Mist2

Nog dikkere mist dan gisteren vanmorgen en hier loste dat nauwelijks op. Toen we vanmiddag even naar het tuincentrum op Renesse reden scheen daar gewoon de zon. Ik kocht een paar Helleborissen, de geranium was nu wel over zijn hoogtepunt heen. 

Nu ze er staan vind ik ze toch wel erg wit, eens kijken hoe ik dat nog wat op kan vrolijken met iets in de mand of iets op een stokje. Dat komt vanzelf.

Gelijk ook maar de 'Prettige Feestagen' vlag opgehangen, het kan maar gebeurd zijn.

Daarna nog een rondje en pannenkoeken gebakken.

(Oh ja en vanmorgen was er alweer internet, nieuw modem is ook niet nodig, fijn!)

Ria Woensdag 30 November 2022 at 7:16 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Mistig

Een klein wereldje vanmorgen, dat heeft toch alltijd iets mysterieus.

Het wilde ook de hele dag niet verdwijnen. Even was het iets dunner, toen ik een rondje Schapenweg deed. Ik kwam op die 6,5km twee mensen tegen en drie auto's, er bewoog niets, op wat ganzen na en wat kabbelende golfjes van een net gepasseerde vissersboot op de Grevelingen.

En toen hadden we plots geen internet, Delta gebeld, maar wij waren blijkbaar de enige. Ik weet nu niet of ik op een hotspot zit of dat het alweer werkt, ik zag net wel weer iets gebeuren, maar ons modem schijnt ook een beetje ziekjes. Er komt een monteur met een nieuwe al weten we nog niet wanneer, we worden gebeld.

Ria Dinsdag 29 November 2022 at 5:57 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags:

Vitamientjes

Er is er weer een vierluik klaar. Er zit er dan altijd wel eentje tussen waar ik minder tevreden over ben, maar zo kan je natuurlijk wel aan de gang blijven, hij is goed zo vind ik. Ze versterken elkaar ook wel door dingen die zich herhalen. Zo langzamerhand wordt het ook wel weer eens tijd voor een grote, al vind ik dit erg leuk om te doen.

Vanmiddag kwam degene die de vorige kocht hem ophalen, hij was blij met zijn echte 'van Felius', leuk!

Vanmorgen een heel gezellig ochtendrondje en vanmiddag een heerlijk rondje Noordgouwe, lekker rustig wandelweer, er was zelfs zon. Goed voor de vitamientjes!

Ria Maandag 28 November 2022 at 6:24 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Natte jassen

Als het zo grijs en druilerig is hoef ik niet aan Joop te vragen voor een ochtendrondje en vanmorgen bleef ik ook maar thuis, dat komt natuurlijk ook door Joop ;-)

Maar na een dagje kleuren en een beetje op het www rondstruinen en wordfeuten en tekeningen inlijsten (nieuwe lijstjes waren binnen) was ik vanmiddag toch wel toe aan een frisse neus. Voor de zekerheid mijn regenbroek aan, maar het was zo goed als droog. Dat had ik toch nog mooi even te pakken zo eind van de middag want het begon al te schemeren.

Er was niemand te bekennen, maar toch had ik veel bekijks. 

Niet naar de Smisse gegaan, er was muziek. Mir had ook geen zin en ik zag vooral een vol klein café met natte jassen, weinig ventilatie en nog wat dingen. Nog steeds heb ik geen corona gehad en ik hoop het ook niet meer te krijgen, ik blijf daarom ook liever zulke situaties uit de weg. Dat kost me ook geen moeite hoor, want als ik graag zou willen ging ik toch wel...

Ria Zondag 27 November 2022 at 6:28 pm | | Standaard | Vier reacties

Sint in town

Na de Beaujolais is nu ook Sinterklaas gearriveerd samen met prachtige roetzwarte Pieten, zoals het hoort. Het was een gezellige drukte op het dorp.

Nu is er alleen nog het wachten op de geboorte van het kindeke en dan hebben alle decemberfestiviteiten weer gehad, om te eindigen met een spetterend vuurwerk, oh nee dat mag niet meer....

Op de Beaujolais na, die op sterven na dood is, doe ik nergens aan mee, opgefokt gedoe. Maar ja het duurt nog een maand hoor en de lichtjes moeten nog, dat vind ik zelf ook nog wel leuk een week of twee, er zijn best leuke dingen, vooral voor buiten, misschien wat sneeuw... we moeten er maar weer wat van maken.

Ria Zaterdag 26 November 2022 at 6:37 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: ,

Op de fiets..

Een heerlijke herfstdag weer. 

Wandelen vanmorgen en vanmiddag stapten we op de fiets, Joop richting Scharendijke en ik naar Zierikzee, er stond nog best veel wind en daarom zocht ik de luwte van de bomen van Schuddebeurs maar op want op de heenweg had ik tegenwind (op de teruweg trouwens ook...) .

Na mijn boodschap gelijk maar weer rechtsom, ik had verder niets nodig en er zou een was klaar zijn die ik nog even buiten wilde hangen. Op de heenweg had ik al gezien hoe mooi het was op Schuddebeurs dus ik nam terug dezelfde weg omdat ik een paar foto's wilde maken, gelukkig kwam de zon ook nog even tevoorschijn.

Op de bovenste foto buitenplaats 'Mon Plaisier' een beetje verstopt in de herfstkleuren waar het toch op de foto om gaat.

Op de laatste foto de achterdeuroprijlaan van buitenplaats 'Heesterlust', de hoofdoprijlaan ligt vanzelfsprekend aan de Heesterlustweg. Deze foto maakte ik vanaf de Donkereweg.

Wat je daar in de verte ziet is me ook niet helemaal duidelijk, wel is er flink gekapt zo te zien, maar ik mocht niet verder om te gaan kijken.

Ook nog even langs Evelien voor witlof en ander gezonds, we komen zeker het weekend wel weer door.

Ria Vrijdag 25 November 2022 at 6:42 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Rust

Gelukkig was de zon er weer eens vandaag, dat scheelt toch zo heel veel in hoe je je voelt, de temperatuur in huis en het wandelt een stuk gezelliger. 

We waren wel laat vanmorgen, want sinds het gordijn is het een stuk donkerder in de slaapkamer en het wordt ook later licht, maar gelukkig was de dag nog niet om.

Gewandeld en vanmiddag even naar de PLUS, dat was het. Ik kleurde en Joop deed andere dingen.

Ria Donderdag 24 November 2022 at 7:05 pm | | Standaard | Vijf reacties

Scheurtje

Weer een vierluik klaar en inmiddels ook al verkocht. Leuk!

Gisteravond voelde ik een scheurtje in mijn gebit en daar blijf je dan maar met je tong aan voelen, ik lag er ook alweer wakker van vannacht en toen ik vanmorgen met de loupe van Joop keek zag ik dat het toch echt een scheurtje was en ik besloot vandaag gelijk maar even naar 4Dental te rijden. 

Toen we op het punt stonden een ochtendrondje te gaan doen zei ik dat tegen Joop en we besloten gelijk maar naar Vlissingen te rijden. Joop ging mee want ik ben dan altijd bang dat er iets gebeurt als ik geen gebit in heb.

Wat ik al gedacht had gebeurde, ik moest mijn tandjes inleveren en eind van de middag kon ik er weer om, vervelend, want je komt dan de rest van de dag ook de deur niet meer uit. Gelukkig regende het heel de dag.

De tandenman vond het bijzonder toen ik het verhaal vertelde van de verloren tand die ik er nu twee jaar geleden zelf in had gelijmd omdat het met kerst gebeurde, ons slijmvlies schijnt alle lijm op te lossen, dat van mij niet dus.

Vanmiddag weer even heen en weer om het op te halen, keurig gepolijst, zonder scheurtje, heel fijn, ook weer gebeurd, ging alles maar zo snel.

Niet gelopen en toch versleten. Vermoeiend zulke dagen.

Ria Woensdag 23 November 2022 at 6:32 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Dolen in Goes

"En, ga je nog iets leuks doen vandaag?" De bijna dagelijks terugkerende vraag van Inge als we haar 's morgens tegenkomen met Beppie. En dan bedoelt ze natuurlijk Joop en ik.

Maar we moesten toch maar eens samen naar de markt in Goes en dat deden we vandaag.

We gingen ook al een keertje naar Rotterdam. Volgende keer Middelburg hebben we afgesproken. 

Goes is een leuk stadje, het was markt en we doolden al kletsend maar wat rond, gingen af en toe eens ergens binnen, koffie met lekkers om even wat op te warmen en weer verder. We hadden niet echt iets nodig, dat scheelt.

Eenmaal thuis eerst even bijkomen en vanmiddag toch nog maar even de polder in, een dag zonder polder dat kan eigenlijk niet hè.

Ria Dinsdag 22 November 2022 at 6:45 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , ,

In beweging

Vanmorgen was ik even bij de dokter want ik heb een ganglion. Dat wist ik ook niet dat het zo heet, maar sinds vanmorgen dus wel. Ik dacht ze maakt even een sneetje en wipt het balletje eruit en klaar is Ria, maar het is gel en er zitten peesjes die beschadigd kunnen worden. Voorzichtigheid geblazen dus, want het is wel mijn kleurhand, maar die bobbel zit ook niet lekker. 

Nou dat had ik gedroomd natuurlijk, dat is een karweitje voor de plastisch chirurg, de dokter heeft er wel bij gezet dat het liefst gelijk gebeurt als ik kom en dat ik niet drie keer terug hoef zoals Joop.

Ze keek me gelijk even na op ongerechtigheidjes, zonneschade wat echte schade kan worden en ik kreeg een nieuw zalfje voor de jeuk, een wat zwaardere, die ik eerder kreeg geven ze ook aan babies en die hielp niet.

Eventjes afwachten maar. Verder ook druk met de was, vanmorgen scheen de zon nog, maar dat veranderde al snel. Wel een tijdje buiten maar daarna naar binnen, daar blijven we lenig bij, dat heb je bij een droger ook niet.

Ria Maandag 21 November 2022 at 5:32 pm | | Standaard | Vijf reacties

Grensoverschrijdend

Deze wulpse dame ontsproot gisteravand aan mijn potloden, ik had daar verder niets mee te maken hoor.

Als tegenhanger kwam er vandaag deze tevoorschijn Geen idee of het werkelijk een tegenhanger is, voor hetzelfde geld is het een macro ergens van...

Lekker bezig geweest, daar gaat het maar om en niets lijkt wat het is.

Kacheltje aan, muziekje erbij, best fijn, maar even naar buiten tussendoor was me te nat.

Eind van de middag kwam Mir gezellig even langs.  De pot schafte zuurkool met worst dat kunnen we met een paar graadjes minder wel gebruken en onder het eten bespraken we het nieuws, ook weleens leuk. 

Het voetbal dat geen voetbal meer mag zijn, het grensoverschrijdende gedrag van Jan en alleman, het is allemaal te erg voor woorden en wij waren het alledrie eens over de vertrutting van de maatschappij (dat heb ik niet zelf verzonnen)

Journalisten die nergens anders op uit zijn dan zoveel mogelijk mensen de goot in te helpen, hardwerkende mensen die willen moeten presteren, een goed programma willen moeten maken, een programma waarin vooral zoveel mogelijk moet.

Ik begrijp het hoor, dat je dan niet af en toe, maar gewoon dagelijks op je tenen loopt en je geduld verliest. Ik vond het knap en toch elke dag weer leuk om naar te kijken, ook al was het tempo razendsnel !

Maar we treden niet in details, al trek ik zo langzamerhand mijn neus op bij het woord grensoverschrijdend.

Hoe zit dat met die journalisten eigenlijk? Zijn die niet grensoverschrijdend bezig?

Ria Zondag 20 November 2022 at 6:42 pm | | Standaard | Zestien reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Frisjes

Koud hè!

Dat valt toch even tegen, al wandelen we natuurlijk stug door 's morgens. Vanmorgen kwamen we zelfs niemand tegen, dat was wel heel raar.

Ik had een huishoudelijke dag vandaag, niet echt heel erg, maar toch even stof verzamelen van boven naar beneden terwijl Joop naar Zierikzee was, dan kan ik lekker lawaai maken met de stofdoek en zuiger, schuiven met dingen je wilt niet weten wat een lawaai dat allemaal maakt.

En er was alweer een was, die ik aan het rek buiten hing, al na de middag en ik sta eigenlijk versteld hoeveel het dan nog droogt op zo'n sombere middag. Vanavond na het eten zette ik die met rek en al in de keuken, ik denk dat het morgenochtend droog is in elk geval het meeste.

Eind van de middag nog een rondje alleen, nog steeds erg koud. 

Spruitjes met een kipburger die ik nooit koop maar die in het pakket zaten, lekker met een croquant korstje.

Geen foto's gemaakt, dus dan maar even eentje van vorige week, dan moet ik wel eerst even kijken of ik die al geplaatst heb, dat weet ik dan niet meer, net zo min als ik nog weet of ik nu één of twee weken geleden mijn bed verschoonde. (gelukkig heb ik een blog)

Ria Zaterdag 19 November 2022 at 6:40 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Somber

Als je al niet neerslachtig was dan wordt je het van dit weer wel. We deden wel een rondje vanmorgen, dat was nog redelijk droog, maar daarna kwam het niet meer goed.

Eind van de middag dacht ik dat het wat opklaarde dus toch nog even een frisse neus gehaald waarbij ik behoorlijk nat werd, maar ik was er wel van opgeknapt! 

Verder zocht ik naar jassen, in een paar dagen tijd zijn ze zowat op, tenminste die ik zoek voor Joop. Niet zo'n hele dikke want die heeft hij, maar zo'n softshell net als ik heb. Voordeel is wel dat ze steeds goedkoper worden, ze willen ervan af. Gelukkig vond ik nog een blauwe in de goede maat. Joop houdt van blauw, dat is makkelijk alleen lastig als het er niet is.

De resterende tijd kleurde ik nog een plaatje klaar en maakte er weer een luikje van.

Ik hoop dat het snel januari is, of februari dat mag ook...

Ria Vrijdag 18 November 2022 at 7:17 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Zekerheid voor alles

Le Beaujolais est arrivee!  Jammer dat de dag toch een beetje anders liep dan verwacht want mijn planning was om daar met Janny een glaasje op te drinken. 

Ik had twee flesjes gekocht, dat wordt ook steeds minder en keus was er al helemaal niet, maar daar reden we dus mee naar Numansdorp plus de beloofde tekening voor Willy de nicht van Joop, die ook in Numansdorp woont.

Rond de middag reden we weg, er was regen en wind, somber weer. We wandelden naar Willy waar we heel gezellig een tijdje zaten te kletsen, toen nog even naar de puzzelwinkel, maar onderweg kwamen we nog twee kletskousen tegen, zo begon het al te schemeren toen we weer bij Freek aankwamen die thuis was gebleven.

We besloten gelijk maar weer richting huis te rijden, want in het donker rijden doen we niet meer, dat is niet meer fijn verantwoord als Joop rijdt. Ik kan dat nog wel op het eiland of eens naar Goes, maar naar Numansdorp komt wel een keer, niet in de spits en met donker weer voor de eerste keer. Ik ben dat gewoon niet meer gewend.

We hadden nog wel eerst koffie met gebak gedronken hoor en ondertussen was de nieuwe rollator van Freek gearriveerd. Als je duizelt en soms niet meer zeker op je benen staat kan je maar beter iets bij de hand hebben. Twee dames hadden hem bij een controle ziekenhuisbezoek van Janny weten te overtuigen, als je op je 83ste valt kan je soms ineens veel verder van huis zijn dan met een rollator.

Op oudere leeftijd geldt zekerheid voor alles en gelukkig kunnen we er nog om lachen.

Ria Donderdag 17 November 2022 at 7:11 pm | | Standaard | Zes reacties

Pronto

Ja ik kan er ook niet aan doen, het wordt kouder en de laatste dagen komt er van een lange middagwandeling ook al niet. Kleuren gaat weer beter gelukkig, ik hou het even bij het A4 formaat.

Vandaag deden we weer boodschappen samen en er was weer een tasje, de derde van de vier bij de vleesboerderij. Het is leuk zo'n verrassingstasje, er zitten dingen in die ik normaal niet koop maar die toch eigenlijk ook best lekker zijn en daar is het ook voor bedoeld denk ik. We  aten we de gemarineerde speklappen, niet allemaal op, maar die zijn koud ook lekker. Nu ben ik benieuwd naar de kipburgers.

Verder gekleurd en gedoe met een bestelling, nu heb ik al twee jassen betaald en nog steeds geen jas voor Joop.

De een was te klein en was groter niet in voorraad en dus bestelde ik een andere in Italië, zo kon ik mijn Italiaans ook weer eens ophalen. Gewoon ook een originele site van dat merk, maar die leveren niet in Nederland. Nu ja het komt goed, eerst maar wachten tot de centjes weer terug gestort zijn. En nu kan je wel zeggen waarom ga je niet gewoon naar de winkel? Nou omdat ik dat ene merk wil hebben, zukke fijne jassen en die hebben ze niet op Zonnemaire en ook niet in Zierikzee, misschien in Goes of Middelburg, geen idee, maar dan moet ik ook gaan lopen zoeken en dan hebben ze er misschien eentje, ook in de verkeerde maat en dan ben je ook uren voor niets onderweg geweest en ik heb een hekel aan winkelen.

Dus als je ook een jas van CMP wilt kan je hem hier bestellen, daar haalde ik mijn jas ook, dat was ik even vergeten. Ik wacht even tot ik weer geld heb.

Ria Woensdag 16 November 2022 at 7:31 pm | | Standaard | Zes reacties

Schuur

Omdat er vandaag eigenlijk niet veel te beleven viel dwaalde ik net eens door mijn fotoarchief en kwam deze foto van vijftien jaar geleden tegen, toen de schuur nog netjes overeind stond en zelf de raampjes nog heel waren.

Ik ben daar lang niet meer geweest maar een dezer dagen ga ik zeker eens kijken, want inmiddels staat de boel op instorten. 

De schuur is in 2020 voor €1 verkocht aan BOEI. Zij hadden inmiddels een plan maar dat is afgekeurd.

Toen ik  deze link op mijn zoektocht aanklikte was ik toch wel verbaasd want eerder heb ik al eens ergens gelezen, maar dat kan ik ook gedroomd hebben natuurlijk, dat de schuur nog niet eens honderd jaar oud zou zijn en nu opeens tweehondervijftig jaar oud. Er zal waarschijnlijk wel al die tijd een schuur hebben gestaan...

Twee lokale ondernemers zijn met een plan gekomen blijkbaar, dus er wordt aan gewerkt. Er is tijd tot eind 2024 staat er, wat er dan daarna gaar gebeuren weet ik ook niet. Leuk dat het in elk geval nog niet van de baan is. Wordt vervolgd!

Twee kleine rondjes gedaan en gekleurd. Joop heeft zo goed als geen last van zijn getrokken kies dus dat valt alles mee. Ruim van tevoren met paracetamol beginnen helpt echt. Hij heeft zich nog wel rustig gehouden vandaag.

Ria Dinsdag 15 November 2022 at 6:56 pm | | Standaard | Vier reacties

Zo gebeurd

Wij zaten vanmorgen tegen half elf al in de wachtkamer bij de kaakchirurg in Goes voor het trekken van de kies van Joop waar ook nog een andere kies aan vast zat en waar hij nu nog geen last van had, maar als dat zou gebeuren moest hij er toch uit vanwege reddeloos. Dus onder het mom van 'hij kan er maar uit zijn' kon hij vanmorgen al terecht. Het was zo gebeurd, maar ja je bent er toch een ochtend zoet mee.

Mooi bloeiend zeekraal aan de muur.

Gisteravond de tekening linksboven nog gemaakt en daar frobelde ik eens een vierluik van, als je dezelfde kleuren blijft gebruiken kunnen vier kleintjes ook goed bij elkaar in een lijstje.

En omdat ik nog helemaal niet gelopen had ook nog even een rondje van zes kilometer, het was heerlijk! De selderie knollen werden geoogst met gelijk de ploeg erachteraan, dan is dat ook maar gebeurd en is de akker klaar voor het volgende gewas komend voorjaar.

Ria Maandag 14 November 2022 at 6:42 pm | | Standaard | Vijf reacties

Traktaties

Wat een zonnig zen tuintje had ik toch vanmorgen weer. De fuchsia en de geraniums bloeien nog dat het een lieve lust is, heerlijk in het zonnetje dat het grootste deel van de dag weer volop scheen.

Mir kwam gezellig even langsfietsen en vanmiddag waren we ook wel weer een paar uur in de buitenlucht. We moeten het er maar van nemen als het er is.

Onderweg op zulk soort luchten getrakteerd.

Ria Zondag 13 November 2022 at 6:49 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , ,

Een kwartje

  

Na de 'mislukte' van laatst, wil het met de grote vellen (A2) niet zo lukken, ik heb er nu al twee halverwege opgevouwen. Ik vermaak me nu met A4 formaat en dat gaat goed vind ik zelf! Zo klaar ook! En veel handelbaarder., die grote komen vanzelf weer wel. 

Misschien moet ik gewoon wachten tot na de krst.

Het was heerlijk vanmiddag. Ik wandelde eens naar het haventje van Bommenede, kwam Heleen tegen en we wandelden samen een stukje op, genietend van het Sinterklaaszonnetje. Er was alleen geen Sinterklaas te bekennen, maar hij is wel in het land!

Vanavond toch mijn schoen maar eens zetten.

