La France

Demain nous parti a la france pour un petit vacance. Nous avons pakkez tout la petit auto avec van alles en nog wat et il est vol. Vous vois que mon francais est non perfect, mais j'ai sense de visitez la france comme il est un long time ago since i have been there. Kortom het komt wel goed hoor, gebaren ben ik ook heel goed in en als ik bang ben zien ze dat ook wel aan me. 
Geen idee hoe lang, dat ligt ook aan het weer en of het bevalt. We zien het allemaal wel.
Aju paraplu, je vous voire dans le temps des prunes (oh nee die zijn al rijp)
Misschien kom ik daar ook nog wel ergens een compjoetertje tegen.

Liefs en tot gauw, ik kan nu al niet wachten tot ik weer thuis ben.

p.s. het huis heeft oppas.


Ria Zondag 28 Augustus 2005 at 8:36 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Havendagen

Ik zit er nog een beetje van na te tollen. Zulke dagen zijn namelijk wel heel erg leuk om je even tussen de menigte te begeven, want wat ben ik veel oude klasgenoten tegenkomen vanmiddag. We waren samen met Elly en Cor, dus voor Elly gold hetzelfde, het was een soort van reunie maar dan anders, want die anderen hoorden er niet bij natuurlijk, dat waren de figuranten.
We hebben veel hapjes gegeten en nog vreselijk gelachen met een paar stellen uit Vrouwenpolder, kortom, voor ons was deze havendag geslaagd.
Eenmaal thuis kwam Silvia aanzakken, er schijnt weer ergens een feest te zijn, we hebben gezellig even zitten kletsen en eigenlijk had ze ook al geen zin meer om nog op stap te gaan, maar ja, daar was ze wel voor gekomen natuurlijk, dus die is nu ook de hort op.
Moeders heeft nu weer even tijd voor de pc. Ik heb nog foto's op bestelling gemaakt, dus die moesten ook nog verstuurd worden.

Ria Zaterdag 27 Augustus 2005 at 8:29 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Identiteit

Onderweg naar Zierikzee, bedacht ik me dat ik natuurlijk eerst pasfoto's moest laten maken voor mijn paspoort en ik had een erg blotebillengezicht, niets aan gedaan, dus rechtsomkeert, want zo'n pasfoto kijk je toch weer jaren tegenaan. Met een lijntje en een kwastje de boel een beetje opgefleurd en weer richting Z'zee. Onderweg naar de fotograaf kwam ik een bekende tegen, we maakten even een praatje, ik vertelde wat ik ging doen en waarvoor. Het was al na twaalf uur, dus ze zei dat ik dan al te laat was, zulke zaken moeten 's morgens voor twaalf uur en dat ik er dan ook nog eens een week op moest wachten. Beetje verder gekeuveld en ze vroeg wat ik dan had voor identiteitsbewijs. Mijn kaartje er bij gepakt en jawel hoor, daar stond op dat ik gewoon in heel Europa terecht kan met dat ding. Poehee, net op tijd ontdekt.
Een dikke pil gekochtmet alle overnachtingsplaatsen in Frankrijk, is misschien toch wel handig en als het bevalt gaan we misschien nog wel eens.


Ria Vrijdag 26 Augustus 2005 at 8:27 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Slingeren

Eindelijk honing geslingerd vandaag. Zes emmertjes vol was de opbrengst, morgen afromen en daarna weer in de potjes. Elly en Cor kwamen even kijken want die hadden ook nog nooit gezien hoe het eigenlijk allemaal in zijn werk gaat, het is bijna net zo gezellig als oliebollen bakken.

Vroeg gewandeld vanmorgen, eerst Janny gebeld maar die was al onderweg naar huis. De dierenarts gebeld of Simba nog prikken nodig had voor de reis naar Frankrijk, een hondsdolheidsprik moest ze hebben, daar zijn we gelijk maar even om gereden, ze heeft nu ook een heus paspoort. Dat bracht mij weer op de gedachte dat ik dat eigenlijk ook niet meer heb, ik heb wel een identiteitsbewijs, maar als ik het zo lees heb ik toch ook op zijn minst een toeristenkaart nodig, morgen maar even langs het gemeentehuis, identiteitsbewijs is toch volgend jaar verlopen, dus dan maar weer een paspoort. Wat een gedoe toch allemaal, al die regeltjes en papiertjes, niets voor mij. Dat moet dan natuurlijk ook allemaal weer mee en in een apart tasje. Gelukkig hebben we nu wel hetzelfde geld. Eigenlijk heb ik er best zin in, de weerberichten zijn goed, dat neemt niet weg dat ik alleen maar fleece dingen meeneem en mijn muts heb ik ook al opgezocht, geen overbodige luxe in de Spit als het fris is. We zien het wel, eerst nog maar de potjes vullen en de bijtjes bijvoeren, voorlopig zijn we nog niet weg.


Ria Donderdag 25 Augustus 2005 at 8:24 pm | | Standaard | Geen reacties

Nieuwe oogst


Ze zijn er weer! De allerlekkerste pruimen die er zijn en in Walcheren worden ze al volop verkocht. Ik zag te laat dat er ook een kist stond met pruimen met plekjes en wondjes, voor de jam zogenaamd, maar die zijn net zo lekker natuurlijk, dus daar heb ik ook nog maar een paar kilo van meegenomen à € 1.-- per kg. De andere zijn twee keer zo duur.
Ik zal de komende dagen geen last hebben met de stoelgang, mocht ik dat al hebben.
Nieuwe appels zijn er ook al volop en de karren met pompoenen reden af en aan, ik koop ze nooit, maar vind het wel altijd leuk om te zien, al die kleurige ballen.

De terugreis was zodoende erg aangenaam, ik had weer tanden plus een volle zak pruimen naast me, wat wil een mens nog meer. 
Terwijl ik weg was, is mijn zus langs geweest, jammer dat ik er niet was. Joop en ik hebben vanavond een pizzaatje gegeten en terwijl we daar zaten belde ze nog, misschien morgen een stukje wandelen samen en anders volgende week, dan is ze weer in de buurt.

Ria Woensdag 24 Augustus 2005 at 8:19 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Tandeloos

Vandaag is het eindelijk zover en mag ik een dagje (van tien tot vier) zonder boventanden rondlopen. Vanmorgen om half tien moest ik al bij de tandarts in Vlissingen zijn. Ik heb een hele leuke tandarts met prachtige bruine ogen, hij was pas op vakantie geweest, dus de rest zag ook mooi bruin. Hij had een gifgroene broek aan onder zijn witte schort (ook al mooi). Eerst werden de matrixjes eruit gepeuterd en daarna werd het bakje gevuld met een prachtig paars papje, waar ik in mocht happen. De radio stond aan en terwijl hij soepeltjes mijn lippen masseerde, zodat de contouren goed in de afdruk kwamen te staan, zong hij zachtjes met de muziek mee, "Can you feel the rythm", ik werd er verlegen van. 
Maar goed, na dat alles snel naar huis, hopend dat ik geen aanrijding zou krijgen, want leg maar eens uit dat het echt jouw schuld niet is, zonder tanden in je mond. En nu heb ik dus huisarrest en een honger dat ik heb, zin in appels en ander hard voedsel, wat echt niet lukt met die vier spijkertjes. Even doorbijten maar, over anderhalf uur mag ik weer in de auto stappen en dan weer maar hopen dat ik geen ongeluk krijg en dat ook mijn tanden dat niet gehad hebben vandaag.


Ria Woensdag 24 Augustus 2005 at 8:17 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Afblijven

 

Deze boer maakt wel heel duidelijk dat je van zijn "juun" af moet blijven, niks klein uitje meepikken voor de sla vanavond, ik zou het niet in mijn hoofd halen, wat voor straf zou er eigenlijk staan op het pikken van een juuntje? 

Alweer niets gedaan, de honingraten staan ook nog steeds te wachten, we zijn allebei aardslui. 
Ik doe een spelletje, wandel, borstel Simba, zuig haar van Simba (ze verhaart als een gek), kook eten en dan heb je het wel gehad. Joop speelt ook spelletjes, soms met Alex en drinkt om vijf uur een biertje in de zon. Er komen wel weer andere tijden, het zal even nodig zijn.


Ria Dinsdag 23 Augustus 2005 at 8:16 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Normandië

Misschien, als het weer een beetje meezit, willen we begin september een weekje richting Normandië rijden met de Spitfire, langs de Belgische en Franse kust. Joop kwam met het idee, we zien wel, misschien komt er niets van als het rotweer is. Simba nemen we mee, dan zijn we verplicht af en toe te stoppen en een stukje te wandelen, dat maakt het alleen maar prettiger, anders weet ik precies hoe het gaat. We bespreken in ieder geval nog niets en eigenlijk willen we gewoon wegrijden als we daar zin in hebben. De grootste drukte is ook daar dan wel voorbij. Iemand ervaring met zulke zaken?
Tips misschien? Makkelijk overnachtingsplaatsen te vinden met een hond? Een huisje of boerderijtje huren is geen probleem zag ik al, maar dat is dan weer voor een week tegelijk en eigenlijk lijkt het ons leuk daar een beetje rond te rijden.


Ria Dinsdag 23 Augustus 2005 at 8:14 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Gefröbel

De kleuren stonden nog klaar, ik had geen zin er nieuwe bij te zoeken. Lekker even verstand op nul, ik zou het meer moeten doen. Niet dat het zo mooi is of zo, maar het ontspant wel lekker.
Verder niet veel gedaan, op het gemakje mijn rondje gedaan en Joop heeft de honingraten binnengehaald, dat wordt dus slingeren geblazen morgen. Aan het eind van de middag nog even een borreltje gehaald bij Salud. Het is het laatste drukke weekend op de taxi voor Joop. Het eind van het seizoen is weer in zicht.


Ria Zondag 21 Augustus 2005 at 8:08 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Schijn bedriegt

Uiterlijke schijn bedriegt
die rechte nek 
die is er niet
vragende ogen 
een glimlachende mond
verbergen de angst 
voor dat wat komt

Ria Zondag 21 Augustus 2005 at 8:01 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

ReclameTegenwoordig zijn veel auto's op de meest mogelijke manieren versierd, soms maak ik er een foto van om thuis de websites op te zoeken. Vaak valt het dan tegen, want het zijn toch meestal bedrijven, die alleen wat informatie geven over wat ze te bieden hebben. Een paar dagen geleden stond ik naast een auto uit de buurt en ook daar maakte ik een foto van. Ook die website zocht ik op en al is hij niet bijzonder mooi, ze maakt wel mooie dingen. 

Zulke dingen gebeuren ook, een stelletje debielen uit Winterswijk die hier de boel onder komen kliederen, bierflesjes stuk gooien in het tunneltje, zodat ik weer goed uit moet kijken dat Simba daar niet in trapt. 
Er is pas verlichting aangelegd in de tunneltjes, die 's nachts wel afgesloten zijn, hufterproof, maar er wordt toch geprobeerd ze stuk te maken natuurlijk. De bierflesjes gooien ze gewoon door de roosters bovenin, ook een leuke bezigheid blijkbaar. 

Verder hebben we het vandaag aardig droog gehouden, geen wateroverlast hier. Lekker gewandeld en Joop heeft nieuwe glazen voor zijn bril besteld, geen idee of ze hufterproof zijn.

Ria Zaterdag 20 Augustus 2005 at 7:58 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Nattigheid

Afgelopen nacht me helemaal uit de naad gezweten, alles was nat, het beddegoed en ik, zo nat dat als je je omdraait alles piept, maar toch lekker onder het dekbed blijven liggen natuurlijk, anders word het weer koud. De opgeslagen afvalstoffen moesten eruit denk ik.
De dag begon met onweer en regen en het bleef ook verder heel de dag klam weer met af en toe een buitje. Niet ver gelopen, wel een paar keer. Verder veel spelletjes gedaan, want honing slingeren gaat met dit weer ook niet.

Joop heeft gisteren een ongelukje met zijn bril gehad, hij zag sterretjes aan één kant, gelukkig vond hij nog een oude, waar wel krassen opzitten, maar die toch beter kijkt dan een gebroken glas. Hij naar Pearl om een nieuw glas te bestellen, bellen ze even later terug dat dat niet gaat (eerst wel) omdat die glazen niet meer gemaakt worden. Dat vind ik dan weer zo vreemd, ze proberen je toch gelijk een nieuwe bril aan te smeren natuurlijk, benieuwd wat voor verhaal ze morgen hebben.

Verder groot dorpsnieuws, ja even voor Nieuwsbode spelen natuurlijk.
DE campinghouder en DE boekhouder gaan van huis wisselen, Cobus wordt campinghouder en Johan gaat rusten of zoiets, wat een toestand weer in 't durp.

Ria Vrijdag 19 Augustus 2005 at 7:57 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Spamzooi

Ik word er helemaal depressief van, misselijk makende spam, weken duurt het nu al en het wordt ook maar niet minder. 't Is om bang van te worden. De aardigheid van het loggen gaat er zodoende ook wel een beetje af. Blokkeren helpt niets, dat heb ik al op alle mogelijke manieren geprobeerd.
Zometeen moet ik een behoorlijk bedrag bijbetalen.
Kan iemand me vertellen welk nut het heeft? Wie heeft hier iets aan? Niemand die het ziet behalve ik, aanklikken pas ik wel voor op, ik kijk wel uit. Stelletje rotzakken!!! Ga je moeder pesten!!!


Ria Vrijdag 19 Augustus 2005 at 7:56 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Gewoon

Het was weer een "gewone" dag vandaag, voorzover dagen dat dan kunnen zijn. Een luierdag was het, want bij alles wat ik deed brak het zweet me uit. Niet teveel gedaan dus. Wel even boodschappen in Zierikzee, want alles was weer op. En zelfs boodschappen doen is al niet meer gewoon, het hele eiland staat vol met borden: "Omleiding, Delingsdijk afgesloten, volg 4 of 5". 
De dijk die het eiland in tweeën splitst wordt opnieuw geasfalteerd en die moeten we oversteken om in Zierikzee te komen, je weet dus nooit wat je tegen komt, want natuurlijk volg ik niet 4 of 5, ik ben daar gek, omrijden voor iets dat er niet is. Af en toe moet je even een stukje fietspad nemen, of een eindje door de berm, asfalteermachines heb ik nog helemaal niet gezien, tot nu toe valt het mee en zijn ze op de ene kruising bezig, dan zul je er bij de volgende best wel door kunnen, maar spannend blijft het natuurlijk.


Ria Donderdag 18 Augustus 2005 at 7:55 pm | | Standaard | Geen reacties

Mr.Weber

De nieuwe Weber van Martin en Ina is nu ook officieel in gebruik genomen, inclusief bubbels.
Wibi (zoals we hem gedoopt hebben) doet zijn naam eer aan en werkt zoals het een goeie Weber betaamt. Super! We hebben heerlijk gegeten, nog een beetje van de avondzon genoten, geborreld, want dat hoort nu eenmaal bij Weberen en morgen gaan ze weer naar huis. De vakantie zit erop. 
Wij hebben lekker geluierd vandaag, ik heb voornamelijk in de zon gelegen, ook al was dat niet mijn plan, maar het was toch wel heel erg lekker. Vanmiddag een ritje in de Spit en onderweg een paar boodschappen gedaan en natuurlijk een ijsje gegeten.


Ria Donderdag 18 Augustus 2005 at 7:45 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Mossels

Vanmorgen had ik echt zoiets van "dit wordt weer zo'n nix dag". In de zon liggen heb ik ook geen zin meer in, de zomer is tenslotte alweer bijna voorbij, het kleurtje zit er al een beetje op, eigenlijk heb ik het wel gehad met deze, op naar 2006. (hoeveel zal ik er nog te gaan hebben)
Na mijn vijvervispartijtje had ik het idee maar weer eens mijn aquarelblok te pakken, tot Joop op het nog betere idee kwam Ina en Martin te bellen, die stonden op het punt om mossels te gaan kopen op de Neeltje Jans, daar zijn we met zijn vieren heen gereden, we hebben er een heerlijke wandeling gemaakt,mossels gekocht en op weg naar huis in Haamstede een ijsje gegeten. Vanavond de mossels gekookt, ze waren heerlijk maar er zaten wel veel krabbetjes in, wat is er toch aan de hand met de mossels tegenwoordig.............
Na het eten nog een tijdje bij het kacheltje gezeten en gekeuveld over van alles en nog wat. Morgen gaan we bij hun de nieuwe bbq inwijden, zodoende vieren wij ook een beetje vakantie, donderdag gaan ze weer huiswaards.
Wij gaan dan denk ik weer aan de slinger, de raten zitten weer vol , de Luzerne is alweer gemaaid, tijd om te oogsten, want de honing die we een tijdje geleden geslingerd hebben is ook alweer bijna op.

 

Ria Woensdag 17 Augustus 2005 at 7:31 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Schone bril

Ik heb net mijn bril schoon gemaakt en echt, ik zie alles weer veel helderder ineens. Het komt heus goed, morgen zie ik de ene log na de andere, ben ik opgewekt en vrolijk, zelfs de zon gaat schijnen ....... morgen is alles anders..........


Ria Dinsdag 16 Augustus 2005 at 7:30 pm | | Standaard | Geen reacties

Jarig Jetje

Morgen wordt ze vijf.
Ze trakteert op school op roze koeken, vandaag heeft ze vooral veel roze cadeautjes gehad omdat haar verjaardag alvast werd gevierd. 

Op een grote regenbui na, bleef het de rest van de middag gelukkig droog. Ze hadden een zeil gespannen en een partytent neergezet, de garage ingericht als kinderspeelplek, want het is een kinderrijke familie daar, er liepen er wel een stuk of vijftien denk ik. Sil had spareribs klaargemaakt en de bbq en friteuse gingen aan, het was supergezellig. Miriam was met ons meegereden, want Mark had geen zin in familiebezoek, dus dat was ook wel weer eens gezellig, als vanouds Mir op de achterbank.


Ria Maandag 15 Augustus 2005 at 7:20 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Cadeautjes en zo

Nadat ik vanmorgen eerst uitgebreid naar Ina en Martin had gezwaaid in de helicopter, richting Zierikzee voor een cadeautje voor Yara. Gelijk de boekhandel ingedoken want ze had een vriendinnenboekje gevraagd. toen ik die zag vond ik dat niets, daar is ze nog te klein voor, maar ze hadden daar wel allemaal Diddl dingen. Leuk!!! Allemaal roze en glitters, dus daar heb ik maar wat van uitgezocht. Zelfs de zakjes plakken ze niet dicht en worden ook niet gevouwen, want die worden ook gespaard vertelde het meisje achter de kassa. Zo erg zal het met die kleindochter van mij nog wel niet zijn.

Daarna samen met Joop naar de Burghse dag. Ina en Martin waren daar ook. We hebben wat geslenterd, paarden bekeken, Joop heeft zijn mesje geslepen, we hebben vier hangmatten bij de stand van Goemanszorg gekocht à €1.-- p.st., ik heb nog een aardigheidje voor Levi opgeduikeld en toen het biertjestijd was hebben we een biertje gedronken. Daarna naar huis en met z'n vieren wat gegeten, we hadden bij AH nog wat tappa's gescoord en samen met wat we in huis hadden was het een overheerlijk geheel. Joop zit weer op de taxi, Ina en Martin zijn ook weer naar huis. Morgen richting Nijkerk.


Ria Zaterdag 13 Augustus 2005 at 7:09 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Diefstal

Vanmiddag is het dus toch een keer gebeurd. 
Er stonden vanmorgen nog negen potjes in het kraam . Toen ik vanmiddag ging kijken stonden er nog vijf, dus ik opende de "collectebus" om het geld eruit te halen, niets! Even later ga ik weer kijken, is er weer een potje weg, ééntje, maar er zit wel zeven euro in de bus. Iemand spijt gekregen en nog maar een potje meegenomen? Van zulke dingen krijg ik echt geen hoogte.
Soms zie je dat mensen gepast geld zoeken en de laatste centen er ook nog maar bij gooien. Heel soms verdwijnt er eens een potje, vooral als ik het 's avonds te lang aan de straat laat staan en dan nog twijfel ik, heb ik wel goed geteld, ligt het niet aan mij. Niemand wil toch dief zijn voor een potje honing denk ik dan. Meestal gaat het goed, maar vandaag dus niet...

Update: Ik heb te vroeg gemopperd geloof ik, het is vast iemand die in termijnen betaalt of zo, want vanmorgen zat er weer meer in de bus dan er aan potjes weg was, zo zie je maar....


Ria Zaterdag 13 Augustus 2005 at 7:06 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Woef

Gisteren was ik samen met het vrouwtje bij de dierenwinkel in Zierikzee en daar heeft ze voor mij dit heerlijke kussen aangeschaft. Het baasje had wel een beetje gelijk hoor, toen hij het over "dat vieze ding" had, het was wel lekker zacht en ik lag er heerlijk op, maar wat ik nu heb is helemaal het einde, het veert zelfs een beetje, ik lig er zalig op en zoek het zelfs overdag regelmatig op. Je ziet op de foto dat het vrouwtje het eigenlijk verkeerd heeft neergelegd, ik lig nu een beetje dwars, maar dat komt morgen wel weer goed. Ik zie dat mijn kleedje in de wasmachine zit, dat legt ze er dan morgen ook weer overheen, zodat mijn kussen lekker schoon blijft. Er zit wel een rits in de hoes, dus die kan wel gewassen worden, maar het kleedje is ook lekker zacht, dubbel zacht is nog lekkerder, eigenlijk word ik best wel verwend op mijn oude dag. Dat was vroeger wel anders, toen moesten we buiten slapen, zomer en winter, samen met mijn broer in de kennel, als je jong bent en niet beter weet gaat dat ook wel, maar eerlijk gezegd moet ik daar nu niet meer aan denken.....

Ria Vrijdag 12 Augustus 2005 at 7:00 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

NazomerenVoor mij heeft de zomer afgedaan, 't is voorbij! Fini!
Het kan nog zulk mooi weer worden, de avonden worden toch niet meer zomers, niet meer zoals zomerse avonden moeten zijn. Het land wordt kaal, het ruikt anders, de meeste eenjarige zomerbloeiers geven het op, de blaren verdorren en de bloemen die er nog in zitten kunnen de boel ook niet meer opvrolijken. Behalve de Geraniums, de sterksten van het stel, die geven het zo snel niet op en bloeien nog uitbundig, gelukkig maar, we houden het zomergevoel nog even vast, overdag dan.

Joop is druk met zijn nieuwe vriend. We hadden al besloten het spelletje nog maar eens mee te spelen en nu met zo'n erfenis helemaal natuurlijk, daar moet meer van te maken zijn 

Ik heb eigenlijk niets gedaan vandaag. Vanmiddag wat geknipt in de tuin, de lavendel en de rozemarijn gekortwiekt en wat onkruid weggehaald. Simba uitgebreid geborsteld en toen het eenmaal "biertjestijd" was, wat gedronken met Ina en Martin, zo gezellig dat ze hier vakantie vieren! Ze vinden dat zelf ook wel geloof ik, want ze hebben er met het mooie weer in het vooruitzicht komende week, nog maar een paar daagjes aan vastgeplakt.


Ria Vrijdag 12 Augustus 2005 at 6:58 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Gezinsuitbreiding

Hoe raar kan het toch lopen allemaal. 
Vanavond belde ik naar Kees en Truus om hen te condoleren met het verlies van de vader van Kees, die vorige week overleed en gisteren is gecremeerd. 
Truus neemt heel enthousiast de telefoon op:
"Heb je het al gehoord?" 
"Ja uh... van de vader van Kees, bedoel je?" (We hadden een kaart gehad, dus dat wist ik wel.)
"Nee, van Iris!"

Om een lang verhaal kort te maken, Iris is vandaag bevallen van een dochter, terwijl ze gisteren nog in Utrecht was op de crematie van haar opa! (Ze woont in België) Geweldig! Een zusje voor Boris. Myrthe heet ze (Ik weet niet of ik het goed spel), maar dat ga ik morgen vragen.
Zes pondjes zwaar en 51 cm lang. Oma Truus was helemaal in de wolken, maar had het druk met visite, dus we konden het gesprek niet te lang maken.
't Is maar dat iedereen het weer weet.

En Iris en Pascal natuurlijk van harte gefeliciteerd met jullie mooie meisje, want babietjes zijn prachtig! Echt wel!

Ria Donderdag 11 Augustus 2005 at 6:57 pm | | Standaard | Geen reacties

Beach Boom

Sil en een vriendin zijn overgekomen om het Beach Boom gebeuren mee te maken (ze staan linksonder op de foto). Ik ben vanavond ook even gaan kijken om een paar foto's te maken. Ze treffen het tot nu toe geweldig met het weer, het is niet koud, geen wind en tot nu toe geen regen, ik denk ook wel dat dat zo blijft. Toen ik er was, was het helemaal nog niet druk, maar er kwamen nog wel veel mensen aanlopen, het was ook nog vroeg.
Ik ben bovenop de duinen gaan staan, veel goedkoper.

Ria Donderdag 11 Augustus 2005 at 6:56 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Erfenisje

Vandaag bericht gehad van de notaris van Oom Han over "de erfenis".
Mijn zus en ik zijn de enige erfgenamen en hoewel hij veel geld had, rekenden we er niet op iets te krijgen, de kerk en goede doelen zouden er goed mee zijn en dat is ook zo, maar nu blijkt dat we toch nog een fooitje krijgen, hij kon het blijkbaar niet over zijn hart verkrijgen ons helemaal niets te geven. Leuk!!! Toch nog een meevallertje.

Verder weer eens ouderwets gepoetst vandaag, lekker op het gemakje, tussendoor af en toe een spelletje en zo zijn toch de ramen van binnen en van buiten schoon en wat er allemaal nog meer zoal schoon kan zijn, er ligt in ieder geval minder stof dan vanmorgen en de meeste vliegepoepjes zijn ook wel verdwenen. De vijver hou ik ook nog steeds bij, iedere dag even vissen, het is een kleine moeite en het groeit nu niet meer dicht in ieder geval.


Ria Woensdag 10 Augustus 2005 at 6:55 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Verlanglijstje

 

Komende maandag is ze jarig, ze wordt alweer vijf. Ze had een heel mooi verlanglijstje getekend en papa had erop geschreven wat ze zoal wilde hebben. Omdat het buiten in de regen had gelegen en het er niet meer mooi uit zag werd er een nieuwe gemaakt, handig voor mij, want de verregende mocht ik houden. En nu maar kiezen, ik weet het nog niet hoor. Roze moet het in ieder geval zijn als het een kleur heeft, dat is niet moeilijk. Morgen eens op zoektocht.


Ria Woensdag 10 Augustus 2005 at 6:54 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Jubileum


We hebben ons zeer vermaakt vanavond, samen met Ina en Martin. Een beetje gek gedaan en gepraat en ons 42 jarig jubileum gevierd.

Ina heeft op een pizzaatje getrakteerd en daarna hebben we nog een afzakkertje in Salud genomen en ook nog eens een afzakkertje thuis. Het was een leuk jubileumfeest zullen we maar zeggen.

 

Niet veel ondernomen vandaag, ik was een beetje duf van al de afzakkertjes. Ik moet me maar weer eens een beetje gaan gedragen. Wel heerlijk gewandeld, het is zodoende een fijne wandelzomer, er zijn niet veel dagen dat het te warm is om te lopen.

De mevrouw op de fiets van een paar dagen geleden, ben ik niet meer tegengekomen, jammer, we zullen nooit weten wat er aan de hand was op de camping.
Joop heeft vandaag zijn nieuwe "doos" gekregen en ook die werkt alweer.
Vanavond maar eens op tijd in mijn mandje.

Ria Dinsdag 09 Augustus 2005 at 6:37 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Nieuwe doos

Hij werkt perfect!
Ik ben er zo blij mee en hij is echt supersnel. Wel een stuk groter dan de oude en dus moet hij weer onder mijn bureau, maar dat heeft dan weer tot gevolg dat ik bovenop meer ruimte heb.
Elk voordeel heb zijn nadeel. 
Joop wil nu ook een nieuwe, het verschil is erg groot en die van hem is een stuk ouder dan die van mij was, dus dat zal binnenkort wel gaan gebeuren. We zijn er tenslotte hele dagen zoet mee, dus dan mag het ook wat kosten, al valt dat op deze manier best nog wel mee.


Ria Maandag 08 Augustus 2005 at 6:35 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

JeugdsentimentBen ik toch al een hele avond zoet met het bezoeken van zeezender sites en dat is leuk! Allemaal jeugdsentiment met veel geluidsfragmenten en jingles. Dat komt omdat ik op zoek ging naar iets leuks uit 1963, want morgen is het weer de achtste augustusde dag dat we verkering kregen in dat jaar. Als we op stap gingen namen we altijd een draagbare radio mee en luisterden naar radio Veronica. We zijn lid vanaf het eerste uur, wel een paar jaar uit elkaar geweest vanwege een verhouding met de VPRO, maar dat is later weer bijgelegd, in ieder huwelijk is weleens wat....


Ria Zondag 07 Augustus 2005 at 6:34 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

SpionageBij het uploaden van mijn foto's kwam ik foto's tegen waarvan ik dacht "waarom heb ik ze gemaakt". Het waren er drie op een rij en er stond volgens mij niks bijzonders op, tot ik ze ging uitvergroten en weer zag waar het om ging. Afgelopen week stond er een vrouw op het viaduct bij Ellemeet, naast haar fiets te rusten, dacht ik. Ze stond wel erg naar één richting te turen, maar ik dacht dat ze van het mooie uitzicht genoot. Bij nader inzien was ze alleen gefixeerd op de uitgang van een camping daar en ik probeerde te zien waar ze op lette, als ze weg zou rijden, was datgene waar ze op stond te wachten gebeurd. Er gebeurde niets en na een minuut of tien reed ze door.
De volgende dag loop ik weer op dat viaduct als ze me voorbij fietst richting camping. Het verbaast me dan ook niets als ze bij die camping aangekomen afstapt, ze loopt daar even wat, draait om en komt weer mijn kant op. Bovenop het viaduct stopt ze weer, ik loop inmiddels richting camping, ze haalt een verrekijker tevoorschijn en begint te gluren. Als ik bijna bij de camping ben rijdt ze weer door. Ze houdt duidelijk iemand in de gaten. Een vrouw van middelbare leeftijd met een masker, ze had een vreemd gezicht vandaar ook dat ze me gelijk al opviel. 
Morgen ga ik weer een rondje doen, ik ben benieuwd of ik haar weer zie, want wie of wat zou ze in de gaten houden. Ik kan daar al wandelend hele verhalen bij verzinnen en ik denk dat als ik haar weer zie, ik het gewoon ga vragen......."is er iets, mevrouw?"


Ria Zaterdag 06 Augustus 2005 at 6:33 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Back

Het heeft nogal wat voeten in de aarde gehad, want natuurlijk gaat niet alles in één keer goed, maar hij heeft het toch maar weer voor elkaar gekregen, dat ventje van me. Ik zag er werkelijk niets van terecht komen en de boel bij het aansluiten alweer de lucht in vliegen. Een kast met allemaal draden en verder niets erin, een handleidinkje erbij en dat moest dan mijn pc worden, maar het werkt weer! Ik ben geen documenten kwijt, wel programma's, dus ben ik maar weer eens druk met het installeren van het e.e.a. Gelukkig had ik afleiding genoeg want de kinderen kwamen donderdagmiddag en vanmiddag zijn ze weer vertrokken. Het was heel gezellig, alleen jammer dat het weer niet erg mee wilde werken.

Ria Zaterdag 06 Augustus 2005 at 6:32 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Stuk

Mijn pc is niet meer te repareren. Er is iets ontploft in het moederbord. Er wordt nu een nieuwe kale kast besteld, mijn harde schijf en wat er nog meer heel is (ik heb er absoluut geen verstand van) kan dan overgezet worden. Als het goed is ben ik dus niets kwijt. Nu maar afwachten wanneer hij er is. Het is vreselijk onhandig zo, want Joop zit er ook vaak achter.

Verder gebeurt er weinig, dus heb ik ook eigenlijk weinig te vertellen.
Morgen komen Cor, Sil en de kinderen voor een paar dagen naar de caravan, als het weer niet al te slecht is tenminste.
Ina en Martin vieren ook hun vakantie in het dorp en komen af en toe eens langs, of ik wip daar even aan, we kunnen vanuit de tuin nog net niet naar elkaar zwaaien.

Vanmiddag een stukje op gelopen met zijn moeder, de eigenaresse van de Zwartkopschapen. Sinds kort lopen er twee van de dit voorjaar geboren lammetjes bij de achterburen, er zijn er nog twee te koop, voor de liefhebbers

Ria Woensdag 03 Augustus 2005 at 6:27 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Lust en leven

Ik heb nog steeds geen nieuws over mijn pc. Voor Bruno is het ook topdrukte met de taxi op het moment natuurlijk, dus het moet maar even tussen de bedrijven door, hij heeft nog geen tijd gehad. Ik kan natuurlijk wel achter Joop zijn pc gaan zitten, dat doe ik ook af en toe wel, maar de lust ontbreekt me ook een beetje, ik heb ook geen foto's bij de hand en voor mij hoort dat er gewoon bij. Daar komt nog bij dat het vandaag heerlijk weer was en ik heel de dag druk in de tuin ben geweest. Joop heeft vandaag onder de vloer gelegen om een stuk cv leiding te vervangen, we hebben allebei een voldaan gevoel zodoende. 
Verder heb ik mezelf na de foto van zaterdag (toen ik die Heineken man won) maar eens op streng dieet gezet, je kan jezelf wel nooit meer willen wegen en het interesseert me ook niet zo heel veel meer(maar toch eigenlijk nog wel een beetje natuurlijk) en ik vind ook alles zo lekker, maar soms word je toch wel met je neus op de feiten gedrukt, moet je die armen zien (mijn buik heb ik er maar afgeknipt), er moet gewoon een paar kilo af! Eens kijken of dat gaat lukken. (ik heb me nog maar niet gewogen)

De merels zijn zondag uitgevlogen, jammer ik was er geen getuige van zodoende, het rotweer plus dat brakke gevoel maakten dat ik die dag weinig gedaan heb. Eigenlijk zou je zulke dagen na een feestje gewoon in moeten kunnen leveren, dat ze aan het eind van je leven afgetrokken worden, die paar maanden maken dan toch ook niet meer uit en het veraangenaamt wel het leven.Jammer genoeg zijn we zo ver nog niet....

Ria Dinsdag 02 Augustus 2005 at 6:26 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Plat

Het is weer zover en het is echt niet mijn schuld hoor, ik zat er niet eens achter....
Mijn pctje is ter observatie bij onze computerspecialist, ik hoop dat hij snel ondekt wat er aan de hand is en dat ik toch hopelijk niet weer alles kwijt ben.......


Ria Maandag 01 Augustus 2005 at 6:25 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: