Niet veel't Is niet veel gedaan met me. Ik hoest me suf, mijn neus loopt over en ik ben zo lamlendig als wat. Algehele malaise, bij Joop is het ook nog steeds niet over. Net maar weer eens een paar paracetamolletjes ingenomen.
Vanmiddag alweer naar de polder van Zonnemaire gereden, het is daar zo heerlijk stil nog. Op de heenweg kwam ik een stelletje kalfjes tegen, eentje was zo vriendelijk mij een lik te geven, raar gevoel hoor zo'n kalventong, maar wel lief.
't Was prachitg weer, zal met het wisselen van de maand ook eindelijk het weer eens veranderen?

Ria Dinsdag 31 Juli 2007 at 7:08 pm | | Standaard | Tien reacties

Zonnemaire eo.Ik was het bijna vergeten, maar gelukkig kwam ik het vanmorgen weer ergens tegen, Agricult, de foto expositie in de polder van Zonnemaire, erg leuk om te zien. Het was prachtig weer, dus ik heb daar ook maar gelijk een rondje gedaan, over de Veerdijk waar ik misschien vijftig jaar geleden rond die tijd ook wel fietste, op weg om te gaan zwemmen in de haven, die er al lang niet meer is. Door de Noord Langeweg, waar ik vooral met de kinderwagen liep iets minder lang geleden en op weg naar huis heb ik de afslag Achterweg maar eens genomen, daar speelden we vaak en daar ben ik nadien helemaal nooit meer geweest, als je daar niet moet zijn kom je er niet. Een keurig geasfalteerd weggetje inmiddels. Ik heb nog naar Bolus uitgekeken, maar ik kon hem zo gauw niet ontdekken.

Ria Maandag 30 Juli 2007 at 7:15 pm | | Standaard | Zes reacties

In trainingJoop realiseerde zich vandaag ineens dat het komende week alweer augustus wordt en voor je het weet is het dan ook zomaar 15 oktober, tijd om weer naar Nepal te gaan, deze keer met een groep Belgen en dat betekent dat er toch even wat aan de conditie moet worden gedaan. Mijn wandelingetjes schieten niet op, ik treuzel te veel, loop maar te zwaaien naar iedereen (waarop hij dan weer vraagt wie of dat dan wel weer was, wat ik vaak ook niet weet, ik zwaai gewoon terug) en te kijken of ik nog iets leuks zie om op de foto te zetten. Zodoende heeft hij vandaag een flinke strandwandeling gemaakt en heb ik hem opgehaald in Westenschouwen bij de mooie nieuwe trap, die had ik nog niet gezien en het is ook een prachtig punt om wat foto's te maken. Ze verkopen daar ook heerlijk soft ijs!
Beach Boom was wel geslaagd geloof ik, ik heb er nog weinig over gehoord. Sil is na het opstaan gelijk weer vertrokken en Mir heb ik ook nog niet gezien. Ik heb het wel verschrikkelijk horen regenen vannacht, ik kon niet slapen vanwege een akelig hoestje. Joop is er nu bijna vanaf maar hij heeft toch ook mij aangestoken zo blijkt, ik ben daar in het geheel niet blij mee.

UPDATE:
Om op de vraag van Redstar terug te komen wil ik nog even kwijt, dat giften natuurlijk nog van harte welkom zijn:
Voor Nederland is het rek. nr. 49.64.22.022 t.n.v. J W Kristelijn, Scharendijke
Voor België is het rek. nr. 743-0384640-49 t.n.v. Joop Kristelijn, Scharendijke
(Er zijn nog mensen die het verkeerde rekening nr. gebruiken dus even controleren kan ook geen kwaad)

Ria Zondag 29 Juli 2007 at 7:37 pm | | Standaard | Dertien reacties

BraderieHet was echt braderieweer, geen strandweer, lekker droog en niet al te warm, gezellige drukte, veel kraampjes en ook veel mensen. Er was life muziek, bier, wijn en limonade en vanalles te eten en degenen die aan het eind van de middag in zwart gouden kleding liepen waren duidelijk onderweg naar Beach Boom.
Scharendijke in vakantiestemming zullen we maar zeggen.

Ria Zaterdag 28 Juli 2007 at 10:23 pm | | Standaard | Zeven reacties

WinderigOp verschillende plaatsen zag ik vandaag de boeren al druk in de weer op het land, het einde van de zomer nadert, tenminste dat gevoel krijg ik er dan altijd bij. Veel zomer hebben we nog niet gehad zodoende. Wel heerlijk wandelweer vandaag en vanmiddag een rondje door de polder met de auto. De bouw in de Striepweg ligt ook even stil, maar vordert gestaag. Ik heb maar weer eens een foto gemaakt.
Morgen Braderie in het dorp en ook Beach Boom, hopelijk blijft het een beetje droog zodat we gezellig even een terrasje kunnen pikken.

Ria Vrijdag 27 Juli 2007 at 7:56 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Ma-de-liefsteToen mijn moeder op het punt stond dood te gaan, vertelde ze dat ze naar de kermis ging, daar had ze altijd heel erg van genoten en ook ooit mijn vader ontmoet, ze keek er naar uit! Natuurlijk denk ik daaraan als ik, zoals eerder deze week met de kinderen op de kermis loop. Gedachten over moeders en kinderen. Oma's kunnen moeders niet vervangen en moeders blijven moeders ook als ze er niet meer zijn.
Zo vertelde mijn zus op mijn verjaardag dat onze moeder terug zou komen als Madeliefje, ze geloofde in reïncarnatie dat wist ik wel, maar nooit geweten dat ze een Madeliefje zou willen zijn. Je zult toch maar iedere keer gemaaid worden, of door blije kinderhandjes geplukt, schattig zijn ze natuurlijk wel. Ik denk niet dat mijn moeder ooit een Madeliefje geworden is, die periode is ze al lang ontgroeid.
Leuk ook de reacties op de foto van Yara.
't Was vast mijn moeder die haar ingaf juist die prijs te nemen met de vlinder erin.... hoezo ver gezocht..... :-)

Ria Donderdag 26 Juli 2007 at 6:32 pm | | Standaard | Tien reacties

Even roken.De zon scheen vanmiddag, dus zijn we nog snel naar het strand geweest om een stukje te wandelen en in door anderen gegraven kuilen te spelen. Ik heb lekker op mijn rug gelegen, totdat de wind toenam en het zand probeerde me onder te stuiven. De pret was van korte duur want het regent alweer. Silvia heeft inmiddels de kinderen opgehaald, de rust is dus weergekeerd. Ik heb net lekker gebadderd, want toen ik met mijn hand over mijn hals wreef zag ik dat er allemaal bruine rolletjes afkwamen, flink gescrubbed en het zand weggespoeld. Daarna een lekker koud roseetje ingeschonken en nu uitrusten en weer even tot mezelf komen. Het was erg leuk, ik geniet er altijd wèl van, maar wat zijn ze vermoeiend en wat kunnen ze ook ontzettend vervelend zijn en druk en eigenwijs, maar ook lief natuurlijk.... af en toe ;-)
Even roken hoor, daar kwam ik ook al niet aan toe.

Ria Donderdag 26 Juli 2007 at 5:40 pm | | Standaard | Vier reacties

StoomtramNadat we vanmorgen eerst een strandwandeling met Simba hebben gemaakt, zijn we vanmiddag in het RTM museum in Ouddorp geweest en hebben een ritje met de stoomtram gemaakt, erg leuk om te doen, alles ging precies als vroeger, tot het kaartjesknippen toe. Wat me wel opviel was dat het veel opa's en oma's met kleinkinderen waren. Joop ging niet mee, die zit 's middags voor de tv, het zal een rust zijn als die tour is afgelopen. Het was heerlijk weer. Vanavond een stapel pannekoeken gebakken en nu ben ik eigenlijk bekaf, best vermoeiend hoor twee van die oma roepers.

Ria Woensdag 25 Juli 2007 at 9:03 pm | | Standaard | Tien reacties

KermisKermis in Brouwershaven, las ik in de krant vanmorgen, daar zijn we vanmiddag heen geweest. Lekker in de zon, het was nog erg rustig. Ze waren goed uitgeslapen want zes uur vond ik wel erg vroeg om al aan de koffie te zitten, dus ik heb vriendelijk gevraagd of ze nog even een tukje wilden doen of anders rustig te gaan spelen, ze hebben er toen nog een paar uurtjes slaap aan vastgeplakt. Er wordt nu gebadderd.

Ria Dinsdag 24 Juli 2007 at 7:29 pm | | Standaard | Zeven reacties

BoswandelingWe waren in het bos vanmiddag, bij Serooskerke, jammer genoeg ging het hoe langer hoe harder regenen en dat doet het nog steeds. Geen weer om lekker buiten te zijn. Op weg naar het bos kwamen we ook langs de caissons en ik realiseerde me dat Levi nu net zo oud is als ik op het moment van de Watersnoodramp in 1953, Vreemd genoeg vind ik dat ineens best groot en vind ik het eigenlijk raar dat ik me van voor de ramp zo weinig herinner. We hebben lekker bramen geplukt en gegeten, tenminste Yara en ik, Levi lust ze niet maar wilde wel mee helpen plukken.
Ik hoop niet dat het de hele week zo blijft regenen...

Ria Maandag 23 Juli 2007 at 7:08 pm | | Standaard | Twaalf reacties

't Lijkt wel vakantieWe hadden onverwachts een uitgebreid familie-etentje vanavond. Ruud en Ulrike hadden de tent ingepakt, Sil en de kinderen waren gearriveerd, Ina en Martin waren ook aangekomen voor een paar weken vakantie en dat alles trof elkaar aan het eind van de middag. Gezellig met z'n allen een pizzaatje gegeten in het dorp. Een tafel van twaalf personen krijg je natuurlijk nooit goed op de foto, maar een deel ervan zegt genoeg. Na het eten nog even naar Salud voor een afzakkertje. Willen getuigen zich melden graag!

Ria Zondag 22 Juli 2007 at 11:22 pm | | Standaard | Negen reacties

DampigDe kachel was aan en de vijver dampte vanavond, het was een sprookjesachtig gezicht. Niet dat het één wat met het ander te maken had natuurlijk, maar het was gezellig en ik heb geprobeerd dat vast te leggen. We hebben gebarbequed en de diepvries staat alweer wat minder bol. Joop zit inmiddels alweer op de taxi, het is rumoerig in Scharendijke en omgeving.

Ria Zondag 22 Juli 2007 at 12:38 am | | Standaard | Dertien reacties

Bezig't Is een beetje laat, 't zijn ook rare dagen, Joop rijdt 's nachts en dan is het 's morgens snel laat en de rest van de dag eigenlijk ook. Vanavond kwamen Ruud en Ulrike, die hadden vorige week hun tent laten staan zodat ze nog een weekendje over konden komen. Hopelijk wordt het een beetje lekker weer, morgen en de rest van de week. Logees en vakantiegangers, 't is nu eenmaal vakantietijd, dus misschien eens een dag geen logje of alleen een foto, ik zie wel, vaak kan ik het toch niet laten om even achter de pc te kruipen, nu met Blöf op de achtergrond, leuk om ook nog even mee te genieten via Talpa.
Dus als ik eens niet bij deze of gene reageer komt het vanwege bezigheden binnens- of buitenshuis.

Ria Zaterdag 21 Juli 2007 at 12:38 am | | Standaard | Acht reacties

GefladderEr waren een boel vlinders vandaag, dus ik heb heel wat foto's gemaakt. Veel geduld hebben en blijven staan op de plek waar ze gaan zitten, ze komen vanzelf een keer terug. Die van de foto is het Boomblauwtje, verder zag ik het Bruin Zandoogje, de Zwartsprietdikkopvlinder en deze kan ik niet vinden, dat is vast iets heel bijzonders.
Verder nog deze Libelle en deze (dezelfde maar dan een ander standje):

Ria Donderdag 19 Juli 2007 at 7:51 pm | | Standaard | Negen reacties

Goedemorgen!Ik doe het (bijna) nooit. Maar het is al laat en ik kwam hem onverwachts tegen.
Think van Aretha Franklin doet mij vooral denken aan Silvia met haar vriendinnetje, ze waren een jaar of twaalf denk ik en hadden een dansje ingestudeerd. Het zal wel ergens opgevoerd zijn, ik heb geen idee, maar thuis werd er natuurlijk veel geoefend met de muziek hard aan. Vandaar...... een soort van moedersentiment moet je maar denken.

Ria Donderdag 19 Juli 2007 at 02:30 am | | Standaard | Zeven reacties

VingerhoedskruidOoit heb ik eens zaad ergens geplukt en gestrooid waar het nu staat. Ik dacht dat het niets geworden was, tot vanmiddag. Ik heb Vingerhoedskruid! Nog niet groot en hoog, maar als de zaadjes er zijn ga ik die natuurlijk ook op andere plaatsen strooien. Ruud en Ulrike hebben de tent laten staan en komen komend weekend weer voor een paar nachtjes, je wilt dan toch dat het stukje tuin waar ze zicht op hebben er een beetje fatsoenlijk uit ziet, vandaar mijn ontdekking.

Ria Woensdag 18 Juli 2007 at 9:49 pm | | Standaard | Acht reacties

BladrammenasIk kom nog even op de witte bloemetjes van gisteren terug. Aargh vroeg wat het nu eigenlijk was en dat wist ik ook niet, vorig jaar is dat ook al een keer aan de orde geweest. Vanmiddag een close-up van de bloemetjes gemaakt en gezocht op de bloemensite, ik dacht dat ik eruit was, Rozetsteenkers moest het zijn volgens mij, maar ik kon nergens iets vinden van gebruik bij de boer. Vanavond maar eens de telefoon gepakt en eindelijk ben ik erachter, het is Bladrammenas en wordt gebruikt als groenbemesting. Binnenkort wordt het omgeploegd, zei de boer nog, zonde hè.

Ria Woensdag 18 Juli 2007 at 7:01 pm | | Standaard | Vijf reacties

Zomers witVanmiddag ruim twee uur onderweg geweest voor een tamelijk klein rondje, we deden het vanwege de warmte erg op ons gemak. Alles is zo mooi op het ogenblik, dus het is dubbel genieten, ik heb tachtig foto's gemaakt. Zodoende kan ik als ik thuiskom nog eens nagenieten en de leukste eruit pikken, de rest gaat weer in de prullebak, handig hoor zo'n digitaal ding. Iedere dag zet ik de gemaakte foto's op mijn pc en gaat mijn toestel weer leeg voor de volgende dag. Dat doet niet iedereen blijkbaar, want ik heb nog steeds geen foto's ontvangen van zaterdag en ik weet zeker dat er toch nog wel een paar gemaakt zijn.
We hebben gisteren een gemarineerde procureur uit de diepvries gegeten en vandaag een hamburger, want bbq vlees kan natuurlijk ook gewoon in de pan.

Ria Dinsdag 17 Juli 2007 at 8:06 pm | | Standaard | Elf reacties

Appelmoes en zoKees bracht afgelopen weekend een doosje valappeltjes mee, zelf maken ze daar appelsap van maar omdat ik geen sapcentrifuge heb, heb ik er vanmiddag heerlijke appelmoes van gemaakt. Tegelijkertijd een paar foto's zodat ik daar even later weer zoet mee was. Wat een raar weer is het toch, ik dacht dat het wel lekker was om te wandelen, maar eenmaal onderweg bleek het veel te heet, ik heb Joop gebeld om ons op te halen en nu regent het weer pijpestelen.
Verder nog steeds een beetje uit mijn doen, het is toch weer even wennen om zestig te zijn...

Update.
Hier wat foto's van afgelopen zaterdag.
Ik hoop ook nog wat foto's van anderen te krijgen.

Ria Maandag 16 Juli 2007 at 7:27 pm | | Standaard | Dertien reacties

DankjulliewelHet was echt genieten, met soms spannende pakjes, veel te veel eten en een paar druppels regen.
Iedereen bedankt voor de attenties en vooral voor de gezelligheid, ook namens Joop.

Iedereen is weer naar huis, het meeste alweer opgeruimd en voor de komende weken genoeg bbq vlees.

Ria Zondag 15 Juli 2007 at 4:28 pm | | Standaard | 22 reacties

Auw!


klik

Zestig is best oud al, tenminste dat vond ik vroeger. Morgen ben ik het zelf en ik ben helemaal nog niet oud, tenminste zo voelt het... op een enkele keer na dan, als mijn botten wat stram doen en mijn spieren na een dagje tuin toch 's avonds wel een beetje opspelen, maar dat is dan de volgende morgen weer over.... na een paar bakjes koffie en wat warm draaien kan ik er weer een dag tegenaan. En dat wou ik voorlopig maar zo houden!
Alles is klaar, op de laatste BROODnodige boodschappen na. Ik heb voor mijn gevoel nog niets in huis, maar dat wordt morgen gebracht of meegebracht, we zien het allemaal wel gebeuren. Het wordt een mooie dag weer en aan mij en Joop zal het ook niet liggen.
Rest mij nog een laatste vraag, wat zal ik eens aandoen.....

Ria Vrijdag 13 Juli 2007 at 8:17 pm | | Standaard | 23 reacties

Even uitblazenEen dagje niets gedaan, 't was er ook geen weer voor vond ik, brrr, koude bedoening. Even lekker uitblazen en daar ga ik nu mee verder.
Met dank aan Irene.

Ria Donderdag 12 Juli 2007 at 9:50 pm | | Standaard | Elf reacties

FeeststemmingJoop, Simba, de tuin en ik komen al aardig in feeststemming. Joop heeft vandaag de verlichting opgehangen en overal zitjes gemaakt. Wel een raar gezicht hoor, al die lege stoelen op het gras, maar goed, ze staan klaar. Ik heb alvast wat inkopen gedaan, we zijn allebei naar de kapper geweest en Simba dreutelt maar een beetje achter ons aan, ze voelt maar al te goed dat er wat komen gaat en houdt de boel nauwlettend in de gaten. Vanmorgen vroeg een telefoontje van mijn zus, ze komt!

Ria Woensdag 11 Juli 2007 at 7:42 pm | | Standaard | Zestien reacties

Der CarlToen ik vanmiddag door het dorp liep, werd ik aangesproken door een vriendelijke meneer in een dikke Mercedes, hij wilde iets vragen...
Daarna kwam er een heel relaas, er was een beurs geweest en hij had er nog een paar over, dit was de laatste en omdat ze niet mee terug mochten in het vliegtuig mocht ik deze kopen voor €150. Mooi niet dus, allemaal larie dacht ik, daar trappen wij niet in, ben je mal en dat zei ik ook, dat ik het niet hebben wilde. Hij ging verder met te zeggen dat ik toch wel een erg aardige mevrouw was en omdat ik zo aardig was hoefde ik de messen niet te betalen, die kreeg ik gratis (hihihi) alleen het koffertje kostte dan €75. Jeetje, dacht ik, dat wordt toch wel erg voordelig voor zo'n 24 delig roestvrij stalen set, het zag er mooi uit en mijn messen waren ook niet meer je van het, dus ik heb het gedaan, er zitten ook nog twee scharen bij, eentje om wild te knippen en een 'gewone'. Met het gevolg dat ik vanavond ongeveer een uur bezig ben geweest alle stickertjes eraf te halen (waarom plakken ze toch altijd overal van die zooi op). Daarna nog een uur met het opruimen en schoonmaken van mijn drie keukenlades, ik moest ze toch weer ergens kwijt. De sla snijden ging geweldig, Joop waarschuwde nog dat ik op moest passen, hij kent me ook al een poosje natuurlijk, maar mijn vingers zijn nog heel, op een wondje van vanmorgen na dan. De afwasmachine staat vrolijk te draaien, vol met bestek en borden uit de caravan, alvast voor zaterdag, dan is dat ook maar vast schoon. Hij is lekker geruisloos en ik hoorde het blokje vallen, dat werkte bij die oude ook niet meer, dat klepje.

Ik ben nu nog op zoek naar een messenblok, die heeft Carl ook à €280....

Ria Dinsdag 10 Juli 2007 at 8:30 pm | | Standaard | 23 reacties

DrukIk ben toch blij dat we niet iedere week een feestje hebben, hele nachten ben ik er druk mee en ook nog eens overdag. Tot overmaat van ramp ging gisteren ook de afwasmachine stuk. Hij vertoonde al een tijdje mankementen, echt blinkend schoon was het ook al niet meer en de pootjes van de rekjes waren roestig en braken één voor één af. Na zeventien jaar trouwe dienst is het tijd voor een nieuwe. Joop heeft hem vandaag al gehaald en morgen gaat hij op zijn plaats, een Siemens deze keer, de vorige was een Atag, maar tien dagen levertijd kunnen we niet gebruiken natuurlijk en Siemens is toch ook een goed merk.
Nog druk in de tuin bezig geweest vandaag, Joop heeft al een kar met takkezooi weggebracht en krijgt al de bibbers als ik weer met de knipschaar in de weer ga, "ben je nu nog niet uitgeknipt?" Nee natuurlijk niet, nog lang niet, ik doe alleen nog maar het nodige zodat het een beetje netjes is, de zomersnoei komt later weer wel :-D
Vanavond even een rondje met de auto gedaan, het was een prachtig avondzonnetje, ik wil natuurlijk niemand jaloers maken maar hier was het heel de dag heerlijk zonnig weer. Ik was even in 'Burghsluus'. Bart had daar een foto van prachtige Margrieten gemaakt, maar ik kon ze nergens vinden en Bart zag ik ook al niet....

Ria Maandag 09 Juli 2007 at 9:27 pm | | Standaard | Twaalf reacties

(O)moeDeze bloemetjes doen me sterk aan mijn oma Prince denken. Ze bloeien hier ergens in de polder, zijn het Leeuwebekjes? Toch zeker familie daarvan. Mijn oma had altijd Leeuwebekjes in de tuin, in allerlei kleuren.
Verder ben ik moe. Heel de dag hard in de tuin gewerkt. Vanavond een hapje bij Salud gegeten, even gezellig er tussenuit en nu zijn mijn vingers dik en stram van het knippen en trekken en ben ik rozig van de wijntjes. Lekker vroeg slapen maar vanavond.

Ria Zondag 08 Juli 2007 at 9:39 pm | | Standaard | Tien reacties

OnsaaiGeen nieuws vandaag!
't Zou toch wat zijn als ze dat bij het Journaal ook eens zouden zeggen, gewoon even de nieuwslezer in beeld om te zeggen dat er niets gebeurd is en daarna de weerman, want weer is er altijd natuurlijk. Hier ook. 't Was best lekker, de zon scheen, de wind waaide en de wolken dreven voorbij. Dat er geen nieuws is wil natuurlijk niet zeggen dat het saai was, integendeel, het was een heerlijke dag!
De foto is alleen om de boel wat op te vrolijken, zodat er ook nog wat te zien valt.

Ria Zaterdag 07 Juli 2007 at 9:26 pm | | Standaard | Acht reacties

VakantiedrukteHalfverwege de middag liep ik langscamping Duin en Strand, de jongerencamping bij uitstek. Filewerk in alle opzichten, auto's voor de ingang, drukte op het voetpad en allemaal in de rij voor het kantoor, je zou haast denken dat het zomer is. Het siezoen barst los voor een week of zes, daarna neemt het weer rustig aan af. Vandaag geen regen maar storm, 't is weer eens wat anders en het blijft lekker wandelweer zodoende, weinig last van de hitte en de hondjes blijven er fit bij.
Vanmorgen vroeg ik me nog af hoe het met Ina zou zijn, ze was zo stil de laatste tijd.... toen ik op de dijk liep kwam ze aanrijden. Er moest gras gemaaid en naar de kapper gegaan worden. Vanavond hebben we gezellig samen gegeten en weer eens even bijgepraat.

Ria Vrijdag 06 Juli 2007 at 9:05 pm | | Standaard | Negen reacties

Gewoon donderdagHet regenwater uit de sloten baant zich een weg dwars door het eiland richting Oosterschelde. Het was lekker droog vanmiddag, zelfs de zon scheen af en toe. Ik heb heerlijk twee uur gewandeld en niets noemenswaardigs beleefd onderweg.
Vanmorgen belde het CWI met de vraag of ik uitgeschreven kon worden, ze hadden gezien dat mijn uitkering beeïndigd was, ze houden daar dus de boel nauwlettend in de gaten. Weer een werkzoekende minder in Zeeland.
Ook nog even bij de vleesboerderij langs geweest. Simba begint nu al hoopvol te kijken als ik met het witte pastic zakje aan kom lopen, het ruikt sowieso altijd goed natuurlijk, maar soms zit er ook een bot voor haar in, zoals vanmiddag, dat is smullen geblazen als we thuis komen.

Ria Donderdag 05 Juli 2007 at 8:47 pm | | Standaard | Tien reacties

De laatste!Zo 't zit erop! Morgen gaat mijn laatste werkbriefje de deur uit en ik kan niet wachten om heel die stapel in de Kliko te mikken. Eindelijk niet meer die ellendige verplichting om elke week een sollicitatie te doen. Heerlijk! Ik ga met pensioen! Ook al krijg ik dan geen geld meer, het is wel een verlossing.

Wat een water is er gevallen vanmorgen, de ene hoosbui na de andere, een mens zou er depressief van worden.
Toen ik tussen de buien door de Valeriaan een beetje op wilde binden omdat die helemaal plat regende, viel ik ook nog eens midden in de Hortensia, zodat daar ook een stuk van afbrak, ik was toen lichtelijk geïrriteerd, zal ik maar zeggen.
Gelukkig klaarde het vanmiddag wat op, zodat ik nog wel kon wandelen, maar erg vrolijk werd ik daar ook al niet van. Het was een echte baaldag, met veel spelletjes.

Ria Woensdag 04 Juli 2007 at 7:51 pm | | Standaard | Zeventien reacties

Tuintips graagIk vergeet altijd de naam van deze bloemen. Eigenlijk wil ik ze ook wel graag bij de vijver, of zouden er dan teveel van komen?
Vanmiddag drie stuiken gerooid die bij het terras stonden, ze zagen er niet meer uit, daar moet dus ook iets anders voor in de plaats. Er stond Spirea. Vorig jaar waren ze ook al niet mooi meer en nu werden ze al bruin voordat ze kleur kregen. Eigenlijk wil ik daar wel een groenblijver, maar ook iets dat bloeit. De Oleander vind ik ook wel leuk, maar die is weer niet winterhard. Ideeën zijn welkom.
Heerlijk gewandeld zonder een bui, hoe is het mogelijk. De dreiging was er wel, maar het viel alles mee.

Update:
't Is de Teunisbloem natuurlijk, vanmorgen schoot het me ineens te binnen.

Ria Dinsdag 03 Juli 2007 at 8:58 pm | | Standaard | Tien reacties

Dagje tuinNu we het feest van Kees en Truus achter de rug hebben begint het hier ook een beetje te kriebelen, er zal toch het e.e.a. aan voorbereidingen gedaan moeten worden en na het zien van de tuin van Kees ben ik vandaag eerst maar eens die van ons ingedoken. Zo mooi als die van hem zal hij zeker niet worden, maar na een dag stevig doorknippen en wegtrekken van ongewild spul is er al zichtbaar resultaat. Het is er ook heerlijk weer voor.
Joop is zondagmorgen nog bij de wijnkelders van een buurman van Kees en Truus wezen kijken die ook op het feest was, hij heeft daardoor weer zin gekregen onze kelder eens op te knappen en in te richten, daar is hij vandaag mee begonnen.
Verder de mogelijkheid bekeken hoe en waar we een zeil kunnen spannen, voor als het eventueel regenachtig is, hopelijk is dat niet nodig. Als ik naar de vooruizichten kijk ziet het er goed uit.

Ria Maandag 02 Juli 2007 at 8:47 pm | | Standaard | Elf reacties

FeestWe waren dus gisteren op een feestje in Limburg. Erg gezellig! Veel oude bekenden gezien, gekletst, gegeten, gedronken en gedanst.
In de tent geslapen, dus bijna geen oog dichtgedaan, ik glijd altijd van dat matrasje af en heb altijd het gevoel of ik, hoe ik ook lig, ondersteboven lig.
Om een uur of twaalf weer richting huis, nadat we eerst natuurlijk met alle slapenblijvers nog gezellig hadden ontbeten, de afterparty zeg maar.
Eenmaal thuis bleek dat het hier behoorlijk had geplensd, het gras sopt en de vijver loopt over. Zouden ze het bij Concert at Sea nog een beetje droog hebben gehouden?

Ria Zondag 01 Juli 2007 at 5:37 pm | | Standaard | Elf reacties