Nog 1

Ria Zondag 30 December 2012 at 9:25 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags:

Trots!

Ik ben bezig met het maken van een lespakket over het landschap (en de natuur) van Schouwen-Duiveland. Op je blog vond ik diverse foto’s die ik goed zou kunnen gebruiken.

Zou ik deze foto’s mogen gebruiken, natuurlijk met naamsvermelding?

Het lespakket is bestemd voor de bovenbouw van het basisonderwijs op het eiland en zal aan de scholen worden uitgeleend door het NME-centrum Schouwen-Duiveland. 

P.s. Mijn complimenten voor de mooie en verrassende natuurfoto’s. 

Natuurlijk vind ik dat goed, ik vind het maar wat leuk!

Joop is ook trots op al dat jonge spul, deze is al een paar dagen oud, zijn broer heeft het niet gehaald.

 

Ria Zaterdag 29 December 2012 at 6:41 pm | | Standaard | Twaalf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Klus geklaard

Zo, de klus is geklaard, de afvoer slurpt weer. Het was niet het stuk dat al eerder vervangen was, maar het stuk erna naast de wijnkelder, waar het nog wat onhandiger werken was, daarom had hij dat ook vorige keer niet gedaan staat me bij, maar dat weet ik niet zeker meer. Tsja en wat zat erin... dikke gladde grijsbruine derrie en de buis liep blijkbaar ook met een lichte bolling, dat houdt ook tegen natuurlijk. Toch nog maar minder waspoeder gebruiken, af en toe eens heet wassen en afwassen en ook nog maar zout in de afwasmachine. Dat doe ik eigenlijk niet meer omdat het zogenaamd allemaal in de blokjes zit. 

Nu maar hopen dat het niet meer nodig is zolang wij hier wonen en dat is nog erg lang is het plan.

De klus is geklaard, als het weer nu nog eens OPKLAART.

Bah!

Ria Vrijdag 28 December 2012 at 7:00 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: ,

Doorstromen

We blijven pompen om de kruipruimte een beetje begaanbaar te houden en Joop verzamelt moed om erin te gaan om de verstopping te verhelpen aan de afvoer van de keuken. Gelukkig werkt de rest gewoon, het is een klein stukje, hij heeft het al eerder vervangen, nog maar twee jaar geleden zie ik nu. We moeten toch maar eens uit zien te vinden wat de boosdoener is. Celofaantjes van de afwasblokjes haal ik eraf, ik gebruik vloebaar wasmiddel, dat kan het ook niet zijn. Vet gooi ik in een bakje en daarna bij het afval... ik snap er niets van.

Lekker in de regen gelopen vandaag, het was niet koud dus het was wel verfrissend. Eind van de middag ben ik weer gemasseerd, ik heb wel het idee dat de pijn wat minder wordt. 

Geen foto's gemaakt vandaag, vandaar eentje van Silvia van afgelopen zomer op hun 'nieuwe' boot. Morgen is ze jarig, 43 alweer.

Ria Donderdag 27 December 2012 at 7:35 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , ,

2de kerst

De duiven komen zo langzamerhand één voor één uit hun ei gekropen. Ik heb ze nog niet gezien, maar vandaag of morgen ga ik er weer eentje vereeuwigen natuurlijk, ze zijn altijd mooi van lelijkheid.

We hebben even uitgewaaid aan het strand. Hoog water, dus goed voor de beenspieren in het losse zand. Vanmiddag hingen we wat bank, met voor mij de Top 2000 in mijn oren en vanavond aten we heerlijk bij Zee en Meer. Petje af voor de koks, we hebben beide dagen superlekker gegeten.

Morgen weer gewoon donderdag :)

Ria Woensdag 26 December 2012 at 10:40 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

1ste kerst

De zon was er even vandaag en deze gele vrolijkerd liet niet na daar even van te genieten. Het duurde niet lang hoor, want eer ik thuis was was ik alweer nat, buiig heet dat.

Vanavond zijn we aangeschoven bij Salud, wat moet je anders als je afvoer verstopt is en daardoor je afwasmachine ook niet kan draaien. Mir ging ook mee, het was gezellig.

Ria Dinsdag 25 December 2012 at 10:53 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags:

Vrolijkheid

Hier zetten de strubbelingen zich nog even voort. Gingen afgelopen week de lampen na elkaar stuk, vandaag was de afvoer van de gootsteen verstopt en het is nog niet opgelost. 

