Genieten

 Wat een dag! Maar wel heel leuk en zulk lekker weer! Al vroeg op de fiets naar Zierikzee, bestelde brood ophalen, verder eigenlijk niets. Nog even gevraagd of mijn bril al klaar was maar, 'ik zou u toch mailen' ..

Na de koffie op stap met de wandelclub, heel gezellig met z'n achten een kilometer of acht denk ik, Joop was inmiddels met de scootmobiel op stap.

En om drie uur was er weer een shanty koor, drukker dan gisteren maar het koor zelf haalde het niet bij dat van gisteren. Wel gezellig daar gezeten, alleen, dat vind ik lekker, beetje mensen kijken en af en toe wat meezingen. Biertje erbij, genieten!

Joop keek naar Max en voetbal, die had zijn eigen dingen.

Ria Zaterdag 31 Augustus 2024 at 6:58 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , ,

Shanty festivallig

Over het algemeen genomen een gezellig druk dagje. Joop zijn handbike is helemaal nagekeken, nieuw bandje en een nieuw tasje, want een man mens kan nu eenmaal niet zonder tasje.

 Eind van de middag was het eerste shantykoor 'Helius' aan het zingen bij de Smisse, het was er gezellig druk.

Morgen het Bruinisser Visserskoor en zondag Neptunes, het is van 15.00u tot 17.00u, dus mocht je zin hebben in een paar uurtjes gezelligheid, dat is dan hier wel te vinden.

Ria Vrijdag 30 Augustus 2024 at 6:45 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: ,

Niet speciaal

 Dit zie, ruik en voel ik als ik 's morgens naar buiten stap, alleen het zien kan ik overbrengen.

Allereerst de kerktoren waar ik dagelijks vele malen op kijk, gewoon om even te zien hoe laat het is. Geen idee hoe lang dat nog kan want er komt weer zo'n grote esdoorn tevoorschijn, waarschijnlijk een zaailing van die hierachter eerst stond. Beter weghalen als hij nog niet al te groot is, want groot wordt hij zeker, niet geschikt zo tussen de huizen, vind ik. Dan beter een lijsterbes zoals er naast, leuke bomen! Bloemen, besjes, vogels die erop af komen. Ik vind ze mooi! Net als vlierbessen, misschien nog wel mooier en in elk geval beter dan zo'n stomme esdoorn. 

Die kunnen ze beter hier langs de weg planten, daar kunnen er nog wel een paar bij.

Mijn bril was klaar vanmorgen, dus ik fietste weer naar Zierikzee, het was heerlijk, bril is goed en de leesglazen kunnen overgezet in mijn oude montuur, ik kon er niet even op wachten, druk druk, het zal wel. Mopper mopper op het vastgebonden hondje, niet erg relaxed allemaal.

O ja en de buurman kwam nog even helpen dat had Joop gevraagd, voor de oprit van de rolstoel, die lag nog los maar ging steeds van zijn plaats, dus buurman heeft nu de bijbehorende schroeven in de tegel geschroefd. Fijn! Joop ziet dat echt niet meer goed.

Ik vroeg of hij een biertje wilde en dat wilde hij wel, er lag nog een speciaal bier, Duvels ook maar daar was hij niet enthousiast over, de speciale maakte ik open en even later keken we eens op de datum, 2021 is best lang geleden dus die gooiden we weg. Er lagen nog andere biertjes, ik koop soms ook maar wat, met een verjaardag of zo, dus ik gaf hem een Heineken, ik vond het al zulke rare flesjes, blijkt het alcoholvrij te zijn. Ach ja, eigenlijk maakt dat ook niet uit, hij nam er zelfs nog een. Ik denk dat ik er morgen of overmorgen ook maar eentje neem, ze moeten toch een keer op.

Ria Donderdag 29 Augustus 2024 at 7:00 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

Blauw of groen...

Het thema van de laatste Beleef Zonnemaire was 'het gezicht van Zonnemaire' daarvoor tekende ik toen een stuk of twintig mensen, gewoon voor de lol, want dat is totaal niet zo mijn ding natuurlijk.

Voor die dag werden ook heel veel mensen gefotografeerd door Dick van der Veer

Van die foto's met bijbehorend verhaal werd een boek gemaakt en dat boek is er nu. Iedereen staat er leuk in behalve ik... mijn verhaaltje is ook het minst leuke. Iedereen vertelt hoe lang ze hier al wonen en zo en hoe het zo kwam inclusief leuke foto... 

Het was maandagmorgen, we waren net uit bed en het was koud, ergens in maart. Ik wilde graag buiten op de foto en vroeg nog of ik een blauwe of groene sjaal zou nemen.... doe maar blauw zei de fotograaf... en daar loop je dan met je slaaphoofd te proberen spontaan te doen, vreselijk.

Ondertussen had hij Joop er al op gezet, dat is ook best een leuke foto, al ziet hij er wel een beetje mottig uit.

Ik kreeg het boek zaterdag , de officiele uitdeling moet nog gebeuren geloof ik.

Waarom Joop elf jaar zegt is me een raadsel, we wonen hier nu acht jaar. (daar zal ook 2 jaar van vroeger bij zijn)

In Zonnemaire beleefde ik de gelukkigste jaren van mijn leven en het is altijd mijn droom geweest daar ooit weer terug te keren.

Achttien jaar van mijn jeugd na de ramp, van mijn vijfde tot mijn drieentwintigste. 

Daarna 5 jaar Zierikzee, 1,5 jaar Spijkenisse, 40 jaar Scharendijke.

We wonen hier nu 8  jaar plus de 18 van vroeger maakt 26 jaar. Nog 14 jaar te gaan en Zonnemaire wint van Scharendijke. Ik ben dan 91. Want in mijn hart wint Zonnemaire ruimschoots, al heb ik met plezier al die jaren in Scharendijke gewoond.

Ik doe mijn best, hopelijk samen in goede gezondheid daar eindigen waar we ooit begonnen.

Ria Woensdag 28 Augustus 2024 at 5:08 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Heen en weer

"Jij blijft ook heen en weer fietsen vandaag' zei de buurman vanmiddag toen ik voor de zoveelste keer voorbij kwam. Vanmorgen was Joop plots zijn bril kwijt en dacht dat die op de dijk uit het vakje van zijn rolstoel was gevallen toen hij zijn telefoon pakte, dus ging ik snel kijken voordat er een tractor overheen was gereden... niets te zien, hij zat in zijn borstzakje bleek bij thuiskomst.

Het was heerlijk fietsweer. Joop stapte op de scootmobiel na de fysio die vermoeiend was. Hij mag nu voordat hij dat moet gaan doen niet eerst een rondje door de polder met de rolstoel en ook niet de avond ervoor. Dat is teveel van het goede.

Ik fietste vanmiddag naar de vleesboerderij ( hoi buurman) en bracht eerst het vlees thuis voordat ik ook nog even naar Brouwershaven reed (hee buurman). Bananen, maar vooral zin in ijs, bolletjes, met een lepeltje, op een bankje...

Er was ook een rouwstoet, de brandweer hield het verkeer tegen zodat ze veilig bij de begraafplaats kwamen. Na mijn boodschap en het ijsje was de plechtigheid alweer afgelopen en liep iedereen weer terug. 'Korte piene.'

Ria Dinsdag 27 Augustus 2024 at 5:47 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags:

Rustig aan

Ik zocht mijn vorige bril eens op van voor de staaroperatie en gek genoeg kan ik daar ook nog redelijk door kijken. Verder plakte ik eens twee foto's van de oude en de nieuwe bril over elkaar en volgens mij, ik weet het nog niet zeker, heb ik bijna precies hetzelfde nieuwe montuur gekocht. Die bril zat ook heel goed, het is alleen een andere kleur en wat andere hoekjes. Als dat werkelijk zo is kan ik zo de leesglazen overzetten voor een leesbril in mijn tas of zo, misschien handig..

Lekker gewandeld vandaag! Vanmorgen met Joop en de buurtjes die ongeveer gelijk weggingen, gezellig met de hond erbij.

Vanmiddag naar Brouwershaven voor een paar boodschappen en een croissantje op een bankje, de meeuw hield me gezelschap in afwachting of ik niet iets zou laten vallen, maar nee, meeuwen voeren begin ik maar niet aan.

En onder het toeziend oog van vader Cats durfde ik dat ook bijna niet natuurlijk.

Het was rustig in Brouwershaven.

Ria Maandag 26 Augustus 2024 at 7:11 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: ,

In een lijstje

Ik bewaarde al tijden een lijstje van een schilderijtje dat ooit bij mijn oma in de kamer hing. 'Ter herinnerring aan Uw 50 jarig Huwelijk'  stond erop, gouden letters op een zwarte ondergrond. Die afbeelding zal ik wel weg hebben gegooid en het glas misschien een keer gebroken, ik weet het niet meer, maar ik had alleen de lijst nog.

Afgelopen voorjaar kwam ik de lijstenmaker tegen die mij het museumglas had geleverd en ik vroeg hem of hij daar iets voor kon maken en de lijst wat opknappen en dat kon hij, maar hij ging nu eerst op vakantie en hij had het nok druk met allerlei dingen, maar toen ik een paar weken geleden eens langs ging was hij er net mee bezig, bijna klaar, alleen nog een stukje glas, wel museumglas natuurlijk...

Ook allemaal van die mooie nieuwe klemmetjes en gemarmerd karton, ik vind het prachtig!

En nu maakte ik eens een tekeningetje, het is niet groot (35x23) dus dat schiet wel op en nu hangt het...

Ria Zondag 25 Augustus 2024 at 7:03 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Zaterdags

Vanmorgen eerst een rondje alleen gedaan, het was regenachtig, klam, maar er stond geen wind, het was best lekker. Even later wilde ik met de wandelclub op pad, maar er waren geen andere gegadigden en na een kopje koffie en een praatje ging ik weer naar huis.

Vanmiddag deed ik samen met Joop nog een rondje. Ik liep bovenlangs de Dijkhuisjes om even bij het nieuw te bouwen huis op de plaats van dat van Rosemarie te kijken en zo hard gaat hij dan, stipje in de verte is Joop. Ik deed het rustig aan.

Inmiddels regent het weer en heb ik de rest van de middag zitten kleuren.

Ria Zaterdag 24 Augustus 2024 at 6:56 pm | | Standaard | Vier reacties

Voorbeeldig

Twee dagen geleden kreeg ik een cadeautje.

Een foto van een stier en een wilg, een prachtig Hollands tafereel. 

De foto is gemaakt door Herman Vis, een amateur fotograaf die nog analoog fotografeerde, alles zelf ontwikkelde afdrukte en op karton plakte. Hij exposeerde er ook wel mee vertelde degene van wie ik hem kreeg.

De fotograaf is al een tijdje geleden overleden en nu zijn zijn foto's er nog, ze had ze pas opgehaald en liet ze me zien. Weggooien doe je niet, maar wat moet je ermee, een paar die je voorkeur hebben ophangen, uitdelen hier en daar, maar dan nog....blijf je ze bewaren.

'De stier van Herman' hangt nu bij mij in de keuken, Joop moest gelijk aan die van Potter denken en toen ik vanmiddag aan het googelen was kwam ik bij een andere Herman terecht, eentje uit lang vervlogen tijden, ik heb hem nooit gehad, dat was me teveel gedoe, maar in vele huishoudens leefde Herman dus een eigen leven.

Het doet me denken aan mijn tekeningen, daar zijn er ook een paar stapels van. Mijn dochters zijn niet zulke fans van wat moeders maakt. Voor het eerst had ik bij de laatste een like van allebei, ze zijn er zuinig mee. 

Dat geeft natuurlijk helemaal niets, maar ik zou ook niet willen dat ze na een paar maanden na mijn dood op de stort terecht komen, om maar met het ergste scenario te beginnen. Gelukkig heb ik er dan ook geen weet meer van. Maar zoiets haal ik me dan in mijn hoofd, vandaar het apart plaatsen van deze mooie foto, met voor mij een voorbeeldfunctie! 

Zonnemaire vanmorgen, met een vreemde lucht en een paard.

Ria Vrijdag 23 Augustus 2024 at 6:47 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Rollen in Zierikzee

We gingen samen even naar Zierikzee vanmorgen, na de ochtendwandeling. De havendagen begonnen vandaag en het was markt en best lekker weer. Voor Joop ook weer een nieuwe ervaring, want alles loopt daar omhoog of omlaag en kinderkopjes, noem het maar op of Zierikzee heeft het, qua straat. 

Maar ook daar rooit hij het alleen aardig, duwen hoef ik eigenlijk niet maar soms help ik even een handje omhoog. We zaten op een terras, waar het schuim zowat van mijn capuccino waaide, dat dan weer wel.

Deze poes zit daar geloof ik altijd, die hoort daar.

Deze beginnen ook weer, een teken van de naderende herfst 

En deze zat even later in mijn tuin. 

En nu zou ik wel weer eens een bril willen, duurt wel erg lang nu in vergelijking met de vorige keer.

Ria Donderdag 22 Augustus 2024 at 7:07 pm | | Standaard | Zes reacties

Energie

Nou nou, nu krijgt Joop onderweg al complimentjes dat hij er zo goed uitziet, waarop hij dan weer kan antwoorden dat hij zich ook goed voelt, die twee gaan toch meestal samen.

Heerlijk fris weer vandaag, Een heldere lucht en mooie wolken. Vanmiddag ging Joop met de scootmobiel en ik wandelde naar de groentenboer .

Daarna had ik mijn dagelijkse beweging wel gehad, Joop niet, die rolt nu nog een rondje Oostweg (4km), hoezo fanatiek!

Ze voelde zich aangesproken zei ze (uit een grapje natuurlijk) na mijn blog van een paar dagen geleden en vanmorgen vroeg ze of ik om vier uur thuis was, dan kwam ze een wijntje drinken.... zo gezegd zo gedaan, gezellig gekletst en mijn plantjes bekeken. Ik kreeg zelfs een erg leuk cadeautje, maar dat wordt vervolgd.

Ria Woensdag 21 Augustus 2024 at 6:54 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , ,

Kilometers

Joop wandelde vanmorgen niet mee, gaat dinsdags naar de fysio. Zodoende maakte ik het rondje wat langer vanwege de voor vanmiddag voorspelde regen. Toen ik net thuiskwam ging de telefoon en kon ik over een uurtje bij de kapper terecht, heel fijn, maar dan moest ik wel op de fiets want Joop had de auto nodig om naar Fysant te rijden. Snel een kopje koffie en een boterham en ik sprong alweer op de fiets, het was zodoende wel een sportieve ochtend met 6km kilometer wandelen en 20km fietsen op de teller.

Vanmiddag reden we naar Medipoint in Goes en ze konden daar de band wel plakken en de versnelling nakijken maar het was druk, het was er groot, een joekel van een werkplaats vol met te repareren spul en ze zouden bellen als ze tijd hadden, dan konden we langs komen, weer met de fiets zodat ze dingen konden bestellen en als ze dan na bestelling geleverd waren konden we voor de derde keer komen, fiets kon nu weer mee terug naar huis, dat schoot niet op zo. 

We reden dus eens langs de fietsenmaker op Schuddebeurs, ja hoor zulke bandjes hadden ze wel en de versnelling was ook geen probleeem, fiets uitgeladen en ze bellen als hij klaar is. Dat scheelt nogal.

De fiets heeft lang stil gestaan, hij is tien jaar oud, maar heeft nog maar 2000km gefietst.

Ria Dinsdag 20 Augustus 2024 at 4:21 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Moe

Nog een foto van afgelopen zaterdag, eentje waar ik ook op sta, wel zo leuk. Met mijn mooiste paarse t-shirt aan, dat ik bewaar voor speciale gelegenheden. Het is niet echt een t-shirt, meer gebreid, maar ik bewaaar het dus voor 'netjes', wel met de op één na oudste spijkerbroek die ook bijna aan nieuwe stukken toe is...

Gisteren begon ik met het zemen van de buitenboel aan de voorkant en ik nam me voor vandaag de binnenboel te doen en ook de achterkant . Zo gezegd zo gedaan, maar het was best warm en dan komen er nog andere dingen bij, Joop deed ondertussen een rondje met de scootmobiel. Vanmorgen deden we al samen een rondje Korteweg met de rolstoel.

Vanmiddag zou hij gaan fietsen maar de fiets heeft lang stilgestaan, de handvaten zijn wat verteerd en de binnenbanden dus ook. hij had een lekker band. De fiets moet een beurt en gelukkig is daarvoor een goed adres in Goes, ook van Medipoint, de fiets is van hetzelfde merk als de rolstoel. Dus daar gaat hij morgen naar toe. 

Al met al schieten mijn wandelingen en ook het kleuren er een beetje bij in. Vanmiddag was ik net onderweg naar Brouw voor een ijsje toen Joop belde over de lekke band, dat ijsje heb ik later toch nog maar gehaald met de auto.

Ria Maandag 19 Augustus 2024 at 7:23 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Wagenpark

Kijk, Joop heeft nu weer een nieuwe tweedehands fiets, blitse kleur ook!

Samen met Mir haalde hij hem op in Rotterdam vanmorgen en hij heeft er ook al op gefietst, weer heel anders dan alle andere voertuigen en hij past nog net in de garage. Nu kan er echt niets meer bij.

Terwijl zij reden, wandelde ik lekker door de polder. Er viel niet zo heel veel te zien, zaad van de wilgenroosjes en een vogel, een meeuw, of een jong daarvan, zoiets.

Ria Zondag 18 Augustus 2024 at 7:10 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , ,

Broertjesdag

We hadden vandaag broertjesdag. Een hele rit voor allebei de een uit Oostende, de ander uit Enschede, dus dan ben je wel even onderweg.

Na de koffie , het was toen al ruim middag, reden we naar Dreischor voor een bezoekje aan Goemanszorg. Eerst uitgebreid de vlasverwerking bekeken, maar ook de andere oude spullen, die veel herinneringen oproepten.

Het was er heerlijk. zowel binnen als buiten in de tuin met ook allemaal oude gereedschappen .

We aten daarna een heerlijk en erg gezellig hapje bij Wijnboerderij de Kleine Schorre.

En om het feest compleet te maken bedacht Ruud of Ed dat het misschien leuk zou zijn even bij neef Leo langs te gaan. Dat kon en was ook even heel fijn, dus broertjes met neef ook op de foto voor het familiealbum, want zo vaak is dat ook niet bij elkaar.

Joop hobbelde overal prima mee in zijn rolstoel, soms een vervelende dorpel, maar verder geen problemen. Iedereen weer onderweg naar huis en Joop ging geilijk nog een rondje door de polder om tot rust te komen, want vermoeiend is het natuurlijk best zo'n dag. 

En ik vind hier mijn rust.

Ria Zaterdag 17 Augustus 2024 at 8:19 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags:

Spullen

De dag begon met regen. Ik stelde een wandeling uit en deed eerst wat boodschappen samen met Joop, daar waren nog meer mensen die er zo over dachten, in elk geval over het boodschappen doen.

Joop verzint op het ogenblik vanalles, allemaal dingen die geld kosten dus hij begon daarna eens met het te koop zetten van dingen, een miskoop, niet meer nodig, overbodig, te vroeg aangeschaft, kan allemaal weg!  Nu nog kopers.

Ik ging verder met de tekening waar ik gisteren aan begon, zonder bril, dat gaat prima, pc zonder bril ook, ik ben benieuwd hoe dat nu gaat met mijn nieuwe glazen (kost ook al veel) en als ik eenmaal bezig ben en het gaat lekker kan ik eigenlijk ook niet ophouden. Eind van de middag was ik pas aan een rondje toe.

Mooie wolken met strepen zon ertussendoor, tientallen overstekende rupsen op de binnendijk terwijl tractoren heen en weer jakkerden, er werden uien gerooid, dus er lagen er ook volop die platgereden waren, maar ik denk toch nog wel genoeg dagpauwogen over hoor.

Deze zat op de aardbeienplantjes hooguit 2cm.

Ria Vrijdag 16 Augustus 2024 at 7:21 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , ,

Vrijheid

Het leek me leuk, bord op de stoep en af en toe eens iemand die binnen kwam waaien of even aanbelde om te vragen is het goed, mag ik even kijken? Gezellig een praatje en wat bewondering, of niet, maar het wil niet lukken.

Ik heb op het bankje gezeten en boven uit het raam gekeken, er fietsen mensen voorbij, maar die hebben oogkleppen op, die kijken alleen recht vooruit met hun helm op, want stel je voor , geen idee wat ze denken.

Vanmorgen fietste ik zelf naar Zierikzee en ik zie alles, tuintjes, bloemen in de berm, potjes honing in een kraampje, mensen die zwaaien en ik zwaai dan terug. zonder helm

Leuk geprobeerd maar ik geef het op, het is ook niet zo dat ik de hele dag thuis ben, dat dacht ik eigenlijk en ik zeg het ook altijd, maar dat valt tegen, dus ik moet er toch rekening mee houden en daar heb ik geen zin (meer) in. Vrijheid is alles.

Bel me maar dan ben ik er als je komt, gezellig! Kopje koffie erbij, thee, wijntje, biertje, zeg het maar....

Want op jou, ja je weet wel over wie ik het heb, wacht ik nog steeds!!  0610337929

Ria Donderdag 15 Augustus 2024 at 6:45 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , ,

Varia

Vanmorgen eerst naar de brillenwinkel in Zierikzee voor in elk geval nieuwe glazen want een leesbril is een leesbril en daar kun je niets anders mee dan lezen, zelfs niet kijken naar de persoon die tegenover je zit, dus bril op bril af, ik werd er niet goed van,

Varifocaal nieuwe glazen, een fijne extra kostenpost.

Ik heb uitgelegd wat ik zoal deed op een dag, dat was er de vorige keer niet van gekomen, de opticien vroeg er ook niet naar, hij zal gedacht hebben dat is een oude mevrouw die de hele dag zit te lezen, verdiept in haar boek.... maar lezen doe ik eigenlijk zelden, wel veel andere dingen, best druk met vanelles behalve boeken. Ik vroeg nog of de leesglazen nog in een ander montuur konden, dat kon, maar dan betaal je natuurlijk toch gewoon dat montuur en ben je net zoveel kwijt als de hele bril vorige keer. Daar begin ik maar niet aan. Dat kost dan twee nieuwe glazen mevrouw, jammer, ik had gehoopt dat ze me misschien nog een beetje tegemoet zouden komen met iets....

Veder niets gedaan, ik was vooral moe vandaag. Nog van de warmte van de afgelopen dagen misschien, op de fiets was het lekker en even in Zierikzee wandelen ook leuk, maar eenmaal weer thuis was ik op.

Ria Woensdag 14 Augustus 2024 at 7:16 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , ,

Onderweg

Gisteren alweer een sprinkhaan en vanmorgen een groene maar die wilde niet op de foto. Straks krijgen we nog een plaag. Dit is een ratelaar zegt Google.

De lucht van gistervond, het koelde al lekker af. Geen regen afgelopen nacht en vandaag een paar druppels, de rest van de dag was wisselend bewolkt, heerlijk! 

Samen gewandeld het was druk met andere wandelaars onderweg. Vanmiddag fietste ik naar de Lidl voor een paar boodschappen. Joop trainde bij de fysio, reed met de scootmobiel en doet nu nog maar een rondje met de rolstoel. Het is ook heerlijk om buiten te zijn en hij kan er nu zo opstappen, dat is als het kouder wordt wel anders, dan is hij een kwartier bezig zich aan te kleden. Benieuwd hoe dat komende winter zal zijn omdat hij nu toch veel meer beweging heeft.

Ria Dinsdag 13 Augustus 2024 at 6:54 pm | | Standaard | Drie reacties

Ondertussen

Het viel nogal mee met de hitte vandaag. Vanmorgen was er nog een koele bries en deden we weer samen een rondje en daarna fietste ik weer naar Brouwershaven voor een paar boodschappen. Onderweg stopte ik even bij de papavers voor nog een paar foto's.

In Brouwershaven waren bij twee winkels alle slippers en sandalen in de uitverkoop. Ik moest denken aan al die vrouwen die aan me voorbij liepen gisteren toen ik aan mijn ijsje stond te likken, zij hadden allemaal...  een enkele uitzondering daargelaten, te kleine sandalen aan. Echt veel te klein zodat hun tenen voor hun schoenen uitstaken en niet zo dat er dan aan de achterkant ruimte vrij was gekomen, nee hoor, ook op het randje. Toen ik er een had gezien begon ik er op te letten.

De rest van de dag in de schaduw doorgebracht. Het expositiebord buiten gezet en af en toen op het bankje gezeten, nadat ik eerst een tijdje had zitten fröbelen met een foto, een mens moet toch wat.

Ria Maandag 12 Augustus 2024 at 6:47 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags:

Super!

Marathons zal Joop niet meer lopen, maar we keken vanmorgen wel vol bewondering naar Siffan. We zijn er met z'n allen best van onder de indruk, wat een prestatie, wat een mens!

 Wij deden daarna samen weer een rondje, best veel auto's voor een zondagochtend maar Joop hoort ze aankomen, dus ik hoef niets te zeggen, ook al gaat hij niet net als ik altijd doe, in de berm staan. Nee hij neemt zijn ruimte zet zijn stoel op de rem en dan moeten ze maar zien dat ze ervoorbij komen. Als er niets in de weg is rijdt hij midden op de weg, daar heb je het minste afwijking naar links of rechts en hoef je niet steeds te corrigeren en ga je in de berm staan dan moet je maar weer zien daar uit te komen.

Ik zette de deur weer open en ging ook een tijdje op het bankje voor zitten, het was lekker daar. Trouwens overal best lekker. 

Op de foto de papavers, zwart maanzaad, dat een dezer dagen wel gemaaid zal worden. Prachtig van een afstand is het hele veld een paarse gloed.

Ria Zondag 11 Augustus 2024 at 6:51 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: ,

Actief

We begonnen vanmorgen samen met een rondje Korteweg, Joop in zijn nieuwe stoel waarmee hij nu helemaal zelfstandig dat rondje kan doen. (Vanavond deed hij nog een rondje Stoofweg, nog iets verder, hij weet weer niet van ophouden.)

Daarna wandelde ik een rondje met de club, het was heerlijk met een verfrissende wind een rondje van ruim negen km. 

Vanmiddag reden we samen naar Dreischor, daar moesten we even iets checken, we dronken koffie met een chocolade homp, ook wel lekker maar hij haalde het niet bij die van eergisteren.

O ja en ik fietste ook nog even naar Noordgouwe, soms heb je van die dagen... maar nu wel moe.

En deze zat in de tuin, een sprinkhaan zeggen ze, wel een mooie kleur!

Ria Zaterdag 10 Augustus 2024 at 7:18 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , ,

Hitte

Dit is maar een klein stukje van de groententuin aan de dijk, die elk weekend tot in de puntjes wordt verzorgd en waar nu de dahlia's bloeien en de uien wel getrokken kunnen worden. Ik kijk er altijd naar.

Vanmorgen ging het nog, lekker windje toen ik liep te wandelen,  maar toen ik bij het boodschappen doen van de ene winkel naar de andere reed en uitsapte, was alles ineens anders, vooral warm en blijkbaar komt er nog meer. Heel vermoeiend die warmte , we wachten het af.

Ria Vrijdag 09 Augustus 2024 at 6:45 pm | | Standaard | Vier reacties

Dubbel feest

Maar dit was wel het grootste feest van de dag hoor. Na tien weken wachten arriveerde vanmiddag eindelijk de op maat gemaakte rolstoel. Zie hoe Joop  (bijna) één is met zijn stoel en dat beweegt superlicht en makkelijk. 

Hij deed van blijdschap gelijk maar een rondje Korteweg (3,2km) maar dat leverde wel een paar blaren op. Omdat hij op deze wielen meer grip heeft dacht hij geen handschoenen nodig te hebben, maar zo'n eerste keer was dat misschien handiger geweest. 

Daarna dronken we wat op het terras, want 61 jaar verkering telt toch ook wel een beetje als feest. Vanmorgen ook al gebak bij de koffie, want ik fietste al vroeg naar Zierikzee voor brood en bril maar dat wordt vervolgd.

Het zijn een beetje rare dagen zodoende, hartstikke druk overal, het eiland helt weer over.

Ria Donderdag 08 Augustus 2024 at 6:26 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Dorps

Heerlijk weer zoals het nu is. Vanmorgen na een rondje m'n bord weer naar buiten, dit keer ingelijst en wel op een Ikea klapstoeltje, staat leuker, beter. Een stukje verderop wat 'gratis' spullen uitgestald, dat dwingt tot stoppen. Er waren wel meer fietsers vandaag, het was niet zo heel warm.

Ik bleef dus thuis, maar deed eigenlijk verder niets, even een kleurpauze ook, ik heb een pijnlijke duim, al maanden, maar als ik teveel doe wordt het erger.

Eind van de middag nog een rondje met leuke gesprekjes, net als vanmorgen trouwens, iedereen loopt buiten en dan wordt er al gauw een praatje gemaakt.

Joop 'deed' een rondje Bruinisse met de scootmobiel en eenmaal weer thuis poetste hij hem eens op, daar was het ook weer voor.

Venkel op de foto, met wesp en alweer pannenkoeken, nu zijn ze weer een poosje op.

Ria Woensdag 07 Augustus 2024 at 6:57 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags:

OPEN!

Mijn telefoon bromde vanmorgen riep Joop, ik was boven en als ik ga slapen zet ik het geluid uit en 's morgens weer aan. Nu was het een spoedje, Mir was haar gereedschap vergeten mee te nemen en even heen en weer op de fiets van Scharendijke naar Haamstede doe je ook niet zo snel. Dus of mams even zo vriendelijk wou zijn.

Natuurlijk deed ik dat graag, dan kon ik gelijk even de reclame koffie halen, dat deed ik eigenlijk gistermiddag op de fiets, maar het schap was toen totaal leeg en vanmorgen gelukkig weer gevuld.

Weer thuis begon ik eens met de Expositievlag weg te halen, daar komt toch niemand op af en ik zette de deur eens open met de EXPOSITIE tekening ervoor die ik een paar jaar geleden maakte.

Het was heet vandaag, iedereen zat stil en bewoog maar niet leek het, geen kijkers, maar wel leuke reacties en een bekende die vroeg of het volgende week ook nog was. Natuurlijk is het volgende week ook nog, bij mij mag iedereen elke dag komen kijken en als het echt ongelegen komt dan zeg ik dat gewoon.

En als het bord buiten staat ben ik OPEN!

(Morgen eens wat strakkers verzinnen)

Ria Dinsdag 06 Augustus 2024 at 7:20 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: ,

Blosjes en bloesjes

Van dit natuurlijke bomen hoekje in de polder maak ik 's winters vaak foto's omdat de 'dode' bomen dan mooi afsteken tegen watvoorluchtdanook, maar 's zomers zijn ze ook best mooi zag ik vanmorgen en totaal niet dood, wat ik wel wist natuurlijk  Dus daar maakte ik vanmorgen ook eens wat foto's van.

Daarna maakte ik mijn  tekening af waarvan ik het begin liet zien. Het ging lekker en ik kleurde er dagen vrolijk  op los alhoewel het ook best intensief kan zijn.

Toen ik daar net mee klaar was ging de bel en was er heel gezellig onverwacht familiebezoek op de thee. Lekker bijgekletst over het wel en wee van deze en gene stapte ze weer op de fiets en ik ook, maar dan de andere kant uit even om bananen op Scharendijke, het was al niet zo vroeg meer maar ik had best zin in nog even een fietstochtje. Eenmaal onderweg bedacht ik dat we uit eten gingen vanavond, het was immers de eerste maandag van de maand, dus ik appte Joop dat de kip terug in de koelkast moest voor morgen.

Het eten was weer om te smullen, vijf Hagenezen als aanschuivers, we deden het er maar mee en zij met ons.

Het was warm binnen en mijn wangen werden alsmaar roder, van de wijn en het fietsen daarvoor. Last had ik daar niet van maar je voelt het wel. natuurlijk.  De dames wapperden met hun bloesjes, vluchtten af en toe naar buiten, maar hadden dan weer geen blosjes...

Ria Maandag 05 Augustus 2024 at 8:16 pm | | Standaard | Drie reacties

Stil

Het was heerlijk in de polder vanmorgen, geen zon, geen wind en erg stil, zoals elke zondagmorgen.

Wielrenners en wat wandelaars, maar die hoor je niet.

Een onverwacht gezellig gesprekje met een mevrouw van een camping, soms heb je dat, meestal komt het door een aanwezige hond zoals ook bij deze, maar wel een gesprekje dat blijft hangen.

En nog een paar gezellige andere praatjes.

Vanmiddag kleurde ik met af en toe een stukje olympische spelen.

Ria Zondag 04 Augustus 2024 at 6:23 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags:

Wat en nog wat

Weer heerlijk gewandeld vanmorgen, lekker windje en niet te warm. We waren met z'n zessen. Onderweg komt dan de catering langs met water en een appeltje of andere versnapering zodat we even kunnen rusten.

Eigenlijk wilde ik alweer vroeg gaan, maar Joop vond dat ik best eerst een ochtendrondje kon doen en dan daarna nog een wandeling en eigenlijk vond ik dat ook wel een goed idee.

Daarbij kwam ik dit zuidelijk spitskopje tegen op de akkerwinde netjes uitgelijnd.

Vanmiddag lekker zitten kleuren, het wordt al wat.

Ria Zaterdag 03 Augustus 2024 at 8:25 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: ,

Er was eens een streep

De stier van gisteren. die er wel was maar die jullie niet zagen, nu wel.

Hard gewerkt vandaag, alles weer schoon en fris. Het was niet al te warm en dus fijn om wat te doen en vanmiddag ook nog even op de fiets naar Scharendijke (22km).

Nu ben ik op, misschien nog even kleuren, het begin is er al.

Ria Vrijdag 02 Augustus 2024 at 7:31 pm | | Standaard | Twee reacties

Kleurrijk

Bewolkt vandaag. Lekker veel buiten geweest, wandelen fietsen vooral, naar Zierikzee en vanmiddag Noordgouwe en Dreischor.

Veel mooi bloeiende akkerranden zijn er niet, maar deze bij Dreischor is prachtig!

En gelezen, dat ook, met bril. Veel beter.  Leuk boek over de oorsprong van de kleuren en het gebruik ervan, met voorbeelden, ook van kunstenaars, ik zoek ze soms op zoveel ken ik er niet, of misschien wel van naam maar dan geen idee hoe hun werk eruit ziet.

Ria Donderdag 01 Augustus 2024 at 7:10 pm | | Standaard | Acht reacties