Spikkels

Natte boel vandaag, ik kan er niet anders van maken, maar toch leek het aan het begin van de middag iets minder nat en ik trok mijn gele regenjas aan. Een paar spikkels in het begin en verder het laatste stukje van de ruim 5km was wat natiig, maar ik werd er niet eens echt nat van en heb lekker bramen lopen snoepen, want die worden nu ook niet opgegeten door fietsende toeristen, geen fietser gezien.

Op de foto koninginnekruid, zelfs als het nat is is het mooi.

Ik maakte een tekening klaar, het lukt weer een beetje al deed ik er best lang over, ben wel tevreden ermee.

Gelijk maar de volgende opzetten.

Ria Maandag 31 Juli 2023 at 6:44 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: ,

Nooit nooit

De Japanse Jasmijn kreeg een flinke snoeibeurt vandaag, Boedha zag niets meer. De struik werd veel te zwaar aan de bovenkant, hij was uitgebloeid dus dan moet het zeggen ze. Gelijk ook de Hedera van de buurvrouw, dus goeie gymnastiek gedaan bovenop het trapje.... en strek en knip en veeg weg, strek.. knip.. en veeg weg, zoiets.

Eindelijk zit er een knopje in de bijvangst van de stek die ik een tijd geleden kreeg, zo benieuwd hoe het bloemetje eruit ziet, een viooltje maar wat voor kleur?

Vanmiddag nog even naar Brouwershaven op de fiets, het stormde behoorlijk, maar de zon scheen en het was niet koud, best lekker gefietst, 'wie had dat toch ooit kunnen denken', dacht ik nog onderweg.

Zo zie je maar weer, zeg nooit nooit.

Ria Zondag 30 Juli 2023 at 4:26 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , ,

Vette paling

Vandaag was weer de jaarlijkse rommelmarkt, stoomtreinen,  Zeeuws kampioenschap palingroken en weet ik niet wat nog meer voor dag. Altijd erg gezellig en druk en ik had wel zin in een paling eigenlijk.

De zon brak door en we scootmobielden/fietsten naar Kerkwerve, dat ging best goed eigenlijk nu de scootmobiel gerepareerd is. Ik moet dan zo'n beetje het tempo aangeven zodat Joop me kan volgen.

 We waren net op tijd want de paling was al bijna op, er was alleen nog gefileerde en hele grote ongefileerde, polsdikte ongeveer, die heb ik maar niet genomen.  Het zijn nog flinke moten hoor, ik heb ze eerst maar eens even in keukenpapier gerold, want vet zat. Stokbroodje erbij en klaar was Ria.

Het Shantykoor Neptunus zogde ook weer zoals elk jaar voor de gezellige sfeer, ik hou d'r van!

 Geniet maar even mee.

Het lijkt me heerlijk zo te kunnen zingen, ik heb het wel gedaan hoor op de fiets terug, want 'die junge die bald wieder muss kommen', wilde maar niet uit mijn hoofd :-) 

In mijn volgende leven ga ik ook accordeon leren spelen, lijkt me ook zo leuk!

Ria Zaterdag 29 Juli 2023 at 7:18 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Gammel

Hoewel mijn horloge zei dat ik prima geslapen had dacht ik daar zelf toch anders over vanmorgen, ik was gebroken en had het zelfs nog half vijf horen slaan. Het kan zijn dat als je je zoveel mogelijk ontspant om maar in slaap te vallen dat het dan misschien net lijkt of je slaapt en misschien doe je ook wel korte tukjes, maar uitstekend is toch anders. 

We deden een ochtnrondje samen en ik kreeg lekker een zakje pruimen onderweg. Ik heb ze zien bloeien en langzaamaan steeds maar groter en lekkerder zien worden. Het is een uitstekend pruimenjaar! 

Er was was en af en toe regen, altijd lastig, maar het ligt in de kast!

Vanavond nog een avondrondje, het is nu heerlijk buiten, de wind is weg, de peen is stilgevallen.

Ria Vrijdag 28 Juli 2023 at 8:49 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Warm zat

Herlijke frisse regen vandaag, je krijgt tenminste lucht als je buiten loopt. Dit houd ik langer vol dan die hitte, waarbij je alleen maar lamgeslagen in een stoel kunt hangen en verder tot niets komt.

Vanmiddag was het even droog,  6km gewandeld en bramen gegeten, het was nog warm zat met een jas aan.

Verder lekker zitten kleuren, Joop zocht zijn puzzel weer op.

Ria Donderdag 27 Juli 2023 at 7:17 pm | | Standaard | Vijf reacties

Gezelligheid

Na weer een heel gezellig sociaal ochtendrondje en de koffie daarna, stapte Joop eens op de fiets, mèt hartslagmeter, het zou na de behandeling van vorige week nu beter moeten gaan en dat deed het. Zijn hartslag steeg niet na een paar minuten al naar royaal boven normaal en zo bleef het ook, er was best veel wind maar hij deed een flinke ronde zonder uitgeput te raken. Fijn!

Ik nam ondertussen de voorkant van het huis en de garage onderhanden. Heel ouderwets eerst met de ragebol alles spinnewebbenschoon, daarna met een sopje en ragebol alles gesopt, daarna met de pollepel en een emmer water de slang met spuitstuk alles afgespoeld en toen nog even met de trekker de ramen droog.

Alles lekker op het gemakje, het was er weer voor.

Vanmiddag gezellig even een rondje door het tuincentrum voor een jarige Jet, ik nam er voor mezelf ook maar eentje mee. Jarige Jet was er blij mee en had thee en taart, ook even gezellig... en zo was het weer een leuke dag, daar kunnen we er niet genoeg van hebben!

Geen foto's vandaag, die maakte ik niet, maar dit is ook best leuk! Nora staat al volop en eet krootjes, blijft leuk, kinderen en krootjes!

Ria Woensdag 26 Juli 2023 at 6:47 pm | | Standaard | Zes reacties

Zoet-zuur

Vanmorgen ging Joop ook weer eens mee op het ochtendrondje met de scootmobiel. Dat gaat heel goed, zo zijn we lekker samen in de ochtend lucht en hij heeft nu ook cruise control dat is handig, ik moet dan wel een beetje regelmatig lopen natuurlijk.

De reetjes waren er ook weer nu tussen de uien, ze bleven weer gewoon staan, niets aan de hand hoor kind, dit zijn wandelaars die doen niets.

Op Lillo staat een prachtig veldje met kamille, een plaatje om te zien.

Daar staan ook heel veel bramenstruiken dus daar lag het tempo iets lager. Wonderbaarlijk hoeveel verschil er zit in de ene struik of de andere, soms maar een paar meter uit elkaar, zuur bij de ene en lekker zoet bij de andere.

Joop keek eens bij de bieb in Zierikzee en ik fietste om pizza's bij de Lidl (dat zijn nl de lekkerste met een eigen aanvulling). Tegenwind terug, niemand die nog op een normale fiets rijdt geloof ik, maar ook dit vind ik met dit weer echt lekker en ik kan het nog gewoon, zonder helm! Binnenkort staat hij weer voor maanden onder het afdak.

Ria Dinsdag 25 Juli 2023 at 6:52 pm | | Standaard | Vijf reacties

Orde

Lekker weer vanmorgen, gelijk maar een wat langer rondje want er zou regen komen. Mooie luchten en de reetjes waren en ook weer..

Diepvries schoongemaakt, ik doe dat tegenwoordig wat vaker, dan is het veel sneller gebeurd, logisch natuurlijk, maar ik zorg dan ook dat er bijna niets meer in zit. Ik gebruik hem hier toch meer als voorraad omdat er geen winkel in het dorp is. Brood en krentebollen en vlees, vis en pizza's. Op de pizza's na is nu alles weer aangevuld want daarna deed ik boodschappen.  

Hele gezinnen lopen er in de PLUS boodschappen te doen en bij de vleesboerderij waren het alleen mannen, vlees is blijkbaar een mannenaangelegenheid in de vakantie.

Daarna nog een rondje Korteweg in recordtempo, een soort snelwandelen, want er zat een bui op mijn hielen, maar ik heb het op een paar spetters na gehaald. 

Ik vind dit trouwens wel heel lekker weer hoor, je doet nog eens iets.

Heb een paar kleintjes gedaan A5 formaat er moet weer wat orde in de chaos komen vind ik zelf.