Eind van de middag was ik bij de fysiotherapeut, hij heeft eens even flink tegen mijn ruggengraat aan geduwd en in mijn schouder geknepen, nu maar hopen dat het helpt. Niet dat ik erg veel pijn heb hoor, het is maar af en toe, maar toch... 

Het zal komende dagen niet voor iedereen even vrolijk zijn, maar we maken er allemaal op onze manier maar het beste van.

Eet smakelijk allemaal!

Ria Maandag 24 December 2012 at 5:55 pm | | Standaard | Negen reacties

Strubbelingen

Het stond best leuk, de ballen bij de Boedha, maar vanmorgen lagen ze allemaal kapot op de grond. Er zijn ergere dingen natuurlijk, dus we deden een rondje, het was tenslotte droog.

Ze hebben een picknick-tafel neergezet naast het fietspad, gezellig hoor, maar ondanks dat ik mijn kaplaarzen aan had had ik toch weinig zin om even niks te gaan zitten pikken. 

Nou en toen dacht ik vanmiddag ik zet de radio even aan, ik wist nu hoe het moest tenslotte, maar... juist... Joop gebeld, die kon me ook niet verder helpen.

Toen dacht ik even wat hout te gaan kloven, want droog en niet koud en er zitten zat te grote blokken tussen de stapel. Het was een moeizaam begin, want het leek net of er ergens een draad los zat, na veel heen en weer geloop had ik eindelijk contact, maar na een blok of vijf stopte hij er weer mee, toen ben ik ook maar gestopt. 

Eenmaal weer binnen heb ik me toch maar even kwaad gemaakt om muziek uit dat kreng te krijgen, net zo lang op knopjes gedrukt tot het me eindelijk lukte... pfff.

Ria Zondag 23 December 2012 at 4:13 pm | | Standaard | Negen reacties

Serious Request

Af en toe kijk ik eens een poosje op mijn tabletje, best leuk tijdverdrijf met dit weer. Wat een geld wordt er weer opgehaald! Ruim 3 miljoen nu en dat is al een oude tussenstand.

Zo langzamerhand begin ik me bijna schuldig te voelen, want ik heb nog nooit iets gegeven. Geen plaatje aangevraagd, niets gebracht, bij mijn weten ook niets gekocht waarvan de opbrengst ten goede kwam van...

Jullie wel? Of ben ik echt de enige...

Ria Zaterdag 22 December 2012 at 6:29 pm | | Standaard | Dertien reacties
Gebruikte Tags: , ,

Op naar het licht

Gewoon een lekker dagje. Niet koud, dus ik zeemde de ramen eens en verzette de kerstboom, want die hing steeds maar scheef en dat is ook geen gezicht. We wandelden, de poot van Didi lijkt nu zo goed als over, maar nu eet ze weer niet en is aan de dunne, het is ook altijd wat.

Nu de wereld niet vergaan is, wordt het vanaf vandaag weer langer licht, laat het voorjaar maar komen. De cyclaampjes staan er fleurig bij, daar word ik vrolijker van dan van een kerstboom.

Ria Vrijdag 21 December 2012 at 6:31 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , ,

Post

Het was eigenlijk een ongelukje, nog helemaal niet de bedoeling dat er eitjes zouden komen, maar ze deden het toch snel. Joop wilde ze eerst weggooien, maar toch maar niet gedaan en nu is het een prachtig beestje. Joop is helemaal verliefd, dit wordt een kampioentje. Haha, nu maar hopen dat hij niet opgevreten wordt door een buizerd of een andere engerd.

Het was nat vandaag. Ik ben weinig buiten geweest, alleen even een rondje rond het dorp vanmiddag om mijn twee kerstkaarten op de post te doen. De rest gaat per email. De postduiven hebben alleen de naam nog.

Ria Donderdag 20 December 2012 at 6:04 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , ,

Bijpraten

Kijk, ze worden toch rood. En omdat ik ze zo leuk vind heb ik er vandaag nog een paar gehaald bij het tuincentrum. De oude vuurkorf opgevuld met mos en aarde en ze daarin geplant.

Vanmiddag was ik even bij de dokter. Ik loop nu al weken met die zere arm en schouder en hoewel ik dacht dat het van het breien kwam kreeg ik toch steeds meer de indruk dat het uit mijn nek vandaan kwam. Zitten en opstaan een paar meter lopen en dan door de grond gaan van de pijn, terwijl je de rest van de dag gewoon alles kunt doen. Bewegen is gewoon goed, zo gauw je gaat zitten gaat het verkeerd.

