Voorjaar

Morgen 1 november en het leek wel voorjaar vandaag. Ik ging weer lekker naar het strand vanmiddag waar iedereen in zijn shirtje liep en sommigen op blote voeten.

Het was genieten.

Beetje fotootjes gemaakt en lekker op het gemakje gelopen.

Ik weet nog steeds niet wat voor schelpen er eigenlijk aan die slurfjes zitten

Ik heb nog gegraven, maar dan breken ze af.

En tot slot nog een film.

Op weg naar huis een lekker softijsje, dat smaakte prima!

Vanavond maar geen sigaar, daar had ik vanmorgen een beetje spijt van eigenlijk.

Ria Vrijdag 31 Oktober 2014 at 7:54 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Lomp

Joop is weer in de bewoonde wereld dus deze foto's zijn voor hem, zodat hij kan zien hoe de polder er nu ongeveer bij ligt.

Dan kan hij alvast weer een beetje wennen. Spruitjes zijn er ook weer.

Ik vertrok met somber weer, had zelfs nog een paar druppels regen, maar de temperatuur is nog steeds prima!

En hoe dichter ik bij huis kwam hoe zonniger en warmer het werd.

Ik nam ook nog een paar stekjes mee van de Verbena of Ijzerhard van een tijdje geleden, ze stonden nog steeds te bloeien.

En vanmorgen maakte ik de tekening af waar ik nu al ongeveer een week aan bezig was, dat is ook niets, maar toch best leuk geworden vind ik. 

En dan als laatste het filmpje dat ik afgelopen zondag maakte op het strand. Er was iets gebeurd, ik had op het strand al naar het filmpje gekeken en daardoor misschien iets met mijn lompe vingers gedaan waardoor het niet op de pc wilde komen...

Afijn ik heb tot drie keer 668 foto's geupload en nog eens op mijn toestel gekeken , maar ik heb het nu voor elkaar, ja er was toch iets niet goed gewoon op het toestel, maar vraag me niet wat.

Leuk filmpje hè! :-D

Beetje veel vandaag, maar ik moest het even kwijt. Morgen weer een nieuw begin.

Ria Donderdag 30 Oktober 2014 at 6:14 pm | | Standaard | Veertien reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Happen

Dank zij mijn zus en zwager weer eens fatsoenlijk gegeten vanavond. Het gaat de laatste tijd wel erg over eten geloof ik, maar ja dat hoort bij overleven.

Ze kwamen pas vanmiddag, Freek ging naar de kapper en we hapten nog wat frisse lucht. 

En daarna hapten we een lekker hapje bij Salud.

Erg gezellig. We zijn weer helemaal bijgepraat.

Ria Woensdag 29 Oktober 2014 at 8:45 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Al doende

Vanmorgen weer even contact met Joop, hij heeft de tocht wat ingekort, overmorgen zijn ze weer in Pokhara. Ik weet niet precies de reden, het is wel zo dat zijn schoenen stuk gingen en de tent niet meer waterdicht bleek, beiden laat hij daar achter, dat was hij toch al van plan vanwege de dan vrijgekomen bagageruimte.

Daarna was ik even bij Zierikzeese vrienden voor een babbeltje en toen ik daar van terug was kwam zij met die grote voeten even langs.

We verdiepten ons nog eens in de afstandsbedieningen en kregen warempel geluid uit de boxen, wat dan weer niet overeenkwam met de beelden op tv, maar ik heb er alweer iets van geleerd, geloof ik. Ik ben nu toch erg benieuwd hoe het werkelijk moet zijn, want dat wil ik nu ntuurlijk wel weten.

We aten peperbollen, Joke rookte terwijl we een rondje tuin deden en natuurlijk dronken we ook nog een wijntje. Ouwerwets gezellig, dat moeten we eigenlijk meer doen vonden we allebei...

Een flinke omelet als avondmaaltijd!

Ria Dinsdag 28 Oktober 2014 at 6:22 pm | | Standaard | Veertien reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

Contact

Wat was het weer fijn hè! Ik ging dan ook lekker vroeg naar buiten om wat in de tuin te doen. Vooral blaren verzamelen, want op hopen waren ze al gewaaid met de storm van vorige week.

De duivengoeroe kwam ook gezellig een beetje heen en weer lopen, dus ik had ook even aanspraak.

Sinds vanmorgen ook sms contact met Joop.

Zit nu in Burtibang, geen rustdag genomen in Dorpathan. niemand is daar mee en het is er koud met 's nachts vorst. We doen nu het laatste stuk in zes dagen i.p.v. vijf. Morgen naar Hara.

En nog wat heen en weer gesms. Fijn!

Vanmiddag lekker gewandeld in mijn trui, dat was best nog warm. Eenmaal thuis de ramen nog gezeemd, van binnen en van buiten, ook dat was nodig na de storm. 

En daarna bakte ik een pizzaatje af, met extra tomaat en kaas, dat smaakte best na zo'n lange dag.

Ria Maandag 27 Oktober 2014 at 6:41 pm | | Standaard | Tien reacties

Lekkere trek

'Ga je ook een strandwandeling maken?', vroeg de man bij de parkeerautomaat.

'Ja', zei ik, want dat was zo.

'Ik ook', zei hij weer '...maar wel met mijn eigen vrouw....'

Nu ja, ik lekker met mijn hondje. We liepen naar het brede strand, het was heerlijk en best nog druk.

We kregen trouwens een uur extra bij de parkeerautomaat, want de tijden waren nog niet aangepast.

Mijn tijden zijn ook nog niet aangepast, ik liep vanmorgen alweer heel vroeg wakker te zijn.

Maar ook dat komt wel weer goed, net als alles.

Na het lopen had ik wel zin in een lekker hapje.

Ria Zondag 26 Oktober 2014 at 5:25 pm | | Standaard | Veertien reacties
Gebruikte Tags: , ,

De ochtendstond...

Het was een  mooi begin van de dag vanmorgen, heel wat anders dan gisteren.

Het zou alleen niet lang duren want even later betrok het weer.

Ik heb lekker een tijdje zitten kleuren en toen ik dat zat was reden we naar Zierikzee om de wijnvoorraad aan te vullen en nog wat boodschappen.

Inmiddels begon het op te klaren en gingen we lekker wandelen.

Did heeft altijd alle geduld van de wereld als ik even stop voor een paar foto's.

Mijn steun en toeverlaat...

in deze eenzame dagen..

.

Ria Zaterdag 25 Oktober 2014 at 6:33 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

Natje en droogje

Voor wie het nog niet op Facebook zag, eindelijk bericht van Joop. Alls was goed en morgen zijn ze volgens plan in Dhorpatan. Foto is van 11 jaar geleden toen zag de camp plaats er zo uit.  Ze hebben daar weer een rustdag.

De foto's die hij toen maakte van de bevolking heeft hij op zijn tablet bij zich, hij is benieuwd hoe ze daarop reageren als ze er nog zijn.

Hier was het een behoorlijk natte dag. Ik haalde voordat ik ging lopen een droge broek uit de droger, maar die had ik ook net zo goed nog nat aan kunnen trekken, bleh!

Eerst had ik windje mee dus ik liep maar door, in de hoop dat het droog zou worden, maar het werd eigenlijk steeds natter, dus toen moest ik toch dat hele stuk weer terug met de wind aan de voorkant. Gelukkig waaide het niet heel hard.

De planten hadden vanmorgen al een opfrisser in de regen gehad en van de vloer sopte ik de stukken die niet in de dweilroute liggen. Ik kan het toch niet laten natuurlijk en een beetje poetsen mag best.

Mijn maaltje van vanavond zag er zo uit.

Voor vanavond heb ik nog een zakje ongepelde garnalen, lekker voor onder the Voice!

Ria Vrijdag 24 Oktober 2014 at 6:34 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Fijn in Colijn

Vanmorgen bracht ik mijn tekening in Colijn en dronk gezellig koffie met Leonie, met een moorkop erbij. Mag dat eigenlijk nog wel, moorkop?  

Het was stil in Colijnsplaat, veel stiller dan in Scharendijke denk ik, ik was er nog nooit geweest.

Daarna weer naar huis, waar ik na de thee terecht kon bij de kapper, dat was weer even nodig, lekker stukje eraf. En daarna maaide ik het gras nog maar eens. Gelukkig kan ik dat nu allemaal gewoon zelf, dat was weleens anders als Joop er niet was herinnerde ik me vanmiddag nog,

Na nog een kop thee, deed ik een rondje Ellemeet met Didi en eer ik toen weer thuis was was het inmiddels vijf uur geweest, tijd voor wat eten.  

Ik bakte een uitje en een tomaat en deed daar mijn restje van gisteren bij, erg lekker weer hoor. Ik kan het wel, maar daar hoef ik bij Joop niet mee aan te komen, zo'n onbestemde hap eten zonder een vleesje.

Nog niets van Joop gehoord. Hij heeft daar wel een eigen telefoonnummer, maar er zal geen bereik zijn.

Ria Donderdag 23 Oktober 2014 at 6:26 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Knolletjes

Het viel nogal mee met de storm vannacht, ik heb zelfs best geslapen, wel af en toe wakker, maar daar heb ik geen storm voor nodig. Er was niets kapot gewaaid, alles stond nog overeind, op een paar stoelen na.

Ik deed wat huishoudelijks vanmorgen, de vloer moest nodig eens een sopje en nog wat van die dingen. De keukenstoelen schuiven weer en daarna deden we een rondje en werd het steeds beter weer eigenlijk. De wind was gaan liggen en de zon scheen.

Geïnspireerd door Marlies haalde ik nog wat van die lekkere knolletjes bij de Zoete Kers, Joop houdt niet zo van knolletjes, ik vind ze heerlijk dus eet ik ze nu, knolselderij en koolraap. Ook nog een pompoentje, daar wil ik een keer soep van maken. Recept iemand?

Een half raapje en een half knolselderijtje (ik heb kleintjes uitgezocht), net als Marlies met gemberpoeder en zwarte peper, half bouillonblokje met wat water, handje verse okkernoten die ik ook meebracht en een beetje roomkaas erdoor. Voedzaam en erg lekker, ik kreeg het maar voor de helft op, dus daar kan ik nog een keer van eten.

Ria Woensdag 22 Oktober 2014 at 5:48 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Onderweg

Wat een stormachtige dag vandaag! Vanmorgen nog flinke buien, maar dat viel vanmiddag eigenlijk best mee. 

Nadat Marlies vertrokken was deed ik nog een kort ommetje, geen regen van betekenis en de zon kwam er zelfs af en toe doorheen.

Joop wandelde vandaag, als het goed is, van Lulang naar Gunja Goon, waar hij morgen een rustdag heeft. De foto is van elf jaar geleden toen hij dezelfde tocht maakte.

 

en ik denk haast dat hij toen ook de Kretek sigaretten meebracht die ik vandaag in de keukenla vond. Ik denk dat ik er daar straks maar eens eentje van opsteek.....

Ria Dinsdag 21 Oktober 2014 at 4:54 pm | | Standaard | Dertien reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Verrukkeluk

Een telefoontje vanmorgen, dat mijn bodywarmertje binnen was. Dus nadat Silvia en de kinderen vertrokken waren reden we eerst naar Schuddebeurs en keken daar ook nog even rond. Marlies was op zoek naar een kruisbes en laten er daar nou net nog twee staan, eentje voor haar en eentje als cadeau voor mij, dat wordt smullen volgend jaar!

Daarna reden we naar het strand voor een fijne wandeling. We aten een patatje mèt en de hondjes vermaakten zich ook prima, op het strand is er niets aan de hand.

Met de honden wilde het verder niet zo heel erg vlotten eigenlijk. Rasta, de hond van Marlies is volgens mij een beetje bang, zoekt bescherming bij Marlies en als Didi te dichtbij komt begint ze te brommen en valt uit, waardoor ze dan weer gestraft wordt. Afgelopen nacht heeft ze ook erg weinig geslapen, ik ook, dus dat doen we vannacht anders. Hopelijk gaat het dan morgen een beetje beter, als ze goed uitgerust is en goed gegeten heeft.

Vanavond deed Marlies iets verrukkeluks met een pompoen,  een selderijknol en een paar aardappels. Speklapjes en sla erbij, we hebben gesmuld! Had ik toch maar een fractie van haar kookfantasie, dat zou ik al fijn vinden.

Voor mij nog een restje puree voor komende week, verder alles opperdepop!

Natuurlijk deden we ook ng een selfie. Het was een fijne dag, ondanks de vechtende hondjes.

Ria Maandag 20 Oktober 2014 at 7:51 pm | | Standaard | Vijftien reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Pittig

Na een lekker ontbijtje met z'n allen, Mir kwam er ook  gezellig even bij. deden we een rondje rond het dorp met de hondjes voor een paar boodschappen.

Vanmiddag kwamen Marlies en Rasta. Voor Rasta was het de eerste kennismaking met Didi en Storm en Zeeland, best veel in één keer, maar het ging ook best goed! Marlies had lekkers dus die had alles onder controle.

Daarna gingen we even naar het strand. Neutraal terrein zodat ze even konden rennen, Didi en Rasta tenminste. Storm ging even kennismaken met de poes, het is toch allemaal wat met die beestenboel.

En vanavond aten we met z'n allen mossels, nadat de hondjes toch nog even mot hadden gehad, want het is best veel natuurlijk, zo met z'n allen. Buiten gaat nog het best, maar eigenlijk willen ze ook bij de rest zijn. 

Het gaat wel goed hoor, Rasta is een pittige dame en daar moeten Didi en Storm nog even aan wennen, of eigenlijk moet Rasta nog even aan wennen aan het feit dat ze niet zo pittig hoeft te zijn als Didi en Storm in de buurt zijn...

Ria Zondag 19 Oktober 2014 at 8:12 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Gezelligheid

De Niekarkers zijn ook weer binnen, mensen kinders wat een grote kleinkinderen krijg ik al, Levi past zelfs niet meer op de foto.

Een logje met weinig tekst en veel foto...

Didi is dikke maatjes met Levi

We aten lekker worsten met bloemkool, zonder papje, want dat doe ik zelf eigenlijk nooit meer, dus dat was ik nu ook even vergeten, ik had wel speciaal een toetje meegebracht, dus dat maakte weer veel goed.

Morgen Jumbo's! 

Ria Zaterdag 18 Oktober 2014 at 7:11 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: ,

Gedoe

Deze dag stond in het teken van de tv, ik durfde eerst de leverancier niet te bellen, maar heb dat toch maar gedaan omdat ik anders ook geen uitweg zag. Hij heeft me keurig te woord gestaan en later terug gebeld toen ik dat gevraagd had. Al met al heb ik nu wel ned 1, 2 en 3, mèt geluid, maar nog geen rtl.

Morgen nog maar eens bellen of anders maandag als het misschien minder druk is daar. Ik voel me al gauw bezwaard.

 Vanmiddag nog een wandelingetje, het was weer heerlijk weer vandaag.

Daarna nog eens naar Zierikzee. Ik had gisteren ook een onderbroek meegebracht, om te proberen en nu blijkt dat echt een heerlijk exemplaar te zijn, dus daar heb ik er gelijk nog maar een paar van gehaald, voordat ze weer op zijn, want een goeie onderbroek vind je namelijk niet zo snel.

Op de terugweg even langs de visboer in Brouw voor wat avondeten.

Joop maakt het goed, we hebben af en toe even contact al schijnt de wifi niet altijd goed te werken daar.

Ik ben nu in Pokhara. Vanmorgen met een binnenlandse vlucht om ong. 10 uur hier naartoe gevlogen. Bij het inchecken hebben ze mijn gasflesjes in beslag genomen. Mag in Nepal niet in het vliegtuig.  Hier nergens re krijgen. Gelukkig heeft Humraj een brander met vullingen die hier wel te krijgen zijn. Die mag ik gebruiken. 

Als gevolg van de orkaan in India is het hier zeer slecht weer geweest en als gevolg daarvan veel sneeuw en een lawine met veel doden en gewonden. Het weer wordt nu langzamer beter. In het gebied waar ik naar toe ga is er geen probleem. 
Ook nog bij Rabin langs geweest. Is nog steeds niet de oude na zijn blindedarm operatie. Zijn moeder en Rita zijn bij hun grootouders voor de rijstoogst. Als ik terug ben van de trekking is Rita terug. Deepak is nu ook hier met zijn porter. Zijn met de bus gekomen. Hebben daar ook 3 uur langer over gaan als normaal. Blij dat ik niet met de bus ben gegaan.
Dat was het ongeveer. Ze kijken uit naar Silvia.

Ria Vrijdag 17 Oktober 2014 at 7:28 pm | | Standaard | 21 reacties

Esjes

Lekker vroeg gewandeld, het miezerde nog een beetje af en toe, maar daar werden we niet echt nat van. 

Vanmiddag wat boodschappen gedaan. Ik moest ook even bij de Fixet zijn en daar hing nu eindelijk de bodywarmer waar ik al zo lang naar op zoek ben, alleen was hij donkerblauw en ik heb niet zoveel met 'navy', maar gelukkig was hij ook in zwart verkrijgbaar en die heeft ze nu besteld. Fijn!

Een paar nieuwe shirtjes bij de Hema, maar het ziet er naar uit dat ik aan het krimpen ben of ze maken ze daar steeds groter, dus toen ik gepast had maar weer even terug om ze om te ruilen voor esjes.

Met de tv heb ik het alweer voor elkaar dat de boel in de war is, wilde hem net op 4 zetten en moest een code invoeren... code? Straks op het gemak nog maar eens kijken, stomme tv.

Joop riep ook nog iets...

Een paar Amerikanen denken dat ik een Nalees ben en de Nepalese denken dat ik 50 ben. Het moet niet gekker worden. I love Nepal.

Ria Donderdag 16 Oktober 2014 at 5:47 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Klimoppen

Wat een heerlijke dag was het vandaag. Ik ben al vroeg begonnen met het planten van de klimop tegen de schutting en daar ben ik tot ver in de middag mee bezig geweest..

Er moest namelijk voor een gat eerst een steen uit de bestrating, op zich al een heel karwei, daarna een laag zand eruit, de tuinaarde erin, klimop erin en dan weer een beetje fatsoenlijk afwerken en dat keer acht.

Ik had een doornloze braam gekocht voor achterin, een roos (New Dawn) en een Clematis (montana Rubens en verder heb ik de stekken al geplant er zaten al kleine wortels aan en ik was nu toch bezig, hedera's, kamperfoelie en de wingerd. Als ze het niet doen plant ik gewoon weer nieuwe.\

Toen ik rond half twee even binnen was had Joop een sms gestuurd, hij was al geland in Kathmandu.

Eind van de middag even naar het dorp voor een paar boodschappen gelopen, het terras zag er nog aanlokkelijk uit en ik ben even gaan zitten voor een wijntje en een kop vissoep, heerlijk!

Morgen weer maar zo'n, dag wat mij betreft, in de tuin is nog genoeg te doen.

Berichtje van Joop net:

Zit nu in NEW Orleans aan een glas rode wijn. Ik was heel laat in het hotel omdat mijn kleine rugzak kwijt was, wel gevonden, maar daardoor in de file. Net met Deepak en zijn vrouw gegeten in Kathmndu Kitchen. Nu moet ik nog steeds inboeken want daar kwam niet van.

Ria Woensdag 15 Oktober 2014 at 6:23 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Vertrek

Eindelijk was het dan zover! Wachten duurt lang. Gelukkig viel gisteren de cv ketel nog in storing, wat natuurlijk nog snel verholpen moest worden. Je moet er toch niet aan denken dat dat vandaag, of morgen gebeurd was. Onderdeel is vervangen, plus een nieuwe kamer thermostaat en de boel brandt weer. Pfew!

Rond half vier kwam de taxi, tassen erin en wegwezen! Didi vond het gek, wie weet gaat ze nu ook al blaffen als ze een yellow cab hoort, dat is namelijk bij ambulances ook het geval, die zijn niet goed, die nemen het baasje mee.

Drie weken....  waarin ik eigenlijk niets van plan ben. Anders verzon ik nog weleens iets geks of schilderde het huis, maar ik moet ook even een beetje bijkomen van de drukte van de laatste tijd, het was best veel allemaal. 

Beetje tekenen, beetje wandelen, verder laat ik de boel gewoon vervuilen.

Reisschema:

 Route:

De trektocht begint bij Darbang, waar hij vanuit Pokhara met de bus of een Jeep heen gaat en eindigt in Baglung. Het grootste deel van de trektocht van dertien dagen zal er weer geen contact mogelijk zijn. Een paar plaatsen staan niet aangegeven met een sterretje die staan nog niet op Google earth.

Ria Dinsdag 14 Oktober 2014 at 6:41 pm | | Standaard | 21 reacties
Gebruikte Tags: , ,

Bijzonder

Een mooi mens. 

Ik ken haar al van vroeger als vriendinnetje van de meiden, ze kwam weleens bij ons thuis en later kwam ik haar af en toe eens tegen en soms kletsten we even wat. Nu heb ik haar al tijden niet meer gezien, maar zie af en toe op facebook eens iets van haar voorbij komen. 

Gisteren was ik aan het tekenen en eigenlijk vanaf het begin moest ik aan haar denken, dus toen ze ergens iets van mij 'leuk vond', wat ze eigenlijk ook niet eens zo vaak doet,  zei ik dat ook.

Het ging zo:

"Ik heb vandaag de hele dag aan je gedacht, dat komt door een tekening die ik gemaakt heb, hij is nog niet helemaal af, morgen zal ik hem plaatsen".

"Dat is apart ik ook aan jou".

"Echt? Dat is zeker heel apart dan".

"Ja, zenden van energie echt apart, ben erg nieuwsgierig naar je tekening.... kan der niet over uit..."

"Ik ook eigenlijk niet".

"Weet je, ik doe er niets meer aan, ik twijfelde of hij af was, maar ik denk nu dat hij dat is en als je hem leuk vindt mag je hem hebben voor op de wc!"

En zo geschiedde, ik zal hem deze week versturen.

Erg bijzonder vind ik dit.

Ria Maandag 13 Oktober 2014 at 5:32 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , ,

Whoopee

Ria Zondag 12 Oktober 2014 at 7:35 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: ,

Aftellen

Ik dacht dat het droog werd, het werd ook wat lichter, dus ik ging op stap met Didi. Maar waren het eerst nog maar wat spikkels, later begon het toch gestaag door te druppelen, ik heb het niet droog gehad tijdens mijn wandelingetje, dus ik was behoorlijk nat door alles wat er via mijn haar naar binnen druppelde. Muts had ik vanaf het begin niet op gehad en als de boel toch eenmaal nat is hoeft dat ook niet meer.

Daarna deden we samen wat boodschappen in Zierikzee. Het aftellen is nu zo langzamerhand begonnen, nog drie nachtjes en het meeste staat nu al gepakt. Dat was elf jaar geleden wel anders.

Eenmaal terug op het dorp genoten we op het terras nog even van de inmiddels doorgebroken zon, heerlijk! Thuis zochten we ook nog even de zon op en zodoende ontdekte ik mijn eigenpaddenstoelenbos.

Update: 

Even voor de duidelijkheid. Joop is de laatste jaren wel vaker in Nepal geweest natuurlijk maar dit jaar gaat hij dezelfde tocht maken als elf jaar geleden.

Ria Zaterdag 11 Oktober 2014 at 6:52 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Retour

Wat een mooi voetpad komt er langs de Rampweg! Nu de recreatieverdeelweg klaar is komt er daar meer ruimte voor fietsers en voetgangers en naar ik hoop een hoop hoge drempels, zodat er daar niets meer te racen valt.

Ik was even bij het tuincentrum vanmorgen voor wat graszaad en toen kwam ik ook nog wat aanbiedingen tegen van wat klimmers voor tegen de nieuwe schutting.

Het graszaad is inmiddels gezaaid, maar de klimmers moeten nog geplant worden, want vanmiddag liep ik nog even terug omdat ik meegebrachte lintjes voor Mir moest ruilen.

Lintjes in overvloed daar en dan is het moeilijk kiezen voor een ander. Ze heeft ze morgen nodig bij het vlechten van de kinderen in de Putmeet

Het was nog best druk op het strand, ook al zou je dat zo niet zeggen, maar er waren zelfs nog mensen aan het zwemmen.

Het was heerlijk!

Na een korte terugval is de prachtige nazomer gewoon weer terug!

Ria Vrijdag 10 Oktober 2014 at 6:28 pm | | Standaard | Acht reacties

Ww (weer weinig)

Gewoon een leuke zonnige dag met als afsluiter een gezellig onverwacht etentje, wat wil een mens nog meer!

Ria Donderdag 09 Oktober 2014 at 8:38 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: ,

Weinig

Lekker kleurweer weer, muziekje dr bij, ik kom zo de dag wel door.

Vanmiddag werd het wel droog gelukkig zodat we toch nog een rondje konden doen.

Ria Woensdag 08 Oktober 2014 at 6:51 pm | | Standaard | Veertien reacties
Gebruikte Tags: ,

Tiekig

Het ziet er ineens allemaal wel heel anders uit buiten. Leefden we vorige week nog met de deuren open, sinds gisteren zijn ze dicht en voel ik de vloer weer wat opwarmen, ook weer lekker!

Ik doe bijna niets want er is toch vorige week met de lantaarnpaal blijkbaar iets niet goed gegaan met mijn rug, er zit een werveltje dwars, of scheef, veel dingen gaan wel goed, maar een kopje thee op tafel zetten bijvoorbeeld, dat gaat niet, terwijl dat toch best belangrijk is.

De Helleboris heeft drie knoppen zag ik vandaag, hij ziet er nu nog wat 'tiekig' uit, maar ik denk dat hij best mooi wordt komende winter.

De 'dinges' is dat al, best vroeg dacht ik, maar het is natuurlijk toch al oktober.

Verder zou ik nu eindelijk weleens een nachtje willen slapen... ik ben dr moe van.

Ria Dinsdag 07 Oktober 2014 at 5:44 pm | | Standaard | Twaalf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Kwaliteitstijd

Vandaag hadden Sil en ik een dagje samen, dat was alweer een tijdje geleden. Afgelopen zomer kwam er van logeren in de blokhut niet veel terecht , er waren andere dingen te doen.

We wandelden lekker langs het strand met de hondjes, het was voor het eerst echt najaarsachtig met zelfs een paar spatten regen en we dronken koffie met peperbollen.

Gewoon gezellig dus en net is ze weer weggereden. In de herfstvakantie komen de kinderen ook weer eens mee.

"Zul je voorzichtig zijn pap... niet in een greppel vallen..." zei ze nog..

"Rij voorzichtig hè..." zei ik nog..

Ria Maandag 06 Oktober 2014 at 6:27 pm | | Standaard | Elf reacties

Feestelijk

Een dag met een feestelijk tintje omdat onze oudste jarig was.

Vanmiddag kwam Sil en we legden de laatste vleesjes uit de vriezer op de bbq terwijl het kacheltje heerlijk brandde, het kan maar op zijn voordat de winter begint.

Ria Zondag 05 Oktober 2014 at 8:05 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Bruun

Een tekeningetje van afgelopen week, tussen en na de drukke bedrijven door. 

Gisteren nieuwe schoenen besteld en die zouden er zijn vandaag. Schoenen bestel je eigenlijk niet op internet vind ik ik, gewoon passen in de winkel is toch handiger, maar vooral voor wandelschoenen is de keus in de winkels minimaal, dus ik zocht, vond en bestelde...

De Alta Bunion Lady van het Duitse schoenenmerk Hanwag is de eerste wandelschoen met een speciale leest voor mensen met een Hallux Valgus (een scheefstand van de grote teen). Een lichtgewicht wandelschoen voor bijna alle terreinen. Nauwkeurig te veteren tot op de tenen en extreem comfortabele leest.

En hoewel ik maar aan één voet zo'n knobbel heb, probeerde ik het toch eens uit. Ze zaten gelijk goed, heb ze aangehouden en ben gelijk lekker gaan wandelen. Ik kan weer een paar jaar vooruit!

Het is vandaag precies vijf jaar geleden dat we Didi ophaalden.

Update: 

Deze kwam er vandaag bij, niet zo leuk als de eerste.

Ria Zaterdag 04 Oktober 2014 at 6:54 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Poeh poeh!

Natuurlijk zaten we ook vandaag weer niet stil, want hij staat! Aangesloten en wel, want die kabeltjes hebben ook nogal wat voetjes in de gewortelde aarde hoor, poeh poeh!

En na gedane arbeid is het natuurlijk even goed toeven op het terras. Gezellig druk op het dorp waar de Duitsers weer in grote getale aanwezig zijn vanwege feestdagen en aansluitende herfstvakanties. Wij zagen het allemaal eens een paar uurtjes aan.

En toen we thuis kwamen...

Ria Vrijdag 03 Oktober 2014 at 7:51 pm | | Standaard | Twaalf reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

To do or not to do

Vanmorgen moest de auto voor de APK keuring, hij is nog niet goed gekeurd want de gordel van Didi bleek niet in orde, die had blijkbaar al eens tussen de deur gezeten. Joop was zodoende alweer snel terug en hoewel hij voordat hij wegging nog zei dat er voor de vakantie van al de nog to do klussen weinig terecht zou komen, trok hij toch zijn onderdevloerbroek aan.

En nadat hij onder de vloer alle nog te isoleren leidingen had geïsoleerd klom hij ook nog eens op het dak om de schoorsteen te vegen en is de puupe ook weer schoon.

En of dat allemaal nog niet genoeg was, rooiden we daarna ook nog eens een lantaarnpaal, tenminte Joop groef hem uit en ik hielp wat met het neerhalen.

Die stond al jaren ergens werkeloos in een hoekje, dus het wordt tijd dat hij weer eens aan de slag gaat.

Zo zijn er ineens bijna geen to do klussen meer over, kleintjes misschien waarvan ik het bestaan niet eens weet, maar dit waren nog wel de grote en die zijn nu gedaan! De onderdevloerbroek ligt al in de Kliko, want die heeft hij niet meer nodig.

Ik neem er een wijntje op, proost Dagmar! Hij is lekker!

Ria Donderdag 02 Oktober 2014 at 6:59 pm | | Standaard | Dertien reacties

Zacht briesje

Nadat Joop en ik gewoon nog even een paar puntjes op de i hadden gezet, want we zijn nu toch lekker bezig, deden Didi en ik vanmiddag eens een ouwerwets rondje Ellemeet.

Het tunneltje is inmiddels officieel geopend. Ik kan het artikel niet vinden zo gauw, dus ik weet ook echt niet waarom dit de J.M. de Gloppertunnel heet... maar daar kom ik vast nog wel achter vandaag of morgen.

 Verder hebben we er wel een probleempje bij, want waar zetten we nu vandaag onze auto.....

Het was weer heerlijk!

Ria Woensdag 01 Oktober 2014 at 6:50 pm | | Standaard | Dertien reacties