Avondje uit

We aten en we dronken wat bij de Surf Inn, maar eer het eigenlijke feestje begon duurde toch wel erg lang. We deden een spelletje en we dronken nog maar wat, want mama, tante en oma wilden toch nog wel een dansje doen. Tante maakte het verder niet uit die zou toch nog wel even blijven. Yara vermaakte zich als altijd prima, maar Levi had zijn avond niet zo. Al met al toch een gezellig avondje uit met de familie, kijk hier voor de foto's.

Vanmorgen lekker uitgeslapen, daarna een heerlijke boswandeling gemaakt met een kop verse oma soep na. En nu is de rust weergekeerd en zijn Didi en ik alleen over. Joop doet een rondje Zaventem.

Ria Zondag 31 Oktober 2010 at 4:58 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Visite

Het werd weer eens tijd, na de zomervakantie heb ik ze niet meer gezien. Zo zie je elke keer weer wel dat ze alweer een stukje groter zijn. We gaan zo even het dorp onveilig maken in onze Halloween outfit, al valt dat bij mij reuze mee hoor. Fototoestel gaat mee, dus wie weet komt er nog wat ergens op het net.

We hebben een uurtje extra vannacht en dat lijkt me na zo'n avondje uit best fijn morgenochtend.

Ria Zaterdag 30 Oktober 2010 at 5:32 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Halloween

Het huis van het raam van afgelopen zondag. Op de één of andere manier boeit het me altijd enorm. Het staat al jaren leeg, maar af en toe logeert er toch wel iemand, helemaal onbewoonbaar is het dus niet al lijkt dat aan de buitenkant wel zo. Ik loop er vaak langs en neem af en toe eens wat foto's. Vorig jaar zat de poes er nog zo bij en tegenwoordig zo, het lijkt toch wel of hij er niet vrolijker op wordt.

Dan nog even over de mutsjes. Thérèse dacht dat ze het niet zou kunnen, maar bij deze dus even het patroontje, gebreid met naalden nr.5 

Zet 56, 60, 66, 70 of 72 steken op en brei 2cm (=3ribbels =6 naalden) in ribbelsteek (recht dus). Brei verder in tricotsteek (recht heen, averecht terug). Op 13cm -13.5cm -14,5cm - 15.5cm - 15.5cm hoogste na de ribbelsteek, alle steken los afkanten. Sluit de muts met een onzichtbare naad (gewoon netjes dichtnaaien). Rijg een draad 2 naalden onder de afgekante steken en rimpel de boel op, goed aantrekken en draadje afhechten. 

Hier staat nog een andere uitvoering en hier staan foto's 

Hup breien met z'n allen!

Ria Vrijdag 29 Oktober 2010 at 6:29 pm | | Standaard | Elf reacties

Winterklaar

Meestal zijn het nog van die glibberige bolletjes als ze op het strand liggen, maar deze was zo plat als een dubbeltje en bijna één met het zand. We liepen naar de kleine duintjes vanmorgen waar het zoals altijd heerlijk rustig was. Jammer dat de zon er maar niet echt door wilde komen.

Ondertussen was Joop begonnen met grote opruimwerkzaamheden in en rond zijn werkplaats en had al een kar rommel verzameld, die we vanmiddag naar de milieustraat hebben gebracht, zodat hij hem weer opnieuw vol kan laden. Waar komt toch altijd al die rotzooi vandaan. Morgen weer verder, het is nog lekker zacht dus geen dode vingers.

En net nu ik bedacht had om dit jaar alle stoelen en tafels maar lekker buiten te laten staan, ik voorzie een zachte winter, kwam hij met het idee ze goed schoon te maken en lekker onder het afdak te zetten, zodat ze komend voorjaar zo weer neergezet kunnen worden. Volgens mij heb ik dat al eerder geprobeerd en is het ondanks het schoonmaken in het voorjaar toch weer één stoffige boel. Nu ja, we proberen het gewoon nog een keer. Het is ook wel handig als alles weg is als er rigoureus gesnoeid en versnipperd gaat worden, wat eind november in de planning staat.

Ria Donderdag 28 Oktober 2010 at 6:38 pm | | Standaard | Tien reacties

Klaar!

Zo, dat ei is ook weer gelegd en hij zit heerlijk.

Vanmiddag gelijk maar nieuwe wol gehaald voor de volgende, een vermiljoen rode dit keer. Toen ik af ging rekenen viel me een stapeltje baby mutsjes op dat daar lag, leuk om van een restje te breien. De folder had ze al klaar liggen en werd bij de wol in het tasje gestopt. Op de site kan je eventueel een foto van je mutsje uploaden en op Twitter zijn ze ook te volgen. Geen wit of beige want dat is daar de kleur van de rouw. Ik vind het een erg leuk idee en ga zeker ook een mutsje breien.

Alweer een vrouwenlogje zal Sjoerd zeggen, maar breien is ook voor mannen hoor en helemaal hot.

Ria Woensdag 27 Oktober 2010 at 5:19 pm | | Standaard | Zeventien reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Regelrecht

Vorige week had ik al gezien dat ze er druk bezig waren daarom liep ik ook die kant niet op, maar toen het vandaag rustig was waagde ik een poging en lag er ineens een prachtig nieuw pad. Een paar weken geleden maakte ik daar nog een filmpje van Didi, zo zal het dus nooit meer worden, maar ik moet zeggen dat het wel een stuk makkelijker loopt.

Het strand zelf lag vol met honderden, misschien wel duizenden lege zee-egeltjes schelpen. Was er nu grote sterfte onder de zee-egels of wisselen die ook af en toe van jas, ik kan het niet vinden. Wel dat je ze ook kunt eten, maar ja deze waren leeg, dus er valt weinig te eten.

Ria Dinsdag 26 Oktober 2010 at 6:33 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Ruim zicht

Lekker vroeg op pad vandaag, nu ja vroeg voor mijn doen dan, nog voor het middaguur in elk geval. Het lage water lonkte en dan kan je niet al te lang wachten. We hadden zodoende een breed strand tot onze beschikking waarop die andere mensen die er waren in het niet vielen, want ze zijn er nog wel hoor Duitsers en Nederlanders druk met vakantie vieren. Na mijn wandeling haalde ik een lekker vers stukje kabeljauw op Renesse, we hebben het net op en ik moet zeggen dat het sinds tijden het lekkerste stukje kabeljauw was, bij de kraam zelf hapte ik even een vers gekaakt harinkje, jummie! 

Schitterend weer vandaag en Joop en Martin ruimden eindelijk de dikke stammen op die al een paar jaar stonden te wachten om gezaagd en gekloofd te worden, morgen nog even de restanten opruimen.

Ria Maandag 25 Oktober 2010 at 7:24 pm | | Standaard | Twaalf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Mooi

Mooi hè, zo'n lelijk ruitje na een zondags buitje.

Ria Zondag 24 Oktober 2010 at 6:39 pm | | Standaard | Tien reacties

Stookseizoen van start

Voor het eerst de kachel aan vandaag. Het was er echt weer voor, lekker op de bank, beetje breien en een beetje tv kijken. Tussendoor deden we ook nog een rondje en hoewel ik mijn regenbroek en jas aan had getrokken hielden we het toch aardig droog. Verder niet veel gedaan en daar ga ik nu maar weer mee verder, op de bank, bij de kachel.

Mocht iemand de behoefte voelen sokken te leren breien dan kan je hier terecht, Geen draad teveel en van been tot teen vind ik wel erg leuk gevonden van de dames, al lijkt me een sok in een paar uur voor een beginner wel wat hoog gegrepen.

Ria Zaterdag 23 Oktober 2010 at 6:12 pm | | Standaard | Zeven reacties

Mangelen

En toen was ik vanmorgen alweer bij de dokter voor wat dingetjes. Zo kom je er tijden niet en zo een paar keer achter elkaar en ik ben er nog niet vanaf ook, maar daar ga ik maar niet over uitweiden dat heeft geen nut. Toen ik klaar was zei hij: "Zo, nu heb je weer wat om over te bloggen", hihi, hij had al eens op mijn blog gekeken in de tijd dat ik ook eens op omroep Zeeland was, een tijd geleden dus al. Hij vond het een leuke hobby. Ik heb een lieve dokter.

Daarna een flinke wandeling, want het was prachtig weer en onderweg kwam ik de mangels tegen, die zie je haast nooit meer, terwijl het toch van die prachtige dingen zijn. Ik kan er ook niets over vinden dan alleen in de betekenis van mangelen. De dingen van de foto heten vast ook nog anders.

Update:

Het zijn voederbieten, met dank aan Josephine.

Ria Vrijdag 22 Oktober 2010 at 4:55 pm | | Standaard | Twaalf reacties
Gebruikte Tags: ,

Uit en aan

Zelden heb ik zo zitten tobben met een trui als deze. Ik blijf er maar naar kijken en nog maar eens voor me houden en nog maar eens meten, dat komt ook omdat ik met het patroon zit te hannesen. Vanmiddag heb ik eindelijk eens een stukje uitgetrokken en nu denk ik dat het goed komt, helemaal uittrekken kan altijd nog. Eerst maar eens in elkaar naaien voordat ik de tweede mouw ga breien, want hij moet nu eindelijk eens af. 

Vanmorgen hebben we de schoorsteen geveegd en de kachel uitgezogen, het stookseizoen is officieel geopend.

Ria Donderdag 21 Oktober 2010 at 6:31 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Mix


Nadat ik een flinke hagelbui over me heen had gekregen ben ik maar omgedraaid. Het was koud en nat. Wel prachtige wolkenpartijen natuurlijk, hier staan nog wat foto's.

Joop gaat binnenkort weer voor de PUM op stap, Servie dit keer, een fabriek in Novi Sad. Het duurt nog even en het is maar een week, dat is te overzien ;)

Vanavond overheerlijke pannenkoeken gegeten. Ik heb de volkorenmix gemengd met Zeeuws meel, zodat ze niet zo zwaar zijn en je er meer van op kunt.

Ria Woensdag 20 Oktober 2010 at 6:13 pm | | Standaard | Dertien reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Bos en tuin

 

Heel veel paddenstoelen zouden er zijn dit jaar, daarom toog ik vanmiddag weer eens naar het Gadra bos. Het viel wat de hoeveel heid betreft behoorlijk tegen en ik ben er ook altijd zo uitgewandeld, daarom reden we daarna nog maar even door richting de Domeinen, waar ook al geen paddenstoel te bekennen was. Morgen weer lekker de polder of het strand, al vond Didi het best spannend daar.

 

Op de terugweg kwam ik langs de Gemeente schuur in Burgh Haamstede, ik vind hem altijd erg mooi en nu las ik ergens dat ze hem af willen breken en er appartementen willen bouwen, tsja.. het is best een oud ding natuurlijk en niet meer in gebruik, ik weet ook niet wat het vroeger geweest is, misschien kan iemand me dat eens vertellen?? Daarnaast woont René met zijn bijzondere tuin. Hij heeft ook last van Heermoes zo te zien.

Ria Dinsdag 19 Oktober 2010 at 6:35 pm | | Standaard | Zestien reacties

Gekeurd

Zaterdag was ik weer even bij Molen de Lelie voor een nieuw pak pannenkoekmix. Het assortiment meel en kant en klare mixen is inmiddels behoorlijk uitgebreid en ik nam een  pakje mix voor Elkerzeesemolenmoppen mee, nog niet gebakken maar als het zover is doe ik daar zeker verslag van. Jonna zelf was druk met het bakken van gevulde speculaas. Ik mocht een stukje proeven en het was heerlijk! Ook dat komt in het assortiment, alles bij elkaar, zodat je thuis gelijk aan de slag kunt.

De auto is vanmorgen gekeurd en goed bevonden, Joop was om half elf al terug zodat ik nog ruim tijd had om naar de dokter in Brouwershaven te rijden voor mijn bloeddruk, 136/78 en dat was netjes zei de assistente. De praktijkruimte is daar helemaal verbouwd en werkelijk prachtig geworden. Veel glas en glazen deuren, wat natuurlijk veel ruimte geeft, maar o o o o wat zullen er nog veel mensen hun neus stoten daar, of ben ik nu weer een zwartkijker. Wij hadden ooit zelf eens een glazen tussendeur, daar ben ik ook weleens tegenaan geknald. Schoonzus heeft hier in hun tweede woning een glazen schuifpui, waar Joop al een paar keer flink zijn neus gestoten heeft, het valt echt tegen hoor om te proberen door zo'n deur heen te lopen.

Ria Maandag 18 Oktober 2010 at 4:59 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Zonnig

We maakten een lekkere strandwandeling vanmiddag, het was er heerlijk weer voor en dat vonden meer mensen. Grote drukte daar ook vanwege de herfstvakantie natuurlijk. Daarna maaide ik het gras. Joop vond het onzin, want gras maai je pas als het lang is, maar het was lekker opgedroogd en nu is het weer overal even lang, of kort, het is net als met dat halfvolle glas maar net hoe je het bekijkt. Een stukje toeren in de tuin is trouwens ook best lekker hoor.

Eind van de middag waren we in Ouwerkerk op de koffie bij Koola en haar baasjes. We zijn weer lekker bijgekletst en Koola danste de sterren van de hemel, kijk maar.

Ria Zondag 17 Oktober 2010 at 8:05 pm | | Standaard | Tien reacties

lekker

Posted using Mobypicture.com

Gisteravond aten we een hapje met de taximannen bij Grand Café Helder. Het was gezellig en lekker.

Vandaag toch nog maar een beetje hier aan het prutsen geweest, het was toch wel een beetje donker en somber allemaal, nu dus wat luchtiger. Ook ben ik druk met het aanpassen van de linken in sommige stukken van het archief, niet dat iemand dat ooit ziet natuurlijk, maar ik vind het zelf zo slordig staan.

Een heerlijk zonnetje vandaag, dus lekker gewandeld. we kwamen zelfs nog aardbeien tegen, die zijn al op. De pepernootjes die ik gisteren kocht nog niet en dat is misschien maar goed ook, je wordt er erg dik van hoorde ik net bij Kassa.

Ria Zaterdag 16 Oktober 2010 at 7:44 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Grijs en wit

Vanmorgen scheen de zon nog even, maar al gauw werd het een grijs geheel buiten. Toch deden we een lekker rondje door de polder. Didi vond een aardappel, ze at hem nog op ook voor een groot deel, het laatste stuk heb ik maar afgepakt.

Een deel van de duiven heeft inmiddels zijn intrek genomen in hun nieuwe riante onderkomen. Een behangetje vond Joop nog net niet nodig, maar de boel in wel eerst netjes gewit natuurlijk en de ramen gelapt.

Wat de foto's betreft ben ik er inmiddels achter zoals je ziet, een kleinigheidje natuurlijk, ik zag iets over het hoofd.

Ria Vrijdag 15 Oktober 2010 at 4:12 pm | | Standaard | Elf reacties

Ra ra

Als je tegenwoordig eindelijk besloten hebt toch maar eens naar de dokter te gaan moet je toch minstens tot de volgende dag wachten, heb je daarbij voorkeur voor een bepaalde arts, dan kan het weleens een week duren. Zoveel meer mensen dan een paar jaar geleden zijn er toch niet en volgens mij hebben we meer dokters dan ooit, er loopt weer al een nieuweling rond. Je plas mag je wel brengen, dat wordt dan tussendoor onderzocht en dat deed ik dus. Toen ik binnen kwam hing er een mevrouw over de balie heen, haar benen waar nog net niet aan het bungelen, dus ik ging even op het krukje zitten. Toen de mevrouw eindelijk klaar was na een joviale groet naar de assistente wilde ik even mijn potje afgeven, maar de assistente was inmiddels alweer geconcentreerd bezig, ik wilde haar niet storen, want een fout met pilletjes wil ik niet op mijn geweten hebben, ik ging dus maar weer zitten. Dat duurde voort tot er iemand binnenkwam die gelijk tegen de assistente begon te praten, die werd geholpen en was weer weg. Toen heb ik ook maar twee stappen naar voren gedaan, mijn woordje gedaan, papiertje ingevuld en ik stond weer buiten.

Bij de dokter word je niet geholpen, daar moet je zelf het initiatief nemen weet ik nu. Ik mocht een paar uur later bellen en toen ik dat deed kreeg ik te horen dat er een kuurtje klaar lag en dat het misschien verstandig was de bloeddruk eens op te laten meten. Toen ik daar kwam liepen er twee dokters vrij rond, ze zullen best wat om handen hebben gehad, maar ik dacht ik vraag maar gelijk of dat niet even tussendoor kan, dat is toch zo gebeurd zou je denken, ff pompen en hoppa, maar dat gaat zo maar niet hoor, daar moet weer een aparte afspraak voor gemaakt worden, "maakt het niet uit welke dag mevrouw", dat maakt mij niets uit natuurlijk en ik dacht dat kan toch morgen wel even. Nou, nou, daar moest diep voor in de agenda hoor en nu mag ik daarvoor maandag al, helemaal in Brouwershaven... ik vind het te gek voor woorden.

Toen ik vanmiddag thuis kwam had Joop een afspraak gemaakt om de auto te laten keuren.... maandag. Ik denk dat mijn bloeddruk wel goed is hoor, dat komt wel een keer. 

Vanmiddag hebben Didi en ik lekker over de markt geslenterd in Zierikzee. Ik heb nieuwe pantoffels, rooie deze keer, klompen met roosjes en een nieuwe vlooienkam.

De foto's aanklikbaar maken wil nog niet lukken, ik typte anders gewoon de code in maar dat gaat hier niet meer, het zal wel een kleinigheidje zijn maar ik ben er nog niet achter hoe dat moet.

Ria Donderdag 14 Oktober 2010 at 6:29 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Alles klar

Bij Pivot zijn ze erg behulpzaam. Zij hebben de boel voor me overgezet en toen vanmorgen het oude spul er tot mijn grote schrik weer stond hebben ze me ook gelijk geholpen om het weer goed te krijgen, ik kan dat nu eenmaal niet allemaal zelf.

Mijn nieuwe huis begint zodoende al aardig te wennen, alleen als je 's nachts wakker wordt en je moet nodig plassen knal je nog weleens tegen een deur op, zoiets... en dan wijst Bart me weer de weg.

Van Rabin ben ik de nieuwsbrief kwijt, ik moet dus even alles bij elkaar zoeken en vandaag had ik daar geen zin in. Zijn fotootje staat er weer in elk geval en je kunt het aanklikken voor wat er al is, de rest komt nog, bij stukjes en beetjes.

We waren lekker even op het strand vanmiddag, het was er best druk, veel Duitsers hebben herfstvakantie en het wemelde van de honden wat veel speel plezier voor Didi gaf, het waren allemaal leuke honden met leuke Duitse baasjes, dat mag ook weleens gezegd.

Ria Woensdag 13 Oktober 2010 at 6:33 pm | | Standaard | Dertien reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Aanmodderen

Het is weer heel wat en af en toe valt er een kwartje, geheel uitzichtloos is het dus niet, maar het kan nog wel een tijdje duren hoor. Ik heb ook geen zin de hele dag met dat gepuzzel bezig te zijn, daar was het zeker vandaag ook weer veel te mooi weer voor. 

Verder ben ik ook druk met wat vlooitjes. Didi lliep te krabben en te bijten, nu blijkt dat ik twee pipetjes vlooienspul had moeten geven i.p.v. één, dus nu heeft ze een paar van die springers die zo vlug mogelijk uitgeroeid moeten worden. Veel stofzuigen en kleedjes kloppen en af en toe kijken of ik er handmatig wat kan vangen, al met al valt het wel mee, maar toch... even uitroeien.

Ria Dinsdag 12 Oktober 2010 at 6:14 pm | | Standaard | Dertien reacties
Gebruikte Tags: , ,

STOP!!!

Nu moeten jullie eens ophouden om te roepen dat het mooi en fris is hoor.

Het ziet er niet uit en het lukt me nog voor geen meter.

Ik vind het nog foeilelijk en zeker niet mooi en fris!

Ria Maandag 11 Oktober 2010 at 10:12 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: ,

PoeH!

Nou de boel is overgezet zoals jullie zien.

Nu eens kijken of ik iets in beeld krijg en dan maar verder puzzelen, daar ben ik weer wel een tijdje zoet mee.

Gelukkig kwam de boodschap pas eind van de middag dus ik heb nog uitgebreid van het mooie weer kunnen genieten. We zijn lekker naar het Watergat gelopen.

Ria Maandag 11 Oktober 2010 at 5:20 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , ,

Zonnig

Wat een genot vandaag!
Heel de dag lekker buiten met de deuren open.
Af en toe een beetje sjouwen, ik in de tuin en Joop aan zijn hok en aan het eind van de middag een biertje met Ina en Martin die ook weer eens in de buurt waren.

Gisteravond waren we op de jaarlijkse feestavond van de duivenvereniging.
We kregen erwtensoep met vieze stukken drillerig vet erin. Ik hou erg van vet en spek enzo, dat lust ik rauw, maar dit was een beetje brrr.
De salades, sateetjes en het ijs toetje waren heerlijk . We speelden Bingo… en er was een loterij, echt een soort bejaardensoos dus, maar best gezellig, al was ik zo rond elven, we begonnen half zeven, wel blij dat we weer naar huis konden. We kregen allemaal een mooie bolchrysant mee, die ik vandaag met zijn wortels in een grotere pot met wat extra aarde heb gezet.

Morgen nog zo’n dag!

Ria Zondag 10 Oktober 2010 at 8:25 pm | | Standaard | Vijf reacties

Knotjes

Vandaag maar gelijk de daad bij het woord gevoegd en richting Zonnemaire gereden voor een wandelingetje daar. Ik deed een uitgebreid rondje rond Keesje Voor Tineke even de route. Vanaf de Zuidweg Stapelsweg (zie foto) in en over de Blooisedijk en door het dorp weer terug. Het kan ook best zijn dat het alleen bij ons thuis zo genoemd werd hoor, ik heb geen idee eigenlijk.
Maar goed, ik heb dus weer lekker lopen mijmeren over vroeger, dat zal bij de leeftijd horen en zeker ook bij de tijd van het jaar en de stand van de maan. Echt vrolijk ben ik nog niet, rug is nog steeds niet over, maar toen ik Joke net even sprak vond ze toch dat ik nog niet klonk als een kribbig oud wuufje, zoals ze een paar dagen geleden in de reacties: zei. We moesten er allebei wel erg om lachen.

Vandaag is Wim jarig, u weet wel die van de mutsjes
Wim is na zijn hartoperatie van een tijdje geleden weer een herboren mens en wordt 68 jaar vandaag.
Hij kan niet wachten om zo langzamerhand weer aan het werk te gaan.

Ria Zaterdag 09 Oktober 2010 at 5:02 pm | | Standaard | Zeven reacties

Rondje rond Keesje

Het mooiste stukje Schouwen ligt midden op het eiland.
De polders achter de Schouwse dijk richting Zonnemaire, Noordgouwe en Dreischor. Vanmiddag deed ik er weer even een rondje toen ik terug kwam uit Zierikzee. De zon scheen, een prachtige blauwe lucht en ik was benieuwd naar de kleuren van de bomen op Schuddebeurs . Die kleuren vielen nog wat tegen, Schuddebeurs is ook niet meer wat het geweest is, maar daarna kom je dan vanzelf bij de knotjes van Zonnemaire, waar ik geen foto van heb gemaakt heb… die moet je gewoon zien.
Onzin natuurlijk, ik ga nog weleens terug, morgen misschien al, want wandelen is daar ook leuk.
Vroeger deden we ‘s zondags een rondje rond Keesje.
Als kind samen met mijn moeder, als tiener met vriendinnetjes, dan kwam je ook langs het toenmalige voetbalveld en eenmaal getrouwd met de kinderwagen. We hebben heel wat rondjes rond Keesje gelopen. Er zal daar wel ergens een Kees gewoond hebben, geen idee ook of ze het daar nog zeggen.

Ria Vrijdag 08 Oktober 2010 at 7:13 pm | | Standaard | Zes reacties

Relax

Vissen werkt ontspannend zeggen ze, vandaar dat we dat vandaag maar even doen.

Ik deed het ook zoveel mogelijk vandaag, ontspannen dan hè.
We wandelden wat over het strand en in Zierikzee, waar ik een paar heerlijke bolletjes Italiaans ijs at in de zon ergens op een vensterbank.
De rugpijn lijkt naar boven te trekken en zit nu in mijn schouder en nek, wat weer voor een dikke strot zorgt…

Over die zelfmoord ga ik het verder niet hebben, dood is dood…

Ria Donderdag 07 Oktober 2010 at 8:27 pm | | Standaard | Tien reacties

Onder de pannen

Mijn verhuizing is voorspoedig verlopen zo te zien en ik lijk ook weer wat sneller, maar misschien is dat verbeelding.
Het duivenhok is ook onder de pannen, er is weer druk getimmerd vandaag.

En nu eens even kijken hoe Lapaay zo jong blijft.
Zou zij het nu nooit eens in haar rug hebben?

Ria Woensdag 06 Oktober 2010 at 7:03 pm | | Standaard | Zestien reacties

Ouder worden

Als ik later oud en gebrekkig word met allerlei pijntjes overal, word ik denk ik een heel chagrijnig oud wijf.
Dat was ik namelijk vandaag al een beetje. Ik kan er niet tegen hoor als alles niet werkt zoals het hoort, draag mijn pijntjes niet gelaten maar word er opstandig van en dan doe ik toch weer dingen die er niet goed voor zijn natuurlijk. Mijn rug wil nog niet erg meewerken, moe word ik er van en dan zulk mooi weer.
Joop timmert vrolijk aan zijn hok en had vandaag wat hulp van zijn duivengoeroe.

Vandaag is ook Miriam jarig, onze oudste wordt 42.

Morgen wordt mijn site overgezet naar een andere server, dat zal zo rond tien uur gebeuren en dan ben ik een tijdje uit de lucht. Hopelijk is daarna alles weer normaal en kan de nieuwe PivotX geïnstalleerd worden. Spannend allemaal.

Ria Dinsdag 05 Oktober 2010 at 6:10 pm | | Standaard | Vijftien reacties

Beesjes

Dierendag vandaag en zodoende is het vandaag precies een jaar geleden dat ze bij ons kwam en daar hebben we nog geen moment spijt van gehad. Inmiddels weegt ze zo rond de dertig kilo, daar zal nog wel iets bijkomen en ze zal ook nog wel wat breder worden, maar het meeste is er wel.

Joop is begonnen met het weer opbouwen van zijn aangeschafte duivenhok. Het was prachtig weer en ik ben wat in de tuin aan het rommelen geweest, vooral rondom de vijver, waar ik voor het eerst een salamandertje zag, leuk!

Ria Maandag 04 Oktober 2010 at 7:01 pm | | Standaard | Negen reacties

Yeah!

Wat een heerlijke dag wat het weer betreft.
Mijn rug was iets minder al gaat dat in de loop van de dag steeds beter, zolang ik maar sta of loop is er niets aan de hand. Joop en ik deden een rondje Ellemeet en aan het eind van de middag gingen we nog even naar de Surf Inn voor en drankje en een hapje. Het was weer erg gezellig en de hondjes vermaken zich daar ook altijd prima.
De Surf Inn timmert ook behoorlijk aan de weg tegenwoordig en ze haalden zelfs de krant gisteren.

Er staan hier ook wat veranderingen op stapel.
Mijn blog wordt binnenkort overgezet op PivotX dat wordt voor me gedaan, dus het kan zijn dat ik een paar dagen uit de lucht ben, ik wacht het allemaal rustig af en laat het maar gebeuren. Daarna zal het er wel niet meer uitzien zoals nu, dus dat moet dan ook weer wat aangepast worden, of niet… ik weet het nog niet.
Maar mocht ik er niet zijn dan weet u ervan af.

Vanavond heb ik ook mijn Hyves account opgezegd.
Sorry voor iedereen die me daarvandaan volgde, maar ik had genoeg van het gegluur bij de buren.
Ik ben nog wel te vinden op Facebook , maar daar doe ik verder niets mee, misschien komt dat later nog. Voorlopig heb ik even genoeg van de vriendjes sites.

Ria Zondag 03 Oktober 2010 at 8:31 pm | | Standaard | Negen reacties

Rondje polder

Vanmiddag met Joop meegereden naar Zonnemaire, om vandaar weer terug te lopen naar huis.
Maar ja, Zonnemaire is zo fotogeniek en ook heel vertrouwd, dus eer ik er weer uit was, was ik alweer even verder.
Daarna richting de polder, door de Kromte via de Dijkhuisjes naar Kijkuit en zo naar Brouwershaven waar ik een harinkje deed en wat drinken kocht. En toen moest ik nog naar huis, toch wel een beetje overmoedig geweest achteraf en het weer werd er ook niet beter op, dus bij Briepe heb ik Joop gebeld.
Veel foto’s gemaakt natuurlijk, maar ik merkte het vanmorgen al, ik heb me verdraaid of zo, pijn in mijn rug. Wandelen is daar best goed voor, maar nu weet ik even niet goed hoe ik zitten moet. Gaat even bankhangen!

Ria Zaterdag 02 Oktober 2010 at 7:14 pm | | Standaard | Zeven reacties

Wassen en scheren

Veel meer foto’s dan die van gisteren heeft Joop eigenlijk niet gemaakt.
Margo had om wasjes gevraagd en daarvan heeft hij er wel een paar gemaakt. Erg schilderachtig vind ik zelf, maar daar is dan ook alles wel mee gezegd. Je moet er toch niet aan denken alles nog zo te moeten wassen. Wij proppen het van de ene in de andere machine, vouwen het op en het ligt weer schoon in de kast. Koken gaat natuurlijk al net zo primitief.
Hij at bij de ouders van Rabin wat ze daar meestal eten, rijst met groente en een stukje kip, Dhabba vooraf linzensoep.

Verder is hij nog steeds aan het bijkomen, want toch wel een kou gevat en een behoorlijke jetlag, gewoon niet okee, ook al ging hij zo goed van start dinsdag.
Vandaag wel begonnen met het rooien van een paar bomen waar het duivenhok moet komen en omdat het mij allemaal net wat te hoog en te zwaar was even de hulp van Mark ingeroepen, die had toch een snipperdag ;)

Ria Vrijdag 01 Oktober 2010 at 6:50 pm | | Standaard | Acht reacties