Ria Zaterdag 12 November 2022 at 6:27 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: ,

Sentiment

Allebei slecht geslapen en allebei geen zin in een ochtendrondje, dat kan gebeuren. Het is voor allebei gewoon erg wennen aan de nieuwe situatie, waarbij ik ook nog weleens vergeet dat Joop me uit een bepaalde hoek gewoon niet ziet. Het is ook waar, druk maken om andere zaken heeft geen zin, we hebben genoeg aan onszelf.

Het was heerlijk weer en toen Joop ging fietsen scharrelde ik nog wat in huis en tuin, zolang het niet vriest laat ik gewoon alle planten buiten ook de geraniums. Wel een paar dingen ergens onder gezet zodat ze niet nog natter worden.

 Daarna wandelde ik over de Zeedijk naar Brouwershaven.  Na de reconstuctie van de kademuren en de herinrichting van het marktplein is Brouwershaven zeker het bekijken waard. 

Op de foto hierboven zijn de rails van de trambaan zichtbaar gemaakt.

Op de eerste foto hadden wij ook ooit een ligplaats, eerst met 'de Vorenomme' en daarna met 'de Kleine Beer'. Vooral met de Vorenomme was een leuke tijd, de kinderen waren nog klein en sliepen onder de banken waar je in de kajuit op zat. Als ze sliepen zaten wij in het cafeetje naast de kerk, af en toe gingen we dan even luisteren.

Dat was voor ons 'dat kleine café', zoals  er zoveel zijn.. bedankt Pierre! 

Ik word altijd een beetje sentimenteel van dat liedje...

 

Ria Vrijdag 11 November 2022 at 6:30 pm | | Standaard | Drie reacties

Woedig

Er zijn nu al maanden een paar dingen die me dwars zitten en ik word daar boos van, opstandig ook, want als ik niets doe loop ik er over nog zoveel maanden nog mee en langzaamaan wordt het woede dat blijft borrelen, de hele dag, na dag, tot het je helemaal in beslag neemt.

Ik moet dus iets doen maar het heeft te maken met anderen, dat is vervelend want zelf hebben ze waarschijnlijk geen idee, 'joh doe niet zo gek, hoe kom je erbij, dat verzin je maar'.

Nou ik weet toevallig heel goed wat ik wel en niet verzin, daar hoeft niemand aan te twijfelen. Als ik iets verzin is dat voor de grap. 

Het was weer wasdag, twee wasjes en de afwasmachine draaiden rond de middag, daarna droogde de was grotendeels buiten, nu nog even aan het rekje.

Het laatste kacheltje kwam binnen, vergeten een foto te maken, het hangt ook al. Het is niet zo dat de kamer nu vol staat met twee kacheltjes, je ziet ze niet eens als je het niet weet. Branden hoeven ze voorlopig niet.

Ria Donderdag 10 November 2022 at 7:03 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Fantasties

Ik vind het heerlijk ook al is het misschien niet normaal. Eén storm en alle blad ligt op de grond en smeken we eind april weer om de eerste blaadjes die maar niet komen willen omdat het maar bijft regenen.

Rond de middag deden we boodschappen en kregen en passant een knipbeurt bij de kapper. Op weg naar huis ook even langs de vleesboerderij voor het tweede tasje, er zitten dingen in die ik nooit koop maar waarschijnlijk best lekker zijn, ik koop nu geen andere dingen erbij daar is mijn diepvriesje niet op berekend, dus het moet op. De grillworst van vorige week valt ook reuze mee, best lekker! En de braadworstjes bij de spruitjes gisteravond ook, daar heb ik er nu nog twee van want aan eentje hebben wij genoeg.

Na de appelflap stapte Joop op de fiets, die was zijn jas vergeten bij de kapper en ik liep alweer een (iets korter) rondje Noordgouwe.

Vanavond was er een collecte aan de deur, de collectante was de eigenares van deze schapen, ze reed voorbij toen ik de foto's maakte en ze vertelde over het loshangende haar bij dat ene schaap (geen ram).

Dat dat haar loslaat komt door bromvliegen die hun eieren in de vacht leggen en waarvan de maden dan door de huid van het schaap kruipen waardoor het vel loslaat. Veel schapen gaan daaraan dood, maar deze gaat het redden vertelde ze, er groeit al nieuw haar van een paar centimeter daar was ze erg blij mee, anders zou het wel erg koud worden komende winter.

Zo zie je maar, ik fantaseer er aardig op los en je moet vooral niet alles geloven wat ik vertel over vechtende rammen en zwarte schapen die daaruit voortkomen. Welke schapen er op de laatste foto staan weet ik ook niet, er zijn er veel met hoorns en zwarte koppen.

Ria Woensdag 09 November 2022 at 6:42 pm | | Standaard | Drie reacties

Ver zat

Niet zoveel zin om te wandelen vanmiddag eigenlijk. Ik zat lekker te kleuren en Joop was ook op stap, maar toen het iets lichter werd deed ik toch nog maar mijn schoenen aan. Eenmaal onderweg kwam ook de zon er nog door.

De polders zien best nog groen. Spruitjes en groenbemester (foto 1) en hierboven 'winterheeste' (wintergerst) dat is al voor volgend jaar net als wintertarwe, maar als het zo hard blijft groeien als nu kan het voor de kerst nog geoogst worden... ;-)

Een rondje linksom en een rondje rechtsom dus vandaag, ver zat als je geen zin hebt. En al liep ik gistermiddag een heel andere route, toch kwam ik alweer datzelfde oudere echtpaar tegen (ja nog ouder dan ik). 'Hoe is het mogelijk' vond mevrouw, maar ja ik kom ze vaker tegen en het zijn veel dezelfde mensen die altijd maar aan de wandel zijn.

Ria Dinsdag 08 November 2022 at 6:58 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Zennn op maandag

Somber maar best leuk eigenlijk, om de maandag in het kort te omschrijven.

Een zo goed als droog ohtendrondje, Joop zag weer regen op de radar dus ging niet mee. Later heeft hij nog wel een heel eind gefietst hoor dat doet hij nu eenmaal liever.

Vanmiddag een rondje Noordgouwe en daarna kwam Mir even buurten. Verder deed ik nog wat aan de inrichting van de kamer, een beetje sjouwen met bankjes en tekeningen zodat het er wat sjieker uitziet zonder de Ikea kistjes die ook goed dienst hebben gedaan hoor, daar niet van, maar er stond al een Xenos bankje en later kocht ik er nog zo een en die staan nu naast elkaar, erg zennn.

Een beetje meer lucht op mijn zo langzamerhand overvolle kamertje, ik weet ook niet hoe dat komt.

Hebben jullie al van Evertkwok gehoord? Ik nu pas en ik vind ze/hem geweldig!

Ria Maandag 07 November 2022 at 6:55 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Met zonder gas

Gisteravond aten we sinds lange tijd weer eens een hapje bij Salud, dat was er al een tijd niet van gekomen. Alles nog bij het oude daar gelukkig. Lekker gegeten en gedronken en ondertussen af en toe bijgepraat met Gwenn.

Vandaag volop regen en we proberen de kacheltjes eens uit, want die gaskraan moet maar dichtblijven. Dat lukt goed! Ik zit er bij te kleuren en blijf na het ochtendrondje toen het nog droog was, maar lekker binnen.

De foto's zijn van gistermorgen.

Ria Zondag 06 November 2022 at 6:28 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Doen en kijken

Poppetjes tekenen onder het televisie kijken is erg leuk, van het programma zie je dan bijna niets, maar je hoort het wel...

Bij de Dijkhuisjes staat de begonia van Rosemarie nog vrolijk te bloeien, haar huis staat te koop, het zal niet lang duren eer er andere mensen wonen, het is een mooie plek om te wonen als je tenminste niet van drukte houdt.

Bij de schapen is groen dit jaar de kleur van de liefde, al zag ik ook wel een paar rode konten in de verte. Twee rammen die de klus moeten klaren zeker.

Waterkoud vandaag, maar toch fijn gewandeld.

Ria Zaterdag 05 November 2022 at 4:47 pm | | Standaard | Drie reacties

Nattig

De radar voorspelde niet veel goeds voor het ochtendrondje maar het was droog, dus ik ging. Joop vertrouwde het niet en bleef thuis. Het was een fijn rondje en het bleef droog. Eenmaal thuis begon de zon zelfs te schijnen en in mijn enthousiasme trok ik alles van bed, hup de was in.  Twee wasjes later regende het alweer, een komen en gaan van buien, geen nut om was buiten te hangen, behalve onder het afdak dan en dat deed ik. Later eind van de middag kon er ook nog even wat aan de lijn.

En nu hangt het ouderwets aan een droogrekje in de keuken en de dekbedhoezen hangen over de strijklplank op de logeerkamer en morgenochtend is alles droog, zonder stroomverbruik. 

De verwarming is nog nauwelijks aan geweest, als hij aan gaat is het 's morgens als het beneden de 21 graden is, dan warmt de vloer wat op en dat is de rest van de dag voelbaar, dat is nog maar een paar keer gebeurd. Als de zon schijnt wordt het overdag makkelijk ruim 22 graden en omdat we alles 's avonds dicht doen koelt het 's nachts nauwelijks af.

Joop bestelde vandaag nog een elektrisch kacheltje erbij voor 's avonds, dan hebben we er twee voor beneden en eentje voor mij hier op mijn kamertje.

Verder haalde ik nog wat boodschappen bij de PLUS, ik had drie volle spaarkaarten, dat scheelde toch weer €18, terwijl ik voor de zegeltjes €12 betaald had. Dat loont best de moeite vind ik, ik heb toch anders niets te doen...

Waar ben ik dan zo moe van? Oja het bed moest natuurlijk ook weer aangekleed worden, waarbij bleek dat ik nog steeds geen extra set moltons had, dus eerst nog naar Leen Bakker in Zierikzee en daarna nog een potje koken en de was aan de rekjes o dat zei ik al. pfffff.....

De foto is van oktober 2004.

Ria Vrijdag 04 November 2022 at 7:10 pm | | Standaard | Vijf reacties

Groot nieuws

De tekening waar ik al dagen aan bezig was. Ik had hem verpest gisteravond vond ik, vanmorgen begon ik met verbeteren en eigenlijk is hij nu best nog wel leuk geworden, vandaar dat ik hem toch nog laat zien, ze kunnen tenslotte niet allemaal even mooi zijn.

Het grote nieuws van vandaag is dat mijn zus nu ook overgrootmoeder is geworden van Adam. Alles gezond en wel. 

Op dat kleurwerk na deed ik niet veel. Het was ook geen lekker weer, maar eind van de middag toch nog maar even naar buiten. Daarna pannenkoeken gebakken en de donderdag is alweer zo goed als voorbij.

Mijn oma, ik, Janny en mijn moeder met de eerste twee kinderen van mijn zus. De enige foto waar we allemaal op staan volgens mij. Jammer dat hij zo slecht is. Lia op mijn schoot, zij werd vandaag oma.

Ria Donderdag 03 November 2022 at 6:35 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags:

Bezig

Het was weer een heerlijke dag. Vanmorgen wel behoorlijk wat wind, dus ik stelde voor om vanmiddag eens in het bos te gaan wandelen... Geen goed idee volgens Joop, hij fietst nu eenmaal liever en het ochtendrondje is ver genoeg wat lopen betreft en omdat het toch wel heel lekker weer was stapte hij toch maar op de fiets.

Ik vond het ook niet erg, want ik ben ook niet zo van de bossen, maar ja ik dacht kom ik verzin eens wat anders...

Nog maar wat meer opgeruimd aan potten buiten, het wordt al lekker leeg, makkelijk aan te vegen ook zo.

Daarna nog een rondje door de polder en ondertussen was de was weer lekker droog gewapperd. Tussendoor ook nog gekleurd natuurlijk.

De foto's maakte ik vlakbij huis. Het huis met het hek op de laatste foto is de vroegere burgemeesters woning. Toen ik klein was, had elk dorp nog een burgemeester.

In 1961 werd Dreischor, Noordgouwe, Zonnemaire en Duivendijke samengevoegd met de gemeenste Brouwershaven en 1 januari 1997 werd alles samengevoegd tot de Gemeente SchouwenDuiveland met als resultaat een nieuw gemeentehuis waarover de meningen verdeeld zijn, maar ik vind het mooi.

Ria Woensdag 02 November 2022 at 6:32 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , ,

Gemak

Een heleboel wind ineens vanmorgen, maar nog steeds erg zacht, dus lekker.

En omdat ik gisteren zo hard gewerkt had, viel er vandaag weinig te doen. We deden samen boodschappen, dat vind ik best fijn want dat scheelt toch een hoop schouderwerk voor mij. Verder lekker gekleurd en vanmiddag nog maar een rondje Schraphage, in de verte kwam de regen er al aan.

Koken was ook al makkelijk want er was lasagna van de vleesboerderij. Best leuk die tasjesweken .

Ria Dinsdag 01 November 2022 at 6:43 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , ,