OliebollenJaren hebben we ze zelf gebakken, dat was altijd Joop zijn jaarlijkse kookbijdrage. Vorig jaar ben ik begonnen ze te kopen in de kraam op het dorp bij Hans, onze eigenste oliebollenbakker. Je staat er een tijdje voor in de rij maar dan heb je ook wat, ze zijn heerlijk!
Nog een paar uurtjes dan zit het er weer op. We zijn met z'n tweetjes zoals de meeste avonden, eigenlijk is er niet veel anders, op de oliebollen na dan. Twaalf uur even naar buiten en half één gaat Joop taxi rijden een topavond voor de Yellow Cabs.
Allemaal een fijne veilige jaarwisseling.
Tot volgend jaar!

Ria Maandag 31 December 2007 at 7:57 pm | | Standaard | Zeven reacties

Namaste!Kijk nu toch eens, een nieuwjaarsgroet van Rabin. Geweldig hè!

Hier en ook hier nog een plaatje.
Tevreden Bart?
Voor degenen die nog wat te geven hebben:
ABN 49.64.22.022 t.n.v. J.W.Kristelijn.

Voor diegenen die al gaven, zie foto!

Ria Zondag 30 December 2007 at 5:55 pm | | Standaard | Veertien reacties

Horoscoop 2008Eén keer per jaar is het toch wel leuk om te lezen wat het komende jaar in grote lijnen zo ongeveer voor je in petto heeft. Naar week- en daghoroscopen kijk ik eigenlijk nooit.
Astrologie vind ik toch altijd wel boeiend en ik geloof wel in de sterrenbeelden en de daarbij behorende karaktereigenschappen.
Verder nog deze link, erg leuk vind ik.

Numerologie, Wat is je lotsbestemming?

33 Pluto, Neptunus en Uranus - wit


De adviseurs, worden omhooggetild.

Verlichting en inspiratie, intuïtief en wijs, spiritueel genezer, de leraar van leraren,
Met zichzelf in balans kunnen zijn, krachtig, lief en verdraagzaam.
Geduldig, harmonisch, krachtig, zuiver, individualistisch, creatief.
Sterke behoefte om kennis en wijsheid te vergaren.
Eerst eigen vriend worden, om vriendschappen met anderen op te kunnen bouwen.
Martelaar, goeroes. Hoogste vibratie, geestelijk bewustzijn en geestelijke macht.
Kan de hoogste graden van bewustzijn bereiken. Kan een inspiratie voor de mensheid worden.
Er is maar weinig wat men niet kan bereiken.

Leerproces; Jezelf niet zoveel weg cijferen, meer doen van wat goed is voor jou zelf .
Geloven in het jezelf en anderen te kunnen genezen.
Sterkste meestergetal die over een grote kracht kunnen beschikken.


Ja ja, 't is wat!

Ria Zaterdag 29 December 2007 at 9:19 pm | | Standaard | Tien reacties

Heen en weerWe zijn weer thuis na een middagje Nijkerk, ik was er sinds april niet meer geweest en heb nu eindelijk de verbouwing eens kunnen zien. Levi heeft een echte (grotere) eigen kamer, hij is er superblij mee. We hebben nog even een vierkantje in het 'bos' van Hoevelaken gelopen, waar ik natuurlijk een paar foto's gemaakt heb en zijn na een soepje en een wijntje weer op huis aan gegaan.

Verder rolt er geen woord uit mijn toetsenbord.

Ik zit nu ongeveer een uur te turen, met op tv Caroline Tensen.... wat een ellende allemaal weer.

Een logdip van jewelste.

Op naar de jaarwisseling.

Geen bericht, goed bericht, zal ik maar even zeggen!

Ria Vrijdag 28 December 2007 at 9:16 pm | | Standaard | Dertien reacties

Silvia 38Wij gaan even in Nijkerk op de koffie!

Ria Vrijdag 28 December 2007 at 10:12 am | | Standaard | Acht reacties

Gastlogje van JoopBezoek aan Shiraz,

Ik ben lid van de PUM, een organisatie voor oud managers en specialisten die met de VUT zijn of met pensioen. Het is een vrijwilligers organisatie. Deze organisatie wordt gesubsidieerd door de ministeries van economische zaken, ontwikkelingssamenwerking en buitenlandse zaken. Bedrijven uit het buitenland van landen in ontwikkeling kunnen een beroep doen op deze mensen voor advies bij een probleem wat slecht op te lossen is door eigen mensen.
Als zodanig werd er een beroep op mij gedaan door een fabriek in aanbouw voor de verwerking van kippen tot kant en klare producten voor de verkoop in winkels.
De technische installatie van deze fabriek bestaat uit een luchtbehandelings installatie, koeling en invriezen van producten in vriescellen, airconditioning, watervoorziening voor koud water, warm water en stoom en algemene installaties, zoals elektrische installatie, sanitair, gas, computer installatie ect.
Zij willen een programma opgesteld hebben voor het preventief onderhoud van al deze installaties die ze zelf willen uitvoeren en waarvoor geen expertise is in Iran. Ik heb een bezoek gebracht om een en ander in kaart te brengen en het rapport hier verder af te maken.
Mijn ervaring met het land en de mensen is goed. Het eten is vrij neutraal van smaak en bestaat uit veel groenten, salades en kabab van kip, rund en schaap. Een paar dingen was voor mij wel nieuw. Zo gebruiken ze veel citroen over het eten en veel zure smaken.
Verder is er in Shiraz niet zoveel te doen. Er zijn wat oude gebouwen die je kunt bezoeken en een prachtige oude bazar. Het is geen toeristen stad. De stad heeft een grote universiteit. En wat verder opvalt is dat de straten en wegen heel breed zijn. Er wordt over het algemeen zeer hard gereden en als voetganger heb je absoluut geen bescherming. Het is elke keer een wedstrijd met de autoÂ’s om een straat met twee maal drie rijbanen over te steken. Er zijn zeer veel kleine winkeltjes die tot Â’s avonds laat open zijn maar er is verder geen uitgaansleven van betekenis. Er was in de buurt van het hotel 1 restaurant dat redelijk goed was met elke avond live muziek wat wel gezellig was en waar 1 kelner was die wat engels kan. Dat is tevens het probleem. Je kunt alleen eigelijk nergens naar toe omdat je niet uit kunt leggen waar je naar toe wilt tegen een taxi chauffeur. Verder is het er erg droog. Je moet veel water drinken anders droog je uit. Het voordeel is dat de zout potjes het er altijd doen. En voor de rest moet je het doen met een pepsie of andere soft drink want er is voor de rest niets te krijgen. Er is wel een illegale markt voor een biertje of iets sterkers maar met een groot risico van gevangenis straf. Dus maar niet doen. Je kunt er verder ongestoord rond lopen zonder lastig gevallen te worden en het is er dan ook veilig om als buitenlander daar te zijn. Maar na 14 dagen was ik toch weer heel blij om naar huis terug te kunnen. Er is gevraagd aan mij of ik, als de fabriek in productie is, nog een keer terug te komen, om e.e.a. in werking te stellen. Maar dan niet langer dan 14 dagen.

Ria Donderdag 27 December 2007 at 11:21 am | | Standaard | Dertien reacties

Pech!

Was bijna mijn stukje klaar, wil ik nog even iets anders aanklikken is het weg!
Het is lang geleden dat me dat overkwam.
Ik heb ook geen zin het overnieuw te doen, het was een beetje lulverhaal over het weer en een wandeling, de top 2000 en André Rieu.
Ja André Rieu, heerlijk! Ik geniet daar van, pink eens een traantje weg (lees: huil tranen met tuiten), geen idee waarom, een soort niet te onderdrukken sentiment. Heerlijk die walsen! Net zoals ik ook geniet van ouwe smartlappen, mijn muzieksmaak is erg uitgebreid ;)
Morgen 'gewoon' weer donderdag....?
Welnee.... de laatste donderdag van dit jaar....
Vreselijk hè, die brand......

Ria Woensdag 26 December 2007 at 7:33 pm | | Standaard | Zeven reacties

Gassen

Hebben jullie dat ook weleens na een avondje tafelen, dat je dan gaat staan en dat het net lijkt of je alleen maar lucht hebt zitten happen, dat je buik een ballon lijkt en dat bij elke stap die je zet de ballon een beetje lucht laat ontsnappen en dat je toch echt geen rotte vis gegeten hebt, maar de ontsnapte lucht er wel naar ruikt?

Ria Woensdag 26 December 2007 at 12:52 am | | Standaard | Twaalf reacties

LopertjesWe hebben allebei een flink stuk gewandeld vandaag, wel apart, want Joop wil tempo maken en vindt het vreselijk als hij iedere keer moet stoppen als ik een foto wil maken, dat schiet niet op en eigenlijk vind ik het ook fijner als er niemand op me staat te wachten.
Er waren heel veel strandlopertjes , ze rennen altijd voor je uit langs de waterlijn en zijn moeilijk vast te leggen, maar nu heb ik er toch een paar weten te 'vangen' en een stukje verderop waren er vandaag zelfs twee zeehondjes.
De sudderlapjes zijn inmiddels op, morgen eten we bij Salud, de enige kerstactiviteit die we ondernemen :)

Ria Maandag 24 December 2007 at 7:21 pm | | Standaard | Tien reacties

Zonnende zeehondDe zon is inmiddels verdwenen, maar vanmiddag was het heerlijk hier. Bij 'het Koepeltje' lag een zeehondje te zonnen op de steiger, jammer dat ik er niet wat dichter bij kon komen, maar hij is toch wel goed te zien zo dacht ik.

Ria Zondag 23 December 2007 at 3:37 pm | | Standaard | Dertien reacties

Huize WeltevreeIk was op tijd uit bed om in de ochtendzon al het prachtigs vast te leggen.
Joop had wat vertraging, maar rond een uur of twee was hij thuis, nog onverwacht want ik had niets gehoord.
We hebben al uitgebreid bijgekletst en hebben ook al een hapje bij Salud gegeten. Natuurlijk had ik eten klaar, maar hij vindt het dan toch leuker even naar het dorp te gaan en even onder de mensen te zijn. Dat eten komt ook wel weer op, sudderlapjes bederven niet zo gauw ;)
Ik heb hem voorgesteld een gastlogje te schrijven en misschien komt het ervan.

Verder heb ik aangedrongen op een foto van Rabin achter zijn pc, dat moet nog lukken voor de kerst of in elk geval voor oud en nieuw, zodat ook daar een beetje extra aandacht voor komt. De Kerstgedachte is in het land, het komende schooljaar is weer lang dus mochten jullie giften willen doen vergeet dan alsjeblieft Rabin niet:
ABN 49.64.22.022 t.n.v. J.W.Kristelijn.

Verder is het weer een stuk gezelliger in huis, Joop zit weer in zijn stoel met een sigaartje en een drankje, de kachel en de kaarsjes branden, kortom: "Huize Weltevree".

Ria Zaterdag 22 December 2007 at 10:19 pm | | Standaard | Tien reacties

WitEen witte wereld vandaag.
Ik ben er klaar voor, de boodschappen zijn binnen, de diepvries ligt vol, wat mij betreft mag er ook nog een meter sneeuw bijkomen, maar dit is natuurlijk ook al prachtig.

Ria Vrijdag 21 December 2007 at 6:34 pm | | Standaard | Veertien reacties

Uitkijken naar...Joop is aan het pakken, morgenochtend stapt hij weer op het vlietuig, zaterdagmorgen is hij weer thuis.
We kijken er allebei naar uit, gewoon weer gezellig bij elkaar, ook al zeggen we nooit zoveel, 't is niet compleet zonder elkaar.
Gisteren vroeg iemand hoe het beviel zonder Joop en ik flapte eruit: "goed hoor, alles is hetzelfde, alleen Joop zit niet in zijn stoel", gelukkig begreep degene die het vroeg maar al te goed hoe ik het bedoelde, het lijkt wel hetzelfde allemaal, maar het is het niet.
En dan nu maar hopen op een gezellige, vooral rustige kerst en jaarwisseling.

De foto drukt me weer eens met mijn neus op de feiten, de rimpels liegen er niet om, maar het zijn dezelfde als die mijn moeder had en daardoor erg vertrouwd.

Ria Donderdag 20 December 2007 at 10:08 pm | | Standaard | Veertien reacties

LichtjesRenesmurf wil graag van heel Nederland de kerstboom in zijn kerstbomenbos. Aangezien ik geen kerstboom heb, heb ik vanmorgen even een collage van mijn lichtjes gemaakt, dat mag ook en omdat ik nu toch een foto heb ook maar even hier.
Mike als je goed kijkt zie je bij de meest rechtse sliert de engeltjes hangen :)Wat is het trouwens mooi vanmorgen hè, hier ziet alles wit en er hangen overal draden aan.

Ria Donderdag 20 December 2007 at 11:44 am | | Standaard | Vijf reacties

Even passenIJzige ribbels op het strand, wapperende lakens en plafondverlichting, dat was het zo'n beetje vandaag, met als gevolg een pijnlijke schouder.
Ik ga eens een avondje bankhangen.
(Joop ik zet jouw pc wel aan, zodat ik de pingel van msn kan horen)

Ria Woensdag 19 December 2007 at 6:49 pm | | Standaard | Zeven reacties

Vet!Er was een zeehondje op het strand vanmiddag, het zwom gezellig een stukje met ons op. De foto is niet erg duidelijk, maar ik moest wel aan dit verhaal denken, zo lief zijn ze dus blijkbaar ook weer niet.
Vanmorgen eerst nog even druk in de weer geweest. Ik heb de vieze lampen uit de keuken, waar ik me al een tijd aan erger weggehaald om schoon te maken, ze zagen zo geel als wat van het vet. Ik heb gesopt, ze laten weken, geschuurd, maar ze bleven plakken en omdat ik ook niet goed opgelet had toen ik ze eraf haalde, kon ik ze (heel jammer) niet meer terug hangen... Gisteren had ik al twee mooie kandelaars meegebracht uit het tuincentrum, vandaag heb ik er nog eentje bijgehaald. Eten bij kaarslicht is toch veel gezelliger eigenlijk en nog voordeliger ook. En er zijn ook nog spotjes hoor, die we eigenlijk nooit gebruiken, maar die geven ook gewoon licht als je ze aandoet (en er zitten nog gewone lampen in, erg gezellig). Ik heb stiekum ook een spaarlamp weer vervangen door een gewone, dat merkt Joop toch niet.
Over Joop gesproken.... overdag kan hij zich aardig bezig houden, maar 's avonds verveelt hij zich behoorlijk.
Nog drie nachtjes, dan komt hij weer deze kant uit...... gezellig!
Ik ben het zat!

Update:
Ik heb je flesje opengetrokken Mike! Lekker!

Ria Dinsdag 18 December 2007 at 7:29 pm | | Standaard | Elf reacties

BekentenisKuch... ik heb gstrkn vandaan, jawel je leest het goed, gestreken!
Net als fietsen doe ik dat ook niet zo graag. Een fiets heb ik niet, dus dat is makkelijk, maar ik heb wèl een strijkijzer èn een strijkplank en die staat in de meterkast en zo'n keer of drie op een jaar kom ik er echt niet onderuit. Ik heb het eerst nog geprobeerd, door de gordijnen zo terug te hangen na het zomen, maar dat was eigenlijk al geen gezicht en toen ik vanmiddag een kerstkleedje op tafel wilde leggen zonder te strijken viel dat ook al tegen, het zou toch wat netter zijn als de vouwen eruit waren, zodoende...
Het kleedje en de gordijnen heb ik gedaan, maar de zomerbloezen (of is het blouses) van Joop, die er ook al een paar maanden overheen hangen, heb ik weer netjes teruggehangen, hij hoeft ze voorlopig toch niet aan en in de kast kreukelen ze alleen maar weer, die doe ik wel als hij ze weer aan wil, volgende zomer ofzo.

Vanmiddag gezellig een tijdje in het tuincentrum rondgelopen en nog wat engeltjes die in de aanbieding waren op de kop getikt, engeltjes zijn blijkbaar uit, ik vind ze juist wel leuk en heb ze tussen de lampjes gehangen.

Ria Maandag 17 December 2007 at 5:43 pm | | Standaard | Elf reacties

Lekker weertje!Iedereen heeft er wel van genoten denk ik vandaag, lekker wandelen in de vrieskou. Ik heb voor de verandering een rondje door de polder gedaan, want de meeste mensen gaan op zondag toch naar het strand, dus daar zal het wel druk geweest zijn, ik ga wel weer als het rustig is. Hopelijk blijft het een tijdje zo.
Behalve Simba nog niemand gesproken vandaag, af en toe zeg ik maar eens wat tegen mezelf :)
De bouwwerkzaamheden aan de Striepweg vorderen gestaag. Klik hier hoe het begon.

Ria Zondag 16 December 2007 at 7:27 pm | | Standaard | Zeven reacties

Koud hè!Nou ze hangen hoor, zowel binnen als buiten. Kwestie van uit de knoop halen en gewoon weer aan het kerstspijkertje hangen. De raffia die na een paar jaar al aardig verkleurd was heb ik eraf gehaald, misschien komende week nog eens kijken of ik iets kan vinden om ze opnieuw een beetje op te leuken en anders maar niet, het gaat toch om de lichtjes.
Behalve een flinke wandeling iedere dag doe ik niet zoveel, het is er trouwens wel heerlijk weer voor, de zon schijnt en ik stippel mijn route zo uit dat ik het grootste gedeelte met mijn neus richting zon loop.
Vanmiddag toen ik bijna thuis was zag ik ineens een ijsvogel, prachtig! Hij vloog van sloot naar sloot, dus ik heb hem goed gezien, wat een kleuren!

Ria Zaterdag 15 December 2007 at 6:28 pm | | Standaard | Negen reacties

VeuheltjesEen filmpje dat ik afgelopen zomer maakte, niet voor het beeld maar voor het geluid.
Ik weet het absoluut niet, maar wat voor vogeltjes horen jullie?

Ria Vrijdag 14 December 2007 at 11:36 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Berichtje uit IranVandaag een vrije dag, het is in Iran Zondag. Voor de rest 6 dagen werken. Gisteravond was het de uitgaansavond hier Alle restaurants propvol en ik moest alleen gaan eten Maar ik was op tijd dus had ik nog een plek met live muziek.
Ik leer hier van alles eten, maar ik probeer het wel en na een paar keer smaken sommige dingen wel redelijk.
Ze eten hier veel salades en allerlei hapjes, het meeste is erg zuur en ze knijpen als het kan overal een kwart citroen op uit, vinden ze lekker. Ook doen ze veel met yoghurt.
Ik word overal rondgeleid door een jonge man, die toezicht houdt op het installeren van de elektrische installaties.


Hihihi, het eten vind hij niet zo lekker geloof ik.

Ria Vrijdag 14 December 2007 at 10:45 am | | Standaard | Elf reacties

Yesss!Eindelijk zit er een zoom in de gordijnen, 't was eigenlijk zo gebeurd!
Mijn naaimachine loopt nog als een trein, stekker in het stopcontact en gaan!

Ria Donderdag 13 December 2007 at 3:19 pm | | Standaard | Zeventien reacties

FabelachtigBijna drie uur zon, zee, geen wind en diep ademhalen om op een sprookjesachtige manier weer een beetje tot mezelf te komen vanmiddag. Kijk toch eens wat een plaatje! Je loopt een stukje maar dan heb je ook wat, daar kan geen bos tegenop.
Ik werd vanmorgen wakker met het gevoel of ik een marathon had gelopen, niet dat ik het ooit gedaan heb, maar nu kon ik me er iets bij voorstellen. Gebroken, wallen van heb ik jou daar en helemaal niet lekker. Gisteravond heel vroeg mijn bed in gedoken omdat ik moe was, slecht geslapen met bovenstaand resultaat. Mijn hoofd draait weer eens overuren en zo'n wandeling doet daar goed aan, ik ben weer aardig bijgetrokken qua uiterlijk en het innerlijk is er ook van opgeknapt.

En omdat ik niet online was vanavond zomaar een reactie van Joop.
Even later hebben we nog wel even welterusten gezegd op MSN, wat leuk toch dat het er is.

Ria Woensdag 12 December 2007 at 8:46 pm | | Standaard | Tien reacties

Palen en bomenIk heb vandaag het strand van Westenschouwen eens opgezocht, een mens wil weleens wat anders en daar staan de palenrijen, leuk om foto's van te maken. Heen over het strand en terug door het bos, de domeinen van Staatsbosbeheer. Daar had ik wel een beetje spijt van, van dat bos, want nu liep ik in de schaduw en eigenlijk hou ik ook helemaal niet van bos, zeker niet van dennenbos, dat was ik even vergeten.

Zojuist even contact met Joop gehad, hij heeft een goede reis gehad en vanmiddag de stad een beetje bekeken. Ze lopen er ook gewoon in spijkerbroek en in de taxi draaiden ze 'Hotel California', niks mis mee dus. Spareribs van schapenvlees en ook de schapenkaas smaakt hem goed.

Ria Dinsdag 11 December 2007 at 7:35 pm | | Standaard | Negen reacties

Wolk onWe waren al vroeg uit de veren vanmorgen, half elf zou Joop opgehaald worden door de Schiphol taxi. Gelukkig keek ik nog even een broek na die hij op het laatste moment mee wou nemen, er zaten vlekken in.... en zodoende had ik nog de tijd hem even in de wasmachine te stoppen, kwart over tien haalde ik hem uit de droger en kon hij netjes in de vouw in de koffer.
En nu hangt hij daar ergens boven de wolken, half twee plaatselijke tijd (ruim twee uur later dan hier) landt hij in dat rare land.
Toen Joop weg was ben ik de ramen gaan zemen, ik moet dan maar gewoon wat gaan doen, het is altijd een beetje rare toestand vind ik en gelukkig was het daar ook weer voor, ze zijn weer frisss van binnen en van buiten.
Vandaag is ook de boom gearriveerd, netjes in mootjes en het groen en de dunne takken liggen versnipperd op een hoop, klaar om te verspreiden.
Vanmiddag naar het strand geweest met Belle en Simba en daarna nog even naar Zierikzee, ik heb nu body lotion met koninginnegelei erin, nog een verlaat verjaarscadeau. Het ruikt heerlijk!

Ria Maandag 10 December 2007 at 7:35 pm | | Standaard | Negen reacties

AftellenHet is aftellen voor Joop, morgenmiddag gaat het gebeuren, dan vliegt hij naar Téheran en dinsdagochtend verder naar Shiraz. De koffer is gepakt, hij is op alles voorbereid, muts en wanten gaan ook mee, want 's avonds koelt het er erg af, overdag is het nog een graad of achttien. We zullen het wel weer beleven, hij daar en ik hier, het is maar kort, de 22ste is hij weer terug als het goed is.

Ria Zondag 09 December 2007 at 8:01 pm | | Standaard | Dertien reacties

LogeesSilvia moest hoognodig naar de kapper, vandaar dat ze samen met Yara een nachtje over is. Gezellig hoor. We hebben zodoende het jeugdsongfestival gezien en ook dat was best leuk om naar te kijken. Yara mocht van haar moeder niet eens de uitslag afwachten, maar toen die weg was en opa sport zat te kijken hebben we toch samen gezellig nog even naar de winnaars gekeken, stiekum natuurlijk, niemand hoeft dat ook te weten verder.

Ria Zaterdag 08 December 2007 at 11:03 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Vriendjes en vriendinnetjes 8Vandaag kwamen we Sascha weer eens tegen, die ziet ons altijd al van verre aankomen, haar staart wordt dan een soort wimpel. Als we dichtbij genoeg zijn nemen de honden een run naar de wederzijdse baasjes voor een aai en een begroeting, pas daarna hebben ze even oog voor elkaar.

Ria Vrijdag 07 December 2007 at 6:56 pm | | Standaard | Zeven reacties

Waarschuwing

Onderstaande mail kreeg ik gisteren.
Ik gebruik zelf geen deodorant, Joop en ik stinken er lustig op los, maar ik vind het toch de moeite waard om even aandacht aan te schenken.

Info over borstkanker waarschuwing!
Ik denk dat dit heel belangrijk is om zoveel mogelijk door te sturen!
Dit ontving ik van iemand uit de kennissenkring die nog studeert en aan een van de ziekenhuizen in Rotterdam werkzaam is, ik raad iedereen aan om het onderstaande even te lezen.

Onlangs woonde ik een seminarie bij over borstkanker. Tijdens het vraag-antwoord moment vroeg ik waarom de oksel de meest frequente plaats was voor de ontwikkeling van borstkanker. Mijn vraag kon toen niet beantwoord worden, maar onlangs ontving ik post waarin ik het antwoord op mijn vraag gevonden heb en dat ik graag met jullie allen zou willen delen.

De hoofdzaak voor borstkanker is het gebruik van ANTI-TRANSPIRANTEN.

De meeste produkten op de markt zijn een combinatie vananti-transpiranten en deodoranten. Deodoranten zijn onschadelijk. Kijk a.u.b. de samenstelling van uw produkten thuis na!

Indien zij ALUMINIUM CHLORHYDRAAT bevatten, GOOI ZE DAN ONMIDDELIJK WEG! (zelfs onder de naam van deodorant).o.a. Rexona en Dove deodorant.Probeer andere merken te gebruiken die dit bestanddeel niet bevatten.De reden is simpel: slechts enkele delen van ons lichaam zijn in staat toxische stoffen te elimineren, zijnde: de knieholtes, achter de oren,tussen de benen en de oksels. Deze toxische stoffen worden uitgestoten onder de vorm van zweet. De Antitranspiranten verhinderen het zweten. De toxische stoffen verdwijnen niet uit het lichaam, maar worden opgestapeld in de lymfeklieren onder de armen. De oorsprong van de meeste borstkankers is in deze bovenzone van de borst te vinden. Mannen zijn minder gevoelig aan de ontwikkeling van dit type ziekte. Zelfs al gebruiken zij Anti-transpiranten, blijven deze op de okselharen kleven en dringen ze niet onmiddellijk in de huid. Vrouwen die anti-transpiranten gebruiken vlak na het ontharen hebben nog meer risico omdat via de kleine wondjes de chemische stoffen mog sneller het lichaam binnendringen. Informeer hierover AUB alle mannen en vrouwen die je kent. Borstkanker neemt op de dag van vandaag alarmerende proporties aan. Als we met deze mail slechts een aantal gevallen kunnen vermijden, zal het nooit verloren tijd geweest zijn.

HIER ZIT HET OOK IN: Mildeen deo roll-on van de ALDI, Sanex deo roll-on, 8x4 balsam roll on.Zit in de Nivea Deodorant sensitive zonder alcohol en ook inderdaad in de Dove Deodorant Silk dry (gouden dop), niet in Dove fresh touch.

Zoveel mogelijk doorsturen is zeer belangrijk !


Update:

Wieneke was zo slim het na te vragen, ze kreeg per omgaande onderstaand antwoord:

Geachte mevrouw,
Hartelijk dank voor uw bericht.
De onderzoeken betreffende aluminiumchloorhydraat, waaraan gerefereerd wordt geven veel onrust, net als de 'hype' over de mogelijke oestrogene effecten in anti-zonnebrandmiddelen.

Vaak gaat het om een onderzoek, waarvan de bevindingen niet verder onderzocht zijn en uitkomsten een eigen leven gaan leiden. Dit verhaal is niet nieuw en steekt af en toe de kop op via Internet. Alle nieuwe resultaten van onderzoeken worden op Europees niveau door commissies die gaan over cosmetische grondstoffen besproken en wordt bepaald of bepaalde ingrediënten wel of niet meer kunnen en zo ja, welke concentraties veilig zijn.

Het effect van aluminiumzouten op de huid is uitvoerig getest in U.S. en Europa met als conclusie dat het veilig gebruikt kan worden door de consument.

Alumiumchloorhydraat komt in het overgrote deel van anti-perspirants voor. Er is altijd een vermelding op de verpakking aanwezig.

Zie ook onderstaande reactie van de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV).

DEODORANTS EN ANTITRANSPIRANTEN ONSCHADELIJK
Berichten op het internet suggereren dat gebruik van deodorants met aluminium chloorhydraat borstkanker veroorzaken omdat de stof zich opstapelt in de lymfeklier onder de armen.

Dit is echter niet het geval. Er is hier sprake van een niet onderbouwde verdachtmaking bedoeld om u angst aan te jagen. Door het gebruik van deodorants en antitranspiranten loopt men géén verhoogd risico op borstkanker.

Het Amerikaanse National Cancer Institute (NCI) heeft verklaard niet bekend te zijn met enig onderzoek die de internetberichten bevestigen.

Uit een studie van oktober 2002 gepubliceerd in de Journal of the National Cancer Institute is aangetoond dat er geen vergroot borstkanker risico wordt gelopen bij deodorant gebruik, ook niet als daarvoor de oksel is onthaard. Ook andere studies hebben aangetoond dat deodorants en antitranspiranten geen borstkanker veroorzaken.

Dit wordt bevestigd door de Kankerbestrijding. U kunt dit nalezen op de website van deKankerbestrijding.

Deodorants en antitranspiranten zijn veilig. Consumenten hoeven niet onnodig ongerust te zijn.

De Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) is de branchevereniging van fabrikanten en importeurs van producten voor de persoonlijke verzorging.

Wij vertrouwen erop u met deze informatie van dienst te zijn geweest.

Met vriendelijke groet,

Mariette Burgers
Consumentenservice Sara Lee

Ria Vrijdag 07 December 2007 at 12:33 pm | | Standaard | Veertien reacties

Nat

re·gen (de ~ (m.))
1 neerslag van tot druppels gecondenseerde waterdamp => hemelwater, regenval
2 (~s) regenbui
3 grote hoeveelheid => stortvloed

Voor als iemand het nog niet mocht weten.....

Hier is het geen moment droog geweest vandaag en om vier uur ging het licht alweer aan. Nee, niet van die lichtjes die bij deze tijd van het jaar horen, daar moet ik nog even over nadenken, of ik dat ook wel vind, of ze er dit jaar wel ècht bijhoren en of het allemaal wel de moeite waard is voor die paar dagen.
Zoals ieder jaar en zeker de laatste jaren heb ik weer mijn twijfels.
Ik tob nog even voort en kijk uit naar de korste dag op 22 december.
Vanaf die dag gaan we weer de goede kant op, iedere dag wat lichter...

Mezelf nog wel even goed nat laten regenen vanmiddag, mijn regenjas en broek zijn nog goed waterdicht heb ik ondervonden, het was een goeie test.

Ria Donderdag 06 December 2007 at 8:54 pm | | Standaard | Elf reacties

Fonduwen

Het was voor mij al jaren geleden, maar vanavond hebben we het weer eens ouderwets gedaan bij de Goudoevertjes, omdat het woensdag was.
Gezellig hoor, ik ben weer helemaal om, weg met die vieze gourmetpannen, gewoon allemaal knus met één vorkje in hetzelfde pannetje.

Ria Woensdag 05 December 2007 at 11:41 pm | | Standaard | Tien reacties

FantasieplaatjeEen afgezaagd paaltje ergens op mijn polderrondjeroute, geen idee wat ze erop gesmeerd hebben maar het ziet er echt zo kleurig uit.
Wat zien jullie daar nou in?

Verder vieren de spelletjes hoogtij hier, er gebeurt weinig, het is saai weer, dus we spelen maar wat.
De eerste kerstkaart is ook binnen, met de hand geschreven en een prachtige kerstpostzegel, het heeft toch wel iets, bedankt Brillie!

Ria Dinsdag 04 December 2007 at 7:49 pm | | Standaard | Tien reacties

VergelijkenNog maar een foto van het mooie lege strand van afgelopen zaterdag.
Ik heb zitten zoeken in de oude foto's die op cd staan om te kijken of het leuk zou zijn af en toe eens een ouwetje te plaatsen uit de tijd toen ik pas begon met fotograferen, juli 2002, ruim vijf jaar geleden alweer. Ik kan alleen niets vinden dat de moeite waard is.
Misschien leuk om volgend jaar af en toe eens terug te kijken, een ouwetje, met een nieuwe ernaast.

Ria Maandag 03 December 2007 at 9:36 pm | | Standaard | Zeventien reacties

De StormWilde vriend van Hollands schepen,
zeilenboller, muzikant,
die je liedjes zit te zingen
in de touwen van het want,
westenwind, die àl de wimpels,
al de vlaggen zwiert en zwaait...
Holland is pas volop Holland,
als jij langs zijn water waait.

Met de pet schuin op je haren
trek je door dit lage land;
al het wasgoed laat je klapp'ren,
't riet zingt aan de oeverrand;
alle uithangborden piepen,
iedere deur slaat toe en klapt...
Holland is pas volop Holland,
als jij langs zijn velden stapt.

Kameraad van aard' en hemel,
jij blaast onze wangen rood,
onze benen maak je sterker,
onze harten maak je groot.
Wie j'ontmoet op weg of water
zet zich schrap, terwijl hij zegt:
"Holland is pas volop Holland,
als het met zijn stormwind vecht!"

C.Wilkeshuis

De foto is van een boekje dat ik de loop der jaren helemaal stukgelezen heb.
Af en toe pak ik het eens om even te mijmeren en terug te denken aan de tijd toen ik ermee in bed lag voor het slapen gaan, heerlijk al die gedichtjes. Bij sommigen heb ik het erbij gezet: "deze vind ik mooi" en bij anderen heb ik weer al de ootjes opgevuld met een kleurtje. Anderen heb ik uit mijn hoofd geleerd, voor op school.
Het boekje is me dierbaar, net als veel gedichten die erin staan.

Ria Zondag 02 December 2007 at 8:33 pm | | Standaard | Acht reacties

MoeKijk Marlies en Mike, zo ziet het eruit als je nog een half uurtje verder loopt, dat doen we de volgende keer. Het is er schitterend met de 'nieuwe duintjes' die groeien als kool. Het was heerlijk weer voor een lekkere lange wandeling en als ik de weerberichten moet geloven, voorlopig ook de laatste, hier stormt en regent het al volop. Vanmiddag gelukkig Sinterklaas ook nog even in het echt gezien, hij zat in de supermarkt bij de groente, waar ik dus niet bij kon omdat er allemaal mensen voor stonden. Fototoestel had ik niet bij me, dus ik heb geen foto kunnen maken, jammer hè ; )

Ria Zaterdag 01 December 2007 at 9:09 pm | | Standaard | Zeventien reacties