De dokter kon niets verontrustends vinden, het werd ook al minder en voordat ik ging zei ik het ook al tegen Joop, wat ga ik er eigenlijk doen, ik voel niks meer.. heeft u dat nu ook altijd?

Joop is trouwens eergisteren aan zijn verkeerde kies geholpen, volop aan de anti biotica weer en een dikke wang, het ziet er niet uit.

Daarna deed ik nog wat boodschappen bij de Lidl en nam ook nog een doosje Rhone wijn mee, want ik wist het allang al hoor, die is prima te drinken. 

Vanavond at Miriam gezellig een hapje mee, dat doet ze wel meer tegenwoordig, voor twee of drie koken maakt niet zoveel uit en het is gezelliger, zeker voor haar.

Ria Woensdag 19 December 2012 at 7:44 pm | | Standaard | Dertien reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

Strand

Toen ik gisteren op zoek was naar een foto voor bij mijn verhaaltje en de foto die ik uitzocht bekeek, viel het me op hoe leeg het nog was naast de Rampweg, die je links in beeld ziet. Vandaag nam ik een foto op dezelfde plek. De paaltjes stonden er nog, het bankje (ook een oude foto) dat daar staat was bijna niet meer te bereiken, daar mogen ze weleens iets aan doen.

 

Didi en ik waren een tijdje op het strand, daar verandert ook het nodige. Was er vroeger 's winters geen tent te bekennen, tegenwoordig bouwen ze complete restaurants. 

Het blijft er natuurlijk wel heerlijk toeven 's winters. Geen voetstap te bekennen.

Ria Dinsdag 18 December 2012 at 6:36 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags:

12-2002/12-2012

Tien jaar geleden begon het te kriebelen. Zo her en der zag ik er opduiken en ik dacht 'dat wil ik ook'! 

De eerste was bij Blogger en Nicole hielp me daarbij.

Nou en toen had ik het en zo is het gebleven tot nu toe, met tussendoor wel een overstap naar Pivot met alweer hulp, van Downer dit keer. En zo is er gelukkig altijd wel iemand die me even uit de nood helpt als dat nodig is.

Er is veel veranderd in die tien jaar, niet alleen op het net, maar ook in het 'gewone' leven. Echtscheidingen en relaties waar een eind aan kwam, nieuwe liefdes, kinderen die groter groeiden, Simba... en Didi.

En al dat lief en leed deelde ik grotendeels hier met iedereen die het maar wilde lezen en ook dat werden er steeds meer, wat me weleens verbaasde en soms ook beangstigde. Want wie waren al die mensen en wilde ik dat wel, dat ze alles over me lazen. Dat heeft er wel toe geleid dat ik toch langzamerhand wat terughoudender ben geworden. 

Het heeft me ook veel leuks gebracht. Vooral de fotografie. Heel vroeger maakte ik er weleens op mijn oude Agfa click, maar daarna eigenlijk nooit meer. Het werd de hobby van Joop, hij maakte ze, ontwikkelde ze en drukte ze ook af in zijn donkere kamer en ik dacht er eigenlijk niet eens aan ze zelf ook te blijven maken. Maar toen ik eenmaal een weblog had, wilde ik daar ook plaatjes bij en het leukst is natuurlijk als je die zelf gemaakt hebt en dat doe ik inmiddels elke dag met veel plezier.

En dan de lezers die bijna dagelijks even komen kijken en een reactie achterlaten, dat is eigenlijk het leukst. Dat wisselt ook voortdurend, er komt eens iemand bij, er blijft er eens eentje weg. Dan denk ik soms, waar zouden ze gebleven zijn... Joost mag het weten, maar ik niet.

Andere bloggers kwamen eens in het echt langs als ze in de buurt waren, of we gingen zelf eens ergens heen. Altijd leuk om elkaar dan in het echt te zien en soms wordt het wat closer zoals met Marlies, die blijft maar komen :)

Kinderen die weleens commentaar hadden, "jij met je blog" en die nu zelf Facebook verslaafd zijn.

Voorlopig zijn jullie nog niet van me af. Ik hou het nog wel een tijdje vol als alles blijft werken tenminste, zowel op het net als mijn lijf. Nog even doorbijten, want mijn botten protesteren tegen de kou en de nattigheid.

Ria Maandag 17 December 2012 at 5:22 pm | | Standaard | 24 reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Voorbij

Superdruk vanmiddag op het Grevelingenmeer vanwege de Grevelingencup zeilwedstrijd. Ik hoorde deze mensen een kreet van verrukking slaken vandaar dat ik ook maar even ging kijken. Een mooi gezicht, honderden zeilboten denk ik toch wel, of toch op z'n minst honderd, hahaha, ik heb geen idee.

De meneer was zijn fototoestel vergeten zei hij, dus maakte ik een foto van hem en zijn vrouw.

De dag was weer zo voorbij.

Ria Zondag 16 December 2012 at 6:33 pm | | Standaard | Vijf reacties

Ongelukjes

Het lijkt erop of ik nu elk weekend zin in kaasjes met een lekker wijntje krijg. Vandaar dat ik vanmiddag nog even AH in Burgh aandeed voor wat kaasjes, Joop haalde intussen een lekker flesje uit de kelder. 

Natuurlijk nam ik de toeristische route terug, ik kwam zelfs nog een transformatorhuisje tegen en maakte daar wat foto's van voor Sjoerd.

Eenmaal weer thuis trok Joop de fles open en pakte ik de kaasjes uit. Hij schonk wat in en proefde eens. Eenmaal goedgekeurd kreeg ik ook een glas en hoppa... daar stootte hij met z'n arm de hele fles van tafel. Zonde!!! Gelukkig hadden we allebei al een glas, maar ja het was wel een zootje ineens.

De broer van Joop brak afgelopen week twee vingers bij het optuigen van zijn paard, waarvan eentje met een  open wond en veel bloedverlies. Hij moest zelfs een nachtje in het ziekenhuis blijven.

Het stiefzusje (ik weet niet zo gauw een ander woord) van Yara brak haar bovenarm doordat ze van een paard viel en Yara kneusde haar arm door een val bij het schaatsen....

Ria Zaterdag 15 December 2012 at 7:17 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Geruisloos

Met de auto kom je de binnenstad van Zierikzee bijna niet meer in vanwege de herinrichting. Gelukkig zijn er nog plekjes zat te vinden om even vlug te parkeren, ik kan mijn 'gele kanarie' tenminste altijd wel ergens in een gaatje proppen. 

Dat deed ik vanmiddag ook even. Ik had al op het web zitten kijken, overal begint de uitverkoop en ik had mijn zinnen op een paar zwarte schoenen gezet. Altijd als ik iets zwarts aan had had ik geen bijpassende schoenen, ja een paar oude Lumberjacks van een jaar of tien geleden, of misschien nog wel ouder. Maar nu ben ik geslaagd, Timberlands nogal, met rubberen hakken en best wel wat korting. Lekker geruisloos.

Ria Vrijdag 14 December 2012 at 7:02 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags:

Rustig

Spelletjes gespeeld en gewandeld, dat was het wel zo'n beetje vandaag.

Toen de zon tegen de avond mooi rood kleurde deed ik even een rondje met de auto, maar echt spectaculair werd het niet.

We aten zuurkool met gebakken spekjes en worst, lekker winters. 

Geen spanning en sensatie dus hier, lekker rustig.

Ria Donderdag 13 December 2012 at 6:41 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , ,

12-12-12

Een gewone, maar wel een heerlijke zonnige dag voor ons vandaag.

Ik draaide een wasje en Joop klom op het dak, er zat iets dwars in de kachelpijp. Daarna ging hij naar de pedicure.

Didi en ik wandelden zoals gewoonlijk een rondje, alweer iets verder en we aten een scharrelkipfileetje van de vleesboerderij met spinazie.

De zon ging mooi onder achter de kerstboom.

Morgen 13-12-12.

Ria Woensdag 12 December 2012 at 6:21 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: ,

Voor buiten.

Het was heerlijk om buiten te zijn dus dat deed ik dan ook maar. Breien zit er even niet in vanwege een erg pijnlijke schouder en arm. Als ik gewoon bezig ben heb ik weinig last, maar op de bank hangen is niet bevorderlijk. 

Ik ging naar het tuincentrum om te kijken of ze ook buitenboedha's hadden en jawel, die waren er, niet veel, maar deze vond ik mooi en die mocht mee. 

Daarna velde ik een boom, een kerstboompje van een jaar of vijf geleden dat nog een tijdje door heeft mogen groeien, maar aangezien het eigenlijk een lelijke boom werd mag hij dit jaar nog een keer kerstboom zijn en daarna de kachel in. Hij staat buiten voor het keukenraam, bomen horen nu eenmaal buiten, en de lichtjes zitten er al in.

Ria Dinsdag 11 December 2012 at 7:17 pm | | Standaard | Twaalf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Licht en donker

Het lukt me nooit foto's in het doker te maken zonder flits, dat is ook niet eenvoudig zonder statief denk ik, maar omdat er op mijn toestel een 'scene' knopje zit voor 'nachtlandschap probeerde ik dat eens vanavond. 

De Akkerbloemstraat staat er goed op. Wat een werk hebben die mensen ervan gemaakt, maar het staat wel erg gezellig moet ik zeggen.

In de kerk was iets te doen, zodat het glas in lood mooi verlicht was.

Iemand nog tips hoe ik ze zo los uit de hand nog beter kan krijgen?

Ria Maandag 10 December 2012 at 8:00 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Aangekleed staat netjes

 

Didi en ik wandelden weer een rondje vandaag. Ze had na haar uitbudige spring- en ren- uitbarstingen van gisteren bijna geen last. Ze liep toen los en ik liet haar maar, want ik dacht als het pijn doet stop je vanzelf wel. 

Er stond behoorlijk wind en af en toe regende het een beetje, we hadden ons ik had me dus goed aangekleed en zodoende mijn bipsenjas ook weer opgezocht, muts op, maar dat was teveel van het goede zo koud was het nu ook weer niet. 

Net stond de tv op de Europese kamipeonschappen cross, we behaalden brons zag ik, maar het viel me op wat een kleine broekjes die dames soms aan hebben en iets korts van boven, zodat ze er toch wel erg bloot bij lopen in de sneeuw. Nu snap ik wel dat je het niet snel koud hebt als je je zo uit loopt te sloven, maar toch vind ik het raar. Ik ben zeker heel ouderwetsch... ?

Ria Zondag 09 December 2012 at 6:57 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Alweer

CODE ORANJE! De KNMI heeft waarschuwing extreem weer uitgegeven wegens IJZEL voor vanavond en vannacht voor NL m.u.v. west en zuidwest.

Wat een gedoe toch met dat weer elke keer. Ze moesten dat weerbericht maar afschaffen en de mensen gewoon zelf naar de radar laten kijken en vooral gewoon naar buiten.

Hier was het heerlijk vandaag. Didi heeft gerend en slootje gesprongen ze was helemaal door het dolle en ik maakte daar een filmpje van dacht ik, het was namelijk erg leuk om te zien. Eenmaal thuis bleek dat er niets gefilmd was, knopje niet goed ingedrukt zeker. Heb ik daar voor niets lopen 'filmen'.

Vanavond aten we lekker een visje bij Zee en Meer.

Ria Zaterdag 08 December 2012 at 8:52 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Zuunig.

Meer dan dit kon er bij ons niet af wat sneeuw betreft. Wat witte accenten zo hier en daar, die vanmiddag natuurlijk alweer verdwenen waren.. En hoewel ik toch altijd wel wat in voorraad heb, heb ik toch mijn karretje maar wat extra vol geladen. 

Verder zijn we aan het pompen, er staat water in de kruipruimte en Joop moet erin binnenkort, of tenminste zolang de buizen heel blijven hoeft het niet, maar het zou zomaar ineens kunnen gebeuren. We hadden een zuinige installateur met de bouw van het huis, die vond koper niet nodig... eigen schuld dus ;)

Wordt vervolgd.

Ria Vrijdag 07 December 2012 at 6:57 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Burengerucht.

Een hoop bedrijvigheid vanmorgen vroeg toen wij nog wat lagen te dommelen. Het was bij de buren zo bleek later. Werd eerst het voorste stuk van het terrein hiernaast nog voor de stacaravans gebruikt, tegenwoordig staan ze ook aan de achterkant op het stuk dat aan onze tuin grenst.

Er werd grind gestort, zodat het er gelijk een stuk netter uitziet. De caravans staan bij de erfafscheiding. Ik vind het prima. Het is een leuk gezicht, er woont niemand, dus ze maken ook geen lawaai.

We hebben de buitenkranen afgesloten en wat er verder kan bevriezen in veiligheid gebracht. Het is nu wachten op de dingen die komen.

Ria Donderdag 06 December 2012 at 6:09 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Weersverwachting

Winter 2012-2013 Deventer Almanak
Januari: Geregeld buien en vrij koud, guur weer. Vanaf half januari Lichte tot matige vorst met kans op sneeuw. Eind van de maand veel regen en mogelijk storm.
Februari: Serieuze vorst gedurende twee weken met grote kans op sneeuw. Daarna wisselvallig met regen en harde wind.
Maart: Overdag geen vorst en kwakkelweer.
De Deventer Almanak voorspelt een echte kwakkelwinter met een paar weken vorst, een beetje sneeuw en verder regen en harde wind.

Winter 2012-2013 Enkhuizer Almanak

Januari: Vooral mistig en guur. Halverwege de maand buien met mogelijk sneeuw.
Februari: Begin van de maand kans op lichte vorst. Vanaf Valentijnsdag helder en koud gedurende twee weken. Daarna neerslag en veranderlijk.
Maart: Koel weer met veel opklaringen. Vanaf eind maart heerlijk lenteweer.
Evenals de Deventer Almanak geeft ook de Enkhuizer Almanak een kwakkelwinter weer.

Winterweersverwachting Piet Paulusma 

De komende winter zal vuil en nat verlopen. Regelmatig sneeuw, regen, ijzel en onstuimig weer met veel overlast voor het verkeer. De kans op een winterse of witte kerst is zeker aanwezig. Over het algemeen wordt het een normale winter of (iets) te zacht. Wel verwacht Paulusma dat we kunnen gaan schaatsen in de winter 2012-2013. De kans hierop zou het grootst zijn in de periode half december 2012 tot begin januari 2013 en in de periode eind januari 2013 tot begin februari 2013.

Een kwakkelwinter wordt het dus, met van alles wat, ik ga voor voorspelling van de Enkhuizer Almanak.

Hier hebben we nog steeds geen sneeuw gezien.

Ria Woensdag 05 December 2012 at 7:04 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags:

Houdt moed!

Het fluitekruid in de ton doet al een poging, dat is nog veel te vroeg natuurlijk, dat moet nog even geduld hebben, net als ik.

Het was een rotdag! Een domper, waardoor ik een beetje lamgeslagen toch nog maar een rondje ging doen in de kou en de wind, maar lekker opgefrist thuiskwam. Gelukkig ziet Joop het allemaal wat positiever en weet me dan toch weer wat op te fleuren, al hoeft van hem de kou ook niet al te lang te duren.

En we hebben al jonge duiven, het was eigenlijk een ongelukje, maar nu lopen ze al door het hok en gisteren fladderden ze al.

Ria Dinsdag 04 December 2012 at 7:07 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , ,

(on)Rust

Het was maar een paar uur licht vandaag, maar in die paar uur ben ik toch heerlijk een tijdje aan de wandel geweest. Een beetje regen nog, maar het grootste gedeelte droog. Sneeuw hebben we hier nog niet gezien, tenminste ik niet.

Op het strand was niemand, iin de polder fietste alleen de oude Verjaal me voorbij en bij Ellemeet vroeg er iemand de weg naar de "Klaverweide" , daar was blijkbaar iets aan de hand. Neef Leo op de film, hij zal het er wel druk mee gehad hebben.

Ria Maandag 03 December 2012 at 6:45 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , ,

Buien

Tussen de buien door even een rondje gedaan, iets te groot blijkbaar voor Didi, dat is dan daarna gelijk zichtbaar. Morgen een rustdag voor haar en als het weer een beetje meezit een flinke wandeling voor mij, ik mòet een paar uur in de buitenlucht zijn, dan is het daarna wel weer lekker op de bank.

Vanmiddag even naar AH in Burgh. Ina en Martin kwamen borrelen en ik had geen witte wijn in huis. Op de terug weg nam ik de toeristische route over Burgh-Sluis. 

Mooie wolkenpartijen boven de Oosterschelde.

De Plompe Toren stond er een beetje verloren bij, als altijd ;)

Ina en Martin zijn alweer naar huis, het was gezellig.

Ria Zondag 02 December 2012 at 8:05 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Gezondheid!

Voor degenen die er ongerust in waren dat het niet meer goed zou komen met mij en de wijn, ze smaken me weer prima hoor, af en toe een glaasje.

Reden voor Joop om vanmiddag weer eens de kelder in te duiken, daar hadden we sinds afgelopen zomer niet meer in gekeken. Hij was zo droog als wat gelukkig, de vochtvreters deden goed hun werk, die hebben we gelijk weer vernieuwd.

Extra lampjes heb ik ook al, die vond ik vorige week bij het opruimen van de kelderkast. Ik denk dat ik het er maar bij laat, want Joop heeft een paar weken geleden de tas met kerstspullen op de garagezolder gezet, lekker handig als je ze bijna weer nodig hebt.

Ria Zaterdag 01 December 2012 at 6:55 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: