GemaaidIk was er al bang voor dat het zou gaan gebeuren en vandaag was het zover, de berm is op veel plaatsen gemaaid. Gelukkig maar voor de helft en er zijn nog genoeg morgensterren over gebleven.
Dit bloemetje staat er vlakbij en ik kan het niet thuisbrengen, van alles wat ik vind zijn de blaadjes anders.

Slecht geslapen vannacht en zodoende ook vroeg op vanmorgen.
Gewandeld en in de tuin gewerkt, vanmiddag was er volop zon.

Update:
Dit is hem dus.
Ik ben er net weer langs gekomen en heb nog even beter gekeken en nog een paar foto's gemaakt, zodat ik beter kon vergelijken.
De P. en Ria Mus hebben gewonnen en mogen door naar de volgende ronde.


Ria Dinsdag 31 Mei 2005 at 10:27 pm | | Standaard | Geen reacties

Geel en groen

Heel het voorjaar vraag ik me al af wat voor bloemetjes erin zullen komen en eindelijk bloeit het spul. Ik heb geen idee hoe het heet, maar mooi is het wel.
Vanmorgen nog lekker buiten koffie kunnen drinken en in de zon gezeten, ook nog bij droog weer gewandeld, al begon het op het laatst al te druppelen. En nu regent het weer, het ziet er naar uit dat het niet veel beter wordt komende week, jammer hoor, ik hou wel van zon en warm.

Update: Ik heb hem gevonden. Het is de gele maskerbloem.

HypericumGeweldig!
Ik slik de druppels nu ruim een week en begin te merken wat het doet.
Ik voel me lekker, loop weer rechtop, geen idee of het daardoor komt natuurlijk, maar het rare neerslachtige gevoel dat ik toch al een hele tijd had, is weg, dus ik ga voorlopig nog even door met het innemen ervan. 

Met Joop gaat het ook de goede kant op.
Zijn kaakontsteking is weer rustig en geslonken, zijn hoofd doet nog wel wat pijn en jeukt ook nog, maar het is wel een stuk minder.

Inmiddels is na een hele dag regenachtig weer, vanmorgen vooral plensbuien, de zon ook weer gaan schijnen. Voor de tuin is het wel goed, want we hebben vorige week graszaad gezaaid, dus dat moet even gaan groeien, maar dat zal op deze manier wel lukken.
Het is prachtig buiten.

Ouders

Horen niet binnen te dringen in het leven van volwassen kinderen en zich daar ook zeker niet mee te bemoeien. 

Ik was vroeger al uit mijn doen als ze een dagje op visite kwamen en ik zou er toch echt niet aan hebben moeten denken dat ze een maand of nog langer rond mijn huis zouden hangen.

Het is bedenkelijk dat er mensen zijn die dat wel doen en het als vanzelfsprekend vinden dat je dat normaal vind.

Sterkte Mir!

Ria Maandag 30 Mei 2005 at 10:25 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Otootjes en tasjesVeel wind vandaag, dus niet echt lekker om buiten te zitten, maar wel om lekker in het otootje te rijden. We hebben vanmiddag samen met Elly en Cor een rondje eiland gedaan. 
Onderweg in Bruinisse tongetjes gekocht , bij de Vierbannen een pilsje gedronken, in Zierikzee een harinkje gehapt en ook nog een tasje gekocht.


Ik was er afgelopen week al verliefd op geworden en kon het eigenlijk niet uit mijn hoofd zetten. Eigenlijk moet ik bekennen dat ik het toen al gekocht had, maar toen ik af moest rekenen schrok ik en heb het weer terug gezet, ik had de prijs van een ander tasje in mijn hoofd. Ze hadden er toen nog twee van en toen we er vanmiddag kwamen zag ik er eerst geeneen, ik wilde het even aan Elly laten zien. Gelukkig hadden ze er nog eentje en Elly vond het ook helemaal bij me passen, vandaar dat ik toch maar de knoop heb doorgehakt, mooi is ie he! Daarna hebben we in Burgh Haamstede nog een ijsje gegeten en zijn weer afgezakt naar Scharendijke.
Elly heeft de tongetjes gebakken en ik een stokbroodje we hebben heerlijk gegeten en vooral ook heel heerlijk gedronken, ik ben met Cor samen de wijnkelder ingedoken en hebben wat lekkers uitgezocht, maar niet heus, ik heb alleen een paar fotootjes gemaakt van hun mooie wandschildering, Cor deed de rest.


Ria Zondag 29 Mei 2005 at 10:23 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Smit en Bolnes

Motorenfabriek Smit en Bolnes, de fabriek in Zierikzee, waar Joop zijn loopbaan begon, hij kon er blijven nadat hij er stage had gelopen voor het praktijkjaar van de MTS.
Vanmorgen stond er een stukje in de krant en omdat ik vind dat dat zo bij ons leven hoort plaats ik het hier. Joop is er vanmorgen bij wezen kijken, het is niet de motor waar hij aan gewerkt heeft, maar wel zoiets en dan kom je natuurlijk ook weer een hoop oud collega's tegen.

De scheepsmotor in kwestie werd in 1952 door de machinefabriek van Leen Smit & Zn. in Kinderdijk gebouwd volgens de principes van de Bolnes dieselmotor. En het is, stelt Legemaate, de basis geweest voor de later door motorenfabriek Smit Bolnes ontwikkelde scheepsmotoren. De motor deed tot 1960 dienst als proefmotor in Kinderdijk. Daarna werd het gevaarte overgedragen aan de Technische Universiteit (TU) die de motor gebruikte als studieobject. In 1998 werd de ééncilinder diesel - samen met andere oude motoren - afgestaan aan museum Industrion in Kerkrade, waar hij ’ontdekt’ werd door Legemaate. Ik zag hem onder een zeildoekje daar staan en ik wist het meteen: dit is een ’Bolnesje’. Met hulp van mede oud-werknemers van de motorenfabriek werd het ’bolnesje’ (vier meter hoog, dertig ton zwaar) naar Schouwen-Duiveland vervoerd. Na een tijdelijk verblijf op het terrein van Noordhoek Diving in Zierikzee en een wintertje in een loods van Verhulst in Zonnemaire kwam het gevaarte uiteindelijk terecht in de Stads- en Commerciewerf in Zierikzee. De vrijwilligers herinneren zich de eerste aanblik van de vergeten scheepsmotor nog goed. Het was één bonk troep“, blikt oud Smit Bolnes-medewerker J. Bolkenbaas terug. Het allereerste werk was dan ook om alle vettigheid, smeer en andere troep doortastend maar voorzichtig af te bikken. Een weerbarstige klus, zo bleek in de praktijk. Daarna kwam het demonteren van de motor. Geen sinecure, want de tand des tijds had aardig toegeslagen. Zo bleek 
de zuiger - met een doorsnee van bijna dertig centimeter - compleet vastgeroest in de cilindervoering. Voor de meeste onderdelen was het vooral een kwestie van afbikken, schoonmaken met de staalborstel, schuren en schilderen. 

Meters aan schuurpapier zijn er door de vrijwillige restaurateurs doorgejast. Nadat alle onderdelen onder handen waren genomen, kon de wederopbouw van de scheepsmotor beginnen. Dat vond ik het leukste van het karwei: het weer opbouwen“, bekent vrijwilliger H. Tromper. Voor het zware tilwerk werden hulpmiddelen gebruikt en dat was geen overbodige luxe. Het vliegwiel alleen al weegt 2200 kilo en de krukas twee ton. Om de bezoekers van de Stads- en Commerciewerf enig inzicht te geven in de werking van de scheepsmotor, is het blok opengewerkt. Tegen inworp van een twee-euromunstuk ’draait’ de motor enkele minuten in een zeer laag toerental. De motor echt weer op diesel laten lopen is geen optie. Dat geeft enorm veel trilling“, stelt Legemaate. De kademuren hier zouden niet tegen dat geweld bestand zijn. Ik denk dat half Zierikzee in no time op de stoep zou staan om te klagen over de geluids- en trillingsoverlast. Als die zuiger op een neer gaat, is het net een heiblok.“ Om het plaatje toch helemaal compleet te krijgen, wordt gewerkt aan het omzetten van een destijds in Kinderdijk gemaakte geluidsopname op cd of dvd. 

Vandaag kunnen belangstellenden van 10.30 tot 15.30 uur een kijkje komen in de werkplaats van de Werkgroep Smit Bolnes, in de Stads- en Commerciewerf aan de Vissersdijk in Zierikzee. 

Enkele jaren geleden was het nog een bonk troep onder een zeiltje, maar dankzij veel vrijwilligerswerk van twaalf oud-motorenfabrieksarbeiders loopt hij nu weer piekfijn.
foto Dirk-Jan Gjeltema


Ria Zaterdag 28 Mei 2005 at 10:21 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Knipperdeknip

"Joehoe! Heb je even tijd?"

En ik was gelijk aan de beurt, wat een luxe!
Anders moest ik wel eens een paar dagen wachten, te moe, te druk, geen zin.

Ik heb een apart blokje voor haar gemaakt hiernaast, het is echt een superkapstertje, mijn haar ZIT weer, ze kan het als geen ander en ik kan het weten, want ik heb supermoeilijk haar.
Ik heb in heel mijn leven drie goeie kapsters gehad, de eerste was Greet, die loopt hier nu nog in het dorp rond, de tweede was ikzelf (ik heb jaren zelf mijn haar geknipt) maar sinds Miriam knipt kan ik het met een gerust hart aan haar overlaten, ze heeft het in haar vingers.

Knippen, föhnen, verven, extensions, weet ik wat niet allemaal meer, ze kan het allemaal, dus mensen uit de buurt, waag eens een poging, je zult er geen spijt van krijgen.KAPSTER THUIS

TEL.NR.0642819178

E-MAIL

Ria Zaterdag 28 Mei 2005 at 10:20 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Platbuiken

Vanmiddag de mannetjes platbuik gesignaleerd, ik denk tenminste dat die het is, dat wordt dus een hele platbuikenfamilie. Als je goed kijkt zie je ook nog zo'n blauwtje op het andere blad zitten.

Verder niet veel gedaan, wel vanmorgen de tuintafel nog in de beits gezet en nog wat geraniums bij de buuv gehaald en geplant, veel te warm om jezelf in te spannen.
Straks gaan we barbequen met Elly en Cor, het wordt een zwoele avond denk ik.


Ria Vrijdag 27 Mei 2005 at 10:18 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Gewerkt

Vanmorgen gelijk in de tuin begonnen, het stuk op de foto onderhanden genomen vandaag. Een hoop dood hout weggesnoeid en "onkruid" weggehaald (plantjes die ik niet op die plek wilde hebben) heel de "berg" is nu weer netjes. 
Daarna samen met Joop een kar vol takkezooi naar de vuilstort gebracht.
Ook besloten dat we toch maar een schot wilden aan de achterkant van de carpoort, zodat we niet altijd de auto zien staan als we in ons pas aangelegde hoekje zitten, daar zijn we toen ook maar gelijk om gereden, plus nog een paar klimmers, groenblijvende kamperfoeli dit keer.
Ik heb getwijfeld tussen een klimhortensia en dit, maar die hortensia's worden weer zo kaal in de winter, al vind ik de bloemen wel weer mooi, die keuzes altijd hè.
Ik heb er vier meegenomen, ik dacht voor elke kant twee, maar op een schotje van 1.80 is dat toch wel wat veel, dus heb ik er maar twee gebruikt, want het schot is ook al geplaatst natuurlijk. De andere ga ik nu aan de kopse kant van de stacaravan zetten, palen en gaas hebben we nog, dus dat kunnen we morgen weer doen.
Heerlijk dat zomerse weer, al is het nu weer wel bewolkt en een stuk afgekoeld, ik hoop toch dat het nog een poosje zo lekker blijft.

Ria Donderdag 26 Mei 2005 at 10:17 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Beesten en brillen

Heerlijk dagje vandaag, niet dat het zo zonnig was, maar wel een lekker temperatuurtje en het schijnt dat de beestjes dat ook vonden.
Het krioelde van de libelle's vanmiddag bij de vijver, die zijn zo beweeglijk als wat en dus heb ik ze lang niet allemaal vast kunnen leggen, maar hier ben ik al heel blij mee, die kleuren hè, prachtig!
De namen ga ik er zometeen nog even bijzoeken, als ik ze kan vinden tenminste, hulp is welkom.
Het motje of vlindertje is superklein, één centimeter hoog ongeveer.

Simba had geen zin om te wandelen, toen ze eenmaal gepoept had draaide ze om, daar loop je dan met je stoere wandelschoenen, net vijf minuten onderweg, dus dat was een kort wandelingetje.
Ik kan dan wel gaan lopen trekken, maar daar had ik ook geen zin in, morgen beter hoor.
Ik denk ook dat ze vandaag of morgen weer schijnzwanger wordt, 't is toch wat met die teven 

Daarna ben ik maar naar Zierikzee gereden, paar boodschapjes bij AH en even door "de stad" gedreuteld. Bij Pearl kon ik het niet laten even naar binnen te gaan, het spookt al een poosje door mijn hoofd *nieuwe bril* *nieuwe bril* *nieuwe bril* ik ben dat paars een beetje zat en wil wel eens varieren, de sterkte is gelukkig hetzelfde gebleven, ja ja, ik heb er eentje uitgezocht, hoe kan het ook anders als je al binnen bent, beetje bruinig, oranjeachtig deze keer, niet zo groot en daarom moeten er dan weer wel speciale glazen in, omdat ik van die varifocale dingen heb, duurder dus, maar ik kreeg leeftijdskorting op het montuur 

Heerlijk peetjes met vis gegeten, we moeten meer aan de vis, zei de natuurmeneer, nou dat laat ik me geen twee keer zeggen...


Ria Woensdag 25 Mei 2005 at 10:15 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Morgen wordt het beter

Ik doe niet zoveel tegenwoordig en heb dus eigenlijk ook niet veel te loggen, beetje opruimen, wandelingetje, eten koken en dan heb je het wel gehad.
Joop heeft ook nog eens een hele dikke kaak gekregen, hetzelfde als een tijdje geleden, er hangt een hele zak vocht onderaan zijn kin, hij heeft daar weer anti biotica voor gekregen, door zijn verminderde weerstand is die weer op gaan spelen zei de dokter, dat is dan toch een teken dat hij er nog zit, het zit onder een brug en de tandarts kan daar niets meer aan doen, als de brug eraf moet heeft hij een gat van twee kiezen, er zijn erger dingen, maar goed eerst maar kijken of het zo weer over gaat.

Morgen wordt het warm!!!
Morgen gaat de zon schijnen!!!
Zeggen ze....


Ria Dinsdag 24 Mei 2005 at 10:13 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Gordelroos

 

Joop is vanmorgen eerst naar de dokter geweest.
Hij heeft waarschijnlijk gordelroos, dat moet vanzelf weer overgaan, voor de pijn kan hij pijnstillers innemen. Hij heeft het gelukkig niet zo erg als de man op het plaatje.
't Is toch ook altijd wat met die man van mij....


Ria Maandag 23 Mei 2005 at 10:12 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

MorgensterHij bloeit weer, de morgenster, prachtig vind ik ze.
Afgelopen najaar de zaadbol al op de foto gezet, zo gauw die er weer zijn ga ik eens een beetje zaad meenemen, want ik wil ze eigenlijk best in mijn tuintje.


Ria Maandag 23 Mei 2005 at 10:11 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Nieuws

Tja, 't is wat met die dochters, ze leven maar raak hè, gelukkig maar..

Er hing al iets in de lucht toen Sil en Cor de kinderen op kwamen halen, maar ja, je houdt je in en vraagt niet op de man af, wel uit een grapje "ben je weer zwanger" maar puntje bij paaltje kwam het er vanavond toch uit: "Oma! Papa en mama gaan trouwen!"
Volgend jaar rond deze tijd, dus het duurt nog wel ff, maar ik wens ze nu alvast heel veel geluk, gewoon een bezegeling en voortzetting van dat wat ze nu al hebben.

Reklame

 

Update:
Aangepast, omdat ze nog niet zeker weet of ze wel zo wil heten.

Ria Zondag 22 Mei 2005 at 10:10 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Geluid

Ria Zaterdag 21 Mei 2005 at 10:08 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Zeer haar

Joop zijn haar doet al een paar dagen zeer, tenminste zijn hoofdhuid, nu zitten er ook bobbels, volgens mij is hij gewoon gebeten door een bij ofzo, maar die pijn is niet goed natuurlijk, dat was vrijdag ook al. Ik moet er wel even bij vertellen dat hij een paar weken geleden op mijn aanraden met Ginkgo is begonnen, vooral voor die dode vingers, daar moest hij mee stoppen van de natuurmeneer, omdat het je bloedsomloop stimuleert en dus ook de littekens van de hersenbloedingen, daar zou de pijn van kunnen zijn, dus het is gewoon mijn schuld dat hij nu een zeer hoofd heeft, hij heeft ook nog niet één pilletje ingenomen van wat hem voorgeschreven is vrijdag, terwijl ik niet kan wachten tot ik weer aan de druppels mag. Ik heb me voorgenomen me er niet meer mee te bemoeien, ik heb er genoeg van, heel erg genoeg!


Ria Zaterdag 21 Mei 2005 at 10:07 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Miriam

Bijna een jaar geleden begon ze vol goede moed aan haar nieuwe baan.
Al snel bleek dat het niet was wat ze ervan verwacht had en dat er ook weinig werd ondernomen om dat te verbeteren. Het is ook niet makkelijk een bazin te hebben die net zo oud is als jij en een collegaatje die een stuk jonger is, die jou moet gaan vertellen wat je moet doen, terwijl je in je vorige baan zelf de volle verantwoordelijkheid had, je weet vaak pas wat je mist, als het er niet meer is en dat was in dit geval wel heel duidelijk, jammer maar het was het proberen waard, de reistijd was per slot een stuk korter.
Ze moest dingen doen, waarvoor ze niet aangenomen was, zoals ramen zemen, wc's schoonmaken, muren schilderen, vuilnis wegbrengen, daar ben je geen gediplomeerd kapster voor geworden, er was te weinig werk, dat was duidelijk, de laatste tijd kwam ze gewoon naar huis in plaats van wc's te boenen, wel werden de uren in mindering gebracht natuurlijk.
Vanmiddag werd haar verteld dat haar contract niet wordt verlengd , het was dus tevens haar laatste werkdag daar, kortom we hebben er weer een werkloze bij in Nederland.....


Ria Zaterdag 21 Mei 2005 at 10:06 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Logees2

De dag begon ongeveer om half zes, gelukkig zijn ze daarna nog even in slaap gevallen, Joop sliep in de caravan want die had taxi gereden.
Tja en eenmaal wakker, boterhammen en drinken, aankleden, buitenspelen, kliederen met eierdopjes en water. Eigenlijk heb ik niet zo heel veel ondernomen, Joop moest nog weg, de kinderen waren zoet, alleen vanmiddag nog even naar het dorp gelopen en op de terugweg even bij Elly en Cor langs. Vanavond pannekoeken gebakken en daarna alweer uitgebreid in bad, dat vinden ze heerlijk. En nu liggen ze er net weer in, ik vind het welletjes voor vandaag. Ik moet wel lachen want het is voor het eerst dat ze samen in één bed slapen. Ik heb niet echt een logeerkamer en nu heb ik van de saunabanken één groot bed gemaakt, het lijkt wel een ouwerwetse bedstee, ze liggen nu achter mijn rug gezellig nog even te keuvelen en te lachen, ik hoop dat ze lekker de hele nacht doorslapen zodat ik dat ook kan doen.

Ria Zaterdag 21 Mei 2005 at 10:03 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

LogeesVanmiddag zijn de logees gearriveerd, ze vermaken zich prima tot nu toe.
Sil en Cor hebben een feestje morgen, dus oma en opa mogen twee nachtjes oppassen, dat worden vooral voor oma korte nachtjes denk ik.

Vanmorgen eerst naar de Schouw geweest, we zijn allebei "doorgelicht", dat betekent dat je met je voeten op een koperen plaat zit en met een ander koper staafje worden alle punten op je vingers en tenen nagelopen, zo is te zien welke waardes te hoog of te laag zijn. Ook wordt er een druppeltje bloed afgenomen en in je ogen gekeken.

Het gevolg is dat ik Hypericum ga slikken (om emotioneel wat stabieler te worden, niet dat ik zelfmoordneigingen heb of zo)
Joop Nemabas(dat is een voedingssupplement voor het behoud van een evenwichtige zuurbase verhouding in het lichaam) en Magnesium om zijn afvalstoffen beter af te voeren, dus nog een paar pilletjes per dag erbij, hij is er niet blij mee, maar ik zal hem wel achter zijn vodden zitten, over vier weken dan weer terug.
Ik hoop dat we ons er een beetje lekkerder bij gaan voelen.


Ria Vrijdag 20 Mei 2005 at 9:52 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

OrchideënAfgelopen weekend ontdekte ik in hetzelfde struikje als waar de orchidee van een tijdje geleden onder staat, nog twee andere exemplaren. Eén is net zo helder groen, maar de ander heeft een gevlekt blad en is ook veel groter, vreemd hoor, ik ben zo benieuwd wat voor bloemen eraan komen.

Wijzer

Toch handig dat ik tegenwoordig kan zien hoe ver het nog is naar huis op deze mooie zelfgemaakte windwijzer. Lekker gewandeld, ook al was het niet zulk mooi weer als op de foto, de temperatuur was aangenaam. Ook de nodige foto's gemaakt onderweg, maar ik doe duidelijk iets verkeerd, bloemetjes waar ik een plaatje van wilde maken zijn wazig, terwijl de achtergrond mooi duidelijk is, dat is niet de bedoeling natuurlijk.
Vanavond ben ik me dus maar eens door de gebruiksaanwijzing aan het worstelen, ik moet ook niet denken dat ik alles al weet. Bij het oude toestel deed ik eigenlijk ook maar wat. Joop heeft dat nu ingevorderd en die komt soms ook met vragen waar ik het antwoord niet op weet.
Dat wordt dus dingen uitproberen met het boekje erbij en dan daarna proberen te onthouden, waar ik absoluut geen kei in ben, maar goed, samen worden ook wij wijzer.

Joop heeft vanavond een clubje dames op bezoek, die zich in de bijtjes willen verdiepen, hij zit gezellig met ze in het bijenhok.

Ria Donderdag 19 Mei 2005 at 9:50 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Hij doetutOp mijn stoel vanachter de pc genomen, hij zat tegen het raam vanavond, beetje inzoomen, blauwe lucht op de achtergrond, mooi toch! Daarna heb ik hem op een papiertje laten lopen en naar buiten gegooid, hij zat hier al een dag of twee en zal wel honger gehad hebben, dat bijtje.
En het zal allemaal nog wel beter kunnen hoor, maar ik was er een beetje moe van vandaag.
Gelukkig zijn de tekentjes en het gebruik bijna hetzelfde als de vorige, ik kan ze zo op de pc zetten zonder probleem, ook dat is hetzelfde gebleven.
Joop was nog even in Zierikzee en heeft een handig tasje voor me meegebracht, de oude deed ik zomaar los in mijn tas, dat pakt wel handig snel als je iets ziet, maar ik moet er nu toch een beejte zuinig op zijn hè. De gebruiksaanwijzing is in het Engels, daar kom ik ook nog wel uit, zolang het niet te technisch wordt, maar daar heb ik Joop dan weer voor.
Het 128 mb schijfje, dat het in het oude toestel niet meer deed, (ik kreeg daar een error melding) werkt in deze ook weer gewoon, dus voorlopig heb ik ook ruimte genoeg, meestal haal ik ze er toch 's avonds gelijk weer af.Vanmiddag nog even een rondje gedaan en toen ik bijna thuis was, liep deze Mien met haar nazaten luid te kwakken, jemig, daar wilde ik toch ook wel een foto van, vlakbij het kerkhof aan de Elkerzeeseweg, druk met auto's, Simba aan de riem, die ook naar die beestjes toe wilde , ik graaien in mijn tasje naar het andere tasje en eer dat dan allemaal open is en die Mien wou wel wegwezen, ik moest maar een beetje gokken of ik ze in beeld had, dus deze is erg uitvergroot, maar niet minder schattig, het waren er wel een stuk of negen denk ik, lief hè.

BioPhysics

Ik heb vandaag een afspraak gemaakt en vrijdagmorgen negen uur moeten we allebei present zijn.
Ik hoop vooral voor Joop dat het wat oplevert, nierstenen, jicht, dooie vingers zo gauw de temperatuur onder de tien graden komt en misschien zelfs zijn CVA's en TIA's, je weet maar nooit.
Hij heeft een bloedje hekel aan al de medicijnen die hij elke dag moet slikken (het valt nog mee hoor, pilletje of zeven) maar misschien kan het iets minder. Ik ga vooral mee voor de gezelligheid maar laat mezelf toch ook even meten, zo vrolijk ben ik de laatste tijd nu ook weer niet en na de voetmassage van vorige week is wel mijn rugpijn over...

Ria Woensdag 18 Mei 2005 at 9:48 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Wachten duurt lang

De dag begonnen met wachten op een auto van DHL met mijn fototoestel, Joop zat bij zijn bijen dus ik kon niet weg en wachten duurt lang. Er kwam niets, vanmiddag nog maar eens naar mijn pakketje gekeken en jawel hoor, er was weer iets gebeurd: 

May 17, 2005 14:08 Amsterdam - Netherlands, The Clearance processing complete at Amsterdam - Netherlands,

Mijn hemel, dat zou er dus niet meer van komen vandaag, voor niets lopen wachten, het zal mijn straf wel zijn. Ik ben te hebberig, ik ben jaloers, op hem en op hem en op Silvia, die er eentje voor moederdag kreeg, iedereen heeft hem al, behalve ik, IK WIL OOK!
Maar goed, ik zal nog een nachtje moeten slapen, misschien nog wel twee ook, want wie weet gaat het nu eerst nog wel naar een distributie centrum ofzo, ik zal gewoon geduld moeten hebben :-S

Update: 
May 18, 2005 07:12 Amsterdam - Netherlands, The Arrived at DHL facility 
May 18, 2005 08:25 Amsterdam - Netherlands, The With delivery courier 


Je zou nu toch bijna gaan denken dattie onderweg is hè....

Update 2: BINNEN! 
Eindelijk, hij is er, ik mocht nog eens €30.29 BTW extra betalen, dat doe ik dus nooit meer op deze manier. Het blijft nog wel goedkoper dan in de winkel hoor, maar wat een gedoe, voor een paar tientjes meer heb je dan toch minder stress, goed, ik ga eens kijken of ik er wat mee kan ;-)


Ria Dinsdag 17 Mei 2005 at 9:46 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Pinksteren2Tja, wat zullen we ervan zeggen, koud, warm, wind, geen wind, het is nog geen zomer, over drie weken alweer de langste dag, waar blijven de blaadjes van de bomen, kortom ze hebben uitgebreid op het weer gemopperd, de mannen. Elly en ik bekijken het wat nuchterder en komt het niet dan toch is het lente, want zo heet het jaargetijde waar we nu in leven.
We hebben gezellig een pizzaatje gegeten vanavond met z'n viertjes en na afloop nog even bij Elly en Cor een afzakkertje.
Elly is al maanden bezig met een quilt, samen met haar zus, vanavond liet ze hem zien en hij is echt schitterend! Nog niet helemaal af, maar echt geweldig knap, mooie kleuren ook, prachtig!

Verder heerlijk gewandeld met een beetje tegenslag, Simba ging achter de kippetjes aan en kwam zodoende in een zwarte moddersloot terecht, je wilt echt niet weten hoe dat stinkt en hoe moeilijk dat eraf gaat, we hebben samen gedouched en na afloop stonken we allebei nog even hard.
Ik heb wel erg moeten lachen onderweg, want eigenlijk had ze niet zoveel zin om te lopen, steeds moest ik even wachten, het tempo lag laag, maar nadat ze in de modder gedoken was, was ze weer helemaal blij en liep als een veertje, zoiets van: "zie mij eens lekker stinken!" gek beest.

VogeltjesIk ben helemaal vergeten te vermelden dat de kwikstaartjes er weer zijn, dat ik vorige week pas de koekoek hoorde en zwaluwen zag vliegen, alles lijkt laat te zijn dit jaar, hopelijk ook de herfst.

Ria Maandag 16 Mei 2005 at 9:44 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Pinksteren

 

 

Iris en Pascal zijn gearriveerd, inclusief kind, beesten en ongeboren spul.
Miriam en Mark hadden/hebben een gezellig avondje, dus daar zijn we ook nog even langs geweest, Mir is trots op haar motor en niet zonder reden, hij ziet er keurig uit en ik kon het natuurlijk niet laten er even op te gaan zitten.

Mooie PinksterdagDe camping gasten hebben uitgebreid van de zon kunnen genieten vandaag, al was de wind wel wat fris af en toe. Iris met groeiend buikje (ze is in augustus uitgerekend) en Boris genieten hier lekker van de zon. Ik heb lekker gewandeld vanmiddag, Joop doet het overdag rustig aan, het zijn lange nachten, want het is toch wel erg druk in Renesse.

Eind van de middag kwamen Ina en Martin met zijn dochters nog even langs om zijn motor op te halen, die staat de komende paar maanden even bij ons gestald. Gezellig even wat gedronken.
Daarna gekookt en nu is Joop weer taxichauffeur, morgen is hij vrij.

Joop met de limo

 

Onderweg naar een klant vanavond.

Ria Zondag 15 Mei 2005 at 9:39 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Zomerspul

Gistermiddag eindelijk wat zomerspul gehaald, ik hoorde de buurman thuiskomen met een nieuwe voorraad en ben gelijk even gaan kijken. Hij had mooie witte seringen, daar heb ik er twee van genomen, ze ruiken heerlijk en zijn lekker sterk, verder wat knal rose, paars en wit voor op de tafels, volgende week nog wat geraniums en dan heb ik het wel weer denk ik, al blijft het veel te verleidelijk natuurlijk, zo'n bloemenbuurman.
Ik heb het gelijk geplant, dus het staat er weer fleurig bij.

Vanmorgen de binnen en buitenboel gezeemd, ja ja Ria heeft de kriebels, 't gaat lekker, soms heb je dat en ik heb het nu. Heel de dag een beetje lopen keutelen.
Joop is ook druk met zijn bijen, hij moest vanmorgen al vroeg naar Zeeuws Vlaanderen om spullen op te halen, dus die liep ook niet in de weg.
Ook nog een tijdje in de zon gelegen, want die scheen heerlijk vandaag, wel veel wind.

Joop moet drie nachten achter elkaar rijden met de limousine, het is behoorlijk druk en omdat hij vanmorgen al vroeg op moest ligt hij nu even te dutten in zijn stoel.

Iris belt net, ze gaan zo rijden, dus die zijn over een uurtje of twee ook hier.


Ria Zaterdag 14 Mei 2005 at 9:37 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

In herinnering

Ria Zaterdag 14 Mei 2005 at 9:36 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Camping open

 

Vandaag hebben we de voortent aan de caravan gedaan, de boel opgeruimd, alles weer netjes aangesloten, dus de familie, vrienden en kennissen- camping is weer geopend.
We houden de deur maar aan de linkerkant dit jaar, want de rits hapert een beetje aan de rechterkant. Een "nieuw" tuinameublement, gekregen van Ina en Martin omdat ze zelf een nieuwe aangeschaft hebben. Morgenavond of overmorgen komen de eerste bezoekers uit België.
Iris belde gisteravond of de caravan beschikbaar was.
Gezellig hoor, laat de zomer maar komen!

Onderweg

Invoice and Tracking Number

Hello. Your item has been shipped. Attached is the invoice for your purchased item fromwww.mojii.com.

There is a shipment tracking number in the invoice. You can use the tracking number to check the shipment status as instructed in the invoice.

Thank you for shopping from www.mojii.com.


't Is toch wat, eindelijk is mijn fototoestelletje aan de reis naar mij begonnen.
Ik denk dat het al aan het vliegen is, het komt met DHLdus het zal een supersnel vliegtuig zijn, zou het morgen nog lukken? Of ben ik nu weer te optimistisch...

Ria Vrijdag 13 Mei 2005 at 9:34 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Blogspot archiefHet hangt er altijd maar een beetje bij, terwijl ik er zelf eigenlijk best vaak in kijk, vandaar dat ik het hier ook maar neergezet heb, het archief van mijn oude Blogger weblog (ff naar beneden scrollen).

In den beginne, was voor mij alles nog abracadabra, ik snapte er geen jota van, maar ik wilde het zo graag, het leek me het einde, iedere dag alles ergens neerschrijven, zoals ik dat altijd al deed in mijn agenda's, niet dat het mij er om ging dat iemand het zou lezen, maar gewoon voor mezelf, ik was zelfs in het begin terughoudend om mensen mijn adres te geven.
Dat is nu helemaal over, dat terughoudende, hoe meer lezers hoe liever, ik blijf het leuk vinden, mijn hart ligt op mijn tong en als iets me dwars zit wil ik het kwijt, luchten, opschrijven en dan doen de reakties je juist weer goed.
Zondagavond vroeg iemand in de kroeg aan me waarom ik een weblog had, nou daarom!


Ria Donderdag 12 Mei 2005 at 9:33 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

VoetreflexIk dacht, ik ga eens zoeken of er hier op het eiland niet een mannetje of vrouwtje is, dat mijn voeten eens lekker kan masseren, kan ik gelijk eens naar die rare bobbel onder mijn rechtervoet vragen, ik hou nl. niet zo van dokters, dan moet het pas echt erg met me zijn. 
Nergens iets te vinden, op een duur kuuroord na.
Nu lijkt het wel of ik een ontzettende krent ben, ook al door het geval met het fototoestel, maar een massage van € 47.50 enkel voor je voeten, lijkt me toch vrij pittig, of ben ik echt heel "zuunig" aan het worden.
Ik kan er ook nog maar steeds niet aan wennen dat alles in euro's net zo duur lijkt te zijn als in guldens, ik blijf maar omrekenen en verbaas me iedere keer weer.
Heeft er iemand een idee onder de Zeeuwse lezers, of moet ik maar gewoon zelf aan de slag, dat lijkt me toch een stuk minder prettig.

 
Vroeger was het een "Roode Kruis Ziekenhuis"


Vanmorgen toch de stoute schoenen maar aangetrokken en gebeld voor een afspraak bij "Kuuroord de Schouw" in Noordgouwe, dat dus vroeger een ziekenhuis was, ik weet nog dat het volop in gebruik was en ik er ooit eens op bezoek ben geweest, ik weet alleen niet meer bij wie....

Vanmiddag om vier uur kon ik al terecht, heerlijk!
De meneer vroeg waarvoor ik kwam en welke klachten ik had, ik vertelde dat ik een beetje rugpijn had en een raar bobbeltje, of hij daar ook eens naar wilde kijken, maar dat het eigenlijk meer een cadeautje voor mezelf was. Ik mocht erbij gaan liggen en hij heeft lekker aan mijn voeten gefrunnikt, af en toe deed het een beetje pijn, maar het viel hem wel op dat het eigenlijk weinig pijn deed, sommige mensen vliegen blijkbaar tegen het plafond. Het rare bobbeltje kon hij niets over zeggen, het zit blijkbaar in het gebied van mijn darmen, als ik er meer over wil weten moet ik een algehele test doen. Je hele lichaam wordt dan bekeken, iriscopie, de bloedbanen, bloed- en urnine onderzoek en weet ik wat al niet meer, daar komt dan wat uitrollen, of niet, en aan de hand daarvan wordt dan bekeken wat je het best kunt ondernemen.
Na de behandeling, die een half uur duurde, vroeg hij of het cadeautje was bevallen, dat was het zeker!
Ik hoefde ook maar €30 af te rekenen, dat viel dus mee.

Onderweg naar huis bedacht ik dat dit zeker iets voor Joop is met zijn jichtklachten al staat hij er altijd erg afwijzend tegenover, hij gelooft er niet zo in, toch ga ik proberen hem over te halen minstens het onderzoek te laten doen, misschien wordt het zelfs nog wel vergoed door het ziekenfonds, dat moet ik nog eens nakijken, maar zoniet, het blijft het proberen waard.

Ria Donderdag 12 Mei 2005 at 9:29 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Stekjes

 

Vanmorgen al vroeg op pad geweest om zo hier en daar wat stekjes maagdenpalm te scoren, dat is aardig gelukt, ze staan al in de grond. Simba kwam onderweg een haasje tegen, waar ze natuurlijk weer achteraan moest, dwars door een veld Luzerne, wat al behoorlijk hoog staat, geen gezicht, afwisselend haar kop en kont boven het groen uit.
Het was de laatste foto van het schijfje, gelukkig kan ik ze op de pc verwijderen, zodat ik weer even vooruit kan. Ik heb vanmorgen eens een mailtje gedaan naar waar ik mijn fototoestel gekocht heb en kreeg een mailtje terug in heel gebrekkig nederlands: 

Dank. Het denkt de betaling morgen zal zijn gekomen. En wij zullen verscheepten het nadat paymenr aankomt. Wij zullen u die sturen zodra het punt wordt verscheept volgen. Als u nog vraag werd, contacteer ons zo spoedig mogelijk voor hulp.

Hij moet dus ergens uit Hong Kong komen ofzo, maar goed, ik kreeg gelukkig antwoord terug en wacht het nu maar weer af, wel jammer dat het zo lang duurt, maar dat is natuurlijk mijn eigen schuld, had ik maar beter moeten lezen waar ik aan begon.

Verder ben ik niet optimaal in vorm, ik verga van de pijn in miijn rug, heb een zere strot, mijn wijntje en shagje smaken niet, dan is er dus duidelijk iets niet goed met me.
Hopelijk is ook dat gauw voorbij.

Mango'sDe lekkerste vruchten die er zijn vind ik, al blijft het schillen een geklieder, ik heb er tenminste daarnet weer bij in mijn duim gesneden.
Een bak vol heerlijke rijpe exemplaren vanmiddag bij AH, dat jullie het maar even weten, want meestal zijn het van die harde knikkers...

Ria Woensdag 11 Mei 2005 at 9:27 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Crazy

Gisteravond samen met Mir en Sil naar de nieuwe dorpskroeg geweest, opa paste op de kinderen.
We waren al vroeg gegaan, want we wilden het niet te laat maken eigenlijk, maar ja, leuke kroeg, gezellige mensen, wijntje, muziekje en het is laat eer je er erg in hebt.
Het ziet er erg gezellig uit binnen, zie de foto's.
Uur of één waren we thuis, net op tijd, want de kinderen waren wakker geworden.

Vandaag even naar het strand en Renesse geweest, echt weer om buiten te zitten was het niet met die koude wind, jammer. 
En nu zijn ze weer naar huis, ik denk dat ik vroeg in bed lig vanavond.

Pruimen en kersen

Deze pruimenboom hebben we vorige week al geplant.
Vandaag heeft Joop er nog een pruimen en twee kersenbomen bijgehaald.
Het zal wel een paar jaar duren eer we de pruimen en de kersen op sap kunnen zetten, of er jam van kunnen koken, maar ik hoop dat ze het in ieder geval beter gaan doen dan de boompjes die er stonden, het is meer voor de aardigheid.

Ria Maandag 09 Mei 2005 at 9:03 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Kado

 

Met deze tarzan ga ik vanavond naar bed.

Moeders

 

Het lijstje met fotoos, zoals dat altijd naast me staat, omdat het moederdag is.

Miriam kwam gisteravond al een cadeautje brengen, een tube heerlijke bodylotion.
Silvia krijgt zelf ontbijt op bed en een moederdagtekening, denk ik.
't Is wat met die moeders.

Update: Sil is rond de middag gekomen met de kinderen en blijft logeren.
Vanavond het dorp in met mijn dochters.

Ria Zondag 08 Mei 2005 at 9:01 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Goed...

Voor de rest gaat het wel goed met me hoor.
Vanavond de kwastjes weer eens gepakt.
Deze is heel erg bewerkt omdat ik hem niet goed op de foto kreeg in het donker en ik dit eigenlijk ook wel leuk vond.

MuurtjeSoms lopen er kinderen bovenop, er groeien plantjes tussen en mooie mosjes, maar vanmiddag lag er iemand op te slapen, of hij echt sliep weet ik niet natuurlijk, maar hij lag er roerloos bij met zijn ogen dicht, misschien te genieten van de zon en het kabbelende water, de klapperende surfzeilen en de auto's onderaan de dijk, want echt stil was het daar niet.
Vaak zitten er ook mensen op, of ze staan ertegenaan te leunen om over de Grevelingen te kijken, maar dit had ik dus nog nooit gezien, een nieuwe variant.

Korte dagen lange nachten

Joop zit drie nachten achter elkaar op de taxi, vannacht de laatste nacht.
Dat betekent tien uur beginnen en een uur of vier weer thuis, als het meezit.
Ik ga dan meestal ook wat later naar bed, dat is voor mij geen probleem en 's morgens slapen we dan wat langer uit, zodoende zijn het korte dagen.
Vanmiddag samen even naar Zierikzee geweest, lekker op het terras gezeten bij Concordia en een biertje gedronken, heerlijk was het in het zonnetje.

Ria Vrijdag 06 Mei 2005 at 8:58 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Bevrijdingsdag

Er was weing te feesten hier geloof ik, ik heb tenminste niets gehoord of gezien.

Het was ook koud en niet echt aantrekkelijk er op uit te gaan, al heb ik wel heerlijk gewandeld.
Lekker op het gemakje de bermen lopen bestuderen.

Vanmiddag zijn we samen even in het Streekmuseum Goemanszorg wezen kijken, veel te laat natuurlijk want het ging om vijf uur dicht en het is veel groter dan ik dacht, wel schitterend om te zien al die ouwe spullen, zoals mijn oma en moeder ook nog gebruikten.
Weckflessen met de boontjes en de peertjes er nog in, die stonden ook zo bij ons thuis in de kelder.
In een bedstee heb ik nooit gelegen, maar dat lijkt me wel zo knus, ik zou er zo eentje willen hebben.
Als ik mijn nieuwe fototoestel heb ga ik zeker nog eens terug, want de foto van de politieman in zijn uniform, zoals mijn vader dat nog gedragen heeft, is ook mislukt.

 Bevrijdingsdag vandaag.
De laatste jaren heb ik daar een dubbel gevoel bij.
Ooit hadden wij twee Rottweilers, Simba kregen we begin 1997 en Samson begin 1999, een reu en een schat van een beest, prachtig om te zien ook.
In die tijd werden ook de kleinkinderen geboren. Met Simba ging dat prima, dat is altijd een schat van een beest geweest en altijd lief voor iedereen, ook de kinderen. Samson was ook lief voor bekenden, mensen die vaker bij ons kwamen, zo gauw het vreemden waren gedroeg hij zich dominant. 
Kortom, Samson was niet te vertrouwen en ik voorzag ongelukken, zeker toen hij een keer een kind dat de oprit op kwam lopen te pakken nam, gelukkig niet ernstig, maar toch, het gebeurde wel. Vandaar dat we toen besloten hebben dat hij weg moest.
Advertenties geplaatst raad gevraagd, maar zo lukte het niet.
Tot het 5 mei 2001 was, we liepen al een tijdje te tobben hoe het toch moest met hem.
Ik had niets in de gaten tot het moment dat Joop wegreed met de auto, met Samson erin, zijn papieren weg, riem weg, Samson weg......... geen afscheidsaai over zijn kop, niks......
Ik weet ook wel dat het beter was zo, dat Joop dat niet voor niets zo deed, het had het afscheid alleen maar moeilijker gemaakt, maar toch, ik heb de hele buurt aan elkaar geschreeuwd, dat het niet kon, dat ze toch gesloten waren op bevrijdingsdag, dat hij zo wel weer zou komen.
Maar hij kwam niet meer.
Ruim een week heeft hij in het asiel gezeten, ik belde iedere dag om te vragen hoe het ging en of er al een nieuw baasje was. Ik was aan de telefoon toen zijn nieuwe baasje hem op kwam halen, ik hoorde ze gedag zeggen, maar wie het was en waar hij gebleven is zal ik dus wel nooit weten, dat mogen ze niet zeggen.
Nog steeds heb ik er veel verdriet om, want daarvoor neem je geen beest, maar altijd maar rekening houden met en het beest afzonderen als...
Simba is ook rustiger geworden nadien, het is voor iedereen beter geweest,maar toch wil ik zo even laten weten dat ik af en toe nog aan hem denk.... vooral vandaag dus weer, bevrijdingsdag.....

Ria Donderdag 05 Mei 2005 at 8:53 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Yessss

Ik ben er heel de middag druk mee geweest, me er in zitten verdiepen en kijken wat ik het best kon doen. Het is duur allemaal. Wikken en wegen en tot de slotsom gekomen dat dit het moest worden.
De nieuwe Fuji Finepix F10.
De "oude" is ook een Fuji en ik maakte er toch mooie foto's mee, nog steeds, maar het menu werkt niet meer. Deze heeft ook een metalen huis, dus zal iets steviger zijn en zo professioneel hoeft het voor mij toch ook allemaal weer niet te zijn.
Nu maar wachten tot hij in de bus rolt, ik ben benieuwd, want ik heb natuurlijk wel naar een aanbieding gezocht, €325.-- inclusief verzendkosten, was de goedkoopste die ik kon vinden, dus mijn verjaardagscadeau komt eraan, jarig zijn wacht ik nog even mee.


Ria Woensdag 04 Mei 2005 at 8:51 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Wantsen

Ik heb er ooit ook al eens een foto van geplaatst, ik kan alleen niet meer vinden waar, misschien was het ergens anders, maar een paar dagen geleden schreef zij er een heel leuk stukje over.
Dir.beestjes(wie dat dan ook zijn mag), die schijnbaar heel veel over de bloemetjes en de bijtjes weet, vertelde zelfs dat ze zeldzaam zijn, nou niet in Scharendijke dus.
Hele hordes zitten er vaak op een kluitje langs de dijk, vandaar dat ik eerst maar een foto heb gemaakt vanmiddag, als bewijs hè, voor als de mensen mij misschien niet geloven 

Roetoeters


Hier kan ik zo van genieten en ik moet dan ook oppassen dat ik niet te langzaam ga rijden, want dan voel ik me weer zo'n ouwe teef, waar al die andere weggebruikers zich aan gaan ergeren, maar eigenlijk zal me dat ook een rotzorg zijn hoor, ik tuf gewoon mijn eigen gangetje, ruimte zat, iedereen kan er langs.
De roetoeters bloeien, de lucht is blauw en de Zeeuwse vlag wappert.

Ik was nog even in Zierikzee, want voor sommige dingen moet je gewoon naar Zierikzee.
Zoals haarverf ruilen, ik had vorige week een doosje gekocht, maar Joop was er toen bij en dat was al snel van "Weet je het nu nog niet" dus ik had de verkeerde kleur, lichtgoudblond, dat moet ik niet hebben in de zomer, dan krijg ik helemaal zo'n strohoofd, dus vandaag op het gemak even omgewisseld in een tintje donkerder, zulke dingen moet je ook niet doen als er mannen in de buurt zijn, zeker niet als die mannen vinden dat je het maar gewoon grijs moet laten worden en dat verven maar onzin vinden, nou dat kan altijd nog hoor, voorlopig nog maar ff kleuren.

Niet ver gewandeld, want Simba heeft alweer een wondje aan haar poot, dat loopt niet lekker natuurlijk, er liggen ook overal glassplinters, kapotte bierflesjes in het tunneltje, op de dijk , ik moet er echt op letten, maar ja, ik zie ook niet alles....

Ria Dinsdag 03 Mei 2005 at 8:42 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Finale

 

Vanavond heel gezellig gebarbequed met z'n zessen.
Met Elly en Cor was al afgesproken, maar onverwachts kwamen Wim en Maatje er nog bij.
Ik ken Wim en Maatje al vanaf de lagere school en Wim is weer een neef van Cor, ach de wereld is zo klein. Er was veel eten en ik dacht het gaat nooit op, maar we hebben goed ons best gedaan.
Er is weinig in de kliko beland.

Joop is vandaag op kikkerjacht geweest, hij heeft er vijf weten te vangen.
Het is ook wel te gek als je zit te praten en de kikkers overheersen het gesprek, mij stoort het niet, maar Joop dus wel, ach ja, ze zitten nu in een emmer te wachten op hun volgende adres.

Afgelopen nacht slecht geslapen omdat mijn pc weer kuren had, of ik, ik had ook weer zitten rotzooien, ik moet dat ook niet doen, maar kan het niet laten af en toe, het is weer verholpen, dank zij Joop, hij werrd niet eens boos.
Het leven is zwaar af en toe...

Weer maandagRaar weer was het vandaag.
Toen ik aan het wandelen was vanmiddag heb ik zo'n beetje alles gehad, stromende regen, warme zon, prachtig gezicht waren de jonge blaadjes tegen de donkere lucht. (Mijn foto toestel is toch niet meer wat het geweest is geloof ik, het lijkt of de foto's minder scherp zijn)
Ik kom ook altijd langs net zo'n soort vijver als wij hebben en daar was het een kabaal van jewelste, minstens een kikker of twintig. Die van ons zijn vanmorgen opgehaald (niet allemaal hoor), ik hoop dat ze het een beetje kunnen wennen, waarom heb ik ook niet gewoon een man die kikkers leuk vindt...
In het haventje bij het koepeltje was het druk, mooi gezicht ook want het was windstil.
Vanavond is er nog een flinke kar houtsnippers gebracht, die hebben we net weer verdeeld, mooi gezicht, het ziet er verzorgd uit zo.

Ria Maandag 02 Mei 2005 at 8:39 pm | | Standaard | Geen reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,