27-07-2003/02-08-2003

zaterdag, augustus 02, 2003

 

Het was een heerlijk dagje vandaag. Nadat Levi geslapen had zijn Sil en Cor naar het strand gegaan en wij hebben lekker in de tuin gehangen. Ik heb nog mooie foto's van de kikkers gemaakt en een paar libelles, maar zoals je ziet heb ik al een paar wijntjes op, dus ik moet nu niet moeilijk met foto's gaan doen, want dan komt er niets van terecht. Nadat ze terug waren hebben we gebarbequed. Silvia is nu stappen met een vriendin, Cor past op de kinders, Joop is taxiën en oma zit achter de pc. Miriam en Mark zijn een weekend weg naar een motormeeting in België. Geen idee of ze daar ook aangekomen zijn, want ze zijn wel drie keer vertrokken gisteren. Mark zijn motor deed het niet goed. Hij had iets veranderd en tot op het laatst gesleuteld, maar het was toch nog niet allemaal ok geloof ik. Maar goed, ik zorg voor de poes, die ontbreekt het aan niets. (Jeeee, ik word wel heel groot op die foto, niets aan mezelf gedaan vandaag, geeneens oorbellen in, zo ben ik op mijn onvoordeligst dus :( de make up van gisteren zit nog onder mijn ogen, hm leuk ringetje hè?)
 

Door: ria 9:08 PM
 Yara heeft vanmorgen al gezellig gras gemaaid met opa. Het is hier nog lekker bewolkt. Niet zo heel warm nog, gelukkig maar, volgende week krijgen we nog genoeg hitte te verduren denk ik zo.
 

Door: ria 11:15 AM

vrijdag, augustus 01, 2003

 
Joop heeft heel de dag taxi gereden. Het is topdrukte. Vanmorgen begonnen tot een uur of vier. En nu weer heel de avond. Ik heb een beetje opgeruimd en alles gewassen. Vanmiddag samen de tent opgezet en de luifel aan de caravan gedaan. Straks komen Sil en Cor en de kinderen weer. Ze gaan niet met vakantie dit jaar, dus zodoende is het wel lekker om af en toe hierheen te komen, zeker als het zulk mooi weer is. Gelukkig gaat het goed met de kinderen, die slapen nu in de caravan en Sil en Cor in de tent. Verder nog even naar Zierikzee geweest. Ik moest mijn inschrijving bij het arbeidsbureau verlengen. Ik kan nu weer vooruit tot 1 febr. 2004. In Zierikzee wordt de kermis opgebouwd, dat begint morgen. Verder is het heet, bij alles wat je doet breekt het zweet uit. Van wandelen komt niet veel, vanavond nog een klein stukje gedaan. Gisteravond nog wel een lekker rondje. In Zierikzee ook nog spul gekocht om mijn tas te fixeren, dan wordt ie hard en kan zelfs tegen de regen en de vorst. Ben benieuwd, maar dat doe ik volgende week wel eens. Het schijnt nogal rommel te zijn, wel milieu vriendelijk staat er op het emmertje, maar je moet wel handschoenen en oude kleren aan. Pretex heet het.
 

Door: ria 8:19 PM
 

luchten in zeeland wolken zo mooi daglijks genieten prachtig zo machtig intens kijk omhoog voel je mens één met alles niets te verliezen niets te winnen het is een moment van compleet gelukkig zijn...
 

Door: ria 12:09 AM

donderdag, juli 31, 2003

 

Vandaag een heel mooi libelletje bij de vijver. Er zijn er een hele boel, ook een mooie blauwe, maar die ging niet zitten, dus kon ik hem niet op de foto zetten. Leuke site ook gevonden over libelles, nog niet echt goed gekeken wat dit kan zijn, misschien de steenrode heidelibelle. Verder druk in de tuin bezig geweest vandaag. Beetje gesnoeid en onkruid getrokken. Verder ook nog de ramen binnen gezeemd. Zomaar heel de dag lekker een beetje heen en weer gelopen. Ook nog even bij de overbuuv gekeken. Het is een eind gebeurd met het zomerspul, morgen brengt hij misschien nog wat mee. Ik heb dus niks gekocht en wacht even tot morgen. Als er niets bij is wacht ik maar tot ik wat najaarsachtigs in mijn manden kan doen. Ik heb trouwens ook een leuke eindbestemming voor mijn tas gevonden, daar ga ik ook een plant in hangen :))
 

Door: ria 5:42 PM
 
Joop is vanmorgen naar Goes geweest voor een slokdarm echo onderzoek. Het is daarbij mogelijk de achterkant van je hart te bekijken. Ze hadden van tevoren gewaarschuwd dat het geen prettig onderzoek is waarbij je keel verdoofd wordt, maar achteraf viel het wel mee geloof ik. En ze hebben ook iets gezien. Normaal is er een gedeelte van het hart dat aan de onderkant een V vorm heeft, maar bij Joop is dat een U. Het kan zo zijn dat het bloed daardoor langzamer stroomt in dat gedeelte en er daar zodoende stolsels gevormd worden. Er werd hem aangeraden naar de trombosedienst te gaan.........daar loopt hij dus al een paar maanden. Maar goed, toch iets gevonden en als hij daarvoor nu de juiste medicijnen heeft en hij neemt ze ook nog eens op tijd in, dan moet er niets meer aan de hand zijn. Hij mag alles doen, grote hoogtes is ook geen probleem, dus eigenlijk kwam hij wel opgelucht terug. Hij is gelijk maar een stuk gaan fietsen....
 

Door: ria 3:10 PM

woensdag, juli 30, 2003

 


meten is weten was de gevleugelde uitspraak
maar hoe kun je meten wat je niet mag vergeten
is meten weten? wat is dan vergeten?
vergeten is niet weten wat je vandaag hebt gedaan
of de pillen geslikt zijn ook al is het gezegd
gezegd en geslikt? gezegd niet geslikt?
vergeten te slikken?
het is moeilijk te weten
wat je niet mag vergeten
dat is niet te meten
 

Door: ria 7:03 PM
 


Vanmiddag heerlijk gewandeld. Vaak ga ik dan even op dit bankje zitten, er zit nooit iemand, terwijl het uitzicht er prachtig is. Het staat bovenaan de duinen bij de overgang, er is een smal paadje naar toe en als je niet weet dat daar een bankje staat zal je ook niet zo vlug dat paadje ingaan. Ik rook er vaak een shagje, dan kan Simba even rusten, vanmiddag had ik druiven gekocht onderweg en daar opgegeten. De boeren hebben het ook al druk. Ik heb nu steeds een plastic zakje in mijn tas en neem iedere keer wat mee van het land, vanmiddag weer een paar uien gescoord. Aardappelen worden ook al gerooid, alleen daar kon ik er nog niet van meenemen, de boer was op het land, dat staat dan een beetje raar. Die boer deed trouwens ook raar, geen gezicht, een heel klein tractortje reed over het land, met een rooimachientje erachter, maar er zat niemand op, wel 2 mannen op die machine. Ik denk dat ze dat ding alleen gebruiken voor de eerste paar rijen, daar zal die grote machine niet zo makkelijk kunnen komen. Joop heeft geklust vandaag en mijn pc een beetje opgeschoond, is een stuk sneller nu weer. Mijn beeldscherm is nog niet gearriveerd, wat duurt dat toch weer lang. Vanmorgen ook een telefoontje van Scanabouw, het raport van de verfmeneer was binnen, maar omdat iedereen met vakantie is kan hij nu ook niet veel doen. We krijgen zeker een nieuwe pilaar, de ruit moet hij met de directeur overleggen, maar die is met vakantie en over de verf en wat er verder moet gebeuren gaan ze met Jotun in overleg. Want de metingen wezen uit dat het vochtgehalte op veel plaatsen veel te hoog is, als er niets gedaan wordt gaat het toch verder rotten en dat moeten we niet hebben natuurlijk. Wel goed dat we het verfadvies van Jotun nog hebben kunnen vinden, we hebben alles volgens de regels gedaan, dus aan ons ligt het niet.
 

Door: ria 4:52 PM

dinsdag, juli 29, 2003

 

Natuurlijk heb ik afgelopen weekend heel veel foto's gemaakt maar die kan ik hier niet allemaal plaatsen natuurlijk. Zou een beetje eentonig worden. Ik zal er zo nu en dan wel eentje kunnen gebruiken en verder eens uitvogelen hoe ik ze eventueel op papier kan krijgen.
 Verder viel het me afgelopen weekend weer eens op hoe veel mijn meiden op elkaar lijken, komt ook door het haar natuurlijk en toevallig hadden ze ook nog eens ongeveer hezelfde aan.Maar oh wat zijn ze verder toch ook weer verschillend. 
Er is toch niets leukers dan je eigen kinderen op te zien groeien, ouder zien worden, hoe ze hun leven leiden en soms lijden (wat dan weer minder leuk is), maar gewoon het allemaal mee te mogen maken. Kleinkinderen zijn ook leuk, maar dat is toch heel anders. Ik kan niet omschrijven hoe. Natuurlijk heb ik superkleinkinderen, maar het zijn de kinderen van MIJN dochter. Wat ben ik toch een gelukkig mens met zoveel liefs om me heen.
 

Door: ria 9:44 PM
 
Eindelijk is het er dan toch een keer van gekomen. Ik liep al een tijdje te zoeken, maar kon steeds niets vinden. De Kippling tassen vond ik te truttig, de uhhh met die E ...... te stijf en ga zo maar door, altijd was er wel wat . Maarrrrr vanmiddag liep ik in Zierikzee en toen zag ik hem ineens hangen..........mijn nieuwe rugzakje!! Het oude Hedgren tasje vergezelt me denk ik al zo'n jaar of tien. Altijd had ik het bij me, mijn handige soepele tasje, maar een paar weken geleden was het touwtje al verbrand in de asbak, op die heugelijke dag. Gisteren ging mijn ritsje ook nog eens kapot, dus het moest gewoon een keer gebeuren, het grote vervangen. Het doet me pijn dat wel, ik zal haar missen...... Maar de nieuwe is ook niet mis..... een Dieseltje, zwart met rode accenten, lekker soepel, niet van die stijve hengels, handige vakjes, een apart telefoontasje.........en wat het allerleukste is, ze was voor de helft van de prijs!!! Nog best wel pittig €34,95 moest ik schuiven, maar als ik er dan weer net zoveel plezier van heb, heb ik dat er wel voor over. Het ga je goed Hedgren, je gaat bij deze in de Kliko......snif
 

Door: ria 5:45 PM
 
Mijn archief is foetsie! Geen idee hoe dat nu weer komt maar het is al een paar dagen zo. Zou het aan Blogger liggen? Of is er ergens anders iets mis. We zien het wel, komt wel weer eens tevoorschijn. Verder heeft Joop vanmorgen een flat screen voor me besteld, wow, ben zeer zwanger nu, zou het er morgen al zijn? 17 Inch, iets groter als wat ik nu heb en PLAT. Nadere details volgen. Prijsje viel mee, vandaar.
 

Door: ria 12:17 AM

maandag, juli 28, 2003

 
 
  Kijk dit vind ik als moeder zijnde nu leuk, dochters die gewillig poseren en er nog lol bij hebben ook. De zussen zien elkaar ook niet zo vaak, dus dit was een goede gelegenheid om eens samen op de foto te gaan. En ook even te demonstreren "hoe we vroeger altijd op de bank lagen". Het was niet echt mooi weer gisteren, maar we konden wel lekker buiten zitten. Miriam en Silvia zijn eerst samen naar de sportschool geweest in Zierikzee en oma heeft opgepast. Levi sliep lekker toen ze terugkwamen en ik was aan het wandelen met Yara, we hebben gezellig een veldboeketje voor mama geplukt.
Even later kwam Cor ook. 

's Avonds dus naar de pizzeria. Ik sta niet op mijn voordeligst op de foto, maar ach, oma's kunnen daar niet meer zo mee zitten, ik heb een broodje in mijn mond denk ik en we hadden lol dussss.... Daarna nog een afzakkertje op het terras van de Surf Inn. Ik had niks warms bij me dus ik vond het best wel fris, Miriam ook, maar we mochten niet zeuren ;)
Vanmorgen moesten Cor en Joop al vroeg weg. Joop met de taxi en Cor weer werken. Het is de hele dag prachtig weer geweest. Sil ging eerst met de kinderen naar een vriendin vanmorgen en ik had mijn bezoek uit Groningen. Vanmiddag lekker in de zon en toen Levi wakker was naar het strand. 
Daar was het best wel een fris windje, maar de kinderen vonden het heerlijk om even in het water te spelen. Thuisgekomen hebben we gegeten en is Sil haar spulletjes in gaan pakken. Ze wilde eigenlijk nog een een nachtje blijven, maar de weersvooruizichten waren niet echt goed, de kinderen hangerig en dus is ze maar gaan pakken. MIsschien is het volgend weekend weer mooi weer, dan kunnen ze weer komen. Al met al is het goed bevallen in de caravan. De kinderen hebben heerlijk geslapen. En als de kinderen goed slapen, doen de ouders dat ook.
 

Door: ria 8:21 PM
 
Niet veel tijd om achter de pc te zitten de laatste dagen. Dat komt weer wel een keer. Silvia en de kinderen zijn er nog steeds. Gisteravond met z'n allen uit eten geweest in de pizzeria ook met Miriam en Mark erbij. Het is heerlijk weer, dus we zijn veel buiten, gisteravond ook het kacheltje nog gestookt. Straks gaan we naar het strand als Levi weer wakker is. Vanmorgen ook nog chatters op bezoek gehad van Burriesdaar heb ik een paar maanden geleden veel tijd doorgebracht met trivianten. Ze zijn in de buurt op vakantie en kwamen zodoende even langs, Ruud en Greta dus, met kind en zus, leuk om die ook eens in het echt te zien. Vanavond of morgen weer verder, dan ga ik ook met de foto's aan de gang.
 

Door: ria 1:10 PM

Ria Zondag 27 Juli 2003 at 4:02 pm | | Standaard | Geen reacties

20-07-2003/26-07-2003

zaterdag, juli 26, 2003

 

Ik geniet van mijn kinders
het zijn geen hinders
fijn dat ze er zijn
het doet nu geen pijn
ik weet dat het goed is
dat ik niks verkeerd doe
het ligt niet aan mij
 

Door: ria 9:46 PM
 
 
   
Hele leuke dag gehad vandaag. Vanmorgen samen met Sil en de kinders naar Zierikzee geweest, gewinkeld en terrasje gepikt. Vanmiddag met z'n allen naar de braderie, heel gezelliig, heel veel oude bekenden vooral voor Silvia, veel gezellige muziek. Ik heb met mijn kleinzoon gedanst. We hebben wat gegeten en gedronken. De laatste foto is bij de Surf Inn samen met Lou, oude vriend en nu zanger van weet ik voor wat voor band, maar hij zingt goed. De kinderen en Lou waren onder de indruk van elkaar.
 

Door: ria 9:05 PM
 
Mijn computer werkt de hele avond al niet. Ik zit nu op Joop zijn plek, maar daar kan ik dan de helft weer niet vinden. Leuke footoo's gemaakt al. Ach, het is gewoon gezellig. Vanavond Yahtzee gespeeld met Sil in de voortent, Joop moest taxi rijden. De foto's komen later wel. Wel heel vervelend dat het weer niet werkt. Het lijkt wel of dat altijd samenvalt, of de duvel ermee speelt.
 

Door: ria 12:19 AM

vrijdag, juli 25, 2003

 
Vanmorgen belde Silvia dat ze komt vandaag met de kinderen. Gezellig! Cor komt zondag pas want die heeft het druk. Ik ben benieuwd of de kinderen een beetje kunnen slapen in die caravan, het is toch allemaal weer nieuw en vreemd natuurlijk. Morgen is het braderie in het dorp dus dan kunnen we daar met z'n allen heen. Is altijd heel gezellig. Ik zal er zodoende de komende dagen niet veel zijn denk ik. Druk met mijn cameraatje in de weer. Maar naderhand dan weer wel veel foto's ;)
 

Door: ria 1:11 PM

donderdag, juli 24, 2003

 
  
Toen we opstonden vanmorgen was het nog droog, maar later is het lekker een tijdje gaan regenen, heerlijk, alles weer lekker frisss. Beetje achter de pc gezeten en de krant gelezen. Vanmiddag een tijdje toeristje gespeeld in eigen omgeving. Gezellig door Zierikzee gelopen. Eerst bij de LIdl boodschappen gedaan en toen naar "de stad", het was markt vandaag en geen strandweer, dus het was extra druk, je kon over de koppen lopen en voor Simba lag er allerlei lekkers op straat. Het draaiorgel was ook luidruchtig aanwezig, (bij de link de draaiorgels eens aanklikken, prachtig en daar is geen muziek ;)) dus we hebben ook nog even een dansje gedaan ;) Op de middelste foto koopt Joop lekkere koeken bij bakkerij 't Stoepje, zijn bijnaam vroeger was niet voor niets "Joop koeke".......
 

Door: ria 7:06 PM
 
Reaktie van Marlies op de vorige post: neeeeeee.!!! ANGST IS EEN SLECHTE RAADGEVER. en waarvoor bang zijn? dat er gevoodoot wordt? ze kunnen met fotobewerkingsprogrammas ook jouw kop op een ander (naakt) lijf zetten. als de angst regeert blijven er straks geen vrije mensen meer over. En ze heeft helemaal gelijk. Ik heb bij deze de foto weer teruggeplaatst, gewoon omdat die erbij hoort. Punt!
 

Door: ria 1:14 PM
 
Ik ben kwaad!!! Wat erg!!! Je maakt in een melancholieke bui een gedichtje, zoekt daar dan een leuk plaatje bij en dan wordt je er (vandaag) een paar keer op gewezen dat dat wel eens p%rn@grafisch kan zijn. Waar zijn we nu helemaal mee bezig....................!!!!!!!! Ik heb het veranderd, maar wat een waanzin.........
 

Door: ria 1:17 AM

woensdag, juli 23, 2003

 
Vanmorgen lag ik net te bedenken dat ik er eens uit moest, omdat de verfmeneer zou komen, toen de bel ging. Hij was een uur te vroeg. Ik zag er dus niet op mijn voordeligst uit. Maar goed, hij heeft heel de boel geínspecteerd en er wordt werk van gemaakt. Het schijnt ook dat ze bij Scana alle oude onbehandelde zaken aan het afhandelen zijn, goeie vooruitzichten dus. De pilaar met het rot vanonder wordt waarschijnlijk vervangen. We hebben ook nog een ruit die al vanaf het begin af aan lek is en nu lelijk wordt vanbinnen, dat gaat hij ook doorgeven. Ben benieuwd. Afwachten maar weer. Hij gaat ook een verfadvies geven. Mijn verf is bijna op, dus ik wacht nu maar even om nieuwe te bestellen. Verder weer een beetje met foto's gespeeld vandaag, ik leer steeds weer bij, mooi randje nu ook rond Petra en ik ben er eindelijk achter hoe ik ze kleiner kan maken. Voor de rest niet veel gedaan. Ik wilde eerst naar Zierikzee, maar dat doen we morgen. Vanavond MOET ik echt eens vroeg naar bed. Als het zo laat wordt ben je overdag ook niet echt fit, dat vind ik ook niet lekker, dusssssss......
 

Door: ria 7:36 PM
 

Kijk, dit is nu Petra, niemand die haar kent natuurlijk, maar wij hebben samen bij Bezooijen gewerkt. Eerst in Krimpen aan de IJssel en later in Rotterdam, op de Westblaak. We zaten altijd tegenover elkaar en hebben samen ontzettend veel plezier gehad. Gelachen tot we buikpijn hadden en de tranen over onze wangen liepen. Veel gesnoept en tussen de middag lekkere broodjes gehaald. We hadden ook een huisdier die Burley heette, dat was een muisje. Ik plaats deze foto, omdat ik die net met de post kreeg. En Petra ziet er goed uuuuuuuuuuit!!!!!!! Wow!!!! Ze heeft denk ik wel ongeveer 3 jaar met een beugel gelopen, geopereerd aan haar onderkaak, die naar voren is gezet. Daarna nog een tijd een beugel en dit is het resultaat. Prachtig!!! E.e.a. natuurlijk wel met goedvinden van Petra.
 

Door: ria 3:30 PM

Het was weer een zeer productieve en leerzame avond. Ik heb ervan genoten. Maar wat is het alweer laat. Wat vliegt die rottijd toch voorbij. Kan die klok niet ff stilgezet worden? En nu heb ik toch een postje gewist, geheel tegen mijn principe, maar goed, voor degenen die het lazen is het okee, maar achteraf vind ik het beter zo....
 

Door: ria 2:50 AM

dinsdag, juli 22, 2003

 
Vanmorgen gelijk maar met mijn oefeningetjes begonnen. Dat vind ik zo fijn van die zonnegroet, je bent geen uren bezig, het is eigenlijk zo gebeurd. En werkelijk waar als je het een tijdje doet, voel je je veel beter en soepelderder. Dus ik ben echt van plan daarmee door te gaan. Vanmiddag heb ik er nog een paar gedaan. Ik heb nog een paar boeken van jaren geleden, dus daar kan ik af en toe ff in kijken. Verder hebben we heerlijk gewandeld, Joop is ook weer eens meegeweest. Die zet altijd stevig de pas erin. Ik doe het meestal maar op het gemak, als Simba stopt om te snuffelen, stop ik ook maar even ;) maar dit is wel beter natuurlijk. Lekker 2 uur onderweg geweest. Daarna nog even in mijn cursus gedoken. Ik moet toch wel een beetje de gang erin houden. Ik kreeg zaterdag deel 2 met de post en ik ben nog maar op de helft van deel 1. Het schilderwerk ligt een beetje stil, morgen komt de verfspecialist van Scana, ben benieuwd wat hij te vertellen heeft en of er wat aan de rotte plekken gedaan wordt. Joop is weer taxi aan het rijden. Hij krijgt capsones, zet nu al een pet op in de taxi. Die had hij zondag gekregen in Zolder, plus nog 2 t-shirts, waarvan hij er eentje heeft laten signeren, ik weet alleen niet door wie. En nog een berg ander reklame materiaal, cd ook nog. Het was een groot succes.
 

Door: ria 8:35 PM
 

Ik ga er maar van uit dat de mooie polderlandschappen van het ogenblik niet vervelen. Dit is vlas. Heel mijn leven heb ik daar al iets mee. Ik vind het prachtig!! En of dat nu komt omdat ik in Dreischor geboren ben, geen idee, maar daar wordt wel ieder jaar de "vlasdag" gehouden. En hoewel ik sites met zulke muziekjes vreselijk vind, is deze verder toch wel heel erg leuk.
 

Door: ria 7:41 PM

maandag, juli 21, 2003

 
Vanmorgen scheurde ik een blaadje van de kalender en toen viel het me op dattie alweer zo dun wordt. We zijn alweer ruim over de helft van het jaar. Wat vliegt de tijd toch. Deze dag had een leuk eind. Eindelijk weer eens bericht van de kinders :) Silvia was on line, het gaat weer wat beter met de zaken en met de kinderen is ook alles goed. Ik weet wel dat ik kan bellen.....
 

Door: ria 10:38 PM
 

Gisteravond toen Joop terug was nog even in het dorp op het terras van de Surf Inn gezeten. Was wel ff gezellig. Yes this is Scharendijke by night! Drie terassen rijk. Vanmorgen lekker uitgeslapen want het was laat vannacht. Beetje te lang blijven zitten hier. Ik heb mijn cursus weer maar eens opgepakt en verder heb ik vanmiddag weer eens een beetje oefeningetjes gedaan. Hopelijk gaat het binnenkort weer wat soepeler. Is weer wel ff wennen. Het was lekker, ik ga dat in het vervolg weer eens meer doen. Anders word ik helemaal zo'n stijve plank. Verder heb ik de afgelopen twee dagen ongeveer drie keer mijn teen gestoten. Ik word er gek van en steeds die zere. Snap niet hoe dat nu weer komt, anders stoot ik nooit mijn teen.......
 

Door: ria 4:46 PM
 

Ik liep maar wat in de tuin vanmorgen op zoek naar nieuwe vlinders, toen er opeens een paar wilde ganzen over kwamen vliegen. Mooi om te zien en ik heb maar even geknipt, op goed geluk en goed gelukt dus. Nu bij het zoeken naar een link begin ik te twijfelen of het wel ganzen waren, misschien zwanen? Wie het weet mag het zeggen.
 

Door: ria 2:37 PM

zondag, juli 20, 2003

 


verlangen naar kinders
die eeuwige hinders
waar zijn ze?
wat doen ze?
ik weet niet wat te zeggen
heb ik fouten gemaakt?
ben ik niet als mijn moeder
haar valt niets te verwijten
zij was een schat waarom ben ik niet zo?
waarom ben ik anders?
is anders dan slechter?
ik verlang naar mijn kinders ook al zijn het soms hinders
ik hou van mijn kinders ze horen bij mij....
 

Door: ria 7:51 PM
 


Weer een heerlijke wandeling gemaakt net. Ik kan nu wel laten zien hoe druk het overal is, maar ik vind het leuker juist de stille plekjes op de foto te zetten, want die zijn er nl. ook nog genoeg. In de polder zijn dan wel veel fietsers en ook meer auto's, maar toch is het er nog lekker rustig en in de kleine dorpjes ook. De "juun" lag nog lekker te drogen, dus daar heb ik er ook maar weer een paar van in mijn tas gestopt. Zo komt dinter door de winter. Ik ben niet over het strand gelopen, dat was me te druk, maar achteraf was de weg ook niet alles, jemig wat een auto's. Thuisgekomen werd ik weer verrast met een uitvliegend nest vliegende mieren. Ik kon dus gelijk met de stofzuiger in de weer.
 

Door: ria 3:34 PM
 
Joop is vanmorgen al vroeg met de Yellow Cab richting Zolder vertrokken.
Hij moet daar samen met nog iemand heel de dag rijden op uitnodiging van één of andere firma. Ik heb dus het rijk alleen vandaag, niet dat dat wat uitmaakt hoor, anders gaan we ook ons eigen gangetje.
Het heeft flink geregend vanacht en het is lekker afgekoeld nu. Ik ga zo maar weer eens de paden op de lanen in, kijken of ik nog iets leuks tegen kom.......om op de foto te zetten dan ;)
Vanmorgen ook nog een leuke "onderscheiding" gekregen, zo voelt het wel een beetje tenminste. Emmy heeft mij aan haar links toegevoegd. :))
 

Door: ria 11:18 AM

Ria Zondag 20 Juli 2003 at 3:54 pm | | Standaard | Geen reacties

13-07-2003/19-07-2003

zaterdag, juli 19, 2003

 
trouwe viervoeter
redder in nood
wandel- winkelmaatje
nooit zeurend altijd volgend
soms ondeugend lieve hond ;)

Door: ria 4:47 PM
 
Weer een nieuw exemplaar vandaag. Volgens mij het Icarusblauwtje, heel klein vlindertje en heel mooi blauw vanbinnen er waren er 2, volgens de boeken zijn het dan mannetjes, omdat de vrouwtjes bruin/blauw vanbinnen zijn. Ik zit maar wat onder de bomen te kijken of er nog wat leuks voorbij komt vliegen. De verkoop van de honing komt nu ook een beetje op dreef. Vanmorgen belde een aardbeienvrouwtje uit de buurt of ze de honing ook in haar winkeltje mocht verkopen. De vrouw die biologische groentes kweekt in Zonnemaire gaat ze ook verkopen. Verder staan ze bij de overbuuv, die als de mensen honing willen ze naar ons toe stuurt. Wat is het heeeeeeet hè..........
 

Door: ria 3:11 PM

vrijdag, juli 18, 2003

 
Vanavond een heerlijke wandeling gemaakt. Zo winderig als het vandaag was, zo windstil was het vanavond. Joop moet taxirijden, is nog steeds bezig. Het wordt al aardig geel in de polder. Nog even en het is er allemaal weer af. Dan wordt het alweer najaarsachtig. De uien waren op sommige plaatsen ook al uitgedaan, dus heb ik er maar een paar in mijn tasje gestopt ;) er liggen er genoeg. 
En je zult het niet geloven maar ik heb de eerste bramen alweer geplukt. Dat is voor mij echt een teken van de komende herfst, maar dit zal wel een vroeg
soort geweest zijn. Ze smaakten al lekker hoor. Voor de rest is het overal vrij rustig. In het dorp ook. Ik had gehoopt nog een bekende te zien zodat ik even op het terras kon gaan zitten maar er was niemand te zien. Anders heb ik daar niet zo'n moeite mee hoor, maar nu had ik er geen zin in.
 

Door: ria 11:04 PM
 
 
  Wat een prachtige beestjes hebben we toch in de tuin. Geweldig! Links is de dagpauwoog, midden de kleine vos (denk ik) de rechtse ben ik nog niet achter. Jammer dat het zo hard waaide vandaag. Ik wilde eerst gaan schilderen, maar vanwege de harde wind toch maar niet aan begonnen. Toen ben ik maar uit de wind tussen de bloemetjes en de bijtjes gaan zitten. Vanmiddag nog een beetje in de tuin bezig geweest en achter de pc gezeten. Ik kreeg ook nog een mailtje van Petra. Yesss ze is eindelijk van haar beugel af. Ik ben nu wel benieuwd hoe ze eruit ziet na de operaties, ze zou een fotootje opsturen.
 

Door: ria 5:57 PM
 

Dit schatje ontdekte ik vanmorgen weer. Die zat netjes stil, zodat ik goed een foto kon maken. Het waait eigenlijk te hard daarvoor. Het krioelt ook van de hommels, verschillende ook nog. Het lukt me nog niet ze duidelijk op de foto te krijgen. Ik heb het wel doorgegeven op de site die ik linkte. Er zal wel ergens een nest zitten denk ik, dat hadden we vorig jaar ook, ik heb alleen nog niet kunnen ontdekken waar. Het beestje op de foto is denk ik een dwergdikkopje :)
 

Door: ria 1:02 PM

donderdag, juli 17, 2003

 

Vanavond heerlijk uit eten geweest in de Gouwe Geit, samen met Elly en Cor. Het blijft een supertent met overheerlijk eten. Het was heel gezellig. Joop en ik hadden als voorgerecht slakken oftewel 
escargots en Elly en Cor een garnalensalade ik was te laat met de foto's dus we hadden het al op. Maar als hoofdgerecht had ik die overheerlijke gamba's , Joop en Cor een vleestriootje (mannen zijn blijkbaar gek op triootjes ;) en Elly uh .....roodvlees.... terwijl ze niet van roodvlees houdt :P, maar goed de randjes heeft ze opgegeten plus de randjes van Cor zijn triootje. Als toetje had ik Irish coffee en de rest een neutje met of zonder koffie ;) Het was heerlijk. Cor was de BOB, want die moet morgen weer werken en zijn nieuwe auto ophalen, dus die moest frissss zijn. Hij heeft wel een portje en een wijntje meegedronken hoor. We hebben nog verhalen opgehaald van vroeger, hoe we dat dan deden, we namen nooit een taxi en dronken allemaal gezellig mee, wat dat betreft is er wel veel veranderd en dat is ook maar goed. Ach ja we worden ouder en wijzer zullen we maar denken. Beter laat dan nooit......
 

Door: ria 11:45 PM
 Op de site van de vlinders staat ook een leuke link naar de Natuurkalender, daar kan je zelf aan meedoen en doorgeven als je iets bijzonders ziet. Niet dat ik me nu gelijk op ga geven, maar ik ga het zeker onthouden.
 

Door: ria 2:54 PM
 
Yessss, het regent gewoon, zonder onweer, heerlijk, lekker frisssss....... Heerlijk geslapen vanacht. Joop is al taxi aan het rijden vanmorgen. Hij moest er vroeg uit voor een ritje naar Schiphol. Vanavond uit eten bij de Gouwe Geit. Gezellig!! Wat zal ik eens nemen......ik denk dat ik voor de slakken ga, jummie en dan gamba's als hoofdgerecht :))) maar dat kan nog veranderen natuurlijk.
 

Door: ria 11:36 AM

woensdag, juli 16, 2003

 
Vanavond vroeg naar bed, ik heb het wel weer gehad voor vandaag. Nog steeds geen regen, nog steeds warme voeten, Simba blaft en dat mag niet van Joop, kikkers kwaken, vogels fluiten, paarden hinneken en daar kan je ook niks aan doen, laat gewoon die hond af en toe lekker blaffen, daar is het een hond voor. Af en toe schrik je er ff van, nou en, niet echt iets om een hartverlamming van te krijgen hoor. Ik mopper toch ook niet omdat de tv zo oerend hard staat, soms kan ik het hier horen. Zo, ff luchten. Hopelijk is het morgen lekker opgefrist en hebben we een goeie regenbui gehad. Kan ik ook weer eens gaan schilderen. Net weer lekker even onder de koude douche gestaan. Ben ik weer eventjes frisssssssss
 

Door: ria 10:44 PM
 
 Nog even zoet geweest met de vlinders vanmiddag, ff uitvergroten hoor, ze zijn mooooi. Ik denk dat de linkse een hooibeestje is, of een bruin zandoogje. De middelste weer de distelvlinder en de rechtse de atalanta. Maar oh oh wat is het moeilijk en warm vooral. Ik had een grote hoed opgezet en slippers aan want de stenen zijn bloedheet. Maar er zijn er veeeeeel, nog nooit zo op gelet eigenlijk en er is er eentje die krijg ik er maar niet op met open vleugels, volgens mij is dat die zwarte aan de buitenkant, lukt nog wel een keer. Voor de rest niets gedaan. Erg maar waar. Beetje onder de boom gehangen, vreselijk, ik kan er niet tegen hoor, zo heet.
 

Door: ria 7:10 PM
 

Oh, wat is het vreselijk heet, ik verlang nu toch wel erg naar een verkoelend buitje. Dit is echt niet lekker meer hoor, zelfs in de schaduw is het niet te harden. Joop is alleen naar het strand, ik ga af en toe wel ff onder de koude douche staan en dan weer vlug naar binnen. Hier is het nog het lekkerst, met de gordijnen dicht, die lekker flapperen in de wind. Vanmorgen een beetje gesopt, vloer gedweild en zo, dan is dat in ieder geval een beetje fris. Ik had vanmorgen een mailtje van Truus, de broer van Kees is op mijn verjaardag overleden.....
 

Door: ria 2:04 PM

dinsdag, juli 15, 2003

 

Vandaag alweer heel lang langs het strand gelopen, het is wel druk, maar het gaat prima met Simba. Af en toe nemen we dan een duik, heerlijk. Zelfs Simba heeft gezwommen. Ik moest wel net doen alsof ik zowat aan het verzuipen was, maar toen kwam ze toch een heel eind. Het zal nooit een echte waterhond worden. Toen we weer bij de auto kwamen zaten Elly en Cor daar ook op het strand, lekker te genieten. Thuisgekomen lekker een koud pilsje in de schaduw. 
Joop is nu taxi aan het rijden en ik heb net een hele tijd bij de vlinderstruik gestaan, prachtige vlinders, maar wat is het moeilijk ze met open vleugeltjes op de foto te krijgen. Ik denk dat dit een distelvlinder is en een klein koolwitje. Mooi hè! Gisteravond zijn Mir en Mark nog eventjes langs geweest. Ed belde nog en van Ina had ik een smsje, die zit in Frankrijk op het ogenblik. Mijn zus is ook gesignaleerd hier in de buurt, maar daar heb ik niets van gehoord. Ze zal één dezer dagen wel bellen, dan gaan we weer een eindje wandelen, praten weer wat bij en dan kunnen we er weer een jaar tegen, als er niemand dood gaat tenminste.
 

Door: ria 8:04 PM

maandag, juli 14, 2003

 
Hoor even! ik vertel je wat:
ik heb vandaag de vlag maar uitgestoken,
omdat de lucht iets héél bijzonders had, omdat de winden zo naar bloemen roken.
Men zei: daar is iets schoons op til! En keek, of men de koningin verwachtte
de wereld was zo wijd, zo wit, zo stil.... ik keek eens hier, ik keek eens daar en lachte.
Toen dreef een grote vogel aan en bleef wat spelen op zijn zilv'ren zeilen,
die had twee stelte' om in een poel te staan en nog een stok om slootjes mee te peilen.
Daar dreef nog eens iets wits voorbij, heel in de verte hing een klok te klinken;
de witte mist hing op de groene wei en daarin stond een druipend paard te blinken
De wereld kreeg eensklaps een kleur! de grote hemel was ineens ontloken
de rijke zon verguldde een oude deur en toen heb ik de vlag maar uitgestoken
Jac. Schreurs
Heel de dag heb ik lopen verzinnen, dat was gisteravond al begonnen met die vlag en eindelijk heb ik het gevonden.
 

Door: ria 11:27 PM

En vandaag hebben we de nieuwe vlag maar uitgehangen. Die ziet er weer mooi helder uit. En wat een prachtig verjaardagsweer. Heerlijk!! Vanmorgen heeft Miriam allebei ons haar geknipt en vanmiddag hebben we een lange strandwandeling gemaakt. We hebben zelfs gezwommen. Sil heeft vanmorgen ook al gebeld, dus voor de rest verwacht ik eigenlijk niet veel meer.
 

Door: ria 4:16 PM

zondag, juli 13, 2003

 
Vanavond alvast een voorproefje op mijn verjaardag. Gezellig met Elly en Cor lekkere wijntjes gedronken en bbq erbij. Ik heb een nieuwe zeeuwse vlag gekregen, de oude is versleten, die heb ik nog ff op de foto gezet, morgen hangt de nieuwe in top. LUCTOR ET EMERGO. Worstel en kom boven. Donderdag gaan we met z'n vieren bij de Gouwe Geit eten. Echt als je ooit eens in Zierikzee komt moet je daar eens gaan eten. Wij wilden morgen ergens eten en Elly en Cor dinsdag omdat ze dan 36 jaar getrouwd zijn, dus combineren we het nu op donderdag. Dinsdag kan Joop niet en woensdag ging het ook al niet, dus donderdag. Vanmiddag nog lekker in de tuin bezig geweest. Uitgebloeide planten afgeknipt. Het zweet druppelde van mijn voorhoofd.

Door: ria 11:07 PM
 
Vanmorgen al heerlijk gewandeld en natuuuuuurlijk mijn fototoestel meegenomen. Foto van het strand en de aanzet van de Brouwersdam genomen. Het was nog niet echt druk op het strand, al stonden er al veel campers en auto's. Gisteravond nog lang buitengezeten en ook nog geprobeerd foto's te maken. Dat wil nog niet echt lukken. Moet de boeken er nog maar eens op na slaan.
 

Door: ria 1:02 PM

Ria Zondag 13 Juli 2003 at 3:50 pm | | Standaard | Geen reacties

06-07-2003/12-07-2003

zaterdag, juli 12, 2003

 

Omat iedereen naar mijn teen vraagt maar ff een fotootje. Zo ziet hij er dus nu uit. Die andere heb ik geen last meer van, maar dit is vervelend. Onderste stukje zit ook los, maar dat krijg ik er nog niet af. Gelukkig werkt het weer mee en kan ik veel op blote voeten lopen, het jeukt soms als een gek, dat is alleen maar een goed teken. Nu nog een nieuwe nagel :)
 

Door: ria 10:07 PM

Eén van de huisbijtjes druk met de lavendel op het ogenblik, vandaar dat ik ze nog maar niet afknip. Eerst moet de honing eruit. Deze is al wat scherper geloof ik, heb nog wat veranderd. En dat die van mij niet scherp is komt ook omdat het dubbel glas is.
 

Door: ria 7:24 PM
 
 

Hier ben ik dan met mijn nieuwe speeltje. Zo zie je maar een mens is veranderlijk. Als iemand een jaar geleden tegen mij gezegd had "volgend jaar heb jij een digitale camera", dan had ik hem voor gek verklaard. Ik zag er totaal het nut niet van in. Maar goed, maandag jarig en ik vond het wel een leuk kadootje voor mezelf. Vanmorgen samen met Joop naar Zierikzee geweest. Ik had gisteren al gezien dat er een aanbieding was, maar heb me er nog even verder in verdiept. Vanmorgen nog even verder gezocht en in ander winkels gekeken, maar dit bleef toch de "goedkoopste" met de meeste mogelijkheden. Hier staat hij voor € 350.--, de aanbieding was € 298.-- scheelt toch weer. Wel een andere kaart erbij gekocht, zodat er meer foto's op kunnen. Ikke weer zo blij als een kind. Alleen weet ik alles nog niet goed, de maten zijn nu ook anders, als je deze uitvergroot, schrik je je een ongeluk, maar goed dat komt allemaal nog wel. Toen we terug naar de auto liepen kwam ik deze jurk ook nog tegen. Schatje hè, lekker zonnig en makkelijk vlug aan te trekken. Lekker met dit weer. De foto is ook nog niet echt heel scherp, maar dat zal ook nog wel beter kunnen. Ik ga nu nog even lekker buiten zitten want het fantastisch weer.
 

Door: ria 3:31 PM

vrijdag, juli 11, 2003

 
Sollicitatiegesprek is achter de rug. Gelukkig was ik op tijd weggegaan want heel Brouwershaven was afgezet i.v.m. de Brouwse dag morgen, maar ik was netjes op tijd. Ik zou zo kunnen beginnen, ze wilden me graag hebben, maar het is een baan van meer dan 40 uur, ook nog eens 's avonds de boel doornemen met de directeur. Dat is me een beetje teveel van het goede, ik heb voorgesteld dat ik wel een deeltijdbaan wilde, maar dat kon niet volgens hun, het was al chaotisch en dan zou het helemaal een zootje worden. Zodoende was ik vlug klaar. Ik zou er echt niet aan moeten denken, niet meer lekker wandelen, geen fotootjes meer maken, geen logje bijwerken. Ik had Simba meegenomen en toen ik terug bij de auto kwam ff tegen haar gezegd dat we voorlopig lekker blijven wandelen, lekker een beetje van het leven blijven genieten, met wat minder geld te besteden. :)))))))))))))))))))
 

Door: ria 9:53 PM
 
Help!!! Na 2 jaar solliciteren en niets dan afwijzingen ontvangen, heb ik over het hoofd gezien dat ik echt uitgenodigd werd. Afgelopen dinsdagavond werd ik gebeld, dat ze op me zaten te wachten. Ik wist van niets, maar ze zouden terugbellen als ze me nog wilden zien. Dat gebeurde dus vanmorgen. Vanavond moet ik op sollicitatiegesprek in Brouwershaven. Bij het nakijken van de papieren vond ik ook de uitnodigingsbrief. Jemig, het is een fulltimebaan en dat wil ik helemaal niet. "In deze functie ben jij de spil van de interne organisatie, het gezicht en aanspreekpunt van het kantoor in Brouwershaven" staat er. De Vries & Partners is de naam van het bedrijf. Ik zie wel wat er van komt.
 

Door: ria 10:35 AM

donderdag, juli 10, 2003


Ik was net even een foto aan het maken van waar ik gebleven was, toen Miriam op haar motor thuiskwam, is eigenlijk veel leuker om te laten zien. Moest alleen wel tegen de zon in foto nemen. Weeral heel de dag geverfd, ik ben nu bij de voordeur. Dus alleen de garage en de carport nog. Ook nog veel hoor. Heel de volgende week nog wel mee bezig denk ik. Paar kozijnen ook die ik nog een keer wil doen. Maar goed het geeft wel een voldaan gevoel iedere dag. Ed en Emily zijn net even langs geweest. Ze zijn druk met de bouw van hun nieuwe huis in Belgie en met de puppies, kijk ff op hun site voor meer. Er zijn er nog een paar in de aanbieding. Ohw en ook nog een niet zo leuke mail van Truus, het gaat niet goed met een familielid, dus ze komen niet, jammer, maar zulke dingen gaan nu eenmaal voor.
 

Door: ria 7:54 PM

woensdag, juli 09, 2003

 
Ik weet het wordt afgezaagd, maar vandaag weer heeeeel de dag, trapje op, trapje af gedaan. Ik ben er moe van en ga lekker op de bank hangen.
 

Door: ria 6:16 PM

dinsdag, juli 08, 2003

 
Voor de rest weer veel geschilderd en alvast hout schoongemaakt voor morgen, terras geveegd en ramen gezeemd van de ramen die al klaar zijn, wat een genot, zo'n glad kozijntje erom heen. Ik schiet wel lekker op zo. Niet gewandeld vandaag, want ik was ook nog druk met de mieren, iedere keer zuigen, bah engerds. We hebben echt ontzettend veel mierenesten overal, niet aan te beginnen om ze te bestrijden, wel zoveel mogelijk op het terras, zo gauw we een nest zien gaat er een wolkje vergif in en dan zijn ze ook weg, maar ja volgende dag weer ergens anders een hoopje. Vanmorgen een mail van Truus, ik had al een paar weken niks gehoord, maar zoals ik al dacht had ze het druk met familie toestanden, zaterdag komen ze. Joepie!!!!! Gezellig hoor. 
We kennen ze al vanaf een lange vakantie die we gemaakt hebben in 1978, vijf weken trekken door Denemarken, Noorwegen en Zweden, met onze ouwe donkerrode Peugeot 404 met truttige caravan erachter. We hebben ze op de terugweg in Denemarken op een camping ontmoet. Op de weg naar huis gelijk maar langsgegaan in Nw Vennep waar ze toen woonden. Ook die liefde is nooit meer overgegaan. Heel veel lol gehad met zijn allen altijd, de kinderen konden het ook goed met elkaar vinden. Het is altijd goed als we elkaar weer zien, ook al kan dat soms wel eens een tijdje duren, ze wonen alweer jaren in Limburg. En ohw wat een verkleurde foto, maar wat een romantiek.........dat komt nooit meer terug.........
 

Door: ria 7:08 PM

Het is weer de tijd van de vliegende mieren ieder jaar hebben we daar wel een paar weken last van. Zeker als het een beetje bedompt vochtig weer is, zoals nu. Op een paar plaatsen in huis is het altijd raak, zoals hier, achter mijn bureau, in de slaapkamer, maar nu zitten ze ook in de keuken vandaag, bah!!! De stofzuiger staat dan ook heel de dag startklaar. En als je denkt dat ze allemaal weg zijn, zitten ze er een uur later weer. Hele hordes, bbrrrrrrrrrr, vieze beesten vind ik het.
 

Door: ria 2:34 PM

maandag, juli 07, 2003

 Vanavond de boedha op de berg gezet, zo te zien vindt hij dat wel een leuk plekje, hij is nu meer één met de berg, dat hoort meer bij hem. Hij zit goed daar, ik vond het wel een foto waard.
 

Door: ria 8:57 PM
 
Vanmorgen weer begonnen met schilderen. Het is lekker windstil weer en niet al te warm. Daarna samen met Joop twee uur over het strand gewandeld. Het wordt al een beetje drukker, maar het is nog goed te doen. Meestal is het alleen bij de overgangen wat drukker. Soms moet ik Simba dan even aanlijnen, want als mensen iets lekkers zitten te eten is ze er als de kippen bij en dat ruikt ze al van ver hoor. Ze werd ook nog aangevallen door een Jack Russel, dat was even paniek, ze hapte behoorlijk, maar niet echt door, liet iedere keer weer los, gelukkig maar, want zo'n beestje is gauw door de helft denk ik. Zijn baasje sprong ertussen om hem te redden..... wij hadden allebei niet de behoefte en hebben het maar even aan staan kijken, Simba is toch niet zo'n vechtersbaas, maar ja ze moeten natuurlijk niet naar haar gaan happen. Vanmorgen kwam er ook nog iemand voor de caravan, was op zoek voor iemand anders. Het zou permanent zijn, tot december ongeveer, we hebben er maar vanaf gezien, anders kan je wel aan de gang blijven. Zet een caravan neer en er zijn mensen die erin willen. Deze houden we voor familie en vrienden.
 

Door: ria 7:38 PM

zondag, juli 06, 2003

 
Heerlijke dag vandaag. Viva gelezen en in de tuin gewerkt. Joop had vanmiddag een taxirit naar Schiphol. Vanmorgen had hij al getraind, het gaat goed, hij voelt zich lekker fit en zit vol energie, we denken toch dat het met de medicijnen te maken heeft. Hopelijk blijft het zo en kan hij weer een beetje conditie opbouwen, dat zal hij toch moeten hebben als hij in september naar Nepal wil.
 

Door: ria 7:47 PM
 
 
 Scharendijke, zondagmorgen, alles staat prachtig te bloeien, het is heerlijk buiten. Hopelijk straks ook nog een beetje zon erbij, ik ga lekker een beetje lezen vandaag.
 

Door: ria 11:42 AM

Ria Zondag 06 Juli 2003 at 3:48 pm | | Standaard | Geen reacties