Ria Maandag 24 Juli 2023 at 6:15 pm | | Standaard | Vijf reacties

Stormachtig

Een hoop wind vandaag, heerlijk wandelweer en voor de rest niet veel gedaan.

Onze dochters zochten elkaar ook weer eens op dit weekend, dan wordt er altijd een gezamenlijke foto gemaakt. Vijftigers inmiddels, middelbare dames en het wilde gaat er zo langzmerhand wat af... denk ik.

Ria Zondag 23 Juli 2023 at 5:24 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , ,

Oh jee

Eindelijk weer eens een dag waaop niets hoefde, er zullen er best wel meer geweest zijn de laatse tijd, maar er was altijd wel iets aan de hand. Of anders morgen of overmorgen.

Het vlas werd gemaaid vandaag, zo'n beetje de laatste lap en dat gaat dan in rap tempo, de bolletjes met zaad gaan er al af en worden gelost in de klaarstaande wagen. He vlas zelf blijft nog een paar weken liggen om te roten.

Vanavond superlekker gegeten bij de Hostellerie met als afsluiting 'de toren van Schoddebozze'. Alles was nieuw want het was erg lang geleden (een jaar of dertig) dat we daar eens aten.  

Het is rond deze tijd zestig jaar geleden dat Joop kampeerde op camping Schouwen in Renesse, hij kwam dan weleens op zijn brommer naar zijn tante die naast ons woonde...

We hadden dus ook best wat te vieren eigenlijk.

Ria Zaterdag 22 Juli 2023 at 4:49 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Schokken

Vroeg op vanmorgen, we moesten om kwart voor acht al in Goes bij het ADRZ zijn voor de dagopname van Joop, waar hij gereset zou worden, cardioversie heet het. We waren netjes op tijd en alles ging achter elkaar, ze waren met drie man voor dezelfde behandeling. Je krijgt dan één of meerdere electrische schokken, zodat je hart weer in een normaal ritme komt.

Ik dronk koffie en wandelde een stukje in de omgeving van het ziekenhuis, daar is een donker bos waar ik me niet in begeef, maar een stukje verder is een oude fruitboomgaard, waar prachtige oude appelbomen staan.

Sommigen zijn binnenin helemaal hol, geen stam meer te bekennen alleen een buitenlaag, prachtig.

Negen jaar geleden was ik daar met Didi, toen liepen we ook te wachten.

Om 9.46u een appje: 'het is gebeurd, nu anderhalf uur wachten, maar ze zeggen dat het allemaal goed is, om 11.30u mag ik weg'. Er zijn regeltjes wat betreft de lichte narcose die je krijgt, dan mag je niet zomaar naar huis.

Half één waren we thuis en dan heb je nog een hele middag voor je. Best vermoeiend, ik was om drie uur ook al wakker vannacht. Nu ja we hebben het gehad en nu is er voorlopig niets aan de hand, he-le-maal niks!

Ria Vrijdag 21 Juli 2023 at 5:54 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , ,

Mart in de stat

Er bloeide blijkbaar ook blauw maanzaad aan de zaadbollen te zien, maar dat is helemaal aan mijn aandacht ontsnapt. 

Het is heerlijk zomerweer nu, er was vandaag ook zowat geen wind en omdat mijn thee weer bijna op was fietste ik weer eens naar Zierikzee. Donderdag marktdag. Joop nam de scootmobiel voor een grote ronde langs de Oosterschelde .

In Zierikzee aangekomen eerst maar een kopje koffie en een praatje met mijn oude buurjongen uit Scharendijke, hij was erbij toen Joop op 27 juni op die plek over de kop ging met zijn iLark. Het liep gelukkig allemaal goed af.

Na een rondje door Zierikzee ben ik het alweer zat, fiets opgehaald en weer richting huis. Ik keek eens op mijn appje waar Joop ongeveer uithing en die bleek op dat moment ook net Zierikzee te passeren maar dan aan de andere kant. Als ik een beetje door zou fietsen konden we tegelijkertijd bij Schuddebeurs zijn en dat was ook zo, ik moest zelfs nog even wachten.

We stopten bij de Hostellerie om een etentje te bespreken, dat hadden we gisteren al afgesproken, even gezellig samen uit eten, zomaar...

