@Brillie

UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE 

Giva zei: 

Ja, die tong en houding is voor Brillie die mijn reactie wel heeft goedgekeurd! Nou, ik wil wel meedoen. Wie op mijn blog een (inhoudelijke) reactie achterlaat bij het laatste blogje over muizen, die zorgt ervoor dat ik een euro extra overmaak voor Rabin! Dus kom en reageer, ik zal na afloop verslag doen! 

Dus hup naar http://www.givamo.eu (let op: eu!). Voor alle reacties die na nu geplaatst worden maak ik een euro over! Voor Rabin!!

UPDATE2 UPDATE2 UPDATE2 UPDATE2 UPDATE2

Downer zei: 

Iedereen* die mij deze week t/m zondag toevoegt op Twitter en me: 1. een nuttige tweet (geen retweet) stuurt om mee te helpen en 2. met vermelding  '@riavanfelius #actieRabin' zal ik retweeten en een euro extra overmaken. (tot max €50 en 1x per *reeds bestaand twitteraccount*)

*(sorry, hoe goed bedoeld ook, Brillie hoeft niet te reageren)

Ria Maandag 31 Januari 2011 at 10:05 pm | | Standaard | Zestien reacties
Gebruikte Tags:

Reageren voor Rabin

Een gesprekje van gisteravond via Twitter tussen Brillie en mij.

Het is dus zaak zoveel mogelijk reacties te plaatsen op het weblog van Brillie

Steun Rabin en plaats een reactie bij Brillie.

Ria Maandag 31 Januari 2011 at 10:21 am | | Standaard | Negentien reacties

Vooruitzicht

De Weelweg vandaag op de bovenste foto, in het midden zoals hij binnenkort zal zijn als de blaadjes komen en de onderste als het fluiitekruid weer bloeit ergens in mei. Ik kan niet wachten tot er weer een beetje kleur komt.

Wat er wel kleur heeft is mijn trui, die ik vandaag in elkaar heb genaaid. Nu de halsbies nog breien. Ik zie mezelf al lopen hoor, daar op de middelste foto met mijn trui aan, met zonder jas.

Ria Zondag 30 Januari 2011 at 7:33 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: ,

Euvel

Veel zon en weinig wind, het was heerlijk ook al vroor het bijna heel de dag. Lekker veel buiten geweest en een paar uur gewandeld. Daarna bij de kachel op de bank met thee en koek. Joop is even naar st. Annaland met de duivengoeroe. Als hij nu maar niet met schurft terug komt...

Terwijl ik daar op de bank lag, kwam er op de tv kunstrijden op de schaats voorbij, altijd mooi om te zien. Er is daar in vijftig jaar nog bijna niets veranderd, de schaatsen en de jurkjes zijn nog hetzelfde en ze vallen ook nog steeds. De puntentelling is wèl anders, geen jury leden meer die met hun bordjes in de hand gaan staan, jammer, dat had toch ook altijd wel iets en het was erg overzichtelijk.

Zo, als u het mij niet euvel duidt ga ik weer lekker languit op de bank en zelfs als u het mij wel euvel duidt is het euvel al geschied...

Ria Zaterdag 29 Januari 2011 at 5:34 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags:

Vorderingen Rabin

Iedereen die weleens iets gegeven heeft, heeft inmiddels de mail al gehad met het laatste rapport van Rabin. Het is zoals altijd weer prima.....

In wiskunde wordt hij nog steeds beter. Bijna de beste van de klas. Taal zal wel altijd zijn zwakke punt blijven. Rabin en zijn vader en moeder en zijn zusje Rita maken het goed. Het is nu een stille periode voor het toeristen seizoen dus weinig werk. Meestal gaan zijn ouders dan ook naar hun dorp om op het land te werken. In Maart doet Rabin weer zijn overgangs examen. Zodra de resultaten bekend zijn stuur ik die weer door. 

Hij zit nu in het achtste leerjaar van de dertien, na dit jaar dus nog vier te gaan. In 2007 is hij begonnen, hij is op de helft nu en wat fijn dat het allemaal nog kan en zo goed gaat.

De dure feestdagen zijn achter de rug en januari bijna voorbij, de eerste loonstrook is weer binnen en hopelijk valt het voor iedereen een beetje mee. Misschien blijft er zelfs na het betalen van de maandelijkse rekeningen een kleinigheidje over voor Rabin, dat zou mooi zijn!

Ik vraag het niet zo vaak, maar het is wel zaak ook die laatste vier jaar vol te maken, dus mocht er wat overschieten dan kunnen jullie dat storten op:

rek.nr. ABN 49.64.22.022 t.n.v. J.W.Kristelijn.

Bedankt iedereen die regelmatig een bijdrage stort.

Ria Vrijdag 28 Januari 2011 at 6:32 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: ,

Volgorde

Het ziet er op de foto fantastisch uit natuurlijk, maar het is maar goed dat je de kou niet kunt voelen. Ik deed een rondje door de polder, met en zonder auto en keek eens bij de 'nieuwe' Lidl. Niks nieuws natuurlijk, ze hebben alleen alles op een andere plek gezet, zodat je niets meer kunt vinden en misschien dan ineens iets ziet waarvan je denkt dat het nieuw is. Ze deelden buiten koffie en soesjes uit, zo'n soesje ging er wel in, maar buiten koffie drinken trok me niet zo.

Binnenkort hebben we weer de Straô feesten, ik geef even de data:

19 februari Renesse

26 februari Noordwelle

5 maart Burgh Haamstede of Ellemeet ???????

12 maart Scharendijke ...... deze klopt in elk geval

19 maart Serooskerke

Degene die het weet mag het zeggen, maar ik weet niet waar ik nu Burgh Haamstede moet proppen hoor, nergens staat het duidelijk, ergens in het begin, als eerste? Of na Renesse, maar dan klopt de datum van Noordwelle weer niet.... pfff.

Ria Donderdag 27 Januari 2011 at 7:24 pm | | Standaard | Vijftien reacties
Gebruikte Tags:

Geen zin

Een paar uurtjes scheen de zon vandaag en die hebben we lekker op het strand doorgebracht. Voordat ik thuis was regende het alweer en was het inmiddels ook een stuk kouder geworden.

Didi vond een balletje van spons dat blijkbaar heel erg lekker rook, ze kon niet nalaten er telkens overheen te rollebollen en er op het laatst ook een stukje van op te eten, het zal wel geen kwaad kunnen.

Verder doe ik weinig, het is droef met me gesteld deze week. 

Grote hopen houtsnippers liggen in de tuin op me te wachten en daar word je echt vanzelf wel warm van hoor, maar ik heb gewoon geen zin.

Ria Woensdag 26 Januari 2011 at 6:36 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Van het één en het ander

Voor degenen die het nog niet wisten, de Lidl is gesloten deze week, donderdag gaan ze weer open. Ik stond voor een gesloten deur vanmiddag en ik was niet de enige. Toen heb ik maar lekker even een rondje door de stad en de Hema gedreuteld en wat boodschappen bij de AH. Er staan weer rijen kinderen voor de voetbalplaatjes bij de uitgang, maar ik heb ze mooi zelf gehouden.

Vanmiddag eerst een rondje Ellemeet gedaan. Ik kwam een bekende tegen die hier ook af en toe leest. Ze vertelde dat ze ook haar schelpen in een vaas ging doen, in plaats van in een doosje waar niemand ze ziet. Zo breng ik toch nog mensen op ideeën. Zij vertelde me weer waar ik nog meer mooie schelpen kon vinden. Dat wordt nog een derde pot!

Ria Dinsdag 25 Januari 2011 at 6:23 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: ,

Lanterfanten

Niet alleen ik, maar ook Didi moet er even van bijkomen, ze slaapt zowat de hele dag.

Een echte lanterfantdag, met veel spelletjes en pannenkoeken.

En laat daar nu een heuse site over bestaan.

Ria Maandag 24 Januari 2011 at 6:29 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: ,

Uit en thuis

We deden een rondje Nijkerk vandaag. Silvia had nog een keukenblokje in de aanbieding dat wel dienst kan doen in onze binnenkort te bouwen blokhut. Zodoende heb ik haar nieuwe huis ook eens met eigen ogen kunnen aanschouwen, het ziet er al prachtig uit, ze zijn nog steeds zijn ze niet verhuisd, maar binnen een week of twee moet dat toch wel gebeuren.

Eenmaal weer thuis voederden we het vee en daarna deden we nog even een rondje dorp voor een borrel en een babbel en wat muziek bij de Surf Inn, waar Didi nog even los kon met Qanik, die twee kunnen heerlijk spelen samen ook al geeft het wel een hoop herrie, maar ook honden hebben recht op hun uitje zo af en toe.

Ria Zondag 23 Januari 2011 at 8:53 pm | | Standaard | Tien reacties

Zen

De bovenste messchelpen die ik vandaag geraapt heb, heb ik er nog maar even uitgehaald, die stinken nog en ze staan op de slaapkamer, dus dat is niet fijn.

Best wel Zen hè, ik word er nu al rustig van...

Ria Zaterdag 22 Januari 2011 at 8:01 pm | | Standaard | Elf reacties

Rust

Fris vandaag. Ik ben ook een beetje moe, vandaar dat ik lekker rustig aan deed.

Joop heeft weer eens een nieuwe telefoon en natuurlijk lukt niet alles ineens.

Na het avondeten liep ik nog even wat heen en weer door de kamer.

"Ria..." klonk het vanuit zijn kamer

"Ja?"

Er kwam wat gemompel, dus ik liep er naar toe,

"wat is er?"

nog meer gemompel, iets met 'spraak' 

"wat zeg je?"

"JE KUNT DE TELEFOON OOK INSTELLEN OP SPRAAKOPROEP EN DAN MOET IK JE NAAM ZEGGEN!" 

"O"

"ga nou maar naar je kamer!"

Verder alles goed hoor, ik heb nog geen tuigje aan ;)

Ria Vrijdag 21 Januari 2011 at 6:40 pm | | Standaard | Zeven reacties

Evenwicht

We waren een paar uur op het strand bij de vuurtoren vanmiddag, het was prachtig weer. Ik heb schelpen gezocht, al was Didi het daar niet altijd mee eens, want dat schiet niet op natuurlijk. Ze had dan ook al gauw het mooie oranje zakje te pakken waar ik ze in deed, veel leuker om mee te spelen dan om schelpen in te doen vond ze. Toch heb ik er nog een boel verzameld, vooral donkere. Ik heb al een vaas met lichte, daar komt er nu eentje met donkere naast dus, voor het evenwicht zullen we maar zeggen

De lapjes zijn goedgekeurd door men.Zwart, duurt wel een dag of tien voor ze erin zitten.

Ria Donderdag 20 Januari 2011 at 7:00 pm | | Standaard | Twaalf reacties
Gebruikte Tags: ,

Vlekje

Ik heb toch wel een beetje last van voorjaarskriebels en doe elke dag wel iets buiten de 'gewone' dingen om. Vandaag de klerenkast opgeruimd en een grote zak vol naar de klerenbak gebracht, dat ruimt lekker op en hopelijk is het nog draagbaar voor iemand anders, ergens. 

De borduurwerkjes naar Zierikzee gebracht, maar die kon ik ook gelijk weer mee terug nemen, er zat een vlekje op. Meneer Zwart ziet zoiets gelijk en ik toen ook, dat wordt nog een keertje wassen en strijken dus.

Op de foto de stronk die op de foto van gisteren staat in betere tijden, ongeveer 4 jaar geleden.

Ria Woensdag 19 Januari 2011 at 7:49 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Uitgestreken

Wat een kleuren al hè en droog en een lekker temperatuurtje.

Omdat het op het strand hoog water was besloot ik eens door Renesse terug te lopen en je komt daar toch meer haringen tegen dan op het strand gek genoeg.

Ik heb vandaag ook al mijn jaarlijkse strijksessie achter de rug. Elk jaar strijk ik minstens één keer om te controleren of mijn strijkijzer het nog doet en dat viel dit jaar vroeg, dat kan gebeuren natuurlijk en in principe ben ik er nu weer een heel jaar vanaf. 

De reden van mijn strijkwerk waren drie borduurwerkjes die ik bij het opruimen van een kastje weer eens tegen kwam. Ik heb ze jaren geleden al eens gemaakt en in zo'n laatje liggen ze ook maar te liggen. Ik heb besloten ze in te laten lijsten net als al mijn andere borduurwerken, netjes achter ontspiegeld glas in een bijpassend lijstje. Het is een soort drieluik van twee meeuwen en een paar standlopertjes, heel eenvoudig en daarom juist toch wel mooi. Dus meneer Zwart, ik kom eraan hoor, want waarom al die andere wel en deze niet. En ik weet ook al waar ik ze ga hangen.

Ria Dinsdag 18 Januari 2011 at 7:17 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Vis en zo

't Is weer grijs en nat. De mooie zonnige dag van gisteren was speciaal voor de zondag blijkbaar. Ik sprak vanmiddag een strandtenthouder die het wel erg opmerkelijk vond dat 's winters vaak de zondag zonnig is en 's zomers bijna nooit. Ik zal er eens op letten.

Vanmiddag even naar Zierikzee voor vis, want wat ze tegenwoordig met de kabeljauw uitspoken weet ik niet maar er zitten vaak harde donkere stukken in  en 't smaakt ook anders. 't Is vast een andere vis die ze voor kabeljauw denken te kunnen verkopen. De enige die er nog een beetje mee door kan is die van AH. Die van de visboer op Renesse was de laatste tijd ook niet om te eten.

Er lag alleen geen filet, wel 'kabeljauwhaasje' en dat blijkt nu de gewone kabeljauwfilet van vroeger te zijn, wel een keurig mootje net als een varkenshaasje, 't moet toch niet gekker worden.

Voor die zwanen stopte ik even en maakte vlug een foto door het raampje van de auto, geen zin om uit te stappen. Binnenkort eens die kant op wandelen, misschien zitten ze er dan nog ;)

Ria Maandag 17 Januari 2011 at 7:39 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: ,

Lekkerrr!

Omdat Joop vroeg op pad moest voerde ik de duiven vanmorgen en die op hun beurt weer hun jongen. 

Vanmiddag deed ik een flinke tippel in een heerlijk zonnetje, dat was genieten en er waren meer mensen onderweg, op het strand was het ook behoorlijk druk.

Gisteravond deden we even gezellig met Ina en Martin een borreltje bij Salud. Zodoende kon ik eindelijk mijn cadeautje eens overhandigen, het viel in goede aarde geloof ik.

Ria Zondag 16 Januari 2011 at 6:05 pm | | Standaard | Achttien reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Gouwe Ouwe

Wij hadden maar een kleine familie vroeger thuis, mijn vader had twee zussen, een tweeling en mijn moeder één broer. Op de foto links de tweelingzussen Marie en Kee, dan oma van Felius-de Bil, die ik nooit gekend heb, daarnaast mijn vader, dan een paar onbekenden voor mij, mevr. van der Doe Hoogerhuis, Jo van der Doe en Adrie Nuijens staat er achter op de foto, het zal wel.

Aan mijn tantes heb ik alleen maar leuke herinneringen, ze hebben altijd op Dreischor gewoond. Tante Kee (links) haar man was melkboer en ging de deur langs met zijn melkwagen, later hadden ze een winkel in de Ooststraat, ze hadden het altijd druk, daar kwam ik niet zo vaak, ook al hadden ze een dochter iets ouder dan mij, we zagen elkaar alleen op verjaardagen. Vaker kwam ik bij tante Marie en zo gauw ik er alleen met de fiets op uit mocht fietste ik op zaterdag naar Dreischor en speelde met mijn neefs Kees en Koos. Tante Marie was altijd vrolijk, zo leek het tenminste. Op het eind van de middag fietsten mijn neefjes en ik weer terug naar Zonnemaire en keken bij ons tv.

Tante Marie werd maar 55, ze had een drankprobleem en is daar ook aan overleden, u ziet, het zit in de familie. Tante Kee werd 68, zij kreeg kanker.

16 januari was hun geboortedag, ze zouden 94 geworden zijn, dat is erg oud, maar er zijn best veel mensen die het wèl worden tegenwoordig.

Het is nu al zo lang dat ze er niet meer zijn, mijn neven en nichten zie ik nooit meer, ik weet wel ongeveer waar ze wonen, maar ach, ze zoeken mij toch ook niet op, het is wel best zo.

Waarom nu dit verhaal.

"Wie noemt zijn kind nu Kee" zei Joop

"Nou mijn oma en opa," zei ik "... en morgen zou ze jarig zijn."

Update:

Voor het complete plaatje.Tante Marie was getrouwd met Frans Dooge, hij werd maar een paar jaar ouder. Ze liggen apart begraven, geen idee waarom. Ik weet ook niet wat hij precies deed, wel weet ik dat hij vaak ziekelijk was, open benen had, waarschijnlijk had hij suikerziekte.

Ria Zaterdag 15 Januari 2011 at 6:39 pm | | Standaard | Twintig reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Onderhoud

Onze kachel is er eentje van Harry Leenders, we hebben hem nu zo'n 22 jaar en zijn er nog steeds erg blij mee. Die van ons wordt niet meer gemaakt, maar het is dus ongeveer deze. Elk jaar als we de schoorsteen vegen 'doen' we ook zoveel mogelijk de binnenkant van de kachel, er zit een speciaal lucht aan-en afvoersysteem in. Zo'n tien jaar geleden hebben we de achterkant er eens een keer af gehad om hem helemaal goed schoon te maken en dat was nu blijkbaar ook weer eens nodig want hij trok voor geen meter, elke keer als ik het deurtje open deed kwam er een walm rook de kamer in. Het stukje dat Joop op de foto aan het leegzuigen is zat helemaal vol met as/stof en dat is nu weer mooi leeg, hij brandt weer als een tierelier. Heerlijk! Niet te hard, want het is niet koud buiten en dan is het snel te warm met Harry.

Maandag moet de Spit voor een APK keuring, dat moet al een tijdje en voordat we een bekeuring in de bus krijgen vandaag eerst maar eens geregeld en even afgestoft, met een vuile Spit kan je je niet op straat vertonen natuurlijk.

Ria Vrijdag 14 Januari 2011 at 6:59 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Voorbij vliegen

't Lijkt net of ik heel hard loop maar ik sta gewoon stil, net als Didi op het laatst. Gelukkig was het droog vandaag al viel er op het strand bijna niemand te bekennen. Mijn fototoestel heeft af en toe even moeite met de scherpte, maar ik vond het toch wel leuk om te laten zien.

De dagen vliegen ook zomaar voorbij, niet dat ik dat erg vind hoor, januari kan me niet snel genoeg gaan.

Didi vindt het allemaal prima, waar we ook lopen altijd valt er wel wat te spelen

Ria Donderdag 13 Januari 2011 at 6:27 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: ,

Wassen en knippen

Het was weer tijd voor een flinke knipbeurt bij de kapper vanmorgen, dat spul blijft ook maar groeien. Het is zo rond deze tijd vijf jaar geleden dat ze haar deuren opende, het gaat erg goed met nog steeds een stijgende lijn en dat is mooi natuurlijk. Joop was vanmiddag aan de beurt, dus wij kunnen er weer even tegen.

Vanmiddag heb ik wel een tijdje moed moeten verzamelen om de regen in te gaan, ik bleef maar op buienradar kijken of het nog niet droog werd, maar dat schoot ook niet op. Zodoende heb ik me maar in mijn regenkleren gehesen die nu wel een goede test gehad hebben. Wat een water kreeg ik over me heen, maar ik kwam er toch zo goed als droog weer uit en Didi was lekker gewassen. 

Nog een paar weken en dan gaat dit jaar ook het longkruid weer bloeien, één van de eerste bloemetjes elk jaar, eind februari of toch zeker begin maart, als het weer een beetje meezit...

Ria Woensdag 12 Januari 2011 at 6:31 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Afijn

Het enige plekje waar hier wat gebeurt is het duivenhok, daar tiert het leven welig. Jong spul en drukke ouders, of er wordt nog volop gebroed. In huis is Didi de enige die wat leven in de brouwerij brengt en aandacht vraagt. Gelukkig moet ik ook met haar naar buiten, want als dat niet nodig zou zijn weet ik niet of ik de moed op zou kunnen brengen om een paar uur door de polder te gaan lopen. En toch is het lekker en er valt ook best genoeg te zien en eenmaal thuis smaakt de koffie dan weer dubbel zo lekker.

Verder zijn we allebei druk met ons nieuwe spelletje en andere gewone dagelijkse bezigheden, niks bijzonders dus.

Ria Dinsdag 11 Januari 2011 at 7:23 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: ,

Blèh

Even een bloemetje en een bijtje voor de verandering, we moeten nog even geduld hebben voor de echte.

Ria Maandag 10 Januari 2011 at 8:38 pm | | Standaard | Acht reacties

ZONdag

Het was mijn taak vanmorgen om de duiven te voeren, Joop had een vroege rit, dus ik maakte eens wat foto's. We hebben inmiddels al zo'n stuk of twintig jongen en er zijn er ook nog volop aan het broeden. Die jongen kreeg ik niet in beeld hoor, daar bleven ze stijf op zitten. We hebben dit jaar dus al een flinke gezinsuitbreiding. 

Toen Joop terug was ging ik richting strand voor een flinke wandeling, lekker in de zon en een heleboel speelkameraadjes voor Didi, het was er heerlijk. Er was ook een groep Twitteraars een nieuwjaars wandeling aan het maken, ik kende er niemand van dus ik had me niet aangesloten, dat vind ik dan geen nut hebben, maar ik kreeg ze op een gegeven moment wel in beeld

Eind van de middag even een drankje en een hapje in het dorp, het is erg januari overal

Ria Zondag 09 Januari 2011 at 8:01 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Brrrill

De rode Kong bal is inmiddels ook weer terecht. Toen afgelopen week de sneeuw ging smelten kwam ze er ineens mee aangelopen. Dat plekje voor de kachel is heerlijk, vaak ligt ze er helemaal met haar kop onder.

Wat de brillen betreft ben ik er weer even helemaal klaar mee. Ik ging vanmiddag vol goede moed voor de meting en eenmaal klaar dacht ik nog even de glazen te regelen, maar dat ging niet hoor..... mevrouw, met uw soort glazen is een glasbril echt geen goed idee.... grrrrrr. Toen moest ik weer iets anders uitzoeken, met een randje, waar het hele glas in kan en dan liefst ook niet te groot. Volgende week maar eens ergens anders kijken, want hier kon ik het niet echt vinden vanmiddag. Er is ook altijd ander personeel daar, je treft nooit dezelfde mensen.

Ria Zaterdag 08 Januari 2011 at 6:55 pm | | Standaard | Dertien reacties
Gebruikte Tags: , , ,

De weg kwijt

We deden samen boodschappen vandaag, in Zierikzee. Drank en batterijtjes had Joop nodig en we zouden samen naar een nieuwe bril voor mij kijken, ik kan geen paars meer zien en het past niet meer bij mijn jurkjes.

We gingen eerst naar de drankwinkel en de Lidl en daarna richting centrum. Joop had bij de Lidl de auto aan moeten duwen, want de accu was leeggeraakt terwijl hij met de radio en weet ik wat allemaal nog meer aan had staan wachten.

Nou en toen reed ik dus naar de stad, net als anders, tot we bij de rotonde kwamen en ik richting aangaf om naar links te gaan...

"Je moet rechtdoor!" 

"Waarom?"

"Omdat je rechtdoor moet!!!" 

Inmiddels was ik al afgeslagen, want zo rijd ik altijd naar het centrum, de stukjes spekjes waarvan hij zijn mond vol had, vlogen zowat rond mijn oren...

"... ik zeg toch dat je rechtdoor moet!'

"Waar moet je zijn dan?"

"Dat weet ik niet meer!" 

Inmiddels was ik omgedraaid en had geen idee waar ik heen moest, dus vroeg ik:

"Waarvoor heb je batterijtjes nodig dan?" 

"Voor mijn gehoor apparaten...." 

Tsja, toen wist ik het wel, waar we moesten zijn.

Daarna hebben we samen nog een leuke bril uitgezocht hoor, een glas bril deze keer, morgen meten en de rest.

(Over een uurtje radio kijken hè, 7 jan. 20.00u)

Ria Vrijdag 07 Januari 2011 at 6:39 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Wie verre reizen doet....

...kan veel verhalen, dacht Lou Brontgeest van 'de Vrijdag'. Hij en Joop kennen elkaar al jaren, vandaar dat hij Joop eens uitnodigde voor een intervieuw op de radio.  Ik ben wel benieuwd eigenlijk, Joop is niet zo'n prater, maar misschien valt het mee als hij eenmaal op dreef is. Morgenavond om acht uur hier te beluisteren. Allemaal even de wekker zetten dus en luisteren.

Ik ruimde nog het e.e.a. op vandaag en bracht ook nog een bezoekje aan de wol- en breiboetiek in Kerkwerve. Mijn trui wilde niet erg vlotten, ik vond het zo grijs worden allemaal, vandaar dat ik wat bolletjes ruilde voor wat vrolijker kleuren, het wordt dus alweer een streepjes trui.

UPDATE:

't Ging hartstikke goed, ik vond het erg leuk om te zien in elk geval. Mocht je ook nog willen luisteren dan kan dat hier bij 'uitzending gemist'.

Ria Donderdag 06 Januari 2011 at 4:34 pm | | Standaard | Zestien reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Schoon schip

Ik begin weer een beetje de kriebels te krijgen, opruimwoede, weg met de overtollige zooi en ik ben ook al begonnen. Het liefst ben ik dan alleen, maar ja dat heb je niet altijd voor het zeggen natuurlijk.

In zo'n tuincentrum krijg je ook altijd wel inspiratie vandaar dat ik er vanmiddag weer al even was voor een paar foam bloemen die ik gisteren al zag, daar mag Joop nu heel de nacht naar kijken. Om de vaas wat op te vullen had ik wat zand nodig vandaar dat ik tegen de avond nog even langs het strand reed.

Laadjes, mandjes, doosjes, alles moet ik eens doorspitten, 't wordt zo'n bende op den duur en de boekenkast moet ook eens uitgedund, die staat al ongeveer twintig, misschien wel dertig, jaar hetzelfde te zijn met een encyclopedie waar nooit van zijn leven meer in gekeken wordt, weg ermee!

De kelderkast, de klerenkast, allemaal rommel, tenminste toch de helft kan weg.... denk ik. En nu maar hopen dat mijn bui morgen niet voorbij is.

Ria Woensdag 05 Januari 2011 at 7:20 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags:

Zin in

De zon scheen heerlijk vanmorgen, ik had echt het idee om lekker met de hopen houtsnippers te gaan stoeien die over zijn van de snoeibeurt van een paar weken geleden, maar toen ik thuis kwam na een flinke wandeling, was ik daar helemaal van genezen, het was berekoud. Lekker aan een bakje koffie met een Elkerzeesemolenmop dus, ze zijn nog niet op.

Vanmiddag was ik nog even bij de dierenarts, Didi heeft een kale plek bij haar bek en daar wilde ik even naar laten kijken, de arts was wat laat en ik wat vroeg dus ik moest een behoorlijk tijdje wachten. Eenmaal bij de behandeltafel had ze er reuze zin in en wilde er zo op springen, maar dat was nog wat aan de hoge kant. Niets aan doen verder was zijn advies en ik was gerust gesteld.

Daarna deden we nog een rondje door het tuincentrum, altijd leuk en veel koopjes rond deze tijd, ik vond nog een vaas.

Ria Dinsdag 04 Januari 2011 at 6:21 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Op dreef komen

Nou, ik moet nog een beetje op dreef komen hoor. Geen foto's gemaakt vandaag, dus ook al geen plaatje. Ik had het voornamelijk koud en nergens zin in, wel veel spelletjes en kauwgom kauwen, van die zoete met aardbeien smaak, daar ruik je dan ook helemaal naar.

Rond een uur of vijf nog even naar het strand voor een frisse neus, het was nog licht en best druk voor een maandag in januari rond vijf uur. Er lag een zeehondje te rollebollen langs de vloedlijn, daar hebben we even naar staan kijken. Thuis was het tijd voor spruitjes en een schnitzeltje, lekker!

Ria Maandag 03 Januari 2011 at 7:47 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: ,

Broers

We hadden een gezellige familie bijeenkomst vandaag. Ruud kwam uit Enschede en Ed uit Putte. De koekjes waren op, dus ik stond vanmorgen al vroeg mijn Elkerzeesemolen moppen deeg te maken en een flinke pan soep. Het was erg gezellig. Ed had twee hondjes meegenomen waar Didi heerlijk mee heeft lopen rennen. 

Nadat Ed was vertrokken zijn Ruud en Ulrike en wij nog een hapje gaan eten bij Salud, het was even de vraag of ze nog terug zouden rijden, maar ze besloten toch maar een hotelletje te zoeken, zodat ze nog een wijntje konden drinken. Het is ook wel een wereldreis, een retourtje Enschede op één dag, al draait Ruud daar zijn hand niet voor om en die andere twee ook niet eigenlijk, verstand op nul en gaan!

Morgen alweer de derde!

Ria Zondag 02 Januari 2011 at 9:40 pm | | Standaard | Zes reacties

Een goed begin

We bleven tot na twaalven thuis om even aan te zien hoe Didi op het vuurwerk reageerde, maar net als overdag interesseerde het haar weinig, ze ging lekker slapen. Wij deden toen nog een rondje rond het dorp. Het was behoorlijk mistig en het effect van veel vuurwerk ging verloren. Ik vind het dan best eng om daar doorheen te lopen, bang om zo'n brandende pijl op mijn hoofd te krijgen, wat gelukkig niet gebeurde. Even met Mir geproost bij de Surf Inn, en daarna naar Salud, het was nergens druk eigenlijk. Toen we een tijdje later weer naar huis liepen was de mist helemaal opgetrokken.

Vanmorgen fris en fruitig weer op, gelukkig geen kater en vanmiddag wandelden we flink eind door de polder. Een goed begin is tenslotte het halve werk.

Ria Zaterdag 01 Januari 2011 at 5:54 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , ,