste weekenden van het jaar.
Kortom het seizoen is losgebarsten.

Ria Maandag 06 April 2009 at 7:05 pm | | Standaard | Elf reacties

Uitvliegen

Ze vliegen nog niet echt en zo gauw ze in de gaten hebt dat je in de buurt bent, sprinten ze weer naar binnen, maar goed, het luik staat open en ze mogen wel.
Al met al een fijne dag vandaag, al dacht ik vanmorgen eerst dat het maandag was, gelukkig kwam ik er snel achter dat het nog maar zondag was en bovendien was het prachtig weer, een goede reden om toch maar weer vrolijk te zijn.
Simba en ik deden een wandelingetje van een paar uur, want het was eigenlijk best warm, en daarna strekten wij ons even uit in de zon. Joop vermaakte zich met de duiven, die eigenlijk nog niet wilden en de wind was ook best nog fris…
Eind van de middag onverwacht bezoek van Iris en Pascal met de kinderen en de honden, heel leuk om ze weer eens te zien, het was al een tijd geleden. We hebben gezellig even bijgekletst en ook voor Simba een leuk weerzien met Tara en Bubba en natuurlijk Pascal wat altijd haar beste maatje is.
Nadat ze weer naar Limburg vertrokken waren zijn wij nog even het dorp in gegaan voor een pizzaatje bij Leonardo’s, heerlijk zoals altijd.
Voor een afzakkertje gingen we nog even bij Salud langs de kleine Milou was er ook nog even.
‘t Is zo’n schatje!

Ria Zondag 05 April 2009 at 9:44 pm | | Standaard | Negen reacties

Minder mooi

Wat een tegenvaller na dat heerlijke weer van de afgelopen dagen, wel goed wandelweer en dat hebben we dan ook gedaan. We waren in de Schelphoek en hebben langs de zeedijk gebanjerd tot die ophoudt bij het gat van 1953 en daarna dezelfde weg weer terug. Simba had er ook zin in en ligt er nu lekker van uit te rusten.
De stokken in het water met de monsterlijke lappen zijn voor het aangeven van de mosselpercelen. Ook al decoratief en ze geven goed de weersomstandigheden aan.

Morgen de Marathon van Rotterdam. Joop heeft hem vijf keer gelopen met als beste tijd 3.10u, in totaal liep hij er veertien. Silvia heeft hem een paar jaar geleden ook gelopen, haar eerste en tot nu toe enige in een erg goede tijd, die ik nu even niet kan vinden.

Ria Zaterdag 04 April 2009 at 8:07 pm | | Standaard | Tien reacties

Euh...

Wolfsmelk of Euphorbia er zijn heel veel verschillende soorten en die van de foto is er eentje van, ze zijn meestal erg decoratief.

Wij hadden een onrustige nacht Joop had iets met zijn wekker gedaan waardoor die om een uur of drie afliep, dan ben je dus klaarwakker en tot overmaat van ramp begon mijn telefoon rond een uur of zes te jengelen als zou er iets op de agenda staan, nou ik maak heus geen afspraken om zes uur ‘s morgens hoor… en daarna slaap je dus niet lekker meer.
‘t Was wel een lekkere zonnige dag, niks bewolkt zoals ze bij het weerbericht zeiden. Simba en ik hebben heerlijk in de zon door de polder gelopen. De duiven maken het ook goed. Joop is een beetje stil, toch iets meegebracht uit Egypte misschien wat zijn gezondheid betreft, want zijn buik is niet helemaal zoals het zijn moet.
U merkt het al, de vrolijkheid spat hier nu niet echt van het scherm, dat kan ook niet altijd en ik ga ook niet uitbundig zitten juichen als daar geen reden voor is, dat komt wel weer.

Ria Vrijdag 03 April 2009 at 7:46 pm | | Standaard | Vijftien reacties

Geen inspiratie

Het is natuurlijk volop genieten van het mooie weer dat we hebben. Ik ben veel buiten, maak een wandeling, lig in de zon en scharrel wat in de tuin. ‘s Morgens en ‘s avonds even achter de pc. Het is me op het ogenblik eigenlijk ook allemaal wat veel, bloggen, hyven, twitteren. Op footo al een tijdje minder actief omdat van foto’s maken weinig komt, de fut is er even een beetje uit. Ik heb ook het idee dat ik alles al eens gefotografeerd heb, terwijl dat natuurlijk lang niet zo is.
Even een dipje dus, geen inspiratie, weinig fantasie, niets te vertellen.
Het komt vast vanzelf weer, misschien morgen al.
Voorlopig geniet ik dus alleen maar.

En dan pingelt ineens MSN:
hoi oma ik ben het yara hoe gaat het met jou en met opa en simba is het in orden in het huis van jou hier wel het gaat goed met levi mama en natuurlijk met mij ook

Eens kijken wat ze nog meer te vertellen heeft.

Ria Donderdag 02 April 2009 at 7:46 pm | | Standaard | Veertien reacties

Gezinsuitbreiding

Dertien stuks maar liefst.
Kees en Truus zitten in een ander hok…
‘t Is allemaal nog een beetje wennen natuurlijk, maar dat gaat wel lukken.
De duivengoeroe met zijn vrouw kwamen gezellig even mee om te kijken waar hun duifjes terecht kwamen. Nu komen er nog twee van een andere duivenmelker.

Ik heb vandaag de oude telefoon van Joop in gebruik genomen en heb daar wat mee zitten puzzelen, ik wil foto’s direct naar Mobypicture versturen maar dat wil nog niet lukken er is iets met het netwerk blijkbaar en ik kan niet vinden wat. Morgen nog eens proberen, ik heb er nu genoeg van.
Het zal ook eens in 1 keer lukken…

Ria Woensdag 01 April 2009 at 8:24 pm | | Standaard | Twintig reacties