Ria Donderdag 20 Juli 2023 at 6:43 pm | | Standaard | Vier reacties

Zeeuws leven

Nee, ze worden er niet mooier op als je bloemen, bomen, of iets anders vrolijks verwacht, maar het is wel hoe ik me voel merk ik vooral bij de laatste paar tekeningen, daar had ik eigenlijk nooit zoveel erg in.

We moeten allebei best wennen aan de nieuwe situatie, die niet eens zoveel anders is maar wel steeds oncomfortabeler wordt vooral voor Joop en ik heb daar niet altijd erg in, waardoor het soms best ongezellig wordt, om het zacht uit te drukken. 

Vanmorgen heeft hij een nieuw podmetertje opgehaald in Hellevoetsluis, waar hij de andere kocht kreeg hij geen hulp meer, hoe vaak hij ook mailde of belde, onbeschoft gewoon en kleine bijkomstigheid... het podmetertje kostte daar €50.-- , die van vanmorgen € 9,95 zelfde dingetje, we hebben weer gesoldeerd en nu is het goed, geen storing meer. De oude scootmobiel is dus gemaakt. Wordt vervolgd.

Het was een fijne bezige dag, daar knappen mensen van op. Na de koffie begon ik buiten, de tuin wat aangepast want ik wil komende winter een beschut hoekje eventueel met een zeil eroverheen waar wat planten kunnen overwinteren. Een beetje lopen sjouwen met stenen en ijzeren dingen die ik nog had een soort rek gemaakt, ben ook druk aan het stekken, dat kan daar nu al staan.

Nieuwe overbuurtjes kwamen gezellig aardbeienplantjes brengen nadat ik gezegd had dat ik er wel een paar wilde hebben. Leuke kleuters met rode potjes, de pa wilde ook nog wel een paar stekjes van mij na de wingerd van gisteren. Gezelligheid en een high five bij het weggaan, nu maar wachten op de aardbeien. 

Ondertussen werd er net een heerlijke zak pruimen gebracht! Het leven is goed in het Zeeuwse land.

Ria Woensdag 19 Juli 2023 at 6:48 pm | | Standaard | Vier reacties

Op tijd

Het wachten was op een pakje vandaag, dat gisteren al bezorgd zou worden, maar op maandag komt Post-nl niet. Ik had per ongeluk de volg-link weggegooid, maar gelukkig kreeg ik begin van de middag het bericht dat ze tussen 14.40u en 16.40u zouden komen... zo handig toch.

Dat moest kunnen lukken om voor die tijd spinazie te halen in Brouw al was het krap, dus ik stapte stevig door, ook weleens goed. Joop stapte op de fiets, er was niet al teveel wind.

Er was gelukkig spinazie want daar had ik zin in, lekker licht in mijn rugzakje en ik kocht ook nog even een ijsje voor op de terugreis,  even erbij zitten om het op te eten deed ik maar niet.

Wel lekker door de Bosweg terug in plaats van over het fietspad, dat is wel iets verder, maar ik zag dat ik het wel ging redden, als ik niet teveel zou treuzelen, het is nog steeds erg mooi overal.

Meestal gemaaid vlas nu

Maar er staat ook nog overeind.

Ruim op tijd, tegelijk met een mopperende Joop weer thuis. De wind was verkeerd, altijd maar die verkeerde wind hoe hij ook waait.

Vrijdag krijgt hij zijn cadioversie waarop nu ook al een tijdje gewacht wordt, hopelijk komt daar eens een keer wat positiefs van. Acht uur moeten we er al zijn, elf uur klaar. Ik ga maar niet heen en weer jakkeren en op het gemak aan de koffie daar.

Het pakje was er ook lekker vlot, twee zwarte, mooi dichtgeweven Levi's shirtjes, ze waren in de aanbieding, ik had er al zo een... :-)

Ria Dinsdag 18 Juli 2023 at 7:05 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Ondertussen

Tussen de twee foto's zit misschien een mnuut of tien, ik ging de bocht om en nam de onderste foto. Mooie wolkenluchten vandaag, maar ook buien al viel dat eigenlijk best mee, behalve die ene toen ik bijna thuis was vanmorgen.

Wel veel wind. Joop wil fietsen en dat deed hij ook, maar met kracht vijf is er weinig aardigheid aan, zelfs niet met een hulpmotor.

Ik wandelde dat was lekker in de wind en de zon.

Het begin van het einde van de weegbrug is nu aangbroken, de eerste balk is overeind gezet, dat komt echt niet door de wind . Jammer.

Ria Maandag 17 Juli 2023 at 7:13 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , ,

Plukken en eten

De bramen beginnen te rijpen, lekker! Boven plashoogte pluk ik er nogal eens een paar hoor als ik mooie rijpe zie hangen, plukken en eten dat is het lekkerst.

Een beetje hangdag vandaag, slecht geslapen ook. Nadat Joop met zijn scootmobiel van de trap was gevallen kon ik niet meer in slaap komen. Er moest iets aan geplakt worden en naar boven brengen ging makkelijk, maar naar beneden ging niet goed, het maakte ook geen geluid, hij lag ineens beneden, of hij wat gebroken had weet ik niet want toen was ik wakker.

Ria Zondag 16 Juli 2023 at 7:36 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags:

Een verhaal en vlas enzo

Zonnemaire heeft zijn eigen PoMuMoA en vanmorgen stond het bij de weg ten teken dat er iets te zien viel, dus ik stapte eens naar binnen. Er hingen foto's en eenmaal binnen begon Jaap Verseput te praten en vertelde het verhaal van Jefgenia   De moeite van het bekijken waard, beetje droevig wel hoe het afloopt met de man.
Expositie: Jefgenia, of hoe een Rus in Zonnemaire stage liep en later oligarch werd.
Foto’s, podcast, verhaal, muziek en museum.

Even daarvoor had ik al gezien dat de eerste lap vlas gemaaid was, dat blijft nu een tijdje liggen roten, waarna het op grote rollen wordt gerold om verwerkt te worden tot linnen.

Vanmiddag liet ik voor het eerst mijn nieuwe buurhond even uit, de baasjes moesten op stap en vroegen of ik dat even wilde doen en natuurlijk wilde ik dat. We kenden elkaar al en ze was reuze blij toen ik haar ging halen, zo leuk toch altijd.

Veel wind vandaag en vanmiddag ook nog even regen, lekker!

Ria Zaterdag 15 Juli 2023 at 7:51 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Jarigheden

Eerst naar de kapper en om gebak vanmorgen, daarna liep ik nog een rondje.

Janny en Freek stonden in de file, druk op de weg vanwege de afgelsoten brug en vakantieverkeer. 

We hadden verder een gezellige middag, kookten gepeperde mosselen... ik heb pas een nieuw peperpotje en ik gebruikte de verkeerde opening en de pan die ik voor het eerst gebruikte op de inductiekookplaat wilde ook al niet meewerken, ik snapte er niets van, maar die was dus niet geschikt daarvoor. Joop was zo helder.

De mosselen waren lekker maar klein. Het was gezellig.

Op naar de volgende.

Ria Vrijdag 14 Juli 2023 at 9:23 pm | | Standaard | Negen reacties

Op naar morgen

Er werd me gisteren opeens een stekje aangeboden nadat ik riep dat ik deze eigenlijk wel het mooiste vind van alle hortensia's. Het was in de buurt en vanmorgen ging ik er al om... maar ja dan moet hij ergens in en ik wist wel waarin, maar dat moet dan eerst leeg en dan gelijk die andere bak ook maar leeg want ik had nog wel een paar dingen die aan verplanten toe waren. Eerst maar aarde gehaald, vijf zakken 40ltr en de laatste zak is alweer aangebroken, dat deed ik dus hoofdzakelijk vandaag.

En dat vind ik heerlijk! Dingen weggooien die het niet goed meer doen, of die ik zat ben, en dan heb ik weer een pot over en daar kan dan weer dit in of toch maar die andere, of twee bij elkaar, nog een pot meer.

Nu ja ik heb dus genoten in de zon en de wind en tussendoor droogde ook de was nog en er kwamen mensen langs om de iLarkt te kopen en ja hij is alweer verkocht om verschillende redenen waar ik jullie niet mee zal vermoeien. Op naar het volgende! Wel een hoop ruimte weer ineens, onder het afdak staat nu alleen nog mijn fiets.

O en Joop kreeg weer tanden vandaag! Als je klein bent groeit dat vanzelf maar als die op zijn kost dat even tijd (en geld), met implantaten en zo en nu na een half jaar of nog langer, alleen links kauwen kan het nu ook weer rechts, staat wel leuker hoor als hij lacht....

En morgen ben ik jarig!

Zesenzeventig! (o dan krijg je AOW zei iemand vanmiddag toen ze het vroeg :-D )

Ria Donderdag 13 Juli 2023 at 7:01 pm | | Standaard | Tien reacties

Overnieuw

Voor de tweede keer in korte tijd verpestte ik een vel papier, verkeerd begin en ik zag dat het niets zou worden. Dan maar door de helft en aan de achterkant iets anders proberen, ik had al vaker aan een zelfportret gedacht en zocht eens een foto, want zonder foto lukt me dat zeker niet. 

Het ging achter elkaar, want sommige trekjes weet je wel, maar ze moeten wel op de goede plek zitten natuurlijk, in één avondje klaar, grote krassen snel gedaan en toen ik hem vanmorgen zag was ik best tevreden. Hier en daar nog wat verbeteringetjes en klaar was Ria.

Eerst weer een wat langere wandeling vanmorgen, dat vind ik nu wel fijn, dan is het nog niet te warm. De bramen zijn aan het rijpen, ze zijn echt heel groot op sommige plaatsen dus het grote snoepen onderweg begint weer, best lekker.  Daarna even wat boodschappen en huishoudelijk gedoe.

Het vlindertje is een oranje zandoogje.

Ria Woensdag 12 Juli 2023 at 6:47 pm | | Standaard | Vier reacties

Min of meer

Lekker vroeg op dus ook lekker vroeg aan de wandel, er stond een heerlijk verkoelend windje en de polder is toch zo mooi om deze tijd.

Op een enkele plek is er al gemaaid, maar het meeste staat er nog al zal dat niet lang meer zijn, de tarwe ziet er al behoorlijk rijp uit, het vlas gaat eerst omver om dan een tijdje te roten.

Aardappels, witlof, suikerbieten, knolselderij, erwten, mais het staat hier allemaal te groeien en te bloeien, ik vind het prachtig al die gekleurde lappen.

Dit is ook wel de polder op zijn mooist.

Vanmiddag nog even op de fiets om sla op Brouw en en passant een harinkje gehapt, ik was daar nu toch. 

Joop fietste vanmorgen weer, hij kiest dan toch maar voor meer bewegen en meer zere voeten, dan weinig bewegen en minder zere voeten. Fietsen blijft goed. Vanmiddag reed hij een rondje Scharendijke met de scootmobiel, ook lekker natuurlijk en je bent toch lekker buiten in de wind en de zon, ook goed voor een mens.

Het blijft gewoon proberen hoe en wanneer wat het beste bevalt en om te gaan met de dingen die je overkomen (zijn) want dat is het ook natuurlijk, daarin zijn wij zeker niet de enige.

Ria Dinsdag 11 Juli 2023 at 6:36 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Heen en weer.

Boodschappen doen zonder portemonnee gaat in mijn geval nog steeds niet, want daarin zit mijn bankpasje, met mijn telefoon ben ik nog niet zover, dat vind ik ook omslachtiger maar dat zal wel aan mij liggen.

Gelukkig was ik op de fiets, eerst was er het plan te gaan lopen maar nog steeds bloedje heet. Eigenlijk had ik ook wel zin in een ijsje, dus eerst maar weer terug naar huis en nog een keer retour naar Brouw, zo kwam ik wel aan mijn kilometers.  Ijsje smaakte zodoende dubbel zo lekker, Joop was ook net in de buurt dus we smulden gezellig samen. Dat was wel het hoogtepunt van de dag. 

Verder geen nieuws onder de zon, die ben ik trouwens ook behoorlijk zat, of toch in elk geval de hitte...

Ria Maandag 10 Juli 2023 at 8:15 pm | | Standaard | Vijf reacties

Wild in de polder

Dat was toch wel weer een cadeautje vanmorgen, ze waren helemaal niet verschrikt en bleven gezellig even staan tot ik een paar foto's had gemaakt en bedacht dat een filmpje ook nog wel kon, maar daar dachten ze toch anders over en zetten het op een huppelen. Alles doen wat moeder doet, leken ze te spelen.

Een stukje verderop was er een duif die een heel stuk met me mee huppelde, ik denk dat hij dorst had, vanmiddag zat hij nog op dezelfde plek, die is dus niet thuisgekomen na de wedstrijd van gisteren. Hopelijk vindt hij de weg naar huis alsnog. Nooit leuk als duifjes niet thuiskomen.

Rond een uur of vier heeft het hier een half uurtje licht geregend en dat was het dan. Geen klap onweer gehoord en nu trekt de lucht weer open.

Ria Zondag 09 Juli 2023 at 4:40 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Af

Deze kwam maar niet af, dagen dat ik er niets aan deed omdat ik niet wist wat. Toen dat middelste er was vond ik hem eigenlijk al af, maar nog te kaal. Nu ja dit is het geworden en zelf vind ik hem erg mooi.

Ria Zaterdag 08 Juli 2023 at 7:02 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: ,

Tja...

Vanmorgen ging Joop al lekker vroeg op stap om de scootmobiel op de plaats van bestemming te brengen  op Flakkee, het was er heerlijkweer voor. Ik deed eerst een rondje en een bakje koffie om daarna ook die kant uit te gaan. Alles ging lekker vlot en fijn dat ik gister mee was gereden zodat ik de weg wist.

Vanmiddag nog even naar de groenteboer gefietst, maar dat was me al te warm hoor, veel beestjes in de lucht ook. De helm past weer dus Joop probeerde de iLark eens of alles nog goed was en dat was het.

Verder hielden we ons rustig. Vanavond wandelde ik nog even een stukje en kwam deze beesten tegen waarbij ik nu natuurlijk gelijk aan Irene moest denken, zij staan er om bekend nergens anders mee bezig te zijn, hele dagen niets anders te doen en dan maakt het niet uit met welke...

Ria Vrijdag 07 Juli 2023 at 9:02 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags:

Verkocht

Lekker wakker worden zo in je shirtje op de dijk.

Er was belangstelling van een ver familielid voor de scootmobiel. Ze woont niet zo heel ver dus we besloten haar op te halen op Flakkee zodat ze even kon kijken en proberen en dat beviel goed, de koop was al gauw rond en we brachten haar weer netjes thuis. Morgenochtend rijdt Joop op de verkochte scootmobiel naar Flakkee, dat lijkt verder dan het is nl. 28km, dat is zeker met dit weer goed te doen.

Daarvoor had hij op zijn oude ook al een hele rondte over het eiland gemaakt  lekker in de zon, zonder pet want die past nog niet. Morgen gaan de hechtingen eruit. Ik deed boodschappen en kleurde.

Ria Donderdag 06 Juli 2023 at 8:22 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags:

Glas en Poly

Het zal jullie misschien niet eens zo opvallen, maar altijd was er de weerschijn van de ramen, opvallend aanwezig. Dat is nu een stuk minder, ik zal niet zeggen helemaal weg, maar als je er recht voor staat wel, ook de kleuren zijn helderder, ik ben er erg blij mee. Tien van zulke grote lijsten heb ik ermee gedaan, daar laat ik het even bij, want best 'diere' en in de andere lijsten voldoet het ontspiegelde glas ook best goed.

Afgelopen nacht luisterde ik een paar uur naar Poly, gelukkig later toch nog in slaap gevallen. De schade viel mee hier, op een paar afgewaaide takken na niets gezien, vanmorgen en vanmiddag gewoon gewandeld.

Ik vraag me af of er nu uit voorzorg bomen gerooid gaan worden, omdat ze bij de volgende storm weleens om zouden kunnen waaien....

Ria Woensdag 05 Juli 2023 at 6:44 pm | | Standaard | Drie reacties

Waardevol

Wat een dag, ik ben versleten. Niet dat er nu zoveel gebeurd is maar gewoon, er is best veel aan de hand. Een scootmobiel over, onderdeeltje van de oude vertrouwde is wel leverbaar en die vindt Joop gewoon fijner dan die nieuwe tweedehandse die hij zaaterdag kocht. We hebben er nu twee en dat is teveel.

Ik maakte een paar mooie foto's en wandelde en kleurde. Eind van de middag kwam het museumglas, ik heb de eerste zes lijsten al verwisseld maar voor een foto was het al te donker, het is erg mooi, het is het waard.

