Mooie dag

We hebben weer heerlijk gewandeld vanmorgen wat een prachtige dag vandaag! 

En als klap op de vuurpijl zo meteen gezellig met de meiden proosten op de verjaardag van Mir!

Tot morgen!

Ria Zaterdag 05 Oktober 2024 at 4:41 pm | | Standaard | Eén reactie
Gebruikte Tags: , , , ,

Fijns

Afgelopen week maakte ik telkens eens een foto als ik weer een stapje verder was met mijn tekening. Ik begon daar dinsdag mee en plaatste ze in een verhaal op Facebook en Insta. Ik vond dat zelf ook erg leuk want meer leuke reacties die voor anderen niet zichtbaar zijn.

Vanmorgen was hij klaar en vanmiddag plaatste ik hem en binnen een paar uur was hij verkocht, erg leuk!

Vanmorgen waren er hoofdzakelijk erg veel hongerige meeuwen, die achter de boer aan vlogen, een prachtig gezicht bij dat heerlijke weer en dat bleef de hele dag zo.

Vanmiddag fietste ik naar Zierikzee ook al lekker.

Ria Vrijdag 04 Oktober 2024 at 7:28 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Scheurtje

 Wat een prachtige dag vandaag! Wat het weer betreft tenminste.

Heel veel gedaan ook! Ik plantte de bestelde biologische bloembolletjes, draaide drie wassen die allemaal alweer opgevouwen op z'n plek liggen. Verder nog een hoop andere dingen, vooral buiten, bloembakken enzo, opruimen, vegen, ik had het naar mijn zin!

MInder leuk nieuws had Joop vanmorgen toen hij terugkwam van de fysio. Waarschijnlijk had hij een spierscheuring in zijn biceps zei de fysiotherapeut, je wilt niet weten hoe blauw het ziet, al een paar dagen. Zij belde met de dokter en vanmiddag om vier uur moest Joop daar even langs. De dokter besvestigde het vermoeden van de fysiotherapeut.... nou dat kan er ook nog wel bij.

Waarschijnlijk het gevolg van het slikken van de Prednison, wat nu gelijk in overleg met de neuroloog gehalveerd wordt. 

Prednison tast de spieren aan, er kan op den duur spieratrofie optreden en omdat het hart ook een spier is kan dat tot hartklachten leiden. En er bestaat kans op botontkalking en broze botten. 

Verder is het positieve dat hij er geen pijn van heeft, alleen oppassen met bepaalde bewegingen en dat de spieren gaan vergroeien en één spier gaan vormen, die dan misschien wel iets minder kracht heeft, maar dat je daar zo goed als niet van merkt.

Okee, verder maar weer!

 

Ria Donderdag 03 Oktober 2024 at 4:43 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , ,

Boe!

Vanmorgen eens een rondje andersom, het licht tegemoet, d.w.z. richting het oosten. Wel een kilometer verder, maar ik had even samenspraak met de koeien, het was gezellig, ik mocht ze fotograferen.

Er was maar een enkele 'Boe' toen ik aan kwam lopen.

Sommige koeien hebben ook gewoon een dom hoofd, zoals die hieronder, dat vind ik dan tenminste.

En nog eentje voor het familiealbum.

Vanmiddag deed ik boodschappen op Scharendijke en tussendoor kleurde ik nog wat.

De arm van Joop is al minder pijnlijk, maar hij doet het nog even rustig aan met rondjes door de polder (geen) en bij de fysio alleen been- en buikspier oefeningen.

Ria Woensdag 02 Oktober 2024 at 6:35 pm | | Standaard | Vier reacties

Spannend

 Het waren weer spannende luchten eind van de middag, net als vanmorgen trouwens toen het ook nog wat regende. Maar ach het is nog heerlijk buiten, even de frisse lucht opzoeken al ga ik met deze luchten niet zo heel ver, het gaat meer om het even buiten zijn.

 's Avonds gaan de gordijnen weer dicht en af en toe de elektrische kachels aan, al zal ik blij zijn als de vloerverwarming 's morgens weer even aan gaat, daar heb je dan de rest van de dag profijt van. Veel behaaglijker.

 De ganzen van een paar dagen geleden zijn lok-nijlganzen om zo andere nijlganzen te lokken om afgeschoten te worden.  De Nijlgans is een invasieve exoot.

Ria Dinsdag 01 Oktober 2024 at 7:27 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , ,