30-11-2003/06-12-2003

zaterdag, december 06, 2003

 
 GEWELDIG !!
 

Door: ria 10:29 PM
 
Beetje suffe dag vandaag. Vanmiddag voor de verandering weer eens een strandwandeling gemaakt. Het was hoog water, dus moest ik door het losse zand ploeteren, dat was wat minder. Joop heeft vanmiddag zijn kamertje opgeruimd, d.w.z. alles waarvan hij vond, dat er niet in hoorde, op de gang gezet. Hij heeft nu ook een tv naast zijn pc, niet te geloven, we zijn met z'n tweeën en er staan nu drie tv's aan. Ik kijk naar Eigen Huis en Tuin, Joop voetbal. Straks hebben we Idols, daar ga ik ook weer naar kijken. Vannacht moet Joop taxi rijden. Toen hij net een schone spijkerbroek aandeed vond hij een Yin Yang boontje in zijn zak, dat had hij een tijdje geleden al eens van Dieneke Klompegekregen, leuk hè, ik had ze nog nooit gezien, zij kweekt ze.
 

Door: ria 7:45 PM

vrijdag, december 05, 2003

 

Ik fungeer nu als beest ook al als raamhanger, wow leuk Lievebeest, heel mooi gedaan en ik vind het een mooi plekje, uitzicht bevalt me prima.
 

Door: ria 11:28 PM
 
Joop moest er al vroeg uit vanmorgen, want Sint had de limousine besteld. De hedendaagse Sint is aardig verwend geloof ik. Vroeger ging hij nog gewoon met zijn paard de hort op. Ik kon dus lekker nog even omdraaien en daarna krant en koffie enzo. Joop was intussen ook alweer terug. Heeeerlijk gewandeld en daarna achter de pc gekropen en mijn archief eens onderhanden genomen. Het is nu weer netjes wat de de foto's betreft. Er zijn er een paar weg, maar het meeste is nog intact. Volgende week de linken eens nakijken, of die nog werken. Nadeel is wel dat ik nu overal met mijn muts op zit, ook al is het hartje zomer, maar een kniesoor die daar op let natuurlijk. Alle dubbele weken zijn nu ook weer goed. Eigenlijk wilden we vanavond een pizzaatje gaan eten, maar toen ik belde nam er niemand op. We zijn toen maar naar Salud gegaan en hebben daar een overheerlijk biefstukje gegeten. Achteraf bleek de pizzeria toch wel open te zijn. Volgende keer maar weer. Zodoende niet kunnen vragen of ik mijn aquarellen daar mocht hangen.
 

Door: ria 9:44 PM

donderdag, december 04, 2003

 
Saaie dag vandaag. Gezogen, gedweild en de oud papier en glasbak met een bezoek vereerd. Boodschappen gedaan in Zierikzee, want we hadden niks lekkers meer in huis. Dat kan hier in het dorp ook natuurlijk, maar ik vind het altijd wel leuk om daar even voor naar Zierikzee te gaan. Bij Kringloopwinkel "de Soepkokerij" de rieten stoel opgehaald, die ik vorige week al gereserveerd had. Heb ik toch voor een tientje weer een leuke stoel erbij. Hij is eigenlijk voor buiten, maar staat nu naast de kachel, een lekker lage wegzakstoel. Ook nog een paar schilderijtjes ingelijst. Er staan er nu 15 klaar. Nu nog een plekje om ze op te hangen. Ik denk dat we morgen maar eens een pizzaatje moeten gaan eten.
 

Door: ria 7:03 PM
 

Het begin van de fotoreportage van Joop. Alles staat er nog niet op. (klik op foto)
 

Door: ria 11:14 AM

woensdag, december 03, 2003

 
Vanmorgen is toch nog degene wezen kijken, die waarschijnlijk in de caravan wil. Nog niet gehoord of het echt door gaat. Het zoveelste echtscheidingsgeval. Verder een beetje gebreid en gewandeld. Het was wel heel de dag mistig hier, kouddd! Toen ik thuiskwam was Joop met zijn videofilm van Nepal bezig, daar hebben we toen samen naar zitten kijken. Mooi hoor! Is toch weer "echter" dan foto's. Zijn foto's staan nog niet op zijn site, zo gauw dat het geval is geef ik de link wel door. Hij had ook nog bij Kedar in huis gefilmd, die had ook twee aquarellen van me gekregen, omdat hij ze zo leuk vond en nu zag ik ze in zijn kamer hangen, netjes ingelijst, grappig om te zien.
 

Door: ria 6:39 PM

dinsdag, december 02, 2003

 

Prachtige beesten vind ik het. Maar de boeren zijn er dus minder blij mee. Artikel in de krant gisteren. Mogen ze die beesten zomaar af gaan schieten. Hier nog eens de foto, die ik van de zomer maakte. Leuk spelletje bij Tour de Gans :))
 

Door: ria 8:47 PM
 
Eindelijk weer beeld. Blogger heeft er heel de dag uitgelegen. Zoals je hiernaast ziet is mijn muts af. De bloem had ik nog, ooit al eens voor op een trui gemaakt, maar ik kan hem nu ook leuk op mijn muts spelden, al weet ik niet of ik zo naar buiten durf. Nu de zwarte nog. Vanmorgen eerst de caravan een beetje opgeruimd, wat een bende hadden ze achtergelaten, er zou iemand komen kijken vanmorgen, maar die is niet meer geweest. Even afwachten maar, anders ga ik de surfschool maar eens bellen. Misschien loopt daar nog iemand rond die iets zoekt.
 

Door: ria 5:12 PM

maandag, december 01, 2003

 

Zou het ooit nog goedkomen met mijn pink? Er zit nog niet veel vooruitgang in, het topje is wel dun, maar de rest is dik en stijf, de middelste knokkel kan ik wel buigen, voor zover de dikte dat toelaat, maar het doet wel pijn. Ik begin er zo langzamerhand zwaar hoofd in te krijgen. Naar de dokter gaan heeft nu geen zin meer denk ik. KLeine zaken kunnen soms grote gevolgen hebben, zoals een glijpartijtje in de douche, al had ik natuurlijk ook dood kunnen zijn, eigenlijk heb ik dus nog geluk gehad ;)
 

Door: ria 11:32 PM
 

Vanmiddag eerst lekker mijn rondje gedaan. Muts op want ik ben niet van plan ziek te worden. Vannacht een paar keer een niesaanval gehad. Neus kriebelt nog steeds al wordt het wel wat minder. Thuisgekomen eerst mijn restjes wol uit de klit gehaald. De kleinkinderen hebben er een paar keer mee lopen zeulen en vooral mohair kan zo lekker in elkaar gaan zitten. Maar het is gelukt en staat op de pennen inmiddels. Eerst een oranje voor bij mijn bruine jas en dan heb ik ook nog zwarte wol, dat pas overal bij. Foto's volgen als ze klaar zijn, dit is al een oude foto van een paar jaar geleden ;)
 

Door: ria 8:50 PM
 
Er gaat weer een aquarel de deur uit, nr. 28 is verkocht. Hij krijgt een plaatsje aan een muur ergens in Nijmegen :))
 

Door: ria 12:40 PM
 

Scroll naar beneden en van Dale staat tot je beschikking. Ik heb het al een tijdje maar wist steeds maar niet waar ik het zetten moest. Het is nogal groot en ontsierend vind ik, maar onderaan de pagina valt dat niet op ;)
 

Door: ria 1:02 AM

zondag, november 30, 2003

 
 Omdat ik van mijn moeder alleen maar een pasfotootje heb, heb ik wel eens geprobeerd haar na te schilderen, dat is heel moeilijk. (Ik heb natuurlijk wel andere fotootjes, maar allemaal klein en onduidelijk) En zeker bij zoiets ga je dan veel te precies te werk. Nu ga ik er binnenkort nog eens een proberen, maar dan meer in mijn eigen stijl, eens kijken of dat beter lukt. Vannacht veel te laat gaan slapen. Joop was pas half vijf thuis, toen lag ik er net een half uurtje in. Wel lekker uitgeslapen, ik heb alleen een kriebelneus, net of ik iedere keer moet niezen, maar dan toch net niet. Wel gewandeld vanmiddag, voor de zekerheid maar een muts opgezet, straks eens naar mijn restjes kijken want ik wil er ook nog eentje maken. Lekker warm aangekleed en stevig doorgelopen.
 

Door: ria 6:18 PM
 
En nu heb ik er hoofdpijn van. Ik heb nooit hoofdpijn, hoogstens een beetje duf hoofd na teveel wijn. Joop heeft nachtdienst tot vier uur met de taxi. Ik heb een blikje Dolma's opengetrokken, Beaujolaitje erbij en nu nog even wat leuks doen. (Linken nemen toch geen extra ruimte in?) Niet eens gewandeld vandaag. Alleen maar boodschappen gedaan en gewassen, want wassen in het weekend is goedkoper. Morgen bed verschonen, ook al zo'n rotklus. De nieuwe huurders die we hadden voor de caravan hebben ook afgezegd, dus als er nog iemand tijdelijke woonruimte zoekt, liefst een lekker ding, die niet te moeilijk doet en netjes op tijd de huur betaalt..... ;)
 

Door: ria 12:43 AM

Ria Zondag 30 November 2003 at 5:56 pm | | Standaard | Geen reacties

23-11-2003/30-11-2003

zaterdag, november 29, 2003

 
Het veranderen van provider heeft wel wat voeten in de aarde. We deden altijd maar wat, Joop keek nooit ergens naar en ik maar foto's maken en plaatsen, wist ik veel..... maar vanmiddag wilde Joop zijn vakantiefoto's op zijn site zetten en toen was de ruimte op :( Tja en toen had ik het weer gedaan natuurlijk. "Je kan toch zo niet door blijven gaan" zei hij, nou dat was ik wel van plan, want ik vind het veels te leuk. "Niemand kijkt ooit naar dat archief", nee dat hoeft ook niet, maar ik wil het wel bewaren, ik doe het ook een beetje voor mijn nageslacht. Goed, we hebben weer eens ouwerwets tegen elkaar geschreeuwd. Je denkt toch niet dat ik alles zomaar ga wissen? En die foto's horen erbij! Nu ben ik heel de avond bezig geweest om alles kleiner te maken, scheelt de helft al zo'n beetje geloof ik en ik heb al gezien dat er nog wel wat gehalveerd kan worden. Een en ander heeft wel tot gevolg dat ik niet meer van die hele mooie grote foto's heb. Maar ik denk dat ik het dan in het vervolg zo ga doen, dat als ze heel mooi zijn om groot te zien, ze de eerste paar dagen groot laat en daarna weer verklein. Of er moet een oplossing zijn om het archief ergens op te slaan of zo, is er iemand die een oplossing weet? Kan dat op discette of zo? Want het is natuurlijk wel mijn levenswerk.
 

Door: ria 11:58 PM

vrijdag, november 28, 2003

 
Als iemand een jaar geleden tegen me gezegd had dat ik nog eens fan van Frans Bauer zou worden had ik hem/haar voor gek verklaard. Maar ik doe mee met de gekte hoor!! Ik vind het heerlijk. Ben helemaal fan en vind het een superleuk stel. Hopelijk laten ze zich nu niet gek maken en blijven ze zoals ze zijn. Jalalalala, jalalalala Ik kwam jou tegen oheo, jij was verlegen oheo. Loop nu al dagen oheo, want ik wil je wat vragen oheo. Heb je even voor mij, maak wat tijd voor me vrij. Ieder uur van de dag denk ik steeds aan jouw lach alleen jij maakt me blij.
 

Door: ria 10:40 PM
 

Ik blijf het een raar gezicht vinden zo'n grote kip in een boom, maar het schijnt toch 
normaal te zijn, dat de fazant zo overnacht. Er zit in de Grevelingen een moeder meerkoet met jongen, zo leuk om te zien, ze groeien ook goed, hopelijk gaat het niet te hard vriezen, want dat overleven ze nog niet denk ik. Ze zijn steeds te ver bij me vandaan om een goede foto te maken, maar ik hou ze in de gaten. Prachtig weer was het vandaag, ik wandel zodoende wat af. Vanmiddag heeft Simba lekker in de stront gerold, gadver, die boeren poepen ook maar overal. Op het strand het meeste afgespoeld en toen we thuis waren heb ik haar gelijk onder de buiten douche gezet, nu is ze weer schoon en fris.
 

Door: ria 7:33 PM
 
We zijn aan het overstappen naar een andere provider, dus dat zal niet allemaal vlekkeloos verlopen en niet alle problemen die we hadden hangen daarmee samen, het komt nu allemaal tegelijk, maar dat schijnt zo te horen. Foto's zijn weer terug, in ieder geval de laatste. Morgen krijg ik ook een ander email adres, maar dat zal ik hier gelijk aanpassen en degenen die in mijn adresboek staan krijgen bericht.
 

Door: ria 12:28 AM

donderdag, november 27, 2003

 
 
Ik ga maar gewoon door, de comments komen weer wel een keer boven water. Al mis ik jullie commentaartjes wel hoor. Het was prachtig weer vandaag, dus ben lekker lang onderweg geweest vanmiddag. Hele mooie stapelwolken onderweg, die ik maar weer eens op de foto heb gezet. Joop is gevlucht vandaag. Beetje klussen bij Bruno. Hopelijk weet hij een oplossing voor ons probleem, hij heeft genoeg ervaring op computergebied.
 

Door: ria 4:25 PM

woensdag, november 26, 2003

 
 Het mapje van de aquarellen is uitgebreid. Ik ben toch wel productief geweest in al die jaren. In 1995 ben ik ermee begonnen. Wel altijd getekend, maar toen heb ik echt verf, kwasten en blocs aangeschaft. Ook nog een tijdje op cursus gezeten, maar dat is niets voor mij, want dan moet je dingen na gaan zitten schilderen, met een clubje de polder in met de "meester" erbij, die aanwijzingen geeft. Wel wat geleerd over het gebruik van verf en water natuurlijk, maar ik was het gauw zat en ben daarna maar mijn eigen gangetje gegaan. Nog even over de letters die achter de nrs. staan. K= klein N= normaal (40x60) G= groot (60x80)
 

Door: ria 11:28 PM
 
Joop is de hele dag met mijn pc bezig geweest. Er is ergens een onbekend apparaat. Gelukkig werkt alles wel gewoon, maar ik kon dus weinig doen. En nu is het nog niet helemaal goed. Gelukkig heb ik er geen verstand van. Jammer dat de comments het ook nog niet doen, maar dat zal wel aan Enetation liggen, ik heb niets veranderd. Wel de foto's opnieuw gemaakt, die moet ik nu nog gaan bewerken. Vanmiddag nog even naar het strand geweest, in de regen. Er was niemand, wat een rust.
 

Door: ria 6:50 PM
 
Er is meer aan de hand dan ik dacht, bestanden beschadigd, java, dat is nu opnieuw geïnstalleerd, maar er is nog iets niet goed, morgen verder daarmee. Ook moet ik alle foto's opnieuw nemen, want de zon scheen en nu staan er schaduwen op, niet mooi iig, dus ik ga het overnieuw doen. Eerst aquaatje is verkocht! Net! Nr. 56. Leuk he! Nu ik eenmaal besloten heb ze te verkopen heb ik er ook minder moeite mee, het is ook een kwestie van wennen natuurlijk. Maar deze dag begint dus goed :))
 

Door: ria 1:24 AM

dinsdag, november 25, 2003

 
Het loopt niet allemaal zoals het zou moeten vandaag. Vanmorgen wel de rest van m'n schilderijtjes op de foto gezet, lekker gewandeld, maar toen ik thuis kwam en met mijn foto's aan de gang wilde gaan, kwam Joop ook net thuis en die had iets nieuws bij zich. Eventjes installeren en onze computers zouden weer een stuk sneller zijn. Mooi niet dus. Grrrrrrrrrrrrrr!!! Wachten en wachten, het lukte niet. Alles maar weer terug zoals het was, maar toen had ik geen netwerkverbinding meer. Bleek er een kabel niet goed in de computer van Joop te zitten, maar eer we daar achter waren, was er dus weer een uur voorbij. En de comments werken ook weer eens niet :(
 

Door: ria 7:27 PM

maandag, november 24, 2003

 
Wow!! Wat een leuke reakties allemaal op mijn aqua-link. Dat heeft me aan het denken gezet, want ik merk dat er ook mensen zijn die willen kopen. Goed, ze zijn te koop! En na overleg met enkele mensen die een beetje bekend zijn met prijzen in die branche heb ik besloten om € 60.-- voor die van 30x40 te vragen en € 90.-- voor de grotere, maar daar zijn er maar een paar van. KLeinere zijn dan weer goedkoper. Ik blijf het moeilijk vinden allemaal, maar goed laat maar weten in welke je interesse hebt, het is misschien handiger als je dat via e-mail doet, adres staat hiernaast en ook bij de plaatjes.
 

Door: ria 7:37 PM
 

Simba hier!
 Ik wil ook eens even iets zeggen. Het vrouwtje zit altijd maar achter dat ding en dat vind ik prima, zolang we ook iedere dag nog lekker gaan wandelen, maar dat ze nu ook nog mijn verjaardag vergeet!!! Gisteren was mijn verjaardag, ja ja ik ben al 7 geworden! We waren in Nijkerk, wel een leuk uitje en ook lekker gesnuffeld in het parkje daar. Alleen de heenreis was iets minder. Volle bak achterin het autootje. Anders ga ik altijd lekker liggen, maar nu moest er zoveel mee en het vrouwtje had ook nog een klein kerstboompje gekocht, dat was aan het begin van de reis al omgevallen en dat prikte dus steeds in mijn billen, zodat ik al die tijd moest blijven zitten, ik heb zodoende wel veel gezien en op de terugweg kon ik gelukkig weer lekker gaan liggen. Nu hoop ik dat ik van de week toch nog een keer een bot krijg ofzo, maar het vrouwtje kennende zal dat er nog wel van komen ;)
 

Door: ria 4:07 PM

zondag, november 23, 2003

 

En toen waren we weer bijna thuis. Hoe dichter bij huis, hoe meer buien, dus ook hoe mooier de luchten met de ondergaande zon. Thuisgekomen gelijk achter de pc gekropen en met de fotootjes in de weer en na de oproep van Marlies ook met de aquarellen. Vandaar de nieuwe link naar mijn waterverffrutsels. Joop heeft me daarbij geholpen, want zoiets kan ik nog niet zelf, ik heb dat programma ook niet. Maar dat wil ik natuurlijk ook kunnen. Ik sta er dan wel bij als Joop er mee bezig is en hij legt het ook wel uit, maar het is toch beter om het zelf eens te proberen. De afbeeldingen zijn niet zo groot en er staan ook geen afmetingen bij. De meesten zijn 30x40, een paar grotere, een paar dubbel en nog niet alles staat erop, maar het is in ieder geval een leuk idee Marlies, goed verzonnen van je ;) Ik ga eraan werken om het nog mooier te maken.
 

Door: ria 8:37 PM
 


Nachtje naar Nijkerk geweest en opgepast. Eerst met z'n allen uitgebreid gegeten, Silvia had heerlijke tomatensoep gemaakt, daarna spareribs met peertjes en sla en patatjes. Toen we dat op hadden hebben we de schoenen gezet en gezongen voor Sinterklaas. Ik heb gezellig bij Yara op haar kamer geslapen. Vlak voordat ik naar bed ging werd ze wakker, dus toen duurde het even eer ze weer sliep. Iedere keer een stemmetje in het donker "oma..." en ik weer "ja, Yara..." En vanmorgen zaten er dus pakjes in de schoen. Leuk hoor. Lekker nog even gewandeld vanmiddag en nu weer thuis.
 

Door: ria 7:49 PM

Ria Zondag 23 November 2003 at 5:58 pm | | Standaard | Geen reacties

16-11-2003/22-11-2003

vrijdag, november 21, 2003

 
Zo! Trui voor Levi is af. De zak van Sinterklaas staat klaar. Morgen een nachtje naar Sil. Verder druk aan het keutelen, ik zit vol energie. Ben een beetje dingen aan het verzetten in huis en tegelijk wat opruimen. Rommel weggooien. Joop moet rijden vanavond en verder is hij overdag ook lekker aan het klussen. Het lijkt of we nu pas onze draai weer een beetje vinden. En dan bedoel ik na afgelopen voorjaar, toen hij weer ff in het ziekenhuis lag. Het was toch een rare zomer natuurlijk. Andere medicijnen. Toen de vraag of hij wel naar Nepal kon. Daarna de voorbereidingen en de reis zelf. Weer bijkomen daarvan. Maar nu gaat het gewoon lekker. We gaan ieder ons eigen gangetje en af en toe komen we elkaar tegen. En dat wandelen is goed voor me, lekker in de buitenlucht even in beweging. Soms heb ik niet zoveel zin, maar als ik dan eenmaal onderweg ben......heerlijk!
 

Door: ria 8:25 PM

donderdag, november 20, 2003

 
Vanmorgen eerst samen boodschappen gedaan in Zierikzee. We hebben een bezoek aan de speelgoedwinkel gebracht en ik moet zeggen, dan kom je toch weer met heel andere dingen thuis, dan wanneer je alleen gaat. Voor Yara heb ik een leuk setje kleertjes voor haar pop , maar Joop heeft het kado voor Levi uitgezocht. Volgens mij is hij er nog veel te klein voor, maar volgens Joop vind ie het prachtig, we wachten af. Daarna eventjes naar de Lidl voor de boodschappen. Verder nog met Joop meegereden naar de strandovergang bij "het Klokje"en van daar weer teruggelopen naar huis. Ook nog een mouwtje gebreid en de tweede staat ook al op de pennen, daar ga ik zo nog even voor zitten. Morgen in elkaar naaien en afwerken. De Beaujolais smaakt heerlijk ;)
 

Door: ria 5:50 PM
 
Ze is er weer, de heerlijke, jonge, fruitige, Beaujolais primeur. Ik vind het ieder jaar weer leuk. Vanmorgen een doosje meegebracht, dus straks eens proeven ;)
 

Door: ria 1:11 AM

woensdag, november 19, 2003

 
Druk in de weer geweest vandaag. Ik ben dwangmatig aan het breien, dat houdt in dat ik van mezelf eerst iets af moet hebben voordat ik weer wat anders mag gaan doen, zodoende schiet het lekker op, ik denk dat ik vanavond het voorpand nog wel af krijg, ben al boven de mouwsgaten. Dan kunnen morgen de mouwen en vrijdag in elkaar. Verder ook nog lijsten geschilderd met de beits die ik vorige week gekocht heb. Dat moet wel een keer of vier voordat het er een beetje dik opzit, maar het ziet er leuk uit, twee keer al gedaan. Ook nog lekker gewandeld in de wind, heerlijk. En straks voetbal. Ben benieuwd, we zullen wel verliezen.
 

Door: ria 7:23 PM

dinsdag, november 18, 2003

 
 wat doe je,
als je niets kunt doen voor mensen die je lief hebt,
ik heb geen poen
ik zou willen helpen, maar ik weet niet hoe.
raad en daad is alles, wat ik kan doen
het tij keert, altijd!
leven is leren
bergen en dalen zo is het bedoeld……
 

Door: ria 10:02 PM
 

Even een fotootje van mijn zielige pink. Als hij nu maar niet krom blijft staan, als het over is. Ik krijg hem nu niet echt recht, dat komt ook omdat ie dik is natuurlijk. Maar goed er zijn erger dingen in het leven dan een kromme pink zullen we maar denken. Net geprobeerd te breien en dat lukt aardig. Zaterdag gaan we naar Silvia en ik moet nog een voorpand en 2 mouwen van Levi zijn trui, maar dat moet lukken.
 

Door: ria 5:06 PM

maandag, november 17, 2003

 

Vanmorgen uitgegleden in de douche, nog net niet gevallen maar wel een gekneusde pink nu, dik en blauw en ik wist niet dat je je pink zo vaak gebruikt. Auw!! Verder niet veel beleefd, het is saai, somber weer ook, om half vier werd het al donker. 
Stampot boerenkool gegeten, met de laatste rookworst.
 

Door: ria 7:52 PM
 

ARENA er werd hevig gestreden en de arena was vol er werd gevloekt en geleden we waren allemaal dol ik zag een grote victorie ik zag een schitterend licht ik zag drama en glorie met een verbeten gezicht en als je vraagt heeft het zin als je vraagt heeft het zin is het antwoord ja, het heeft zin nadat ik hem had geheven heb ik de beker gekust ik zag de zin van het leven de brand die nooit wordt geblust en het geschreeuw van de mensen het klonk beangstigend groot ja het geschreeuw van de mensen het echoot na tot je dood en als je vraagt heeft het zin als je vraagt heeft het zin is het antwoord ja, het heeft zin ik luister nu naar de regen en naar de gierende wind en ja ik kom mezelf tegen maar kom de avond begint en als je vraagt heeft het zin als je vraagt heeft het zin is het antwoord ja, het heeft zin
 

Door: ria 7:34 PM

zondag, november 16, 2003

 

Nog een plaatje genomen aan het eind van de middag. De boom hing vol druppeltjes, het leek wel kerstverlichting, mooi gezicht. Volgend voorjaar gaan alle takken er weer af, dit komt er in één jaar tijd op groeien. Niet veel bijzonders gedaan vandaag. De Viva gelezen, gewandeld, tv gekeken en een paar fotootjes gemaakt. Echt zondag.
 

Door: ria 8:08 PM
 
  
Afgelopen zomer heb ik deze boom op de foto gezet vanwege zijn aparte stam, verder nooit iets mee gedaan, maar vanmiddag viel me op hoe mooi van kleur hij was, dus nog maar eens een fotootje gemaakt, nu nog een winter en voorjaarsfoto ;)
 

Door: ria 5:18 PM
 

Oeh, wat een heerlijke mossels hebben we gegeten vanavond, kanjers waren het. We hebben weer gekletst en herrinneringen opgehaald, maar het leukst van alles is dat we afgesproken hebben weer eens samen op stap te gaan, om te beginnen naar de dorpskroeg. Dat kan dan pas weer gebeuren als ze terug zijn van vakantie, begin december. We houden het in gedachten en het zal er zeker wel van komen. Goed, mijn kristallen zijn op nu, ik zal weer nieuwe moeten bestellen, komende week heb ik nog een schoonzus die jarig is en ik merk nu, dat het altijd handig is zulke dingen in huis te hebben, handige tip misschien?
 

Door: ria 1:59 AM

Ria Zondag 16 November 2003 at 6:00 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

09-11-2003/15-11-2003

zaterdag, november 15, 2003

 
 Hier is ie dan de wederhelft van het oog een paar dagen geleden, ze hangen al gezellig naast elkaar in de kamer. Hij lijkt in de vergroting wat wazig, weet niet hoe dat komt, maar dat is in werkelijkheid niet zo. Ik had geen zin om hem opnieuw op de foto te zetten, omdat hij al hangt. Lekker gewandeld en straks gaan we mossels eten bij Elly en Cor. Het was mosselloop vandaag en na afloop krijgt iedereen dan een zak mossels. Dat wordt smullen :))
 

Door: ria 4:15 PM

vrijdag, november 14, 2003

 
Het is aardig gelukt met al mijn boodschappen ;) Wel een tijdje zoet mee geweest, maar alles is er. Ook nog even naar het strand geweest, dat heb ik eerst maar gedaan vanmorgen, even lekker uitwaaien en wakker worden. Joop heeft zijn pc nu ook binnen gezet, in plaats van de laptop, dat werkt toch makkelijker en is ook sneller natuurlijk, al neemt het wel veel meer ruimte in. Maar nu hebben we allebei binnen ons plekje. Vanavond nog een schilderijtje gemaakt dat past bij de andere, ik heb al een foto gemaakt, maar omdat de laptop nu weer in de garage staat, moet ik daarheen om hem op mijn pc te krijgen en dat vind ik nu even te koud. Komt morgen weer wel.
 

Door: ria 10:38 PM
 
Het is laat, maar we proosten nog even op de lage energierekening. Morgen boodschappen doen en ik heb al zo'n raar lijstje, ik denk nooit dat ik alles in één keer thuis krijg. Wandelsokken, tandenstokers, sinterklaaskadootjes, oregano, lijst, spul kachelruitje, beits, passepartouts, shag, hondebrokken :( en dan nog de alledaagse dingen. Maar goed, ik doe mijn best.
 

Door: ria 2:31 AM

donderdag, november 13, 2003

 
Schilderen komt er niet van, ik heb de rust niet. Zit lekker aan een wijntje en wil nog even zomaar wat kwijt. We kregen vandaag de afrekening van de Delta Nuts in de bus. De bezuinigingsmaatregelen van Joop hebben wel degelijk resultaat gehad. We krijgen maar liefst € 522 terug. Goed heeeee!! Plus dat de maandelijkse termijn minder is geworden. Nu volhouden, doen we ook wel, al is het voor mij moeilijk. Ik heb graag overal licht aan 's avonds al is dat helemaal niet nodig natuurlijk. Verder ben ik nog gevallen vanavond, lekker in de blubber. Ik wil mijn spiegels opnieuw gaan beplakken en vroeg aan Miriam of ze nog oude Viva's had. De Viva is al jaren mijn lijfblad en Mir leest gezellig mee. Er staan altijd heel kleurige reportages in, die ik goed kan gebruiken voor mijn knip- en plakwerk. Er stond toevallig een doos in haar auto en die gaf ze eventjes aan over de schutting. Daarbij verloor ik mijn evenwicht en lag dus ondersteboven. Was wel ff lachen.
 

Door: ria 9:59 PM
 


Heerlijk zonnetje weer vandaag. De natuur raakt ook al de kluts kwijt, de primulaatjes beginnen te bloeien in de tuin en onderweg zag ik dikke forsytiaknoppen en zelfs al een enkel bloemetje. Leuke tuinlink op mijn zoektocht naar de forsytia. Lekker gewandeld en zometeen nog eens proberen een schilderijtje te maken.
 

Door: ria 3:49 PM

woensdag, november 12, 2003

 

Vandaag ook nog een jarige!!!! 49 alweer!!! HARTELIJK GEFELICITEERD lieve schoonzus van me. Binnenkort komen we proosten en ik hoop dat je je 
presentje in de bus hebt gehad.
 

Door: ria 9:35 PM
 
Vanmiddag even naar Renesse voor haakjes, die ik dus achteraf niet nodig bleek te hebben. Gelijk een lekkere regenjas gekocht, want degene die ik had was zo lek als een mandje. Nog een rondje dorp en intussen begon het te regenen, had ik natuurlijk mijn nieuwe jas niet aangedaan, was ik nog nat. Het schilderijtje van een paar dagen geleden heb ik ook ingelijst met een rode passe partout en je zult het niet geloven, maar ik heb hem opgehangen, in de kamer!! Daar hangen al jaren twee schilderijtjes en die ben ik eigenlijk een beetje zat, tijd voor iets nieuws, nu moet ik er nog eentje bijmaken die er een beetje bij past natuurlijk..... Ook nog honingpotjes gevuld, want er was iemand die wilde er 25 hebben, dat schiet tenminste op. En vanavond mijn plant lekker in de stromende regen gezet. Is ie weer lekker frisssss.........
 

Door: ria 8:53 PM
 

De buurtjes hebben sinds gisteren alweer lichtjes buiten. Het staat toch altijd wel weer heel gezellig vind ik, al is het nog wel wat vroeg. Zoals ieder jaar neem ik me voor dit jaar niets te doen, maar als het dan eenmaalSinterklaas geweest is, begint het toch te kriebelen. Meestal hou ik het dan wel alleen bij allemaal lichtjes, binnen en buiten. Een kerstboom heb ik al jaren niet meer, gedoe met die naalden en een vreselijke sta in de weg. Ik heb nog wel eens een kunstboom gehad, maar dat is ook niets. Staat nog evengoed in de weg en de lichtjes zijn nu eenmaal het leukst. Sinterklaas hebben we ook al jaren niet gevierd, meestal pakjes met de kerst, maar nu met de kleinkinderen zal het toch weer moeten gebeuren denk ik. In ieder geval wel een paar cadeautjes kopen :)
 

Door: ria 8:10 PM
 
Je houd het niet voor mogelijk, maar ik heb dus gewoon wissellijsten zonder ophanghaakjes gekocht, sufkont die ik ben. Nu wil het toeval dat ik een doosje met van die schattige koperen driehoekjes had, met spijkertjes erbij. Ik heb het vorige week nog in mijn handen gehad bij het opruimen van mijn laadjes. Dus ik vanmorgen op zoektocht. Nergens meer te vinden!! Zou ik ze weggegooid hebben? Omdat ik dacht dat ik toch nooit lijstjes zonder haakjes zou kopen? Ik weet het niet meer, maar ik denk haast dat dat het geval is. Erg hè, je bewaart zoiets jaren, gooit het weg en een paar dagen later heb je het nodig :( Ik ben er intussen achter dat je de lijstjes gewoon aan de klemmetjes op kunt hangen, maar dat betekent dus wel, dat als je er eentje in de breedte hebt, dat je dan 2 spijkertjes in de muur moet hebben.
 

Door: ria 12:41 PM
 
De uitslag van de schilderijenquizzzzzz!!! Deze was goed! Marlies en Downer hadden het bij het rechte eind.
 

Door: ria 12:04 AM

dinsdag, november 11, 2003

 
Druk met mijn schilderijtjes in de weer geweest vandaag. Zes wissellijsten gekocht en ze daar netjes ingedaan. Ik heb nog een paar van die ruwhouten lijsten die ga ik schilderen denk ik, zodat ze een beetje als passe partout dienen en toch mooi bij het schilderijtje passen, dan kan ik er eens mee voor de dag komen. Midden in mijn bezigheden telefoon........problemen. En dan ga je lopen piekeren, nog meer dan je al deed, ik was toch al niet zo vrolijk. Ik heb al meer gezegd zet een caravan neer en er zijn mensen die erin willen. Nu komt die van ons eind van de maand leeg en hij was al toegezegd, toevallig was ik dat meisje nog tegengekomen vanmiddag en had haar beloofd dat ze kon komen kijken volgende week. Ze was blij. Maar ja toen kwam dat telefoontje en Joop was er ook niet. Toen hij thuiskwam gelijk het probleem voorgelegd. Oplossingen gezocht, maar ja, dat is ook niet altijd even makkelijk. Caravan erbij i.p.v. de kleine? Dat kan altijd nog natuurlijk en dat moeten we dan maar in het achterhoofd houden, na een telefoontje zo overeengekomen. Het zal misschien wat raadselachtig overkomen, maar het zit me dwars, vandaar dat ik het kwijt wil zonder over anderen te praten. Ik heb er hoofdpijn van gekregen. Altijd maar die rotzorgen om geld. Money, money, money.............
 

Door: ria 6:54 PM

maandag, november 10, 2003

 
 Mijn gepruts is af, ik vind het niet zo mooi, maar wel grappig. Toen ik het nl. omdraaide zag het er ineens heel anders uit. Dat is natuurlijk meestal wel zo, maar omdat het op een oog lijkt is de uitdrukking plots heel anders. Nu mogen jullie raden hoe ik het geschilderd heb en waar intussen dus mijn naam staat :))
 

Door: ria 10:47 PM
 

Zomaar een raam, waar ik bijna dagelijks voorbij kom. Ik moet er altijd naar kijken. Het is een werkplaatsje geloof ik, die man maakt de beeldjes zelf. Mist vandaag, maar wel lekker gelopen. Joop is een beetje aan het klussen. Hij heeft vandaag de boxen op de tv aangesloten, dit i.v.m. de deeveedee natuurlijk. Daar kunnen ook gewoon cd's ingedraaid worden, dus de cd speler zal niet veel meer gebruikt worden, alles in de deeveedee. En wat een afstandbedieningen!! Niet normaal. Eentje voor de tv, de radio, de dvd, de video, canal+. Schijnt niet allemaal in één te kunnen. Eer ik nu weer door heb hoe alles werkt, want de radio moet wel aan, als je geluid uit die boxen wilt krijgen en de tv moet zacht, maar goed het klinkt leuk en het moet vooral HARD, want Joop wordt behoorlijk DOOF. Vanavond alweer zuurkoolstampot gegeten, lekker hoor, tja ik heb een tijdje terug rookworsten in de aanbieding gekocht, 3 halen, 2 betalen, die moeten ook een keer op.
 

Door: ria 4:54 PM

zondag, november 09, 2003

 
Lekker lang geslapen, het was voor ons allebei laat geworden vannacht. Joop is nu weer met de limousine naar Brussel. Vanmmiddag een klein rondje gedaan, heb nog steeds last van mijn lies, maar ik denk dat ik weet waar het van komt. Woensdag heb ik Miriam geholpen om haar bbq in de auto te laden, ik denk dat ik daarmee een verkeerde beweging gemaakt heb en ook met mijn arm. Gaat wel weer over dus. Niet veel te melden verder. Heb mijn kwastjes gepakt en zit een beetje te prutsen.
 

Door: ria 11:22 PM
 
 Ik heb gisternacht zelf ook wel foto's gemaakt, maar dat haalt het niet bij deze serie. Leuk!! Het was hier ook prachtig helder, maar wel heel koud, dus af en toe ff naar buiten rennen en dan binnen weer verder kijken. Ik heb genoten.
 

Door: ria 5:42 PM

Ria Zondag 09 November 2003 at 6:01 pm | | Standaard | Geen reacties

02-11-2003/08-11-2003

zaterdag, november 08, 2003

 
Ik ga lekker even zeuren! Wat is er vreeeeeselijk veel voetbal op de TV tegenwoordig en als er geen voetbal is zijn het films! En nu hebben we ook sinds gisteren een DeeVeeDee! Dus nog meer films! Het gevolg is dat ik veel hier zit en naar mijn eigen onzinnige programmaatjes kijk, zoals Eigen Huis en Tuin en Robert ten Brink en vrouwen die zich laten opereren aan van alles en daar dan weer heel gelukkig (of niet) van worden, Shownieuws en RTL Boulevard vind ik ook altijd leuk. En sinds ik opgebiecht heb dat ik ook al naar Frans Bauer kijk, ben ik flink in aanzien gedaald. Kortom ik ben meer van de huis, tuin en liefde tv. Ik heb pijn in mijn armen, vooral de linker, dus het heeft niets met DE muis te maken, mijn lies doet pijn, dat was vooral vanmiddag bij het wandelen heel vervelend en verder doen al mijn botten zeer. Als ik opsta en naar de kamer loop, ben ik aan het eind van de gang pas weer een beetje goed overeind, dus Joop ziet het niet en die denkt dat ik gewoon heel de tijd zo rechtop loop. Lekker, lucht wel ff op, zielig ben ik hè ;)
 

Door: ria 11:42 PM
 

Vannacht hebben we weer een 
maansverduistering. Mocht je niet naar buiten kunnen dan kan je het hier volgen. Ik ga zeker kijken. Joop heeft nachtdienst met de taxi, dus ik zal ook wel niet vroeg in bed liggen. Het is nu nog helder, wel een beetje wazig, maar goed, de maan is duidelijk te zien en ik hoop dat dat zo blijft.
 

Door: ria 6:11 PM

vrijdag, november 07, 2003

 

Histeraevend ek mee Joke un stuitje 
zeeuws zitte tiepe, dat vonk eel leuk en toen docht ik bie mun eige, das messchien ok wel us leuk om op mun log te doen. Want julder dienke messchien wè dak aoltiet zo keurig ollangs preate, ma das toch echt gin wear ô. Ik bin en bluuve un Zeeuwse trut en deZeeuwse teale is echt de mooiste van oalemeale. En as je dan un poosje zô op zun zeeuws bezig bin eweest, dan is ut wè eel moeluk om over te scheakelen. En eihelluk ist ok eel leuk om te doen, int behin ist un bitje moeluk, ma as je émea op dreef bin dan ist hewoon un fluitje van un cent. Ik è vandeahe dus wi niks bezongders edea, un pear booschappen en un aantje hukuierd. Eihulluk mokkok es un keer mun reamen zeeme, die zie dr nie uut, ma kè hin zin ee, dus ik wachte ma rustig of tok es un keertje zin kriehe. Musschien pas tehen de kerst, dat zou wè mooi uutkomme, dan binne ze mit de kers in ieder geval schoan. Ik oope da iedereen 't un bitje behriept, ma aster vreagen binne dan oar ik dat wè ;)
 

Door: ria 7:57 PM

donderdag, november 06, 2003

 

Goed, speciaal voor Marlies en Gerda dit plaatje. En ook tegelijkertijd een beetje reklame voor Perry ;) Het is één van de weinige strandtenten die 's winters mogen blijven staan en deze winter Perry voor het eerst. Ik vind het altijd een mooie tent, loop er dagelijks langs, maar ga er weinig naar binnen. Daar moet ik maar niet aan beginnen, alhoewel van de winter na een lange wandeling een kopje soep.........dat moeten we maar eens in gedachten houden. Ik was er afgelopen voorjaar met Marlies en Gerda om te schuilen voor de regen, het was daar dat mijnrugzakje (het was toch tijd voor een nieuwe) in de fik vloog en Gerda dacht dat de openhaard aan was, omdat ze rook zag. Ze was al blij, want ze zag een mogelijkheid om haar natte bloesje te drogen, mooi niet dus. Wat hebben we gelachen!
 

Door: ria 11:01 PM
 


Zo heb ik dus vandaag grotendeels mijn dag doorgebracht. Beetje zonnen, beetje fotootjes maken......moet kunnen, denk ik dan. Nog wel een beetje geveegd en draadalg uit de vijver gevist, die is voor de rest prachtig helder, maar niet teveel in roeren dus. Joop is nog steeds iedere dag bij Bruno aan het klussen, dat vindt hij leuk om te doen, beetje afleiding buiten de deur.
 

Door: ria 4:23 PM

woensdag, november 05, 2003

 

Mijn rondjes eens in beeld gebracht. Op locatienet kan je heel makkelijk plattegrondjes tevoorschijn toveren. Bij het blauwe vierkantje wonen we. Als ik er zin in heb zoals vandaag, dan doe ik de rode route. Dat is ongeveer 10km. Meestal doe ik de blauwe, dat is een km of 7 en als ik weinig zin heb of het is slecht weer, dan doe ik een rondje dorp, dat is de groene. En dan zijn er nog een hele hoop variaties mogelijk natuurlijk. 
En onderweg zie ik dan zoals vandaag de meest schitterende dingen. Het was prachtig weer. Het leek wel voorjaar. Ik heb dus weer volop genoten. Op het strand was er bijna niemand meer te zien, lekker rustig. 
In de polder geniet ik van de mooie vergezichten, bomen in herfstkleuren, schitterend allemaal. Het enige wat je tegenkomt is af en toe een fietser en een enkele auto. De meeste Duitsers zijn naar huis, de rust is weergekeerd. Het land op de linker foto, het achterste gele gedeelte wordt camping. In het witte huis heel in de verte woont een kunstenaar, hij heeft welgeprotesteerd, maar het is niet gelukt de boel tegen te houden. De plannen zijn rond. Zijn huis ententoonstellingsruimte "Plus Min" staat inmiddels te koop.
 

Door: ria 4:20 PM

dinsdag, november 04, 2003

 
 vloeken, omdat het fout ging hopen, dat het goed komt weten, dat je moet wachten op het moment dat je verteld wordt het is gelukt waar is de vlag we gaan het vieren ik heb gewonnen dit is mijn dag!
 

Door: ria 11:52 PM
 
het gesneuvelde tentje, hier nog in tact en de eerste besneeuwde bergtop in zicht. de gids en de dragers ergens onderweg een prachtige zonsopkomst 
Vanmiddag voor Joop een serie foto's naar Pico Print gestuurd om af te laten drukken. Deze heeft hij met de video camera gemaakt, dus niet zo'n goede kwaliteit als die hij met zijn eigen camera maakte. Maar ik weet nu eindelijk waar ze staan en ik vind het wel leuk er eens een paar te laten zien. Er liggen er nog een stuk of 125 klaar om ingeplakt te worden, daar ga ik niet teveel in rommelen, anders is de volgorde kwijt en weet hij het helemaal niet meer. Maar als de foto's er zijn, die ik vandaag besteld heb, zal hij ze wel eens een keer in gaan plakken denk ik. De teksten "mag" ik er dan altijd bijzetten, omdat hij zo onduidelijk schrijft. Daar zijn we dan altijd wel een tijdje zoet mee......
 

Door: ria 6:42 PM
 

Kleine meisjes worden groot, zo ook Nicole. Afgelopen weekend vloog ze uit naar haar eigen kamer en zo te zien heeft ze alles al netjes op orde. Nicole gaat het helemaal maken, ze heeft al heel veel bezoekers op haar weblog en er wordt ook al over haar geschreven, dus Nicole, bij deze heel veel succes in je werk, ook al wil je graag verder en veranderen, gewoon zo doorgaan, het komt vanzelf op je pad. En natuurlijk een hele fijne tijd in je nieuwe kamer!!!!
 

Door: ria 3:08 PM

maandag, november 03, 2003

 
Downer heeft een spelletje gemaakt, waarin ik ook een rolletje speel ;) Het doet me denken aan het verjaarskado van Emmepem :))
 

Door: ria 7:26 PM
 
Vanmorgen al op tijd opgestaan, Joop had een ritje naar Schiphol, dit keer niet met de limo, maar met de gewone Yellow Cab. Hij heeft best weer veel ritjes de laatste week. Iedere keer een paar uurtjes achter elkaar. Ik heb lekker gewandeld, het waaide wel hard, maar de zon scheen heerlijk. Lekker uitgewaaid na de saaie regenachtige zondag. Gisteren had ik trouwens nog iets raars. Ik was een klein stukje de polder ingelopen, toen er een auto aankwam, de meneer achter het stuur lachte vriendelijk naar me, dus ik lachte vriendelijk terug. Toen hij eenmaal voorbij was en ik even achterom keek, kwam hij achteruit terugrijden......schrik!!!!!! Ik gelijk Simba aangelijnd en stevig de pas erin gezet, toen ik weer achter me keek reed hij gelukkig weer verder. Vreeeemde mensen zijn er toch! Maar ik laat me hierdoor niet van de wijs brengen hoor. Ik heb vandaag weer naar iedereen vriendelijk gelachen en zelfs gezwaaid ;) Verder vanmiddag geprobeerd mijn laadjes hier op te ruimen, niet veel opgeschoten. Ik kan niets weggooien. Veel van wat erin ligt is nog uit mijn winkeltje, naalden, elastiek, spelden, klosjes garen, ik gebruik het bijna nooit, maar soms is het wel eens handig. Toch heb ik het voor elkaar gekregen! Eéntje is leeg! Daar kan ik nu mijn tubetjes en schoteltjes weer in kwijt, lekker bij de hand, zodat ik het zo kan pakken. Aquarelblocs liggen hier ook, bureau opgeruimd. Niets staat mij nu nog in de weg om hier te gaan schilderen. Nu nog beginnen. Morgen misschien?? Lekker zuurkoolstampotgegeten vanavond. Niet Joop zijn lievelingskost, op de worst na dan, maar ik vind het heerlijk.
 

Door: ria 5:44 PM

zondag, november 02, 2003

 

Dit is de webcam op de boulevard van Vlissingen. En omdat het hier zo grauw en grijs is ben ik vanmiddag maar eens een beetje op vakantie geweest. Leuke site!!! Allemaal webcams over de hele wereld. Ze doen het niet allemaal en soms duurt het even, maar ik ben er een tijd zoet mee geweest. Ik ben in New York geweest en op Isla Margarita en nog een paar plaatsen. Leuk om overal eens te kijken.
 

Door: ria 4:35 PM
 
Kijk nu toch eens wat een prachtig half maantje en zo'n strakke heldere nachtlucht erboven. Ik weet het is morgen weer anders, maar nu is het perfect. Vanavond gezellig met Joke en Wim een pizzaatje gegeten en thuis nagetafeld. De muts paste prima, de kleur stond prachtig, hij heeft hem gelijk in zijn zak gestoken!! En nu is het al laat, maar kon niet laten even nog overal te gluren ;) Welterusten!!
 

Door: ria 2:19 AM

Ria Zondag 02 November 2003 at 6:03 pm | | Standaard | Geen reacties