De bovenste foto maakte ik vanmorgen, zo prachtig vind ik zoiets. Op vakantie geweest en de bonenplanten  na een paar weken verdord terugvinden, maar de bonen die eraan hingen waren goed gegroeid, superbonen, ze was er blij mee en was druk aan het plukken afgelopen zaterdag. Een ander trekt dan het verdroogde spul eruit, maar zij laat het staan als steun voor de erachter staande asperges, en als prachtige achtergrond voor de dahlia's.

Vanmiddag ging ik nog even terug voor een foto van dichtbij, de peulen die ervoor staan, of een andere bonensoort ik weet het niet meer, die waren mislukt maar die blijven dan staan voor het zaad.

Ik vind dat allemaal prachtig en (bijna) elke morgen kijk ik even, zeker nu alles zo mooi bloeit.

Alles mag groeien

en bloeien

hoe gek ze ook doen.

Ria Dinsdag 04 Juli 2023 at 7:11 pm | | Standaard | Acht reacties

Fris en rein

Vandaag weer een dag met van die zonmomentjes, soms iets langer, soms wat korter. Het waaide wel wat hard, maar ik vind dit heerlijk weer.

Allereerst stortte ik me op de tuin, morgen wordt de groene bak geleegd en die is dan weer gevuld met alle uitgebloeide campanula en de zooi van de postcodeloterijzaadjes. Nu doe ik het echt niet meer hoor, bij mij wordt dat nooit wat. Vorig jaar was er ook zo'n zakje van iets, dat werd ook een bende. Ik gooi ze in het vervolg wel ergens in de polder leeg.

Toen ik daarmee klaar was en Joop een rondje ging toeren (het gaat goed met hem) deed ik het huis, daar was vorige week ook niets van gekomen. Alles weer fris en rein, heerlijk.

Nou en toen had ik het ook nog in mijn hoofd om naar Brouw te lopen voor verse spinazie, of zoiets, maar eenmaal onderweg zag ik er toch tegenop, de lucht was donker, het leek steeds harder te waaien, ik besloot er maar een rondje rond Keesje van te maken. Ook leuk en de worteltjes met doperwten smaakten ook lekker bij de zalmmoten die ik tegenwoordig altijd in de diepvries heb. Lekker makkelijk na al dat gewerk.

Ria Maandag 03 Juli 2023 at 6:33 pm | | Standaard | Vier reacties

Poldertinten

Lekker vroeg  de polder in vanmorgen, het was bewolkt en er stond een heerlijke frisse wind, nog net op een temperatuur dat je geen jas aan hoeft.

De kleuren zijn overal prachtig,  bijna rijpe tarwe, kleurend vlas, blauwe bijenbloemen (phacelia) in de akkerranden of gewoon een hele lap, bloeiende aardappels en erwten, echt zo prachtig allemaal! 

En tussen de wolken door komt dan soms een streepje zonlicht, dat dan weer een betoverende werking heeft. Eer ik thuis was werd het alweer warmer en scheen de zon volop.

Oude kreken en welen komen ook nu weer tevoorschijn, of het nu door de droogte of door de vele regen komt, de tarwe doet het daar niet zo goed.

Ik maakte er een wasdag van, dat moest ook weer eens gebeuren.

Ria Zondag 02 Juli 2023 at 6:39 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Zaterdag

Ik had een wandelhondje vandaag, maar het weer werkte niet erg mee vanmorgen en hondje had zodoende ook niet veel zin, maar vanmiddag ging het beter en konden we de polder in.

Daarvoor waren we even naar Burgh Haamstede waar Joop een andere scootmobiel kocht, een nieuwere. Hij maakt er de laatste tijd toch wel veel gebruik van om lekker naar buiten te gaan en er was een metertje gedeeltelijk stuk. Hij had wel het onderdeeltje vervangen, maar toen bleef hij piepen en het risico ergens langs de oosterschelde stil te komen te staan wilde hij maar niet nemen. 

Alweer eentje klaar en alweer niet al te vrolijk, maar misschien valt dat niet op, het is even niet anders.

Ze zijn wel gewoon te koop hoor.

Voor alle grote lijsten met passe partout heb ik museumglas besteld, dat komt volgende week binnen, ik ben erg benieuwd, ze zullen zeker beter tot zijn recht komen.

Ria Zaterdag 01 Juli 2023 at 7:23 pm | | Standaard | Twee reacties